Prenumerera på min blogg

Postad i: Åsikter och tankar

Jag önskar att vi alla en dag kan gå här på jorden - i vad vi vill, hur vi vill och vara de vi är, utan att någon annan ska se ner på en. Utan att man ska få en drömmande blick eller höra andra prata bakom ens rygg. Är det möjligt? 💎

I ett så pass modernt samhälle som vi trots allt lever i idag, anser jag att det borde vara möjligt. Möjligt att få vara sig själv utan att någon tycker det är konstigt. Vi har hashtags om jämställdhet och feminism. Vi pratar dagligen om de alla sexuella trakasserier dagens kvinnor blir utsatta för, och vi pratar om den där förändringen som snart kommer. Men, vad händer samtidigt? Kvinnor som pratar bakom varandras ryggar, ser varandra som hot istället för systrar och försöker konstant att trycka ned någon annan!


Har vi inte insett mer? Så utsatt som kvinnan är i dagens samhälle, så skulle vi behöva gå ihop. Vi behöver varandra, vi behöver stöttning. Höj någon annan med livmoder för att du själv ska synas. Samarbeta istället för motarbeta. Vi kan komma långt på det. Den där förändringen som väntas, den kan komma om vi håller varandras händer istället för att hugga varandra i ryggen. Tänk på det tjejer.

Emilia <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Vardag

När första ljuset brinner, står julens dörr på glänt. När andra ljuset brinner....

Idag lagade mamma en supergod vegansk middag. Man behöver inte göra det så svårt som man alltid tänker sig. Kokade lite ris och blandade ihop svamp, bönor, spenat och kokosmjölk till en röra. Lite sallad på det och så är det klart. Så gott och enkelt att göra! Ser väl dock inget vidare ut för världen, eller?

Just nu jobbar jag på för fullt med körkortet. Hade körlektion idag, och en imorgon. På måndag väntas halkan, är så nervös haha! Ha en bra kväll och ta hand om er <3

Likes

Comments

Postad i: Åsikter och tankar, Att läsa på distans

"Hej! Jag gillar din blogg! Hade du inte kunnat skriva ett inlägg om vad dina planer med din sista skoltid är med student osv och är även väldigt nyfiken på vad du har för planer efter gymnasiet? 😊" Tack Emmy - och absolut. Perfekt tips på inlägg.


Skoltiden går snabbare och snabbare ju närmare slutet man kommer. Från att ha två år kvar, till att plötsligt bestämma sig för att läsa dubbel studietakt och endast ha ett år kvar. Det är lite speciellt, men väldigt roligt.

För er som inte vet läser jag gymnasiet, natur-natur, på distans. Jag har dessutom valt att läsa en högre studietakt och läsa både tvåan och trean på ett år. Vilket är det jag kämpar med för tillfället. Det betyder att jag endast har våren kvar, till sommaren tar jag studenten! Så vad är min plan efter det?

I sommar, efter studenten, kommer jag att jobba. Tjäna ihop varenda krona jag kan - men såklart också ha superkul. Men, fokus kommer ligga på jobbet.

Till hösten planerar nämligen jag och Alicia att ta oss tillbaka till vårt paradis. Bali är något vi aldrig slutar tänka på och därför kommer vi att (förhoppningsvis) spendera minst en månad där. Jag längtar redan och hotellet har snart vår bokning...

Efter det har jag inte så mycket fler planer. Jag kommer definitivt att vänta ett par år att läsa vidare, jag kommer ändå ligga ett år före alla andra i min ålder med tanke på att jag läste gymnasiet snabbare. Resa är något jag verkligen tycker om. Men kommer antagligen att jobba fler månader än jag reser - förhoppningsvis med mina sociala medier, samt något mer såklart.

I framtiden vill jag jobba med att skriva, forska och bara göra det jag älskar. Jag vill dö med tanken att jag har gjort det jag älskat, och att jag har hjälpt så många människor jag kan. Min högsta dröm handlar om att ta fram något som förbättrar livet på jorden - för oss, för naturen och för jorden i stort. Är det möjligt tror ni? Det tror jag.

Sammanfattningsvis kommer jag att resa mycket efter studenten. Jag kommer också att jobba för att kunna resa. Men jag kommer också lägga mycket tid på mina sociala medier som förhoppningsvis växer i en lugn och säker takt.. Tack för frågan Emmy.

Likes

Comments

Postad i: Fotografering

Dagen innan snön föll från himlen. Kallt, blåsigt och roligt. Min fotograf som tar mig till de häftigaste platserna. Här med utsikt över Karlskrona. Tack för de fina bilderna! Fler bilder kommer... stay tuned.


Följ mig på Instagram: @cornelianyberg

Adda mig på Snapchat, samma namn som på insta haha!

Likes

Comments

Postad i: Åsikter och tankar

Här har jag en rubrik, men inga ord. Jag sitter på känslor, som jag vet kommer lätta om jag får skriva i min dagbok. För detta, min blogg, det är ju min dagbok. Det är här jag många gånger skriver av mig, vilket får mig att må bra. Det är vad min blogg är till för - att få mig att må bra. Om jag sedan kan få med andra på den resan är det ett plus, men absolut inget måste för mig.

Men som sagt, idag är jag tom.

Under ett par veckor har jag inte riktigt känt igen mig själv. När jag var på Bali skrev jag att jag hittat min trygga plats, och att denna plats var jag. I samma veva förlorade jag min andra trygga plats. En person som länge funnits vid min sida. Kanske är det bara en tillfällighet, eller är det de inte. Lättade axlar, men rinnande tårar.

Jag hatar att säga hejdå. Men kanske är det dags att säga hejdå till mitt gamla jag, och välkomna in en ny Cornelia? Inte vet jag, och klokare blir jag knappast...

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Lystring! För er Karlskronabor, eller Blekinge överlag, som inte bokat in den 17 December klockan 17.30 i kalendern - gör det nu!

I vår kära ishall, NKT Arena, samlas nu konståkare från KASK, Karlskrona allmänna skridskoklubb, för världens barn. De duktiga konståkarna som är mellan 3 och 82! år kommer visa upp en fantastisk show som handlar om gemenskap och att vi alla tillsammans kan göra skillnad.

De har redan nu startat upp en insamling för världens barn. Pengarna kommer alltså gå till välgörenhetsorganisationen Världens Barn. Klicka HÄR för att ta dig till insamlingen, och om du har möjlighet, skänk en slant. Litet som stort, alla kan vi göra skillnad om vi hjälps åt.

Alltså - NKT Arena den 17 December klockan 17.30.

Inträde för de som är över 15 år: 20 kr, varav 10kr går direkt till Världens barn.

Du kan även här under uppvisningen skänka en slant till insamlingen via swish, kontanter eller kort.

Hoppas vi ses där. Tack Madeleine för att du är en del av detta.

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Jag som verkligen inte tycker om att shoppa fick något ryck under black friday. Köpte i princip alla julklappar, saker till mig själv och dessutom beställde ett par saker. Nu har äntligen ett paket kommit hem + ett annat med lite mindre roliga saker.


Cocopanda med smink (YES!), min mascara är totalt slut så blev så glad när denna kom. Även ett läppstift från NYX i en superfin färg. Ska bli kul att testa. Det andra paketet levererade en skolbok, haha. Men även det får mig att inse att det bara är ett halvår kvar till studenten!!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Denna supermåne är ungefär lika super som jag känner mig för tillfället. Just nu är det många bollar i luften minst sagt. Jul närmar sig, dubbelt upp med skolarbete och dessutom har jag valt att göra klart en kurs tidigare. Jag har också börjat sköta Laserhusets sociala medier (följ @laserhuset på Instagram för övrigt) och försöker sälja av både skolböcker, ridsaker och annat. Det är en hel del som sagt, vilket gjort att bloggen hamnat lite åt sidan.

Jag hoppas dock att jag inom det närmaste kommer ha möjlighet att blogga på som vanligt igen, och försöka få upp minst ett inlägg om dagen. Jag blir så mycket lugnare och mer hanterbar när jag får skriva, hehe.. Det är alltså mina planer för framtiden!

Hoppas ni alla mår bra och inte stressar runt allt för mycket som jag gjort. Julen är en tid för vila, kom ihåg det.

(Bilder i inlägget är tagna av Viktor Svensson)

Likes

Comments