Vi kickar igång veckan med att se över vår "to do list". Det har blivit ett måste då vi får mer och mer att göra så att ha allting i huvudet är ett minne blott. Vi har dessutom väldigt mycket som vi vill göra inom den närmsta tiden så varje vecka går vi igenom vad vi har, vad vi behöver prioritera och hur vi ska lägga upp veckan rent medialt. Det är så mycket runt omkring allting som man kanske inte ser utifrån, eller som vi ens själva trodde tog tid innan. Men nu när man är mitt i allt så förstår vi verkligen varför de som kan, anlitar en receptionist eller en assistant. Men eftersom vi börjar från början, så får vi använda oss av diverse appar och anslagstavlor som hjälper oss hålla koll på allting.


Det är nu strax över en vecka sen vi gick ut med vårt samarbete tillsammans med Mama, och vi kan inte riktigt förstå att vi faktiskt är där. Och responsen har verkligen varit magisk. Vi är så redo för den här hösten och om bara några veckor kommer vi släppa ytterligare en nyhet.

Let the games begin

xoxo

Josephine & Caroline

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Att vara entreprenör är som att slänga sig ut från ett flygplan varje dag. Läskigt, pirrigt, en dusch av adrenalin och känslan av att man inte riktigt vet var man ska landa. Men det är just det som är det coolaste med entreprenörskapet. Man har ingen aning om vad som väntar... När vi tog beslutet i december att göra något ihop så var det på bästa Pippi-manér; "Det har jag aldrig provat så det klarar jag helt säkert". Vi satte till och med upp Pippi på väggen på kontoret för att dagligen påminna oss om hennes coolness. För visst har Pippi rätt. Inställningen är ju allt eller ja, det lägger grunden för en bra start i alla fall. Vi har fått en himlans massa pepp från er och en hel del frågor kring det här med entreprenörskap och främst drivkraft. Hur gör man för att våga? Var kommer drivkraften ifrån? Har alla den? Och vad gör man när drivkraften sinar?

Vi har inte riktigt sett oss själva som superdrivna personer. Vi har jobbat hårt med varje jobb vi har tagit oss för men att vara superdrivna megaentreprenörer har inte varit vårt signum. Tills nu... Vi tror starkt på att det bor en drivkraft inom oss alla. Den ligger där och vilar och väntar på att få vakna till liv som vilken inneboende kraft som helst. Men det gäller att den får blomma ut i rätt tid och på rätt sätt. Får man bara jobba med något eller göra något som man tycker är riktigt kul och inspirerande så kommer den att väckas till liv. Man vet att det är rätt när hjärtat ler vid tanken på det. Våga prova, hittar du inte rätt vid första försöket så prova igen. Att misslyckas är inget farligt och förresten så finns det inga misslyckanden. Det ända misslyckandet är i så fall att du inte vågade att prova.

Idag är vi fulla av drivkraft. Cotton Stories har liksom frammanat någon sorts magi och vi andas och lever Cotton Stories dag ut och dag in. Att inte heller veta hur man gör allt gällande företagande tar fram en inre drivkraft och mycket av det vi gör idag har vi fått testa oss fram till för att hitta rätt. Sen är det svårt att hålla en hög grad av pepp och driv hela tiden. Vi har dåliga dagar när det känns som att allt går emot oss. Eller när en idé inte flyger så som man vill att den ska flyga. I vårt fall är det så skönt att vara två. Vi kan luta oss mot varandra och turas om att vara den starka de dagar som är kämpiga. Vi har ju inte bara oss att ta hänsyn till. Tillsammans så har vi tre små tjejer som kräver sitt och ibland, eller (ofta!) är det riktigt kämpigt att hinna med allt. Men som den gamla klyschan lyder; "Allt går om man vill"- det tar bara lite längre tid. Ibland tar det två timmar, ibland två dagar och så får det vara. Vi får sänka de höga kraven och göra så gott vi kan. Vissa dagar gör vi underverk och andra dagar tröstar vi bebisskrik och tittar på varandra med tom blick ;-) Precis som det är att vara momtreprenör.

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Så kom dagen som vi har jobbat så hårt för ja inte minst de senaste veckorna till långt in på nätterna. Och som vi har längtat efter det här. Ända sen i maj då vi var på vårt superpirriga möte, ett möte som vi inte alls visste vart det skulle ta oss någonstans men det blev början på Cottons Stories stora resa. Det var med lätt puls och lite skakiga ben som vi klev in i receptionen på Bonnier Tidsskrifter och tidningen Mama och nu är vi här med en nylanserad webbshop för våra små selfies som vi säljer exklusivt fö Mama <3 Spana in oss här.

Det som känns så magiskt är att vi har gjort allt själva, kring minsta lilla detalj som; vad ska produkterna heta? Signatur på höger eller vänster sida? Priser? Och hur de ska fotas?- Ja jisses så många beslut MEN så kul och viktigt för oss att våga ta beslut själva. Det växer man av ska ni veta. Och när vi ända pratar om magin kring att skapa något eget så vill vi passa på att nämna våra stöttande och peppiga sambos som har varit stand by för alla möjlig frågor från vår sida. Tack för att ni är våra grymma stöttepelare i vått och torrt.

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Vi får många frågor kring hur man egentligen ska våga ta steget och göra någonting nytt, något annorlunda, men framförallt något osäkert. Vi människor får hela tiden lära oss att ta det säkra före det osäkra och alltid se till att ha en fallskärm ifall det skulle gå åt pipan. Att vi även från väldigt tidig ålder får lära oss leva efter jantelagen gör det inte lättare att våga här i livet. Det är väldigt lätt att fastna i drömstadiet och aldrig riktigt försöka göra någon verklighet av det eftersom "det endå aldrig skulle funka". Många av de saker man drömmer om kommer säkert inte funka heller, men i vissa lägen måste man bara våga lite. Ibland kan man till och med behöva en spark ut i något man absolut inte hade räknat med för att komma till någon slags "nu eller aldrig" punkt i livet. Det var så det började för oss... Vi hamnade i en sits vi själva beskrev som "den värsta tiden i livet" som vi numera ser tillbaka och tänker "det var det bästa som kunde hända".

Något vi båda känner väldigt starkt är att vi drivs av att göra något kreativt och något som kan växa. Att stå stilla och inte sträva framåt är nog ingenting för oss. Även om vi kanske aldrig sett och som särskilt drivna egentligen. I vårt fall tror jag grunden ligger i att vi är en jäkligt bra duo. Vi kompletterar varandra på så många olika plan och vi är bra på väldigt mycket tillsammans, men vi är även sjukt vassa var för sig och det blir en väldigt bra grund att stå på. Det är nog lite som med allt annat här i livet, har man bara de rätta verktygen så kan man bygga vad som helst men det gäller även att vara medveten om sina brister. Vet man att man inte är bra på någonting är det bättre att någon annan gör det. Det sparar enormt mycket tid, men framförallt enormt mycket frustration. Det är helt okej att ta ett kliv tillbaka och säga "vet du vad, detta vet jag ingenting om" och sen försöka hitta en lösning istället för att köra på och hoppas att det löser sig. Ibland funkar det absolut, men det kan också blir jäkligt jobbigt i längden. Man måste också vara inställd på att det kan ta tid att nå dit man vill. något som vi tror är grunden till ett hållbart koncept. Är man för ivrig och bara vill till målet utan att ta sig igenom resan, så kommer det troligtvis gå åt pipan. Vilket kan vara bra att ha med sig i bakhuvet som en liten reminder varje gång man stöter på frågan "har du blivit rik än?". Folk i ens omgivning har oftast inte tålamod eller förståelse kring att saker och ting tar tid, så de kommer troligtvis få dig att börja tvivla på din egen förmåga både en eller två gånger på vägen. Här kan det därför vara väldigt skönt att vara två. Det har vi känt varit en enorm fördel på så många plan. Inte bara rent praktiskt utan också psykiskt. Att ha någon som kan peppa dig de dagar man kanske helst av allt vill kasta in handduken är guld värt. Det gör hela resan lite enklare helt enkelt.


Att vi två inte kände varandra för ett år sedan känns helt galet. Vi hade aldrig kunnat ana att vi skulle göra det vi gör idag, men tillsammans vågade vi ta klivet ut i något vi inte alls kände till och det är vi så enormt tacksamma för idag! Så vi vill uppmana alla balla brudar där ute att göra samma sak. VÅGA! Om du inte vågar på egen hand, ta tag i en annan pingla och våga tillsammans. Ni kommer ha svinkul, vi lovar!

xoxo

Josephine & Caroline


Likes

Comments

Vi har njutit av en till dag på landet. Andats skärgårdsluft och jobbat utomhus, så himla mysigt! Vi sitter ju oftast vid vårt köksbord och jobbar och även om vi är produktiva så gör det så mycket för inspirationen att byta miljö lite då och då.

Vi nämnde ju tidigare att den veckan är galet hektisk och lite pirrig. Idag lanserade vi nämligen lite nytt i shoppen och det var så roligt att få visa upp det för er. Det är så kallade "announcement cards" - har ni hört talats om det? Supersöta kort som passar perfekt att ge bort till nära och kära när man berättar att man väntar smått eller som grattiskort till den blivande mamman på Babyshowern. De finns i 3 varianter och kostar 59:- kr/st klicka HÄR . Vi hade velat ha It's a girl när tjejerna låg i magen <3


Håll utkik efter fler nyheter som vi släpper nu på fredag!

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments

Vill ni veta var vi är? Vi har rymt till landet och samlar ihop oss inför en spännande vecka som kommer bestå av stress, svett och möjligen lite tårar, för yes vi är lite av hsp-personligheter båda två...

Vi har under sommaren jobbat häcken av oss. Yes, på riktigt jobbat häcken av oss. Vi har tackat nej till ytterligare en sommar med semester, för att ge oss in i en ny värld till 110%. Förra sommaren var vi båda nyanställda hos Glammom.se och verkligen älskade att vara på jobbet och därmed tackade gladeligen ja till att jobba lite mer än vanligt. Denna sommaren är vi fortfarande tillsammans, men på en helt ny mark och vi är precis lika taggade som förra sommaren. Vi har hyschat och hymlat något enormt till alla omkring oss om vad exakt det är vi pysslat med. Mycket för att inget varit spikat förens nu, men även mycket för att vi haft lite svårt att fatta det själva..

Vi har under våren och sommaren blivit ett härligt gäng som följt vår resa på Instagram, och vi känner nu att vi bara måste ta detta ett steg till, så varför inte flytta in i vår alldeles egna cyber-office?!

Och här har vi det! Vårt eget Cotton-office. En plats för oss, för er, där vi kan dela med oss och ni kan ta del av allt som försegår innanför Cotton Stories 4 (väldigt stora) väggar.

Sätt er ner och ta en kaffe med oss

Välkomna!

xoxo

Josephine & Caroline

Likes

Comments