Efter att ha spenderat en vecka i staden som aldrig sover förstår jag vad de är alla snackar om. New York är en fantastisk stad på många sätt. Man säger att man får se ut hur man vill och gå klädd i vilka kläder man vill i Sverige men ändå så tittar folk snett. Här i New York, får man verkligen se ut hur som helst vilket är underbart. Den senaste veckan har jag sett alla typer av utstyrslar och ibland har jag kommit på mig själv att titta och sedan märka att ingen annan tittade. Vi besökte den bedömda Central Park en dag och lyckades pricka in den varmaste dagen också då termometern nådde 30 grader. Sitter på en parkbänk och en man i sina bästa år knatar förbi i endast kalsonger, solbränd och glad! Jag glodde och tänkte finns det ingen form av gräns, kollade runt mig och insåg att ingen annan brydde sig. Det gjorde mig lite eftertänksam och insåg sedan hur fantastiskt det var, att man får se ut hur man vill! Absolut så skulle kanske folk tycka att de va lite underligt om samma man knatade omkring i Financial District iförd endast kalsonger men ändå!

Veckan har varit fylld med sightseeing på Lower och Upper Manhattan, turiständamål och en massa hamburgare. Vi besökte ett ställe som hette Burger Joint som låg nästa gömt bakom en hotellreception. Lång kö in, wellpapp som menyer och sjukt goda hamburgare och cool miljö! Några dagar senare besökte vi ett annat ställe som vi hade blivit tipsade om som hette Shake Shack. Där serverades de sjukaste burgarna ever! Det är på långa vägar den godaste hamburgaren som jag någons har ätit!
Det kommer dröja länge innan jag äter en donken burgare efter detta.

Jag hade förväntat mig att jag skulle shoppa mycket mer än vad jag faktiskt har gjort. Saken är den att det finns så mycket att se och så mycket av allt så att jag inte visste vart jag skulle börja! Ingen i min familj hade vart i New York innan och de tyckte jag var bra då vi upplevde allt tillsammans för första gången!
Vi åkte som sagt sightseeing bussar vilket jag var lite skeptiskt till innan för jag tyckte att det kändes alldeles för turistigt. Men nu i efterhand så var det ett perfekt tillfälle att se olika delar av New York. Vi betalade $62 per person för två dagars sightseeing. Ena dagen så åkte vi till Lower Manhattan där vi blev guidade genom East Village, Soho, Chinatown och Financial District. Vi åkte på en så kallade "hop on hop off buss" vilket gjorde att man kan välja att hoppa av vart man vill för att gå lite och sedan hoppa på igen! Vi valde att hoppa av en bit ifrån Financial District och gick sista biten! Vi köpte hot dog vid en klassisk vagn på gatan och de va den bästa korven jag ätit...Vi gick ner till ground zero för att dels titta på den nya skyskrapan som har byggts bredvid monumenten av Twin Towers och för att se den berömda tjuren på Wall street, som vi för övrigt inte ens hittade... Hehe...
Vi gick bort till hamnen och såg Brooklyn bridge och frihetsgudinnan! Vi hoppade på bussen igen som tog oss tillbaka till midtown där vi bodde!

Dagen därpå åkte vi till Upper Manhattan, guiderna som vi hade var superbra båda dagarna och under turen berättar de saker som kan vara svårt att snappa upp som turist i New York första gången. Turen gick genom Upper West Side, Harlem, East Harlem, Upper East Side och sedan tillbaka till Midtown och Time Square. Båda turerna var bra på olika sätt och man fick se jättemycket av New York och turen som gick till Upper Manhattan gav perspektiv på hur stor Central Park egentligen är!

I fredags ägnade vi hela dagen till att vandra omkring i Central Park. Vi gick genom halva parken och dte kändes som en evighet. Parken var enorm och oroligt vacker. Vi besökte American Museum Of Natural History vilket också var en upplevelse. De hade massor av olika utställningar med bland annat dinosaurier och utrotningshotade djur mm.
Problemet var att vi besökte museet på en fredag vilket kanske inte är att rekommendera då det var otroligt mycket folk och många skolklasser. Det hade kanske varit bättre att besöka museet under någon av veckas första dagar.
Efter museet var det forfarande bra väder så vi valde att åka upp i Rockefeller Center. Man kan ju inte åka till New York och inte åka upp i några av antingen Empire State Building eller Rockefeller center. Vi valde att åka upp i Rockefeller då man har en bättre utsikt över Central Park därifrån. Vi betalde $25 per person och jag tycker att det absolut var värt pengarna! Utsikten över Central Park och Empire State Building var utsökt!

Jag rekommenderar starkt att resa till New York om man får möjligheten! Jag tyckte att en vecka var perfekt längd då vi var här första gången och jag ser fram emot att resa tillbaka!

Bye Bye

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sambo- "är i lagens mening en form av samlevnad där ett ogift par stadigvarande bor tillsammans i ett parförhållande och har ett gemensamt hushåll" -Detta tänkte Kevin och jag prova på .

Jag måste säga att det här med samboförhållande är någonting som har varit ganska avlägset för mig innan jag träffade Kevin. Det är ingenting som har kommit på tal tidigare men nu känns det helt rätt. Utan för att bli alltför klyschig och emotionell så kan jag bara säga att jag är glad över att vi har tagit beslutet att bli sambos.

Under den här iden som vi har varit tillsammans så har vi av någon anledning mestadel bott hos mig, trots att jag fortfarande bor med mina föräldrar. Jag kan nog inte svara på varför och inte han heller det har helt enkelt bara blivit så. Vi kanske har bott hos Kevin nån helg om ingen av oss har jobbat eller så men inte mer än de. 

Vi har sedan tidigt i våras kikat på lite alternativa boenden i Leksand. Vi har varit och kollat på två lägenheter som bägge var superfina men som har gått till andra spekulanter. Jag vill ju gärna tro att det var ödet som gjorde att vi inte fick de andra lägenheterna för att vi var menade för den här lägenheten... Drömma kan man ju alltid göra" :)

Vi fick iallafall ett tips om att den här lägenheten var ledig. Vi åkte och tittade på den och blev väl lite sålda direkt. Det är en 2:a på 70 kvadrat som är ljus, öppen, utsikt över vattnet och ligger centralt i Leksand. Det ska verkligen bli roligt att få flytta in där tillsammans med Kevin men någonting som jag också ser fram emot är inredningsbiten, så klart! Att få inreda en hel lägenhet själv på 70 kvadrat. Eller ja själv och själv, Kevin och jag ska göra det tillsammans men att vi har möjligheten att inreda den som vi vill. Vi har köpt lite gemensamma saker redan som vi har i Borlänge men tanken är att det ska fyllas på med annat också.

När Kevin och jag började prata om att flytta ihop så var det som sagt nått främmande för mig, främmande på ett bra sätt. För mig är det ett stort steg att ta och ingenting man gör i en handvändning. Vi diskuterade det fram och tillbaka och kom snabbt fram till att vi ville bo tillsammans och att det var ett naturligt steg att ta i vårt förhållande. Sen är absolut inte sambolivet någonting för alla och man kanske vill ha sitt eget space. Man måste själva få bestämma vad som passar ens förhållande bäst och Kevin och jag har kommit fram till att det är att bo tillsammans. Många kanske anser att det är för tidigt och att man inte flyttar ihop efter "bara" 6 månader. Jag har svårt att sätta tidsbegränsningar på olika faser i förhållanden. Att efter 2 månader då kan man börja säga att man älskar varandra och absolut inte tidigare, att man inte kan flytta ihop innan msn varit tillsammans i minst 1 år. Jag tycker som jag sa att alla par måste få välja själva när de vill ta nästa steg i förhållandet, om man nu är intresserad av det. För oss så är det som en självklarhet att. flytta ihop.  Det handlar om att man står upp för sig själv och för att kunna ha möjligheten att välja och göra som man känner för de.

Senast sista juli är det inflyttning i lägenheten och jag tror inte att det kan bli en bättre sommar.

Likes

Comments

Hej vänner, jag surfade runt lite på lägenheter och drömde mig bort lite och hittade vad jag tror skulle kunna vara min drömlägenhet. Inrednings mässigt, planlösningen allt. Jag skulle kunna se mig själv här om ett par år. Lägenheten är belägen på Linnégatan i underbara Stockholm och har ett utgångspris på 6.995.000 kr.


Det som jag gillar med dessa två övre bilder är att det känns mysigt och inbjudande.


Klassiskt och rent och helt underbart.


Jag gillar kök som inte har överskåp vilket gör att det här köket passar mig i smaken helt och hållet. Det som jag saknar är en vinkyl i något av skåpen eller en fristående vinkyl.


En mysig plats att filosofera på och till vänster ett rymligt badrum.


Hoppas att ni blir lika kära som jag är i denna våning.

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle skriva lite om det som verkligen intresserar mig, inredning och trender. Jag bloggade lite om det förut och tänkte att jag skulle fortsätta i dem banorna. Sköna hem listar 5 inredningsstilar som är kopplade till vårens trender. 

När man ska renovera eller kanske första gången man flyttar till en egen lägenhet eller liknande så kan det kanske vara svårt att veta vilken inredningsstil man gillar och man har förhoppningsvis en budget som innefattar vissa begränsningar. Här är några förslag på stilar som man kan hålla sig till för att veta vad man ska leta efter när man ska införskaffa sina nya inredning. 

1. Modernt 

I den moderna inredningen är imagen allt. Här är spännande färger och abstrakta former viktigare än att det ska var pratsikt. Huvudsaken är att det märkt. Färger, kontraster och lekfullhet är ledpinnarna. Spåra ur och låt din fantasi flöda. 

Rätta prylen: Lampa från Kartell 

2. Skandinavisk

Den skandinaviska stilen är naturlig och enkel. Stilen kännetecknas av klassiska vita interiörer i kombination med grått och svart. Möbleringen är avskalad och enkel i äkta naturliga material. En genomgående accentfärg i den annars så rena är typiskt för denna stil, och ett bra sätt att variera inredningen på under olika årstider. 

Rätta prylen: Renfällen 

3. Marin 

Som om en havsbris dragit in över hemmet, så ska det se ut och framförallt kännas. Blått och vitt dominerar den marina stilen och inredningen besår av saker kopplat till havslivet så som rep, ankare, snäckor, koraller. En klassisk inredningen som fungerar utmärkt året om. 

Rätta prylen: Kuddar i "New England-stil" 

4. Lantligt 

Rustikt, vitmålat trä, vitlaserade golvplankor, rutiga bomullstyger och keramik är typiska inslag i den lantliga stilen.  Tänk Mårbakckapelargoner på en piedestal, spröjsade fönster och klassiska trasmattor i milda toner. Rejäla möbler som ger en känsla av att det används väl och att hela rummet har en historia. 

Rätta prylen: Vitrinskåp 

5. Glamour 

Glamourstilens främsta kännetecken är föga förvånade lyx, flärd och mycket av allt. Det ska se dyrt ut helt enkelt. Här blandas tacksamt fler stilar samman till en, men med genomsatta ledord: Överdåd, less IS NOT MORE, More is better! Materialen är dyra och detaljerna sticker ut. Siden och sammet, spelar med guldram och kristallkronor. 

Rätta prylen: Rokokospegeln​ Likes

Comments

Hoppas ni njuter av att det nu är fredag och helg. Jag sitter och surfar runt på lite resor. Jag var i Indien i samband med en kurs som jag läsare i höstas och jag är jätte sugen på att ut och resa igen. Jag ska åka till New York i mitten på juni, efter studenten och det ser jag jättemycket fram emot. Det ska bli kul att få göra alla dem där sakerna som man "ska" göra när man besöker New York för första gången. Jag ska förska att hinna med så mycket som möjligt under resan. Allt från Empire State Buildning, Financial District, Centrel Park, Roosevelt Island till Restauranger som The Boathouse! För att inte talar om all shopping.... Vi ska bo ett hotel som heter The Rodger som ligger på 131 Madison Avenue och i myllret av allt. Jag har googlat runt lite för att hitta bra shopping områden eller specifika butiker. Ni som läser bloggenoch som har varit i New York får jätte gärna hör av er med tips på bra ställen, inte bara shopping utan restauranger, sevärdheter och annat.I april i fjol så åkte jag och mamma till Dubai över påsken och det var en galet underbar semester. Jag brände mig dock rätt rejält och mådde lite så där men de var underbart ändå. Jag håller på att kolla lite resor tillbaka dit nu. Kevin visade mig för ett tag sen i särklass världens bästa hemsida, Secretescapes! Det är helt sjukt, ni som inte vet vad det är så fungerar det som booking eller hotels. Dem fungerar som en mellanhandel mellan hotellen och resenären. Dem har sjuka priser på 5-stjärniga hotell, ibland All-inclusive och ibland bara boendet! Kevin och jag håller på att kolla runt lite så får vi se om vi hittar nått som vi gillar . Jag kan verkligen rekommendera hemsidan för er som gillar att resa!

Ta hand om er och varandra! ​

Likes

Comments

Hoppas att ni har haft en bra jul och nyår. Jag har njutit och spenderat helgerna med familjen. Ätit gott och bara tagit det lugnt. Jag fick massor av välbehövliga och bra saker i julklapp. Underbart det där med julklappar. Jag måste ända säga att jag tycker att det är roligare att ge bort än att själv få. Kevin och jag har hunnit med att åka en massa skridskor under helgerna. Lite ostabilt i början med efter ett par gånger så kom jag in i det. Jag är villig att påstå att det till och med är kul när man kan ta sig fram lite bättre. På nyår var vi hos Kevins kompisar och käkade mat och umgicks, mycket trevligt. För övrigt så har helgerna varit lunga vilket har varit väldigt välbehövligt. Nu har skolan dragit igång igen. Det var skönt med kort vecka förra veckan men nu är det full fart igen, vilket känns skönt. Det är ungefär 5 månader kvar till studenten också vilket känns helt galet. Det ska bli jätte roligt att ta studenten efter alla år i skolan och verkligen få göra det man vill. Men det är bara att ligga och kämpa ett tag till. 


Liter bilder från Jul och Nyår.

Likes

Comments

23 och dagen före julafton. Idag kläddes granen och vi pysslade med lite annat i morse. Igår var jag och Kevin tillsammans med mamma och pappa i Falun för att inhandla det sista inför morgondagen. Det borde nästan innebära lite vuxenpoäng med tanke på att vi var ute nästan HELA två dagar innan julafton. Det som är bra med julen är att man kan komma undan med att köpa saker till sig själv genom att säga: "det är en julklapp till mig själv". Och igår var inget undantag, jag köpte lite saker till mig själv i from av sminkborstar och smink. Jag har fastnat för ett märke som heter IDUN som säljs på dem flesta apotekskedjor. Jag anser att IDUN produkterna ligger på en rimlig prisnivå med tanke på att det enbart är mineraler och ämnen som är bra för huden. Sen kan man alltid diskutera priset för borstarna men även där finns det det andra alternativ för den som vill. Känner man inte för att lägga en massa pengar på borstar så finnas andra billigare alternativ som säkert fungerar lika bra. Nu bär det av för skridskoåkning och glögg.

God Jul

Likes

Comments

Efter ett antal månader har jag nu bestämt mig för att börja blogga igen. Jag kan inte påstå att jag bloggade särskilt flitigt förut men jag tänker att jag ska försöka göra det nu i mån av tid. Jag skrev om inredning tidigare och det kommer jag fortsätta att göra men inte enbart. Tanken är att jag ska skriva om saker som intresserar mig, allt från inredning till dam och herrmode till resor. Min vardag kommer också vara en del av min blogg så här sista terminen innan studenten.

Likes

Comments

För tillfället så går tiden lite för fort... Jag hinner inte med allt som jag vill göra, som att blogga tex. Men men nu är det sluttampen på plugget och förhoppningsvis så ska jag har mer tid till bloggandet nu framöver. 

Eftersom att det var ett tag sen jag bloggade så tänker jag dra till med klyschan "bilder säger mer än tusen ord". Jag har en tendens till att screenshota alla fräscha och snygga bilder som jag hittar på sociala medier. En vana som jag tror att jag absolut inte är ensam om... hoppas jag. Jag tänker att jag ska  lägga ut enbart bilder någon gång i månaden och jag tänkte vara så pedagogisk så att jag ska börja med den första delen av ett hem, hallen. 


Tills vidare 

Likes

Comments

Hallo, sitter på tåget påväg upp till Åre. Det ska bli sjukt skönt att få komma iväg och åka lite skidor, och det bara råkade var Jon Olsson Invitational den här helgen där uppe! Plus i kanten! 

Jag tänkte att jag skulle passa på att blogga lite och tänkte idag skriva om New England stilen som är så populär. 

New England stil är hämtad från områdena kring Connecticut, Maine, Massechusetts, New Hampshire och Rhode Island. I Sverige förknippar vi stilen med tex. fyrar, mässing, rottingmöbler, mässingsdetaljer, jordglober, nautiska klockor, signalflaggor, sjömärken och stjärnor och ränder som kommer från den amerikanska flaggan. New England stilen är lite likt vår egna skärgårdsstil. Ljusa färger på väggar och textilier, liksom mörka träslag. Det ska dofta tjärade fartyg och föra tankarna till ett härligt strandhus. Stilen är avskalad och enkel, med renhet och en påminnelse om Amerikas historia. Stilen New England passar ett hus i skärgården eller en lägenhet vi en hamn. Det finns många inredningsbutiker på nätet med inredning som passar till New England stilen.

 

Golv, väggar och tapeter är inredningsdetaljer som sätter sin prägel på olika inredningsstilar. Mörka brunaktiga trägolv är någonting som passar väl in i New England stil. Tack vare nätet så har man lätt att skaffa möbler och inredning till de olika inredningsstilarna tex. New England. Det finns mänger av inredningsbutiker på nätet som täcker detta behov, från norr till söder. Skulle detta inte räcka så kan man också med nätets hjälp gå utanför landets gränser för att hitta den heminredning man söker. Du kan har bestämt vilken inredningsstil du vill ha, vandra då mellan annonserna och butikerna du hittar på sidan. För de som gillar New Enland stil är ett bra tipps att besöka www.solheminredning.se . Där hittar du bland annat lantliga möbler från Oliver Furniture. Deras möbler ha en enkel lantlig design. Skandinavisk enkelhet där köksoffan är ett strålande exempel. 


Tills vidare, 

Likes

Comments