God bål med fruktig smak!
Ingredienser:

En halv mellanstor vattenmelon

5 dl sprite/ fruktsoda

350 gram frysta jordgubbar

2 lime

1 citron

Så här gör du:

Börja med att skära loss fruktköttet från vattenmelonen. Mixa sedan frukten.

Nästa steg är att hälla igenom den mixade vattenmelonen genom en sil, för att sila bort kärnor och grovt fruktkött. Placera silen över en annan bunke/ skål så att den fångar upp saften. Häll lite i taget medan du rör om i silen för att underlätta saftens flöde genom silen.

När saften är silad fyller du på med fruktsodan och häller i dem frysta jordgubbarna som smaksättare. (Jordgubbarna håller också drickan kall.) Skiva en lime och en citron i tunna skivor och lägg i bålen. Glöm inte att skölja skalet på citrusfrukterna. Den sista limen pressar du och saften häller du i bålen.

Rör om så att alla vätskor blandas och där efter är det bara att servera!

Hoppas det smakar!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

God glass perfekt för varma sommardagar!
Ingredienser:

4 dl turkisk yoghurt

3 st ägg

2 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker


Så här gör du:

Börja med att dela på äggen. Vispa äggvitorna och strösockret med en elvisp tills smeten får en fluffig konsistens.

Vispa resterande ingredienserna i en annan bunke. Tillslut blandar du ihop båda bunkarnas innehåll.

Häll upp glassmeten i en form och ställ in i frysen. Rör runt i glassboxen en gång i timmen tills glassen har fått en fast konsistens.

Hur länge glassen ska stå i frysen innan den är helt fryst beror på hur stor formen är men jag skulle tipsa om att göra glassen på förmiddagen och då borde den vara klar till kvällen.


Tips och trix:

Om du vill ha en smaksatt yoghurtglass kan du blanda i t.ex bär. När jag gjorde glassen gjorde jag en satts med vanilj och en satts där jag hällde i 400 gram mixad mango.

Om du vill ha fräsch topping kan du ha frukt. Jag valde att toppa med bär, granatäpple och riven choklad.

Glassen går går bra att göra laktosfri genom att ha yoghurt utan laktos i. 

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

Cupcakes med smak av banan och choklad toppade med chokladgrädde och marshmallows
ugn:

175 grader i 20-25 minuter


ingredienser:

Muffins: ca 14 st

2,5 dl strösocker

3,75 dl vetemjöl

2 dl mjölk

50 gram smör

1 ägg

1 bananer

3 tsk bakpulver

150 gram mörk choklad

75 gram ljus choklad


Fyllning:

1 banan


Chokladgrädde:

3 msk kakao

4 msk florsocker

50 gram ljus choklad

2 dl vispgrädde


så här gör du:

Muffins:

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.

Det jag gillar med det här receptet är dels att det blir så gott men också att det är så enkelt. Det enda du behöver göra är att mixa 1 banan, smälta chokladen och smöret och blanda det med dem andra ingredienserna som ska vara i muffinsen.

Efter det fyller du en muffinsplåt med muffinsformar.

Fyll muffinsformarna upp till hälften med smet men spara ungefär hälften av smeten kvar i bunken. Mixa sedan den andra bananen och klicka i i vardera muffins som fyllning. Efter det är det bara att fylla på med mer smet så att bananfyllningen täcks.

Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.


Chokladgrädde:

Börja med att vispa 2 dl vispgrädde tills att konsistensen blir fluffig. Efter det smälter du chokladen och rör i det i grädden tillsammans med dem resterande ingredienserna. Vispa ytligare någon minut tills grädden är slät och jämn.


Tillslut är det bara att toppa muffinsen med chokladgrädden och dekorera med valfri dekoration. I det här fallet valde jag minimarshmallows, riven choklad och skivad färsk banan.


Tips och trix:

Låt muffinsen svalna helt innan dem toppas med grädden. Annars kan grädden smälta och konsistensen blir rinnig.

Ingredienserna som innehåller laktos kan man absolut byta ut mot motsvarande vara fast laktosfri.

Du kan använda en plastpåsen som spritts genom att fylla den med grädden och klippa ett hål i ena änden.


Hoppas det smakar!

Likes

Comments

En perfekt tårta för sommaren. Lätt att göra, lätt att gilla!
ugn:

175- 200 grader i cirka 30 minuter


Ingredienser:

Tårtbotten:

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 dl potatismjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

4 st ägg

50 gram smält smör eller margarin

Rivet skal från en apelsin

Saften från en pressad apelsin

Fyllning:

Vaniljkräm:

2,5 dl grädde eller mjöl

3 st äggulor

2 msk potatismjöl

3 msk strösocker

3 tsk vaniljsocker

Bär:

t.ex. blåbär eller hallon

Dekoration:

vispgrädde

Färska jordgubbar


Så här gör du:

Tårtbotten:

Sätt på ugnen på 175-200 grader.

Dela på äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt äggulorna och strösockret i äggskummet medan du vispar äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke innan det vänds ner i äggsmeten. Därefter rör i saften från den pressade apelsinen, apelsinskalet och smöret/margarinet.

Häll upp smeten i en smord och bröad rund form.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.


När tårtbottnen är färdiggräddad och har svalnat kan du dela den i två till tre delar (beroende på hur tjock den är) med hjälp av en tandad kniv.


Lägg ett lager mixade bär på understa sockerkakan och sedan den andra delen av sockerkakan på. Bre sedan ut vaniljkräm på den och lägg på översta lagret av sockerkaka. Om det bara gick att dela sockerkakan i två delar kan du ha bär och kräm på samma lager.

När tårtan är ihopsatt, bre då ett lager av grädde runt om och toppa med färska bär.

Vaniljkräm:

Blanda mjölken, potatismjölet, strösockret och äggulorna i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast. Ta sedan direkt bort kastrullen från plattan och blanda i vaniljsockret. Mängd vaniljsocker kan variera ut efter tycke och smak.

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

Hej!

Det här är min digitala kokbok där jag kommer att dela med mig utav mina egna recept, främst inom bakning men också lite matlagning!

Likes

Comments