Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hemskt dålig uppdatering från min sida. Det är nämligen att internet håller på att bråka med mig så jag har jättesvårt att ladda upp bilder från kameran/datan in på bloggen. Sen har alla bilder lagt sig huller om buller från ingenstans........ Så ni får ha överseende med att det kan vara svårt för mig att blogga, jag vill ge er en titt och hum om hur det är här men det går inte tyvärr om internetet ska krångla så mycket, lite mobil bilder är bättre än inga!

Snapchat är en stor succé!

Likes

Comments

Yes! Jag gick till 7 eleven här i närheten för att köpa dricka, men icke, istället kommer jag hem med lera till barnen. Det blev ju djungel när jag skulle dela ut, de skrek, de skratta, de försökte slita det ur mina händer, ropade färger, men det avtog rätt så snabbt och sen hade vi värsta mysiga stunden ju !

Fick denna vackra fläta idag är jag umgicks med de äldre flickorna, som förövrigt tycker jag liknar Elsa från Frost(om låten let it go är populär här? Eh jaa!!). Det var kul för en av tjejerna har varit rätt så spydig mt mig ett tag, men idag var det som om vi var bästa vänner, hon gjorde flätan, kramade mig osv. Hon kallade mig Queen of flowers när hon hade stoppad i seriöst 23 blommor, men fin va? 

​​ Trollungen som alltid får ligga på rygg på en madrass och bara matas typ, så lite kärlek. Det kan ju inte vara bra för en bebis att bara ligga sådär.. Jag tar alltid upp henne i ungefär en timme per dag, jag håller henne i min famn, gör bebisgympa, gör prästens-lilla-kråka som hon tycker är så himla rolig, går runt och går, sjunger för henne, visar runt osv. Hon somnade i min famn, herregud säger jag bara, var ju som om mammaklockan slog ett dubbelslag. De äldre flickorna märker att jag har gjort så sen jag kom, så de sa till mig idag "You mother to N" och pekar på trollungen, jag vill, men självbehärskning och det faktum att det är någon annans barn skämt o sido. Sedan är ju detta inte bortadopterade barn, därför kan man inte heller adoptera.

Likes

Comments

Några som matchade idag kanske? - Kolla den obligastoriska flätan jag får varje dag utav en av de äldre flckorna, begåvad!

Parkour-mästaren------------- Endast 3 månader bebis----- Raka håret på barnen--------------- Gullungar!

Kamma löss---------------- Barnvänligt? Inte det minsta-------- RAWR!!

Likes

Comments

HIERARKIN
De är verkligen störst först som gäller här. De äldre flickorna tar hand om de små och säger vart de ska och vad de ska göra, som till exempel att städa, diska och meditera osv. Det är så blandande känslor där för att jag försöker tänka positivt. Min positiva sida säger att de äldre har sjukt bra pli på de mindre men av fel metoder(komemr till det senare) i många fall,. För de yngre kan det vara en (missförstå mig rätt) "lärdom" att de lever under strikt struktur. Jag måste säga att jag är rätt imponerad över hur alla "vet sin plats" och gör det som ska göras. Men, japp det är verkligen MEN!! De är barn, barn ska leka och ha kul. Att se en 8-9 årig flicka regera och styra och ställa är inte rätt. Även fast det har blivit som en kultur här på barnhemmet, så är det inte helt lätt att se på. Det är inte heller lätt att se en 4 åring gå med en mopp och skura för sitt liv. Jag hoppas verkligen att i framtiden bryts denna "kultur" här och fler vuxna jobbar då det är endast 1 vuxen som jobbar heltid här, så att barnen får vara barn. Till exempel med lekar eller något annat kan man se att när man leker med de yngre och sedan kommer några av de äldre flickorna blir de tillbakadragna och hamnar lite bak bakom eftersom att respekten till de äldre är galet hög!


BARNAGA

Barnaga är okej här, det är alltså okej att slå ett oskyldigt barn. Det är något jag var beredd på att se men kommer aldrig tycka det ser bra ut eller är okej. Det yngre barnen tar också efter de äldre, och tjongar verkligen till den andra. De kan skratta 5 sekunder senare, första dagen hade några killar något jag skulle säga flykick-tävlingar mot varandra det hoppa o sprang med en fot i högsta hugg, men glada var de. De jag gör för att lindra det är ju att visa ömhet och kärlek istället, och att det finns andra sätt att säga till på än att tjonga till någon. De äldre flickorna slår ofta de yngre om de gör det minsta fel, inte värsta misshandeln men en knuff eller smäll i akhuvudet osv. Men det är fortfarande fel och något jag inte kan ändra på eftersom det fortfarande lagligt att ta till med våld på barn. Sedan att alla här har ju varit med om tragiska händelser och de är trasiga människor och har lärt sig från deras alkoholiserade pappa eller de män som tagit till med våld för att ha sex med små flickor. Så tycker verkligen det är fel just här, men hur ska jag säga... Detta är liksom inte det de har varit med om en eller två gånger. Låter väldigt hårt att säga men de är vana och vet inte bättre. Jag gör allt jag kan för att trösta och visa kärlek till dessa underbara barn.

Vill bara tillägga att de äldre tjejerna är underbara de med, och väldigt unika. Jag ogilar bara deras metoder.

Likes

Comments

​Som ni ser så var det fullt ös på kalaset, om det är något som kidsen har är det energi, herre j*vlar!! Att få se barnen så lyckliga, dansa, skratta, leka (våldsamt som ni kanske ser på sista bilden, och det är inte allt), ha kul, det är helt oförglömligt. Dessa små energibollar sjöng också för mig, happy birthday! Detta var en underbar kväll, efter kalaset så var det läggdags, men vi kollade på några asiatiska barnprogram (och resident evil..), Men det var mysigt att vara där och mysa med barnen. 

H​​oppas ni har det bra i Sverige!!

Likes

Comments