Johanna:

Åh vad jag känner igen mig i detta! Svårt det där med kärlek... Känns som att det är så lätt för andra att hitta någon seriös, medans man själv bara träffar fel hela tiden. Så jag känner iallafall, men vet att man sällan är ensam om det. Av ren nyfikenhet, var hittar du killarna du dejtar? Alltid intressant att höra. 😊

Svar:

Ja, kärlek är så komplicerat. Och när man tänker för mycket gör man den ännu mer komplicerad. Jag tycker bara det verkar jobbigt att ha pojkvän, hehe. Jag vill vara singel och känner inte att jag behöver någon annan. Vi får väl se när det ändras!

I alla fall, som svar på din fråga; Killarna jag dejtat har kommit från lite olika ställen. Under gymnasiet var det att jag träffade folk i skolan. Du vet man spanar in varandra i korridorerna, på hemmafester och så där? Var nog kär, mestadels olyckligt, under hela min gymnasietid tror jag, haha. Efter gymnasiet flyttade jag ju till Skellefteå där jag träffade min dåvarande pojkvän genom skolan. Tillbaka i Stockholm gjorde jag slut och sedan dess har jag träffat folk genom jobb, gemensamma vänner och så. Och några har kontaktat mig genom Facebook eller min instagram! Antingen killar jag känt lite halvt eller inte alls 😊 Tycker det är jättekul! Man måste bara vara väldigt försiktig när man träffar någon man inte träffat förut! Allmän plats och dagtid!! Haha. Har i alla fall dejtat en del och varit på både pinsamma, tråkiga, roliga och helt underbara dejter.

Hoppas det var ett bra svar. Kram!

Likes

Comments

Jag skriver inte ofta om kärlek. Kanske är det för att jag är rädd för att den ska försvinna om jag gör ord av den. Kanske är det för att jag är rädd att jag ska fly från den om jag gör den verklig.

Inte heller vill jag att någon ska läsa och tro att det är en stor grej, och sedan när allt spricker undra vart han tog vägen. För så är det för mig just nu. Ingenting betyder inget men ingen betyder allt. Singelliv. Dejtingkultur.

Sedan i somras ungefär har jag dejtat regelbundet. Innan dess var jag helt ointresserad. Hade nyss gjort slut med min dåvarande pojkvän och jag ville inte ens vara i närheten av kärlek. Sedan blev jag mycket sjuk och i den perioden var inga typer av relationer prioriterade. Men så, förra sommaren, träffade jag någon som väckte kärleken hos mig igen. Pirr. Sedan dess har jag dejtat olika typer av killar och haft relationer som blivit mer eller mindre seriösa och långvariga. Vissa bara för att jag ville ha en mer händelserik vardag, andra av en ren slump.

Tyvärr är jag en sådan som tröttnar. Jag orkar inte ändra om hela mitt liv på grund av någon annan. Då är det ju heller inte kärlek vi pratar om, för då gör man ju allt för den andra.

Jag saknar känslan av att behöva någon, att vara riktigt kär. Men jag blir bara inte det, inte den senaste tiden. Jag känner aldrig den där starka känslan av att jag inte klarar mig utan honom. Spelar han svår eller är dryg så struntar jag bara i honom och lever på.

Jag har alltid haft någon. I högstadiet, gymnasiet - alltid någon. Ni vet han som man kysser på festen? Eller ser en film hos på söndagen? Inte en pojkvän utan bara en någon.

Kanske är det för att jag alltid haft så fullt upp att jag inte haft tid att lägga energi på en relation. Kanske har jag bara träffat fel personer. Kanske är det för att jag, istället för att gå ut på krogen, suttit hemma och övat piano. Kanske är jag rädd.

Det är jag, rädd. För att bli sårad, lämnad. Men också för att bli påverkad på ett negativt sätt. Pojkvänner som trycker ned en.

Jag blir så fokuserad på att jag klarar mig själv, på att jag inte behöver någon pojkvän, att jag stöter ifrån mig alla som vill komma nära.

Likes

Comments

Vilken underbar kväll jag hade igår. Verkligen en kväll som fick mig att le. Enda negativa var att damen bakom mig skrattade väldigt högt i mitt öra hela föreställningen. Har på riktigt fortfarande ont i örat, haha! Men jag förstår henne, det var en otroligt rolig föreställning. Jag kunde verkligen inte be henne sluta skratta, då hon verkligen njöt av föreställningen och kvällen.

Vi åt middag på Pong i Skrapan. Kan verkligen rekommendera! Supertrevlig personal, god mat (möjligtvis hade jag velat ha mer hetta i maten) och fräsch känsla på hela stället. Och hörni, jag har upptäckt att jag äntligen lärt mig tycka om koriander! Hemligheten var övning, övning och övning. Tillslut kan man tycka det är gott! Men bara färsk koriander, och bara bladen. Stjälken smakar fortfarande tvål i min mun...

Avslutade middagen med en cappucino och en jättegod liten chokladbit man fick till. Mintchoklad. Perfekt avslutning på middagen och uppladdning inför föreställningen. Och den var verkligen bra! Kan rekommendera att se Bullets over Broadway. Inga tårar utan bara skratt. Inga stora solon men mycket show och glitter. Hade velat stå där på scenen jag med...

Idag ska jag öva. Har en del att förbereda inför skolstart imorgon. Bland annat göra klart min repetoarlista helt och hållet. Är några låtar jag velar mellan.

PUSS!

Likes

Comments

Godmorgon, hur mår ni? Jag mår bra, tack! Har roliga saker att se fram emot ikväll då jag ska på förställningen Bullets over Broadway på Göta Lejon. Har nyss gjort något väldigt spännande, nämligen bokat en tågresa för bara för några minuter sedan, som jag aldrig trodde jag skulle våga boka. Ni får veta mer i februari.

Igår var sista dagen på jobbet. Har jobbat där i ett år nu, mestadels heltid, och det var faktiskt tråkigt att sluta. Fick en liten avskedspresent och så bjöd jag på hembakt fika. Tyckte först det var skönt att det var sista dagen, men jag som inte tycker om avsked blev lite ledsen senare. Mest för att det kommer bli en annorlunda vardag nu och jag ger mig ut och satsar på en väldigt ostadig karriär. Men vad ska jag göra när det är det enda mitt hjärtat vill.

Tillsammans med en del andra grejer, full rulle på jobbet och mycket känslor blev jag superledsen när jag kom hem, utan att egentligen veta varför. Tycker verkligen inte om att jag känner så himla mycket hela tiden. Men jag skärpte till mig och åkte in till stan för att träffa en vän. Blev en väldigt trevlig kväll, och jag gick och lade mig med en bra känsla.

Vad ska ni hitta på idag?

PUSS

Likes

Comments

Kom nyss hem efter en mysig kväll. Direkt efter jobbet åkte jag in till stan för att äta middag med Niccan. Vi åt på sushiyama och det var första gången för mig! Supergott. Tog rullar med någon lax och chilimayo. Starkt men smakade jättegott.
Anledningen till denna utemiddag vad att vi skulle gå och se en teaterföreställning där vår teaterlärare är med. Så roligt! Och den var väldigt bra! Fin text och fin berättelse. "Nattvandrarna" heter den. Nyskriven pjäs med musik och dansinslag. Går på Stadsteatern!

Nu ska jag gå och lägga mig strax. Imorgon är sista riktiga dagen på jobbet! Sorgligt men samtidigt roligt att kunna satsa på skolan från och med nu.

PUSS

Likes

Comments

Tänk att det redan är tisdag. När hände det? Minns knappt måndagen, haha! Har ni haft en bra dag? Det har jag, men den gick inte lika snabbt då jag hade mindre att göra på jobbet. Inte såpass lite att jag satt sysslolös, men tillräckligt för att tiden skulle gå långsamt. Men det var roligt ändå! Tänk vad man uppskattar saker när de håller på att ta slut... Det är ju min sista vecka som fastanställd på kontoret. Sista veckan med fast månadslön, fasta arbetstider och allt annat tryggt jag arbetat mig till. Känns så konstigt att i vår satsa på skolan och bara gå på timme på jobbet. När skolan däremot är över vill jag tillbaka till att jobba igen. Jobba mycket och tjäna ihop bra med pengar till hösten. Ska jag plugga kommer det vara välbehövligt, och eftersom jag ska flytta hemifrån hur som helst senast till hösten kommer ett bra sparkapital vara nödvändigt.

Nu kanske ni tycker jag pratar tråkiga saker, men ekonomi och pengar tycker jag är väldigt viktigt och tänker mycket (kanske lite för mycket) på. Just därför har jag jobbat sedan jag var sexton år och sparat (men även spenderat) mycket pengar. Jag tycker inte pengar är viktigt pga status (viktigt att påpeka!!) men tanken på ett tomt sparkonto har alltid gjort mig stressad. Att skapa sig en ekonomisk trygghet är ju grunden till att flytta hemifrån, resa och göra roliga "onödiga" saker/inköp. Pengar var just anledningen till att jag hade det extremt svårt att välja mellan jobbet och skolan. Skolan kostar pengar, på jobbet tjänar jag pengar. Förstår ni mitt dilemma?

Tänker ni mycket på er ekonomi eller tänker ni mer att "det ordnar sig"?

Vore ju fantastiskt om jag uppfann en produkt som alla behövde. Då skulle jag tjäna pengar hela livet på tillverkningen av den produkten, utan att jobba särskilt mycket med just det. Då skulle jag kunna välja att spendera dagarna med volontärarbete, musik eller skrivande som jag annars antagligen inte kommer "ha råd" att göra som heltidssysselsättning.

"Att tro att man kommer lyckas är nyckeln till att nå framgång. Enda chansen att komma närmre sitt mål är att försöka."

Likes

Comments

Godmorgon! Hur mår ni idag? Jag mår toppen, och ser fram emot jobbet idag. Gick jättebra på jobbet igår och jag blev förvånad över hur mycket man hinner med när man jobbar heltid (även fast jag jobbat heltid ett bra tag på samma jobb förra året)! Från att ha jobbat halvtid + skola så kunde jag igår fokusera BARA på jobbet och hann med supermycket! Det var dessutom väldigt roligt att träffa alla kollegor igen. Kommer verkligen sakna att jobba... Hatar att jag är så här ambivalent. Jag vill egentligen jobba heltid och gå i skolan heltid. Leva två parallell-liv samtidigt. Tyvärr är ju det omöjligt.

Jag vill göra allt som man kan göra. Bli psykolog, egenföretagare, advokat, dagisfröken, lärare, musiker, musikalartist, kommunikatör, journalist, reseledare, matinspiratör, författare.. Så blir jag aldrig nöjd med vad jag än väljer, för jag kan ju alltid välja det andra.

Ska inte tråka ut er med min förvirring. Kanske behöver jag den här krisen just nu, kanske är det just den som tar mig dit jag är menad att vara. Hur som helst vet jag en sak och det är att jag gillar att ha mycket att göra, varierande uppgifter, socialt men ändå eget arbete och framför allt måste jag få vara kreativ!

Köpte bröd från Thelins till gårdagens frukostmöte. Det var ju ändå årets första kontorsfrukost. Ser ni hur vackert detta valnötsbröd är? Tänk att några simpla ingredienser och en ugn kan skapa ett bröd som ser så här perfekt ut. När människan uppfann brödet, då uppfann människan något riktigt bra. Tänk om allt bara var så enkelt som bröd.

Nu ska jag ner och göra frukost, sedan bär det av till jobbet för en ny dag. Heja!

PUSS

Likes

Comments

Alltså säsong tre av Skam. Helt förälskad! Den är så himla fin. Känns så äkta och jag blir alldeles pirrig och nyfiken efter varje avsnitt. Ni som inte börjat se denna säsong än, börja! Nu finns den ju på svenska också (om ni är som jag och inte orkar försöka förstå norska).

Om vi ändå pratar om Skam, är ni också lika fast? Jag älskar ju skandinavisk film och serier så är inte förvånad att jag tycker om den. Säsong ett var superbra och rolig, säsong två var bra men triggade mig ganska mycket då den fokuserade på Noora som haft/har problem som jag kände igen mig så obehagligt mycket i.. Nu är det äntligen en kille i huvudrollen och det är så roligt! Känns som man lär sig lite om hur killar såg på saker i gymnasiet, haha!

En av mina gamla favoriter och en nyfunnen låt, båda spelats i Skam.

Likes

Comments

Linnea:
Hej! Först vill jag bara nämna hur mycket jag tycker om din blogg. Har suttit och läst igenom dina inlägg och du inspirerar mig verkligen på många sätt! Sedan har jag också en fråga, som jag hoppas det är ok att jag ställer. Om inte så är det bara att strunta i den, så klart. Jag undrar egentligen om du har några tips på hur man kan hitta motivation till att kämpa emot ätstörningen, vad som har fungerat för dig och hur du har gjort helt enkelt.

Kram.

Svar:

Hej Linnea! Vill börja med att säga tack! Blir så glad att jag kan inspirera någon 😃
Som svar på din fråga vill jag säga att det är så otroligt individuellt. Någon motiveras av att tänka på framtida familj och barn, andra motiveras av att kunna gå klart skolan. För mig kändes sådana mål så "långt bort" och jag brydde mig inte om varken barn eller skola. Istället blev jag motiverad av att se andra som blivit friska, att umgås med helt friska människor (som aldrig varit sjuka) och göra saker som ej var kopplat till träning/mat/kropp. Träningen blev också en motivation för mig när jag var som sämst och knappt fick promenera då jag tränade mycket innan jag blev sjuk. Jag ville ju börja träna och bli stark igen.

Det blir aldrig "perfekt" tillfälle var att börja kämpa mot ätstörningen istället för med. Det kommer aldrig kännas "bra" eller "rätt". Det är bara att göra det. Dra av plåstret liksom. Skitsvårt och skitjobbigt, och ibland kanske man inte känner sig redo för det. Då kan man ju tänka - vad har jag att förlora? Vill jag lägga fler år på att leva "instängd"?

Jag är inte ett perfekt exempel. Jag har gått fram och tillbaka flera gånger, aldrig riktigt bestämt mig, varit otroligt omotiverad och så vidare. Men jag tror det är så verkligheten ser ut för många. Det är ju fantastiskt om man en dag bestämmer sig "nu ska jag bli frisk" och sedan blir man det, men jag tror tyvärr inte vägen är så självklar för de flesta.

Mitt bästa tips är att dra sig ur "ätstörningsbubblan". Sluta följa konton på instagram, "sjuka" bloggar som bara lägger upp matbilder osv osv. Ta avstånd från den "världen" och börja leva i den friska istället. Då ser du vad du missar.

Kram

Likes

Comments

Nyduschad och ska strax gå ner och värma på gårdagens linssoppa till lunch. Kommer ni ihåg att jag skrev att jag skulle ge er receptet? Alldeles snart kommer det, har planerat det till veckan. Det var alltså det jag serverade som varmrätt igår på min middag (som blev jättemysig!). Hade dock glömt hur jobbigt det är att vara värdinna ensam. Älskar att hålla middagar, men brukar alltid ha någon till hjälp. Tur att det bara var fina vänner, då känner man inte samma press.

Nu efter lunch ska jag och mamsen åka till IKEA på jakt efter ljus och nya gardiner. Håller tummarna att det inte är för mycket folk där... Tycker i alla fall det är väldigt roligt att åka till IKEA, gå in i alla rum och miljöer och planera min framtida lägenhet.

Hoppas ni har en bra söndag och gör något som ni mår bra av. Själv unnade jag mig en promenad ut i det vackra vintervädret i förmiddags. Var så otroligt skönt och befriande. Älskar verkligen att vara ute i naturen.

Ikväll ska jag sätta mig och svara på lite kommentarer, så vet ni att det kommer svar på frågor antingen ikväll eller imorgon ❤

PUSS

Likes

Comments