Header

Hejsan,

Det var ett tag sedan jag skrev sist, vilket är för att jag haft så mycket på gång i skolan med gymnasiearbete, plugg och vikarier som kommit och gått under en tid nu. Men nu är det iallafall bestämt att våran mentor är tillbaka 50% tillsammans med en annan lärare vi har på lektionen vilket känns bra. Det känns som att alla nu har en chans att verkligen få hjälp i klassen.

Något jag inte berättat för er på bloggen är att jag börjat ett nytt kapitel i mitt liv. Den 22:a oktober blev jag singel. Vilket jag ganska snabbt insåg att det var det bästa som kunnat hända mig. För ärligt talat så var jag inte lycklig. Det kändes aldrig riktigt rätt. Kändes inte som att jag blev älskad eller uppskattad alls det sista 4 månaderna. om det inte vart ännu längre.. Men vet ni vad? Jag mår så mycket bättre nu. Under dessa dagar jag varit singel har jag mått så bra och skrattat så mycket att jag fått tårar och ont i magen. Jag känner mig för en gångs skull fri. Jag bara önskade att jag insåg det mycket tidigare, att hans och mitt förhållande inte skulle leda någon vart för det gjorde det ju inte. Men i förhållandet fanns det självklart bra stunder också! Men de dåliga vägde mer än de bra. Jag fick ju en paus från mina syskon ett tag som jag förövrigt saknat så inåt helvete att det gjort ont. Och min mamma, hur har jag ens klarat mig utan henne? Det vet jag inte ens själv. Och min bonuspappa, även om han och jag haft lite ups and downs så finns han där. Och det är allt man behöver i livet. Personer som alltid ställer upp och får en att må så jädra bra. Förövrigt så finns det en viss speciell person som också får mig att må så bra och jag är glad att han och jag träffades, verkligen.

Jag har faktiskt saknat syskontjafs och småsyskonens snoriga kramar, haha. Och de nya tillskotten i familjen Zelda och Zimba är ju bara allt för gulliga. Och Sessan, våran galenpanna till hund, haha.


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejsan,


Gårdagen (torsdag) gick hyfsat bra, migränen hade lindrats under natten med hjälp av mycket vatten och 2 treo så jag kunde komma iväg till skolan vilket var skönt. Vi börjar ju våra dagar 08.30 alla dagar förutom måndag och tisdag för oss som har svenska i individuellt val vilket är najs. Men iallafall igår hade vi ingen vikarie förens efter klockan 12, det gick ganska bra ändå, jag jobbade med mitt gymnasiearbete och strukturerade upp det i min mall och skrev in mer text. Det är långt kvar tills jag är klar men jag har kommit en bra bit på väg vilket känns väldigt skönt. Igår hade A möte på jobbet hela dagen så han började senare än vanligt och kom också hem senare än vanligt så jag dansade runt hemma till musiken i lägenheten medan jag lagade mat, vegostroganoff med ris, mums. A kom hem runt 21 så jag hade hunnit pyssla med mina naglar och kolla på How I Met Your Mother också och jag måste bara säga att jag är helt tok fast i den serien. Det går inte ens en dag utan att jag kollar på den, haha.


Idag är det fredag och det är skola som vanligt och oturligt nog är huvudvärken tillbaka :( Jag får se till att dricka vatten och inte stressa för mycket idag, inte för att jag stressar medvetet. Men när jag jobbar med något vill jag helst ha det klart nu nu liksom. Idag ska vi också åka hem till A’s föräldrar vilket ska bli riktigt mysigt. Nellie kommer bli sååå glad. Snart är det för övrigt också valpar på gång, vilket ska bli riktigt mysigt. Kommer ihåg när förra kullen kom och dem var så vansinnigt söta, jag fastnade specifikt för en valp som då var döpt diezel/dizel vet inte riktigt hur namnet stavades men herregud hon var verkligen vacker och ståtlig redan efter bara några veckor. Hennes öron stod upp väldigt tidigt och hon var pigg utav sig. Hade jag haft råd och inte gått i skolan hade jag köpt henne direkt, gå långa promenader med henne och mysa tillsammans. Awww. :) Det får bli ett framtida projekt. Men först vill jag faktiskt ha en katt, det har jag bestämt mig för sen några år tillbaka. Mys.


Nu sitter jag förövrigt på bussen när jag skriver detta och tänker nog faktiskt vila lite på bussen, det tar på krafterna att somna sent och vakna vid 5.. Sen vill jag också få bort huvudvärken.


Vi hörs.


Likes

Comments

Hejsan! 

Denna dagen har varit sådär men har faktiskt också goda nyheter! Dagen i skolan har ju varit som den nästan alltid är, lite halvseg och inte så mycket att göra, iallafall när man pluggar så satans fort att man knappt hinner blinka, men jaja. Jag har ju väldigt ofta huvudvärk och det här är en sån dag då den verkligen inte vill ge sig alls. Har haft migrän sen lunch vilket suger. Min mentor har förövrigt sjukskrivit sig från och med idag och två veckor framåt, när man vet anledningarna till varför så tycker jag iallafall att det är väldigt trist, även om han är som han är.. 

Idag har jag mest frusit under dagen och inte haft så mycket plugg att göra. På religionslektionen hade vi diskussion vilket jag tyckte gick bra, iallafall för mig. Jag var ju praktiskt taget den enda som pratade vilket är väldigt trist. Men det säger ju bara en sak, att vår klass inte blivit tillräckligt bekväma med varandra. Vilket också är trist för det är inte alls långt kvar till studenten. 

Efter skolan så ville jag egentligen bara cykla hem och lägga mig ner i sängen och sova men lilla jag som planerar utav mig gick och frågade efter praktikplats och jag fick nämligen en plats på andra försöket. GinaTricot här i Nyköping, känns så skönt att ha praktikplatsen i samma stad som man bor i! Ska bli sjukt kul att prova på att praktisera inom klädbranschen denna gång! :) 

Igår var jag förövrigt hos tandläkaren vilket där dem beslutade att jag ska få tandställning inom en snar framtid vilket kommer bli väldigt skönt då jag har trångt i munnen och bökigt med mitt korsbett. Samt käken såklart. Jag var också hemma den dagen, dels för att jag skulle ha missat väldigt mycket lektionstid av all pendling samt väntande på buss men också för att vi inte hade några lektioner då mentorn är sjukskriven och ingen vikarie fanns och religionsläkaren hade ett besök hos läkaren. 

Nu ska jag ta och dricka ännu en treo, äta upp min fil med hemgjord granola och krypa ner i sängen och vänta på A som är och spelar innebandy. Min älskade A, han är helt fantastisk.

Vi hörs!

Likes

Comments

Jag, A och A's mamma har varit ute och plockat svamp den här kvällen. Det är faktiskt första gången som jag och A har plockat svamp tillsammans och det var riktigt mysigt faktiskt. Jag fotograferade flugsvamp för att fotosnillet vaknade till och sen fotograferade jag fångsten vilket blev ett par trattkantareller. Idag åt jag också svamp, förvånar mig mycket att jag inte tyckte det var äckligt. Har alltid avskytt svamp i både smak och konsistens. Antar att det är ett tecken på att man blivit mer vuxen av sig.

Vi hörs! 

Likes

Comments

Veckan har gått fort men på något sätt har den ändå gått så segt. Jag har haft huvudvärk varenda dag den här veckan vilket har gjort att jag typ avskytt att ens kliva upp från sängen och dra mig iväg till skolan. But you gotta do what you gotta do. 

Jag gjorde en presentation den här veckan i skolan som jag förhoppningsvis fått högt betyg på, det lät iallafall som det. Något som jag också gjort denna vecka är att hjälpa två stycken vänner till mig att få den hjälp dem behöver i skolan. De har dyslexi och ingen lärare verkar bry sig alls. Så jag kände att jag behövde kliva in och göra något. Känns ju lite smått ruttet att skolan inte tar det ansvar som den ska ta. Jag får hoppas att det bättrar sig iallafall. 

Jag måste erkänna att jag ibland saknar pappa väldigt mycket. 

Idag har dagen varit ganska seg, jag och Axel sov i eftermiddags för att vi var trötta. Både han och jag har huvudvärk idag, för mig är det ju ingen nyhet att jag har huvudvärk. Jag har också chattat lite med mina systrar och kollat på How I Met Your Mother som jag fastnat för. Är just nu på säsong 3 avsnitt 2. Jag älskar't. Andra gången jag tittar på den serien. 

Vi hörs

Likes

Comments

Kärlek är komplicerat,

det kan göra en galen men samtidigt få en att må så bra,

så lycklig och så säker,

inte rädd, inte heller otrygg,

Att vara i famnen på den man älskar mest är bland en utav de finaste sakerna i livet,


Saknad

Saknad är något jag ofta känner, saknad är något som alltid kommer finnas med i mitt liv,

Saknaden efter min pappa,

Saknaden efter min gammelmormor,

Saknaden efter min halvbror,

Saknaden av alla som funnits där för mig men som inte längre finns kvar,

Saknaden efter mammas föredetta, pappa brukade jag kalla honom,

Saknaden efter en lycklig familj,

Saknaden efter min självsäkerhet,

Saknaden av att tycka om mig själv.

Likes

Comments

Förra veckan gick iväg rätt så snabbt, likaså denna helgen den flög minsann förbi som vinden. Jag tycker det är synd att tiden går förbi så snabbt, man hinner knappt med och inser att det redan är kväll men det känns som att man precis vaknat.

Förra veckan i måndags åkte jag med A's mamma till skolan, hon skjutsade mig dit för att vi sovit där över helgen och hållit på med bilen. Börjar bli en vana att gå ut i garaget och skruva nu mera. Jag börjar ju egentligen 10 på måndagar och tisdagar men det är väl alltid skönt att ha 2 timmar i skolan innan första lektion där man bara kan läsa böcker och slappa, stressen minskar rejält då.

Tisdag hade jag tandläkartid på morgonen och stannade för övrigt hemma efter det också, ibland har man bara dagar då man känner att " nej, nu får jag tänka på mig själv lite grann " ibland behöver man faktiskt bara ta det lugnt. Det är bra för själen. Det gick förövrigt bra hos tandläkaren, inga hål som vanligt. Den 19 sep har jag tid igen och tandspecialist ska kolla på mina tänder inför beslut om tandställning, najs.

Onsdagen flög inte förbi som alla andra dagar, denna dag var seg som snigeln. Jag var super trött och allt kändes bara dåligt, hade ingen ork. Har varit så på senaste tiden. Vet ej varför. Jag jobbade lite med gymnasiearbetet, har kommit på vad jag ska skriva om och så vidare så det känns prima iallafall!

Torsdagen flög förbi och jag hade handelsämnen och Svenska på slutet av dagen, läraren var sjuk så vi hade vikarie, han var väl okej men han kändes verkligen som en person som vill bli klar med saker för snabbt. Man hann liksom inte färdigt med det man skulle och bara sköt på med uppgifter.

Fredag skola igen som vanligt. Handelsämnen och Svenska, det gick kanon. Gjorde en presentation som jag lämnade in och fick högt betyg på. Skrev också ett student tal som läraren sa var förvånansvärt bra och att det som var skrivet på pappret verkligen var rakt från hjärtat. Det känns bra för det var ju det som var meningen. Vi började också i fredags att sälja kakor till våran student, det är roligt att göra något annat än bara plugg faktiskt.  Efter skolan åkte jag hem till A's föräldrar igen och kollade på How I Met Your Mother, en serie som jag börjat kolla på och verkligen fastnat för. 

I helgen målade vi färdigt bromsok på bilen och satte dit bromsskivor, bromssköldar och diverse kopparrör och bromsslangar där fram. Det börjar ta sig nu. Så småningom lär bilen rulla igen. Det känns bra.

Jag har förövrigt läst väldigt mycket på senaste och nu håller jag på och läser en bok vid namn Grey som jag aldrig avslutade förra året tack vare det enormt tråkiga avtalet som dem beskrev allt för detaljerat. Den biten är nu över och det intressanta är tillbaka. Jag är halvvägs i boken nu.

Ps. något ni inte fått veta är ju att jag och A samt mina två äldre småsystrar var iväg till Norge och tältade tillsammans. Det var roligt och spännande, längtar redan till nästa sommar när vi ska tälta! Fast då blir det nog bara jag och A. :)

Ni får ha det så bra så hörs vi snart igen!

Likes

Comments

Efter ett tag borta från bloggen så är jag tillbaka, jag kände att jag behövde vila ut ordentligt i somras. Det har satt sina spår efter ledigheten, jag har mer energi till pluggandet och det går faktiskt jättebra hittills. Det är så många gånger jag hittills kommit hem lycklig över att det går så bra. Det känns som att det här kommer bli ett bra år. Jag har varit så orolig i slutet av sommaren inför gymnasiearbetet då vi knappt fått info om det överhuvudtaget, vi vet bara att det ska göras liksom. Så dagen innan första skoldagen hade jag panik och ont i magen av all oro. Men det går mycket bättre, det gör det verkligen.

Igår tog jag en spontan springtur på ca 40 min, vilket är något jag oftast inte gör då det inte är min grej men igår så sprang jag, jag tyckte om det.

Nu sitter jag förövrigt med blöta byxor i väntan på att lektionen ska börja, entreprenörskap och företagande.

Vi ses

Likes

Comments

Hejsan,

Är det inte lite otroligt hur jag redan har skurit mig i fingret sisådär 3-4 gånger det här året? Sist var det tummen som det forsade blod ur och nu är det ringfingret som fick stryk. Det blöder inte längre vilket är väldigt skönt men ont gör det fortfarande och tittar jag på knivsåret så blir jag svimfärdig så det planerar jag inte på att göra. Ett plåster sitter på så att jag slipper se såret för det ser inte så roligt ut men kunde ju ha blivit värre.

Har precis kommit hem ifrån en springtur med Nellie och har plockat och dödat fästingar som satt på henne, usch de där småkrypen är inge roliga alls. Jag måste medge att det är svårt att ta bort dem ibland och inte så lätt när man skurit sig i fingret heller.

Helgens planer blir förmodligen att åka till Flen och hälsa på A's föräldrar igen samt bror med flickvän som kommer på besök men vi får se hur det blir, inte riktigt bestämt till fullo ännu.

Middagen som jag och A kämpade med igår, dess slutresultat blev katastrofal, det blev så illa att inte ens A åt och han äter allt. Okej inte allt men han klagar för det mesta inte på maten men nu var det illa. Så det fick åka i komposten direkt. Det jag pratar om är alltså Wokade grönsaker med kokos-sås och pasta. Såsen var det som förstörde maten så idag blir det istället vegofärs till resten av pastan. Känns lite säkrare med tanke på att vi är mer vana vid det. Hoppas jag inte skär mig i fingret idag igen..

Ha det fint!

Likes

Comments

Hejsan,

Midsommar firades inte på ett speciellt sätt detta år, själv känner jag inte att det är något som egentligen bör firas, jag menar vad är det för vits med sill och potatis när man varken gillar det eller kan äta det med tanke på att man är vegetarian. Ja ni förstår nog. Dansa runt en midsommarstång är inte heller något som låter speciellt lockande när man är 18 bast.

Utan jag spenderade min midsommar med folk som betyder väldigt mycket för mig, vilket är A och hans familj. Det hade inte kunnat firas på ett bättre sätt, tycker jag. Vi rafsade bland annat ihop hö då A's familj inte har hästar kvar och därför inte har användning av hö. Måste medge att jag har lite träningsvärk i magparitet.

Apropå träningsvärk så har träningen legat i idé för mig sedan i Måndags denna vecka, dels för att magen krånglar men också huvudet. Jag började skriva en huvudvärksdagbok men har dock glömt att skriva dem senaste dagarna vilket jag egentligen borde göra nu! Jag måste få svar på vad det är som är fel, om det är brist på något i kroppen eller om jag helt enkelt lider av kronisk huvudvärk. Det var ju alltid på tal att det var ögonen men efter att ha haft glasögon i mer än ett år kan jag ju inte påpeka att det är problemet.

Jag får hoppas att huvudet är på min sida så att jag och A kan träna ihop igen, för jag älskar verkligen det. Det är så kul och avkopplande och framförallt bra för min stress. Något jag också märkt att bra när det kommer till lugn för mig så är det att ta fram min ritbok eller målarbok och bara sitta där och fylla i diverse saker medan fantasin får flöda och lugnet komma till mig.

Jag har nyss druckit varm kakao, utan socker. Förut var det av ett mindre problem men jag måste medge att det är fantastiskt gott, mycket godare än sketen obóy fylld med massvis med socker. No offence ni som älskar obóy, jag har också gjort det en gång i tiden när jag inte brydde mig så värst mycket om min hälsa. Men det har ändrats. Nu ska jag umgås med A och ni får ha det så himla bra!


Förresten, om ni vill ha en frågestund så kan ni bomba med frågor i kommentarsfältet, vad ni än vill veta.

Likes

Comments