View tracker

Innan jag börjar skriva detta inlägg vill jag bara att detta är egna åsikter och inget so behöver stämma utan detta är endast mina egna uppfattningar och spekulationer.

De som känner mig vet att jag är helt såld på Korea och allt som landet har att erbjuda. Maten, modet, människorna och så mycket mer.

Något jag märkt är att Korea även ligger före vad gäller modet, långt före. Många gånger när jag visar kompisar koreanska musikvideor så får jag komentorer över deras mode. Många tycker att modet är konstigt men en del finner även utstyrslarna som snygga. Jag tror personligen att det som folk stör sig på är de ''onaturliga'' hårfärgerna och de påverkar hela looken så mycket så att de inte fokuserar på kläderna.

Här är några outfits som jag tycker är riktigt snygga. Vissa utav dessa börjar bli trendiga hos oss nu med men jag såg dem först inom koreanska musikvideor och TV-serier.

​Som ni kanske ser så är det bland annat mycket glasögon. Det är något jag gillar starkt. Då så kallade 'Harry Potter' glasögonen börjar bli moderna igen. Jag kommer även ihåg att min optiker sa till mig förra sommaren; ''Tro mig, glasögon som dessa kommer bli moderna snart igen.'' Det är bara ännu ett bevis på att så är fallet.


Det är även mycket jeans, både plagget och materialet. Boyfriend jeans har jag sett i Korea innan det blev populärt hos oss och ripped boyfriend jeans är något som är såå snyggt! Både ripped boyfriend jeans och vanliga ripped jeans är även hur snyggt som helst på killar och fler här i västra delen utav jorden måste börja inse det!


Sen vill jag också uppmärksamma chokers. Inte bara på tjejer utan även på killar. Det är också hur snyggt som helst.


Tyvärr är Sverige ett ''lagomland'' att stå ut är inte socialt ok för oss. Därför tror jag det tar lång tid innan folk börjar gå runt med runda glasögon, killar tar på sig ripped jeans och chokers. Dessa trender kommer väl antagligen ha gått över innan vi ska börja sticka ut med vårt mode.


Dock har jag börjat se influenser utav det koreanska modet i många klädaffärer på senaste, de ligger bara ett år efter haha. Nej men skämt åsido, jag ser hur trenden 'lager på lager' vad gäller tröjor och klänningar dyker upp i skyltfönsterna. Det kommer blusar med volanger och mycket mycket mer som jag sett i alla de videor ifrån Korea som jag ser på. Därför kan jag tipsa er att kolla söka på ''Korean fashion'' ifall ni eventuellt vill vara lite förberedda på vad som kan komma att dyka upp i de svenska klädaffärens skyltfönster om ett år!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

När jag testade denna smoothie, då fick jag uppleva något nytt! Det är nog den godaste smoothie jag gjort i hela mitt liv och kommer göra den många många fler gånger!! Receptet kommer, såklart, ifrån den underbar boken!

​Recept och ingredienser för 4 glas:

4 dl mandelmjölk

2 st mogna bananer

250g frysta jordgubbar

2msk jordnötssmör

4 kuber fryst spenat

2msk kokosolja

1 nypa vaniljpulver

lite malen kanel

Mixa ihop allt till en slät och fin smoothie, njuut!!


Omdöme: Den här smoothies är, som sagt, den godaste jag gjort. Dock så älskar jag smaken utav jordnötssmör så skulle faktisk dubbla mängden utav jordnötssmör till nästa gång. Så ifall ni är som jag, ta då 4 msk jordnötssmör. En annan viktig detalj är att det ska vara vaniljpulver och ​INTE ​vaniljsocker, det är två helt olika saker. Hoppas verkligen ni kommer njuta utav denna smoothie lika mycket som jag gör! Enjoy :)

Likes

Comments

View tracker

I den fina bakboken som jag fick utav Moa, finns det några spännande recept på olika smoothies som är fullproppade med näring, vitaminer, mineraler och så mycket mer. Jag har nu testat två utav dem och här kommer receptet på en, ''Supersmoothie''

​Recept och ingredienser för 4 glas:

4 dl mandelmjölk

1/2 avokado

1 mogen banan

5 st frysta broccolibuketter

5 st kuber fryst spenat

juicen ifrån en citron

250g frysta blåbär

200g fryst mango

1/2 tsk kardemumma

1/2 tsk malen ingefära

1 tsk kanel

Mixa ihop allting till en smoothie. 


Omdöme: Som ni ser på bilden så blir det nästan som en sorbet i konsistensen. Detta är något jag tycker om, dock så blir det en rinnig smoothie när den stått ett tag. Detta beror ju på att bären tinar, de var ju frusna från början. Därför kan denna smoothie både serveras i sin ursprungsorm, samt som en frisk och läskande dessert; sorbet. Jag använde heller inte lika mycket mango som i receptet, hade inte tillräckligt, men det funkade lika bra! Over all så är denna smoothie riktig god med myset nyttigheter i. Jag dricker den så fort jag får möjligheten, sååå god!

Likes

Comments

I helgen fick jag en underbart fin bok utav min släkting Moa! Den heter 'Smarta Sötsaker' och är skriven utav journalisten och kostrådgivaren, Ulrika Hoffer. Blev så otroligt glad eftersom den kommer användas mycket. Det var hon som tipsade mig om det två böckerna om socker som jag läste i somras. Idag bakade jag det första ifrån den här boken, 'Peacemuffins'

Så här ser boken ut och man blir riktigt inspirerad utav bilderna i! De är så fina och färgglada, man märker att författaren brinner för det hon skriver om och att raw-food också är roligt! Känns som hon lyckas att 'avskräcka' det exotiska och krångliga med raw-food.

På den vänstra bilden ser ni hur dessa muffins ser ut i boken!

På den högra bilden ser ni mina muffins innan de åkte in i ugnen. Jag toppade hälften med frusna hallon och hälften med färska björnbär.

Här är två bilder på det färdiga resultatet! De blev hur goda som helst och sötman ifrån bananen gjorde verkligen att endast en muffin lyckades stilla sötsuget! Tipsar er verkligen att införskaffa er denna bok! Kommer lägga ut en del inlägg som innehåller recept eller resultat ifrån bakförsök som inspirerats utav boken!

Likes

Comments

Här är ännu ett recept ifrån boken ​Det sötaste vi har. ​Denna gång är det glutenfria scones som ska bakas. Hon som gjort receptet heter Monique Forslund.

Ingredienserna för att göra 12st scones:

4 dl mandelmjöl

2 msk solroskärnor

2 tsk fiber husk

2 tsk bakpulver

2 nypor salt

2 dl creme fraiche

2 st ägg

2 msk vatten


Blanda vatten, ägg och crème fraîche. Blanda därefter ner alla de andra ingredienserna. Forma till bullar och grädda i ugnen på 180 grader celsius, i 17-20 min.


Omdöme: Personligen så tyckte jag de blev hur goda som helst, dock inte godare än vanliga scones. Jag tipsar om att äta dem med färskost och någon typ av sylt. Dock säger boken att sylt är ett big nono med all dess socker, no surprise. Dock så kan jag inte motstå sylten... För er som ivl exkludera sylten så går det alldeles utmärkt att mosa frusna, upptinade eller färska bär. Det är gott det med! Men annars så rekommenderar jag er att prova på det här receptet.

Likes

Comments

Ni som följt mig ifrån början vet om att jag läst två böcker om sockrets påverkan på människan och våra liv. I den ena boken finns många recept som har gett mig inspiration. Jag har därför testat att baka lite bröd utefter recepten i boken. Idag får ni receptet på Glutenfria småfranska utav Birgitta Höglund.

Ingredienser för ca 25 st bullar:

2 dl bovetekross

2 dl vatten

3 tsk havssalt

4 st ägg

2 dl grekisk yoghurt (10% fetthalt)

4 msk fiberhusk

1 dl sesamfrön

1 dl pumpakärnor

4 msk smält smör

2 tsk bakpulver


Koka upp vattnet, bovetekross och salt. Ta sedan bort röran ifrån värmen och låt svalna. Rör därefter ner yoghurt, fiberhusk blandat med bakpulver, frön och det smälta smöret i boveteröran. Vispa äggen till ett tjockt skum och vänd ned i smeten. Låt svälla i en halvtimme. Rulla till bullar och grädda i ugnen i 175 grader celsius i 15 min.

Omdöme: De här bullarna skulle jag absolut inte rekommendera att äta med bara smör eller någon annan slags olja till. Eller det tyckte i alla fall inte jag var särskilt gott. Dock var kombinationen utav det här brödet, smör och basturökt kalkonbröst, hur underbar som helst! Det rekommenderar jag starkt. Konsistensen på brödet var även lite annorlunda. Jag tror det beror på bovetekrossen som svällt och sesamfröna. Texturen påminde mig på något sätt om chiapudding så det var lite annorlunda men gjorde inte mycket! Det smakade bra ändå! De här bullarna kommer jag definitivt äta dagligen och det är en lättnad att svårighetsgraden på det här brödet är så låg som det kan bli! Det är bara för er att köpa ingrediensernas och ställa er i köket, det är dags för er att testa glutenfria småfranska ni med!

Likes

Comments

Idag har jag varit ute på stan och bara strosat runt. Jag gick bland annat till en mataffär som mamma har tipsat mig om. Den heter Paradiset. Vilket är en mataffär som nästan bara säljer ekologisk, närproducerad mat eller mat som är anpassad efter allergier. Där köpte jag ingredienser till brödet och müslin som jag gjorde senare.

Sedan drog jag vidare till min favoritplats i Stockholm; Gamla Stan. Jag vet inte hur länge jag var där och bara gick omkring, men tiden flög iväg.

När jag kom hem bakade jag bröd och recepten på dessa kommer att publiceras inom snar framtid!

​Bild 1-3: Bilder ifrån mataffären ​Paradiset. ​Första bilden är på entrén. Den andra och trefe på olika varor som gick att köpa.

Bild 4-6: Lite bilder jag tog idag. Första är utsikten ifrån tunnelbanan, andra bilden är på min outfit för idag. Den sjätte bilden är tagen på min säng med de nya lakanen jag köpte på mitt landställe. Rosorna är även ifrån igår som jag fick i födelsedagspresent av familjen!

Likes

Comments

Idag, den 10e augusti, fyller jag 17 år gammal! Det har faktiskt varit den bästa födelsedagen som jag kan minnas!
Dels tror jag att det beror på faktumet att jag inte haft någon press på att göra den här dagen till något speciellt utan bara göra det jag vill och njut!
Jag tror även det beror på det faktum att jag har så underbara människor runt mig, min familj och släkt, mina vänner gamla som nya och jag är så glad över alla de jag har i mitt liv. Är så otroligt lyckligt lottad och faktumet att jag inser detta och kan uppskatta detta gör bara födelsedagen ännu bättre.

Dagen började med en frukost tillsammans med syrran på restaurangen Riche. Vi beställde in scones, grekisk yoghurt med müsli och nötter samt en exotisk fruktsallad. Den här frukosten var verkligen gudomlig och önskar att jag kunde äta där varje dag.

Sedan gick vi runt på stan och köpte skolsalar för att ladda upp inför ett nytt skolår. Det är verkligen roligt att göra sådana inköp och få börja planera lite.

Efter ett tag var det dags för lunch. Vi gick till våra familjekompisars restaurang, Nybroe Smorrebrod i Östermalms Saluhall. Jag rekommenderar verkligen deras smörrebröd. Jag åt en vid namn Räkor i trängsel. Den är en av mina favoriter.

Efter lunchen var det dags att gå en tur i Gamla Stan. Som jag har saknat Gamla Stan! Det är verkligen en fröjd att strosa runt där!

Sedan åkte vi hem, öppnade lite presenter och åkte direkt till en Tapasrestaurang på söder och åt en fantastisk middag! Nu sitter vi och kollar på OS i gymnastik och äter kladdkaka och prinsesstårta! Observera att prinsesstårtan har extra mycket grädde och extra mycket vaniljkräm! Det är så en prinsesstårta ska ätas!

Jag vill tacka för alla fina gratulationer! Värmer verkligen i hjärtat så fort någon önskar grattis! Tack så mycket!

Likes

Comments

Idag avslutades vår fantastiska Mallorca-resa.
Dagen började med en frukost och sedan var det dags att åka till flygplatsen på en gång.

Bilder på lite utav frukosten... Inleddes hälsosamt men avslutades helt annorlunda... Det var ju ändå semester...
Observera även att jag fuskade vad gäller utesluta rött kött och chark

Resan gick bra och väl hemma i Stockholm kändes det på något sätt overkligt att vara hemma. Dels eftersom jag vaknade upp i ett helt annars land i morse och sedan har jag inte varit hemma så mycket på senaste tiden.

Jag och syrran åkte direkt in till stan för att köpa en ryggsäck till mig och frukost till bussresan imorgon. Vi åker nämligen direkt till landet där jag kommer jobba 5 dagar innan det är hem för gott för i sommar.

Denna resa på Mallorca har verkligen varit fantastisk! Det är främst tack vare familj och vänner men även tack vare Spanien, dess fantastiska natur och kultur samt maten och stämningen. Det är verkligen fridfullhet jag finner på resan till Mallorca. Tack Mallis för i år.

Avslutar med ett litet bildkollage med ett urval av de binder jag tog under resan.

Likes

Comments

Börjar med en disclaimer. Hade ingen tid att skriva detta inlägg under själva dag 6. Därav förseningen, ber om ursäkt

Dag 6, dagen då det var dags att lämna det fina huset i Deia och ta oss in till Palma flr att bo den sista natten utav denna resa på hotell.

Efter att ha tagit en bergspromenad i bergen, packat och duschat, så var det dags att åka. Det blev även en liten roadtrip på Mallorca, dels till Magaluf. Vi änlände till Palma runt 17.00 och åt lunch på hotellet. Vi alla i familjen åt olika sallader och sedan gick jag och min syster ut flr att shoppa lite. Shoppa lite är dessvärre fel ord, det blev mycket...

Jag och syrran delade även ett eget hotellrum vilket var hur drömmigt som helst! Det är verkligen en av de bästa hotellen jag varit på... Det fjärde året i rad. Efter att vi gjort oss i ordning gick vi på semesterns avslutningsmiddag. Det var på en restaurang som heter FORNO. Jag talar för hela familjen när jag säger att det var en av de bästa restauranger jag varit på. Det var en tapasrestaurang och vi beställde in allt möjligt!

på första bilden ser ni grillad babysquid med svart ris (färgat från bläcket av bläckfisken) samt två sorters aioli.

På andra bilden är hamcroquettes vilket är köttermometer. Denna och ovanstående var mina favoriter.

Längst upp till höger ser ni en mjuk parmesanostboll omlindad utav bacon. Även denna var extremt god. Sedan beställde vi även in två rätter till.

Längst ned till höger är även desserterna. Det var allt möjligt så det skulle ta evigheter att förklara varenda en. Dock måste jag säga att jordgubbar fyllda med créme brulée är en upplevelse alla borde smaka på...

På mittenbilden ser ni en liten del av en gigantisk bar som vi snabbt gick in på efter middagen avslutats.

När middagen var avslutad var det direkt tillbaka till hotellet för att sova eftersom planet gick tidigt idag. För att summera sista dagen: det var en perfekt dag fylld med kärlek och glädje!

Likes

Comments