Jag försöker och försöker få tillbaka motivationen till hästar och ja det är de  ända liv jag faktiskt vill leva. Visst är det skönt att bara få vara i bland tänka på annat och känna att man är typ "ansvarslös", men bara tanken på att aldrig mer kunna gå ut i stallet känna lukten av hästar eller kunna rida när man vill känns som något som passar någon annan.

För jag  Älskar smutsiga kläder och rena hästar eller var det tvärtom kanske, jaja man kan inte alltid se ut som en prinsessa när man har hästar om man då inte är en cowgirl prinsessa som jag själv för då ingår skiten i prisses paketet. Många tar mig för att vara lite konstig och ja det är jag nog men fy vad skönt det är att inte vara som alla andra och vara sin egen eller vad man nu ska säga det är ju faktiskt mig själv som räknas och ingen annan. Det bästa är att när man är som jag är så kan man faktiskt hitta lika roliga vänner och ja jag kan faktiskt säga att dom vännerna som är nog faktiskt dom bästa vännerna man kan ha för dom är aldrig rädda för att stå bakom dig och det är något och man kan alltid lita på dom även om det är så att dom bor många mil i från dig. För det räcker med att dom skriver en kommentar på en bild  eller något i Gruppen man har tillsammans eller bara ett litet medlande då och då. För ja dom är ju ändå där hela tiden i alla tankar man tänker <3 

hoppas det är någon som tycker det är roligt att läsa vad man skriver, det här inlägget var mest för att jag skulle få in känslan lite så det kommer snart ett nytt inlägg om något väldigt intressant !!!  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Många gånger går man i samma spår som man alltid har gjort även om man vet att man faktiskt inte kan göra det längre för livet förändras kanske inte så man märker det om man inte gör stora ändringar, men dom där små sakerna som ändras är dom som tillslut märks även om man kanske inte alltid vill det.

jag hamnade i ett sådant situation för några månader sedan när jag faktiskt insåg att min tid inte var så mycket som jag ville att den skulle vara och jag fick göra många beslut som jag nu faktiskt är väldigt glad att jag gjorde för annars hade jag fortfarande ståt där i samma grop och trampat. Men vad var det jag bestämde da, jo det var att jag mun tid jag har räcker inte till alla dom hästarna jag hade och "skulle" ha att rida. Det blev för mycket och inget blev bra i stället, så en häst fick åka till en annan tjej där hon kan göra mer nytta. Min gamla tävlingshäst har åkt i väg för att jag ska avla på henne och det gör att jag har fått chansen att få en ny stjärna till värden, Min så kallade nya tävlingshäst står jag nu i valet att också skicka för att avla på henne men där är det dok inget bestämt än. Det gör då att jag har bare en häst att rida nu och det är en väldigt stor befrielse för mig då jag inte känner samma press p mig själv och jag kan faktiskt göra det jag tycker är roligt och få tillbaka det jag en gång hade i mitt liv MINA HÄSTAR !!!

Men inte bara att man ska få tillbaka det man hade utan man kan kanske göra något som kan bli bättre än det man hade innan, för nu har jag menisker runt mig som stötar mig och som gör att allt blir lite lättare att uppnå sina mål !!

Mina mål just nu är att komma ut och ha roligt och inte ha några stora krav på mig själv utan bara försöka att ha så roligt som jag en gång hade när jag var ute på mina tävlingar och olika upptåg !!Likes

Comments

Nu när det har gott en liten bit in på det nya året och man har börjar se änden på snö och kalt. Då börjar tankarna springa runt om vilka hästar ska tränad hemma vilka ska bara ha sin vanliga motion, då jag har 5 hästar att rida men väldigt lite tid så längs skolan är i gång så får man fixa och trixa för att få allt att gå ihop med allt. Skulle sålt en häst men har nog nu ångrat mig lite och hon kommer nog att få stanna kvar för att fortsätt utbildningen till att bli den fulländade tävlingshäst jag tror hon kan bli men vi har många år framför och innan vi är där hennes företrädare lämnar av. Tankarna går även runt hur jag ska jobba i sommar för att få pengarna till mina hästar och mitt liv så nu spinner alla hjul i huvudet för att hitta på något så jag kan träna mina hästar och kunna jobba samtidigt.
En sak jag har bestämt är att jag ska börja skriva mer i bloggen då jag känner att man behöver skriva av sig tankar och få en liten uppdatering av vad man själv gör. Så kommer lägga upp så mycket som möjligt om hur det går med träning på hästar och för mig själv.
Många har frågat mig hur jag tränar mina egna hästar till olika grenar eller till olika tävlingar då jag "faktiskt" inte bara håller på med en gren eller en inriktning med hästarna jag har. Lite info om vad jag håller på ​med då,

Dressyr: har ridit det lite för att kunna rida mina araber i alla grenar, har ridit up an av mina gamla araber till medelsvår men aldrig tävlat då han inte har presterat bra på tävlingarna utan har stressat för mycket, men hemma har han gått som en klocka.

Hoppning : har hoppat min arabponny i division 2 hopp laget då på 80cm upp till 90cm, men har aldrig riktigt varit en hoppryttare utan har stannat på mina låga höjder för att mest träna upp rygg och bakben på mina hästar och för att min häst har älskat att hoppa. Hon har dok gjort mig lite modigare då hon har haft ett hjärta av guld och näst intill hoppat allt som ståt i hennes vägg när man har frågat henne om att hoppa. Har även varit och tränat för Linda Algotsson då på fälttävlandshinder inomhus men det var något jag verkligen uppskattade då det var extremt roligt och min häst också ty​ckte det.

Western : här har mitt hjärta stannat och jag har näst intill tävlat allt man kan har bara varit mig borta från lasso grenarna. Har mina största framgångar inom fartgrenarna där jag fastnade väldigt tidigt och fortfarande är kvar, där får jag utlopp för mitt sökande på adrenalin. Skaffade mig en kossehäst för ett par år sedan och har varit där också och tagit lite adrenalin, men där har jag mycket kvar och lära och gör fortfarande i små steg framåt men även bakåt i vissa fal när man känner att man har oturen på sin sida. Jag tycker även om disciplingrenarna som jag red unna men har gott lite smak för igen, så vi får se vad som händer i framtiden.

Utställning : ja vad ska jag säga om detta här kannan nästan säga att jag föddes med ett leda snöre i handen, mamma har ställt ut hästar sedan jag föddes och många år innan det så jag jag är näst intill uppväxt med att åka land och rike runt och vissa arabhästar. Så jag har ställt ut hästar sedan jag var 4 år och var med i barnklasserna. Nu förtiden är det jag som ställer både våra araber och våra amerikanska miniatyr hästar som vi har. Jag kommer alltid att tycka det är roligt att vissa den där hästen som man tror på och man får sina höga poäng och upptäcker att man ligger till bra. Känna lukten av alla puts produkter och alla timmar man lägger för att göra som finns och snygga.

Körning : jag har börjat köra mina miniatyrer lite för att kunna träna som på ett lätt sätt och nu ska jag även ta ut dom på våta tävlingar och köra som lite för skojs skull.

Galopp : har en galoppör men rider dok inte galopp då jag inte är välsignad med att vara så liten och smal för att göra det. Men har tränat dom lite och det finns ingen mer befriande känsla än när man kommer ut på banan och man får släppa allt och bara känna vinden i ansikten och känna varje muskel spela på hästen när man flyger fram i full fart.

Hoppas jag har fångat lite av din uppmärksamhet för att du ska komma in fler gånger och lästa och ge mig en kommentar på mitt "liv"

Likes

Comments

Ja min ögonsten är vitt Arabhäst med enormt stora svarta ögon och ett temperament som en ökenvind. Piraten är en häst jag fick av min mamma för ett antal år sedan när han blev valack. han är som en liten dröm häst som dansar på små moln, när han dansar fram i hagen eller på en arena någonstans. Många gånger har jag kunnat slänga ut piraten i hagen och vara så arg att jag skulle spricka men när han vänder sig och och tittar på mig med sina stora ögon och den där glimten som bara han har så kan jag inte vara arg mer på han och mitt hjärta smälter för han och jag kan gå där i från med ett stort leende på läpparna i stället. Piraten är en av dom hästarna som alltid kommer att ha ett alldeles eget stort rum i mitt hjärta för han är den hästen som har lärt mig så mycket på våran resa genom den tiden vi har haft med varandra. 


Likes

Comments

Efter som jag inte blev klar men skolan helt när jag tog studenten så så har jag nu tagit upp allt igen för att kunna göra det klart och kunna komma på vad jag vill bli när jag är stor. Inte det lättaste när man ska ha hästarna samtidigt och försöka ha hästarna mer än bara som min hobby. Men varje gång man tänker på att man kanske bara skulle ta och ha det på lite mindre nivå så går tankarna på att alla timmar man har lagt för att nå dit man är nu och då glömmer man alla stress timmar man har haft för att få allt att gå i hopp och man tar nya tag för att få det att gå ihop.

Den stora turen jag har är att jag har så många underbara menisker runt mig som kan hjälpa mig till dit jag vill. Min mamma är mitt största hopp då hon hjälper mig ekonomiskt med hästarna och även med allt runt om kring, jag skulle aldrig klarat det utan henne. Sedan har jag mina underbara kompisar som hjälper mig med motivationen på framridning och på banan jag skulle inte klara mig undan er häller !! Sedan har jag en av dom absolut underbaraste bästa hästskötare/bästa vän som finn som näst intill alltid finns där och hjälper mig när tävling vankas. Nä man skulle verkligen inte klara sig utan dom, utan då hade man nog aldrig haft värken något kull eller något som hade funkat. 

Så nu blir det att komma i gång och få allt att rulla på så man kan få alla hästar ridna varje dag , för här ska det f***n tävlas. För jag ska inte ge upp så lätt Utan en hård kamp ska genomföras innan jag slutar !!!!! 
Likes

Comments


När man försöker att jobba 7 till 4 och ha över 4 hästar att hålla igång blir dagarna väldigt korta och man känner att man inte räcker till hur man än gör. Just nu får jag lägga all min lediga tid på att göra mina små hästar klara för den sista utställningen för i år. så under 16-17 går det av stapeln, då ska jag ha klippt mina hästar kört till Tierp som ligger uträknat sätt 7tim 45min med vanlig bil sedan får man snällt lägga på minst 1 timme på den res tiden. men som tur väl är så har jag en mycket snäll vän i Stockholm som jag ska sova hos så jag inte behöver köra så många timmar utan stopp. Sedan blir det att ta upp träningen på mina underbara stora hästar.

Likes

Comments

Många gånger kommer man till då man måste välja. För ca 12-13 år sedan så skulle jag välja det valet att sluta att tävla med mina hästar jag var tröt på att aldrig få något resultat av det jag gjorde så där satt jag i stallet och sa till min mamma nu slutar jag att tävla jag ska bara rida i skogen med mina hästar. Mamma tyckte det var synd då jag hade en talang för det jag gjorde, hon funderade och funderade på hur hon skulle få mig att börja träna igen och få tillbaka glöden. På helgen så var det öppning av den nya ridskolan några mil bort så vi åkte dit för att titta på uppvisningarna som var, och ja där visade dom just det Western. Mamma frågade mig efter du ska inte pröva att träna Western kanske, jag var lite motsträvig först men gav efter jag kunde väll prova en gån. En gång blev 10 gånger och ja nu har jag tävlat i 11 år, jag blev fast och det är det bästa någonsin. Jag har tagit mig från botten till nästintill toppen, men så klart siktar man mot den allra högsta toppen. Så följ mig på min resa som jag har för att försöka nå toppen!


Likes

Comments