De fleste af os kender den populære trip trap stol, som har været på markedet i hundrede år. Nomi By Evomove er en nyfortolkning af den klassiske stol, som har stået i de fleste danske hjem gennem tiderne.
Det er designeren, Peter Opsvik, som står bag dette ergonomiske design, som kan bruges fra nyfødt til teenager, da Nomi Highchair kan suppleres med forskellige tilkøb, som kan monteres på stolen således, at den kan anvendes af børn i alle aldre.

Vi startede ud med babyindsatsen, som viste sig at være helt uundværlige til vores behov. Jeg havde mulighed for, at have Alma med overalt og hun kunne følge med i, hvad jeg lavede. Det var en dejlig oplevelse, at have hende tæt på mig, når jeg fx skulle lave mad eller tage et hurtigt mor-bad, som vi alle trænger til midt i amningen og gylp.

Det næste positive var, at stolen er så let, at jeg kunne tage den i en hånd og bære rundt, hvilket er altafgørende når man har en lille i den anden.

Dette ville min postgravide ikke kunne klare med en triptrap stol, som skulle slæbes igennem lejligheden et par gange om dagen.

Derudover så kunne jeg selv bestemme vinklen på sædet, så hun kunne ligges fladt eller været lidt oprejst, hvilket også er vigtigt, så vi kan passe på de små rygge.


Alma voksede ud af sin babyindsat, da hun var omkring 6 mdr, så derfor investerede vi i ”Nomi Mini” som er en bøjle, der kan monteres på sædet. Som I kan se på billedet, så har bøjlen ligesom en buge ned i siden, som simpelthen er til for at øge sikkerheden, så barnet ikke kan få begge ben ud af samme hul, og derved falde ud og hænge fast med hovedet.I starten lagde vi en dyne rundt, så hun blev støttet godt i ryggen.

Derudover vil I se, at hele sædet er med bløde kanter, at barnet sidder behageligt og ikke begrænses i sine bevægelser.

Vi købte en pude til stolen, så hun sad ekstra blødt. Puden kan vendes til en anden farve, så man kan skifte lidt. Det samme er gældende for puden til babyindsatsen. Nemt, ikke? :-)

Du kan få stolen i alverdens farver og træsorter, så det er bare med at slippe fantasien lige her <3

Det næste vi investerede i, var en en bakke til stolen, hvor Alma kunne have sin mad eller legetøj. I starten var vi bange for at vælge det hele i hvidt, da det som regel er en sart farve, men der er INTET som sætter sig fast. Ikke engang karry, så den er virkelig slidstærkt og har en god belægning, så intet farver og gør den grim.

Den er utrolig let at tørre af og det har aldrig været nødvendigt, at smide den i opvaskeren, selvom den sagtens kan tåle det.


Nomi By Evome er som sagt en stol, som vosker med barnet, hvor du let kan justerer sædet og fodskamlen, så den passer til dit barn. Og ladies? Der skal ikke bruges værktøj.

Benene på stolen er udformet som en kryds, der går den stabil. På de bagerste ben er der en hjul, så stolen ikke vælter, når barnet skubber sig fra bordet. Hjulene er selvfølgelig også anvendelige, når den skal flyttes rundt, så du ikke skal slæbe den hen af gulvet.

Alt i alt, har Nomi by Evomove været en hel fantastisk stol indtil videre, fordi det har været så let at følge Almas alder og nye behov hele tiden. Den kan simpelthen ombygges til diverse behov, så jeg vil helt klart anbefale den, hvis I er i tvivl om, hvilket stol I skal have. Den er nem at have med at gøre og mulighederne er store.

Stolen giver mulighed for at barnet kan øve sin motorik samtidig med, at den har en meget høj sikkerhed, hvilket vi prioriterede højt herhjemme.

Derudover kommer vi jo ikke udenom designet, som er helt fantastisk og passer ind i alle slags hjem.

Hvis du vil læse om stolen, så kan du finde en masse information lige her <3


Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

Reklame

Jeg var ubeslutning, da jeg skulle finde ud af, hvilket adventskrans, som jeg godt kunne tænke mig, men nu fandt jeg endelig en, som var stlren, klassisk og i god kvalitet. Alt det, som jeg gerne vil have i min adventskrans. Lysetagen har et minimalistisk udtryk, hvorfor den passer ind i alle typer af hjem. Messingens blanke overflade reflekterer lysets skær smukt, hvilket skaber en hyggelig stemning.

I kender sikkert mærket, da mange af jer har en vase stående derhjemme - nemlig AYTM som du kan købe hos homeish. Lige nu har de faktisk 15 procent rabat på HELE siden med koden "JUL15" <3Deruover har jeg også altid ønsket mig en lyseslukker som passer så fint til. Den kan du få líge her <3Hvis du også er til messing, så er messing, så er homeish det rette sted, da de har virkelig mange fine ting, som kan pifte dit hjem op.


SPAR 15 PROCENT PÅ ALT MED KODEN

"JUL15"

Glædelig jul 

Likes

Comments

Posted i: børneværelse

ALMSENS VÆRELSE

INDLÆGGET INDEHOLDER REKLAME

Velkommen til dette blogindlæg, som vil omhandle renoveringen af Almsens værelse indtil videre, da der stadig mangler lidt sager, der er på vej med posten.

Allerførst vil jeg fortælle jer, hvilket farve jeg har malet rummet i. Det er en smuk, smuk, SMUK farve fra nordsjō som hedder "misty le havre" som er en blanding af grøn, grå og beige. Den giver simpelthen rummet den pæneste toning af varme og lys på samme tid. Den passer til de nuancer, som jeg godt kan lide, så den er super nem at arbejde med.

Dem som har fulgt mig, ved at værelse har været malet 2-3-4 gange (undskyld kære kæreste), men det har været en svær opgave at være helt tilfreds, men jeg tror faktisk, at jeg er der nu!

Almsens værelse er meget småt, så vi forsøger at gøre det enkelt og lige til at kaste sig over legetøjet i skufferne.

LAD OS BEGYNDE

Først må jeg nok hellere fortælle om den populære knagerække, som simpelthen slog min indbakke omkuld, for jeg VED at der er mange af jer, som har søgt lige så længe efter den, som jeg har.


Knagerækken er fra et svensk mærke, som hedder Iris Hantverk som laver de fineste sager og herunder denne helt enkle knage.

DU KAN KØBE DEN HER

Den koster 139 kr i den længde, som jeg har vist på billedet i det fineste birketræ, som er tidsløst og nem at arbejde med. Du kan også vælge, at male den i samme farve som væggen, så den ikke "fylder" så meget. Jeg har dog indtil videre valgt at beholde den i træ, da jeg synes det giver kontrast til væggen.

Du kan få den flere længder, så den passer netop ind der, hvor du ønsker den.


Nu vil jeg gå ned i gulvhøjde 


På gulvet var vi lige nu det fine legetøj fra @ellaandfrederik, som har en masse forskellige figurer. Det kan købes over hendes IG, hvor du bare skriver en DM. Så har du spørgsmål eller lignende, så skal du endelig bare skrive til hende. Alma bruger rigtig meget “trækdyrene” og slæber dem efter sig gennem hele lejligheden. De siger sådan en fin lyd, når man trækker dem. Kvalitetern er helt i top, så de får den varmeste anbefaling!

Gulvtæppet er i velour og er fra müsli og kan købes lige her <3 Personligt synes jeg, at det er fedt at have forskellige tekstiler og jeg har en svaghed for velour. Det er simpelthen så blødt og fint på gulvet!

Vi har også en fin kurv fra lorena canals med kvaster, som står fint på gulvet til diverse legesager. Den er nem for Alma at komme til, så hun selv kan hive de ting frem, som hun vil lege med.

Nu kommer vi til dronningen af værelse - nemlig dukkevognen fra sebra som Alma helt enkelt forguder. Hun har fat i den hver evig eneste dag og dukken bliver godt nok puttet lige lovligt meget ;-) , men hun hygger sig simpelthen. Jeg bliver tit spurgt om, hvilken en dukkevogn, som er bedst - enten Ooh Noo eller den fra Sebra og jeg siger Sebra. Jeg har afprøvet dem begge og det som gør den største forskel er kvaliteten. Dukkevognen fra Sebra er stabil, hvor den fra ooh noo kan væltes af en vind. Alma kan kravle op og ned i den uden problemer, så ingen snotkasse i gulvet, når hun leger med denne.

Nu vil jeg kigge lidt op igen


Krokodillen fra Sebra bruger vi faktisk til lidt af hvert. Den er god til, når vi fjerner sengehesten og tager sengeranden ud. Så smider jeg den i kanten, når hun hopper rundt. Vi har den også med på gulvet og synger sange med fagter, hvor krokodillen bliver en del af sangen.

Den er genial på et børneværelse, da den er let for børnene at lege med og den er god for de voksne at lege med i en sang eller "krokodillen under sengen" som Alma synes er hylende morsom.Det nyeste items på værelset er det helt fantastisk skib fra Garbo and Friends som jeg har kastet min kærlighed over. Jeg kunne ærligtalt godt eje hele deres kollektion. Skibet fås i hvidt og blåt og kan købes her. Det giver en rolig følelse på værelset med vind i sejlene. Den drejer selv lige så fint rundt.

Amen.... ER DET IKKE FINT?

Plakaten med hvalerne er fra fashionell og stabelkasserne er fra Sebra og har et rigtig fint print med forskellige dyr og tal.


Mange er jer har nok en barnevognspude og jeg har ærligtalt ikke rigtig tænkt mere over, hvad jeg mere skulle bruge den til, MEN jeg har fundet ud af, at den er god til Almsens ryg, når hun læser bøger i sengen eller på gulvet. Hun kan hvile ryggen op af den og slappe af i armene - og igen, den er i det blødeste velour.

Vi har denne fra müsli som passer så fint til tæppet på gulvet (I elsker vel også, når tingene matcher, right?), så den er en keeper og har endelig fået en anvendelsesmulighed mere. Du kan købe den her her <3

Det smukke sengetøj er fra Garbo and Friends og har det fineste print, som passer helt perfekt ind til de andre farver, som jeg har puttet i værelse. Det er et print, som I nok skal blive spammet med, for jeg ELSKER det.


Kender I dukkerne fra Asi?

Jeg har altid været lidt bange for, at jeg en dag skulle ud og købe en dukke til den pige, som jeg måske ville få - og wupti Alma kom og jeg måtte tage tyrene ved hornene.

Grunden til, at jeg var bange er simpelthen at jeg har set al for mange gyserfilm og jeg kan tolke det mindste ud af dukkers udtryk. Derfor søgte jeg en dukke, som på ingen måde kan være uhyggelig, men bare er mega fin - og det er denne dukke fra Asi, som er Almsens højre hånd.

Det er den fineste dukke, som jeg længe har set. De har det kærlighedsudtryk og ikke det klassiske "born baby born" udtryk, så jeg har ønsket mig endnu en i julegave til aften.

Du kan se rigtig mange fine modeller over hos Line, som er ejer af Andemors Verden <3


Under sengen har vi to legokasser, som er fyldt til rangen med legetøj.

Der er noget eventyrligt ved balloner 

Den keramiske ballon har jeg været på jagt efter længe og jeg fandt den endelig hos en meget fin shop - nemlig messmakers <3 Den er så yndig på et pigeværelse i denne lyserøde farve, som (igen) passer helt perfekt til vægfarven. Den giver rummet "leg" og eventyr. Du kan forudbestille den her med levering i januar, så det er jo lige om lidt. Du skal nok være hurtig, da den er udsolgt rigtig mange steder.

En anden plakat som pynter på Almsens værelse er fra lillemegdesign som er et norsk firma, der laver ret fine print, så dem ville jeg tjekke ud, hvis jeg var jer!

TAK FORDI I LÆSTE MED

Hvis I har spørgsmål eller lignende, så skal I endelig ikke holde jer tilbage!

Likes

Comments

Vi har længe gået med tanken om, at der skulle ske et eller anden med vores lille soveværelse, da det hele var hvidt.
Jeg søgte råd og vejledning hos malgodt og jeg fandt den perfekte grå, som er tidsløs.
Jeg valgte farven “industrielgrå” som er en dyb grå med et koldt finish 👌🏻

Jeg synes virkelig, at det er en fin og nem farve at arbejde med, så jeg er langt fra færdig endnu, da jeg hele tiden får nye ideer!

Hvis du også trænger til at give dit hjem en forandring, så kan jeg lige nu komme med et godt tilbud!

Malgodt vil nemlig gerne give jer 20 procent på alt med koden “sannecsirinyi” så slip fantasien løs og sprang ud i en lækker farve!


Likes

Comments

Posted i: beauty

Over noget tid har jeg samlet nogle spørgsmål, som jeg får, når jeg poster et selfie!

1. Er det din rigtige hårfarve?

Jep, den er god nok. Jeg er født med rødt hår - dog havde jeg lige i identitetskrise i folkestolen, hvor jeg farvede mit hår sort. Og nej, det var ikke pænt at have en rød fartstribe, så det gør jeg aldrig igen! ;-)

2. Er det dine egne fregner?

Det er altså et sjovt spørgsmål, men det kan da godt være, at jeg har misset noget i timen, men ja, det er mine egne fregner og jeg har fregner over hele kroppen.

Da jeg var mindre hadede jeg mine fregner, men jeg har med tiden lært at elske dem.

Og nej, jeg har ikke talt mine fregner!

3. Bruger du kontaktlinser?

Det er ikke altid, at man ser, at rødhåret piger har brune øjne, men den er god nok - det er mine egne, og jeg bruger ikke kontaktlinser.

4. Har du krøller?

Nej, men jeg kunne rigtig godt tænke mig det. Jeg fik engang lavet permanente krøller, men det ødelagde virkelig mit hår og jeg følte, at der gik mange år, før jeg kom på rette kurs igen.

Nu bruger jeg enten et krøllejern eller et glattejern til at få lidt fald i håret, da jeg synes at det klæder mig langt mere end glat hår.

På arbejdet bliver håret sat op i en morknold.

5. Farver du dine øjenbryn?

Ja, det gør jeg med permanent farve. Jeg bryder mig ikke om optegnet eller helt tætte farvet bryn. Jeg føler, at jeg får det mest naturlige look ved at farve dem og ike optegne dem.

6. Hvordan styler du dit hår?

I får svaret lige her!

OPSKRIFTEN PÅ NATURLIGE KRØLLER

Jeg forsøger (ja, jeg sagde FORSØGER) på at lave så naturlige krøller, men det er en kunst, som jeg stadig prøver at lære ;-) For nylig stiftede jeg bekendtskab med et krøllejern/bølgejern fra HHsimonsen som hedder ROD VS9 WOO WAVER og kan købes lige her til en god pris.

Det er et "bølgejern" som har et glat og slankt design, og gumibelægningen på håndtaget gør, at den er nem at holde ved, hvilket er vigtigt med de pølsefingre, som jeg render rundt med. Temperaturen kan indstilles til mellem 210 og 230 grader, som gør at du selv kan indstille varmen til din hårtype. For enden er et stykke plastik, som ikke bliver varmt, så jernet kan trykkes sammen om håret uden, at man brænder sig. Pladerne er belagt med et keramisk materiale, som giver markedets mest effektive Ionic-teknologi, og som samtidig sørger for at håret ikke klæber fast, hvis der er hårspray i. Smart ikke?Jernet ovarmes huritgt og er klar til brug på under 90 sekunder, hvilket er lækkert, når man skal hurtigt ud af døren.

Hvordan bruger du det så?

Allerførst så skal du ikke lave krøller i håret i nyvasket hår, da krøllerne lettere vil glide ud igen, da håret ikke er tørt eller mættet nok. Så vask håret 1-2 dage før, hvis du vil have krøller, som holder hele dagen.

Jeg vasker håret i shampoo og undlader balsam, da det igen vil gøre at håret bliver for blødt til at holde på krøllerne, men jeg undlader til gengældt ikke at anvende olie efter badet, da mit hår skal have fugt.

Lige nu bruger jeg en styling oil fra HHsimonsen som virkelig er en nærende og lækker olie, som let trænger ind i håret. Bagefter føntørre jeg det og går i seng.


Næste dag deler jeg håret op i sektioner med disse clips, så det er lettere at komme igennem hele håret med bølgejernet.

Til sidst bruger jeg en hårskum fra IDhair elements som er den eneste på markedet, der ikke gør håret stift.


Til sidst vil jeg bare ruske i håret og afsted ud af døren.

TAK FORDI I LÆSTE MED!

Likes

Comments


Badetermometer


Jeg vil vove at påstå, at der er visse ting, som vi mennesker ikke har brug for at en lille maskine fortæller os og det er temperaturen på vandet. Stik klørfem ned og er badevandet for varmt til at du vil bruge det i din bolledej, som du har sat sammen til mødregruppen i morgen, så er det for varmt til din baby. Kom nu, mødre, det her kan vi godt!

Lift

Det var en af de ting, som jeg troede, af man skulle have - uden diskussion, men det viste sig at være fuldstændig overflødig. Aldrig har den forladt barnevognen og et stykke håndklæde kunne havde skabt sammen tryghed for Almsen i de 4 mdr hun kunne være i liften.

Hoved/hale fad

Og her er jeg simpelthen nødt til at stille et kæmpe spørgsmål til, hvorfor og hvordan denne tingest er kommet ind i alle babybutikker, fordi godt nok er vi forældre spændte, nervøse og præsentationsangste over, at få en lille baby i hænderne - men snotdumme? Nej. Det er vi langt fra alle. Hvis du ikke kan finde ud af hvad der er rent eller beskidt - så kommer jeg gerne og giver et lille hygiejneforedrag, så den tingest kan blive bandlyst i butikkerne. Jeg tog det faktisk helt negativt, da jeg blev spurgt om jeg ikke skulle have sådan et fad med, da jeg stod med en halvfed ølmave.

Stofbleer

Du kan aldrig få for mange stofbleer var muligvis den sætning, som jeg fik allermest udover "du ser lidt tyk ud" - så jeg tænkte straks, fedt, jeg giver den bare gas i alle farver, størrelser og tykkelser. Da Almsen kom ud stod jeg kampklar med 124 stofbleer, fordi jeg også vidste, at når man føder en baby, så mister man evnen til at vaske tøj. Og nøj, hvor blev jeg skuffet over at jeg aldrig kom i bund med den stak, som lå så fint nyvasket i en bunke.

Amme bh'er som er købt op forhånd


Jeg havde fået at vide i butikken, at de anbefalede, at man købte dem, når man havde født, men jeg tænkte, at det gik nok, fordi butikkerne lukker jo når man har født - det ved ALLE. men nej, frk. linse. Du blev meget klogere. Det første var, at det viste sig at butikker var åbne og det andet var, at min bryster var gået 3 størrelser op - og det havde ingen fortalt mig, at jeg skulle regne med! Så jeg havde ret i, at jeg spildte min tid til fødselsforberedelse!

Bodyer uden slå-om

Are you kidding me? Lad være. Simple is that. Her vedlægger jeg også lige de helt små babysokker. Og kjoler. Og heldragter, som jeg ved mange er glade for, men Simon og jeg var da lige ved at gå fra hinanden, fordi vi stod med lort om under albuerne kl. 04:00 og skulle knappe de 137 knapper om, så næste baby får ikke lov til at eje en heldragt. Generelt mindre tøj, da vaskemaskinen til min overraskelse virkede.

Adskellige sovepladser

Vi havde babynest, tremmeseng, lift, vugge, slyngevugge og smørhullet - og jeg skammer mig en smule.... så det emne behøver vi ikke snakke mere om! Overvej hvis vi selv havde så mange sovepladser?

Pusletasker

Jeg vil indrømme, at jeg har været så glad for min fra CAMA Copenhagen, men først da Almsen blev lidt ældre. Jeg skiftede aldrig Alma på puslebrikser rundt omkring i byen. Hun blev altid skiftet i barnevognen med et håndklæde under. Hvis jeg var hjemme hos nogle, blev hun også puslet på et håndklæde i sengen eller sofaen. Selvom jeg var glad for pusletasken, så manglede jeg at den var vandtæt. Senere hen kom en pusletaske fra manostiles på markedet - og den kunne jeg godt have brugt, da Alma var spæd! Jeg manglede rigtig meget en taske som var vandtæt og mere fast i det, så den kunne stå selv!
Hvem bruger alle de smarte rum en pusletaske har? Jeg havde intention om at gøre det, men det skete aldrig alligevel.

Sengetøj

Er du sunshine, at jeg havde overvurderet for lidt en baby sviner sengetøjet til. To sæt havde klaret opgaven. De andre ti var der heldigvis andre, som blev rigtig glade for.

Økonomi

Til sidst vil jeg gerne tale om økonomi. Jeg ved, at der er en privatsag - og jeg er fuldstændig ligeglad om folk bruger 1000 kr eller 40.000 kr på at samle sammen til en baby, men jeg ville ønske, at jeg havde brugt mindre penge på det. Der var ting, som jeg gerne ville have som en ny barnevogn, ny autostol osv, men jeg havde ikke behøvet alle de nips ting og sager, for der brugte jeg rigtig mange penge på! Det tager altså overhånd, når man er gravid og går derhjemme uden andet end baby i hovedet.

SKAM DIG SANNE, SKAM DIG!

Likes

Comments

Posted i: beauty

Døjer du med irritabel, urin eller tørhud? Så vil jeg råde dig til at se nærmere på denne hudplejeserie til ansigtet fra Australian Bodycare som kan hjælpe dig fri for dine problemer, hvis du spørger mig.

Først og fremmester produkterne uden parabener, dermatologisk testet og indeholder naturlige, aktive ingredienser som gør en synlig forskel for dig der ønsker at holde din hud bakteriefri, ren og sund. Uanset hvor store eller små udfordringer du oplever med din hud, er vi stolte af vores produktserie til ansigtspleje, som du kan prøve hvis du ønsker en synlig forskel, og en bakteriefri, blød, ren og sund hud i ansigtet.

Da jeg fik serien hjem og åbnede sagerne, så kunne jeg godt dufte tea tree olien, som er en gennemgående ingrediens i hudplejen. Først kom jeg til at tænke på, at jeg som barn blev smurt ind i tea tree olie, hvis jeg var blevet solskoldet og dagen efter var jeg ikke råd mere. Tea Tree Oil er bare en af de mange naturlige ingredienser, som fungerer naturligt bakteriehæmmende, og som hjælper med at rense huden så den igen kan finde sin naturlige balance.

Nu vil jeg tage dig med på en rejse gennem disse tre steps for at få en lækker hud. Fik jeg sagt at produkterne er billige, så alle kan være med?

face wash 

Det er først gået op for mig i de seneste par år, hvor vigtigt det er, at man får vasket ansigtet hverdag, fordi der sætter sig altså rigtig meget skidt og snavs, som sætter sig i hudens porer og derved danner urenheder. Jeg kan tydeligt mærke forskel, når jeg springer over - især om aftenen - fordi min hud er så grim om morgenen. Når du anvender en ansigtsrens, så er det vigtigt, at den er mild, fordi du skal anvende den hverdag, men selvfølgelig skal den også være effektiv. Med denne face wash kan du mærke en forskel om morgenen, når du står op - og jeg lover dig - du skal ikke være skræmt af tea tree olien, fordi den ender du med at blive lidt afhængig af!

face tonic

Før i tiden troede jeg, at jo stærkere et produkt var, jo bedre. Den måtte gerne svie den på huden, men jeg er da heldigvis blevet meget klogere - og gudskelov for det. Der findes alkohol i rigtig mange hudplejeprodukter, men det kan også være hårdt mod en sund og rask hud, så denne face tonic er uden alkohol. Påfør skin tonic’en på en vatrondel eller et lille stykke vat og stryg det blidt hen over den rene hud. Den fedter ikke, så den føles lækker på huden.

face cream

Her behøver du ikke have en dag- og natcreme, for denne lækker face cream dækker over begge. Generelt hader jeg små tuber, fordi jeg føler at produktet allerede er brugt op inden jeg er begyndt, men denne creme er virkelig drøj i brug og trænger hurtigt ind i huden.

Findes der noget værre end en ansigtcreme som bare bliver liggende på huden? Nej, det tror jeg faktisk ikke.


Produkterne er velegnet til hele familien. De forebygger og løser de mest almindelige hudproblemer – og er samtidig skånsomme mod huden. Det er vores mål at hjælpe danskerne til en sundere hud og derfor arbejder vi aktivt med at give gode råd og vejledning i form af simple guides til daglige rutiner.

Hvis du ikke er tilfreds med produkterne, så yder de fuld tilfredshedsgaranti, så tøv ikke med at afprøve produkterne.

Du kan købe hele denne serie til under 350 kr, hvilket er utroligt billigt i forhold til hvilken kvalitet man får fra denne serie.


Vil jeg anbefale og købe denne serie igen?

JA!

Likes

Comments

Posted i: tanker

Kl. er 03 om natten og jeg er ligger spændt med stor mave til at Simon vågner og jeg kan fortælle ham, at nu har vi ramt terminsdatoen, som er den dato vi har sat alle vores forventninger op til. 20 maj! Samme dag sled jeg vores internet op, fordi jeg var inde og læse om alle de symptomer på fødsel, som overhovedet var skrevet ned i verdenshistorien, men ingen af dem var indenfor min rækkevidde. Telefonen ringede fra samtlige familiemedlemmer, som lige skulle sikre sig, om det var gået deres næse forbi, eller om jeg "bare" ikke havde født endnu.

Jeg havde ikke født hverken den 20, 21, 22, 23, 24 eller for den sags skyld den 25, så jeg ringede til min jordmoder for at bede hende om at lave en hindeløsning. Det ville hun gerne, så jeg tager afsted og smider mig op i briksen med to studerende i en radius af 10 cm, som nærstuderer alt hvad jordmoderen gør.

Jordmoderen bryder næsten ud i grin og siger, at jeg er lukket som en østers og at jeg ikke skal forvente en fødsel snarest, så jeg tager tøjet på igen uden at sige et ord og går ud og ringer til min veninde, som heldigvis formår at give mig modet tilbage igen.

Dagene gik og jeg blev tykkere, fik strækmærker og vand i kroppen - og generelt bare et slidt klud at se på, men dagene skulle udfyldes, så vi fik vasket al tøjet igen, ompakket hospitalstasken, vasket vinduer og gået ned med skraldespanden mindst 5 gange om dagen, for hvad nu hvis..

Tirsdag d. 31 bliver jeg ringet op af Hvidovre Hospital, som gerne vil have mig som samtale om igangsættelse, hvilket jeg selvfølgelig havde søgt nettet tyndt for med erfaringer. Sygeplejersken foreslog, at jeg skulle starte på Augusta piller kl. 19 og tage med med et interval på 2 timer, hvilket jeg gjorde.

På daværende tidspunkt var der et program på tv2 om fødsler, som vi så om aftenen - og et godt råd; se noget tegnefilm eller læs en bog, når du selv er på grænsen til at føde og har en slugt igangsættende pille i maven.

Kl. 22:30 sidder jeg på toilettet, fordi man skal tisse hver 30. time åbenbart og mærker et sus i underlivet. Er det en ve? Næ, det må sgu gøre mere ondt, ellers er kvinderne fulde af løgn, tænkte jeg, så jeg nupper en pille til kl. 23 og går i seng.

Kl. 23:30 får jeg veer og ligger i sengen, som kommer meget pludselig og voldsomt, så allerede kl. 00:15 bliver Simon beordret til at ringe til fødegangen. Jordmorderen mener, at vi skal tage det stille og roligt.

Kl. 02 ringer Simon igen, da jeg har haft en ve-storm på 20 min (Behøver jeg at sige, hvordan mit toneleje var overfor Simon?). Her husker jeg intet fra den telefonsamtale, så jeg går ud fra at Simon fik hende overtalt til at jeg kunne komme ind.

Kl. 03 ankommer vi til fødemodtagelse, hvor jeg bliver undersøgt til at være 6 cm åben. Hun ringer med det samme til fødegangen og siger, at jeg ankommer.

Kl. 03:30 er vi kommet til fødegangen, hvor jeg igen bliver undersøgt - og nu er jeg 9 cm åben.

"Vil du have et lavement?"

Lige her husker jeg, at jeg kigger over på Simon med de øjne, som siger "tag en beslutning - gerne nu" men det er ligesom, at han ikke rigtig fanger, at jeg ikke er i stand til at tage den beslutning, så nej, nej nej nej, jeg fik ikke det skide lavement. Og vil jeg have det næste gang? JA! Behøver vi nogensinde nævne for andre, hvad det betød? NEJ.

(Læs: lav en ønskeseddel, hvor der står at du vil have et lavement - med fed skrift, blokbogstaver og gerne en selvlysende highlighter til at lyse op, hvis du føder om natten - og måske en lille melodi når de folder papiret op?)

Jordmoderen vil have mig op at ligge, da jeg skal udstyres med elektroder diverse steder, da jeg er blevet sat igang, men jeg kan slet ikke samarbejde med den ide, så jeg får lov til at tage mine veer stående.

Kl. 04:30 kommer overlægen og vurderer, at jeg har al for mange veer til at kunne klare at gennemfører fødslen, så de anlægger et drop med et vehæmmende middel.

Det gjorde en kæmpe forskel for mig, da jeg lige pludselig kunne være med i min egen fødsel og ikke sidde fastklemt ind i Simons brystkasse.

"Er hun rødhåret?" var det første, der blev spurgt om, da hovedet var ude, men under fødsel var Simon åbenbart blevet farveblind, så det var han ikke i besiddelse af, at kunne give en afklaring på!

Kl. 05:25 tager Simon fat om Alma og hiver hende ud.

Jeg var 3 sting, en ødelagt bluse, fedtet hår og den dejligste baby rigere, som jeg slet ikke kunne få øjnene fra!


Tak, fordi I havde lyst til at læse med!

Likes

Comments