Header
View tracker
jakt, skogen, agility, Framtiden, Tankar och ideer, Tävling

Så har nästan hela 2016 gått också, men ytterligare är det några få tävlingar kvar och fortfarande endel jakter kvar och ytterligare några skolveckor kvar innan vi tar en paus ett par dagar över jul och nyår! Men först blir det en tävling i ulricahamns egna inomhus den 10dec sen blir det dogorama cupen här i karlstad den 11dec och så hoppas jag vi kan behålla det eviga härliga samarbetet vi har haft nu i höst och jag hoppas att det kan förbli så ett tag nu iaf. Sen blir det inga mer tävlingar (som jag planerat än) innan 5 januari då det är AFC på my dog dit vi har kvalat och ska tävla där och så klart träffa massor med underbart folk och troligtvis bli pank iår igen, hehe!

Nej nu sliter vi med ett leende på leeparna och starkare än någonsin dem sista veckorna 2016 och hoppas att detta håller i sig under 2017!! Nu tycker vi det kan komma en ny säsong med många nya tävlingar ! o många nya galna ideer förstås


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
skogen, spår, bilder

Hej och hallå fölket!! det vart ett tag sen och kommer inte riktigt på vad jag ska skriva, men eftersom kameran har varit på mn sida ett par gånger i hösten bjur jag på några bilder från hösten, och lite, så, och ett uppmaning till er som är sugna på att läsa min blogg lite, så bomba med förslag och motivation till att skriva, annars kommer det gå sådär bra kan jag ju säga , heheh.... ta en titt och ha en underbar vinter/höst, hare underbart!!


Likes

Comments

View tracker
jakt, skogen, spår

Tjoho! Nu har verkligen hösten kommit och hållit i sig och vintern närmar sig, har haft ett par underbara veckor nu när jakterna är som flest! Nåja, får ursäkta för världens sämsta uppdateringen men tiden och orken har inte riktigt funnits där.
Men den hör hösten har varit underbar vi har bland annat varit på 2agilitytävlingar där vi ytterligare tagit 2 första platser med pinnar i hoppklass så här med tävlar vi i hoppklass 2 vilket ä väldigt skönt! 🙌🏼 nu är det bara dem två sista pinnarna i agility 1 som vi ska försöka plocka innan vi är i klass 2 på hel tid!

Ytterligare med hösten är att vi har varit iväg på flera jakter nu i höst, allt från 1 veckas älgjakt och fågeljakt på helgerna till att testat på harjakt på första gången! Och sedan helgen v40 för att först dra på älgjakten, och sedan 3veckora praktik på de, så nu är det bara 1,5vecka innan jag åker tillbaka till Forshaga igen! 👏🏻 har varit väldigt dött här hemma och på praktiken utan vännerna näst gårds, men det har hittils varit väldigt roligt och intressant.

Och idag vart dagen jag fick vi tränat viltspår i mörker för första gånger ever, och cray förvånar mig bara mer och mer, men det tar vi någon annan gång i ett annat inlägg annars blir detta alldeles förlångt 😂

Likes

Comments

skogen, Tankar och ideer, träning, jakt, spår, äventy

Vart ett tag sedan jag skrev nu men tänkte skriva om hur jag tränar mina hundar till eftersöks hunda, kankse alltid finns det någon som är intresserad? Tänker även skriva mina tankar och ideer om spår träningen. tyvärr har jag inte så bra spår bilder men det jag har får duga helt enkelt. kommer även skriva lite om hur isas och crazys olika dem är i träningen.

Varför jag sysslar med viltspår, är inte för att gå prov och få championat mm som tyvärr finns endel som gör det, jag tar det som ett plus i kanten, mina hundar utbildar jag till eftersök och viltspår för att senare kunna få dem skarpa lägena under kontroll och kunna hjälpa ev skadade djur så att dem slipper lida, och då ser jag hunden som ett hjälp medel för att snabbt ta sig till viltet och avsluta lidandet, men innan en hund kan ta ett skarp lägge är det många timmar i skogen med träning som gäller. och det är det jag tänkte skriva om.

Viltspår handlar om säkerhet tillit och uthållighet. vilket man får träna extremt mycket på speciellt om man har en hund som inte är avlad till att spåra, jag själv har kanske inte dem mest optimala hundarna till spår i dags läget ,men med mycket träning går det allt. vet man redan från början att man ska spåra med sin hund tycker jag att man kan vänja hunden vid klövar och så redan vid hämtning, men inte utmana den med svåra spår innan den är mogen för det, låt det vara en lek lägg korta spår (10 m räcker gott och väl i början!) och låt valpen leta det hel kravlöst och lär den att klöven är rolig och man måste arbeta för att hitta den, en del tycker att blodet kan vara svårt i början men beröm lugnt med rösten och håll dig lugn så går det oftast över väldigt snabbt. och ju mer hunden lär sig desto mer får du utmana den.

ISA: Började jag med när hon vart 6 år lite drygt började med släpspår utan blod och hon har alltid varit en hund med mycket näsa, så har hon lär sig betydligt snabbare än cray, vi la ett anlagsprov spår 10 gången vi spårade bara för att testa och det klarade hon galant, hon har dock en tendens att glömma vad hon sysslar med när hon blir trött, men vi tränar för fullt att kunna hålla fokusen och och variera mycket mycket i den olika spåren, vik tränar också mycket på att klöven ska bli intressant då hon inte har ett dugg intresse för den men är oftast sjukt spår noga av sig. hon har varit en gömd spår stjärna i mina ögon och det är sjukt kul att se henne när hon arbetar i sina spår.

CRAZY: Började jag med att bara kör raka korta spår med rikligt med blod!! Då hon är en väldigt hetsig hund när hon arbetar överlag, så vi har tränat mycket på att vara ner och faktiskt ha näsan i spår kärnar och inte över allt trotts att hon går rätt. det är först nu 1 år senare jag har velat ge henne större utmaningar som hon faktiskt lyckas med bättre än förväntat, hon spårar fortfarande alldeles för snabbt men hon har blivit sjukt spår noga, med denna hund är det träning träning och åter träning på spårningen som har gätt oss resultat,

Likes

Comments

Tänk vad tiden går fort idag blir du hela 8 år ung, och jag älskar dig forfarande, vi har gått igenom så grymt mycket, jag har gråtit många tårar för dig och skrattat riktigt mycket åt dina dumheter, men du är min bästa vän och min för alltid, du har mitt hjärta i förvar och du har fått min till en fantastisk värld med helt undebara människor i. Tyvärr kan jag inte vara med dig på din dag men för dig är det som alla andra dagar, saknar din helt överlycklighet varje gång jag kommer hem, och för mig är det en smärta och inte kunna ha dig som mig alla dagar i veckan, för mig är du inte bara en hund, du är en del av mig, älskade hatade terrier, du är nått av det bästa som hänt mig och jag vetatt du alltid kommer finnas med mig!! <3

Likes

Comments

träning, träning, skogen

Nu ä jag ännu engång påväg MIT Värmland och ska börja på andra veckan efter sommarlovet, vilket jag ä peppad på, känns så betydligt mycket bättre än innan🙌🏼 första veckan gick rysligt fort och man har fått lära känna några av de nya 1:orna!!
Ännu en gång ä vi påväg upp med tåget från Göteborg till Karlstad (nu har man nästan lärt sig stationerna utan till.)
Denna helgen hade vi bestämt sedan ett tag att vi skulle iväg på jaktmässa i Skåne, så de gjorde vi, han även med att sitta på pass en stund på fredags kvällen vilket resulterade i en bock (som dessutom ä medalj bock 💪🏻)
Och ett kort träningspass på fågel i förmiddags hos en bekant, så nu ä vi nöjda!

Likes

Comments

bilder, Tävling, freestyle

sorry för att jag inte har orkat skriva, ni kankse inte ens väntat? aja skit samma! Vi är iaf tillbaka på Akademin efter sommarlovet och har hunnit med endel så har liksom inte orkat skriva men nu hoppas jag det blir bättre igen.

Nu till vad detta inlägg handlade om alltså USM. Årets USM gick av stapel dem 19-21august och ägde rum på tyresö Brukshundklubb, På fredagen vart det ju ändas välkomstal typ så vi gick en sväng i skogen precis intill klubben sjukt mysig klubb får jag lov och söga! På lördagen vart det dags för tävling för vår del. Det började med det klass 1 medum för vår del (ofc) Det det inte alls gick bra det ända jag är nöjd med är salolmen, ber om ursäkt till er som såg loppet det vart fruktansvärt!! Sen blev det nästan krok med laghoppbanan och freestylen. men vi läste det så vi strat först vårt lag då det anars skulle kroka för en till i laget så vi han faktiskt nästan villa 10min innan det var dax för freestylen. I lag loppet gick hon hon bra men drog tyvärr på sig en 5:a pga att hon snurra vid ett hinder men så mycket bättre samarbete betyde tusen för mig!! <3

I freestylen vart hon taggad men ngt trött som gjorde att det blev en del missförstånd men vi jobbade på bra trotts att vi inte tränat sedan juli på programmet, så tyckte jag hon uppförde sig extremt bra! men vart inte alls riktigt nöjd då det vart många fel signaler och "jag vill inte sitta fint matte" så slutade det på 26.05p och nästan 2p mer än den officella starten, och vi slutade på en 2;dra plats av ca 20starter och knep en plats till agria cup finalen!! Hur häftigt är inte det?!? kan forffrande inte smälta det, jag som inte kan freestyle liksom?!!


Sen söndagens agility klasser känndes grymma, trotts hoppat A-hinder men det vart ju bara en av 3 gånger så det kändes bättre ´hon tog till och med A.hindret när det var en tunnel under och hon har aldrig tränat på det, där värmdes mattes hjärta något extremt mö!! <33 vill ni se video på det så lägger jag upp det hör inom ett par månder kanske ;) Aja skit samma bjur på några bilder så länge!!

Likes

Comments

Tankar och ideer, träning, bilder, äventy

Eftersom vi drog iväg på en spontan tripp isöndags till skåne bjuder jag helt enkelt på en del bilder, knakse inte den bästa kvaliten men jag är rätt nöjd trotts allt, då vädret och blåsten inte vart på min sida. Se n har vi även hinnit med ett par sista miunten träningarn tills bck jakten börjar nästa vecka så nu ä vi fitt för fajt och jakten kan börja, så vi kan visa vad vi har tränat för hela sommaren!!


Nej nu får ni titta på bilderna från skåne land, självklart var vi inne om engelsson påvägen hem, vad jag köte där kanske kommer i ett annat inlägg, vem vet?

Fotona är tagna i skanör/falsterbo!

Likes

Comments

Sorry för seg uppdatering, men har varit lite mycket denna helgen, och sen nu blev det en spontan resa neråt, aja men vad vill nu då läsa sen? Funderingar går åt jaktapportering? Vill nu läsa om de eller vad vill NI läsa? självklart kommer det även en massa bilder 😅

  • 117 readers

Likes

Comments

Tankarna skriker... Eller ja funderingarna iaf, som många vet så har jag redan läst ett år på forshagaakademin jag valde från nian hundinriktnig ihop om att jag skulle läsa ett ämna jag brinner för, för hund lever jag för, men veckorna gick o det blev kaos, jag kände verkligen hur fel jag hamnat redan vid höstlovet, men jag slog bort det och fortsatte vilket blev kaos jag kände verkligen hur hundträningen blev mindre och lektionerna och klassen sämre ju mer jag tänkte och ju mer jag insåg det såg jag bara fel. Jag tänker helt enkelt för mycket och har för höga mål för att kunna orka med att vara kvar på linjen, och min motivation försvann och vissa dagar vart en pina o ens gå till skolan, hut kunde de bli så när man läser nått man brinner för?

Jag gjorde ett val ett val som blev så fel för MIG!!

Tro inte fel, jag gillar skolan trots att det egentligen vart mitt andra handval från början! (Plönninge la ju ner på våren😢) och jag valde därför att börja på akademin, jag ångrar de inte efter som man har träffat sjukt mycket folk o skaffat fler tal vänner för livet, o det har verkligen satt spår i mig och fått mig o fatt vem jag egentligen är, jag ä inte längre den jag vart innan, vilket ä det bästa, jag har verkligen vågat visa vem jag är!! Men jag läser ett program där det inte fans någon motivation till att läsa längre ett program jag inte tyckte passa mig och mitt tänkande om hund eller djur överlag, jag hade inte längre motivation till att syssla med det jag älskar som tidigar!! Vart hade det gått fel?!? Men vad fanns det egentligen och läsa om inte hund för mig? Att hoppa av o börja något här hemma finns inte på kartan, o jag vill ju ändå ha crazy med mig❤️ för hund kan jag inte längre gå kvar på!!

Jag valde efter många om och men prata med med rektorn, och kolla om det gick och byta, jag vart fortfrande inte säkert på nått av mina val, o det är jag nog idag förhoppningsvis. Vi diskuterade mycket och tillslut vart det klart i maj att efter sommarlovet börjar jag viltvård och blir kvar på akademin, jag hoppas innerligt att jag valt rätt och att det kommer bli bra, men jag vet inte helt ärlig.

Kommer Det bli bra att forsätta på akademin eller valde jag fel ytterliagre en gång genom att välja att stanna, vad ska jag egentligen göra annars? Jag har så sjukt mycket tankar o jag vet inte vart jag ska vända mig idags läget, ena sekunden känns det bra nästa vet jag inte, men vad är det att få mig då tro att det kommer bli fel igen? Vad va det som gjorde att min dröm vart helt fel, varför blev allt så fel? Och vem säger att det inte kan sluta lika dant igen.., ska man då går kvar sista året? Det är ju ändå bara 2år kvar, nu ä det då verkligen värt o testa 2:an också? Då måste jag ju gå kvar sista året för vill ju inte börja om på nytt igen då...

​nej!! NU BESTÄMMER JAG ATT DETTA Ä DET BÄSTA VALET OCH VI SKA HA 2GRYMA ÅR FRAMFÖR OSS PÅ VILTVÅRDSLINJEN JAG OCH CRAZY!!! 

Sorry för snurrig text men behövde skriva av mig

Likes

Comments