Header

Tänkte i detta inlägg visa mina tårtor jag gjorde till min födelsedag. Jag gjorde tre stycken olika, ganska många jag vet. Men det är så att min lillebror och jag fyller med 3 dagars mellanrum så vi firade tillsammans med släkten. Vi är en väldigt stor släkt! Och vi skulle ju såklart ha varsin tårta. Så första dagen kom min släkt på pappas sida och firade oss och sedan dagen efter åkte vi till mammas sida av släkten för att fira mig, min lillebror, morfar och en av mina 13 kusiner och vi alla fyller i april den 21, 22 och 25. Då stod vi för tårtan och de andra lite bullar och kakor. Det är en ganska fullspäckad månad. Men i alla fall, då bakade jag tre tårtor.

1. Den första är mestadels choklad, (jag älskar choklad). Det är chokladbottnar och fyllningen är grädde och jordgubbar. Runt tårtan är det grädde blandat med oboy och det är även choklad blandat med lite grädde så det blir lite tjockare, som rinnner ner över tårtan. Sen även, för att det är så gott, chokladdoppade jordgubbar.

2. Tårta nummer två är en jordgubbstårta med vit choklad. Det är vanliga bottnar med lite jordgubbskompott i och sen är det vit chokladfrosting med rosa pastafärg. Dekorerad med riktiga rosor. JÄTTEGOD!!

3. Nummer tre kallas för regnbågstårta, fast jag bestämde mig för att göra den i olika nyanser av blått istället, blå är min favoritfärg. Man gör så många bottnar man vill ha och lägger i olika mycket av blå pastafärg för att få olika nyanser. Runt om är det en marängfrosting och i mellan de olika lagren är det vaniljsirap. Den blev lite torr och väldigt söt men cool.


Tårta nummer ett är ett eget recept och hitte på men tårta nummer två och tre är från en av mina favorit bakböcker, den heter Lomelinos Tårtor. Den är helt underbar om man gillar att baka och så många olika recept. Det finns enkla och snabba och mer utmanade recept. Men hon gör så fina och goda tårtor och man får väldigt bra tips på hur man ska tänka, spritsa, baka och allt möjligt. Ångrar verkligen inte det köpet! Rekommenderar den starkt!

Men nu är det dax för fredagsmys med familjen, det blir fångarna på fortet och lite chips. Hoppas ni får en mysig fredag!


~Crea Diem

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Glad alla hjärtansdag! Hoppas ni har gjort något kul idag för att fira lite extra! Själv har jag jobbat till halv fem. Jag jobbar som elevassistent i årskurs 3 och hoppade även in lite på frita idag. Sen blev det att åka hem och titta på serier och fika lite med familjen, det var väldigt mysigt. En bra, men tröttsam dag!

Tänkte passa på att visa en av mina skapelser också. Det är ju trots allt alla hjärtansdag så jag tyckte den här passade väldigt bra! Det här hjärtat, gjord av olika hjärtan, tog ganska lång tid att göra. Klippa ut alla hjärtan, limma, snöra, få dem på rätt höjd och hitta en bra pinne att hänga allt på. Men nu är den färdig och hänger på väggen i mitt rum. Jag gillar att göra saker med mycket färger, det blir så mycket roligare och färggladare!


~ Crea Diem

Likes

Comments

Blev en liten längre paus men har haft fullt upp med jobb och det så kallade sociala livet man också ska hinna med. Har även hunnit med att boka en resa! Jag ska nämligen till Italien med min syster i maj. Vi ska på en convention i Rom. Min syster och jag kollar på serien supernatural och de ska ha som en träff/konsert i tre dagar då man får träffa alla skådespelare. Vi lyckades få tag på de bästa biljetterna vilket innebär att vi kommer få träffa alla och få autografer. Vi lyckades även få tag på photo ops, vi ska träffa de två huvudkaraktärerna och ta bilder med dom. Jag längtar så!!! Vi ska även spendera två dagar i centrala Rom där vi ska passa på att turista. Längtar!

Jag tänkte att i detta inlägg även visa några bilder jag har tagit på månen. I studentpresent så önskade jag mig ett teleskop för jag har alltid varit intresserad av stjärnor och planeter men särskilt månen. Jag vet inte egentligen varför just månen men den är så stor, fin och cool. Som tur så fick jag ett teleskop i studentpresent, och jag måste säga det var en av de bästa presenterna jag fått. Att kunna kolla på månen och stjärnorna som man legat på marken och kollat men att nu se på dem på mycket närmare håll. Att se månens yta och hur stjärnor ser ut. Så de två bilderna är tagna från mitt teleskop, jag valde det minsta okularet (förstoring) för om jag tog det bästa så skulle inte hela månen synas på bilden.

~ Crea Diem

Likes

Comments

Fjärde inlägget och det har gått bättre än vad jag trodde. Jag trodde att det skulle bli ett inlägg varje vecka men än så länge så känns det bra!

I detta inlägg tänkte jag visa min tårta som jag och min vän gjorde en gång. Det är en av de godaste tårtorna jag har gjort. Som fyllning hade vi jordgubbar, nutella och grädde. Vi hade chokladbottnar och sedan grädde runt om som vi färgade brunt med chokladpulver. Vi hade två våningar på den. Den översta våningen är lite mindre i diametern än vad den understa här, det blir lättare att få effekten att godiset rinner ner över tårtan då. Sen så har vi chokladfingrar runt på båda våningarna men inte hela vägen utan halvvägs. Sedan så hällde vi bara över malteser och m&m's på varsin sida. Den blev väldigt söt men så god! Rekommenderar den verkligen för den som gillar choklad!

~ Crea Diem.

Likes

Comments

Tänkte visa tavlan som gjorde att jag började med detta! Starten på bergochdalbanan, frustrerad, arg, glad, entusiastisk och lycklig. Detta var den första tavlan som jag någonsin gjorde. Jag har lärt mig så mycket efter det men den har en speciell plats i mitt hjärta därför att det var den första som jag gjorde.

Det jag gjorde var att jag sorterade kritorna i den ordningen jag villa ha, limmade fast dem högst upp på min canvas och sedan blåste jag med en värmepistol. Många blåser med hårblås, det fungerar jättebra men det är lättare att kritorna "skvätter" och flyger lite här och där. Med värmepistolen så fick man lite mer ordning och kontroll över kritorna när de smälte. Såklart har alla olika smak. Vissa gillar att det "skvätter" medan jag personligen gillar mer när det rinner. Jag höll värmepistolen över kritorna och lät dem rinna över duken. Man värmer dem tills man är nöjd med mängden och om man vill ha mer färg från kritorna så är det bara att man värmer på igen och igen tills man är nöjd. Väldigt enkelt men lite klurigt.

~ Crea Diem.

Likes

Comments

Tänkte förklara varför jag valde just att döpa min blogg till Crea Diem.

Många säger att man ska fånga dagen ~ Carpe Diem. Eller om något händer att det var ödet eller att man väntar på att ödet ska bestämma, meant to be. Men jag vill börja använda Crea Diem mer vilket betyder Skapa Dagen.

Varför gå runt och vänta på någonting när man själv kan bestämma sig att såhär vill jag att min dag ska bli, man skapar sin dag. Dag för dag, om inte det går, timme för timme, om inte det går, minut för minut och om inte det går sekund för sekund. Bara man själv kan bestämma hur ens dag ska bli och se ut. Visst kan det även hända saker som gör att man måste planera om, något inträffar och gör om planeringen helt och hållet. Någonting man inte kan rå för. Men man kan fortfarande skapa dagen. Hur man reagerar, hur man tacklar problemet, ens känslor och hur man väljer att gå vidare. Går man vidare med en negativ attityd eller att man ger upp så blir inte dagen bra. Om man istället väljer att möta det okända med positiv attityd och att det kommer gå, även om det inte går som man planerat, så blir det bättre. Att man inte ger upp eller slutar försöka.

Jag kan relatera till det genom att man har planerat att göra en tavla och man är entusiatisk men sen går allt åt helvete. Ger jag upp då och slänger tavlan, slutar att måla och gör någonting annat istället? Skiter jag i inspirationen och fantasin? Eller försöker jag komma på något annat jag kan göra av den tavlan? Går det att måla över? Går det att börja om? Att istället för att ge upp så skapar man något annat, en annan lösning till problemet som uppstått.

Det värsta du kan göra när du inte har någon inspiration eller när allt verkligen inte går som planerat är att sluta skapa, sluta försöka. "Skapa något idag, även om det suger." Jag är inte säker när och var jag stötte på det, men det har fastnat i min hjärna ända sedan jag läste det. Jag använder det för att försäkra mig om att det är okej att allt går och pip svängen ibland. Att det ingår i processen när man skapar eller livet generellt. Man kan lära sig av det, veta vad man kan göra bättre nästa gång, hitta på andra lösningar. Man behöver inte skapa ett mästerverk varenda gång man sätter sig ner för att måla, man behöver inte alltid vara den bästa, ha en felfri runda, springa längst, vara på gymmet alla dagar i veckan, ha den bästa tiden, lyfta den tyngsta vikten, ha högsta betyget eller vad man nu gör. Det viktiga i det hela är att du gjorde det. Du lärde dig, du fick erfarenheter och du växte. Du tog dig runt i varvet, du gick till gymmet en dag, du klarade av provet och du var så bra som du kunde vara just idag! Du klarade av den sekunden, minuten, timmen eller dagen. Även om det var en motgång så slutade du inte. Jag brukar tänka att "det är omöjligt betyder försök igen".

Så gå inte och vänta att något kanske kommer att hända, förlita dig inte på ödet. Utan ta tag i din dag, i ditt liv och skapa den/det hur just du vill ha det. Jag kan inte säga att jag inte tror på ödet för vissa saker händer som man inte har en förklaring till men vill man få någonting gjort, gör det!


Det blev ett väldigt långt och djupt inlägg, sorry. Men hade inget att göra och jag började jobba klockan 06:00 imorse så satte mig bara ner och skrev. En till sak varför jag valde namnet Crea Diem. För att Crea betyder skapa. Jag skapar min egna blogg och på den bloggen skapar jag saker. Så jag tyckte det var ett passande namn.


~ Crea Diem

Likes

Comments

Aldrig ska jag skapa en blogg! Men sen tänkte jag varför inte? Var lite spontan nu Karin! Detta kan bli kul. Så nu är jag här och har en egen blogg. Tänk hur livet kan bli. Men vad ska jag göra på denna blogg? Jo jag tänket börja lite smått, att lägga upp saker jag gör. Jag älskar att pyssla, fota, måla, baka och skapa. Så det är väl det denna blogg kommer handla om i första hand. Sen kanske det kommer komma lite andra inlägg då och då. Vi får se, har inte gjort upp någon plan än utan jag tar det som det kommer. Men i alla fall vem är jag. Jo, jag heter Karin och är 19 år, (snart 20), och som sagt är jag väldigt kreativ av mig, säger min familj och kompisar. Kan väl hålla med om det, för om jag får en ledig stund över så sitter jag vid mitt skrivbord och målar eller är ute på nätet för att få inspiration för att skapa något. Men just nu så står tavlorna eller sakerna jag gjort i ett hörn, (de får inte längre plats på väggar för att jag har så mycket), och inte blir sedda. Då tänkte jag att om de inte får plats på mina väggar och hyllor längre så kan jag skapa en blogg och lägga upp biler på dem där. Så först har jag tänkt att visa upp allt jag gjort och beskriva lite men sen lite senare när jag har kommit in i bloggandet och byggt upp min blogg har jag även tänkt att börja med "steg för steg", på antingen recept, tavlor eller pyssel. Alltså att ta ett steg längre! Jag tänker inte heller lova att jag kommer lägga upp varenda dag, (måste ha lite socialt liv också), utan mer när jag känner för det och när jag har låtit min fantasi flöda och gjort en ny tavla eller så. Detta var nog allt jag kom på att skriva i mitt första inlägg så ser vi när nästa inlägg kommer upp!


~ Crea Diem

Likes

Comments