C.S

Dessa jeans är bara vanliga tråkiga från crocker som jag haft jättelänge, så jag bestämde mig för att göra om dem! Jag klippte hål i knäna och målade dem med textilfärg från panduro! Genast blev dem mycket coolare och snyggare!! Tipsar ;)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Var tvungen att vakna halv 7 och det är kolsvart ute?? Jättejobbigt att försöka vakna när det inte ens är ljust ute... Aja jag tänkte tipsa om en jättebra youtube kanal "Stealthespotlight", det är en tjej som heter Katie O (tipsar om att följa henne på insto också). Hon är en mode bloggare från Australien som gör diverse videos som; lookbooks, hauls, trender m.m.

Det jag gillar så mycket med henne är att hon älskar att thrifta (köpa begagnade kläder) och hon har lite gammal stil, hon gillar 70-, 80- & 90-tal. Så jag blir väldigt inspirerad av hennes stil, tycker hon har sjukt snygga outfits! Stort + också att hennes videos är så grymt redigerade!!

Checka in hennes kanal!!

Likes

Comments

Likes

Comments

Jag och min kusin var på fotografiska och kollade på de olika utställningarna, jag tänkte lägga ut ett inlägg om varje. Har bara en grej att säga GÅ TILL FOTOGRAFISKA OCH SE DENNA UTSTÄLLNING!!!!!!!
Paul Hansen är en bildjournalist, fotar ofta i katastrofer och befinner sig alltid vid där saker händer. Så sjukt känslosam utställning jag blev riktigt berörd, började nästan gråta typ.

Här är några av bilderna

Likes

Comments

Om en kille tafsar på en tjej är du snygg. Om en kille busvisslar på dig vill han ha dig. Om en kille slår dig eller retar dig gillar han dig. Dessa konstateranden matas in i unga tjejers huvuden som det normala och det är fel. Varför ska tjejer anpassa sig till samhällets regler som att ovanstående är det rätta och att man ska ta mindre plats som tjej. Det är dags att samhället börjar anpassa sig till tjejerna.

I skolan är det generellt sett killarna som pratar mest i klassrummet och tar mest plats, det finns inte något kvar till tjejerna så de blir tillordnade rollen som ordningskapare. Konsekvensen blir att killarna får mest uppmärksamhet av lärarna eftersom de hörs och syns mest. På 80-talet gjordes en studie (Statens Skolverk, Pojkar tar fortfarande mer plats än flickor i klassrummet, 2016) enligt studien tar läraren upp ca 67% av talutrymmet medan killarna tog upp ca 22%, tjejerna ca 11%. I en aktuell studie tog killarna upp ungefär samma, lärarna tog upp mindre och tjejerna mer än äldre studier. “Att inte ge en person utrymme att uttrycka sina åsikter är ett effektivt sätt att inskränka hens inflytande” (SOU, 64, Flickor och pojkar i skolan - hur jämställt är det 2009). Att tjejer inte får lika mycket uppmärksamhet som killar blir ett stort problem och kan leda till sämre självkänsla och att de blir vana att inte ta så mycket plats. Det ska vara jämställt i klassrummen, tjejerna ska få exakt lika mycket talutrymme och uppmärksamhet av lärarna som killarna.

På jobb är det mer vanligt med män som höga chefer än kvinnor och kvinnor och män får olika lön. Vissa tycker det är logiskt eftersom män kan jobba mer totalt då en kvinna någon gång i sitt liv kanske blir gravid och då är borta från jobb. Det är ologiskt att kvinnor ska få lägre löner eftersom det är dyrare att vara tjej. Flera studier har gjorts om att “tjejkläder”, skor och andra produkter är dyrare än motsvarande för killar. Dessutom måste tjejer lägga ned mycket pengar på olika mensskydd som blir överdrivet dyrt. Magdalena Andersson i ett uttalande: “3,6 miljoner är det pris som man får betala för att vara född till kvinna istället för man i dag 2014, det är helt oacceptabelt och det har blivit värre på grund av regeringens skattesänkningar, det betalar kvinnorna priset för”, Anna H Svensson, SVT, 2014. Istället för att tjejer ska ha lägre löner än killar borde mensskydd vara billigare och lönerna vara lika.

Många tycker att rollen som tjejer/kvinnor får i samhället är bra och rätt, att det är tjejer som ska anpassa sig till hur samhället är. Att kvinnor ska ta rollen som inte så högljudd, underlägsen mannen och vara hemma för att ta hand om barnen, vilket kvinnor gjort under alla tider. Att kvinnor ska få bli hörda och få ta plats i samhället är en fråga om demokrati. Demokrati ska representera folket, folket är alla, oavsett kön. Tjejer har kämpat för sina rättigheter under alla år. Män däremot har alltid haft dessa rättigheter eftersom det har varit de som “kommit” på allting, för att de fått sina tankar och idéer hörda.

Historiskt sett har kvinnor alltid varit i underläge. Den samhälleliga strukturen under vikingatid såväl som senare byggde på ojämlikhet mellan könen, där kvinnan generellt var underordnad mannen, Audur Magnusdottir, “kvinnans historia” ( ne.se 2017). Samhället har alltid varit patriarkalt, styrt av män. För mindre än 100 år sedan fick kvinnor rösträtt (1921) och fick för första gången vara med och bestämma och använda sin yttrandefrihet. Nu ca 100 år senare måste tjejer fortfarande anpassa sig exempelvis genom att ständigt vara försiktiga för att inte bli våldtagna. Samhället lär tjejer att de ska vara försiktiga och t.ex. inte ha på sig kjol på folktäta ställen som konserter, för då är det stor risk att bli våldtagen, när samhället borde lära alla som identifierar sig som killar att inte våldta tjejer.

Vårt samhälle utvecklas hela tiden, tekniken går väldigt fort framåt. Utvecklingen för hur kvinnor har det ställt i samhället utvecklas långsamt. Förändring måste ske nu, i skolorna ska alla lära sig om sexuella trakasserier eftersom det sker mycket i skolan, killar ska bli mer utbildade om våldtäktskulturen, att det är fel på alla sätt. Respekten för tjejer måste bli bättre och sist men inte minst ska politikerna ta tag i löneskillnaden mellan könen.


Sammanfattningsvis ska tjejer sluta behöva anpassa sig till samhället, män och kvinnor ska ha lika rättigheter och behandlas lika både i vardagen på skolan och på jobbet.


Jag tycker att man ska ta chansen att påverka och gör sin röst hörd när man får chans till det, därför så vill jag lägga ut lite tankar&åsikter också här på min blogg. Här är en text jag skrev till svenskan, man skulle skriva en debattartikel och jag valde att prata om​ feminism, något jag bryr mig om mycket. Hoppas ni läser och blir påverkade på något sätt! 

Likes

Comments

Jag och Tilda matchade omedvetet våra outfits haha.. Hon har också blogg —> @tsvard

Likes

Comments

Nu är det vinter, skitkallt och mörkt!? Jag satt på tuben & tänkte på min sommar och vill bara spola tillbaka. Jag hade en fantastisk sommar med vänner & familj, tänkte dra en liten summering av den;

Denna sommar skulle jag jobba, vilket ej blev av, och vi skulle åka på EN resa med min beztiz till Kroatien! (Plus fotbollscup i Barcelona) Men sen så fyllde kompisar i Chester år och kompis gifte sig i Rimini så det blev lite mer flygandes än tänkt... Vilket dock var så kul!

Först så var det fotbollscup i Barcelona vilket var sjukt kul! Väldigt varmt var det att spela men det var så kul och så fint! Hade aldrig varit där förut.

Fest i Chester hos kompisar! Chester är så fint litet pittoreskt ställe i England.

Kroatien med Beztiz! 5 UNDERBARA dagar i Brac (jättefint ställe!!) med sol, bad, läsning och bara kul! Massa god mat också.

Hemma med fina vänner. Ute på stan och vintage shoppa, på kompis landställe och härligt häng!

Fina Rimini. Blev kär i detta ställe och en snygg italienare haha... Kompis gifte sig på världens finaste vingård och det var så mysigt!

Landställe. Vi har landställe på B(v)ÄSTkusten som är så fint! En pytteliten stuga precis vid stranden (mellbystrand). Det var solnedgångar och god mat!

WAY OUT WEST. Vi var ett stort tjejgäng som åkte dit tillsammans och WOW (ha ha fattar ni) vad kul det var! Vi såg så många olika artister (vill ni att jag ska göra ett eget inlägg om wow?) och hade otroligt kul!

Likes

Comments

Hallå allesammans! Tänk vad musik kan göra, satte på lite solange ock kände bara att den här dagen fick en riktigt bra start! På morgonen är jag inte en rolig person, jag är JÄTTE morgontrött så jag är bara på dåligt humör typ. Sen var all jävla banan slut vilket typ är det enda jag äter till frukost (hatar frukost) så då blev jag på lite extra dåligt humör haha. MEN nu känns allt toppen kollat runt lite på min favorit nätshopping sida ASOS, de har skitsnygga grejer och det är lätt att beställa därifrån!

Likes

Comments

Jag brukar föredra att shoppa second hand, inte bara för att det är bra för miljön och plånboken utan också för att då har man något unikt som nästan ingen annan har. Till skillnad från de massproducerande butikerna som säljer flera tusen exemplar av samma tröja.

MEN om jag väljer att inte shoppa second hand, då hittar ni mig bl.a här!

———————————————————————————————————

Monki=bästa affären!! Coola och unika grejer

Urban outfitters! Rolig affär med många olika snygga grejer, inte bara kläder utan fina böcker också! Så rolig affär att bara strosa runt i.

Zara. Shoppar aldrig där längre tycker ibland de har lite tråkiga grejer. Men hur snygg var inte denna jacka??

Likes

Comments

Det finns massa små ”okända” klädmärken på instagram som har väldigt unika och coola grejer! Själv har jag aldrig shoppat från någon av de sidorna men jag gillar att bara ta inspiration från dem. Som att måla på ens kläder är så roligt och smart om man vill göra sitt plagg lite mer speciellt!

@overschooled

@danielleguizio

@theraggedpriest

@unif

Likes

Comments