Nu är årets ungdoms SM i en rad olika hundsporter avklarat. U-SM gick i Piteå, vilket innebar en lång resa för vår del som är åt ett helt annat håll i Sverige. Vi fick stanna och övernatta på vägen dit och på vägen hem. Detta var första gången jag varit så långt norrut. Spännande att se lite ny miljö.

Fredagen börjades det med veterinärbesiktning och sedan invigning. Där på var det dags för rallylydnaden som jag ställde upp med Nicci. Vi kör fortfarande nybörjarklassen trots att hon har alla resultaten. Har inget direkt behov av att flytta uppåt. Är så skönt att kunna ha kopplet på henne. Vi gick in och fick en någorlunda runda. Delvis så var jag lite besviken dock. Jag visste att vi kunde bättre. Det var en gång där vi fick avdrag på grund av att banan bredvid där de körde fortsättningsklassen så jublade någon allt vad den kunde till sin hund, vilket Nicci tyckte lätt super roligt också. Hon stannade upp i 270 graders höger och viftade på svansen och tittade över vad som på gick där. Detta innebar tyvärr lite onödigt avdrag. VI kom igenom ganska bra. Jag får ändå vara nöjd med 94 poäng när vi aldrig tränar.

Resultat och placering hölls hemligt till prisutdelningen. Så det var vidare till att tävla på lördagen ovetande om hur vi placerat oss på rallylydnaden. Agilityn gick strålande. Två rivningar och ett slalom strul totalt från båda loppen gav oss minst fel, och jag och Yatzy tog hem vinsten i agility klass 1 XL.

Mot kvällen var det dags för freestylen tillsammans med Yatzy. Våra förutsättningar är inte direkt i top, speciellt inte i klass 3. Så jag visste att vi inte skulle kunna ta en första plats. Rutinen satt någorlunda, men det blir lite strul ibland och Yatzy tappar fokus till och från. Vi fick ändå ihop 23,5 poäng vilket hade även gett oss cert på en officiell tävling.

Till prisutdelningen så visste jag att vi tagit agilityn, men när de började med rallylydnaden så fick jag en mindre chock. De ropade upp att på delad andra plats hade två fått 93 poäng. Först trodde jag att jag hört fel, men jag knöt fast Yatzy och förberedde mig på att jag kanske hört rätt. Med ett poäng mera så hade jag och Nicci lyckats ta guldet. Väldigt roligt och innebär även att vi kvalat in till den nya Agria rallylydnads-cupen för ungdomar.

I freestylen så kom vi på en brons placering där andra placeringen hade fått 23,6 och jag 23,5 poäng. Så det var verkligen nära en silver placering. Det var även kval till Agria freestyle cup, men det är vi redan kvalade till från en annan tävling.

En bild på hundarna och deras medaljer.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lite uppdaterings dags!

Idag spenderades ett par timmar på Kronocampingen Saxnäs. Denna camping har utnämnts till den hundvänligaste i Sverige. De arrangerade hundens dag med lite uppvisningar och skoj tävlingar. Vi ställde upp för Nybro dragshundsklubb. Magic och Yatzy fick följa med. Yatzy var uppvisnings hund och Magic var bara där för den typiska socialiseringsträningen. Yatzy och jag testade på kickbike för första gången. Lite läskigt, men roligt. Kommer införskaffa en till nästa år då jag tänkt köra Yatzy och Magic tillsammans.

Vi lyckades vinna tipspromenaden och fototävlingen. Både jag och pappa prickade alla svaren rätt på tipsrundan om hundar. Blev fyra campingstolar hem, två små väskpåsar, en matta till hundskålarna och ett paraply. Ironiskt nog så behövde vi dessa saker. Blev en lyckad dag.

Likes

Comments

Dags för lite uppdatering och tar hela denna helgen i ett svep.

I fredags tävlade vi i klass 1 agility på Kronocampingen Saxnäs. Ingen pinne fick vi med oss hem, vilket hade varit mitt mål. Det är lite tråkigt att vi aldrig kommer någonstans, men jag kan inte säga att det inte var resultat från fredagens tävlande. Vi hade fyra starter, och i två av de kom vi faktiskt i mål. Det slutade med två femte placering och pris. Det är stort nog att vi går i mål. I början av året vågade jag inte ens gå i mål utan diskade oss gång på gång och bar upp honom i mål eller tog fram en leksak. Nu känner jag oss dock mera redo att faktiskt kunna ta pinnar, men alltid är det något som går åt skogen. Han har helt slutat att bry sig om kontaktfälten och jag har klantat mig med handlingen. Har skrivit upp lite utvärdering från de fyra loppen och nu blir det att fortsätta träna på.

Lördagen blev en lugnare dag med födelsedagsfirande. Magic är en jobbig liten valp, men han har mycket fart under tassarna så förhoppningsvis ger sig det jobbiga av snart.

Söndagen började med att pay and run lopp som Nybro draghundsklubb höll i. Jag började med att springa med Yatzy, men pappa som körde med Nicci kom i fatt oss. Nicci vägrade då att fortsätta så vi fick byta hund. Nicci var verkligen över förväntan. Hon drog nästan större delen av loppet som var cirka 2 km. Hon brukar lätt ge sig annars efter ett tag.

Andra delen av söndagen så åkte vi till Kronocampingen Saxnäs, och Magic fick leka lite med brorsan Link. De hade roligt, men de brottades mera än vad de sprang.

Vi satt även och tittade på lite agility. De hade klass 3 på lördagen och söndagen. Magic var så trött så han somnade mitt i allt liv mellan de två banorna som kördes. Man får hoppas att detta håller i sig. Hade varit skönt med en hund som kan ta det lugnt vid agilityplanerna.

Mister stor nos.

Likes

Comments

Nu har sommarlovet dragit igång. Det innebär att äntligen få ta det lite lugnt, men även att spendera mera tid med valpis. Det har varit mycket på senaste tiden vilket gjort att familjemedlemmar har fått vara tillfälliga tuggleksaker medan jag har varit iväg.

Jag har fått hem vårat första freestyle certifikat på posten. Någon kunde inte se att det stod mitt namn dock och var alldeles för nyfiken och öppnade. Såklart blev rosetten lite förstörd, men nu har vi vårat första cert ifrån många framöver. Snart så är Yatzy freestyle champion!

Framöver ska jag försöka filma lite mera av valpens träning. Har verkligen inte blivit något, vilket är lite tråkigt.

Framöver ska jag försöka filma lite mera av valpens träning. Har verkligen inte blivit något, vilket är lite tråkigt. Yatzy hade en tolv veckors video, men ska försöka filma mera till instagram.

Likes

Comments

Det kämpas vidare med valpis. Han är riktigt jobbig. Han sliter och drar i en. Tänderna kliar som bara den, men han har en enorm fart redan så blir nog en snabb hund, men en galen hund.

Jag har däremot varit iväg fyra dagar på instruktörsutbildning i discdog. Jag är en av få svenskar som har tävlat i denna sport. Både jag och mina hundar tycker att det är roligt, och det är även en lite mera utmanande sport för mig som förare också. Större delen av träningarna består oftast av att kasta utan hund, detta på grund av att man ska lära sig att kasta på ett säkert sätt för hunden.

Första dagen var på torsdagen och platsen var hos Voff hundcentrum, i Linneryd. De som utbildade oss om discdog var Reint och Yvette från Holland. Vi avslutade kursen på söndagen, fyra dagar intensivt, men med en lite kortare dag på söndagen för långåkarna. Det har dock varit en riktigt rolig helg, men varmt samtidigt. Jag har lärt mig massvis och har blivit mera taggad på sporten. Det blev lite hund då det var väldigt varmt, men mycket övning på olika sätt att kasta frisbee. Det blev en hel del nya lärdomar om säkerheten, och man fick se att det finns stor skillnad på hur de kör i USA jämfört med Europa. I USA handlar det mera om att hoppa högt, medan i Europa ser man inte detta lika mycket då det är mera tänk på skaderisken.

Hoppas kunna delta på någon tävling snart. Det är en tävling i Norge i augusti är väldigt intresserad av att åka. Jag har lärt mig hur jag kan använda hundfreestylen till att bygga ett program på tricksen vi redan har, med lite variation i min kast.

Likes

Comments

Nu har vi haft lilla Magic. Har inte så mycket att säga mera än att han är helt tokig och han börjar komma in i livet nu. Han väcker mig mellan tre och fyra på morgonen för då kliar tänderna och mitt ansikte och armar är hans tuggleksaker.

Vi har tagit det lugnt för de mesta. Vi försöker leka lite smått med leksaker. Någon vända ute i koppel har vi även försökt oss på. Just nu försöker jag fånga lite sitt, kan vara bra att ha och han sätter sig så ofta så har varit det lättaste att börja med. Han hade lite svårt att förstå det med godis från händer, men nu tar han godisarna och han är riktigt galen i mat. Försöker även lite smått lägga till hans namn när han springer till mig. Annars händer inte så mycket mera än att sova, sova och bita i saker.

Likes

Comments

Nu är han hemma min bc pojk. Greis working Magic, är namnet.

Resan hem gick ganska bra. Han gnällde eller snarare skällde ett tag i början, men sen dog det ut när han insåg hur trött han var och han sov en väldigt stor del av resan. Lite här och där skulle man säga till att man inte var nöjd med situationen, men han tog det annars bra.

Han är en tuff liten kille. Energi finns så det räcker. Tror nog Magic blir lite jobbigare än vad Yatzy var som valp, men samtidigt blir det väldigt roligt med valptiden igen, hoppas jag.

Han gjorde nästan dock håll i mina byxor och slitit av en del av pappas skosnöre redan. Han älskar sin mat, han försökte bryta sig in matförvaringen. Han lyckades komma ut ur buren när vi körde då jag inte fått igen dörren ordentligt och han klättrade över kuddar ända bort till sin mat, men vi hade stannat och jag fick fånga in honom.

De andra hundarna har varit snälla. Nicci har ignorerat honom för det mesta. Tror de kör på en ''ignorera honom så kanske han försvinner''. Yatzy tyckte han var sådär, men jag ser på honom att han kommer vilja leka med Magic när han klarar av det.

Han blev lite konfunderad av tv:n. Läskigt blev det när läskiga ansikten från Pirates of the Caribbean döck upp på skärmen.

Han har mycket fart. Han springer och springer och han sliter i en. Det är nästan helt omöjligt att fota honom då han inte är stil för en sekund. Det blir verkligen spännande att se var detta slutar, haha.

Likes

Comments

Nu är det på tiden att jag börjar blogga. Gjorde bloggen för kanske typ två veckor sedan, men har inte börjat blogga ännu. Det kommer dock förhoppningsvis massa uppdateringar här :)

I helgen har jag varit iväg och tävlat agility med Yatzy. Ingen större framgång då vi diskade oss alla fyra loppen. Inte ett endast tog han slalom i och han började hoppa kontaktfälten vilket han inte gjort tidigare på tävling, men beror nog på hur jag tränat på senaste tiden. Jag har försökt belöna in lite running, detta har troligen lät till att han inte lyssnar på mitt stanna kommando längre, så hårda träning på stopp på balansen och fokus på running på a:et.

Helgen som kommer ska vi tävla i freestyle på lördagen, och Yatzy ska göra sin klass 3 debut. Spännande! Vi är inte redigt i form helt, men vi får nog lite lärdomar med oss hem.
På söndagen hönder dock det bästa. Då åker vi upp och hämtar Magic! Det är en border collie hane från Greis working. Ska bli så roligt med valp, men är väldigt pirrigt.

​Här är Magic och alla hans syskon på deras 7 veckors uppdatering. Magic är den trefärgade hanen i mitten. 

Likes

Comments