En mastig kladdkaka som mättar många magar!
ugn:

200 grader ca 20 min


ingredienser:

100 gram smör

3 st ägg

4 dl strösocker

2,5 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

3 dl Nutella

200 gram ljus bakchoklad


Så här gör du:

Smält smöret och chokladen separat. Blanda sedan alla ingredienser. Grädda i en rund smord form mitt i ugnen i ca 20 min.

Toppa och dekorera hur du vill! Jag använde i det här fallet apelsinklyftor och florsocker.


tips:

Kakan går att äta nygräddad men den är minst lika bra dagen efter då den har stått till sig och är segare dagen efter. Kakan förvaras under lock i rumstemperatur.

hoppas det smakar!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kasta inte dina gamla syltburkar!

Kasta inte dina gamla glasburkar, använd de till något fint i stället! Skruva av locken och fyll dem. Antingen kan du ha dem till förvaring och ha t.ex. andra matvaror i så som kakao. Ett annat tips är att använde dem till vaser.

Här nedanför visar jag några förslag på hur jag har gjort.

På bilden till vänster förvarar jag pennor i en liten större burk. För att göra burken extra fin la jag ner en ljusslinga på botten. På bilden i mitten har jag tagit en större burk och fyllt den med kaffepulver. För att pynta burken målade jag nederdelen och locket i guld. Sedan knöt jag ett papperssnöre runt mynningen på burken och fäste en lapp i den där jag skrev vad burken innehöll. På bilden till höger använde jag en liten marmeladburk som vas. För att uppmärksamma blommorna ännu mer placerade jag burken på en liten lampa som lös upp vasen. På den stora bilden har jag ställt upp dem olika burkarna som vaser fyllda med saintpaulior, nypon och ljung.

Så klart finns det en massa olika saker du kan använda glasburkar till men det här var mina förslag. :)

Hoppas ni gillar det!

Likes

Comments

Lyxmellis som tar 3 minuter att slänga ihop!
Tillagning:

Mikrovågsugn på högsta effekt i ca 1 minut


Ingredienser:

Recept för 1 muggkaka

2 msk smör

3 msk mjölk

2 msk vetemjöl

3 msk strösocker

2 msk kakao

1 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

en nypa salt


Så här gör du:

Det som är så bra med den här kakan är att den är så otroligt lätt att göra!

Allt du behöver göra är att smälta smöret och sedan blanda smöret med dem resterande ingredienserna.

Tillaga kakan i mikron i ca 45-60 sekunder beroende på hur kladdig du vill ha kakan.

Kakan borde ätas så snabbt som möjligt då den är bäst nygjord. Den passar alldeles utmärkt ihop med glass, grädde eller bär.

hoppas det smakar!

Likes

Comments

En kladdkaka i lyxförpackning!
ugn:

175 grader i ca 15 minuter


ingredienser:

3,5 dl strösocker

1,75 dl vetemjöl

4 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

0,5 tsk bakpulver

0,5 tsk salt

2 st ägg

100 gram margarin

200 gram choklad


Så här gör du:

Börja med att blanda alla torra ingredienser.

Därefter smält margarinet och chokladen var för sig. Häll i smöret, chokladen och äggen med dem torra ingredienserna och blanda till en slät smet.

Smörj små formar med matfett och mjöla dem med vetemjöl. Fyll formarna till lite mer än hälften med smet och ställ in dem i ugnen.

Tiden varierar beroende på hur kladdig du vill ha kakan men också hur stor formarna är. En sats smet är beräknad för ungefär fem små former.

Jag rekommenderar att äta kladdkakorna näst in till så fort dem är färdiggräddade då kladdkakorna är godast då.


tips och trix:

För att göra kladdkakan ännu lyxigare kan du toppa den med t.ex grädda & bär men i det här exemplet toppade jag kakorna med chokladfrosting. Chokladfrostingen rörde jag snabbt ihop av crème fraiche, kakao och florsocker. Sedan toppade jag dem med riven kokos.

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

God bål med fruktig smak!
Ingredienser:

En halv mellanstor vattenmelon

5 dl sprite/ fruktsoda

350 gram frysta jordgubbar

2 lime

1 citron

Så här gör du:

Börja med att skära loss fruktköttet från vattenmelonen. Mixa sedan frukten.

Nästa steg är att hälla igenom den mixade vattenmelonen genom en sil, för att sila bort kärnor och grovt fruktkött. Placera silen över en annan bunke/ skål så att den fångar upp saften. Häll lite i taget medan du rör om i silen för att underlätta saftens flöde genom silen.

När saften är silad fyller du på med fruktsodan och häller i dem frysta jordgubbarna som smaksättare. (Jordgubbarna håller också drickan kall.) Skiva en lime och en citron i tunna skivor och lägg i bålen. Glöm inte att skölja skalet på citrusfrukterna. Den sista limen pressar du och saften häller du i bålen.

Rör om så att alla vätskor blandas och där efter är det bara att servera!

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

God glass perfekt för varma sommardagar!
Ingredienser:

4 dl turkisk yoghurt

3 st ägg

2 dl strösocker

3 tsk vaniljsocker


Så här gör du:

Börja med att dela på äggen. Vispa äggvitorna och strösockret med en elvisp tills smeten får en fluffig konsistens.

Vispa resterande ingredienserna i en annan bunke. Tillslut blandar du ihop båda bunkarnas innehåll.

Häll upp glassmeten i en form och ställ in i frysen. Rör runt i glassboxen en gång i timmen tills glassen har fått en fast konsistens.

Hur länge glassen ska stå i frysen innan den är helt fryst beror på hur stor formen är men jag skulle tipsa om att göra glassen på förmiddagen och då borde den vara klar till kvällen.


Tips och trix:

Om du vill ha en smaksatt yoghurtglass kan du blanda i t.ex bär. När jag gjorde glassen gjorde jag en satts med vanilj och en satts där jag hällde i 400 gram mixad mango.

Om du vill ha fräsch topping kan du ha frukt. Jag valde att toppa med bär, granatäpple och riven choklad.

Glassen går går bra att göra laktosfri genom att ha yoghurt utan laktos i. 

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

Cupcakes med smak av banan och choklad toppade med chokladgrädde och marshmallows
ugn:

175 grader i 20-25 minuter


ingredienser:

Muffins: ca 14 st

2,5 dl strösocker

3,75 dl vetemjöl

2 dl mjölk

50 gram smör

1 ägg

1 bananer

3 tsk bakpulver

150 gram mörk choklad

75 gram ljus choklad


Fyllning:

1 banan


Chokladgrädde:

3 msk kakao

4 msk florsocker

50 gram ljus choklad

2 dl vispgrädde


så här gör du:

Muffins:

Börja med att sätta på ugnen på 175 grader.

Det jag gillar med det här receptet är dels att det blir så gott men också att det är så enkelt. Det enda du behöver göra är att mixa 1 banan, smälta chokladen och smöret och blanda det med dem andra ingredienserna som ska vara i muffinsen.

Efter det fyller du en muffinsplåt med muffinsformar.

Fyll muffinsformarna upp till hälften med smet men spara ungefär hälften av smeten kvar i bunken. Mixa sedan den andra bananen och klicka i i vardera muffins som fyllning. Efter det är det bara att fylla på med mer smet så att bananfyllningen täcks.

Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.


Chokladgrädde:

Börja med att vispa 2 dl vispgrädde tills att konsistensen blir fluffig. Efter det smälter du chokladen och rör i det i grädden tillsammans med dem resterande ingredienserna. Vispa ytligare någon minut tills grädden är slät och jämn.


Tillslut är det bara att toppa muffinsen med chokladgrädden och dekorera med valfri dekoration. I det här fallet valde jag minimarshmallows, riven choklad och skivad färsk banan.


Tips och trix:

Låt muffinsen svalna helt innan dem toppas med grädden. Annars kan grädden smälta och konsistensen blir rinnig.

Ingredienserna som innehåller laktos kan man absolut byta ut mot motsvarande vara fast laktosfri.

Du kan använda en plastpåsen som spritts genom att fylla den med grädden och klippa ett hål i ena änden.


Hoppas det smakar!

Likes

Comments

En perfekt tårta för sommaren. Lätt att göra, lätt att gilla!
ugn:

175- 200 grader i cirka 30 minuter


Ingredienser:

Tårtbotten:

3 dl strösocker

2 dl vetemjöl

2 dl potatismjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

4 st ägg

50 gram smält smör eller margarin

Rivet skal från en apelsin

Saften från en pressad apelsin

Fyllning:

Vaniljkräm:

2,5 dl grädde eller mjöl

3 st äggulor

2 msk potatismjöl

3 msk strösocker

3 tsk vaniljsocker

Bär:

t.ex. blåbär eller hallon

Dekoration:

vispgrädde

Färska jordgubbar


Så här gör du:

Tårtbotten:

Sätt på ugnen på 175-200 grader.

Dela på äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt äggulorna och strösockret i äggskummet medan du vispar äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke innan det vänds ner i äggsmeten. Därefter rör i saften från den pressade apelsinen, apelsinskalet och smöret/margarinet.

Häll upp smeten i en smord och bröad rund form.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 minuter.


När tårtbottnen är färdiggräddad och har svalnat kan du dela den i två till tre delar (beroende på hur tjock den är) med hjälp av en tandad kniv.


Lägg ett lager mixade bär på understa sockerkakan och sedan den andra delen av sockerkakan på. Bre sedan ut vaniljkräm på den och lägg på översta lagret av sockerkaka. Om det bara gick att dela sockerkakan i två delar kan du ha bär och kräm på samma lager.

När tårtan är ihopsatt, bre då ett lager av grädde runt om och toppa med färska bär.

Vaniljkräm:

Blanda mjölken, potatismjölet, strösockret och äggulorna i en kastrull. Vispa till en jämn smet. Värm på svag värme samtidigt som du vispar hela tiden tills krämen tjocknar och blir fast. Ta sedan direkt bort kastrullen från plattan och blanda i vaniljsockret. Mängd vaniljsocker kan variera ut efter tycke och smak.

Hoppas det smakar!

Likes

Comments

Hej!

Det här är min digitala kokbok där jag kommer att dela med mig utav mina egna recept, främst inom bakning men också lite matlagning!

Likes

Comments