Hår/Smink/Kläder

Köpte dessa fina strumpor av Kristina Nilsson. Jag fick önska färg och stil, så stickade hon efter det. Nu kommer jag kunna hålla fötterna varma med stil, är jättenöjd! Perfekta att dra på sig idag när det är kallare ute, super bekväma direkt på fötterna utan vanliga sockar i. Priset är 450 kr + frakt.

Tack för att du kikar in på min blogg!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mattips/Recept

1. Ta ungefär 500 gram tomater. (jag använde 400 gram icas romantica och ca 100 gram icas körsbärstomater). Krossa dom i en smoothie maker tillsammans med lite salt, peppar och persilja.

2. Koka bönpasta eller någon annan pasta du gillar enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Hacka upp en liten grill eller salladslök som du bryner i stekpannan. Sänk värmen på plattan och häll i dom krossade tomaterna.

4. Häll i lite vatten, 2 matskedar maizena, salt och peppar. Använd en visp för att lätt vispa ihop allt så maizenan inte klumpas. Sätt i lite frusen spenat och låt koka lätt i ungefär 10 minuter.

5. Smaka sedan av och krydda och salta mer om så önskas. Servera gärna med färsk rucola, riven ost och fetaost.


Guten apetit!Likes

Comments

Personligt

Det finns många för och nackdelar med att fara ut och resa på egen hand, jag kommer idag att dela med mig av några tankar om hur jag upplever det. Eftersom att jag nyss har varit i Berlin i tre veckor kommer jag att ta med många tankar och händelser från den resan. Det första jag kommer att tänka på är saknad, för mig blir det iallafall så att jag saknar min partner och mina vänner här hemma väldigt mycket. Men det kanske finns ett sätt att lära sig att inte sakna allt för mycket och samtidigt, vad vore väll livet utan saknad?

Jag är en person som har dåligt lokalsinne och tror oftast att jag lätt ska gå vilse. Därför är det bra för mig att resa själv ibland så jag får träna på just det och inse att det är ändå inte jättesvårt att resa själv. Jag kan hitta till olika nya platser bättre än vad jag tror och när jag går vilse eller tar fel tåg så frågar jag bara om hjälp och det löser sig på ett eller annat sätt. Det är just det också, att när jag är själv så behöver jag tänka och se mig omkring med mina egna ögon. På det sättet har jag lättare för att komma ihåg vägar och liknande. Är jag med någon har jag allt för lätt att bara svansa efter dom personerna jag är med och förvänta mig att dom ska visa mig vägen.

En sak som var tråkig med att resa själv var att vara ledig. Så länge jag var på skolan och var sysselsatt av lektionerna var det kul men på helgen var det lätt hänt att saknaden tog över och jag önskade att alla hemifrån hade funnits där så jag hade kunnat hitta på saker tillsammans med dom. Men det är också en sak att lära sig, att försöka ha kul och hitta på saker hela resan igenom för i slutändan märker man att "oj, nu har tiden bara runnit iväg och jag är hemma igen. Innan jag for kändes tre veckor som jättelång tid!". Sista veckan hade jag dock hunnit lära mig en hel del om att färdas i Berlin och jag kände mig mer säker på att fara ut själv och hitta på saker. Men jag åkte såklart tillsammans med vänner från skolan också och hittade på saker.

Bra med att jag reste själv var att jag hela tiden fick prata engelska och lite tyska. Hade jag haft med mig någon hemifrån hade jag nog alldeles säkert pratat mycket svenska, hela grund tanken med resan var att träna på tyska. Även om jag pratade mycket på engelska. Men det fanns flera likt mig på skolan som också var nybörjare på tyska och pratade mycket på engelska. Dom gångerna jag beställde mat, köpte tågbiljetter och liknande försökte jag att prata på tyska för träningens skull. Det gick ganska bra, jag är supernöjd med att jag ändå hann komma så långt på tre veckor att jag lärde mig säga några meningar på tyska. Dock märkte oftast dom som arbetade i restaurangerna att jag var lite osäker och började prata engelska med mig.

Rent allmänt var det väldigt härligt att fara själv och se sig om på en ny plats. Dels för att komma bort från hem kommunen ett tag och för att ha tid att tänka och få lite perspektiv. Ni som känner mig sen några år tillbaka och ni som har läst mitt inlägg "Det perfekta yttre" ( http://nouw.com/crazycatlady93/det-perfekta-yttre-29827819 ) vet att jag har varit med om en hel del saker. Därför var det väldigt skönt att få komma iväg ett tag bara för att få tänka, känna lugnet och samtidigt fylla hjärnan med en massa nya kunskaper. Jag kan verkligen rekommendera att fara på en resa själv, man lär sig mycket och det gör mycket för den personliga utvecklingen.

Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Vardag/Fritid

Förutom att pyssla med att göra födelsedagskort och liknande pyssel, gillar jag att pyssla med blommor på balkongen varje år under dom varmare dagarna . Tänkte visa er några bilder på dom här. Så tänkte jag berätta att idag har jag äntligen tagit mig ut på en springtur. Har inte varit ut och sprungit alls sedan jag kom hem från Tyskland, har inte riktigt hunnit eller haft ork. Sen så kan det kanske bero på min järnbrist, att jag har varit lite extra trött och inte riktigt orkat med allt. Jag är superdålig på att hålla koll på att ta mitt järn kosttillskott, glömmer jämt bort det. Men har börjat tänka att kan jag ta hand om mina blommor och vattna dom varenda dag så kan jag ta mitt järn varje dag också. Känns iallafall toppen bra att ha börjat springa igen eftersom att det är ett av sätten som jag tankar energi på!


Hoppas allt är bra med er alla!Smultron och jordgubbe plantorSolrosKlätterblomman SvartögaKöttätande växt, jag tror att den äter myggorDom ovala bladen är mitt lilla apelsinträdSöta miniblommor som jag inte minns namnet på, köpte dom mest för den fina lila färgen på insidan av bladenMin favorit rosor!Bilder från min springrunda på elljusspåret.Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Mattips/Recept

Gjorde igår en väldigt rolig maträtt att ha till matburk på jobbet. Jag kom på den finurliga idèn att köpa små formar(Toppits aluminiumformar, 5 dl) till att göra mini pajer. Jag gjorde 4 stycken med skinka och 4 stycken vegetariska. Jag använde icas färdiga pajdeg i botten, den är ganska stor och rund så jag delade den i 4 delar och kavlade ut delarna så dom blev mer rektangulära. Köpte 2 förpackningar med pajdeg så det blev 8 bitar med pajdeg, så det räckte till alla 8 formarna.

Till pajerna med skinka stekte jag i stekpannan:

-Lök (4 stycken små salladslökar)

-Paprika (2 stycken)

-Champinjoner (1 liten konservburk)

-Skinka (ca 250 gram färdigstrimlad)

-Fryst hackad spenat

-Fryst hackad persilja

Sedan fördelade jag ut det i 4 av pajformarna, hällde äggstanning över, satte lite fetaost och riven ost över. Äggstanning är väldigt enkelt att göra, man tar 3 ägg, 2,5 dl mjölk, salt och peppar, vispar ihop och häller sedan i varje paj så det täcker fyllningen. För att det skulle räcka till alla 8 minipajerna behövde jag vispa ihop mer äggstanning. Ett tips är att ha hemma minst en liter mjölk och en packe med 12 ägg så att man kan vispa ihop mer om det behövs.

Fyllning till dom vegetariska pajerna:

-Broccoli (Ett färskt broccolihuvud +lite extra fryst broccoli)

-Blomkål (Ett färskt blomkålshuvud +lite extra fryst blomkål)

-Fryst hackad spenat

-Fryst hackad persilja

Jag kokade först den färska broccolin och blomkålen på svag värme i ca 10-15 minuter. Man kan koka dom i bara 5 minuter också om man vill, beroendes på hur mjuka man vill att dom ska bli. När dom hade kokat färdigt hällde jag bort vattnet och blandade i spenat och persilja. Sedan fördelade jag ut det i pajformarna och upptäckte att det inte räckte till alla 4. Men som tur var hade jag kvar lite fryst broccoli och blomkål som jag kokade och sedan gjorde på samma sätt med. Även på dom vegetariska pajerna satte jag lite fetaost och riven ost. Ost är kanske lite av en smaksak, man kan säkert skippa den helt om man inte gillar ost. Jag använde iallafall icas fetaost som man köper i ett litet block och delar upp själv och så använde jag den gul/orange osten Port Salut som jag rev upp själv på rivjärn.

På pajdegs förpackningen står det att man ska grädda pajerna i ugnen på 200 grader i 20 minuter, men jag lät dom vara i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter. Det ser man också när dom får en mer gyllenbrun färg om dom börjar vara klara och så kan man ta en kniv och peta lite i dom för att se om äggstanningen har blivit fast.

Sedan är det bara att äta och njuta, kanske med färsk sallad och dressing till också. Eller göra som jag gjorde, låta dom stå framme och svalna och sedan spara dom i kylen eller frysen till lunchen på jobbet.

Enkelt och gott!

Likes

Comments

Changed my haircolour again. This time with a darker blue (Manic Panic Amplified) on my outgrown hair and a turquoise (Loreàl) colour in the lenghts of my hair. I'm very happy with the result even though I thought that the blue colour would be more visible. But I guess that the colours might be very common since the blue one are'nt more visible.


Thanks for reading my blog!

Likes

Comments

This is some pictures from when I went to a Koncentration camp togheter with a friend in Berlin. There where a lot of facts to read and the atmosphere where very special. It really felt like the place where haunted or maby like unhappy ghosts where stuck there.

Likes

Comments

Personligt

Att kunna hjälpa andra är inte alltid så lätt även om man jättegärna vill det. Sedan jag var 18 år har jag varit blodgivare. I början gick jag till blodcentralen var fjärde månad för att ge blod, vilket är det minsta tids mellanrummet mellan gångerna som kvinnor får ge. Jag har alltid haft bra blodvärde men för ett tag sedan, tror det kan vara ungefär 2 år sedan, fick jag veta av blodcentralen att jag har järnbrist.
Därför har tiden mellan varje gång förlängts för mig till ett halvår. Jag gav senast i December förra året, det gick bra och jag hade bra värden. Den här veckan skulle jag ha gett blod igen men järnvärdet man måste ha för att få ge blod har höjts. Därför beslutades det att jag endast skulle lämna blodprov för att kolla mitt järnvärde. Redan dagen efter fick jag provsvar att jag har järnbrist igen, vilket betyder att jag inte får lämna blod just nu.
Det känns så klart jätte tråkigt för jag vill kunna hjälpa till, men samtidigt är det väldigt intressant att jag har denna kännedom om min kropp.
Järnbristen medför att jag blir extra trött ibland och kanske att mitt humör inte alltid är på topp. För att höja mina värden tar jag flytande kosttillskott, ibland tabletter och försöker äta mycket till exempel broccoli som ska innehålla järn. Till hösten ska jag lämna prover igen och jag hoppas på bra provsvar så jag kan få lämna blod!

Ta hand om dig och tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Personligt

To be at home again feels both god and bad. Because I do miss Berlin and my friends there and when im in Berlin I miss all my friends here at home. So I really have mixed feelings about all of that.
Anyhow, the trip home went well. I have been working now for about one and a half week, and it feels good. Today at work I actually spoke a few words in german! It where very fun because I want to continue practice. I have also been speaking in English a couple of times at work, and it where fun to.
The reason why I havn't updated my blog in a couple of weeks now is because I have been very busy with a lot of things. Booth bad, fun and rough things have hapend. I hope that I will have more time för writing now because it's so fun!

The picture above is from my last day at school. The school had a smaller graduate for all students that had only been studying there for a couple of weeks. I liked it!

Hope everything is fine with you guys, thanks for reading my blog!

Likes

Comments

Läst, sett och testat

Jag har nyligen sett igenom säsong 1 av Anime serien "The seven deadly sins". Huvudkaraktären är den blonda lilla pojken Meliodas, han är väldigt stark och bär alltid med sig sitt svärd med bruten klinga. Tro det eller ej men trots hans trasiga svärd är han i stort sett oslagbar. Han har en liten krog där han förutom att servera alkohol försöker att laga mat och sälja den också. Men alla som smakar den tycker att den är fruktansvärt äcklig, det är en väldigt komisk och rolig sida av serien. Hans lilla krog flyttar han omkring från stad till stad och den transporteras av en gigantisk grön gris. Som husdjur har han en minigris som kan prata och något väldigt roligt är att alla förvånas väldigt mycket över att grisen kan prata. I seriens början möter Meliodas Prinsessan Elisabeth, han blir genast kär i henne och visar det på et mycket roligt sätt. Han är kapten över de 7 dödssynderna och tillsammans med Elisabeth bestämmer dom sig för att bege sig ut på äventyr och leta dom.

Deras äventyr består av många kära återseenden, faror, sorg och glädje. På deras resa lyckas dom hitta dödssynderna: Diane, Ban, King, Gowther och Lady Merlin. Tillsammans slåss dom mot dom heliga riddarna som man kan fråga sig om dom verkligen är heliga. I denna serie är det nog tvärtom, dom som kallar sig heliga är onda och Meliodas och hans gäng som kallas för dödssynder är goda. På bilden längst ner ser du bilder av tatueringar som var och en av medlemmarna i dödssynderna har. Den första i ordningen är Meliodas, den andra är Dianes, den tredje är Bans, den fjärde tillhör King, den femte tillhör Gowther, den sjätte tillhör Lady Merlin och lejonet tillhör den sjunde medlemmen som dom inte har lyckats hitta än. Jag gissar på att dom kommer att hitta honom i den andra säsongen. Den åttonde symbolen på bilden är ett märke som Meliodas har i pannan när han är i någon form av demon tillstånd.

Jag gillar alla karaktärerna väldigt mycket men min favorit karaktär är Gowther för att han är väldigt annorlunda jämfört med dom andra. Han har väldigt egna och intressanta tankar om saker och ting, och jag gillar honom mycket för den sakens skull. På det hela taget gillar jag serien väldigt mycket, jag rekommenderar att se den!


MeliodasPrinsessan ElisabethDianeBanKingGowtherLady MerlinLikes

Comments