Badetermometer


Jeg vil vove at påstå, at der er visse ting, som vi mennesker ikke har brug for at en lille maskine fortæller os og det er temperaturen på vandet. Stik klørfem ned og er badevandet for varmt til at du vil bruge det i din bolledej, som du har sat sammen til mødregruppen i morgen, så er det for varmt til din baby. Kom nu, mødre, det her kan vi godt!

Lift

Det var en af de ting, som jeg troede, af man skulle have - uden diskussion, men det viste sig at være fuldstændig overflødig. Aldrig har den forladt barnevognen og et stykke håndklæde kunne havde skabt sammen tryghed for Almsen i de 4 mdr hun kunne være i liften.

Hoved/hale fad

Og her er jeg simpelthen nødt til at stille et kæmpe spørgsmål til, hvorfor og hvordan denne tingest er kommet ind i alle babybutikker, fordi godt nok er vi forældre spændte, nervøse og præsentationsangste over, at få en lille baby i hænderne - men snotdumme? Nej. Det er vi langt fra alle. Hvis du ikke kan finde ud af hvad der er rent eller beskidt - så kommer jeg gerne og giver et lille hygiejneforedrag, så den tingest kan blive bandlyst i butikkerne. Jeg tog det faktisk helt negativt, da jeg blev spurgt om jeg ikke skulle have sådan et fad med, da jeg stod med en halvfed ølmave.

Stofbleer

Du kan aldrig få for mange stofbleer var muligvis den sætning, som jeg fik allermest udover "du ser lidt tyk ud" - så jeg tænkte straks, fedt, jeg giver den bare gas i alle farver, størrelser og tykkelser. Da Almsen kom ud stod jeg kampklar med 124 stofbleer, fordi jeg også vidste, at når man føder en baby, så mister man evnen til at vaske tøj. Og nøj, hvor blev jeg skuffet over at jeg aldrig kom i bund med den stak, som lå så fint nyvasket i en bunke.

Amme bh'er som er købt op forhånd


Jeg havde fået at vide i butikken, at de anbefalede, at man købte dem, når man havde født, men jeg tænkte, at det gik nok, fordi butikkerne lukker jo når man har født - det ved ALLE. men nej, frk. linse. Du blev meget klogere. Det første var, at det viste sig at butikker var åbne og det andet var, at min bryster var gået 3 størrelser op - og det havde ingen fortalt mig, at jeg skulle regne med! Så jeg havde ret i, at jeg spildte min tid til fødselsforberedelse!

Bodyer uden slå-om

Are you kidding me? Lad være. Simple is that. Her vedlægger jeg også lige de helt små babysokker. Og kjoler. Og heldragter, som jeg ved mange er glade for, men Simon og jeg var da lige ved at gå fra hinanden, fordi vi stod med lort om under albuerne kl. 04:00 og skulle knappe de 137 knapper om, så næste baby får ikke lov til at eje en heldragt. Generelt mindre tøj, da vaskemaskinen til min overraskelse virkede.

Adskellige sovepladser

Vi havde babynest, tremmeseng, lift, vugge, slyngevugge og smørhullet - og jeg skammer mig en smule.... så det emne behøver vi ikke snakke mere om! Overvej hvis vi selv havde så mange sovepladser?

Pusletasker

Jeg vil indrømme, at jeg har været så glad for min fra CAMA Copenhagen, men først da Almsen blev lidt ældre. Jeg skiftede aldrig Alma på puslebrikser rundt omkring i byen. Hun blev altid skiftet i barnevognen med et håndklæde under. Hvis jeg var hjemme hos nogle, blev hun også puslet på et håndklæde i sengen eller sofaen. Selvom jeg var glad for pusletasken, så manglede jeg at den var vandtæt. Senere hen kom en pusletaske fra manostiles på markedet - og den kunne jeg godt have brugt, da Alma var spæd! Jeg manglede rigtig meget en taske som var vandtæt og mere fast i det, så den kunne stå selv!
Hvem bruger alle de smarte rum en pusletaske har? Jeg havde intention om at gøre det, men det skete aldrig alligevel.

Sengetøj

Er du sunshine, at jeg havde overvurderet for lidt en baby sviner sengetøjet til. To sæt havde klaret opgaven. De andre ti var der heldigvis andre, som blev rigtig glade for.

Økonomi

Til sidst vil jeg gerne tale om økonomi. Jeg ved, at der er en privatsag - og jeg er fuldstændig ligeglad om folk bruger 1000 kr eller 40.000 kr på at samle sammen til en baby, men jeg ville ønske, at jeg havde brugt mindre penge på det. Der var ting, som jeg gerne ville have som en ny barnevogn, ny autostol osv, men jeg havde ikke behøvet alle de nips ting og sager, for der brugte jeg rigtig mange penge på! Det tager altså overhånd, når man er gravid og går derhjemme uden andet end baby i hovedet.

SKAM DIG SANNE, SKAM DIG!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Posted i: beauty

Døjer du med irritabel, urin eller tørhud? Så vil jeg råde dig til at se nærmere på denne hudplejeserie til ansigtet fra Australian Bodycare som kan hjælpe dig fri for dine problemer, hvis du spørger mig.

Først og fremmester produkterne uden parabener, dermatologisk testet og indeholder naturlige, aktive ingredienser som gør en synlig forskel for dig der ønsker at holde din hud bakteriefri, ren og sund. Uanset hvor store eller små udfordringer du oplever med din hud, er vi stolte af vores produktserie til ansigtspleje, som du kan prøve hvis du ønsker en synlig forskel, og en bakteriefri, blød, ren og sund hud i ansigtet.

Da jeg fik serien hjem og åbnede sagerne, så kunne jeg godt dufte tea tree olien, som er en gennemgående ingrediens i hudplejen. Først kom jeg til at tænke på, at jeg som barn blev smurt ind i tea tree olie, hvis jeg var blevet solskoldet og dagen efter var jeg ikke råd mere. Tea Tree Oil er bare en af de mange naturlige ingredienser, som fungerer naturligt bakteriehæmmende, og som hjælper med at rense huden så den igen kan finde sin naturlige balance.

Nu vil jeg tage dig med på en rejse gennem disse tre steps for at få en lækker hud. Fik jeg sagt at produkterne er billige, så alle kan være med?

face wash 

Det er først gået op for mig i de seneste par år, hvor vigtigt det er, at man får vasket ansigtet hverdag, fordi der sætter sig altså rigtig meget skidt og snavs, som sætter sig i hudens porer og derved danner urenheder. Jeg kan tydeligt mærke forskel, når jeg springer over - især om aftenen - fordi min hud er så grim om morgenen. Når du anvender en ansigtsrens, så er det vigtigt, at den er mild, fordi du skal anvende den hverdag, men selvfølgelig skal den også være effektiv. Med denne face wash kan du mærke en forskel om morgenen, når du står op - og jeg lover dig - du skal ikke være skræmt af tea tree olien, fordi den ender du med at blive lidt afhængig af!

face tonic

Før i tiden troede jeg, at jo stærkere et produkt var, jo bedre. Den måtte gerne svie den på huden, men jeg er da heldigvis blevet meget klogere - og gudskelov for det. Der findes alkohol i rigtig mange hudplejeprodukter, men det kan også være hårdt mod en sund og rask hud, så denne face tonic er uden alkohol. Påfør skin tonic’en på en vatrondel eller et lille stykke vat og stryg det blidt hen over den rene hud. Den fedter ikke, så den føles lækker på huden.

face cream

Her behøver du ikke have en dag- og natcreme, for denne lækker face cream dækker over begge. Generelt hader jeg små tuber, fordi jeg føler at produktet allerede er brugt op inden jeg er begyndt, men denne creme er virkelig drøj i brug og trænger hurtigt ind i huden.

Findes der noget værre end en ansigtcreme som bare bliver liggende på huden? Nej, det tror jeg faktisk ikke.


Produkterne er velegnet til hele familien. De forebygger og løser de mest almindelige hudproblemer – og er samtidig skånsomme mod huden. Det er vores mål at hjælpe danskerne til en sundere hud og derfor arbejder vi aktivt med at give gode råd og vejledning i form af simple guides til daglige rutiner.

Hvis du ikke er tilfreds med produkterne, så yder de fuld tilfredshedsgaranti, så tøv ikke med at afprøve produkterne.

Du kan købe hele denne serie til under 350 kr, hvilket er utroligt billigt i forhold til hvilken kvalitet man får fra denne serie.


Vil jeg anbefale og købe denne serie igen?

JA!

Likes

Comments

Posted i: tanker

Kl. er 03 om natten og jeg er ligger spændt med stor mave til at Simon vågner og jeg kan fortælle ham, at nu har vi ramt terminsdatoen, som er den dato vi har sat alle vores forventninger op til. 20 maj! Samme dag sled jeg vores internet op, fordi jeg var inde og læse om alle de symptomer på fødsel, som overhovedet var skrevet ned i verdenshistorien, men ingen af dem var indenfor min rækkevidde. Telefonen ringede fra samtlige familiemedlemmer, som lige skulle sikre sig, om det var gået deres næse forbi, eller om jeg "bare" ikke havde født endnu.

Jeg havde ikke født hverken den 20, 21, 22, 23, 24 eller for den sags skyld den 25, så jeg ringede til min jordmoder for at bede hende om at lave en hindeløsning. Det ville hun gerne, så jeg tager afsted og smider mig op i briksen med to studerende i en radius af 10 cm, som nærstuderer alt hvad jordmoderen gør.

Jordmoderen bryder næsten ud i grin og siger, at jeg er lukket som en østers og at jeg ikke skal forvente en fødsel snarest, så jeg tager tøjet på igen uden at sige et ord og går ud og ringer til min veninde, som heldigvis formår at give mig modet tilbage igen.

Dagene gik og jeg blev tykkere, fik strækmærker og vand i kroppen - og generelt bare et slidt klud at se på, men dagene skulle udfyldes, så vi fik vasket al tøjet igen, ompakket hospitalstasken, vasket vinduer og gået ned med skraldespanden mindst 5 gange om dagen, for hvad nu hvis..

Tirsdag d. 31 bliver jeg ringet op af Hvidovre Hospital, som gerne vil have mig som samtale om igangsættelse, hvilket jeg selvfølgelig havde søgt nettet tyndt for med erfaringer. Sygeplejersken foreslog, at jeg skulle starte på Augusta piller kl. 19 og tage med med et interval på 2 timer, hvilket jeg gjorde.

På daværende tidspunkt var der et program på tv2 om fødsler, som vi så om aftenen - og et godt råd; se noget tegnefilm eller læs en bog, når du selv er på grænsen til at føde og har en slugt igangsættende pille i maven.

Kl. 22:30 sidder jeg på toilettet, fordi man skal tisse hver 30. time åbenbart og mærker et sus i underlivet. Er det en ve? Næ, det må sgu gøre mere ondt, ellers er kvinderne fulde af løgn, tænkte jeg, så jeg nupper en pille til kl. 23 og går i seng.

Kl. 23:30 får jeg veer og ligger i sengen, som kommer meget pludselig og voldsomt, så allerede kl. 00:15 bliver Simon beordret til at ringe til fødegangen. Jordmorderen mener, at vi skal tage det stille og roligt.

Kl. 02 ringer Simon igen, da jeg har haft en ve-storm på 20 min (Behøver jeg at sige, hvordan mit toneleje var overfor Simon?). Her husker jeg intet fra den telefonsamtale, så jeg går ud fra at Simon fik hende overtalt til at jeg kunne komme ind.

Kl. 03 ankommer vi til fødemodtagelse, hvor jeg bliver undersøgt til at være 6 cm åben. Hun ringer med det samme til fødegangen og siger, at jeg ankommer.

Kl. 03:30 er vi kommet til fødegangen, hvor jeg igen bliver undersøgt - og nu er jeg 9 cm åben.

"Vil du have et lavement?"

Lige her husker jeg, at jeg kigger over på Simon med de øjne, som siger "tag en beslutning - gerne nu" men det er ligesom, at han ikke rigtig fanger, at jeg ikke er i stand til at tage den beslutning, så nej, nej nej nej, jeg fik ikke det skide lavement. Og vil jeg have det næste gang? JA! Behøver vi nogensinde nævne for andre, hvad det betød? NEJ.

(Læs: lav en ønskeseddel, hvor der står at du vil have et lavement - med fed skrift, blokbogstaver og gerne en selvlysende highlighter til at lyse op, hvis du føder om natten - og måske en lille melodi når de folder papiret op?)

Jordmoderen vil have mig op at ligge, da jeg skal udstyres med elektroder diverse steder, da jeg er blevet sat igang, men jeg kan slet ikke samarbejde med den ide, så jeg får lov til at tage mine veer stående.

Kl. 04:30 kommer overlægen og vurderer, at jeg har al for mange veer til at kunne klare at gennemfører fødslen, så de anlægger et drop med et vehæmmende middel.

Det gjorde en kæmpe forskel for mig, da jeg lige pludselig kunne være med i min egen fødsel og ikke sidde fastklemt ind i Simons brystkasse.

"Er hun rødhåret?" var det første, der blev spurgt om, da hovedet var ude, men under fødsel var Simon åbenbart blevet farveblind, så det var han ikke i besiddelse af, at kunne give en afklaring på!

Kl. 05:25 tager Simon fat om Alma og hiver hende ud.

Jeg var 3 sting, en ødelagt bluse, fedtet hår og den dejligste baby rigere, som jeg slet ikke kunne få øjnene fra!


Tak, fordi I havde lyst til at læse med!

Likes

Comments