Header

Shit, hinner aldrig blogga längre. Men lägger även inte fokus eller prioriterar det. Men ialladall så långfredag var jag såklart ledig. På påskdagen red jag Zirrit en sväng på morgonen, sen åkte jag upp till farmor och farfar för att äta lunch och middag. Sen började jag jobba klockan fyra på hemtjänsten. Påskdagen var jag ledig. Annandag påsk var det pluggdag. På de lediga dagarna har jag gymmat, sprungit eller pluggat.

Tisdag var det tenta på morgonen, gick sådär. Hade skickat flera frågor till vår lärare eftersom varken boken, internet eller andra kursdeltagare kunde svara. Då svarade han sent på kvällen innan "allt kommer gå bra så oroa dig inte". Då blir man ju lagom less, så hade inte så bra förutsättningar inför tentan heller. Åkte hem, chillade och sen gym i stan med Jesper och Matte.

Onsdag slappade jag på morgon, såg serier och slappna av. Sen hade jag en kemi lektion på eftermiddagen. Torsdag var jag ledig igen, gym på kvällen. Fredag hade jag skola, chilla på kvällen med Jesper var borta och lana. Lördag, gym, plugg och Birsta. Söndag åkte jag hem, behandla hönsen mot kalkben och städade. Sen red jag Zirrit, vi försökte hitta en väg som vi ridit förut. Vi red upp mot Snegden och kom ut i Lögdö, men inte riktigt samma väg. Pluggade på kvällen.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan det kom upp ett blogginlägg. Det har hänt väldigt mycket senaste veckorna, inte mått jätte bra, men det har också hänt lite bra saker. Har gymmat mycket och ridit mycket, vilket är både bra och roligt. Gymmar oftast med Jesper och Matte så då får man lite sällskap också. I lördags följde jag med på tävling med Linnea och Zirrit, en dressyrtävling i Sundsvall, som kunde gått bättre än vad det gick. Men det var ändå roligt att se var duktiga de var.

Jag har också skrivit högskoleprovet, lång och jobbig dag. Där hälften av provdelarna gick nästan perfekt och hälften gick sämst. Ena verbala och ena kvantitativa gick super bra, de två andra gick riktigt uselt. Vet inte vad som hände med hjärnan efter lunch, den gav typ upp. Men fick nog bättre resultat än förra gången jag skrev. Har också hoppat mycket med Toj, nu ska han komma i form inför sommarens tävlingar.

Hönsen har också fått behandlingar, några hade fått kalkben och vissa hade också löss. Så vi lus och kalkbens behandlade alla, klippte klor och slipade ner näbbarna på dem som hade långa. Min bil har också gått sönder. Så Jesper och jag fick bärga den ända till Matfors, så nu är det bytt oljesil, pump och filter, även termostat. Och det ska bytas bränsleslang och drivknut, så får jag förhoppningsvis köra den snart.

I fredags var jag på fest också, med Jesper och hans kompisar och så följde även Elin och Elin med, roligt med lite tjejkompisar med. Det var bra människor, roligt sällskap och roliga lekar. Så en lyckad kväll helt enkelt. Först var vi på en fest på Storgatan nånstans, sen drog allt folk som var på den festen på en annan fest i en liten etta, på förrådet i en studentlägenhet. Haha, trångt.

Flyttat har jag också gjort. Tog några väskor och flyttade hem till Jesper förra söndagen, och Toj flyttade förra tisdagen hit. Blev några tripp till IKEA och andra affärer för att köpa förvaring för alla våra saker, haha. Alla mina saker skulle ju in på Jespers rum som redan var fullt, plus Tojs saker och hans stora bur. Men det gick tillslut att få plats.

Skolan har flutit på som vanligt, ligger dock efter i alla ämnen och har missat många föreläsningar, då tankarna har varit någon annanstans har det varit väldigt svårt att plugga. Min IBS krånglar också nå jävulsk, så ska snart till läkaren också. Så förhoppningsvis blir nästa vecka bättre, får hoppas på en bra påskhelg också. Har dock tenta på tisdag. Får psykbryt på kemi läraren också.. Inte bara för att han lägger en tenta på sämsta dagen, det förstör ju hela påskhelgen, utan också för hundra andra anledningar.. Aja, glad påsk!


Likes

Comments

I måndags började skolan igen. Först en mattelektion och efter lunch var det både kemi och fysik samtidigt, och eftersom jag valt att läsa båda så fick man välja vilken man skulle missa. Efter skolan åkte jag hem till Jesper och åt middag, sen till Carola och Johan och fikade och fira att Johan fyllt år. Sen hem och plugga matte. Tisdag hade vi inga lektioner, så passade på att sova ut. Sen pluggade jag hemma och hämtade Oliver från skolan. På kvällen gymmade jag och Jesper och sen sov jag där.

Onsdag började skolan åtta och vi hade lektioner ända till fyra. Efter det åkte jag och åt middag och sen direkt till stallet. Red Zirrit, tog en lugnare och längre tur. Men det gick inte bra, hon testade mig ordentligt. Men jag vann, efter en 20 min fight, eftersom jag tänkte inte ge mig, då blir det bara problem i framtiden och hästen får ta över. Men vi kom hem tillslut iallafall.

Torsdag hade jag en ledig dag igen, eller nä men inga schemalagda lektioner, så det blev hemma och plugga. På kvällen var det karateträning som vanligt, mycket ben och mage denna gång, kommer kännas. Fredag upp tidigt och lektioner halva dagen. Sen åkte jag och red en lugn tur på Zirrit, skritta mest runt och upptäckte nya stigar i skogen. Sen hem, äta middag och plugga. Väldigt sent på kvällen kom Jesper hem från färjan och då åkte han hem till mig och sov här.

På lördag morgon hoppade jag med Toj, vi tvättade vi bilarna, fixade oss och åkte in till Birsta. Det blev mycket shopping, ny kappa, träningslinne, air max skor, ett till par skor, trosor och små saker. Efter det åkte jag hem, var barnvakt till lillebror. Såg tv, spelade lite innebandy och åt grönsaker och dipp. Söndag vaknade jag sju, men det hade ju ställts om till sommartid så jag var sjukt trött då, eftersom jag sovit lite, så sov lite mera. Sen var det stor behandling på hönsen. Vi kollade lus, lus behandlade också alla för säkerhetsskull, klippa klor, vissa hade väldigt långa näppar som vi fick slipa ner, och visa hade fått kalkben, så då passade vi på att behandla allihop mot det. Så när vi ändå höll på så stor städade vi hela hönshuset. Sen pluggade jag resten av kvällen typ.

Likes

Comments

Måndag startade klockan åtta med en kemitenta. Det gick bra, var relativt lätt, eller så var det bara jag som kunde allt. Men blev klar på bara två timmar iallafall. Så då åkte jag och red Zirrit. Tog en tur upp till Snegden och red där. Tisdag var det redovisning direkt på morgonen, det var första muntliga redovisningen på universitet, sjukt nervöst. Men det gick bra, och nu är det äntligen över. Får man godkänt på redovisning och tentan så är alla nuvarande kurser avslutade. Vilket betyder att jag har ett litet lov från onsdag till måndag, då de tre nästkommande kurserna startar.

Onsdag jobbade jag hemtjänst direkt på morgonen. Sen hade jag en arbetsintervju på Veterinärhuset Södraberget. Intervjun gick exakt som man föreställt sig en perfekt intervju i hjärnan, det gick alltså jätte bra. Så där började jag 1 juni, och jag är så sjukt glad och förväntningsfull.

Torsdag var jag hemma på morgon, sen red jag Zirrit och sen ner till Jesper och vi åkte på gymmet. Har ju egentligen karate varje torsdag, men den var inställd. Fredag läste jag på och pluggade till högskoleprovet som är 1 april. Sen ner till Jesper, en stund på Birsta och äta middag, sen satt vi och åt chips och dipp och såg film. Men vid tio tiden ville vi vara spontan, så vi fixade oss och åkte till förrådet(studentboende på miun). Där var det fest, vi hängde där ett tag, sen vidare till Udda och sen vidare till Oskars. Kom väl hem vid tre tiden. Lördag var en netflix dag, hela dagen haha. Söndag pluggad jag lite mer till högskoleprovet, men såklart även netflix. Det var sjukt fint väder, så Toj fick komma ut och hoppa, sjukt kul tyckte han.

Likes

Comments

Nu är det dags att skriva av sig, det är dags att dela med sig. 

Jag kämpar varje dag med min IBS, ångest, panikattacker och psykiska ohälsa. Många vet nog inte det om mig, delvis för att jag aldrig delat med mig, men också för att jag är bra på att dölja det.

Detta började i gymnasiet, i trean och det blev bara värre och värre. Men nu har jag sökt professionell hjälp och hoppas att jag ska må bättre i framtiden. Men det kan ta månader, eller flera år innan jag är där.

Jag har varit med om mycket i mitt liv, mycket som inte skulle hända egentligen. Stor del av det är sorg och det påverkar hur man är som person.

Det är en daglig kamp att leva en dag i mitt liv.Jag tänkte dela med mig mer om min IBS. Många vet nog inte vad det är, men det är en tarmsjukdom. En sjukdom som sätter begränsningar i ens liv.

Det jag tycker är jobbigast är att andra inte förstår hur det är, hur jobbigt det faktiskt kan vara. Man kan inte bli bjuden på mat, gå på restaurang eller ha en utekväll. Nej, för då blir man hemma i 3 dagar efter det.

Jag har inte haft IBS så länge, kanske 1 år och eftersom det är ganska individuellt vad man kan äta så tar det tid att lära sig vad man tål. Ibland är det som att någon tryckt in en kniv i magen och som sitter där hela dagen lång. Ibland får man sitta flera timmar på toan. Äckligt, jag vet.

Hemma sitter ett helt A4-papper med saker jag absolut inte kan äta. Exempel: pasta, laktos, socker, alkohol, lök, äpplen, torkad frukt, korv, färdig mat, fet mat, snabb mat och en hel del annat. Jag kan inte äta mer än en handflata kolhydrater åt gången, då är det kört. Äter jag en kaka, då kan jag lika gärna låsa in mig på toaletten i 2 dygn. En festkväll är mest bara smärtor i magen efter tio minuter, så var den kvällen över. Det är en sjukdom som sätter begränsningar, men som jag måste acceptera och leva med.

Vart vill jag kommer med detta inlägg? Jag vet inte. Men nu vet ni.


Likes

Comments

Måndag upp tidigt och till skolan. Vi arbetade med projektarbetet och försökte komma fram till någon slutsats, gjorde lite grafer och skrev lite. Sen hem, laga middag och plugga till kemitentan. Tisdag hade vi kemilektioner hela dagen, sen möte, sen firade jag Jesper på kvällen, han fyller ju 20 år, så han fick en klocka av mig. Onsdag åkte jag in tidigt till skolan och satt och arbetade med både kemi och projektarbetet innan vår lektion började klockan tre. Efter det åkte vi på gymmet, vi blev 4 st, jag som är van att träna själv haha. Körde igenom hela kroppen då det var ett tag sen vi gymmade. Efter hem och plugga. Torsdag arbetade vi med projektarbete och kemi innan första lektionen och sen hade vi kemirepetition. Satt även kvar en stund efter skolan och arbetade. Efter det hem och äta middag, sen ner till karatepasset. Sjukt jobbigt, kanske lite dumt att gymma dagen innan också då jag hade träningsvärk i varje liten kroppsdel på överkroppen innan passet.

Har även fått hem alla saker jag beställt. Ögonskuggspalett, olika sminkborstar, större sminkväska, finish settingspray och primer. Så nöjd över allt jag fått hem, så nu blire inge mer smink på ett tag sa plånboken, haha.

Fredag hade vi inga lektioner så jag stannade hemma och pluggade. På kvällen åkte jag ner till Jesper och sen vidare in till resturangen APA, åt hamburgare. Var gott. Vi var halva Jespers familj där som firade att Jesper hade fyllt år. Sen åkte jag hem, såg film och chilla. Lördag upp tidigt för att plugga, sen skjutsa jag mamma och pappa till stan och sen red jag. Sjukt fint väder, sol och plusgrader. Red upp till Snejden och tillbaka. Efter det hem, äta lunch och iväg på en skotertur med Jesper. Åkte lite fram och tillbaka på älven, stannade i solen och tog en fika och sen hem. Plugga, sen hämtade päronen i stan på kvällen. Söndag plugga hela förmiddagen och sen gymmet mitt på dagen. Snart kommer Jesper upp och då ska vi äta middag tillsammans.

Likes

Comments

Måndag gymmade jag på morgonen, sen till skolan där Sui, Helena och jag satt i ett grupprum hela dagen och förberedde inför projektarbetet i Fysik. Tisdag hade vi kemi föreläsningar hela dagen lång, från åtta till tre, bara kemi. Efter det blev det Birsta. Fick en gratis sminkkurs på Make Up Store eftersom de hade 21-års jubuleium och köpte även tre produkter av dem. Sen hade jag även en kofta, jeans, tröja, skrivblock, vindrutetorkare m.m. och landade på över 2000kr, shit. Sen sov jag hos Jesper och vi delade på en semla, det var ju trots allt fettisdag.

Onsdag hade vi handledning direkt på morgonen, och efter det utförde vi fårt expriment med krater. Efter lunch satt vi kvar och pluggade kemi inför nästa tenta som är snart. Åkte hem, åt middag och sen satt jag och skulle läsa i kemiboken, sen vaknade jag några timmar senare med kemiboken i ansiktet haha. Toj hade ju levt loppan under den tiden på mitt rum då han var lös, haha. Städade undan lite och sen gick jag och la mig igen, känns som en förkylning börjar komma.

Torsdag klev jag upp sju, åt frukost och for till stallet. Mockade och grejade och sen red jag ett skogspass i en timma. Känner mig otränad när jag rider en sådan tränad häst haha, man har lika bra balans som man hade när man red varje dag, men det får jag träna upp. Sen hem och duscha, äta och sen till skolan. Hade kemilabb, sen till Jesper äta middag och iväg på karatepass med mamma. Fullt upp och mycket svett denna dag.

Fredag hade jag lektion på morgon, sen satt jag i ett grupprum och pluggade och efter lunch hade vi en lektion till. Sen åkte jag hem, åt middag och chillade med serier. Jesper är förkyld så försöker undvika att bli smittad. Lördag plugga hela dagen, på kvällen åkte jag till Jesper, åt middag och så åkte vi och bowlade med några vänner. Söndag också pluggdag, Jesper kom hem till mig sen lagade vi middag ihop och såg film. Sen följde jag med han ner till honom, såg ännu en film och sov sen där.

Likes

Comments

Måndag vaknade jag av ett mail från läraren som skulle vara hemma och vabba, alltså 3 lektioner inställda. Men en lektion klockan åtta hade vi. Efter det satt vi tillsammans och pluggade, vilket var bra så man får något gjort till tentan på fredag. Sen åkte jag hem, sen ner till Jesper och åt middag. Sen vidare till gymmet. Efter det hem och plugga. Tisdag sovmorgon, sen veterinären med Toj. Vi fick svaret att han har en medfödd sjukdom, trumsjuka som gör att han väldigt lätt bildar gaser i tarmen och får super ont i magen. Så specialmat och medicin för magen blir det.

Onsdag skola som vanligt till klockan tre. Efter det provrida en häst för ev. framtida medryttarhäst. Det var ett halvblod, en dressyrhäst i toppform. Sjukt kul att rida något helt annorlunda och galoppera. Så den hästen ska jag prova en gång till för att se om jag vil fortsätta permanent.

Torsdag hade vi inga lektioner. Men vi kände att vi ville plugga tillsammans, diskutera och sånt innan tentan så vi åkte in till skolan ändå och pluggade. Åkte därifrån vid två då jag kände jag mig redo för en tenta. Hämtade Oliver på skolan och åkte sedan till stallet och mockade till hästen. Sen hem, middag och sen ner till träningen. Karate passet, svettigt var det, allra helst nu när man hade sådan sjuk träningsvärk i benen från ridningen. Haha, så blir det när man inte är van att rida.

Fredag hade vi tenta, bussen var en halvtimme sen så jag missade tiden också. Då får man sitta utanför och vänta tills dom släpper in en så man missar ju massa tid, typ en timma. Fysiktentan var inte lätt alltså, det gick inte bra, men jag hoppas det räcker till ett godkänt. Efter det gick jag och Jesper ut och åt, vi gick på pizza hut. Det var buffé, de kom hela tiden med mer pizza och man fick äta tills man spydde. Kebab och kycklingpizzan tyckte jag var godast. Lördag plugga, sen kvällspass på jobbet. Söndag städade jag, sen gymmet med Jesper, sen kvällspass på jobbet.

Likes

Comments

I måndags var det skola som vanligt, gymmade innan skolan också. Tisdag hade jag laboration på skolan, sen åkte jag hem till Jesper. Det var ju alla hjärtans dag så vi tänkte gå ut och äta. Vi brukar inte fira det så mycket, men det är ju en ursäkt för at lyxa till det, hehe. Vi gick på Pinchos, vi åt langos, plankstek, chesseburgare, kebab, oxfile pasta, vitlöksbröd och fyra olika godis drinkar, den blåa var helt klart godast!

Torsdag blev en hemma pluggdag hela dagen. Fredag var det tenta, dock började den klockan två så passade på att sova länge och plugga innan. Satt kvar i 2 timmar och en kvart, gick väl hyfsat bra på tentan. Åkte sedan till Jesper, vi lagade middag och såg film. Lördag, chilldag men dock även plugg såklart.

Likes

Comments

Mycket i livet just nu, mycket som händer, många frågetecken och oroligheter i livet. Jobbigt, sömnlöst och oroligt. Vad händer sen? Hur ska jag komma in på utbildningen? Vad ska jag göra? Har jag jobb i sommar? Många frågor men lite svar. Det bästa och enda jag kan göra just nu är att bara se vad som kommer ske. Kämpa på, inte slita ut en själv och se vart kan kommer och hoppas på det bästa.

Iallafall så har jag varit i skolan hela veckan, på måndagen hade vi vår första kemi laboration. Vi eldade, blandande, kemiska reaktioner, framställde nya ämnen, fällningar och höll på. Ganska kul faktiskt. Sen satt vi kvar på skolan ett gäng och pluggade till tentan. På kvällen blev det ett gym pass med Jesper, sen sov jag även där.

Tisdag var en helvetesdag, nä, men lektioner från åtta till fem på universitetets basår är inte ok, alldeles för mycket för att hjärnan ska orka med på en dag. Dagen efter fick vi iallafall sovmorgon, första lektionen började vid ett, så fick sova ut. Men åkte in tidigare till skolan för att tentaplugga med klasskompisarna. Sen hade vi lektion till fem.

Torsdag var en tom dag, vilket betyder, vara hemma och plugga hela dagen. Vilket inte hände. Nä, jag kände för en paus, göra något roligt istället. Så jag kollade ut, såg solen lyste och pappa har nyss köpt en ny skoter, plus att Jesper var ledig, så det blev koka varmchoklad, och åka ut på en skotertur. Härligt, dock väldigt kallt då jag inte hade klätt mig ordenligt, men vi åkte på älven, även på några leder och fikade också. Mysigt. Och på kvällen blev det karate passet som jag och mamma går på. Sjukt jobbigt, efter en timma sa tränaren "nu kör vi 80 situps och sen 80 squats", vilket alla gjorde också, sjukt trött efteråt alltså. Men kul, och bra träning.

Fredag hade vi bara en lektion åtta till tio, så satt kvar och tentaplugga med några andra efter det. Sen hämtade Jesper upp mig, vi åt subway och sen åkte vi och shoppade lite på Birsta. Sen hem och plugga ännu mera. Lördag började jag jobb på hemtjänsten 7, sen när jag skulle sluta klockan två, ringde de och frågade om jag kunde jobba mer, ja varför inte liksom, så slutade vid fyra istället, sen hem och plugga lite och på kvällen var jag hos Jesper. Söndag blev det gympass på förmiddagen och plugga på eftermiddagen.

Likes

Comments