Header

Måndags hade jag mattelektion direkt på morgonen där läraren repeterade en hel bok på två timmar. Så sjukt mycket att kunna. Sedan åkte jag till Jesper åt lunch och promenerade bort till tandläkaren. Det tog en timma så fick bli buss på väg hem. Inga hål, såklart, men ska få bettskena för att jag gnissla/pressa tänder så jag får huvudvärk, så återbesök om nån vecka. Sen åkte jag och plugga, plugga och plugga. Tisdag började matte lektionen tio där han gick igenom en gammal tenta, sen pluggade jag och Sui biologi på lunchen och efter lunch LAB. Från en fisk till DNA. Det tog fyra timmar med olika metoder, redskap, vätskor, värme m.m. Sen stannade jag och Sui kvar för att skriva klart och skicka in labrapporten, efter två timmar kände vi oss inte nöjd men vi visste inte vad vi skulle skriva mer så vi skicka in den och hoppades på det bästa. Kom hem klockan sju och fick äntligen äta middag. Sen plugga jag biologi till elva.

Onsdag besiktning på bilen på morgonen, den gick inte igenom.. Parkeringslamporna funkade inte och så var det något med dragkroken som måste åtgärdas. Sen åkte jag till Jesper och pluggade matte där, gick en promenad och åt lunch. Sen in till skolan för att gå på föreläsningen på sista momentet i biologi. Fyra timmar etologi och sedan hem. Middag med Jesper, sen plugga både matte och biologi. Torsdag lektion direkt på morgonen, allra sista repetition/föreläsning i biologi innan tentan. Genomgång, frågestund och sedan en quiz på 48 frågor som man jobbade i par. Jag och hon jag arbetade men vann med 48/48 rätt och vi fick pris, jippi. Efter skolan pluggade jag hela tiden, tog även en promenad.

Fredag klev jag upp tidigt för att hinna plugga, fortsatte läsa i boken, plocka ut viktiga delar osv. Sen tog jag en springtur och slog rekord, det liksom kändes så lätt, så jag kunde springa hur lång som helst, haha. Sprang hela vägen hemifrån till Anders kurvan. Tog en dusch, städade rummet, skurade och vad fräscht det blev. Lördag upp tidigt, plugga, det ända jag gjorde var att skriva, läsa och lyssna på föreläsningar. Tog en promenad med Zorro också, för trots mycket plugg behöver man motion och friskluft för att kunna koncentrera sig sen. Efter 13 timmars konstant plugg var hjärnan deg, då blev det en film, sen sova. Idag ska jag endast plugga, för imorgon är det biologi tenta.

Så här känner jag, jag pluggar hela tiden. Skolan har tagit över hela mitt liv. Aldrig pluggat så här mycket. Jag pluggar när jag motionerar, jag pluggar när jag kör bil, jag pluggar när jag åker buss, jag pluggar när jag egentligen vill göra annat. Den tid då jag inte pluggar är väl precis nu då jag skriver detta. Annars pluggar jag både när jag går på toa, äter och sover.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Måndag var jag ledig, eller nä jag gick bara inte på lektionen. Tänkte jobba hemifrån, men har gjort mycket annat också. Började klockan åtta med att städa hönshuset, sen åt jag lunch typ tio haha. Storstäda Tojsbur, städa lite på rummet, tvätta, tömt Tojs utebur, beställt lite saker från internet, fixat med tven, klippt klor, borsta både Toj och Paulina och skrivit lite på biologi uppsatsen. På kvällen tog jag en 6 km löprunda. Tisdag hade jag ingen lektion, så pluggade hemma. Skrev typ bara på uppsatsen, pluggade även matte på kvällen och tog en promenad med mamma.

Onsdag började skolan åtta, jobbigt att kliva upp tidigt, matte föreläsning, sen åt vi lunch klockan tio, pluggade matte i studierummen tills nästa lektion började 13.15, som också var matte, vi skulle labba. Beräkna tjockleken på en tejp, hur många varv den var snurrad m.m. Efter det hem, äta middag, plugga matte och skriva på uppsatsen. Tog en löprunda på 3 km i kolsvarta mörkret, valde vägen utan belysning och hade varken lampa eller batteri på mobilen. Så kanske inte helt genomtänkt.

Torsdag, pluggade hemma igen. Gjorde en planering inför tentorna, stenhårt plugg nu i 1,5 vecka! Sen började jag plugga inför biologitentan, han inte plugga matte nått för det är ju så mycket. Jag grejade med hönsen, städa till Toj, tvättade två tvättar och sprang en löprunda på 3km. Duscha och äta den iväg på jobb, kvällspass på hemtjänsten. Efter det sov jag hos Jesper. Fredag var mattelektionen inställd pga. vi låg så bra till i planeringen så lektionen behövdes inte, skönt. Så satt och pluggade hemma hos Jesper. Skrev bara på uppsatsen som ska vara klar snart. Sen åkte vi och gymmade en timme i Timrå. Sen ringde dom från Max och frågade om jag kunde jobba pga. en sjukling var hemma. Åkte in och jobbade, var backup och pommes ansvarig, sen fick jag stå i Drive för första gången, mycket mer att hålla koll på, högre tempo och mer stress.

Efter att jag arbetat klart skulle jag plugga, fick sitta i Jespers bil med en filt och biologiboken med kupévärmaren på.. Efter det (klockan var nu kanske två på natten), så fick jag gå och lägga mig uppe i vardagsrummet och sova på soffan.. Vid fyra kom Jesper hem, jag vaknade då och då var det äntligen lite tyst i källaren så vi kunde sova på hans rum. Lördag plugg hela dagen, matte och läsa, gick en promenad och sen jobb på Max. Var i serveringen, diska, städa m.m. Stod även 2 timmar i kassan på slutet, det är ju lite roligare iallafall. Åkte och åt middag hos Jesper och sen hem och plugga till tolv, sen sova. Söndag bestod bara av plugg, plugg och plugg.

Likes

Comments

Förra veckan var stressig, mycket i skolan nu. Flesta dagarna har bestått av plugg, plugg. Har städat ur stallet där Selma stått i sommar. Även varit och hälsat på och ridit Selma. Jag tror hon blev super glad av att få träffa mig. Hon har varit väldigt stressig och nervös över nytt ställe, nya hästar, ny ryttare. Men när jag red kändes hon fin, avslappnad, lugn, det var bra för både hon och mig. Red både i paddock för att dom skulle få se när jag red, hur hon fungerar och sen red jag ut en sväng med Anna-Karin. Har shoppat mycket förra veckan också, kontot bara skrek. Jesper och jag var på Birsta, blev 5 nya tröjor, 1 par jeans och 1 mössa. Har även handlat nya saker till bilen, lampor, kupévärmare, fixat motorvärmare, ledramp m.m.

Har sprungit några gånger, varit ute och gått med Lajka, gymmat med Jesper. Träningsvärk av både ridning, springturerna och gymmet. Lördag var det fest hemma hos Mikaela, Jesper och jag skulle laga middag ihop innan det, vilket slutade på Sibylla haha. Iallafall det var en rolig kväll, hundra år sedan man festa, typ studenten. Roligt folk, kände några iallafall, krogen blev aldrig av, det blev Max istället och sedan hemåt. Kanske hemma vid två. Söndag var en chill dag. Gjorde ingenting vettigt alls. Bara kollade serier, skönt. Eller vi körde typ 5 tvättmaskiner, bäddade om, städade och grejade med bilen också haha.

Likes

Comments

Tisdag, skola till tolv och sen åkte jag hem red sista ridpasset på Selma i Stordalen. Underbara häst, vi red lite här och där och även på ridbanan. Sen iväg till jobbet i Söråker, jobbade till nio. Sen sov jag hos Jesper. Började tio dagen efter, skönt med lite sovmorgon. Slutade tolv, åkte hem och plockade ihop lite grejor, gjorde NH med Selma och åt lunch. Fixade i hönshuset, var mest utomhus och grejade fram tills Anna-Karin, Leif och Sandra kom vid fyra tiden. Nu skulle vi skriva kontrakt, bjöd på fika också. Sen packa in grejer i bilen, vissa som lånades med och vissa som såldes. Vi lastade Selma, gick väl typ bra, med lite om och men gick hon in iallafall. Jag sa hejdå, min älskade häst. (Hon är inte såld, flyttar bara på foder till Matfors pga. tidsbrist, så jag kan hälsa på henne och rida). Men ändå. Folk frågar hur det känns nu när jag inte har hästens i ens ansvar längre. JA, va f*n tro du. Jag skjutsade precis iväg min bästa vän. Min vän som varit min i 6 år. Som alltid funnits där. Lika bra att vara ärlig. När hon hade åkt. Kände mig helt tom, jag tänkte "vad fan har jag gjort". Jag tog en springtur för att tänka på annat. Lyckades inte med att tänka på annat dock. Men efter flera timmar kände jag att det var rätt beslut. Det hade inte fungerat att jag haft henne i vinter när jag har så mycket i skolan. Hon har kommit till en stor hästflock, sjukt stora hagar, hästkunniga människor och en flicka som kommer att älska henne lika mycket som jag gör. Selma kommer må bättre av att stå där. Jag kan hälsa på henne, hon står inte långt bort och rida henne när jag har tid. Nu känns det bra, det känns rätt. Ska hälsa på henne och hennes nya kompisar om några dagar.

Torsdag, skola till tolv. Åkte till Jesper, pluggade, blev lite strul med middagen då någon ut upp min mat, sen for jag och jobbade med mina älskade pensionärer. Hem, plugga, satt uppe länge, hade energi så sent på kvällen, inte vanligt mig. Duschade, åt fil och sen gick jag och la mig. Fredag åkte in till skolan för att plugga lite innan första lektion, föreläsning i biologi i 4 timmar, lunch, sen 2 timmars föreläsning i matte + 2 timmars övning i matten. Vid kvart i fem visste jag inte vad mitt namn var. Herregud vad deg det var i huvudet, det var mycket att ta in på en och samma dag. Åkte sen och åt utemat med Jesper, skjutsade iväg honom och efter det har jag suttit hos honom och försökt pluggat. Inte gått superbra då hjärnan säger att den är full. Så får ta och hämta hem Jesper nu, sova och ta nya plugg tag imorgon.

Likes

Comments

Onsdag skola direkt på morgon med föreläsning, sedan åkte jag och kollade på stallet i typ Matfors till Selma, där fodervärden har stall. Sjukt bra (inte fint), men väldigt bra för hästar. Stora hagar, sjukt stora hagar, skog, mark, stor flock, tre vindskydd, flera matplatser. Som en häst ska leva. Inte i en jävla fyrkants jordhage ensam. Hästar bryr sig inte att stallet är städat och ljust, att ryttaren har vita byxor och polotröja. Nej, usch för sådant skit. Det ska vara naturligt, hästen ska leva så naturligt det bara går, så där skulle hon nog trivas. Bra att det inte är super långt bort så man kan komma rida och hälsa på ofta. Hon kommer alltså förmodligen flytta dit där en fodervärd kommer ta hand om henne och rida henne och lära känna henne för att se att dom kan bli ett, som jag och Selma är. Åkte sedan tillbaka till skolan för en mattelektion till, gick inte bra. Kände mig sämst. När man inte fattar någonting, det är deg i huvudet. Ja, då vill man bara ge upp.

Torsdag, fredag var helt vanliga dagar. Skola, ta hand om djuren, fredag kväll jobbade jag även hemtjänst. Sov hos Jesper. Lördag, plugga, ta hand om djuren, plugga, jobba hemtjänst, bowling med Jesper och hans kompisar på Södra berget och sen hämta mamma på tågstation. Söndag, plugga, ta hand om djuren, jobba hemtjänst. Sova. Måndag idag, ledig. Så himla härligt. Tog det lugnt på morgonen, åt frukost, såg klart filmen. Sen tog jag en joggingtur med Selma i skogen, tog ner alla hennes gamla hagar, tvättade och fixa med disken. Sen plugga, plugga, plugga.

Likes

Comments

Sämre dag får man gräva djupt för att hitta, jävligt djupt. Sämst dag. Eftersom måndagen inte bestod av skola, plugg och det vanliga hade jag ingen aning och vilken dag det var. Alltså tisdag. Iallafall skola på förmiddagen, fixar mat och vatten till djuren hemma, äter lite lunch, sätter mig och pluggar och 16.03 ringer dom från hemtjänsten och frågar vart jag är. Jag ba, va shit vad är det för dag?! Omg, inte likt mig. Fort som attan in i bilen, han inte kissa, byta om eller kolla mig i spegeln. När jag kommer ut på motorvägen är det helt totalstopp. Alltså helt stopp. Jävla bilkö kom tillbaka en annan dag, idag är inte läge. Förbannad och frustrerad satt jag där och väntade, stressad som ett svin som inte kunde göra något i denna enfiliga kö! Väl framme fick jag springa/ringa runt i byn för att hitta personal med nycklar till lokalen, så jag kunde börja jobba och då redan en halvtimma försenad i schemat. Ja, men då backa jag in i en postlåda.. Gick bra dock, men alltså jag har aldrig backat in i något förut och bilen hade till och med backkamera.. 5 timmars pass, ingen rast ingen ro. Dit och sen till nästa direkt, och jag som inte han äta någon middag. Hungrig och stressad for man runt där. Väl hemma fick jag stå i kolsvarta mörkret för att rengöra Selmas eksem som måste göras varje dag. Sen då startar inte bilen!? Men nu får det väl vara nog. Ne, då fick jag gå hem i mörkret, släpande med saker. Som pricken över i så spotta jag, och det hamnar på mig själv.. Alltså vilken sjukt dålig, dålig, dålig dag. Ingenting gick bra. Uscha, uscha, uscha. Vad har jag gjort för att förtjäna denna dåliga dag?!

Likes

Comments

I måndags var jag hårmodell för Wella professionals. 10.00 stod jag på Sagolik i Sundsvall där två som jobbade på Wella befann sig. Vi var 5 tjejer med olika sorters hår och färg. Först började dom ta förbilder och sen att diskutera våra gränser och kolla på vårt hår och planera våra förändringar. Jag fick vänta eftersom jag hade så bra utgångsläge sa dom, mitt hår hade sån naturlig och jämn färg redan, och behövdes liksom inte fixas till innan. Efter jag läst lite biologi och alla andra fått håret färgat och klippt, då klippte hon mitt hår på ca 5 minuter och sedan började Makeup artisten sminka mig. Porslinig med fokus på bas och ögonbryn, så skulle jag sminkas.

Efter detta väntade jag, läste biologi och sedan gick vi iväg med all packning till Oskar där visningen skulle hållas. Vi provade ut kläder och skor, till mig fick dom springa köpa skor eftersom jag inte har den vanligaste storleken. Vi gick igenom programmet innan och övade, jag var först ut eftersom mitt hår skulle färgas på scen framför 70 st frisörer som publik. 2 andra skulle klippa klart sitt hår på scen och de två andra få sitt hår stylat på scen.

De började med att lägga i en färg i botten, en beige färg. Sen färgade dom en ny sorts färgteknik. Dom hade två skålar, ena med typ brun, och den andra skålen med en kall blond färg. Sen gjorde dom typ som en badboll eller cirkustält som dom kallade det. Varannan slinga med varannan färg och sen rullade hon det som en kanelbulle på huvudet, alltså inget folie eftersom det var något speciellt med färgen som gjorde att det inte blandades. Ner i loungen, vänta 15 minuter sen fick assistenterna fort skölja, tvätta, föna och locka. Medans det var de fyra andra modelleran på scen och klipptes klart och stylades. Sen jag upp på sen för att visa det vackra resultatet, och stylas.

Sist fick vi alla modellerna kliva upp på scen tillsammans och alla fotade, sen klev publiken upp på scen och klämde och kände på håret och var så imponerade. Innan vi gick fick vi godibags med produkter från Wella. Mitt hår då, jag är super nöjd. Älskar färgen, skit snyggt, kallt och bra. Dock kanske hårbotten är lite mörkt, ser väldigt mörkt ut när man sätter håret i en hästsvans. Men nöjd med nya hösthåret och nöjd med dagen i övrigt, helt klart värt att jobba gratis en heldag för gratis hårförändringar och produkter (kom hem 21.00). Känner mig väldigt inne, eftersom mitt hår är färgat som den nya trenden som kommer nu, haha.

Likes

Comments

Denna vecka har det varit skola varje dag, problemet är att visa dagar börjar man 8.15, vissa 13.15 och ibland kan man ha hål får 10.00-16.00, och det är drygt eftersom jag bor så pass långt bort. Men helt klart värt att åka hem iallafall och greja med djuren och såna saker. Just nu läser jag biologi och matte, och har tentaskrivning på båda om 1 månad, nervöst! Jobbar även lite extra så man har råd att leva, även om jag bara lägger det på hög för tillfället, haha. En kväll på hemtjänsten denna vecka och så jobbar jag på Max nu i helgen båda dagarna.

Stress, det är tydligen inte bra. Men som alla vet har jag varit inne på akuten antal gånger, inget allvarligt hittat, vilket antagligen beror på stress. IBS, förmodligen stressrelaterat. Svimningar, förmodligen stressrelaterat. Bröstkorgssmärta, förmodligen stressrelaterat. Varför måste man leva så stressigt?! Får fundera på det där..

Köpte lite fler höns, opps. Vi hade sen tidigare 1 hedemora korsning, 1 paduan, 1 silkeshöna och tuppen såklart. Vi köpte ytligare 6 st Sussexhöns för någon vecka sedan, underbart snälla och trevliga höns. Men i igår åkte jag köpte 5 st till. Gröna, blåa och vit äggläggare. Häftigt! 2 st fiftyfive flowey silver, 1 st cremé leghorn och två grönvärpare, ena med arucana i sig. Släppte ihop dom och tuppen är så jäkla bra tupp. Han har extremt bra kontroll över allihop, dom lyssnar på han direkt och han skulle döda för sina älskade hönor. Stackars tupp som har 14 flickor att ta hand om, haha.

Miami resa bokad! Fy vad fett! Åker 17 september 2017!

Likes

Comments

Tisdag, skola på dagen, men försöker ta det lugnt då det fortfarande gör ont och jag även är förkyld. Men man ska ju göra sånt man älskar, så jag vara bara tvungen ta en ridtur på kvällen ändå, men den var lugn. Onsdag samåkte jag med Linnea till Alnö naturreservat, Stornäset. Där samlades hela vår klass på ca 85 pers. Vi delades in i grupper, fick man lära känna lite nytt folk också, och sen skulle vi granska växter. Nja, men första valde vi ut en kvadratmeter och räknade antal olika sorters växter, vi utökade den ytan till 10 kvadratmeter och gjorde samma sak. Tänkte även på historian kring platsen osv. Vi gjorde samma sak på ett annat ställe med en helt annan typ av mark och miljötyp. Sen grillade vi, alla hade korv, jag hade kött haha. Vilade på kvällen.

Torsdag var det skola på dagen, sedan på eftermiddagen kom en familj och provred Selma, samma tjej som provred förra gången men denna gång provred även två andra i samma sällskap. Selma hade inte sin bästa dag, men det gick ganska bra ändå. Det är så jobbigt att sälja något som varit det viktigaste i hela sitt liv. Det blir så verkligt också när personer kommer och provrider, annars känns det bara som vanligt förutom att folk ringer och jag berättar om min häst. Djur är det bästa som finns, men det värsta och svåraste med att äga djur är när man måste låta dom gå, antigen till en annan ägare eller till himlen.

Fredagen chillade jag tills skolan började 13.15, var hos Jesper en stund på kvällen och åkte sedan hem. Lördag matte hela dagen, jobbade ikapp sjukt mycket. Blev helt slut i huvudet, så vid åtta på kvällen åkte jag till Jesper och såg film och åt dipp med grönsaker. Söndag, sova ut, chilla, red en sväng på Selma, plugga matte m.m. Har socialiserat mig lite med hönsen när man varit lite ledig. Tuppen är jätte snäll mot mig och äter ur handen, men han har hoppat på både Oliver och pappa, så a vi får väl se. Han tar sjukt bra hand om hönorna, han har stenkoll på dom, snäll mot dom och skyddar dom, så det är ju bra. Och så är han snygg, men bilden är på våra nya sussexhönor.

Likes

Comments

Måndag försover mig en timma, stressar ihjäl mig för att hinna till skolan åtta. När jag kommer till skolan inser jag att jag börjar 10.15, så det var bara att ta bussen hem till Jesper och sova där en stund. Men när jag klev av bussen (kvart i nio) fick jag värsta smärtan i bröstkorgen, det gjorde hemskt ont, skrek, vek mig dubbel, så mamma och jag for in till akuten. Började med de tog EKG, blodtryck. Sen körde dom iväg mig till ett annat rum, kopplade upp mig. EKG, blodtryck varje kvart, de tog flera blodprov, urinprov och satt permanentkanyl. Låg där flera timmar. Sen efter jag fått provsvaren visade sig det att jag hade en infektion av virus (såklart eftersom jag var förkyld), men det var även ett förhöjt värde av något jag inte minns vad det hette, men det kunde tyda på en propp. Så dom skickade in mig lungröntgen, sen fick jag ligga i en korridor i mer än 4 timmar och äta pressbyrån mat, eftersom man var ju vrålhungrig. Sen in på röntgen igen, denna gång med kontrastvätska. Det var en sån där tunnel som snurrar runt som dom körde in mig i, MRI kanske det heter. Läskigt. Kontrastvätska var också läskigt, så fort dom körde in det IV kände man det passerade upp i armen, det kom till huvudet först och det blev super varmt i huvudet och sen ner i hela kroppen och då känns det som man kissar på sig för hela kroppen blir så himla varm, skit knäpp känsla. Låg och väntade i korridoren på provsvar från det, byte om och de plockade bort kanylen. Då var klockan runt sju på kvällen. De hade inte hittar någon propp, vilket är ju bra för då har man uteslutit alla allvarliga orsaker. Det dom trodde var att det var kramper i matstrupen/magmun, vilket kan vara väldigt otäckt och man kan ju tro att det är något allvarligt då. Men jag hade fortfarande ont i bröstkorgen på kvällen när jag gick och la mig. Så hoppades det blir bättre.

Likes

Comments