View tracker

Ooops nu har jag glömt att uppdatera igen. Fy på mig det får bli bättring på det. G har lov denna veckan så vi hoppas på att hans glasögon kommer snart så han hinner vänja ögonen och bli av med skallbanken innan skolan börjar. Själv har jag skapat ett twitch account som jag tänkte streama på när jag spelar. Givetvis har har jag suttit några timmar med det idag. Ni som är intresserade av sånt kan leta upp mig på namn CraazyMama där ute och följ mig gärna. Ni som inte är intresserade av sånt struntar helt enkelt att leta upp mig där. Just nu tänkte jag mest köra squad på CoD Ghost så jag levlar upp den. Fasen så roligt det är. Nu ska jag iaf krypa ner i loppelådan med hundarna och kolla SE3 av Shameless som äntligen kommit ut på Netflix.

God natt

Kärlek & Respekt

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Som bilden beskriver så är det barnens rätt att få må bra. Allt för ofta hör man att föräldrar bråkar om vart barnen ska bo osv. Ett exempel är att nu vill Gs pappa att G bor där varannan vecka men G vill inte det utan han vill ha det som det är nu. För han tycker att det är bra så. Han har blivit kastad hit och dit av socialen och nu har han äntligen landat här lite. Vi har lång väg kvar att gå självklart då vi måste reparera vissa saker som krasades sönder när dom tog honom. Då tycker inte jag att man ska hålla på och krångla vilket bara stressar honom. Självklart ska han bo där varannan vecka sen när han känner sig redo. Vi kan krångla med det sen när han mår lite bättre. Men det är något som vi som föräldrar måste jobba på och inte G för han är barn och ska inte känna ansvar och vara orolig.

Många andra gör felet att om de blivit svikna på ett eller annat sätt av sin partner eller helt enkelt som man så fint brukar säga "vuxit ifrån varandra" så gör dom flesta fel i att stanna kvar för barnen skull. Det är INTE för barnens skull. Barn är inte dumma. Barn både ser och känner hur ni mår. Barnen far illa av att ni stannar kvar för deras skull. Då känner dom att mycket är deras ansvar och likaså att de känner skuldkänslor. Antagligen att dom föddes och är deras fel att du måste stanna kvar för deras skull. Vill ni göra något för barnen så dela på er. Barnen blir säkert ledsna såklart när den ena föräldern flyttar men det går över när dom ser att den föräldern mår mycket bättre och likaså boendeföräldern. Men vem ska barnen bo hos då? Det är en jätte svår fråga. Mamman blir automatiskt tilldelad barnen. Varför är det så? Varför kan inte barnen bo hos pappan likaväl? I många fall är det bättre. Papporna är lika mycket värda (i de flesta fall) som mammorna är. Sen finns det självklart både mammor och pappor som inte är lämpliga alls för att ha barn. Jag tycker att barnen själva ska få säga sin sak i frågan istället för att man ska höra jag vill bo hos t.ex pappa men mamman säger nej det är bättre du bor här. Vill man barnen ska må bra så tycker jag att barnen ska få bo där dom vill bo. Man får inte vara egoistisk och tvinga barnen att bo hos den dom inte vill bo hos. Det betyder inte att barnen älskar dig mindre för det. Det betyder inte att du är mindre värd än den andra föräldern. Det betyder bara att barnen vill bo just där. Kanske för att dom alltid bott där eller kanske för att där dom vill bo är nytt, spännande och kanske närmare bästa kompisen. Man måste lära sig att lyssna på barnen. Det är jätte viktigt. Tyvärr är det många föräldrar som är egoistiska och lyssnar bara på sina egna känslor. Och jag dömer inte dom för det är jätte lätt att känna så. Barnen är ändå hela ens liv.

Barnen är hela ens liv därför är det viktigt att man lyssnar på dom så dom får må så bra som möjligt. Inte vad du vill och vad du känner. Vill barnen bo hos den andra låt dom då göra det. Men vill dom bo hos den andra och det inte är lämpligt så självklart kämpa för att det inte blir så. Men snälla kämpa inte för barnen för din egosim. Barnen älskar dig ändå. Man kan aldrig bråka om barnen och deras kärlek. Barnen har kärlek till er båda. Glöm aldrig det. 

En annan sak som är jätte viktig är att när barnen "valt" sitt boende så får ni inte komma med gliringar eller säga hur ledsna ni är för dom valt att bo hos den andre. För då sätter ni dom i en dålig situation med dåligt samvete och stress. Låt dom må bra av sitt val. Sen hur du känner måste du svälja det. Tala aldrig om för barnen att du hellre vill dom ska bo hos dig. Kom inte och försök muta barnen eller köpa barnen för det funkar inte. Själv kommer jag svälja min egoism den dagen G säger han vill bo hos pappa varannan vecka eller kanske rent av flytta dit på heltid. Det handlar inte om vad jag vill. Jag personligen hade mått riktigt dåligt av att ha G boende hos mig om jag vetat att han hellre hade velat bo hos pappa. Det hade som sagt fått mig att må dåligt som tusan. Då hade jag haft dåligt samvete så det skriker. Vill juh inte mitt barn ska bo hos mig mot sin vilja. 

Kärlek & Respekt

Likes

Comments

View tracker

Faktiskt roligast idag. Det dom sjunger om är så typiskt en vanlig vardag för dom flesta.

Likes

Comments

Något jag funderat mycket på och nu framförallt sista tiden då min syster ska ha barn. Varför klappar man alltid mamman på magen och säger bra jobbat när man får re​da på att denne ska ha barn? Är det inte bra jobbat av pappan då? Jag tror nog att han haft ett finger med i spelet oxå så att säga. Men visst vore det skumt om man gick fram och klappade den blivande pappan på paketet och säger bra jobbat, men han var juh lixom oxå med i tillverkningen får man hoppas. Rekommenderar inte att ni klappar pappan på paketet då den blivande mamman lär vara hormonell och risken är du får dig en tjottablenga. Men ni fattar nog vad jag menar och vill komma till. 

Det är egentligen männen som har det värst under en graviditet om man bara tänker efter lite. Visst det är fan ingen dans på rosor att vara gravid är inte det jag menar. Det jag menar är att männen ska stå ut i 9 månader med en jävla massa jobbigheter. Först ca tre månader ska han stå ut med att kvinnan kanske kaskadspyr eller i bästa fall spyr lite i munnen varje morgon och kanske kväll och ev när hon känner diverse lukter som hon inte klarar av helt plötsligt. Männen måste bege sig ut i Juni och leta med lykta efter skumtomtar som kvinnan helt plötsligt fått för sig att inte kunna leva utan klockan tre på natten en söndag. Och gud nåde den stackarn om han kommer hem med fel sorts tomtar eller märke på tomtarna och än värre INGA skumtomtar alls. Skulle det hända vilket är ganska troligt i Juni så blir det för mannen att ta täcket och en kudde och lägga sig på soffan för då är han inte mycket värd. Mannen får stå ut med alla humörsvängningar som vi kvinnor oxå får, nja inte bara under en graviditet men mest då. Ena stunden skrattar vi med mannen och i andra skriker vi på dom. Hur ska vi ha det? Inte lätt för en man att leva med en gravid kvinna. Man lipar för man inte kommer i sina favorit byxor osv. Kvinnan känner sig tjock, ja kanske för att man är det. Och den stackars mannen kan inte säga som det är för då blir han antagligen utslängd några timmar. Inte konstigt att männen kanske håller sig undan under en graviditet. Dom smyger mest längst väggarna och det är fullt förståeligt dock. Jag har själv varit gravid och jag var inte heller så lätt att tas med. Hade kunnat skriva oändligt mycket mer om hur de stackars männen har det under en graviditet men jag lämnar ämnet där och går vidare på nästa.

Är ganska orättvist mot männen i allmänhet egentligen. Kolla bara på när det vankas bröllop t.ex då hamnar bruden i fokus även där. Vart hamnar mannen jo han hamnar bakom i skuggan som något bihang bara. Lite som ett måste för bruden kan inte stå ensam vid altaret även om allt handlar om bruden. Varför är det så? Varför är det brudens dag? Brudgumen då? Han ska väl oxå gifta sig? Fast det verkar nästan inte så när man pratar med folk om just bröllop för då är det bara vad bruden ska ha på sig, vad hon ska ha för frisyr, smink, underkläder, skor mm mm mm mm. Bruden bestämmer det mesta. Jag retar mig på sånt helt ärligt. Jag tycker att man ska se den blivande maken oxå. Är ju hans dag oxå. Fast om man lyssnar på folk som sagt som ska gifta sig och likaså när man kollar film så handlar ALLT om bruden. Jag tycker det är ganska orättvist. Om det nu ska vara så så tycker jag att bruden kan stå där framme ensam och säga ja till prästen. För det är juh ändå hennes dag... Löjligt!

Man är faktiskt två som tillverkar barn och likaså två som gifter sig. SLUTA fokusera bara på bruden och visa att mannen faktiskt oxå finns. Männen måste oxå få känna att det är deras barn och deras dag när det vankas giftemål. Lyft fram männen i såna här sammanhang och få dom att känna sig stolta oxå. Sluta mjäka med kvinnorna för utan männen hade dom inte hamnat i de här situationerna alls! 


Kärlek & Respekt

Likes

Comments

Ber om ursäkt det tagit några dagar mellan min förra inlägg och detta. Har inte gjort något egentligen men ändå haft fullt upp hur det nu går ihop. G varit dålig igen och massa annat på schemat. Denna veckan ganska lugn. På fredag ska jag till optikern med G. Han har alltid sagt att han är klumpig men ack vad vi bedragit oss. Han ser inte. Har han aldrig sagt och tanken på att fråga honom om synen har inte heller slagit mig om jag ska vara ärlig. Ville bara skriva detta inlägg för att be om ursäkt för jag inte uppdaterat er.

God natt

Kärlek & Respekt ❤️

Likes

Comments

​Jag är stolt över min son måste jag säga. Han var så orolig över sina betyg nu innan vintern. Visst han fick 6 stycken F men han fick 8 stycken E och ett D. Jag tycker det är jätte bra eftersom han gick från alla F i trean och fick inte vara med i skolan i åk 4-5 så med andra ord gick han från trean direkt upp till sexan. Tycker jag är starkt gjort av honom då vi varit mitt uppe i utredningar och annat kaos. Idag ska dom ha nationella prov i matte och svenska. Han är jätte orolig och säger han kommer köra svenskan i botten. Mitt svar till honom var "G så länge du gör ditt bästa så spelar inte resultatet någon roll för mig, jag är stolt ändå." Då log han och jag märkte att det var inte lika jobbigt att stiga upp ur sängen. Han tog sig en dusch t.om. Han äter inte frukost (precis som jag och många andra) men han tyckte det var viktigt att jag skickar med mer än en macka i väskan idag då han ska ha sina prov. Han är för go. Idag blir det mycket slapp för min del. Varit enormt mycket veckan som gick till igår med både bärande på möbler, möten med soc och andra tråkigheter. Så som sagt idag blir det fasiken bara chill här till G kommer hem från skolan. Så spänd redan på att få höra hur han själv kände att det gick på proven. 

Ha en goe dag allihopa. 

Kärlek & Respekt

Likes

Comments

Se om man kan vakna till lite kanske. Strax gå ner till bror för lite frukost så jag får egergi. Försöka tömma lite lådor idag oxå så jag packa ner hans saker här uppe så vi kan bära ner det och vise versa. Vi måste juh få lite ordning på torpet. Som det är nu bor vi i både vårat egna och den andras saker. Det går juh inte. :) Så idag måste jag fokusera på att få det nästan klart iaf. Inte lätt att hålla på som jag gör hela tiden när jag har min hjärntumör men ADHDn bråkar med mig och jag kan inte låta bli att hålla på fast jag egentligen inte orkar. Älskar min ADHD på det viset men samtidigt är det jobbigt ibland då kroppen säger ifrån och då ligger jag mega rastlös och orkeslös på soffan ist. Men nu måste vi iaf få lite gjort idag tycker jag allt. Vill iaf få upp min bokhylla (om det går i denna trappan) så jag kan lägga in mina kläder. Finns inga garderober här uppe. Tänkte kolla runt lite på olika köp o sälj om någon behöver bli av med byråer. För det är ett måste att inskaffa. 

Ha en bra dag​

Kärlek & Respekt 

Likes

Comments

Varit en riktigt trög dag idag. G skulle till sin pappa redan igår egentligen men då han var dålig så gick han dit idag istället. Är lite ironiskt att jag skrev ett inlägg om egoism när det gäller barn för ett tag sen. Jag är nog allt lite egoistisk jag oxå då jag vill ha honom hos mig jämt. Känns så tomt och tråkigt när han inte är hemma. Är som all luft går ur mig fullständigt när han är där. Det är inte alls som jag inte vill han ska vara hos pappa utan jag tror det grundar sig mycket i att jag fått någon form av separationsångest efter det att socialen tog honom från mig i somras. Jag känner lika så fort jag stänger dörren på morgonen när han ska till skolan. Men det beror på att jag vet att han mår så dåligt när han är där. Varit väldigt mobbad och utplockad ur klassen. Men efter mötet med soc nu i veckan sa han till mig han har fått tio kompisar av nitton i klassen. Så jag kan nog snart släppa min ångest när det gäller det. Känns så skönt och veta att han börjat få kompisar även i skolan. Tog fyra år men ändå. Älskar honom till månen och tillbaka. Vill bara han ska ha det bra och få vara lycklig. Själv gosar jag ner mig i soffan med hundarna och kollar serier till jag somnar. I morgon kommer äntligen G hem igen och på måndag börjar vardagen igen. Ska bli spännande att se hur han är på morgonen nu när han kan släppa sin oro över att inte få vara hemma mer.

God natt på er.

Kärlek & Respekt ❤️

Likes

Comments

Idag ska nog G sin pappa då han mår lite bättre. Stackarn hade så ont i energiknölen igår att han knappt kunde gå på toaletten. Men idag är han på benen igen. Så när han dragit iväg dit så tänkte jag göra en stor skrubbning (så möe jag orkar) av köket! Där bor nämnligen tusentals (känns det som) extra hyresgäster som kallar sig för bananflugor! Blir galen på dom då dom inte har vett att betala hyra. Så idag ska dom ut. Hoppas jag. Redan testat det mesta som ätticka, rå saft i flaska som dom ska krypa ner i, men dom asen har överlistat mig och inte en enda av dom krupit ner där. Så idag ska jag dra ut varenda låda och gno in med ätticka blandat med YES så jag får bort dom en gång för alla. Så här vill vi juh inte ha det. Så fort man spolar vatten så vågar man knappt andas. Ja det är rent i vasken och knappt sopor i påsen. Så japp blir som sagt att dra ut lådor osv för kan juh ha hamnat något bakom som gör denna ohyra till dubbelt så många varje dag trots mina försök att få bort dom. Så det är väl vad jag planerat in idag.

 Har ni tips på fler sätt så får ni gärna komma med det i kommentarerna. 

Kärlek & Respekt 

Likes

Comments

​Snart dags att krypa ner i sängen och kolla något avsnitt på en av de två serier jag följer just nu på Netflix. Den ena serien är Shameless och den andra är The 100. Jag är lite osäker vilken jag ska kolla på ikväll. Men jag känner sån otrolig lättnad i kroppen och jag är säker på att jag kommer kunna sova hela natten utan att vakna hundra gånger för jag svettas ihjäl och är orolig och drömmer mardrömmar. Efter mötet på socialen igår så hoppas jag att jag slipper allt det där och kunna sova ordentligt så jag får tillbaka min styrka och nya krafter inför nya utmaningar i livet. 

Kärlek & Respekt

Likes

Comments