Dikter


Häxans konster svarta kan få alla att bli matta

Hon vaken om natten är för mörkret hon håller kär

Hon flyger på sin kvast medans vinden den viner och månen skiner

Vad hon i denna natt ska göra kommer ni alla snart få höra

Medans hon på sin kvast flyger, hon med en svart formel smyger

Häxan ond som mörkret är och sina offer hon hittat där

Nu denna natt börjar gå till ända och det finns inget som kan få henne att vända

Ut sin hemska formel hon sjunger och samtidigt längtar efter mer likt hunger

Hennes offers höga skrik hörs och inget ondare än så görs

Dom brändes inifrån med något likt eld och nu är dom fälld

Häxan skrattar högt gör medans dom döda sjunger olyckligt i kör

Nu hennes natt är över och hon vila behöver

Men snart är det dags för onda ting igen och då kanske det är du som faller offer, min vän.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Utbildning

Igår kväll var jag på den andra träffen i skrivkursen "write yourself" som jag är med i. Denna gång använde vi oss av något som kallas exempelmeningar, det går ut på att man använder sig av halva meningar och fyller ut dom och till sist blir det en text. Jag har skrivit två sådana texter, en hemma och en på träffen igår. Den andra övningen vi gjorde gick ut på att välja ut en bild och skriva något om bilden. Jag skrev två stycken olika kortare texter om två bilder igår kväll. Tänkte dela med mig här av det jag skrev, först kommer exempelmeningar och sen bilder:

Snö

När jag ser ut genom fönstret ser jag en massa snö, det är nu förmiddag och det har snöat hela morgonen. Det blir väldigt vackert ute med allt det vita och glittriga. Senare idag så skulle jag vilja gå ut, promenera, tänka och bara njuta av det vita paradiset. Men just nu sitter jag inne och klurar på vad jag ska skriva i boken jag har påbörjat i skrivkursen jag går. Nu när jag jobbat en del med denna kurs så tänker jag att skrivande för mig skulle kunna innebära: att jag slår mig ner och verkligen tar mig tiden att skriva på boken. Det skulle verkligen kännas kul att få den klar och visa den till andra. Jag hoppas att mitt skrivande kommer att leda till att mitt självförtroende stärks och att jag kommer förstå en dag att jag är duktig. Det skulle verkligen vara kul och givande, i min kropp känner jag just nu ett lugn trots allt. Trots att jag kanske tvivlar lite på mig själv, finns hoppet ändå där. Det som känns svårast med att börja skriva är att sluta tvivla på mig själv. Jag vet att jag också kan göra bra ifrån mig, ändå sätter jag för höga krav på mig själv. Men det blir inte bättre av att tvivla och jag känner mig som starkast när jag verkligen tar mig tiden att skriva. Det är som att min skalle blir rensad och lugnet kan jag känna vid när jag får tankarna ner på papper. Jag hoppas så att jag kan få denna bok att bli klar, då skulle jag bli glad. Kanske den också blir det innan snön är borta, men jag lovar nu mig själv att inte ha för höga krav. Förra året den här tiden var jag ofta pigg, och läste böcker, studerade och skrev. Jag önskar att jag hade varit så pigg nu, men det får bli min strävan. Det min berättelse handlar om egentligen är resan till ett säkrare och starkare jag, ute faller snön.


En helt vanlig kväll

När jag ser ut genom fönstret ser jag nästan ingenting för att det är mörkt ute. Senare idag skulle jag vilja dricka te med min bästa vän. Hon gillar också att skriva och kanske hon har tips och idéer vad jag skulle kunna skriva om. Hon läser ofta mina texter och skrivande för mig skulle kunna innebära att samla energi. Jag hoppas det leder till att jag lär mig många nya saker om mig själv och skrivandet i sig. I min kropp känner jag just nu att jag är ganska pigg. Det som känns svårast med att börja skriva är att jag ofta tror att texten kommer bli för kort eller dålig. Jag känner mig som starkast när jag vågar dela med mig. Förra året vid den här tiden hoppades jag att jag skulle få en bra idé till mitt projektarbete och att det skulle bli klart. Det min berättelse handlar om egentligen är att utvecklas.


En dag i skogen

Nu när det är höst passar jag på att promenera genom skogen. Det är väldigt härligt ute och solen kikar fram. Luften är väldigt frisk och löven som fallit från träden prasslar härligt under mina skor. Jag har med mig en korg för att kunna plocka svamp att lägga i den. Min hund är också med och han trippar glatt framför mig. Jag ser framemot en kväll inne vid den öppna elden, med en kopp te i min hand och svampstuvning på en rostad macka.


Blodröd himmel

Det är sent på kvällen och jag flyger med min drake över den blodröda himlen. Att höra vingarnas slag i luften och hennes nöjda hummande är som en fröjd. Det har varit en lång dag och vi har flugit ut för att möta vår fiende. Men vi tog oss oskadda tillbaka, jag och min älskade drake.


Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Vardag/FritidHej på er allihopa!

Hoppas att ni alla hade en fin helg, det hade jag. Jag spenderade den tillsammans med min partner och våra kära vänner. I Lördags åkte vi till Haparanda för lite shopping, mest för att åka till Ikea faktiskt som var det enda stället jag handlade på. Men vi åkte till ett par andra ställen också och åt lunch på max. Senare på Lördag kväll gjorde vi hemmagjord sushi och tittade på film. Väldigt gott är det med sushi, hade tänkt fota och visa hur vi brukar göra den men jag glömde helt bort det. Så det får bli att fota Halloween sushi istället i slutet av Oktober.

Söndagen spenderade vi ute i skogen för att spela paintball och grilla. Det var några stycken som spelade men jag var en av dom tråkiga som inte spelade, jag hjälpte iallafall till att ställa i ordning några av paintball sakerna. Senare på Söndagen blev det att sätta ihop några av inköpen från Ikea, bland annat hyllor till sovrummet. Igår var jag och Malin lediga och bestämde oss därför för att äventyra mer. Det blev en resa till Luleå, vi gick runt inne i stan i ett par timmar först och tittade i butiker, åt lunch och drack kaffe, efter det åkte vi även till storheden en sväng. Jag har varit jättedålig på att fota i helgen men igår fotade jag åtminstone ett par bilder. På bilden här ovanför ser du en ljusslinga som jag köpte på Clas Ohlsson och hängde upp i tv rummet, känns passande och festligt till halloween och jul. Här nedanför ser du bilder på min outfit som jag hade på mig igår och en zombie tröja och en katt pyjamas som jag köpte.

I söndags hade även jag och min partner sexårsdag men ingen av oss hade det riktigt i tankarna, det blev iallafall att äta middag och titta på tv tillsammans igår kväll. Jag är jätteglad över att vi har spenderat dom här åren tillsammans, fler kommer det säkert att bli, om inte resten av livet. Tack kära gubbe för att du finns och gör så enormt mycket för mig och tack till alla kära kamrater, jag har alltid kul med er <3Likes

Comments

Dikter

Makten över de döda


Om natten tar jag med katten och dansar på dom dödas gravar.

Jag är en riktigt ond härskarinna och på min makt har jag mycket att vinna.

Med min katt svart som denna natt kan jag i dom döda få fatt.

Ut min häxformel jag sjunger och sedan kan jag urskilja ett svagt mummel.

Det ur graven något hörs, dom döda bankar i kistan gör och sjunger i kör.

Inget gör mig gladare än så, när jag liv i dom döda kan få och dom ingenstans kan gå.Likes

Comments

Utbildning

Jag har börjat gå en skrivkurs som kallas "Write your self" under ledning av Hanna Johnselius. Vi har hittills haft en träff i Måndags. Kursen verkar riktigt intressant och går ut på att man ska skriva för sin egen del. Sedan får man bestämma själv vad man vill göra med sin text, läsa upp den, bara spara den, hålla den hemlig eller göra som mig: publicera den på bloggen. Här kommer texten jag skrev på vår första träff:


En läkande skrivretreat

Jag tänker mig en ganska lugn och rogivande plats. Till exempel en stuga med mycket skog runt omkring. Om möjligt gärna med havsutsikt eller kanske en liten sjö eller älv. Jag tänker mig att det är soligt och varmt ute. Inte nödvändigtvis så varmt som en het sommardag, den sköna höstsolen värmer också gott. Om kvällarna skulle jag även sitta inne och skriva vid en öppen eld med tända små värmeljus runtomkring. Dom små värmeljusen får gärna dofta och doften av kaffe är hemtrevligt. Jag gillar att sitta själv och skriva, men bara stundvis. Sällskap är också trevligt och inspirerande. I bakgrunden har jag ständigt igång min lilla blåtand högtalare, antingen med någon podcast eller musik. När det gäller podcast kanske jag inte alltid lyssnar jättenoga, ibland kan jag höra samma avsnitt flera gånger utan att tänka på det. Att bara ha något som fyller ut tystnaden är inte så dumt.

Vill jag lyssna på musik blir det oftast det svenska bandet Opeth. Dom har många instrumentala bitar och det passar mig bra. Sitter jag ute och skriver får himlen gärna vara ljusblå med några enstaka moln på himlen. På kvällen är det bästa jag vet när det blir lite kyligt och mörkt och himlen gnistrar och glimmar av stjärnor. Jag sover inne i den lilla stugan om natten och äter något enklare tilltugg, så som sallad och kanske en soppa till kvällen. Under den första dagen blir det att fundera på vad jag vill skriva och vad det ska handla om. Novell, roman, dikt eller rapport? Jag tror att jag skulle vilja kombinera att skriva om mig själv och fantasy.

Att drömma sig bort i fantasins världar med magi, drakar och andra surrealistiska väsen är väldigt speciellt. Skräck är även något jag dras till, i form av kortare noveller när jag själv skriver. Skräck är något jag lyssnar på och inspireras av i poddar, filmer och böcker. Min dator och min lilla högtalare är några av dom sakerna jag skulle ha med mig för min resa i skrivandets värld. Att ha med en vän eller flera vänner skulle vara riktigt mysigt, om möjligt mina katter också.

Det är vad jag tänker mig.

Likes

Comments

Vardag/Fritid

God kväll allihopa!

I detta inlägg vill jag visa er vad jag köpte på Comic con under förra helgen och vad jag köpte när vi var förbi en sväng på Science Fiction bokhandeln i gamla stan i Måndags. På Comic con marknaden fanns det att köpa allt möjligt, bland annat: kläder, muggar, böcker, kuddfodral, svärd, smycken och godis. Det fanns även dom som hade pysslat hemma med till exempel att rita fina motiv på muggar. Det blev mest att köpa planscher och två stycken kartor som jag tror är gjorda av riktigt pergament papper. På bilderna är dom utan ramar, men jag kommer att köpa ramar till dom och hänga upp dom på väggen. Jag köpte några rosetter till håret som en tjej hade pysslat ihop hemma, känns riktigt kul att ha sådana unika saker. Det blev även en Harley Quinn schal, en termos mugg med Link, Manga boken Zelda och glasunderlägg. På Science Fiction bokhandeln köpte jag Game of thrones böckerna 1-5 på svenska och en bok som handlar om en av mina favorit serier Seven deadly sins, köpte även första manga boken av samma serie. Det var nog allt tror jag, titta gärna på bilderna här nedanför!

Tack för att du kikar in på min blogg!Likes

Comments

Personligt

Hej allihopa!

Igår åkte jag tillsammans med Malin till Luleå både för att göra en tatuering och för att träffa några kamrater efter att tatueringen var gjord. Detta var min andra tatuering och första gången jag satt en sådan lång sittning under nålen. Sedan tidigare har jag en taggtråd runt höger fotled som symboliserar Lisbeth Salander i Millenium filmerna och böckerna. Om ni inte har sett eller läst dom så kan jag verkligen rekommendera att göra det, dom är jättebra. Tatueringen jag gjorde igår är för en anime serie som heter: Seven deadly sins. Den serien har jag sett på netflix och skrivit om här på bloggen, klicka gärna in och läs om den, den finns under kategorin: Läst, sett och testat. Jag kan även rekommendera att se den, riktigt bra anime! Den finns även som manga och jag kommer inom en snar framtid att läsa den.

Tatueringen jag gjorde igår tog ungefär fyra timmar att göra, drygt två timmar/ben. Jag såg jättemycket framemot gårdagen och var jättetaggad men så blev jag helt plötsligt väldigt nervös, det bara vred sig i magen. Därför kunde jag inte äta innan min tatueringstid, tappar alltid aptiten när jag blir nervös. Men så fort jag kom till studion gick det över och jag blev jättehungrig. Malin kom förbi med två stycken choklad bars som jag åt under tiden. Det gjorde inte särskilt ont, det kändes mest stickigt. Speciellt uppe vid knävecket och längre ner vid fotleden kändes det extra stickigt, mitt på vaden kändes det nästan ingenting efter en stund. När den var klar kändes det lite svajigt att gå, det kan kanske ha berott på att jag låg på samma sätt i fyra timmar och att jag blev tatuerad på benen. Senare på kvällen när vi träffade våra kamrater för att äta middag och umgås fick jag ont i huvudet och mådde lite dåligt. Det kanske kan ha berott på att jag fick någon form av adrenalin chock av tatueringen. Men på det hela taget är jag jättenöjd och idag har det svidit lite men jag gick ut på en promenad och då blev det genast bättre. Tack till er kära vänner för en trevlig eftermiddag/kväll även om jag var lite borta i någon form av adrenalin moln. Ni är guld värt <3

Tatueringen gjordes av Anton på Rough stuff tattoo i Luleå, dom delar ingång med Dead mans hand som gör piercingar. Min taggtråd som jag har sedan tidigare gjordes av Danne Isaksson på SDI tattoo här i Kalix. Så grymt duktiga tatuerare, jag är supernöjd! Hon som piercar på Dead mans hand är också grymt duktig!

Trevlig helg och tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

I helgen var jag på eventet comic con, i Stockholm. Det måste nog vara ett av dom roligaste eventen/marknaderna jag har varit på. Det var första gången jag var där, samma för min partner och vänner som var med, första gången för dom också. Det blev väldigt många intryck för oss alla, första dagen gick vi bara runt och kollade på den stora marknaden. Det fanns också olika frågepaneler om till exempel serier som Game of thrones och föreläsningar om till exempel cosplay som man kunde gå och lyssna på. Men som sagt, väldigt många intryck av bara själva marknaden så ingen av oss hade direkt orken att gå och lyssna på föreläsningar också. Väldigt många av dom som var där hade klätt ut sig, det var alltifrån enklare utklädnader, egna tolkningar av karaktärer till hela rustningar.

Fösta dagen Cosplayade jag och min bästa vän Malin att vi var partners, jag som Harley Quinn och hon som Poison Ivy. Det var riktigt kul och jag blev även intervjuad och filmad av tror det var Buttericks, ni alla får hjälpa mig att hålla utkik på youtube ifall det kommer upp något klipp där jag är med i Harley Quinn outfit! Vi fick även syn på en kille som cosplayade The Joker från den senaste Suicid Squad filmen. Han gick verkligen in i rollen och hade lyckats fånga allt som påminde om The Joker. Kostymen, gåstilen, sminket och för att inte tala om talet. Han pratade på engelska och imiterade rösten riktigt bra. Jag gick fram och fotade honom, fotade även han och mig tillsammans.

Andra dagen körde vi alla fyra på Harry Potter/Slytherin stil, min partner Alexander och vår vän Moa hade även den stilen första dagen. Dom var jättefina! Andra dagen var vi lite piggare och gick runt och kollade flera varv på marknaden och köpte en del saker. Kan skriva i ett annat inlägg lite mer ingående vad som fanns på marknaden och visa bilder på vad jag köpte. Andra dagen gick vi även och lyssnade på en panel som handlade om Game of thrones, jag och Moa som är dom stora nördarna av den serien var inte så jättenöjda med den panelen. Men det var kul att testa gå och lyssna iallafall och om vi far fler år blir det nog att lyssna på fler paneler och föreläsningar. När man är lite mer inställd på vad som finns på marknaden också kanske det går lite lättare att lyssna på föreläsningar. För det var som sagt så sjukt många intryck man fick under dessa två dagar, framförallt i Lördags som var första dagen.

På det hela taget är jag jättenöjd med helgen och comic con är ett event som passar mig perfekt. Eftersom att jag älskar att cosplaya, resa och umgås med min köra vänner.

Tack för att du kikar in på min blogg!

Likes

Comments

Vardag/Fritid

Hej på er alla, hoppas allt är bra med er!

Med mig är det bra och imorgon ska jag tillsammans med några kamrater åka på en resa till Stockholm. Känns riktigt kul att ha någon att resa tillsammans med eftersom att jag reste själv i våras när jag åkte till Tyskland. Det finns många fördelar med att resa själv också men kände denna gång att det kommer bli riktigt kul att ha med sig resekamrater. Vad vi ska göra i Stockholm är att vi ska åka på Comic Con! Det är ett event där det finns massor med utställare som säljer grejer, kändisar från tv-serier och filmer brukar vara där för att bli intervjuade, sälja autografer och så kan man fota sig tillsammans med dom. En av dom roligaste sakerna är att man kan klä ut sig till en karaktär man tycker om, cosplay kort sagt. Jag känner mig riktigt förväntansfull inför resan. Jag har aldrig varit på detta event och jag har nog inte riktigt fattat än att jag verkligen ska dit. Självklart ska jag cosplaya också men det får bli hemligt vad jag ska cosplaya som, så kommer jag att lägga upp bilder på det här framöver.

Trevlig helg önskar jag er alla och tack för att du kikar in på min blogg!Likes

Comments

Utbildning

Sedan jag var i tonåren har jag tyckt det är väldigt kul att skriva, i början höll jag det ganska hemligt och skrev dikter för min egen skull, det hände även att jag skrev lite dagboks aktigt. Det gick några år utan att jag skrev särskilt mycket alls men under gymnasiet tyckte jag att svenska A och B var väldigt roliga kurser, jag ville även gå Svenska C men fick aldrig chansen att göra det under gymnasiet. Min svenskalärare uppmärksammade redan när jag gick första året på gymnasiet att jag gillade att skriva dikter och gav tips att mitt projektarbete borde vara en diktsamling och att hon kunde vara min handledare. Det tyckte jag lät som en bra idè och det blev en diktsamling med elva dikter, som jag jobbade med i två hela år!

Senare efter gymnasiet har jag sökt till olika skrivkurser på distans genom universitet men har aldrig kommit in för att det är väldigt många som söker till dom kurserna. Så har jag gått en skrivkurs under ledning av Hanna Johnselius för några år sedan, där vi skrev dikter och det var riktigt kul. Jag kommer att vara med på en kurs med henne med start nästa måndag igen, det ser jag verkligen framemot. Jag har även gått Svenska C (eller Svenska 3 kanske det heter nu för tiden), på folkhögs. Det var en mycket givande men bitvis svår kurs. Jag har även hållit igång skrivandet på egen hand genom att skriva födelsedagskort och julkort med rim och dikter. Jag blev även sugen på att skriva lite längre texter än dikter och därför startade jag denna blogg för att skriva noveller och dela med mig av egna tankar och upplevelser.

Vad skrivandet gör för mig är att det är ett väldigt skönt sätt att lasta av sig om jag har funderat på mycket, har jag fått tankarna nerskrivna på papper behöver jag inte tänka på dom mer. Vill jag ändå komma ihåg dom kan jag alltid gå tillbaka och läsa dom igen. Att dela med mig av mina tankar här på bloggen är kul för jag tänker att det kanske kan hjälpa andra, om jag delar med mig av historier ur mitt eget liv och mina egna tankar. Eller så kanske det blir lite trevlig kvällsläsning av mina noveller här på bloggen. Det är även väldigt kul att läsa det andra skriver och lyssna när andra läser upp det dom själva har skrivit. Det ger mig mycket inspiration och idèr!Mognad

Då är allt i världen perfekt.

Då kan du följa ett mönster,

som du alltid kommer att hålla fast vid.

Det är likt ett pussel.

Ett pussel med alla bitarna på plats.

Men med tidens gång börjar

pusselbit efter pusselbit att falla bort.

Då är allt inte perfekt längre.


Detta är en dikt ur mitt verk "Hjärtat i mig" som jag skrev som projektarbete under gymnasiet. Den lästes upp på studentlunchen då jag tilldelades ett stipendium för mitt arbete från Ryssbälts byaförening.


Namnlös

Omdömet, omdömen, omdömeslös.

Ingenting, ingen, ingenlös?

Ingen, ingen alls.

Du är ingen alls.

Omdömeslös.

Omdömet, är tomt.

Tomt, tomt, som ett

hål i marken.

Som ett hål, djupt

djupt ner i vår jord.

Jord, jorden.

Moder jord.

Hon är omdömeslös.


Detta är en till dikt ur mitt verk "Hjärtat i mig" som jag skrev som projektarbete under gymnasiet. Min lärare tyckte att denna dikt var väldigt bra och modernt skriven.


Likes

Comments