Dikter


Lucian hon vandrar sakta och fridfullt fram i den stora salen

Efter henne i det långa tåget går tärnor, stjärngossar, nissar och pepparkaksgubbar

Lucians långa svarta hår når ner till hennes midja och svajar lätt med vackra lockar

Alla i publiken njuter till de vackra julesånger som det långa tåget ut sjunger

Runt hennes midja är det röda bandet knutet och ljusen i kronan tindrar vackert


Tärnorna och stjärngossarna håller lysande ljus i sin hand

Nissar och pepparkaksgubbar har lyktor som lyser så grant

I den mörka salen alla ljusen skiner, och lucian hon fram skrider

Sedan sjunger dom flera julesånger och alla i publiken tyst nynnar med

När tåget körar i sina sista toner tågar dom sakta ut i sitt långa led


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Läst, sett och testat

Okej nu måste jag uppdatera lite om senaste American Horror Story säsongen. Jag har nu sett igenom halva säsongen och oj vad obehaglig den är. På lördag natt såg jag två avsnitt och sedan när jag sov under natten drömde jag en mardröm. Det har jag nog aldrig varit med om tidigare, att jag har fått en mardröm av en skräckfilm eller skräckserie. Dock har jag många gånger sett skräckfilmer som har gjort mig mörkrädd och fått mig att se mig omkring en extra gång. Men jag tror att detta är den enda serien som har gett mig en mardröm.

Utan att avslöja allt för mycket kan jag berätta att denna säsong påminner lite om den första som hette Murder House och handlade om ett hemsökt hus. Roanoke handlar på sätt och vis om ett hemsökt hus, fast jag skulle nog säga att det mer är platsen runt omkring huset som är hemsökt. Det börjar med att huvudpersonerna köper huset, flyttar in i det och första tecknet på att övernaturliga krafter finns kring huset är att dom störs av märkliga ljud på natten när dom ska sova. Sedan råkar dom ut för olika händelser, den ena märkligare än den andra. Spökena som härjar där är riktigt hemska och barbariska när dom fångar sina offer, jag ska inte avslöja vad dom gör med dom för då kanske du inte vågar se Roanoke.

En annan sak jag gillar mycket med American Horror Story är att dom, hela serien igenom, har lyckats få till backstoryn riktigt bra. Det gillar jag skarpt för det innebär att serien inte enbart bygger på att skrämmas och göra en mörkrädd. Utan man får veta mycket om till exempel huvudkaraktärerna bakåt i tiden också och vad dom gjorde då och hur dom har formats till den person dom har blivit. Man får även reda på om nästan alla spökerier varför dom har uppstått och varför till exempel döda personer har blivit "fast" på jorden för att spöka. Det finns en del mystiska övernaturliga saker i serien som man inte har fått veta varför dom uppstod och så vidare. Men jag tror det kan vara rätt spännande att inte veta allt för mycket om just dom sakerna.

Hittills är jag mycket nöjd med denna serie, men då så älskar jag skräck också!

Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Läst, sett och testat

Jag har hittills sett tre avsnitt av den senaste säsongen av American Horror Story -Roanoke, och jag måste säga att redan under tiden som jag såg första avsnittet satt jag och ryckte till för nästan minsta lilla. Dom har verkligen lyckats med att få fram skräck känslan i denna säsong, den är riktigt ruggig och smått obehaglig. Till och med jag som älskar skräck var rädd och det är väll det som är hela tanken med skräck, att man ska bli skrämd. Så enligt mina mått räknat har serien hittills varit riktigt skräckinjagande och det är bra, för det gillar jag. Hoppas att den kommer fortsätta att vara det hela säsongen igenom, är det någon av er som har börjat se den eller kanske redan har sett igenom hela säsongen? Vad tyckte ni om den i så fall?


Likes

Comments

Vardag/Fritid

Hej på er alla, hoppas allt är bra med er!

Som jag nämnde i förra inlägget så har jag nu tillsammans med min partner Alexander åkt på en resa. Igår morse bilade vi till Skellefteå, jag körde hela vägen faktiskt och det gick väldigt bra. Jag är ibland lite osäker på bilkörning så det är alltid kul att passa på och träna när man har chansen. Vi har under helgen sovit över hos Alexanders morfar och hans sambo Harriet, vilket har varit väldigt trevligt. Igår eftermiddag dukade dom upp en riktigt god middags buffè med hemma lagad mat och under kvällen både igår och idag så har vi tagit det lugnt, druckit cider, ätit godis, tittat på TV och jag har fortsatt skriva på min historia, som jag också nämnde i förra inlägget.

Idag under dagen har vi åkt in till Skellefteå en sväng och kollat läget där, gått i ett par butiker och druckit kaffe på mitt favorit ställe: Espresso house, nu har dom äntligen börjat med tomte latte igen, den är jättegod! Så har jag gjort en mycket rolig och oväntad sak, som jag ytters sällan gör, jag har nämligen köpt mig en surfplatta-dator! Jag skriver från den nu och jag är supernöjd med den, helt klart värd att köpa och framförallt med tanke på att jag har velat ha en länge.

Imorgon åker vi vidare med flyg till Stockholm och så ska vi vara där hela veckan och gå i museum, butiker och det mest spännande av allt är att vi på Fredag nästa vecka ska se Five Finger Death Punch live! Jag är jätte taggad och förväntansfull, gud va kul vi ska ha det. Hoppas att ni alla har det bra, många kramar till er!

Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Personligt

Denna dag är det ganska ruskigt väder ute, grått, tråkigt och regnigt trots att det är November. Jag minns när jag var liten och den glittriga och vita snön täckte mark och träd vid den här tiden på året. Idag är min näst sista arbetsdag på veckan och jag kände mig ganska trött när jag vaknade i morse. Jag blödde lite näsblod och visste inte riktigt om det var på grund av att jag var trött eller för att jag använt nässpray igår kväll. Många gånger i mitt liv har jag blött näsblod för att jag är trött och det har hänt för många saker på en och samma gång eller att jag har stressat för mycket. Men ibland kan det kanske vara en kombination av det och nässpray. Ibland är det inte lätt att veta allt och kanske det skulle göra en galen om man visste allt.

Eftersom att springa är bland dom bästa sakerna jag vet så drar jag än dock på mig gymkläderna och far en sväng till gymmet. Jag tar med mig min mobil och mina små Marshall lurar, för det mesta brukar jag lämna dom hemma och bara lyssna på musiken eller TV:n som finns i gymmet. Men jag ville göra något annorlunda denna dag och till tonerna av bandet Lillasyster beslutar jag att detta orkar och klarar jag och höjer hastigheten på löpbandet. Jag kämpar och springer lite fortare än vanligt och det är så härligt, detta kan kanske komma att låta lite flummigt men det kan vissa gånger kännas som terapi eller som att jag rensar hjärnan på tankar. Efter ungefär 40 minuter har jag sprungit 6 kilometer och jag känner hur blodet pumpar i kroppen.

Jag känner även att kroppen min är fullkomligt nöjd och jag åker hem, duschar och tar det lugnt innan jobbet. Hemma under denna veckas gång har jag mest suttit och läst och skrivit. Jag har skrivit på en historia som kanske kan komma att bli en bok eller novell, jag vet inte riktigt vilket än. Här framöver kanske jag publicerar den på bloggen, vi får se vad som händer. Jag kommer att hinna skriva på den, det vet jag för jag har en veckas ledighet framför mig. Tillsammans med min partner ska jag på Lördag åka på en resa och det ser både han och jag framemot. En del av er kanske redan vet vars vi ska åka, annars kommer jag uppdatera på bloggen med bilder och texter så ni får se. Med detta skrivet önskar jag er alla ett trevligt veckoslut, arbetsdag, ledighet och så vidare.


Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Personligt

Idag är en dag då jag väljer att ägna nära och kära som har gått bort, en extra tanke och tänder ljus på deras gravar. En alldeles särskild och speciell person som jag har tänkt på extra mycket just detta år, är han som jag undrar så mycket över och har så många frågor om, han skulle ha varit min farbror. Jag hann aldrig träffa honom för han var bara arton år då han vandrade till himlen. Ändå är det en sorg även för mig att hans liv skulle sluta så tidigt, jag skriver denna text med tårar i ögonen. Jag vet inte mycket om honom men jag har fått berättat för mig att han var en mycket snäll och vänlig person och att han var en riktig djurvän, han gjorde knappt en fluga förnär.

Denna dag tänder jag även ljus hemma och tänker på mina fina husdjur som jag haft genom åren. Min fina och vackra hund, ponny och kaniner som hade jag hade när jag var yngre. Mina fina katter som jag har haft, som miste sitt liv alldeles för tidigt. Två av mina katter vandrade till himlen i våras och dom utgör en stor saknad i mitt hem. Det är tråkigt när man måste ta det beslutet för dom fyrbenta små vännerna, dom är också familjemedlemmar för mig och likaså för många andra.

Till minne av mina två katter:

Älskade fina små katter, ni var mina skatter.

Jag är tacksam för den tid vi fick, men vad fort den gick.

Jag är ledsen för att jag inget kunde göra, ibland är livets trådar sköra.

Men nu slipper ni känna smärta, och jag älskar er av hela mitt hjärta.


Till minne av min farbror:

Älskade farbror Jan, jag hann dig aldrig träffa men jag har något att berätta.

Jag är ledsen för det som skett, jag hoppas att det än dock till något gott har lett.

Att balansera på livets sköra lina är svårt och jag tror att många tog det hårt.

Jag tror att du vakar över oss alla, och jag vet att det hjälper mig att ej falla.

Trots att det sorgliga kanske till slut lett till något gott, önskar jag att du med oss på vår jord gått.

Vars du än i universum befinner dig just nu, önskar jag dig all lycka och kärlek, kära du.


Vila i frid.Likes

Comments

Hår/Smink/Kläder


Denna sminkning gjorde jag själv och det tog ungefär två timmar. Jag började med att applicera en primer från lush som heter Magical moringa, den fungerar väldigt bra till mitt torra ansikte och får resten av sminket att hålla bättre. Sedan sätter jag min foundation (Lush, colour supplement, nyans:Jackie oates) och mina två puder (Lush, transparent puder, emotionell briljans och NYX, stay matte but not flat, nyans: creamy natrual, SMP04) som jag även använder till vardags. Sedan lägger jag mitt vita puder från Manic panic ovanpå det, jag gör på detta vis för att jag vill få en mer blek look hellre än kritvit.

För att rita spindelnätet och blommorna började jag med att göra en ganska svag skiss med en kajalpenna från The body shop som heter matte kajal. Efter att ha ritat cirklarna runt ögonen fyllde jag i med två stycken svarta ögonskuggor, en från the body shop och en från oriflame. Med en eyeliner(The body shop, Liquid eyeliner) fyllde jag i skissen av spindelnätet och blommorna runt ögonen. Till läpparna använde jag en vit cream powder från Manic panic, sedan ritade jag dit tänderna med samma eyeliner som jag fyllde i skissen med. För att göra den runda formen ovanför tänderna skuggade jag med svart ögonskugga. Blombladen färgade jag med lila ögonskugga från Isa dora (eye colour bar, 62 surf & sun), för att göra en lite knalligare lila färg så blötte jag sminkpenseln lite med vatten. För att färga nästippen svart använde jag både eyeliner och kajal, för att skapa en ganska matt och "djup" svart färg.

Till sist skapade jag blod tårar för att få det att se mer läskigt ut. Detta var mycket enkelt, jag använde först en röd lip definer(the body shop) och fyllde även i med ett rött läppstift (the body shop, matte lip liquid, nyans: sydney amaryllis 014). Till sist penslade jag lite svart ögonskugga i tårarna för att det skulle se ut som att sminket runnit med.

För att lära mig göra denna sminkning har jag tittat en del på youtube och tränat, hemma på kvällarna. Jag gjorde alltihop på fri hand men man kan även om man vill använda sig av till exempel ett papper för att rita rakare spindelnät och göra mallar för att rita jämnare blomblad. Men jag tycker om när det kanske blir lite ojämnt här och där, jag vet inte varför men jag tycker det ger en läskigare känsla. Därför sminkar jag allt på fri hand.


Det var nog allt om min halloween sminkning, tack för att du kikar in på min blogg!


Likes

Comments

Dikter


Häxans konster svarta kan få alla att bli matta

Hon vaken om natten är för mörkret hon håller kär

Hon flyger på sin kvast medans vinden den viner och månen skiner

Vad hon i denna natt ska göra kommer ni alla snart få höra

Medans hon på sin kvast flyger, hon med en svart formel smyger

Häxan ond som mörkret är och sina offer hon hittat där

Nu denna natt börjar gå till ända och det finns inget som kan få henne att vända

Ut sin hemska formel hon sjunger och samtidigt längtar efter mer likt hunger

Hennes offers höga skrik hörs och inget ondare än så görs

Dom brändes inifrån med något likt eld och nu är dom fälld

Häxan skrattar högt gör medans dom döda sjunger olyckligt i kör

Nu hennes natt är över och hon vila behöver

Men snart är det dags för onda ting igen och då kanske det är du som faller offer, min vän.

Likes

Comments

Utbildning

Igår kväll var jag på den andra träffen i skrivkursen "write yourself" som jag är med i. Denna gång använde vi oss av något som kallas exempelmeningar, det går ut på att man använder sig av halva meningar och fyller ut dom och till sist blir det en text. Jag har skrivit två sådana texter, en hemma och en på träffen igår. Den andra övningen vi gjorde gick ut på att välja ut en bild och skriva något om bilden. Jag skrev två stycken olika kortare texter om två bilder igår kväll. Tänkte dela med mig här av det jag skrev, först kommer exempelmeningar och sen bilder:

Snö

När jag ser ut genom fönstret ser jag en massa snö, det är nu förmiddag och det har snöat hela morgonen. Det blir väldigt vackert ute med allt det vita och glittriga. Senare idag så skulle jag vilja gå ut, promenera, tänka och bara njuta av det vita paradiset. Men just nu sitter jag inne och klurar på vad jag ska skriva i boken jag har påbörjat i skrivkursen jag går. Nu när jag jobbat en del med denna kurs så tänker jag att skrivande för mig skulle kunna innebära: att jag slår mig ner och verkligen tar mig tiden att skriva på boken. Det skulle verkligen kännas kul att få den klar och visa den till andra. Jag hoppas att mitt skrivande kommer att leda till att mitt självförtroende stärks och att jag kommer förstå en dag att jag är duktig. Det skulle verkligen vara kul och givande, i min kropp känner jag just nu ett lugn trots allt. Trots att jag kanske tvivlar lite på mig själv, finns hoppet ändå där. Det som känns svårast med att börja skriva är att sluta tvivla på mig själv. Jag vet att jag också kan göra bra ifrån mig, ändå sätter jag för höga krav på mig själv. Men det blir inte bättre av att tvivla och jag känner mig som starkast när jag verkligen tar mig tiden att skriva. Det är som att min skalle blir rensad och lugnet kan jag känna vid när jag får tankarna ner på papper. Jag hoppas så att jag kan få denna bok att bli klar, då skulle jag bli glad. Kanske den också blir det innan snön är borta, men jag lovar nu mig själv att inte ha för höga krav. Förra året den här tiden var jag ofta pigg, och läste böcker, studerade och skrev. Jag önskar att jag hade varit så pigg nu, men det får bli min strävan. Det min berättelse handlar om egentligen är resan till ett säkrare och starkare jag, ute faller snön.


En helt vanlig kväll

När jag ser ut genom fönstret ser jag nästan ingenting för att det är mörkt ute. Senare idag skulle jag vilja dricka te med min bästa vän. Hon gillar också att skriva och kanske hon har tips och idéer vad jag skulle kunna skriva om. Hon läser ofta mina texter och skrivande för mig skulle kunna innebära att samla energi. Jag hoppas det leder till att jag lär mig många nya saker om mig själv och skrivandet i sig. I min kropp känner jag just nu att jag är ganska pigg. Det som känns svårast med att börja skriva är att jag ofta tror att texten kommer bli för kort eller dålig. Jag känner mig som starkast när jag vågar dela med mig. Förra året vid den här tiden hoppades jag att jag skulle få en bra idé till mitt projektarbete och att det skulle bli klart. Det min berättelse handlar om egentligen är att utvecklas.


En dag i skogen

Nu när det är höst passar jag på att promenera genom skogen. Det är väldigt härligt ute och solen kikar fram. Luften är väldigt frisk och löven som fallit från träden prasslar härligt under mina skor. Jag har med mig en korg för att kunna plocka svamp att lägga i den. Min hund är också med och han trippar glatt framför mig. Jag ser framemot en kväll inne vid den öppna elden, med en kopp te i min hand och svampstuvning på en rostad macka.


Blodröd himmel

Det är sent på kvällen och jag flyger med min drake över den blodröda himlen. Att höra vingarnas slag i luften och hennes nöjda hummande är som en fröjd. Det har varit en lång dag och vi har flugit ut för att möta vår fiende. Men vi tog oss oskadda tillbaka, jag och min älskade drake.


Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Vardag/FritidHej på er allihopa!

Hoppas att ni alla hade en fin helg, det hade jag. Jag spenderade den tillsammans med min partner och våra kära vänner. I Lördags åkte vi till Haparanda för lite shopping, mest för att åka till Ikea faktiskt som var det enda stället jag handlade på. Men vi åkte till ett par andra ställen också och åt lunch på max. Senare på Lördag kväll gjorde vi hemmagjord sushi och tittade på film. Väldigt gott är det med sushi, hade tänkt fota och visa hur vi brukar göra den men jag glömde helt bort det. Så det får bli att fota Halloween sushi istället i slutet av Oktober.

Söndagen spenderade vi ute i skogen för att spela paintball och grilla. Det var några stycken som spelade men jag var en av dom tråkiga som inte spelade, jag hjälpte iallafall till att ställa i ordning några av paintball sakerna. Senare på Söndagen blev det att sätta ihop några av inköpen från Ikea, bland annat hyllor till sovrummet. Igår var jag och Malin lediga och bestämde oss därför för att äventyra mer. Det blev en resa till Luleå, vi gick runt inne i stan i ett par timmar först och tittade i butiker, åt lunch och drack kaffe, efter det åkte vi även till storheden en sväng. Jag har varit jättedålig på att fota i helgen men igår fotade jag åtminstone ett par bilder. På bilden här ovanför ser du en ljusslinga som jag köpte på Clas Ohlsson och hängde upp i tv rummet, känns passande och festligt till halloween och jul. Här nedanför ser du bilder på min outfit som jag hade på mig igår och en zombie tröja och en katt pyjamas som jag köpte.

I söndags hade även jag och min partner sexårsdag men ingen av oss hade det riktigt i tankarna, det blev iallafall att äta middag och titta på tv tillsammans igår kväll. Jag är jätteglad över att vi har spenderat dom här åren tillsammans, fler kommer det säkert att bli, om inte resten av livet. Tack kära gubbe för att du finns och gör så enormt mycket för mig och tack till alla kära kamrater, jag har alltid kul med er <3Likes

Comments