Känner att jag inte passar in på nattstad :-)

Höjer nog medelåldern drastiskt och dessutom har jag har ju inte ens varit ute på stan mitt i natten på flera år :-

Kom vidare till  Nya bloggen

PUSS Å KRAM

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Han e rolig min man ❤️
Planerna var att ordna det sista med färg å spackel i hall och tv-rum innan köket skulle levereras idag fredag... Det har kommit s mycket imellan så vi ligger lite efter med den detaljen. Och ÄRLIGT det är rätt trist att spackla.... Nu hände det oväntade att köket kom en dag tidigare och ni som känner Peter kan föreställa er den blicken han ser på mig med (likt ett barn som fått syn på en spännande julklapp under granen innan tomten kommit)
-ska vi inte ta å börja liite med köket iallafall, kolla så allt finns med och bla bla bla bla

Hela köket blev uppsatt igår! och idag kom handtagen och sockeln upp.....

-målningen då?? Undrar jag
- ähh det kan vi ta en annan dag (charmigt leende)

Kan ju inte klaga egentligen, han jobbar snabbt likt en iller när han gör 'roliga saker' Men dra på saker det är han expert på...

Puss å kramLikes

Comments

Förvirringen är total.

Vi lever här i vår lilla byggbubbla där inte tid eller dagens datum existerar mer än nedräkningen till besiktning. Vi skulle nog inte klara oss utan kalenderns påminnelsefunktion som gör att vi inte missar viktiga möten, leveranser eller göromål... Förra veckan var vi stensäkra på att det var torsdag redan på onsdagen och blev sedan överraskade att det plötslig var fredag? Vad hände? Snacka om att vi behöver komma tillbaka till vardagen där måndag ÄR måndag och veckan slutar på fredag och på helgen vilar man!!

Idag är det 27 dagar kvar till besiktning och vi ligger 'peppar peppar, ta i trä' före i tidsplanen. Tre utrymmen är färdigställda, varav jag bara har lilla badrummet kvar på min kakelkalender :-)

Badrummet i anslutning till vårt sovrum är helt klart och jag fick lite glädjefnatt igår när Peter skruvade upp tvättställ å toan. Kunde inte riktigt hejda mig, stod på stället å skuttade å fnissade likt ett Justin Beiberfan som precis skymtat stjärnan i hotellfönstret.... Typ

Tvättstugan blev äntligen klar igår oxå det är ett sånt trist utrymme man gärna dra på när det finns mer inspirerande grejer att göra. Men eftersom pannan ska in så blev det ett måsterum...Hittade sjukt snygga designhandtag på rea. Då tjänar man pengar på att köpa dom enligt min mamma å det måste ju vara sant ;-)


Idag blev det nästan en ledig dag eftersom kidsen hade tid på BVC. Som tur var blev de godkända båda två. Elvira brås verkligen på sin pappa och är redan väldigt lång. Lillkillen är mer lik mig och blir nog väldigt smart istället Haha!!

Vi hade tänkt att vara helt lediga, men var ju "tvugna" att fixa lite inför imorgon....

Imorgon kommer bli kaos! 4 leveranser på samma dag och inte de små grejerna heller. Köket, värmepannan, kaminen och alla jävla lister.. Blir lite bära :-) Dessutom kommer första lastbilen innan 7.00. ZZzzz

Puss å kram

Likes

Comments

Nu kommer säkert flera tycka jag är sjåpig och en hönsmamma, men det skiter jag fullständigt i.
Imorgon är oliver 6 månader och jag lämnade hans sida för några timmar på egen hand för första gången idag...
Min fina mamma hade ordnat biljetter till Peter Jöbacks musikal på skandinavium och dessförinnan bokat bord på Spice, en restaurang jag älskar.
Skall inte sticka under stolen med att jag var lite nervös, O är en stoor mammagris som inte tar napp, ratar välling eller ersättning på flaska, grinar hysteriskt tills han får det han vill ha ( universalmedlet mot allt ont) tutten :-)
Peter hade ändå stöd å hjälp av farmor och gröt och puré äter han ju så hungrig behöver han iallafall inte gå (krypa)

Maten var skitgod och jag unnade mig ett glas rött som var så jävla gott att jag lätt kunnat slurka hela flaskan...
Vi satt på parkett och kunde nästan se vilket märke han hade på skorna den där skönsjungande läckerbiten... Hade gåshud vid flera tillfällen och hans gäster var inte helt fallna bakom stolarna heller.
Fick sms några gånger av Peter om statusen på lillkillen och de lät mer och mer dystra för varje gång :-(
Tillslut var han HYSTERISK och otröstlig så Peter skrev "kan jag hämta dig om 20min" ...
Då hade jag iallafall fått Fantom of the opera som är min favorit alla kategorier, så med en stund kvar lämnade jag skandinavium...

5 timmar utan Oliver låter kanske löjligt men älskar han sin mamma så gör han :-)
5 minuter tog det nog innan han totaldäckade, men det leendet jag fick när han såg att (nu kommer tuttarna) är obeskrivligt.. Sötaste ungen

Puss å kramLikes

Comments

Äntligen kom det jag längtat efter i flera månader! Starten av badrummen :-)
Efter att mest känt mig lite i vägen och gjort saker enligt Peter 'väldigt noggrant, men jäävligt långsamt' till att nu äntligen vara i mitt element där jag är boss Mohaha :-)

Vi har dessutom inte behövt snåla på kvalitén på plattorna eftersom (mina älskade vänner) på FFkakel gett ybergrymma priser. Kommer nog vara skyldig dem tjänster resten av livet Haha :-) 
 

Älskar!!!  :-)

Riktigt roligt är det nu att se färdiga resultat. Vardagsrum/köket är färdigmålat , balken är betsad och det ekar värre än en kyrka just nu. Imorgon börjas det med valnötsparketten.

Till alla er som har funderingar på att starta ett projekt i så stor skala som ett nybygge är, fundera noga, planera noga, räkna extremt noga och gå igenom ALLA detaljer med banken innan. Vår bank strulade ibörjan med alla papper och vi bytte bankman mitt uppe i bygget vilket ledde till förseningar, strul och irritationer från vår sida. Byggkredit är ett pussel att lära sig och tillochmed bankerna tycker de är krångliga..

 Tidigare i veckan fick vi nära på hjärtattack båda två när de flummat till det ordentligt... Ett STORT (läs jävligt stort) belopp hade dragits från ett av våra konton som amortering på ett lån som Inte var färdigt. Det satte ju oss ordentligt på pottkanten. Som tur är var det banken som strulat och efter samtal, besök och skamsna blickar från vår bankman ordnade det upp sig tillslut. Förstå vår puls när man kollar kontot och det inte på långa vägar är det förväntade beloppet som syns...?!!Tur man har dessa godbitar 

Puss å kram!

Likes

Comments

Seriöst var det nog lääänge sedan jag var så här onyttig. Vi har ätit ofantliga mängder pizza, hämtmat och lättlagat. Dessutom Cola, kaffe och inte snacka om allt godis crying. Men ändå har byxorna börjat sitta allt lösare...

Ställde mig på vågen.. 55kg. 

Så här lite har jag inte vägt sedan jag var en kaxig, tjötig brud med kort hår, för lite kläder, pärla i näsan, piercing i naveln och trodde att världen kretsade kring mig. Den tiden då man visste att "syns man inte, finns man inte " Jag gick hårt in på den principen med diverse färger i håret, rälsen fastklistrad i munnen och attityd som var allt annat än blyg. Folk minns mig säkert, men positivt eller negativt är nog frågan angry

Tur utvecklingen går framåt (säger hon som precis rakade av sig halva håret eftersom det ändå höll på att falla av) 

Idag är visserligen munlädret fortfarande välsmort men nu kretsar världen kring alla de jag älskar...

Men grejen är att jag inte fattar varför jag går ner i vikt och inte upp?

Stress kanske? Helgens dop där jag gjorde all mat och tårta själv för 50 personer kan bidra lite till den saken... 

Det var iallafall väldigt mysigt och det är så roligt att träffa "tjocka släkten" Oliver blev överöst med presenter och jag förundras över vilken fantasi alla har och vart de hittar allt fint. Tacksam är bara förnamnet. 

VÅR FINA FAMILJ 

Puss å kram

 
Preferences
 
Preferences
§
1
2
3
4
5
6
7
8
9
0
-
=
Backspace
 
Tab
q
w
e
r
t
y
u
i
o
p
[
]
 
Return
 
 
capslock
a
s
d
f
g
h
j
k
l
;
'
\
 
shift
`
z
x
c
v
b
n
m
,
.
/
shift
 
 
English
 
 
alt
alt
 
 
Preferences

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan..

Har helt enkelt inte haft varken lust, tid eller ork att sätta mig ner å skriva. Seriöst så borde det vara varningsklassat att ha två små barn, bygga hus själva, planera stora kalas och fungera normalt som människa. Samtidigt!! 

Men det börjar ju närma sig slutet,ganska galet men om ca två månader bor vi där... AHH

Just nu spacklas och målas det för fullt, jag skall börja med badrummen och köket kommer om några veckor. 

Vårt liv är totalt Manána just nu. Rutiner existerar inte.. Ena dagen kan vi vara hemma från bygget 22.00 och då bara duscha och sova, andra dagen är jag hemma med barnen och Peter dyker upp på kvällskvisten för att natta Elvis (ja han nattar faktiskt henne VARJE! Kväll) 

Pratade med BVC om vårt liv och om hur det kanske påverkar ungarna, men hon sa lugnt att vi får ställa "till rätta" rutiner när vi flyttat och att förvänta oss en jobbig omställningsperiod. Oliver sover fortfarande bredvid mig och eftersom han inte tar napp och helst somnar med mig som napp :-) så orkar vi inte bråka. Jag är helt emot att låta mina barn gråta sig till sömns och att få in sovrutiner är ju som sagt omöjligt i vår situation just nu så låter det hållas till flytten. Jag sover ändå alltid helt blickstill och förvånansvärt bra, så än så länge påverkar det oss inte speciellt mycket. 

Den lille parveln har dessutom precis börjat krypa så nu får vi börja flytta saker ur räckhåll för den klåfingriga skitungen no Imorse förvandlade han Elviras fina tecningar till sörjig pappersmassa och dreglade över hennes LEGOduplo. Våra lilla tös som är så kinkig med att bli kladdig om fingrarna tyckte -Ollie äcklig!!!

Haha! och värre lär det väl bli...

Puss å kram 

fler bilder finns på Instagram @kamunjak

 
Preferences

Likes

Comments

Elvira har det jobbigt just nu med sina känslor.
Denna utvecklingsfas är minst sagt påfrestande för hela familjen. Krokodiltårarna flödar fritt och avlastas enbart av total eufori eller förbannade skrik och hysterisk gråt... SUCK. Ibland märker man hur jobbigt det är för henne själv att hon 'måste' gå emot mig för minsta lilla.
Efter lunchvilan tänkte jag att det skulle vara mysigt med en liten fika (dels för att jag var gryymt kaffesugen) och saft å kaka säger väl ingen unge nej till. Då när allt är frid å fröjd börjar hon bråka om vilken stol hon ska sitta på, vilket glas hon skall dricka ur, att man bara får ta en kaka i taget och att Oliver skulle sitta i hennes knä... Jag undrar hur hon orkar???
Eftersom jag oftast' inte viker mig en tum så spilldes en HEL del tårar under vår mysiga fiikastund :-)

Skall man låta henne bestämma i sådana tillfällen och välja sina krig, eller förvärrar man bara krigen?

De flesta kvällar är vi helt slut i huvudet av hennes fajter. Kommer faktiskt inte ihåg när vi hade en lugn dag senast utan gråt :-(

Ligger just nu i sängen med en snarkandes Oliver och kollar inspiration till barnens rum, finns så mycket fint.
Det är ju faktiskt inte långt kvar innan insidan startar igång på riktigt. Imorgon kommer alla fönster, det blir mycket slit att få in dem. Speciellt vardagsrumsfönstren på 4,5m2 (jepp det är en kyrka vi bygger) :-)
Man kan ju drömma iallafall...

puss å kram

 

Likes

Comments

Elektrikern kommer idag så igår var vi (såklart i sista minuten) tvungna att förbereda hans jobb.
Att sitta med en planritning i A3 format och planera spotlights, kontakt och lamputtag, knappar å annat elkraffs med små prickar är minst sagt pilligt... Och dessutom kladdigt när man gör fel eller ångrar sig.
Jag är inget stort fan av massa spots, men på toaletterna, i garderober och i köket är de smidiga och ger ett bra ljus.

Dessutom skall jag ju nu få glasögon eftersom min snälla man lurade in mig på undersökning, trots mina undanmanövringar. Har nu fått ett par riktigt sexiga brillor att testa hemma under tiden..... Ser INTE ut som snygga fröken direkt, mer som Edna Krabappel i Simpson :-)

puss å kram

Likes

Comments

Inte ofta, men ack så ljuvligt.
Egentid i bästa bemärkelse.

Likes

Comments