Facebook
Snapchat
Instagram
Blogkeen
Nouw

Detta kanske inte ser så mycket ut för världen men oj vad raggmunk är gott, raggmunk och fläsk med lingonsylt är riktig måndagsmat. Så gott!!!
Synd bara att vårat köksbord inte ger bilden rättvisa, men inom sin tid kommer det där bli världens snyggaste bord, har en plan på hur jag ska göra om det. Men mer om det i ett annat inlägg.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Fick dessa vackra tulpaner idag av en fin vän, med en enkel förklaring att det är ju tulpanernas dag. Som om det vore så enkelt, blev så glad. Sådana vänner förtjänar alla.

Likes

Comments

Vilken toppen helg jag har haft, i fredags så var jag så sugen på tacos så jag och D bestämde oss för att bjuda över några vänner på tacos. Kvällen blev längre än vad som var tänkt och jag tror att jag somnade vid 03:30. Men det gjorde ju absolut ingenting eftersom jag var ledig på lördagen, men under kvällens gång fick jag ett sms från en kollega som ville byta jobbpass, så det var bara att kliva upp på lördagen och jobba. Så i lördags jobbade jag, sen så åt jag lite tacorester och myste framför tv. Igår söndag så gjorde jag och D verkligen ingenting, vi började dagen med en pannkaksfrukost. Sen satt vi verkligen i soffan hela dagen tills vi beslutade oss för att gå till McDonalds för att köpa middag hahahah. Inte alls bra och jag vill bara säga att det har typ aldrig hänt att vi gör så, men igår så blev det så. Vi har ju fem minuters gångväg till McDonalds från våran lägenhet.

Just nu sitter jag och dricker kaffe och kollar på Playmakers, bästa som finns en grå måndag.

Likes

Comments

Vad har ni för planer denna fredag? Mina planer är inte många, har nu på förmiddagen hunnit stryka lite fler punkter från listan jag tidigare nämnde. Vi får helt enkelt se vart denna dag bär av med mig. Hoppas ni får en toppenbra dag.

Likes

Comments

Bland det bästa som finns är att ha en lista med saker att göra, när man har gjort det så stryker man det från listan. Det känns som en tung sten ramlar från hjärtat. Det är så skönt och befriande att se sak efter sak bara försvinna från listan. Så för varje vecka har jag en lista på saker jag ska göra, så slutet på veckan är det så skönt att kolla tillbaka på listan och se att allt är struket. Nu ska jag ta tag i det sista sakerna så jag kan ha en helg utan saker som jag MÅSTE göra.

Likes

Comments

Här är tre nya favoriter från rituals, dessa luktar så gudomligt gott och är helt underbara.

Likes

Comments

I november 2016 flyttade jag från Västerås till Linköping. När man i 20 års åldern och bestämmer sig för att flytta till en ny stad brukar anledningen oftast vara studier, i alla fall i mina umgängeskretsar. Men när jag flyttade hade jag inte alls en tanke på att studera på universitetet, om jag funderade på framtiden och studier så kände jag mig helt vilsen i vad jag skulle studera. Jag flyttade endast för att jag ville bo med min pojkvän, som studerar här i Linköping. Vi har varit ett par sen 2012 och han bodde i Västerås då, precis som jag. Men vi hade och har väl fortfarande olika ambitioner i livet så han valde att flytta till Linköping hösten 2015. Ungefär ett år senare lämnade jag min fina lägenhet och sa upp mig från mitt jobb och flyttade efter. Det var det bästa beslutet jag gjort i mitt liv absolut. Att få bo med min pojkvän är helt underbart, men till en början var det tufft. Jag kom till en ny stad och den ända jag kände var just min pojkvän. Jag hittade mig ett fantastiskt jobb, med underbara kollegor. Men alla som arbetade där var mycket äldre än mig och var på helt andra plan än mig i livet, så jag gick till jobbet, kom hem från jobbet och var ensam tills D kom hem. Vilket funkade ett tag, men den där torsdagen som jag kanske var ledig och han behövde plugga så var jag ensam, riktigt ensam. Jag började känna en frustration, en saknad, en saknad av mina vänner hemma i Västerås. En saknad av att ha vänner som man kunde umgås med en eftermiddag. Träffa på en kaffe eller ja vad som helst. Självklart umgås jag med D och hans vänner, men det är inte alls samma sak som att ha mina egna vänner. Som kommer hem till mig för att träffa mig och är D hemma så är det ju bara en bonus liksom. Det var också så att alla hans vänner frågade vad jag studerade, och att gång på gång upprepa att jag inte studerar utan jobbar inom restaurangbranschen blev påtagligt. Ett tag kände jag att jag MÅSTE studera för att passa in, jag inbillade mig att alla suckade lätt efter mitt svar och gav mig konstiga blickar. Men både jag och D vet idag att det bara var mina hjärnspöken.
Att hitta nya personer att umgås med i en ny stad är absolut i lätt, men nu Januari 2018 börjar jag känna att jag kan landa i vem jag är i denna stad. Jag har mina vänner att umgås med och är absolut inte ensam på samma sätt som förut.

Så mina tips till dig som är i samma situation eller bara vill träffa nya människor
* Börja med något efter jobbet/skolan, typ som att börja träna. Jag skrev in mig på ett gym och började gå på olika gruppass och så hittade jag människor som var intresserade av samma saker som mig.

* Jag började läsa kurser på komvux, idag läser jag en mattekurs, läs en kurs du är intresserad av. Det behöver inte ens vara för studiernas skull utan mer för kul. Sen är det ju bara en bonus att du får kunskap på vägen.

* Acceptera att dina personer du har runt om dig just nu kanske är på ett annat plan i livet och gör det bästa av det, mina bästa vänner här i dag är äldre än mig, vissa har barn vissa inte. Men så länge vi har roligt ihop så spelar det ingen roll.


Likes

Comments

Välkommen hit till min blogg, jag tänkte nu svara på lite frågor som förhoppningsvis får er att lära känna mig lite.

1. Vad heter du?
Jag heter Carolina Spjut

2. Hur gammal är du?
Jag är 21 år

3. Vart bor du?
Jag bor i Linköping, men är född och uppvuxen i Västerås.

4. Singel eller upptagen?
Jag har ett förhållande sen fem år tillbaka.

5. Vad är det värsta du vet?
Att kliva upp på morgonen, haha

6. Drömmar i livet?
Att skapa mig en fin familj, att resa och upptäcka nya platser och lära mig nya språk.

7. Vad vill du ha just nu?
Just nu vill jag ha mitt morgonkaffe

8. Tränar du?
Ja, jag gillar att röra på mig.

9. Vad är du rädd för?
Jag är extremt rädd för höjder, men i somras gjorde jag en riktigt häftig grej. Jag åkte Zipline i åre, jag var skräckslagen men efter första åket så var det helt fantastiskt. Jag är även rädd för nålar, tycker det är så obehaglig att bli stucken.

10. Vad ser du fram mest emot just nu?
Jag ser fram emot allt det nya året har att erbjuda, nya spännande resor och upplevelser.

Likes

Comments