Header

God morgon! Herregud vilken lång dag det var igår. Verkligen från morgon till kväll i stallet och på tävling med Wilma! Det var så kul och jag är verkligen nöjd med vår prestation!

Dagen började med att W slet sig i transporten, grimman gick sönder och hon stack iväg lös runt stallet mellan alla hagar. Hon sprang ca 20 min kändes det som, det var säkert mindre men paniken gjorde att det kändes längre. Vi försökte få tag på henne gång på gång, till sist fick vi in henne i en annan hage och kunde då få tag på henne. Herregud vilken start. Sen lastade vi igen och det gick bra, åkte iväg till Strömsholm och hon var helt lugn igen. När vi tog ut henne och jag skulle rida fram kändes hon precis som vanligt, hela värmningen var hon så mjuk och fin! Lyssnade bra, vi fick till några fina byten, skolor och längningar.

Väl inne på banan var det väldigt mycket att titta på, jag upplevde henne lite tittig och spänd, första och sista travökningen var fina, sista galoppökningen är jag också nöjd med. Missade båda bytena och en travlängning samt en öppna, även bakdelsvändningarna. Hon laddade på mer än någonsin och jag var inte riktigt beredd på det så hon gick in i galopp. Men överlag är jag nöjd att jag höll mig lugn och ändå red ihop det så gott det gick. Sen när jag kollar på filmen ser det inte alls lika spänt ut som det kändes, brukar vara så haha. Blev ännu mer nöjd med tanke på att det är hennes första tävling på 3 år, och min första på storhäst! :D Väldigt nöjd var jag då, och vi fick 62,3% vilket jag blev glad för! Med de missarna jag hade var det bra procent! Fina kommentarer och en 7e placering fick vi! :D

​Jag är väldigt nöjd med första starten trots många missar, men hon höll sig så fint i form och drev på mer än någonsin, vilket var så kul! Det verkar även som att hon tyckte det var så kul att komma ut igen, det viktigaste av allt! :D

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Idag är det äntligen dags för min första tävling på 5 månader, första på storhäst och även debut för mig och Wilma och i MsvC:2😍 Jag är så himla laddad för dagen, som jag längtat!

Just nu har jag ätit frukost och ska nu packa iordning och borsta tänderna. jag har tävlingskläderna på mig under och med andra över så de inte blir skitiga. Cykeln har fått punktering så det blir bussen ut idag haha😂 Jag ska släppa ut i mitt stall och sen direkt upp till Malin och Wilma med alla grejer och börja fixa med henne. Hon ska tvättas och allt idag😄

Vi ska åka vid 13.30, så är det start 16.22😍 Håll tummarna för oss idag!

Likes

Comments

Hej! Ännu en helt underbar dag, spenderades i stallet större delen av dagen😍Jag red ut idag igen då jag och Max inte kunde motstå att rida ut och galoppera i vårsolen!

Imorgon är det tisdag och dagen före tävling, jag ska rida Wilma lösgörade i rund och låg form. Förbereda inför tävlingen så hon är med på mina noter😄 Ska bli så roligt! Sen kommer vi tvätta och fixa allt på onsdag då jag startar så pass sent. Idag har jag sytt på nummerlapp på schabraket och satt dit rätt nummer på den till tränset, 217 blev det den här gången!

Nu ska jag gå och lägga mig, upp tidigt imorgon och släppa ut hästarna samt locka och fixa. Det ska regna imorgon så då blir det dressyr med Max, så får han vila på onsdag. Sen kl 15 ska jag rida Wilma😄

Godnatt!

Nya nummerlappar jag fick i julklapp av mamma, kul att få inviga de nu😍

Likes

Comments

Godmorgon! Vilken dag det var igår! Solen sken hela dagen verkligen😍

Uteritten med Max gick riktigt bra, han var pigg och glad! Vi galopperade i lite backar bakom skogen och han var väldigt lydig och fin!😄

På eftermiddagen bjöd Wilma på ett fantastiskt pass i ridhuset, jag fick sån känsla över hur jag ska rida henne. Det var 4e gången jag red henne igår, riktigt fina öppnor och längningar! Bytena kom också att bli riktigt bra, red upp hela programmet och det gick väldigt bra! Fick många bra tips inför tävlingen och vet exakt hur jag ska göra nu😄 Höger slutan har hon satt lite i huvudet att gå in i lite för mycket samling, men det släppte mer och mer. Tror det kan släppa i ett annat ridhus då hon lärt sig vart det ska vara hemma.

Idag ska jag bara rida Max, vi ska rida dressyr i ridhuset och se lite hur allt står till. Sen imorgon ska jag rida både Max och Wilma igen (inför onsdag)😃 Hoppas ni får en bra måndag!

Likes

Comments

Hej! Hoppas alls haft en bra påsk med familj och vänner! Jag jobbade på Arphus igår, får rycka in när det behövs😄 Så mitt påskfirande byttes ut mot ännu mer timmar i stallet, sen när jag slutat vid 16 så kom mamma och hämtade mig så åkte vi hem och gjorde ett "mini-påskbord" för oss två!

Max har vilat nu över påsk som planerat. Tänkte rida ut idag, galoppera ute i vårsolen😄 Vi ska rida en lite längre runda med lite backar, så tar vi oss in i ridhuset imorgon och jobbar vidare. Idag ska jag även rida Wilma, tror inte jag nämnt henne så mycket här? Idag blir det iallafall 4:e gången jag rider henne, så himla kul är det! För på onsdag ska jag debutera på tävling med henne i MsvC:2, även min första tävling på storhäst!😍 Jag är riktigt laddad och vill bara att det ska bli onsdag snart! Jag ska även rida henne på tisdag så jag får känna på henne dagen innan, så 5 gånger kommer jag ha ridit henne när jag ska tävla😂 Hoppas vi håller ihop det!

Men nu ska jag sätta fart och mocka samt fixa allt foder, sen är tanken att jag ska rida Max, efter det gå upp till Wilma och fixa allt åt henne och medan hon är inne och äter vid 14 tänkte jag mocka hagarna här. Sen vid ca 16 ska jag rida henne!😄 Hoppas ni får en fin söndag så hörs vi!

16:43 startar jag på onsdag!😃

Likes

Comments

Hej! Idag var det tävling som stod på schemat, för Freja och Zurfen! De skulle debutera på tävling tillsammans, i LB:1 i Hallstahammar. Zurfen har verkligen varit fantastiskt fin med henne här i veckan så det var riktigt spännande och se hur glad han skulle bli! Kan säga att vi hade en ponny som travade in i transporten hemma haha ;)

Det såg hur fint som helst ut på värmningen, precis som igår, var han med på hennes noter till 100%. Lydig och stadig, hon gjorde det riktigt bra med att verkligen mjuka upp honom innan hon satt ner och så. På banan höll hon samma fina, jämna form och det såg verkligen fantastiskt bra ut! Jag blev helt rörd över hur fint och bra hon visar bästa Zurfen! Fokuset idag var att han sulle vara så avslappnad som möjligt, vilket han var till 100% hela ritten! :D

De red ihop fina 71,6% och vann klassen! Jag är så glad för deras skull och så himla stolt över de! Vinterträningen har verkligen gett resultat! Han är inte lätt att hålla så avslappnad och fin som hon gör, det är verkligen inte alla som klarar av. Det är svårare än man tror att rida Z, Freja gör det bästa jobbet med honom. De är perfekta tillsammans!<3

​Nu tränar vi vidare för nästa tävling om exakt en månad! :D

Likes

Comments

Hej! Efter ett tag med paus pga skolan så är jag tillbaka så mycket som det går igen!

Det har gått bra med både Max och Wilma som jag ridit nu 3 gånger. På onsdag ska jag tävla henne i MsvC:2 och imorgon ska Freja och Zurfen debutera på tävling tillsammans i LB:1😄 Så himla kul! lördag och någon mer dag så jobbar jag i stallet hos min tränare Per, på arphus! Så kul! Men nu ska jag ladda kameran för morgondagen så kommer det bilder på kvällen!

Zurfen bjöd Freja på ett superbra pass idag! Håll era tummar för de kl 12.48 imorgon!😍

Likes

Comments

Som många kanske har upplevt och tyvärr kommer få uppleva, att det alltid kommer finnas människor som ska kritisera oss. Hur många fina kommentarer man än får så är det just de där få (eller många) "taskiga" kommentarerna man kommer ihåg. De lägger sig på minnet och det är väldigt lätt att börja ta åt sig av det och tappa fokus på en själv och sin häst. Det här är verkligen något jag fått uppleva mycket, speciellt när jag var mindre och det var så lätt för folk att lägga de kommentarerna till ett barn som inte säger emot..

Det kommer aldrig bli något av den där ponnyn. Du kan ju inte starta den klassen, det kommer du aldrig klara. Gud du börjar bli lite för lång nu va?Dressyr är det tråkigaste som finns, hur kan du hålla på med det?

Dessa kommentarer har jag bland annat fått höra under åren. Att få höra det som barn, om min nya ponny som jag älskar med hela mitt hjärta. För min del så kan jag säga att det är tur jag var ganska envis som liten. Jag bara körde på, oavsett vad folk tyckte eller sa. När jag fick höra att jag aldrig skulle klara att starta LA i det läget, då gjorde jag det ändå. Inte vann jag på 70% men jag ville utvecklas och för att utvecklas måste man våga ta utmaningar. Det har jag haft i minnet sedan liten. Tror att det är en stor del av att jag aldrig tappat intresset trots att ha fått höra en del. Att få höra att jag inte kan har triggat mig mer till att faktiskt visa att det går. Allt det här har för det mesta varit med Thommy. Vi köpte honom som 6 åring, han hade gått hoppning och ponnygalopp. Jag skolade om honom till dressyrponny med hjälp av tränare och vi var med i SM 2012. Att rida SM då efter alla år med blod, svett och tårar det var en av de bästa sakerna jag gjort. Då visade vi alla som inte trott på oss att det går ändå, med vilja och brinnande intresse för hästar.

Jag har tränat för min nuvarande tränare Per sedan jag var 10 år. Det är han som hjälpt mig, först med Thommy, sen Spirit och Zurfen. Han har alltid trott på mig och aldrig sagt att jag inte kommer klara något. Därför har han alltid varit min största förebild för den otroligt duktiga ryttare han är, men också för den fantastiska person han är. Jag litar på allt han säger och det visar sig verkligen varje gång vilken fantastisk tränare han är. När det gäller att ta kritik så har jag lärt mig efter föreläsningen med Ryttarinspiration, att kolla på personen som säger det. Har han/hon gjort det du gör? Har han/hon mer kunskap och erfarenhet? Om inte, så finns det INGEN anledning att du ska lyssna och ta åt dig vad personen säger. Det är verkligen så sant, för varför skulle någon mindre kunnig veta bättre än dig själv? Det finns ingen anledning.

Det gäller verkligen att lita på sig själv och sin tränare när det gäller den här sporten, och säkert många andra också. Att lägga andras kommentarer (negativa) bakom sig och ta hjälp av den man har förtroende istället. Det är så viktigt, för att kunna utvecklas och prestera.


Likes

Comments

Hej! Gud vilket väder det varit idag, fram tills eftermiddagen så sken solen och det kändes verkligen som vår! Jag har varit i stallet två gånger, först utsläpp och hoppning sen intag senare på eftermiddagen.

Hoppningen idag gick jättebra. Vi byggde fram och sen värmde jag upp. Han var riktigt avslappnad och vilade i steget från start. Så himla fin! Sen i galoppen var han naturligt samlad redan från start så jag fick rida på lite mer nu när han inte skulle gå dressyr. Jättefin i alla gångarter. Sen började jag hoppa, det gick bra men jag måste verkligen tänka på min blick och sen att ge honom signal så han hoppar av rätt. Vi hade ett räcke och sen oxer med 4 galoppsprång, det gick superbra! Sen hade vi studs också, det förstod han sig inte riktigt på men han försökte i alla fall haha. Till sist så avslutade jag med cavaletti i trav, han lyfte väldigt fint och var jätteduktig! :D Gud så roligt det är att hoppa!!

Imorgon ska jag upp på morgonen och rida, först Max vid halv 8 tänkte jag, sen en annan vid 10 och sist Zurfen efter lunch. Roligt med så många att rida imorgon! ;D På eftermiddagen ska jag åka till min morbror som ska hjälpa mig med matte och fysik inför kommande prov, perfekt att ha en kunnig morbror när det blir svårt ;)

Nu ska jag fixa lite här hemma och sen blir det mellomys med mamma. Hoppas ni haft en fin lördag!

​Finaste grabbarna <3

Likes

Comments

Godmorgon! Nu är jag uppe och äter frukost. Det är efterlängtad lördag idag och solen skiner, kan det bli bättre?! Idag har jag massor av plugg att göra, MEN innan det ska jag ut till stallet och hoppa Max samt fixa allt där.

Igår red jag ut ensam med Max, vi red först till ett par brantare backar att klättra i, de hade tinat upp så de var i det jättebra underlaget i sand som de brukar :D Vi klättrade där upp och ner ett par vändor lite olika backar. Sen red vi hemåt igen och så red vi ut runt ökna. Där galopperade vi mycket och han var så himla glad så det bara sprätte i kroppen på honom! Kan säga att jag var nära att få smaka grus ett par gånger haha ;) Men allt gick bra och han blev lugnare efter varje fattning vi gjorde.

Idag som sagt ska vi hoppa, jag har tänkt ta med et hoppbok jag har med avstånd och förslag på banor. Haha, jag som inte är van att hoppa en gång i veckan har inte koll på allt ;) Det ska verkligen bli jättekul och jag hoppas han sköter sig idag! Sen innan det ska jag också ta en helkropps bild på honom, idag har jag nämligen haft honom i exakt 1 månad. Tog en bild första dagen och tänkte ta efter varje månad för att se hur han förändras med tiden. Kanske kommer upp här senare!

Tror jag ska skriva ett litet längre inlägg angående vikten i att kunna bortse från vad folk säger och tycker, det kommer alltid finnas människor som inte håller med dig och som kan kritisera dig på ett dåligt sätt. Jag har fått höra en del saker genom alla år och efter att jag var på föreläsningen med Ryttarinspiration så har jag verkligen fått en ny syn på det! Ska försöka skriva ihop det så det komme rupp imorgon. Hoppas ni får en fin lördag!

Thommy är verkligen ett bra exempel på något alla sa inte skulle gå, men som gick ändå. han gick från vild hopponny som 6åring till att gå SM ponny dressyr 2012. Bästa Thommy <3

Likes

Comments