Header

Med dig vid min sida kommer allt gå

Det var en kylig kväll i början av 2009 min familj drog till en stad för att kika på den lilla 6månader gamla terrierkorsningen som skulle omplaceras, jag minns det fortfarande som det var i går det vart jag träffade den lilla galningen för första gången men det är snart 8år sedan!! jag minns det så tydlig när vi träffade vi satt på golvet i deras lägenhet och det lilla "fluffiga" yrvädret till hund vart över allt o ingenstans, naffsade och hängde sig i håret och öronen, men det vart inte utan av vi ändå bestämde oss för att ta hem detta yrvädret till hund, nytt namn och nytt hem fick hon, hon blev varmt välkomnad av både människor och hundar. Det vart början på en ovetande lång vändning i mitt liv, men också många gånger min räddning, och min glädje till detta fantastiska hundliv jag har idag!

Det vart ytterligare ett år efter vi hämtade henne jag bestämnde mig för att testa på agility och det vart även då hela vår resa började. Vi hade trubbel o det gick bra till och från, vi hade för det mesta motgång efter mot gång, hon blev påflugen några gånger av andra hundar, vilket fick henne att bli osäker på dem, det vart inte utan att hon svarade upp o inte villa ge sig och hon blev liksom låst så fort en hund började skälla. Jag kunde efter ett halvår på kursen knappt ha henne lös o köra hon låste sig så fort det var andra hundar i närheten liksom. Men envis som jag alltod har varit forsatte jag träna med både med motgång och med gångar, även om det oftast slutade i tårar och frustation o att jag aldrig mer vill se henne med mera, det är inte utan att jag känner mig hemsk när jag skriver detta med , så var det faktiskt!!!

Jag forsatte gick ytterligare några kurser och jobbade som få med hund jäveln, men gång på gång blev det samma visa, min hund kändes hopplös, hundmötena funkade inte, o jag började träna mest själv, o tog då även pappas labbe för att kunna ha en hund o tävla också. Men en vändning kom i maj 2014 då jag var och lyssnade på en underbar föreläsare tog åt mig ytterligare tips o idéer och började jobba med henne på nytt, vi var på ytterligare föreläsning under augusti och i slutet av oktober samma år åkte jag till henne för en timmes "privat träning m hund" jag hade redan då kommit en bra bit på vägen o hon började funka hyfsat på träning med andra hundar, vi åkte dit och pratade med henne och jag fick en hel del idéer! Det tog 2-3månder innan jag hade en hyfsade hund vid hundmöten!

Men det största målen vi hade var ändå att faktiskt så på startlinjen till en agilitytävling, och så blev det faktisk, under våren vågade jag ta med henne ut, jag vågade ha henne i umgäng med flera hundar, då hon såg mig som en trygg och fast ledare som skulle hjälpa henne igenom allt! Jag respekterade hennes åsikter med sa vad som va okey fast och tydligt! Det var i juni, 2015 som jag hade chansen o jag tog den, jag anmälde oss till en agilitytävling inoff blåbärstävling med det vart ändå en tävling, med en hund jag hade drömt om att få tävla i flera flera år!! Vi stod då fakstiskt på vår livs första tävling tillsammans jag o hon, o hon koncentera sig enbart på mig trots ljud Frans o mängder med andra hundar runt omkring, glädjen var o begripligt, vi klarade det!! Grymkänsla på och dessutom brevid planen, dessutom slutade vi på en 4plats med 5fel, men den snabbaste tiden, den lilla terriern gjorde mig tårögd av lycka! ❤️❤️❤️

Och det är inte utan att vi har haft en hatkärlek till varandra, men trots hårt slit o dåliga dagar, har hon alltid funnit där för mig, natt som dag, har hon varit den ända Sanna vännen som aldrig lämnat mig! Den jag kan lita på i vått o torrt och den som älskar mig hur långt ner jag än är, hon är den som vet hur jag mår utan att jag säger nått, och hon är den som inte kommer lämna mig till sina sista andetag! Hon har fått mig o få en klar bild av männskligheten o hon har lär mig en hel del av mig själv på våran resa, inte minst den som räddat mig gång på gång❤️

Hon vart och är min första egna hund, hon är den hunden som fick mig o bli den jag är idag, hon här hjälp migvptroligt mycket, jag har skrattar gråttit älskat pch hatat denna lille varelse ändå är det henne jag älskar allra mest!! 💕 den dagen hon inte finns mer kommer hon alltod få vara med mig m en inristad bild för alltid, aldrig kommer jag glömma fog älskade terriertant!! Men än hoppas jag på många fler lärorika år med dig❤️❤️❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja vem vet kanske kommer ni få läsa detta, kanske inte! Nyår är idagens samhälle en av de största firande och för många innebär detta även smällare o raketer, det finns dem som firar med släkten och endel m vänner, rätt o lätt på alla möjligtvis själv m någon eller helt jävla livrädd!
Hur kul tycker ni som smäller raketerna det är, fine de ä fint o jag själv tycker det, men har ni då någonsin tänk på dem som faktiskt är rädda för det? Dem som sitter hemma och är rädda i dagar och tillochmed veckor runt nyår för att endel idioter tycker de ä så jävla kul o smälla lite då och då, ge er, jag skulle själv vilja se er med eran största fobi, dag efter dag, skulle det vara så jävla kul då?!?
Jag själv skiter i vilket men jag har en hund som i vilket fall är liiivrädd, det går i ta på rädslan o ångest hon har under dessa dagar eller till och med veckor då dem får för sig o smälla då och då, men det värsta är under hela nyårskväll när hon sitter o skakar i famnen för att söka trygg helt! Den rädslan som finns hos henne finns hos så många mer, både djur pch människor, både värre och lugnare, allt beror på vilken individ det är, men rädslan finns närmare än vad du tror, men för er som tycker de ä så himmla fantastiskt att ni måste gör det i flera dagar, är det verkligen värt det, kanske är det en av era närmaste som sitter där liv rädd o inte kan eller vill säga något om det?
Jag ber er tänk om, tänk på dem som faktiskt ä livrädda sådana som sitter m panik o inte kan eller vågar säga nått, jag ber folk att hålla sig till 1dag o inte flera veckor o dessutom inte mer än faktiskt runt 12slaget, för att alls parter och för oron hos många, som vet vad som kan hända, detta är någon av de jobbigaste dagarna för mer än vad man du själv som sitter där o med raketerna berädda, nyår efter nyår får vi med rädda djur eller som är rädda själva, leva med detta i dagar och tilloch med veckor, medans ni som inte tänker steget längre skrämmer oss gång på gång, o gör att vi får leva med detta mer än nödvändigt, tänk ETT steg längre än vad näsan räcker nu och imörrn och veckan efter det, och alla dagar till nästa nyår, vi VILL inte höra eller ser raketer mer en ett par timmar mitt i natten på nyår! Ingen annan Dag ingen annan tid, för hur skulle det vara för er? Om eran största rädsla förföljde er och kom då och då, eller om den bara kom 1gång om året,

För ni ska veta att...
DE ÄR INTE KUL MED EN HUND MAN INTE KAN HA UTE PGA ERA JÄVLA SMÄLLARE!!

Likes

Comments

Efter som jag ä sämst med de här att blogga
Kan jag ju iaf önska min kära läser en god jul, och dessutom gott nytt år,
Kan även säga att jag sitter och klurar på ett längre inlägg som troligtvis kommer i mellandagarna eller i början av näst år,

Men Riktig god jul på alla er där ute🎄❤️

Likes

Comments

Så har nästan hela 2016 gått också, men ytterligare är det några få tävlingar kvar och fortfarande endel jakter kvar och ytterligare några skolveckor kvar innan vi tar en paus ett par dagar över jul och nyår! Men först blir det en tävling i ulricahamns egna inomhus den 10dec sen blir det dogorama cupen här i karlstad den 11dec och så hoppas jag vi kan behålla det eviga härliga samarbetet vi har haft nu i höst och jag hoppas att det kan förbli så ett tag nu iaf. Sen blir det inga mer tävlingar (som jag planerat än) innan 5 januari då det är AFC på my dog dit vi har kvalat och ska tävla där och så klart träffa massor med underbart folk och troligtvis bli pank iår igen, hehe!

Nej nu sliter vi med ett leende på leeparna och starkare än någonsin dem sista veckorna 2016 och hoppas att detta håller i sig under 2017!! Nu tycker vi det kan komma en ny säsong med många nya tävlingar ! o många nya galna ideer förstås


Likes

Comments

Hej och hallå fölket!! det vart ett tag sen och kommer inte riktigt på vad jag ska skriva, men eftersom kameran har varit på mn sida ett par gånger i hösten bjur jag på några bilder från hösten, och lite, så, och ett uppmaning till er som är sugna på att läsa min blogg lite, så bomba med förslag och motivation till att skriva, annars kommer det gå sådär bra kan jag ju säga , heheh.... ta en titt och ha en underbar vinter/höst, hare underbart!!


Likes

Comments

Tjoho! Nu har verkligen hösten kommit och hållit i sig och vintern närmar sig, har haft ett par underbara veckor nu när jakterna är som flest! Nåja, får ursäkta för världens sämsta uppdateringen men tiden och orken har inte riktigt funnits där.
Men den hör hösten har varit underbar vi har bland annat varit på 2agilitytävlingar där vi ytterligare tagit 2 första platser med pinnar i hoppklass så här med tävlar vi i hoppklass 2 vilket ä väldigt skönt! 🙌🏼 nu är det bara dem två sista pinnarna i agility 1 som vi ska försöka plocka innan vi är i klass 2 på hel tid!

Ytterligare med hösten är att vi har varit iväg på flera jakter nu i höst, allt från 1 veckas älgjakt och fågeljakt på helgerna till att testat på harjakt på första gången! Och sedan helgen v40 för att först dra på älgjakten, och sedan 3veckora praktik på de, så nu är det bara 1,5vecka innan jag åker tillbaka till Forshaga igen! 👏🏻 har varit väldigt dött här hemma och på praktiken utan vännerna näst gårds, men det har hittils varit väldigt roligt och intressant.

Och idag vart dagen jag fick vi tränat viltspår i mörker för första gånger ever, och cray förvånar mig bara mer och mer, men det tar vi någon annan gång i ett annat inlägg annars blir detta alldeles förlångt 😂

Likes

Comments

Vart ett tag sedan jag skrev nu men tänkte skriva om hur jag tränar mina hundar till eftersöks hunda, kankse alltid finns det någon som är intresserad? Tänker även skriva mina tankar och ideer om spår träningen. tyvärr har jag inte så bra spår bilder men det jag har får duga helt enkelt. kommer även skriva lite om hur isas och crazys olika dem är i träningen.

Varför jag sysslar med viltspår, är inte för att gå prov och få championat mm som tyvärr finns endel som gör det, jag tar det som ett plus i kanten, mina hundar utbildar jag till eftersök och viltspår för att senare kunna få dem skarpa lägena under kontroll och kunna hjälpa ev skadade djur så att dem slipper lida, och då ser jag hunden som ett hjälp medel för att snabbt ta sig till viltet och avsluta lidandet, men innan en hund kan ta ett skarp lägge är det många timmar i skogen med träning som gäller. och det är det jag tänkte skriva om.

Viltspår handlar om säkerhet tillit och uthållighet. vilket man får träna extremt mycket på speciellt om man har en hund som inte är avlad till att spåra, jag själv har kanske inte dem mest optimala hundarna till spår i dags läget ,men med mycket träning går det allt. vet man redan från början att man ska spåra med sin hund tycker jag att man kan vänja hunden vid klövar och så redan vid hämtning, men inte utmana den med svåra spår innan den är mogen för det, låt det vara en lek lägg korta spår (10 m räcker gott och väl i början!) och låt valpen leta det hel kravlöst och lär den att klöven är rolig och man måste arbeta för att hitta den, en del tycker att blodet kan vara svårt i början men beröm lugnt med rösten och håll dig lugn så går det oftast över väldigt snabbt. och ju mer hunden lär sig desto mer får du utmana den.

ISA: Började jag med när hon vart 6 år lite drygt började med släpspår utan blod och hon har alltid varit en hund med mycket näsa, så har hon lär sig betydligt snabbare än cray, vi la ett anlagsprov spår 10 gången vi spårade bara för att testa och det klarade hon galant, hon har dock en tendens att glömma vad hon sysslar med när hon blir trött, men vi tränar för fullt att kunna hålla fokusen och och variera mycket mycket i den olika spåren, vik tränar också mycket på att klöven ska bli intressant då hon inte har ett dugg intresse för den men är oftast sjukt spår noga av sig. hon har varit en gömd spår stjärna i mina ögon och det är sjukt kul att se henne när hon arbetar i sina spår.

CRAZY: Började jag med att bara kör raka korta spår med rikligt med blod!! Då hon är en väldigt hetsig hund när hon arbetar överlag, så vi har tränat mycket på att vara ner och faktiskt ha näsan i spår kärnar och inte över allt trotts att hon går rätt. det är först nu 1 år senare jag har velat ge henne större utmaningar som hon faktiskt lyckas med bättre än förväntat, hon spårar fortfarande alldeles för snabbt men hon har blivit sjukt spår noga, med denna hund är det träning träning och åter träning på spårningen som har gätt oss resultat,

Likes

Comments

Tänk vad tiden går fort idag blir du hela 8 år ung, och jag älskar dig forfarande, vi har gått igenom så grymt mycket, jag har gråtit många tårar för dig och skrattat riktigt mycket åt dina dumheter, men du är min bästa vän och min för alltid, du har mitt hjärta i förvar och du har fått min till en fantastisk värld med helt undebara människor i. Tyvärr kan jag inte vara med dig på din dag men för dig är det som alla andra dagar, saknar din helt överlycklighet varje gång jag kommer hem, och för mig är det en smärta och inte kunna ha dig som mig alla dagar i veckan, för mig är du inte bara en hund, du är en del av mig, älskade hatade terrier, du är nått av det bästa som hänt mig och jag vetatt du alltid kommer finnas med mig!! <3

Likes

Comments

Nu ä jag ännu engång påväg MIT Värmland och ska börja på andra veckan efter sommarlovet, vilket jag ä peppad på, känns så betydligt mycket bättre än innan🙌🏼 första veckan gick rysligt fort och man har fått lära känna några av de nya 1:orna!!
Ännu en gång ä vi påväg upp med tåget från Göteborg till Karlstad (nu har man nästan lärt sig stationerna utan till.)
Denna helgen hade vi bestämt sedan ett tag att vi skulle iväg på jaktmässa i Skåne, så de gjorde vi, han även med att sitta på pass en stund på fredags kvällen vilket resulterade i en bock (som dessutom ä medalj bock 💪🏻)
Och ett kort träningspass på fågel i förmiddags hos en bekant, så nu ä vi nöjda!

Likes

Comments

sorry för att jag inte har orkat skriva, ni kankse inte ens väntat? aja skit samma! Vi är iaf tillbaka på Akademin efter sommarlovet och har hunnit med endel så har liksom inte orkat skriva men nu hoppas jag det blir bättre igen.

Nu till vad detta inlägg handlade om alltså USM. Årets USM gick av stapel dem 19-21august och ägde rum på tyresö Brukshundklubb, På fredagen vart det ju ändas välkomstal typ så vi gick en sväng i skogen precis intill klubben sjukt mysig klubb får jag lov och söga! På lördagen vart det dags för tävling för vår del. Det började med det klass 1 medum för vår del (ofc) Det det inte alls gick bra det ända jag är nöjd med är salolmen, ber om ursäkt till er som såg loppet det vart fruktansvärt!! Sen blev det nästan krok med laghoppbanan och freestylen. men vi läste det så vi strat först vårt lag då det anars skulle kroka för en till i laget så vi han faktiskt nästan villa 10min innan det var dax för freestylen. I lag loppet gick hon hon bra men drog tyvärr på sig en 5:a pga att hon snurra vid ett hinder men så mycket bättre samarbete betyde tusen för mig!! <3

I freestylen vart hon taggad men ngt trött som gjorde att det blev en del missförstånd men vi jobbade på bra trotts att vi inte tränat sedan juli på programmet, så tyckte jag hon uppförde sig extremt bra! men vart inte alls riktigt nöjd då det vart många fel signaler och "jag vill inte sitta fint matte" så slutade det på 26.05p och nästan 2p mer än den officella starten, och vi slutade på en 2;dra plats av ca 20starter och knep en plats till agria cup finalen!! Hur häftigt är inte det?!? kan forffrande inte smälta det, jag som inte kan freestyle liksom?!!


Sen söndagens agility klasser känndes grymma, trotts hoppat A-hinder men det vart ju bara en av 3 gånger så det kändes bättre ´hon tog till och med A.hindret när det var en tunnel under och hon har aldrig tränat på det, där värmdes mattes hjärta något extremt mö!! <33 vill ni se video på det så lägger jag upp det hör inom ett par månder kanske ;) Aja skit samma bjur på några bilder så länge!!

Likes

Comments