Hej på er!

Jag har tidigare inte valt att nämna någonting om det som hände i stockholm på fredagens då jag kände att alla sociala medier översvämmades och folk var upprörda, chockade, ledsna, arg och mycket känslor i luften. Nu när det har lugnat ner sig så känner jag att jag vill ta upp någonting som jag tycker är jätteviktigt!

Förutom att allting är jättehemsk och jag känner stor sorg över de människorna som har mist sina liv, så måste alla människor tänka på att religion är ingenting som uppmuntrar till denna typen av dåd. Religioner bär inte ansvaret av detta dåd, en människa gör. Många människor väljer att öppet beskylla asylsökande/invandrare / muslimer för de problemen och våldet som händer i Sverige och i världen. Asylsökande och invandrare är människor som oftast inte har något annat val än att lämna sina länder för sitt eget livs säkerhet och deras familjer säkerhet. De kommer till Sverige för att få ett bättre liv. Bara för att en person av tio gör någonting hemsk betyder inte att de resterade nio personerna är hemska människor. Det är nu som det är ännu viktigare att inte visa rädsla eller att vi stannar upp våra liv för att vi inte vågar leva våra liv, då vinner terrorismen. Syfte med terrorism är att skapa skräck, rädsla och på så sätt få makt ( tro mig, jag vet jag läser internationella relationer där vi har haft ämnet terrorism). Precis som att kvinnor fortfarande går ute på gator trotts rädslan av att bli påhoppade eller våldtagen så måste människor kämpa och våga vistas ute.

Samtidigt som detta hemska har inträffat så har folk blivit mer enade och många människor har fått upp ögonen för vad främst polisens arbeten innebär, " När människor springer från faran, springer polisen mot faran" och många människor har visat stor tacksamhet till polisen som helhet vilket jag tycker är fantastiskt, men polisen har alltid gjort detta. Det är en del av deras vardag, men att det först har uppmärksammas nu..

Ta hand om era när och kära, ta hand om er och var tacksamma för varje dag ni får! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments