Postad i: Vardag

Måndag morgon och jag är redan halvvägs till Karlskrona. Regnet öser ner och det känns knappast som sommar. Tråkigt såklart, men mer tid över till att få klart måsten som bara hade skjutits upp om solen varit framme!

Har haft en mysig helg i Varberg. Allt från midsommarfirande där det både bjöds på båttur, bad i regn och så god mat. Till träning, långa promenader och skratt<3

Veckans planer:
Måndag, tisdag och onsdag - Gosa extra mycket med Highlight, försöka få stallsaker, böcker mm sålt, planera inför hösten med skola osv och träna!

Torsdag, fredag, lördag och söndag - Jobb 14-19.30 alla dagar, vara hos Highlight och smörja allt läder mm, träna och rensa min garderob

Insåg att alla dagar i princip är tomma eller ser likadana ut - men det är väl så ett sommarlov ska se ut!? Jobbigt att vara ledig men såå skönt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Yes, ni läste rätt. Carl och jag ska flytta till Tyskland! Det är såklart också då en av anledningarna till varför Highlight ska säljas. Många tycker att jag gör ett riktigt stort misstag som "hänger efter Carl till Tyskland och säljer min häst för det" men så är inte riktigt fallet. Jag har sedan vi köpte Highlight haft en plan på att sälja honom efter ungponny-åren då jag inte får tävla honom internationellt - och det är dit jag vill att han ska.


Carl ska flytta till Tyskland för att spela hockey, och för er som inte vet är Tyskland dressyrens mecka. Jag har haft drömmar om denna sport sedan jag var liten, och jag vill fortsätta med min sport. Här i Sverige har jag stora chanser att bli duktig då jag har en super tränare och en förbannat bra mamma. Men i Tyskland kan man lära sig allt. Min tränare var själv där när hon var ung, och min mamma ångrar att hon inte var där. Jag själv är inte redo för att flytta dit ensam, och om jag nu får chansen att flytta dit med en person jag älskar - varför ska jag inte ta chansen?

Det är såklart jobbigt att lämna Highlight, min familj och mina underbara vänner. Men någon gång kommer dagen då man måste testa sina vingar, för mig kommer den kanske något tidigare än vad som är vanligt. Med tanke på att jag läser på distans och kan sköta mina studier världen över finns det inga hinder. Även Carl kommer börja på skolan och läsa klart i Tyskland. Detta är en resa som jag har längtat efter att göra. Carl och jag är unga och jag tycker verkligen om att upptäcka nya saker med honom, även om det ibland kan gå upp och ned.


Planen är alltså att jag ska hitta ett hästställe där vi ska bo och fortsätta med hästar där. Men jag borde nog lära mig lite Tyska innan jag kastar mig in i allt för mycket ;) Till hösten kommer alltså bloggen att skötas från södra Tyskland och jag hoppas att många hänger med på resan här på bloggen!Likes

Comments

Postad i: Vardag

Idag är den stora dagen här för min lilla kille, ellerhur Carl? 18år och äntligen vuxen. Förra året kändes denna dagen så långt borta, men den har dykt upp snabbare än vad jag förväntade mig haha.. Vi har hängt ihop i över ett år och fler dagar lär det bli <3

Även om du kan vara jobbig ibland så är det du som gör mig glad, håller om mig när jag mår dåligt och får mig att somna gott på natten. Det är du som kallar mig fin och det är du som säger att du älskar mig. Jag är stolt över att vara din flickvän och jag älskar dig så. Vi har så mycket äventyr framför oss och det längtar jag efter varje sekund. Carl, jag hoppas att du får en bra dag - och GRATTIS!

Jag är såklart påväg upp till Varberg för att fira min prins. Kommer stanna ett par dagar och även fira midsommar med Carls familj. Eftersom Highlight vilar nu efter SM får jag passa på för att inte förlora fler riddagar senare.

Om någon dag kommer inlägget om mina planer för hösten också.. Är typ nervös haha.


Just det - måste lägga in denna artikeln också: http://www.eurodressage.com/equestrian/2017/06/19/camino-royal-taxman-and-very-fair-win-2017-swedish-young-pony-championships : Eurodressage har skrivit en artikel om alla svenska ungponnyer, där Highlight och jag då står med. Superkul att det uppmärksammas!

Likes

Comments

Postad i: Hästar & ridsport - tävling

Först en liten kort film från framridningen och sedan delar ur andra ritten. Förstår dock inte vad som blir problem med kvalitén, var bra på mobilen och lika bra när jag redigerade. När jag laddade upp den på Youtube blev den katastrof.. tips på det tack!

Efter denna ritten fick jag verkligen fina lovord! Vi slutade på över 77% och en fjärdeplats. Där vi borde ligga enligt mig ;) men omständigheter gjorde att första ritten inte gick att jämföra med våra riktiga kvalitéer tyvärr. Men det är så denna sporten fungerar - det är dagsformen som räknas!

Fotograf: Stina Olofsson Photography

Min Instagram: cornelianyberg

Likes

Comments

Postad i: Hästar & ridsport - tävling

Detta blir mycket. Vilken helg vi haft, upp som en sol och ner som en pannkaka som Ninni sade. Allt börjar toppenbra på torsdagen och fredagen för oss. Själva anläggningen är fin, men i princip nada var klart när vi kom hit tyvärr. Det har väl lite förblivit så sedan också. Många hästar som har varit rädda, då enligt mig, allt inte riktigt är "klart". Vägar som inte är avstängda, bebyggning på ridhuset där byggare skriker precis intill banorna. osv osv. Annars en väldigt fin anläggning.


Även Highlight skulle såklart bli skrämd i första rundan. Tyvärr, för framridningen var bättre än någonsin. När han blir rädd tar han inte stödet fram och jag kortar då upp och allt blir kort, formen, steget. Ja, det blir inte bra. Landade på en sjätteplats av 13 startande - helt okej trots att han flugit iväg ett par gånger.


Dag två, alltså idag, startade vi istället tidigare. Highlight var lite tröttare på framridningen men kändes bra. Vi rättade till de fel vi gjorde igår och tog nya tag. Vilken runda! Så stolt över mig som klarar av att lyssna på vad som behöver bli bättre och sedan genomföra det. Stolt över Highlight, för vilken ponny han är!

8.1 på trav, 7.5 på skritt, 7.8 på galopp, 7.5 på lösgjordhet och 8 på framtidsutsikter. 77.8 % och en fjärdeplats.


Det gjorde att jag i totalen hamnade på en sjätteplats med vetskapen att vi kunde gjort bättre dag 1 om förutsättningarna var bättre. Det känns bra då ponnyerna före är så otroligt fina också. Highlight kommer bli en kanonponny för nästa ryttare - då han faktiskt är till salu.


Det känns otroligt jobbigt och jag kan säga att jag grät mängder när vi kom ut från banan - efter det ropat upp att han är just till salu. Det är något vi har planerat ett tag och jag kände att det nu är dags att berätta det. Han är en kanonponny som kommer bli så j*vla grym snart. Han är grym redan nu, men när allt är på plats kommer han bli en EM ponny. Ni vet var ni hörde det först ;) Tufft, men så är livet. Ibland får man välja och i ridsporten går det inte att hålla vid samma partner hela tiden tyvärr. Highlight är min bebis som alltid kommer stå mig nära hjärtat. Han är min lilla prins.


(Film kommer imorgon)

Fotograf: Stina Olofsson

Ikväll har vi prisutdelning för alla 13 startande som tog sig till finalen här på SM, och imorgon åker vi hem till Karlskrona igen. Anledningen till varför Highlight kommer säljas just nu kommer senare i veckan. En sak i taget!

Likes

Comments

Postad i: Hästar & ridsport - tävling

Alltid lika nyfiken!

Godmorgon Karlstad. Här är molnen framme och regnet sipprar ner ibland.
Highlight sköter sig exemplariskt och det märks att han har vuxit i huvudet nu på senaste. Inte alls lika "valpig" utan mer vuxen.

Har fått en Box i de stora stallet där det är svalt, breda gångar och vi slipper plasttälten som alltid läcker och låter. Väldigt skönt!

Nu på morgonen har vi mockat, gett lite foder och gått morgonpromenad. Fin och stor anläggning precis vid Vänern.

Ikväll är det invigning. Ha en bra dag!!

Likes

Comments

Postad i: Hästar & ridsport - tävling

Efter 3,5 timmar i bilen landade vi i Jönköping för en paus. Allt går superbra med tre timmar kvar nu efter en timmes paus. Sedan är vi framme i Hammarö där ponny SM går i år.

Idag kommer H bara få vila och skrittas. Tufft att stå länge på transport, så lite lugnare idag. Imorgon kommer Ninni upp och då blir det träning. Lördag är första starten vid 17 och sedan en start till på söndag. Känner på mig att det kommer bli en grym helg!

Likes

Comments

Postad i: Att läsa på distans, Vardag

Godmorgon! Igår hade jag fullt upp då jag hade min första riktiga examination i ett ämne från naturlinjen. Alltså Kemi!

Med tanke på att jag trodde rubriken skulle vara "mitt första F" då jag hade tappat allt innan är jag faktiskt nöjd. Men alltså, kursen Kemi, den är inte enkel.. å då ska jag inte bara läsa Kemi 1 utan också Kemi 2 haha.

Igår var Carl och jag också på Montmartre, supermysig kväll. Vidare till ett gäng tjejer för min del. Underbara tjejer som trots att vi inte träffats o umgåtts förut verkligen var såå gulliga.

Idag är det endast packning som står på schemat. Allt till häst, med foder o utrustning - och allt till mamma o mig. En hel del saker. Så nu måste jag sätta fart med det. Ha en bra dag<3

Stina Olofsson

Likes

Comments