Header

Hade de riktigt mysigt i stan idag, vi fikade på Espresso House tog en chai-latte as gott! Var sjukt kul att träffa Jacob igen var några månader sen sist har saknat honom så! Tror vi var i stan i någon timme eller två sen drog vi hem och på vägen hem så glömde jag och Jacob att trycka på stopp så fick gå as långt haha sorligt..

Ni kan få bild från idag och från senast vi träffades! Faktiskt så fikade vi på exakt samma ställe som sist fett episkt
/Caroline




Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Medans jag var i stan fixade mamma mitt rum och möblerade om tycker det vart sjukt snyggt!!
/Caroline


Likes

Comments

Idag tränade jag för Jessica som jag nästan varje fredag. Det gick sjukt bra och både Jessica och Jag var nöjda med Tango idag. Vi tränade på tvärade skänkelvikningar som skulle få han att sträcka ut och stretcha kroppen lite. Efter vi gjort de ett tag så började vi jobba med den förvända galoppen. Han har blivit så otroligt stark i den så den fungerade oxå bra dock vill han inte riktigt spåra lika bra i vänster som höger men de löste sig mot slutet. Sen fick han travas av i lägre form ett tag då han var så himla fin idag. Lagom tempo och lätt å fin i handen samtidigt som han hade perfekt höjd och längd på halsen vilket är något vi har jobbat på länge! Kul med resultat!
/Caroline
Ni får en bild från gripens dressyr tävling 3:a i L:A 1


Likes

Comments

Eftersom att jag inte riktigt har berättat så mycket om tango tänkte jag göra de nu för er som är intresserade,

Tango Rory

Tango är en renrasig Connemara skimmel valack på 15 år den 20 April (Född 2000) Han är 147.5cm i mankhöjden och är efter Juno Rory som är en fler faldig Sm & NM vinnare som tyvärr är död nu.Han blev 28 år gammal. Han mamma heter Ulricedahls Tekla och har också vinster och placeringar upp till lite högre nivå.
Jag har haft Tango i mina ägo sedan den 13 April 2012 och han har varit den absolut roligaste ponnyn jag ridit i hela mitt liv. Han är så god hjärtad samtidigt som han kan vara en riktig liten ponny skit som gillar att busa med en bokstavligen.. När vi köpte Tango för ca. 3 år sedan var han en liten knubbig bråkstake som hade fått för mycket egen vilja vilket resulterade till massor av ofrivilliga avsittningar men hade vi aldrig genom gått dessa stunder hade vi inte varit där vi är idag. Tango köptes för både Dressyr och Hoppning men efter att ha försökt med hoppningen i något år började jag inse att Dressyr var både min och Tangos starkaste sida. Vi har tagit oss på mindre en ett år från L:C nivå till L:A 1 med placeringar och en start i L:A p1 som vi ska satsa på under den kommande tävlings säsongen.
Bästa Minnen..
Mitt absolut bästa minne med Tango var när vi var nere i Norrtälje och tävlade i Connemara Riks/SM och tog en 3:dje placering. Sen var de ju också självklart väldigt kul vår första Dressyr start på Mälarhöjden, kom in i hoppsadel helt oförberett och samlade ihop 67 % och tog en fjärde placering.
Värsta Minne..
Mitt värsta minne med Tango var när han hade ätit för mycket av en giftig växt så magen svällde upp så han fick som en slags kolik fast utan förstoppning haha och när han klev på min tå i somras så den bokstavligen blev blå/svart.. Varför han klev på mig var för att jag gav han ett äpple Stort tack för den .. hehe

Mina Mål med Tango..
Jag hoppas att de går enligt planerna och ska till våren leverera på tävlingsbanorna och till sommaren vet jag inte hur de blir men har några tankar så jag ska ta vara på den tid vi har nu och ha så roligt som möjligt.

Här nedan får ni några bilder..


/Caroline


Likes

Comments

Idag fick de bli ett dressyr pass i ridhuset tränade mycket på att rida igenom hela tango så gjorde öppnor och slutor samt förvända det fungerade jätte bra och tango var otroligt lyhörd och arbetsvillig idag så fortsatte därefter med att göra långa linjer skänkelvikning och enkla byten i galoppen. Skänkelvikningarna sitter perfa men de enkla byterna är fortfarande lite små ringrostiga, Tango blir lätt tung och stark och taktar i avbrottet vilket gör att de tar några steg tills de blir skritt men mer träning och detta kommer lösa sig. Efter att ha ridit i ca. 45 min körde jag igenom L:A 1 programmet var några veckor sen sist. De gick så sjukt bra alla moment satt helt perfekt tajmingen och vägarna var perfekta och tango gjorde exakt vad jag bad honom om så de va ett perfekt slut på rid passet samtidigt som en bra början känner mig så sjukt taggad till att få tävla!
Passade på att städa skåpet i stallet också när jag hade tid över 👍
/Caroline


Likes

Comments

Från och med 1 Januari 2015 
kommer Ponny klasserna delas in grupper efter ålder. 

Grupp 1 får man högst vara 16 år

Grupp 2 är de 17-20 år

Jag fyller själv 17 år den 23 April i år (2015) och kommer då hamna i grupp 2. Har haft lite koll på hur många startande de blir inom grupp 2 och det är väldigt få antal, Då de flesta i min ålder redan bytt upp till storhäst. Har till och med läst på flera sidor att vissa tävling platser inte har haft tillräckligt med priser så att klass 2 har drabbats och seger täcken, rosetter och plaketter inte har delats ut.. 
Vilket jag själv tycker är väldigt synd.

Jag tror som många andra att denna regel är införd för att folk ska klaga och sluta tävla från 16 + så de kan ändra till att Ponny ryttare endast får tävla till 16 års ålder. 

År 2014 fick man tävla tills man fyllt 18 vilket gör att jag hade haft ca. 2 års tävlings säsonger kvar. Men nu är jag osäker på om det ens kommer bli kul då de kommer vara ca. 6 st starter i klass 2.

Jaja, vi får se hur detta slutar men första tävlingen är den 15 februari så då inviger jag de nya tävlings reglerna så får jag se vad jag tycker om de. 

/Caroline 


Likes

Comments