Gokväll!

Denna morgon var lite sne... Sov dåligt och vaknade av att min Ana ringer och frågar hur långt jag hunnit. Jag låg kvar i sängen då men hade en timme på mig att göra mig klar å komma till skolan.

Under skotiden idag var jag trött.. Bjöd hem tre polare från Kogänget och jag hann klart med min uppgift! Helt otroligt! Däremot kom vi på senare att jag missat något men känns bra ändå. Följde me den ena till stationen och sen gick ja hem till kompisaran igen. Sedan följde jag dem när de sku hem också så de inte skulle gå vilse ;) Hälsade på den ene och sedan gjorde jag en god korvstråganoff :)

Har hunnit spela Overwatch och nu ska jag sova. Detta var en kort sammanfattning av min dag. Nu måste jag få gå på toa å sen sova!

Natti me er!

Hane hörs Hey! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Gokväll!

Jag gjorde så bra ifrån mig igår kväll när jag fick hjälp med pluggandet så jag slapp plugga idag. Jag var dock lika pigg efteråt som efter min powernap plus att jag hade tagit mig en energidryck till middan så blev en rätt så sen kväll. La mig vid 02 tiden, la bort paddan vid halv 3 och försökte sova. Såg senast på klockan då den var 3.30... Vaknade 7 av veckarklockan för å se om jag fått svar av kamraterna om vi skulel träffas på skolan idag eller inte. Det visade sig att den ena inte skulle hinna träffa oss så mycke pga lektioner och den andre hade gjort klart samma uppgift som jag igår så hon kände för att ha en lugn hemma vila dag typ. Så jag drog mig i några timmar till. Sedan har jag haft en lugn dag idag.

Jag besökte jobbet under eftermiddagen då jag ändå inte hade något viktigt för mig och man kan säga att jag fick ett varmt välkomnande när jag var framme. Först de som nu går i ettan (de jag hade i 6års) och samtidigt träffade jag lite personal jag jobbat senast med. Sedan gick jag ner till lekparken där mina gamla kollegor befann sig med den för mig, nya gruppen. Kände ca 3 barn från min tid som lärling.

Var kul att se mina kollegor efter en sådan lång tid! (Var inte länge sedan jag såg dem) men det känns som det. Trivdes som sagt bäst med dom.

Sedan gick jag hem för att äta middag. Har pratat lite med mamma och så. Sen har jag inte gjort något mer egentligen. Pontus kom förbi för att lämna mat låder jag lånade honom igår men de glömde han i bilen och kom med gotta istället. Så vi kollade på lite Youtubeklipp sen fick ja skicka hem honom eftersom jag ska sova. Blir en tidig morgon imorgon eftersom skola.

Ha en god natt sömn önskar jag er alla!

Hanä hörs Hey!<3

Bjuder på en liten Stampe jag ritade för ett tag sedan <(^_^)>

Likes

Comments

Godkväll!

Denna dag började tidigt, dock så gick morgonen väldigt långsamt från de att jag skulle ta mig ur sängen tills det att jag tagit mig ut från lägenheten. Jag tog cykeln denna morgon till universitetet för att det skulle gå snabbare än om jag tog bussen. När jag väl kom dit mötte jag Ana och vi hade som mål att börja plugga direkt. Det tog dock lite längre tid än vad vi tänkt. Vi skulle först hitta boken och där uppstod den första pinsamma stunden då jag då får panik över att vi inte hittar boken vi tänkt läsa. Jag frågar om hjälp och den stackars mannen som vi frågat om hjälp försöker förklara och hjälpa oss så gott han bara kan. Jag frågar nya frågor på nytt och han försöker så gott han kan medan min vän står bakom mig och skrattar över hur jag ställer mina frågor och hur jag ber om hjälp. jag låter sedan Ana ta över frågorna och det går endå bra men då börjar jag skratta åt henne hur hon pratar. Vi har våran sjuka trötta humor. Och ja.. Jag ska försvara mig med att vi inte hade druckit kaffe. Så efter att vi fått boken, fått tillåtelsen att skanna texten till våra e-postar och hittat två stolar att sätta oss vid så inser vi hur hungriga vi är. Vi bestämmer oss på vägen dit att vi ska ta oss en kaffe och en macka. Det som sker när vi kommer fram är att vi köper varsin Festis och macka. (Vi glömmer alltså helt bort kaffet)... Sedan letar vi reda på grupprum men jag ser att jag inte kan boka något. Vi hamnar i en hall till en början. Vi är lätt sega. Vi får ingenting gjort. Vi går för att äta våran lunch. Gick rätt bra. Däremot på vägen tillbaka från Nordica till Samhällsvetarhuset så är gången ganska smal ppå grund av alla cyklar och vi är ju såklart inte de enda som går den här vägen. Vi har då folk både framför oss och bakom oss. På något vis hamnar vi bredvid varandra, likt två breda flodhästar försöker vi ta oss fram, och man kan säga att det inte var så lätt för de stackars eleverna som mötte oss. Någon på cykel lyckas cykla förbi. Sedan kommer det folk bakom oss som ska ta sig förbi. Först på Anas sida, hon går då in i en cykel som står parkerad. Jag inser när jag halft vänder mig om att en annan person försöker ta sig emellan oss och förbi så jag går åt andra sidan och går då in i en annan cykel samtidigt som en annan halft går in i Ana. Ja... Det blev en klumpig och pinsam situation. Slutar med att vi kollar på varandra, jag tar ett sne steg åt sidan och går in i en till cykel. Vi kan inte sluta skratta. Det var så roligt.

Det är så skönt att ha en kamrat som Ana. Det enda som saknades var Julia för hon är lika glad och framåt som Ana. Vi tre skulle kunna vara ostoppbara tillsammans.

Hur som helst så hittar vi in till ett annat rum i biblioteket. I ett nytt försök för pluggandet så sätter vi oss vid några datorer. Jag får inte igång internet på min dator så jag ger upp redan där. Plus att jag blir lätt distraherad av att ha folk bakom mig. Nu var det en hel del folk där. Men Ana kommer igång med skoldatorn. Hon får en liten del information innan vi bestämmer oss för att åka hem tidigare. Jag vinner som sagt inte tillbaka mitt fokus när vi sitter där så vi drog ganska fort därifrån. När jag kommit hem la jag mig det första jag gjorde. Efter ca 2 h steg jag upp och var på både bättre humör och mycket piggare än tidigare (och då menar jag även de tidigare dagarna). Så jag börjar läsa lite. Sedan går jag till lill coop för att köpa lite mat. Jag kommer hem och lagar min mat. Äter och sedan är jag helt ofokuserad på arbetet men känner mig fortfarande pigg och glad. Så jag skriver lite med en vän, en gammal kollega och vännerna från klassen och skolan. Det visar sig att Ana hade somnat på tåget och missat att gå av i Övik så när hon vaknar har hon kommit tillbaka till stan så hon får då hitta ett annat tåg för att ta sig hem igen. Lite typiskt, komiskt och smått irriterande. Tur hon inte hade en viktig tid att passa idag!

Vi berättar också för Julia om den pinsamma situationen på skolan och jag bjuder hem en annna vän som ska få hjälpa mig med pluggandet. Jag är förvånad över hur bra det gick när han kom och hjälpte mig. Jag är rätt nöjd över hur jag skrev och hur det gick helt enkelt. Skickade in uppgiften 23.45 och den skulle som senast lämnats in imorgon kl 14. Jag är glad att han kom över för annars hade jag inte blivit klar med uppgiften. :) Så tack till dig Pontus för hjälpen! =)

Jag är fortfarande pigg och på gott humör. Lyssnar på lite The voice klipp och funderar på om jag inte ska spela lite Overwatch innan jag lägger mig för natten.

Kanske blir att åka förbi skolan imorgon också, får se hur det blir. Skulle va kul att träffa kompisarna om jag mår som jag gör nu =)

TIlls vidare så får jag hälsa er alla en god natt sömn och ha en trevlig morgon dag och lycka till med vad ni än gör.

Hanä hörs Hey! <3

#throwback från resan till Puerto Rico. Bästa resan jag varit på. Fantastiska vyer, fantastiska djur och otroligt fint hotell! Reser gärna tillbaka dit med familjen. <3

Likes

Comments

Go Kväll!

Fredagen gick fort! Jag hann skriva på kontrakt för en lägenhet och sedan åkte jag till skolan för en föreläsning och grupparbete. Sedan var skoldagen slut. Jag insåg att jag inte kunde komma in på studieguid vilket sög.. Men nu har jag fått hjälp med att ladda ner ett program som ska gör att jag kommer in på studieguiden.

På eftermidagen i fredas åkte jag hem till byn med syrran för att äta midda hos päronen. Det var rätt skönt att komma hem. I lördas (igår) kom även Syrrans kille till byn. Men innan det hade jag, syrran och mamma kört till skogen för att ta en fika med pappa som jobbat på där. Därefter hittade vi kantareller och mamma råkade på en stor padda. Den låg under en buske typ.. i en grop.. Vi tror att den sov eller att den var död för den reagerade då inte när mamma hade råkat peta på den. Hon gillar inte paddor.. Och självklart så var det hon som skulle råka på den. ;) Jag hittade massa blåbär som jag tjuvåt!

På kvällen for hela familjen och syrrans kille på en liten fisketur. Kommer inte på vad sjön heter men vi fick oss alla napp. Men de här fiskarna var små jäkliga ena! De tog ju masken från kroken MEN INTE FASTNADE DE INTE!!!!!! Något fel på dessa... Inte för att vi tänkt behålla dem.. Men det är ju som kul att få upp en, och sen släppa ner den i vattnet igen också. Men det blev en fin kväll!

Idag har det inte hänt mycket... Kommer faktiskt inte ihåg hur morgonen såg ut.. Men vad jag kommer ihåg är att syrran å hennes kille kör hem mig, och att han laddar ner det där programmet så jag kan komma in på studieguiden.. Medans han startat nerladdningen så ringer det och han far iväg för att bärga en väns bil. Samt så ser jag och syrran på en dokumentär och sedan åker de hem.. Jag äter lite midda och nu sitter jag här. På rummet och funderar över morgondagen. Jag ska fara in till skolan och plugga med några vänner. Får se hur det går. Uppgiften ska lämnas in på tisdag och jag har inget som jag kan arbeta med förräns imorgon så kan bli lite stressigt.. Men så är det i början.. Och speciellt när man varit så otroligt dum nog att man inte köpt/skaffat sig all litteratur som man ska gå ut efter.. -.-'

Aja.. Har varit en lång men lugn dag idag så ska nog snart lägga mig så jag orkar upp imorgon..

Sov gott med er!

Hanä hörs Hey!<33

Likes

Comments

Hej!

Igår kväll la jag mig med en nedstämd känsla. I vanliga fall då jag känner mig nedstämd brukar det kännas bättre när jag vaknar morgonen därpå men det gjorde jag inte denna morgon.. Jag vaknade några gånger under natten men kommer inte ihåg vad jag drömde. Hade jag gjort det hade jag kanske kunnat förstå varför den nedstämda känslan var kvar. Det enda jag kommer ihåg från "drömmarnas värld" var att jag drömde att jag och Ana gick i korridåren eller ner för en trapp på skolan och planerade någon bok och hon sa "Vi fixar det här, det här är det enda vi behöver göra nu". Det var inget konstigt med "scenen" men det fanns en skum känsla där. (Min egen känsla).. Den trängde igenom drömmen. Strax innan jag vaknar så drömmer jag detta. Jag får ett chattmeddelande av Ana där hon skriver att hon ska vara på skolan kl 9. Jag blir glad att hon skriver det för vi hade kvällen innan kommit överens om att vi skulle mötas på skolan klockan 8 men då kunde jag istället få dra mig längre i sängen.

Jag kände inte för att kliva upp. Jag var fortfarande nedstämd, kände mig irriterad, less och lite besviken. fanns dock ingen anledning. Asså... Det hade inte hänt något som skulle ge mig dessa känslor. Det fanns inget jag tänkt på som skulle påverkat min känsla. Åtminstone inte en tydlig tanke som jag grubblat mig igenom. Tror inte det iaf.. Hur som helst så har alla sina sämre mornar/dagar. Och denna dag skulle bli min.

När jag satt i bussen påväg till universitetet varierade mina tankar och känslor från nöjd och glad till irritation och ledsenhet.. Kan vara en inre stress över skolan också. Eller annan skit som finns där. (inte på skolan dårå men ja ni fattar...)

När jag kom till skolan blev jag glad att se Ana. Däremot var jag inte på humör. Jag var på humör att träffa henne men efter mina första meningar hörde jag att jag lät ganska så less på min ton. Jag ursäktade mig och hon besvarade mig så jag förstod att hon också hörde min ton. Jag lät ganska så irriterad. Hur som helst så sattEmma inne på bibblan och väntade på oss. Vi skulle plugga tillsammans allihop för vi viste att vi skulle fokusera bättre på arbetet om vi höll oss på skolan än ensamma hemma då man lätt tappar fokuset och hittar på annat.

Efter ett tag kommer Julia och då börjar Emma avsluta sin text. Jag försöker hitta info på Cambro men det går sisådär och Ana kämpade på med texten. Emma far snart hem och efter det är det bara jag, Ana och Julia kvar. Vi byter rum flera gånger och kämpade på allihopa med våra uppgifter.

De var så duktiga! Under tiden kunde vi också "ha roligt". Vi skämtade runt och jag är så glad att jag träffat två personer som har samma humor som jag. Vi har alla den här galna sidan av oss och vi kan bjuda på oss till fullo.

Vi for hem mellan 16 och 17 tiden.

När jag kom hem började jag med maten och sedan har jag jobbat på med texten inför uppgiften. Kom igång ganska sent men börjar förstå vad jag läser nu. Hoppas morgondagen är mer taggande. Vill inte att mitt humör ska sabba för mig. Åtminstone inte nu när jag precis börjat skolan. Har knappt hunnit börja mitt "nya" liv som student ens. Men det kommer jag till snart. Känns endå lovande trots att jag har svårt att förstå texterna som är mil långa.

Men som jag sa... Jag kommer igång snart.

Snart måste jag lägga mig så jag orkar med morgondagen. Men vill samtidigt inte avbryta läsningen nu när jag kommit igång. Vill bli klar innan morgondagen men det kommer inte gå.. Får se om jag lyckas läsa åtminstone nästan allt ikväll å skriva klart imorgon istället.

hoppas eran dag varit mer "säker".

God natt med er ;*

Hanä hörs Hey! <33


Likes

Comments

Gokväll!

Denna dag flöt på bra om jag får säga det själv. Jag och Ana möttes vid fontänen för att sedan se om vi kunde köpa kaffe innan föreläsningen. Dock misslyckades vi med det. Först skulle vi hitta in till rätt hus. Sedan skulle vi hitta salen och medans vi virrade runt i korridoren såg vi att fiken/kioskerna inte öppnat än. Vi kom till slut till salen och föreläsningen var rätt så intressant (då läraren hade bilder på powerpointen som han visade upp). Det är kul med historia. Det är intressant att se hur nuvarande förskolor/förskoleklasser såg ut förr i tiden och vad man gjorde då som lärare och målen för barnens utveckling.

Efter föreläsningen hade vi fått i oss kaffe (iaf jag).. Ana hade köpt sig en drickyoghurt under den korta rasten för vi var också rätt hungriga. Hur som helst så efter föreläsningen så letade vi upp våran sal (UB salarna). Vi kom dit och där fick vi påbörja gruppövningar. (Gruppsamtal). Vi fick sätta händerna i en påse för att sedan ta ut varsin lapp med ett namn på ett djur. Vi skulle då vara det djuret. Jag fick "Ko". Ana fick också ko. tror de som satt på min sida klassrummet lyckades ta ko. På så vis skapades "Ko-gänget". Det är då vårat gruppnamn som vi fick skapat. Det var en fin grupp. Vi kom bra överens. Jag tror på det här! Vi hade bra regler och överenskommelser inom gruppen.

Efter vi slutat för dagen så stannade jag och Ana ett bra tag till. Hon hade en uppgift hon inte fått till riktigt än och jag försökte ta mig in på internet så jag skulle kunna skicka in en ny uppgift. Det gick sisådär... Jag kom för det första inte in på ett bra tag. Sedan fick jag byta lösenord på min användare och först därefter kom jag in på internet. Sedan skulle jag ta mig in på Camro för att kunna kolla in uppgifterna men då äre ju så att jag inte lärt mig den sidan än såe... Det gick ju inte heller så bra. Vi båda blev lite trötta och insåg att vi skulle måsta dra oss, först och främst för att Ana skulle med tåget och jag... Jaa.... Jag var hungrig (igen) så jag skulle försöka hem och laga mat för att sedan skriva klart uppgiften så jag kunde skicka in den.

Jag har funderat lite under eftermiddagen. Och jag tror att det här är bra för mig. Alltså att gå i skolan (igen) fast på universitetet dårå. Att få nya vänner och träffa nytt folk. Jag får också en annan typ av struktur för dagen. Vilket är bra. Det finns bara några grejer som måste fixas för att jag ska komma igång, men det ska jag försöka fixa imorgon.

När jag kom hem hann jag faktiskt göra allt jag planerat att göra. Efteråt såg jag ännu fler avsnitt från serien "13 reasons why". Och ja! Jag är fast i den serien. Jag känner igen mig på vissa delar och tycker serien är bra gjord. Det är mycke drama och jag har hunnit på de avssnitten där huvudpersonen börjar bli psykiskt ostabil (Han börjar se i syne, fastnar lite Osv..) Men jag ska inte spoila för mycket. Jag måste bara säga att det är en värd serie att titta på.

Nu måste jag dock göra mig klar för natten. Jag ska möta Ana på skolan imorgon (VI har hemma studier) men vi har båda insätt att det blir lättare att jobba och fokusera på skolan om vi är där PLUS att jag/vi ska dra till infocentret så vi kan förstå oss på hemsidorna Och allt vi inte förstår oss på...

Hoppas ni haft en bra dag och hoppas ni får en bra morgondag också. Och till er som inte haft en bra dag eller kämpar er igenom dagarna så hälsar jag er alla Lycka till och kämpa vidare! Jag tror på er och jag förstår.

Kram på er!

Hanä hörs heyy <33

#kvällens sida gjord!

Likes

Comments

God kväll!

Sommaren har varit full av aktiviteter och samtidigt varit så himla lugn!

Jag har jobbat så mycket jag bara kunnat (älskar mitt jobb och påstår fortfarande att det är mitt jobb trots att jag slutat, men jag har inte slutat i mitt hjärta än, jag vill så gärna tillbaka så ska vicka så mycket som möjligt.)

Jag var på Bråvalla med gänget. Det var så otroligt skönt att få hänga med gänget igen och ett av de bästa grejerna med Bråvalla var ju ändå att få se LP live! Hon är så jäkla bra! och hon har en unik och fantastisk röst!

Sedan för två veckor sedan så var jag på Kreta med Farmor och Kusinen. Otroligt varmt och fint folk! Faktiskt! Jag var förvånad över alla komplimanger jag fick av Grekerna, Svenskarna, Danskarna och Folket jag mötte på gatorna och i butikerna. De på hotellet var också jätte trevliga och jag fick som en mysig relation med en av städerskorna också. Tyvärr så frågade jag aldrig om hennes namn.. (Vi förstod inte varandra så bra men vi gjorde varandra glada och hälsade varje gång vi såg varandra annars log vi bara mot varandra). =) Men det räckte det med, ett leende förlänger ens dag och gör den bättre också!

Jag hann vicka hela förra veckan med 1orna och nu idag hade jag min första dag på Universitetet. Jag var svin nervös innan och skit skraj över utbildningen men jag fick mig två vänner redan nu första dagen och hoppas vi håller ihop ett bra tag framöver. De värkar as sköna och de verkar på gott humör så jag tror det kommer bli bra. Jag har också skrivit in min första uppgift så jag ska vara ärlig och säga att jag känner mig som stolt över mig själv ikväll.

Jag hann till och med spela lite overwatch nu innan jag skrev detta inlägg. Nu har jag bara packning för morgondagen kvar sen ska jag sova! Ska upp tidigt imorgon. Då lär jag träffa fler skolkamrater och kanske någon fler lärare.

Nu ska jag slåss för denna utbildning och kämpa mig igenom den då det blir svårt. Lycka till, till mig, säger jag då! Och lycka till, till alla andra där ute!

Det var nog allt för denna kväll. Sov gott med er!

Hanä hörs hey! <33


Likes

Comments