Igår blev det den årliga glöggrundan för mig och detta härliga gäng + några till. Steg upp klockan 6 på torsdag morgon och åkte iväg mot Åbo så att vi skulle vara i god tid ute detta år.
Efter att alla hade anlänt började vi gå mot domkyrkotorget för att hämta våra kartor.
En del av oss var ute efter magister märket och några av oss siktade på glöggdoktor märket vilket betydde 12 barer. Vi lyckades!

Roligt var det hela kvällen men det tar såklart alltid slut någongång. Jag var inte taggad på efterfesten på Börs så drog hemmåt lite tidigare och somnade.
Är nu tillbaka i Vasa och ska ta det lungt hela helgen innan de sista veckorna av praktiken börjar, inte mycket kvar nu!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Julen närmar sig igen och jag har redan införskaffat några julklappar...såå svåårt att veta vad andra önskar sig. Min önskelista julen 2017 ser ut såhär iaf detta år:

1.Bestick i Hackmans serie Inari

2.Flera Iittala gråa dricksglas

3.En marmorbricka

4.Ekonomiskt stöd

5.Presentkort till Vila


Likes

Comments

Kom med tåget till Karis ungefär halv 1, åkte via Ekenäs en sväng och sedan hem till mamma och pappa. På kvällen gick vi till grannarna som bjöd på nachos och någon slags vege röra. Vi var där ett x- antal timmar och drack skumppa och cider m.m

Idag var på Samuels namngivningscermoni i Prästkulla. Trevligt var det och han fick många fina saker. :)
Efter att vi varit där några timmar så åkte vi till Karis tågstation igen då det var dags att igen sitta på tåget, den här gången tillbaka till Åbo.
Nu är jag hemma, har riktigt kallt och ska nu börja krypa under täcket och förhoppningsvis somna snart.
Haa dee

Likes

Comments

Efter att ha jobbat ett x-antal somrar i kök och den senaste sommaren på ett resturangkök har man lärt sig ett och annat.

Tänkte nu ge tips till er som går och äter vad som inte alls uppskattas av personalen.

1. Fråga utan att se efter. För det mesta är det en stressig miljö och man har 7000 saker att hinna med, helst allt på samma gång. Därför finns det inte nåt mer irriternde än då någon kommer in, ser inte ens omkring sig och sedan direkt frågar något som "Var är brödet???" och då är det precis brevid..Klart man ska fråga om man inte hittar, vi berättar och visar så gärna, men försöök ens lite..

2."Kommer det inte mer??" Speciellt under lunchserveringen kommer det sådana här frågor. Om lunchen är mellan klockan 11-15 och jag hämtar en tom form och för den till köket klockan 12 så är det ju självklart att det kommer mer mat.... Är lunchen till 15 finns det mat till 15.

3. Jag ska ha som jag vill. Lyssna på vad serveringspersonalen säger. r det inte att få en viss rätt så går det inte. Stå inte och strid emot med allt vad det går. Beställ någonting annat.

4. "Var är vår mat?" Det är aldrig kul att behöva vänta på sin mat. Men den kommer inte fortare för att du klagar. I köket stressar vi ihjäl oss en rusningskväll för att få iväg all mat. Lapparna samlas på kö, det kan vara allt från 2-12 rätter på en beroende på hur många personer som sitter vid ett bord. När din beställning är först i kö, då får du din mat, oberoende hur mycket du gnäller.

Likes

Comments

Tror höstens finaste dag har varit här. Nää nog har det varit många fina dagar nu under helgen också men man blir så förvirrad med det varma vädret och solsken på hösten så fast det är 18 grader ute så drar du ändå på dig jacka och långbyxor och halsduk. Sen svettas du. Är det vettigt sen?

Idag åkte vi på studiebesök till Käyrä fängelse som ät ett öppet fängelse lite utanför Åbo. Så fin plats det är! Inte fick man någon fängelse feeling där inte. Skulle kunna bo där.
Det var ett öppet område med massa hus och träd. Vi stod ute på gården medans en man som jobbade där berättade hur det fungerar där osv. Väldigt intressant var det! Blev tacksam då han talade tydlig och inte så svår finska eftersom det inte är min starka sida det vårt andra inhemska språk. Bör bli en förbättring.

Väl tillbaka i Åbo var det bara att ta sig hem och undrar var all energi kom ifrån, för såhär mycket skoluppgifter har jag inte fått gjort på en hel vecka heller, men nu gjort på några timmar. Kändes så tillfredställande att få stryka av saker på min To Do lista för denhär veckan.

Ha en fin kväll allihopa!

Likes

Comments

Haha... bilden beskriver exakt hur olika jag och S känner för att ta bild tillsammans😄

Helgen gick lite för snabbt enligt mig, fredagen var slö då det var dagen efer gulisimtagningen och massa fest, men på kvällen kom S iaf hit så det var kul.
Lördagen var vi till stan en sväng och började kolla en ny serie men vi gjorde inte så mycke annat.
Idag är det söndag och ungefär 9 på morgonen åkte han iväg igen, aldrig roligt men om tre veckor ses vi igen då jag åker iväg på praktiken! Hur nice som helst.

Nu ska jag laga lite skoluppgifter som borde ha varit klara helst igår, men vad kan man, bara ti ta tag i det nu!

Likes

Comments

Hejsan alla,
Igår jobbade jag en stund med Saara på vårt arbete i skolan, sen åt vi lite och sen måste jag hem efter halaren för att sedan åka tillbaka till skolan och vara med på Åkas gulisintagning!

Jag och Saara skulle leda en gulisgrupp runt i Åbo och vi hade jätte roligt och laget verkade också ha väldigt kul! Vi avslutade kvällen på Skärdgårdsbaren och var där lite längre än planerat...hehe.
Men allt som allt en helt jätte rolig och bra kväll! Hoppas på flera liknande kvällar här i Åbo ännu

Likes

Comments

Idag vaknade jag lite före 9 på morgonen, steg upp och drog på kläder och sen gav jag mig ut på morgonlänk. Bra start på denna morgon.

Nu har jag duschat, ätit lite och klätt på mig så nu är det snart skola som gäller.
Inte så mycket annat än skola idag som gäller för min del så haa de så bra!

Likes

Comments

Eftersom jag är en list person, ( skriver listor om allt , handlarlistor, veckolistor, listor över deadlines osv) , så tänkte jag lite kort skriva om hur veckan kommer se ut bara för att själv få lite ro i kroppen 😊

ONSDAG: Inga lektioner, men ska laga en förhandsuppgift klar, hitta artiklar och börja skriva på arbete till kriminalvården. Länk borde jag också hinna med

TORSDAG: Lektion i skolan, fortsätta med krim. vård uppgift

FREDAG: Smågruppsträff i skolan, senare ta tåget till Karis och åka till Tenala. Till Fè med Mia senare på kvällen

LÖRDAG: Sovmorgon. Skriva på krim.vård och de uppgifter som behöver göras. Inga större planer för lördagen.

SÖNDAG: Åka hem tillbaka till Åbo, kanske shoppa med storasyster om hon kommer med, sen fortsätta skriva på skolarbeten.

Likes

Comments