View tracker

CHOKLADBOLLAR
Det var länge sedan vi la upp någonting nu men här kommer ett enkelt och snabbt recept på chokladbollar. Det blev ca. 20 stycken och de är väldigt goda och enkla.

INGREDIENSER
125 gram smör
2 1/2 msk kakao
5 msk socker
2 1/2 dl havregryn
1 msk vatten
Strössel, pärlsocker eller kokos

SÅ HÄR GÖR MAN

1. Blanda alla ingredienser i en bunke.

2. Rulla små runda bollar av smeten.

3. Häll ut strösslet, pärlsockret eller kokos ( eller allt tillsammans) på en liten tallrik och rulla bollarna i det.

4. Ställ in de i kylen och vänta lite. Ät sedan 👍🏼👍🏼👍🏼❤️❤️❤️❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Detta är ett väldigt försenat inlägg, har haft mycket att göra sistone. Man behöver sockerlag.
INGREDIENSER TILL SOCKERLAGET
4 msk vatten
1/2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
SÅ HÄR GÖR MAN SOCKERLAGRET
Häll vatten och socker i en liten kastrull och koka upp. Tillsätt vaniljsocker under kokning. Rör om tills sockerkristallerna har löst sig och ta sedan bort kastrullen från plattan. Ställ den åt sidan och låt det svalna.
INGREDIENSER TILL MUFFINSEN
225g rumsvarmt smör
2 1/2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vanilj socker
4 ägg
3 3/4 dl mjöl
Hushållsfärg (jag tog röd)
1/2 dl vaniljsockerlag
SÅ HÄR GÖR MAN MUFFINSERNA
Vispa smör, socker, salt och vaniljsocker vitt och pösigt i en skål. Vispa äggen lätt i en tillbringare och blanda långsamt ner i smörblandningen under kraftig vispning. Om blandningen börjar bli grynig slutar du att tillsätta ägg och istället vispa ner 2-3 msk mjöl så att smeten binder igen. När allt uppvispat ägg har blandas i så siktar du mjölet och vänder ihop smeten lätt. Rör ner så lite hushållsfärg i smeten så den blir den färg du vill ha den i, färgen ska vara svag, och vänd försiktigt ner marshmallowsen.
Fyll formarna till två tredjedelar med en matsked. Se till att alla marshmallowsen är helt täckta av smeten. Grädda i 15-20 minuter. Kakorna är klara när de är gyllenbruna. Ta en sticka eller en kniv och kolla om den är torr. Den ska vara torr. Medan muffinerna svalnar kan du göra glasyren
INGREDIENSERNA TILL GLASYREN
100g äggvitor
2 msk vatten
Saften från 1/2 citron
1 nypa salt
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Hushållsfärg (jag tog röd)
SÅ HÄR GÖR MAN GLASYREN
Vispa äggvita, citronsaft, vatten och salt med elvisp i en ren, torr skål tills små droppar bildas. Sänk hastigheten och tillsätt en tredjedel av sockret, 1 msk i taget, höj sedan hastigheten igen och vispa i en minut. Sänk hastigheten igen och gör likadant med ytterligare en tredjedel av sockret. Tillsätt resten av sockret på samma sätt och tillsätt vaniljsockret och häll lite hushållsfärg. Vispa sedan på högsta hastigheten i minst 3-4 minuter eller tills marängsmeten är pösig,vit och fast.

Nu är det bara att dekorera muffinsen 👍🏼
Kom ihåg att man inte ska förvara glaserade muffinsen i kylskåpen eftersom det är marängtopping 😀

Likes

Comments

View tracker

Kärleksmums!!!
Idag bakade jag kärleksmums. Läs gärna hela receptet innan du sätter igång. Receptet på kaksmeten:
INGREDIENSER:
4 ägg
4 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
6 msk kakao
200 gram smält smör
1 1/2 dl mjölk
HUR MAN GÖR:
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. (Jag föredrar elvisp). Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en annan skål. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt. Smält smöret och blanda ner mjölken. Sedan blandar du ner allt i smeten. Klä en plåt och häll ner smeten i den. Grädda kakan i 15 minuter. Det får inte bli helt torr. (Prova med en sticka). Låt den svalna ifred. Så länge kan du göra glasyren.
INGREDIENSER FÖR GLASYREN:
100 gram mjukt smör
2 dl florsocker
2 msk kaffe (starkt)
1 dl kakao
1 dl visp grädde
2 dl kokos flingor / strössel till garnering
HUR MAN GÖR:
Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe, grädde (ovispat) och kakao. Vispa ihop det ordentligt och låt det svalna. (Då blir den hårdare). När kakan är helt sval kan du breda ut glasyren över kakan. Strö över kokos eller strössel och skär kakan i fina rutor.
Hoppas det blir gott. Detta var inte något färggrant men aja. Snart kommer lite halloween inspirerat bakverk.
//Kakan

Likes

Comments

Vi slutar chokladmånaden med att göra en hederlig kladdkaka. Vi följde ett helt vanligt kladdkakrecept. Vi gjorde två stycken sedan la vi marsmallow och grädde imellan. Sedan toppade vi med marsmallow och strössel. (Går lika bra med färjat socker). Kladdkakan gick sönder i mitten på den översta men aja. Efter det så siktade vi ner florsocker över kakan. Den blev jätte god och passade jätte bra till en kopp varm choklad och en bra film. Det var iallafall våran choklad månad. Nästa månad blir det en ny

Likes

Comments

Hej!!

Förlåt för dålig uppdatering på det senaste. Vi har haft mycket med skolan på Onsdagar så vi har inte hunnit baka. Men på Onsdag nästa vecka så kommer vi antagligen vara igång igen. Då kör vi den sista bakelsen på våran chokladmånad. Undra vad det kommer vara.... Sedan kommer vi att byta till Sockerfri månad. Info kommer senare. Så det var det jag ville säga. Vi har inte slutat eller något men så blir det när man har mycket i skolan. Skolan kommer först... Önskar bakningen kommer först. Men aja. Ses förhoppnings vis nästa Onsdag

//XD

Likes

Comments

Nu är det Onsdag igen och vi har bakat en vegansk

Chokladkaka!!

Det är en väldigt mäktig och god chokladkaka, som är perfekt att bjuda på.

Ingredienser:

3 dl vetemjöl

1 banan

1 tsk bakpulver

1 tsk äkta vaniljpulver

Lite kokosolja/margarin

125 g mjölkfritt margarin

2  1/2 dl oatly imat

2 msk ljus sirap

1  1/4 dl kakao

2 msk kokosflingor

50 g mjölkfri mörk choklad

1 dl rårösocker

Hur man gör:

Sätt ugnen på 175 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke.

Smält margarin i en kastrull och rör sedan ner sirap och imat grädde. Häll sedan ner det i bunken med torringredienserna. Hacka den mörka chokladen och mosa en banan. Rör om alltihop till en tjock och god kaksmet. Smörj en kakform i ca. 20 cm i diameter med kokosolja eller margarin. Ställ i ugnen i 18 min.

Låt kakan svalna i minst 15 min.

Klar!! 

Om du vill ha en god chokladtopping på så ska du gå in och kolla på månadens choklad tips för att få den perfekta kakan.

Hoppas ni gillar denna kakan och så ses vi med ett nytt recept nästa Onsdag. Puss XXx




Likes

Comments

MÅNADENS TIPS!

Denna månaden är choklad månad. Så vi tänkte sikta in oss på vegansk månadstips. Det är en bra choklad kräm för tårtor eller muffins. Det här är receptet:

Ingredienser:

1 dl soja grädde

1 dl socker

100 gram mörk vegansk choklad (i bitar)

75 gram vegetsbilisk margarin.

Så här gör du!!

Blanda soja grädde och socker under uppvärmning. OBS, Det ska inte koka men varmt ska det bli. Byt platta och häll ner den hackade chokladen och rör om tills chokladen smält och är välblandad men soja grädden och sockret. Häll ner klickar av margarin och rör om tills det smält. låt det svalna.

DET VAR MÅNADENS TIPS HOPPAS NI GILLAR DET 

KRAM XXx


Likes

Comments

​Vi tänkte göra ett månads tips!!!

Det innebär att vi ska tipsa er om något till ex Någon bra frosting som är med i temat.

Eftersom vi har choklad tema denna veckan så kommer det komma ett tips som innehåller något med choklad. 

Håll ögonen öppna.

Likes

Comments

Hej

Nästa vecka så kör vi en chokladmånad!!

Vi kommer att baka ett chokladrecept varje onsdag

I 4 veckor.

Hoppas att ni kommer gilla det🍫

Likes

Comments