Header
View tracker

Måndag började jag åtta, varför är man alltid dö trött på måndag morgon?! Hade fysik lektion, hål på 3 timmar som vi satt och pluggade tillsammans på och sist en fysik lab. Åkte hem, försökte plugga lite, men man hinner inte så mycket. Tisdag, gym på morgon eftersom jag började tio. Sen matte och fysik lektion. Efter det promenad till pappas jobb, sen hem. Onsdag, skola som vanligt, torsdag samtal på skolan, sen pluggade jag hemma hos Jesper. Fredag skola till tolv, sen satt jag kvar och pluggade fysik med Sui. Kände att jag hade ont i halsen, typiskt vill inte bli förkyld.

Lördag då var det dags för självförsvarskursen för kvinnor. Började 11.00 i AG-skolans gymnastiksal. Det var intensiva sju timmar som gav mycket blåmärken och ömhet. För att dra en kort sammanfattning så var vi ca 30 kvinnor. Började med att öva med varandra två och två. Vi skulle hålla fast varandra, ena skulle ta sig loss. Vi skulle strypa varandra och ta oss loss genom att peta i ögon, dra i hår och trycka mot stupen. Instruktörerna hade tekniker på hur man ska agera för att komma loss så fort som möjligt. Vi skulle även ligga på marken med ett försvarsgrepp över huvudet för att bäst hålla medvetandet under ett riktigt övergrepp. De gick runt och slog oss medan vi skulle ha ögonen öppna och vara fokuserad på vad vi ska göra näst. Vi övade teknik på hur man bäst slår eller sparkar en kille mellan benen, och vi övade också på mitsar. Sist skulle vi blunda och vi hade ingen aning om vad som skulle hända, då kom ett helt gäng killar in med pungskydd och ögonskydd och kastade ner oss i marken, la sig på oss, höll fast oss, skrek, tog stryptag. Och vi skulle ta oss loss. En givade dag med mycket kunskap man fick med sig.

På lördag kväll efter en dusch och middag också jag hem till Isabelle där Thin redan var. Vi satt där snackade om allt mellan himlen och jord som tjejer pratar om, sedan drog vi till Lotus, den nya krogen och dansade. En stund senare kom även Jesper och hans kompisar dit, vi dansade, skrattade och drack drinkar. Super kul kväll, dock inte bästa krogen enligt mig. Söndag sova halva dagen, sen på kvällen fira vi Lars som fyllde år.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Länge sedan man bloggade nu! Fullt upp med skolan, djuren, träning och jobben. Måndag kort dag, 2 timmars fysik direkt på morgonen. Sen tandläkaren, fick min bettskena, nu ska förhoppningsvis huvudvärken bli bättre. Tisdag samma korta dag, fysik åtta på morgon. Fattar inte varför man måste lägga en lektion direkt på morgonen när hela dagen är ledig annars. Onsdag gym på morgonen, sen skola till tre. Torsdag åtta till tre, långdag.

Fredag var en chill dag, typ. Sprang på bandet hemme först, sen åkte jag in för att shoppa på Birsta, hittade faktiskt bra erbjudande. Köpte BH, ringar, träningströja, kattsand, godis till Toj och julklappar. Sen hade jag skola från 15.15 till 17.15, efter att jag slutat åkte jag direkt till Max. Eftersom det var Black Friday och lönehelg behövdes förstärkning i kaoset. Slutade klockan tio, åkte hem och åt mat.

Lördag läste jag lite i fysikboken, sprang på bandet, sen åkte jag och shoppade ännu mera. Torv, stallpellets, kinesiologitejp, hdmi-kabel, deo, schampo och fler julklappar. Sen börjad jag jobba på Max 16, väldigt mycket då också faktiskt. Efter jag slutat kl. 21 åkte jag direkt till Carola där släkten var samlad sedan länge. Vrålhungrig som jag var tryckte jag i mig Oxfilé och 3 olika sorters efterrätter. Vi spelade även ett roligt spel. Sen åkte jag och Jesper hem till mig och sov.

Söndag började 7 på morgonen att jobba, typ halv död var man då. Jobbade hemtjänst på morgonen, åkte sedan till Jesper, åt lunch och vidare till nästa jobb, alltså Max och där jobbade jag tills 19 på kvällen.

Likes

Comments

View tracker

Veckan har varit tuff, måndag till torsdag har jag börjat tidigt. Haft flera lektioner per dag, långa dagar har det varit också. Mycket plugg, har inte ens hunnit gymma något. Även haft väldigt ont i huvudet. Idag, söndag har jag haft konstant huvudvärk i exakt sju dagar, väldigt jobbigt..

Fredag var rätt så chill. Dock väldigt trött när jag vaknade så kom inte upp förrns klockan var åtta. Tog en springtur på rullbandet, duschade, gjorde mig i ordning och skulle köra ner till Jesper och äta lunch. Is bana ute! Körde väldigt sakta på vår väg som var blank is, sen när jag skulle bromsa innan 90 vägen började tidigt eftersom det var så halt. Men bilen bara gled, å jag bara fortsatte bromsa. Sen började bilen snurra, jag vred inte ens på ratten. När bilen tillslut stod still så var bilen inne i alla postlådor med nosen åt andra hållet. Ett jack och repa på bilen, ca 7 postlådor låg ner. Nu var det bara gasa satan för att komma där ifrån, sen köra försiktigt ner till Jesper.

Började skolan 13.15 med en fysik lab. Studera en kula som skjuts rakt upp och en leksaksbil som åker ner för en bana. Efter det fick jag reda på mitt matte betyg från tentan. Ett B. Måste säga att jag är nöjd för att vara i matte, väldigt kämpigt och svårt med matte faktiskt. Så vi måste ju fira, åkte köpte Biteline pizza och hade film maraton hos Jesper. Vi såg The shallows, Legend of Tarzan, This is 40. Somnade väldigt sent.

Helgen min är en pluggfri, chill helg hade jag bestämt. Lördag bestod av Biteline pizza rester till lunch, glass och fika hos Alexander som fyllde år. Sen hemma, lite egen tid med ostbollar och serier. Storstädade även hönshuset. Åkte ner för att hämta mamma och pappa men åkte för tidigt så hängde hos Jesper där han hade fest. Spelade lite beer pong med dom innan jag hämta mina föräldrar. Söndag direkt efter frukost åkte jag upp till Selma. Halt som sjutton. Hon mådde bra, verkade trivas, var mer lugn och trygg och såg inte halt ut längre. Hovbölden hade kommit ut för ett tag sen, tur det inte var något allvarligare. Promenerade bort längs vägen tills en stig kom, red upp där, hon kändes fin, red bara en kort skrittur, sen promenerade jag tillbaka, tyckte det var så halt på vägen för att rida där. Åkte hem, storstädade till Toj, sprang på bandet och lagade 7 matlådor lunch.

Likes

Comments

Herregud vad länge sedan jag blogga, nja men två veckor sedan. Förra måndagen började ny fysik kurs och fortsättning på del 2 i matte 3 kursen. Fattade ingenting på fysiken, jag minns inte ens att jag läst fysik nån gång i hela mitt liv faktiskt, om tyngdkraft, Newton m.m. Tisdag, skola till tre, Birsta en sväng, sen gym med Jesper. Onsdag morgon gymmade jag innan skolan. Torsdag, väldigt jobbig dag, tre lektioner, väldigt jobbigt, huvudet orkar inte hålla igång så länge och tänka. Efter det gick jag och Jesper en prommis. Fredag hade jag tandläkartid på morgonen, gjorde avtryck för en skena. Sen plugga matte hela dagen, han med en promenad också och såg även lite Idol på kvällen som paus för huvudet. Var ledig hela helgen, väldigt skönt. Tog det lugnt, pluggade inte för mycket för att hinna vila mycket.

Denna vecka har varit tuff och jobbig. Måndag började stenhårt med tre lektioner, varav två fysik. Vilket är ganska mycket eftersom på varje föreläsning (lektion) är det ett nytt område. Är det tre lektioner på en dag hinner man inte plugga så mycket på det dom förläst om, eftersom det går så fort framåt. Tisdag, tre lektioner där också, 8-17. Helt slut, inge plugg på hela kvällen orkade man med, alldeles för mycket nytt att ta in på dagen. Serier, gymma på ett nytt gym vi aldrig varit på och sova hos Jesper blev det istället. Onsdag gym på morgonen och sedan skolan. Torsdag, skola till tolv, skönt. Fredag, tidig morgon på gymmet och sedan skola.

Fredag kväll hade jag planerat att det skulle bli plugg, men det orkade inte huvudet med efter en sådan här vecka. Så blev chill och Idol. Lördag plugg på dagen, sprang även 5km och sen jobb på kvällen. Söndag, farsdag. Gav pappa en snygg Peak Performance hoddietröja. Pluggade lite på morgonen, fixade mig. Sedan lunch, middag och kortspel hos farmor och farfar som bestod av släkt och smörgåstårta. Jobb på Max på kvällen. Nästa vecka är nog lika fullt upp.

Fick resultat på min första tenta, A. Såklart. Haha, 0.5 poäng avdrag på nån fråga för den var inte helt utvecklad. Så jag är ju nöjd.

Likes

Comments

Söndags var plugg hela dagen, men man måste ju vara effektiv också, så medans jag lyssnade på biologi föreläsningar i hörlurarna så städade jag bilen. Jesper byte samtidigt lampor och satt fast ledrampen på min bil. Måndag 8.00 började biologi tentan, min första tenta. Vi hade 5 timmar på oss, jag gick efter 2 timmar. Det kändes bra, tror det gick bra. Såg lite serier som paus för huvudet och sen gav jag mig på matten eftersom det är tenta på det snart också. Tog även en springtur med mamma i mörkret på kvällen. Tisdag var matte plugg dag, åt och tog en promenad. Onsdag plugg, plugg, plugg.

Torsdag var det tenta nr 2 denna vecka. Började 8.00, matte tenta denna gång. Var så himla nervös eftersom jag inte alls kände mig redo, kunde inte somna natten innan och allt snurrade i huvudet innan man fick tentan i handen. Jag satt hela fem timmar, jag satt kvar sist av alla. Det kunde gått sämre, men det kunde också gått bättre. Blandade känslor, vet ej om man kommer få godkänt eller inte, högre betyg eller komplettera. Vi får väl se. Åkte till Jesper och åt middag, sen tog vi en promenad till gymmet, köttade armar och rygg, sen gick vi hem igen, tar ca 40 minuter att gå. Såg film tills vi somna.

Fredag hade jag planer på serie maraton eftersom jag inte hade något plugg alls. Men de ringde från jobbet (hemtjänst) halv nio och undrade om jag kunde komma nu. Så jag hoppade upp, tryckte i mig frukost, slängde ihop en matlåda och for. Arbetade till 14.00. Eftersom Jesper också jobbar i Söråker och slutade 14.00 så tränade vi tillsammans i Söråker, körde ben och mage. Sen hem, duscha, fixa och iväg till Biteline. Vi åt vår special, så himla gott!!

Lördag träningsvärk överallt, serier halva dagen, sen lite Birsta shopping och efter det började jag jobba 16.00 på Max, stod både express och kassa, slutade 21. Åkte hem och såg serier till midnatt. Idag har jag fixat i hönsgården, plockat ner sista av Selmas hage, kollat på serier och sen började jag jobba på Max 16.00 till 21.00. Imorgon börjar ny fysikkurs och mattekurs.

Denna vecka hände också något hemskt. Jag sitter i vardagsrummet och hör hur hönsen börjar tok skrika. Ställer mig vi fönstret men ser ingenting. Så jag går ut för att kolla. Då ser jag hur en hök sitter och äter på favvo hönan. Jag rusar in i hönsgården och skriker åt den, den flyger rakt in i nätet och sitter där i hörnet, rädd för arga mig. 4 höns och tuppen står livrädda i andra hörnet och skriker. De andra 9 hönsen hade hunnit in i hönshuset för att gömma sig. Ensam hemma visste jag inte vad jag skulle göra. Men jag fångar en efter en av hönsen och tuppen och går in med dom i höns huset och stänger. Sen tar jag en filt och fångar höken och går ut med hen för att släppa hen fri. Älskade Nugget, vår ända Hedemora höna, nu död. Dumma hök, även om den bara försöker överleva.

Likes

Comments

Måndags hade jag mattelektion direkt på morgonen där läraren repeterade en hel bok på två timmar. Så sjukt mycket att kunna. Sedan åkte jag till Jesper åt lunch och promenerade bort till tandläkaren. Det tog en timma så fick bli buss på väg hem. Inga hål, såklart, men ska få bettskena för att jag gnissla/pressa tänder så jag får huvudvärk, så återbesök om nån vecka. Sen åkte jag och plugga, plugga och plugga. Tisdag började matte lektionen tio där han gick igenom en gammal tenta, sen pluggade jag och Sui biologi på lunchen och efter lunch LAB. Från en fisk till DNA. Det tog fyra timmar med olika metoder, redskap, vätskor, värme m.m. Sen stannade jag och Sui kvar för att skriva klart och skicka in labrapporten, efter två timmar kände vi oss inte nöjd men vi visste inte vad vi skulle skriva mer så vi skicka in den och hoppades på det bästa. Kom hem klockan sju och fick äntligen äta middag. Sen plugga jag biologi till elva.

Onsdag besiktning på bilen på morgonen, den gick inte igenom.. Parkeringslamporna funkade inte och så var det något med dragkroken som måste åtgärdas. Sen åkte jag till Jesper och pluggade matte där, gick en promenad och åt lunch. Sen in till skolan för att gå på föreläsningen på sista momentet i biologi. Fyra timmar etologi och sedan hem. Middag med Jesper, sen plugga både matte och biologi. Torsdag lektion direkt på morgonen, allra sista repetition/föreläsning i biologi innan tentan. Genomgång, frågestund och sedan en quiz på 48 frågor som man jobbade i par. Jag och hon jag arbetade men vann med 48/48 rätt och vi fick pris, jippi. Efter skolan pluggade jag hela tiden, tog även en promenad.

Fredag klev jag upp tidigt för att hinna plugga, fortsatte läsa i boken, plocka ut viktiga delar osv. Sen tog jag en springtur och slog rekord, det liksom kändes så lätt, så jag kunde springa hur lång som helst, haha. Sprang hela vägen hemifrån till Anders kurvan. Tog en dusch, städade rummet, skurade och vad fräscht det blev. Lördag upp tidigt, plugga, det ända jag gjorde var att skriva, läsa och lyssna på föreläsningar. Tog en promenad med Zorro också, för trots mycket plugg behöver man motion och friskluft för att kunna koncentrera sig sen. Efter 13 timmars konstant plugg var hjärnan deg, då blev det en film, sen sova. Idag ska jag endast plugga, för imorgon är det biologi tenta.

Så här känner jag, jag pluggar hela tiden. Skolan har tagit över hela mitt liv. Aldrig pluggat så här mycket. Jag pluggar när jag motionerar, jag pluggar när jag kör bil, jag pluggar när jag åker buss, jag pluggar när jag egentligen vill göra annat. Den tid då jag inte pluggar är väl precis nu då jag skriver detta. Annars pluggar jag både när jag går på toa, äter och sover.

Likes

Comments

Måndag var jag ledig, eller nä jag gick bara inte på lektionen. Tänkte jobba hemifrån, men har gjort mycket annat också. Började klockan åtta med att städa hönshuset, sen åt jag lunch typ tio haha. Storstäda Tojsbur, städa lite på rummet, tvätta, tömt Tojs utebur, beställt lite saker från internet, fixat med tven, klippt klor, borsta både Toj och Paulina och skrivit lite på biologi uppsatsen. På kvällen tog jag en 6 km löprunda. Tisdag hade jag ingen lektion, så pluggade hemma. Skrev typ bara på uppsatsen, pluggade även matte på kvällen och tog en promenad med mamma.

Onsdag började skolan åtta, jobbigt att kliva upp tidigt, matte föreläsning, sen åt vi lunch klockan tio, pluggade matte i studierummen tills nästa lektion började 13.15, som också var matte, vi skulle labba. Beräkna tjockleken på en tejp, hur många varv den var snurrad m.m. Efter det hem, äta middag, plugga matte och skriva på uppsatsen. Tog en löprunda på 3 km i kolsvarta mörkret, valde vägen utan belysning och hade varken lampa eller batteri på mobilen. Så kanske inte helt genomtänkt.

Torsdag, pluggade hemma igen. Gjorde en planering inför tentorna, stenhårt plugg nu i 1,5 vecka! Sen började jag plugga inför biologitentan, han inte plugga matte nått för det är ju så mycket. Jag grejade med hönsen, städa till Toj, tvättade två tvättar och sprang en löprunda på 3km. Duscha och äta den iväg på jobb, kvällspass på hemtjänsten. Efter det sov jag hos Jesper. Fredag var mattelektionen inställd pga. vi låg så bra till i planeringen så lektionen behövdes inte, skönt. Så satt och pluggade hemma hos Jesper. Skrev bara på uppsatsen som ska vara klar snart. Sen åkte vi och gymmade en timme i Timrå. Sen ringde dom från Max och frågade om jag kunde jobba pga. en sjukling var hemma. Åkte in och jobbade, var backup och pommes ansvarig, sen fick jag stå i Drive för första gången, mycket mer att hålla koll på, högre tempo och mer stress.

Efter att jag arbetat klart skulle jag plugga, fick sitta i Jespers bil med en filt och biologiboken med kupévärmaren på.. Efter det (klockan var nu kanske två på natten), så fick jag gå och lägga mig uppe i vardagsrummet och sova på soffan.. Vid fyra kom Jesper hem, jag vaknade då och då var det äntligen lite tyst i källaren så vi kunde sova på hans rum. Lördag plugg hela dagen, matte och läsa, gick en promenad och sen jobb på Max. Var i serveringen, diska, städa m.m. Stod även 2 timmar i kassan på slutet, det är ju lite roligare iallafall. Åkte och åt middag hos Jesper och sen hem och plugga till tolv, sen sova. Söndag bestod bara av plugg, plugg och plugg.

Likes

Comments

Förra veckan var stressig, mycket i skolan nu. Flesta dagarna har bestått av plugg, plugg. Har städat ur stallet där Selma stått i sommar. Även varit och hälsat på och ridit Selma. Jag tror hon blev super glad av att få träffa mig. Hon har varit väldigt stressig och nervös över nytt ställe, nya hästar, ny ryttare. Men när jag red kändes hon fin, avslappnad, lugn, det var bra för både hon och mig. Red både i paddock för att dom skulle få se när jag red, hur hon fungerar och sen red jag ut en sväng med Anna-Karin. Har shoppat mycket förra veckan också, kontot bara skrek. Jesper och jag var på Birsta, blev 5 nya tröjor, 1 par jeans och 1 mössa. Har även handlat nya saker till bilen, lampor, kupévärmare, fixat motorvärmare, ledramp m.m.

Har sprungit några gånger, varit ute och gått med Lajka, gymmat med Jesper. Träningsvärk av både ridning, springturerna och gymmet. Lördag var det fest hemma hos Mikaela, Jesper och jag skulle laga middag ihop innan det, vilket slutade på Sibylla haha. Iallafall det var en rolig kväll, hundra år sedan man festa, typ studenten. Roligt folk, kände några iallafall, krogen blev aldrig av, det blev Max istället och sedan hemåt. Kanske hemma vid två. Söndag var en chill dag. Gjorde ingenting vettigt alls. Bara kollade serier, skönt. Eller vi körde typ 5 tvättmaskiner, bäddade om, städade och grejade med bilen också haha.

Likes

Comments

Tisdag, skola till tolv och sen åkte jag hem red sista ridpasset på Selma i Stordalen. Underbara häst, vi red lite här och där och även på ridbanan. Sen iväg till jobbet i Söråker, jobbade till nio. Sen sov jag hos Jesper. Började tio dagen efter, skönt med lite sovmorgon. Slutade tolv, åkte hem och plockade ihop lite grejor, gjorde NH med Selma och åt lunch. Fixade i hönshuset, var mest utomhus och grejade fram tills Anna-Karin, Leif och Sandra kom vid fyra tiden. Nu skulle vi skriva kontrakt, bjöd på fika också. Sen packa in grejer i bilen, vissa som lånades med och vissa som såldes. Vi lastade Selma, gick väl typ bra, med lite om och men gick hon in iallafall. Jag sa hejdå, min älskade häst. (Hon är inte såld, flyttar bara på foder till Matfors pga. tidsbrist, så jag kan hälsa på henne och rida). Men ändå. Folk frågar hur det känns nu när jag inte har hästens i ens ansvar längre. JA, va f*n tro du. Jag skjutsade precis iväg min bästa vän. Min vän som varit min i 6 år. Som alltid funnits där. Lika bra att vara ärlig. När hon hade åkt. Kände mig helt tom, jag tänkte "vad fan har jag gjort". Jag tog en springtur för att tänka på annat. Lyckades inte med att tänka på annat dock. Men efter flera timmar kände jag att det var rätt beslut. Det hade inte fungerat att jag haft henne i vinter när jag har så mycket i skolan. Hon har kommit till en stor hästflock, sjukt stora hagar, hästkunniga människor och en flicka som kommer att älska henne lika mycket som jag gör. Selma kommer må bättre av att stå där. Jag kan hälsa på henne, hon står inte långt bort och rida henne när jag har tid. Nu känns det bra, det känns rätt. Ska hälsa på henne och hennes nya kompisar om några dagar.

Torsdag, skola till tolv. Åkte till Jesper, pluggade, blev lite strul med middagen då någon ut upp min mat, sen for jag och jobbade med mina älskade pensionärer. Hem, plugga, satt uppe länge, hade energi så sent på kvällen, inte vanligt mig. Duschade, åt fil och sen gick jag och la mig. Fredag åkte in till skolan för att plugga lite innan första lektion, föreläsning i biologi i 4 timmar, lunch, sen 2 timmars föreläsning i matte + 2 timmars övning i matten. Vid kvart i fem visste jag inte vad mitt namn var. Herregud vad deg det var i huvudet, det var mycket att ta in på en och samma dag. Åkte sen och åt utemat med Jesper, skjutsade iväg honom och efter det har jag suttit hos honom och försökt pluggat. Inte gått superbra då hjärnan säger att den är full. Så får ta och hämta hem Jesper nu, sova och ta nya plugg tag imorgon.

Likes

Comments

Onsdag skola direkt på morgon med föreläsning, sedan åkte jag och kollade på stallet i typ Matfors till Selma, där fodervärden har stall. Sjukt bra (inte fint), men väldigt bra för hästar. Stora hagar, sjukt stora hagar, skog, mark, stor flock, tre vindskydd, flera matplatser. Som en häst ska leva. Inte i en jävla fyrkants jordhage ensam. Hästar bryr sig inte att stallet är städat och ljust, att ryttaren har vita byxor och polotröja. Nej, usch för sådant skit. Det ska vara naturligt, hästen ska leva så naturligt det bara går, så där skulle hon nog trivas. Bra att det inte är super långt bort så man kan komma rida och hälsa på ofta. Hon kommer alltså förmodligen flytta dit där en fodervärd kommer ta hand om henne och rida henne och lära känna henne för att se att dom kan bli ett, som jag och Selma är. Åkte sedan tillbaka till skolan för en mattelektion till, gick inte bra. Kände mig sämst. När man inte fattar någonting, det är deg i huvudet. Ja, då vill man bara ge upp.

Torsdag, fredag var helt vanliga dagar. Skola, ta hand om djuren, fredag kväll jobbade jag även hemtjänst. Sov hos Jesper. Lördag, plugga, ta hand om djuren, plugga, jobba hemtjänst, bowling med Jesper och hans kompisar på Södra berget och sen hämta mamma på tågstation. Söndag, plugga, ta hand om djuren, jobba hemtjänst. Sova. Måndag idag, ledig. Så himla härligt. Tog det lugnt på morgonen, åt frukost, såg klart filmen. Sen tog jag en joggingtur med Selma i skogen, tog ner alla hennes gamla hagar, tvättade och fixa med disken. Sen plugga, plugga, plugga.

Likes

Comments