Header

Jag kan tycka att det könns väldigt knepigt att hitta hygienprodukter och make-up som är 100% djurvänligt.

Jag vill inte använda produkter som inte är djurvänliga, jag vill inte köpa produkter från märken som har icke djurvänliga ingredienser i andra produkter och jag vill inte handla från djurvänliga företag men som ägs av företag som inte är djurvänliga. Indirekt går då mina pengar ändå till att plåga djur. Det känns som att det blir ett ganska litet utbud med det här tänket samt krävs väldigt mycket jobb bara för att kunna handla ett schampo t.ex. Schampot och balsamet jag använder i dagsläget är veganska men gör håret så trassligt att jag verkligen drar mig för att kliva in i duschen. Frustrerande!

Vad gäller make-up däremot har jag hittat Tikei - "Veganvänligt, ej djurtestat och svensktillverkat." är det första man ser när man googlar. Utmärkt! Och proverna jag köpt har hittills varit väldigt bra.

Skönt att ha den biten avklarad men jakten på bra och djurvänliga produkter till håret fortsätter (och verkar inte vilja ta slut).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det var ju det här med misslyckanden då ja.. Så sent som igår skrev jag att jag definitivt kommer misslyckas ett antal gånger. Om jag gjort!

Av ren vana plockade jag fram smör, ost, mjölk och bröd till frukosten i morse utan en tanke på något annat. Så redan där har det skitit sig men jag får fortsätta försöka, tänka mig för, vänja mig osv.

En positiv förändring jag åtminstone gjort är att jag sedan ca åtta månader tillbaka helt slopat skönhets- och hygienprodukter som testas på djur och/eller innehåller animaliska ingredienser. Det är krångligt och svårt ibland men jag kör på.

Vad gäller kosten måste jag verkligen börja tänka efter innan jag öppnar både kylskåp och mun. Det måste gå. Det kommer gå!


Likes

Comments

Då har man alltså startat blogg.. Som namnet antyder kommer bloggen handla om min väg till att leva veganskt - alltså avstå helt från mat och dryck som kommer från djur samt även produkter som är djurtestade och/eller innehåller animaliska ingredienser.

Bloggen kommer innehålla

• Produkter, både make-up och hygienartiklar, som jag provar och antingen gillar eller ogillar.

• Recept

• Märken som är cruelty free/veganska

• Mina tankar och hur jag upplever "resan"

• Mina egna framsteg men också misslyckanden, för misslyckas ett antal gånger kommer jag definitivt göra.

Likes

Comments