View tracker

Postad i: Outfits & inredning

Igår landade ett paket hemma hos mig. Har verkligen längtat efter sakerna, så blev överlycklig när de kom. Jag har nämligen påbörjat ett nytt samarbete med ett nystartat företag. Alla produkter de säljer är designade av Ida Söderlund och Emma Svalander. Deras efternamn ledde till företagets namn Södersvala, fyndigt eller hur?

Södersvala säljer så otroligt söta saker. Koppar, vattenflaskor, kläder, prints och klistermärken m.m. Du kan få produkter med namn, fina bilder eller ordspråk. Jag som är skrivgalen som jag är valde med ordspråk.

Jag har fått hem denna underbart fina koppen, samt en smart vattenflaska med samma tryck. Kände verkligen att de orden passade mig så bra, när jag sitter och bloggar/ pluggar eller om jag tränar.

Jag har faktiskt ett erbjudande till er! Men det får ni ta del av först imorgon.

Ni kan redan idag spana in deras fina saker på www.sodersvala.se eller på deras Instagram @sodersvala

Jag kommer att lägga in denna logga till vänster på bloggen, så om ni glömt bort hemsidan så är det bara att gå in här och klicka på bilden!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Postad i: Texas

Under helgen har jag som sagt provat en ponny, och i söndags blev det klart att jag ska låna honom. Ska bli så roligt och känns så bra. En superfin och trevlig D-ponny, men som inte gjort så mycket ännu. Redan idag, efter tre pass har vi gjort framsteg!

Han ägs av en duktig ryttare, som tidigare har köpt en storhäst av Ninni. Han kommer också stå kvar hos Ninni ett par dagar för att få så bra hjälp som möjligt nu i början, och sedan flyttar vi honom till Torkö.

Kolla på honom!

Christh Texas
Född 2004

Jag tror och hoppas detta kommer bli superbra. Han är precis vad jag behöver ridmässigt. Pigg och kvick! Samt motsatt till Highlight vad det gäller stark och svag sida. Lätt att man blir sne omedvetet om man alltid rider hästar som också är snea åt ett håll haha. Brukar jämna ut sig mer när man rider olika.

Fler timmar i sadeln = perfekt!

Likes

Comments

View tracker

Hektisk vecka, så kan säga att jag funderar på att gå och lägga mig redan nu haha. Men har en del måsten kvar att göra, även om jag inte vill kalla det måsten kanske. Men typ städa mitt rum så att det går att gå in där nu när det blir ny vecka. Ska även läsa typ 300 sidor i en bok på engelska på en vecka, heh (omöjligt)..

Sitter just nu i soffan efter att ha planerat och följt resultat i Carls match samtidigt. De vann i alla fall, så då är jag glad! Planeringen behövdes verkligen då det blir lite mer att göra från och med imorgon, precis vad jag behöver. En alldeles underbar ponny som jag har provat, så ni förstår nog vad det leder till. Men mer om det imorgon!

Här är ett par knoppar o två öron, mer än så behövs inte för att bli kär i denna ponny.

Jag väntar också på ett paket från posten, ett nytt samarbete är på gång. Mycket hemligt, men det är spännande. Det kommer också upp mer om det snaaart!

Nu måste jag sätta fart, tyvärr.. Älskar ju att skriva här<3 Å just det. Filmer från igår, kommer snart!

Även dessa öron får mig på fall ;)

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Jag vet inte riktigt om min ritt var bra eller dålig haha. Jag fick en mycket bättre känsla inne på banan än vad jag har fått på länge. Så jag kunde andas ut när jag red ut, eller inte.. Han var så på tårna efter han både välte staket och blev rädd för läktaren. Men mer energi gav också andra saker som var sämre, fick inte alls tag på honom. Utan formen var sämre, men lite upp ger också lite ner. Vi är fortfarande inte uppe i nivån som vi har på träning, men det kommer!

Ritten gav 63.39% och en andra plats. Första ärevarvet i galopp! Han skötte sig kanon, men fick ta bort rosetten från tränset och hålla den istället haha, liite läskigt!

Filmer från både ritten och prisutdelning kommer ut imorgon. Ska även prova ponnyn en gång till imorgon, det känns bra faktiskt ;)

God morot som vi fick som pris!

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Denna helgen kommer vara hektisk haha! Imorgon stiger vi upp tidigt och taggar tävling. Ska bli så roligt igen. Idag och igår gick Highlight superbra, har tränat mycket på att han ska gå. Vilket han har gjort nu! Så håller tummarna och samma känsla till imorgon.

Just nu sitter vi hos Ninni och inväntar en ponny. Ska inte rida idag då det blir så sent. Men imorgon ska vi testa. Hoppas och tror det kommer bli bra! Jag behöver verkligen mer ridning, fler timmar i sadeln.

Tider för imorgon:
7.00 köra hemifrån
7.30 torkö
8.25 lasta
8.30 köra
8.50 framme
9.10 ta ut
9.30 rida fram
10.03 start

Skriver alltid översiktstider för att ha koll! Känns skönt att kunna kolla och se var man ligger i tid.

Insåg precis att vi sitter ett helt gäng i ridhuset. Fredagskvällar när det är som bäst haha!

Foto: Stina Olofsson

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Det är nu ungefär ett år sedan H och jag gjorde våran första start ihop. Det har både gått framåt, så vi knappt kunde lägga en volt och bakåt, så han nästan har stannat.. Men, trots det har vi startat ungponny SM och gjort starter som varit okej. Dock har vi ännu inte nått upp till nivån som vi kan, eller som Highlight visar på träning.


Men nu de senaste veckorna har en handbroms släppt till viss del. Han går på ett sätt som han inte har gjort förut, och han har vuxit väldigt mycket i huvudet. Jag har börjat träna mer och börjat rida honom mer som en äldre häst. Vi har exempelvis börjat fokusera på mindre saker så som hörnen, vilket inte har varit i fokus tidigare.

Det är väldigt skönt att det går framåt, även om allt inte alltid är prima. Senast igår hade vi ett sämre pass. Men förra veckan gick han bra. Såå...

Jag hoppas verkligen att allt bra håller i sig till lördag. Det är alltid svårt på tävling när det är mycket hästar, annat ställe och tider att passa. H är dessutom så smart, så han vet när han kan passa på ;) Men nu har vi börjat få bukt på det också. Så jag håller en tumme för mig själv på lördag, och hoppas även du gör det.

Stina Olofsson står för bilderna i inlägget. Hon är verkligen grym.

Likes

Comments

Postad i: Att läsa på distans, Vardag

Sedan jag var liten har jag alltid älskat matte. När vi sedan skulle lära oss om kroppen, naturen och saker som vi inte riktigt förstår så var jag fast. Alla NO-ämnen känns ganska naturliga för mig, och framförallt gör yrkena inom ämnet det. Så min tanke har varit att läsa natur och jag tror de flesta väntade sig det.

Men då jag först sökte till Aspero, som bara har samhälle och ekonomi, blev det de sistnämnda. När jag sedan bytte valet till distans så stod linjen kvar. Tänkte faktiskt inte på att byta, och tänkte ändå att natur skulle bli för mycket. Men nu, efter snart en termin så ångrar jag mitt val.

Nu i början av veckan har jag pratat med SYV på skolan. Hon har bytt arbetslag för mig, och till nästa två kurser (v.4) går jag på natur istället.

Jag är supernöjd med att jag vågade fråga mig själv om det verkligen var rätt. Samt att jag vågade ta steget att byta. Jag kommer alltså gå kvar på Korr och läsa gymnasiet på distans, men istället för att läsa linjen ekonomi kommer jag istället att läsa natur. Jag hoppas även detta kommer bli superbra. Eller rättare sagt, jag vet att det kommer bli det.

Till helgen taggar vi tävling. Jag hoppas att vi har tränat på rätt saker, min magkänsla säger det. Men med unghästar är det svårt att veta. Vi kommer att starta en LB som vanligt för att vara säkra på att det går bra. Men mer uppdatering om det kommer.

Likes

Comments

Postad i: Åsikter och tankar

För att spinna vidare på det jag skrev om igår, drömmar. Här kommer ännu ett äldre inlägg som jag faktiskt hade glömt bort. Nyttigt för mig att läsa detta idag, just i denna tid. Det var vad jag behövde.

Ofta om man pratar med någon så är deras drömmar bara drömmar och de planerar att de kommer förbli just drömmar. Sen finns det en del passionerade ungdomar och få vuxna som vet att deras drömmar kommer bli verklighet, men kanske inte exakt hur. Sen finns det barn, som är tvärsäkra på att ALLA deras drömmar kommer gå i uppfyllelse, trots att det handlar om att bo i Afrika och i USA på samma gång.

Men något som jag fick lära mig på Nexters (dng360) är hur man gör actionsteg för att förverkliga sin dröm. För tänk om det är möjligt att göra sin dröm till verklighet? Om man tar ett litet steg i veckan, eller månaden så sätter man sin dröm i action. Den kommer närmare hela tiden. Det är så otroligt läskigt när det väl händer. Nästan så man bara vill slänga alla actionsteg i väggen och låta drömmen förbli dröm. Men det är okej. Det ska vara läskigt och overkligt. Tänk om rädsla bara är en illusion, tänk om den eviga lyckan finns där bakom drömmen. Du drömmer trots allt om det av en anledning. Sätt din dröm i handling när du är redo för det, men vänta inte för länge. Tänk om du inte kan vänta på det perfekta tillfället utan måste skapa det själv.

Tips på actionsteg:

- Skriv ner dina drömmar, ett bra första steg som gör att du vet vad du vill

- Berätta för andra om dina drömmar, det finns alltid någon som känner någon som kan hjälpa dig

- Sök upp all information om din dröm, var, när, hur, hur många gör det redan?

- Krävs det pengar, börja spara. Lite lite varje månad ger mycket tillslut

- Fortsätt prata, kanske skriva ut på sociala medier också?

- Lägg upp en plan, små mål och vad som krävs av dig, behöver du vara i en särskild form ex.

- Finns det hinder, börja ta dig över dem

En liten början är trots allt en början. Vissa drömmar går att checka av fort, kanske det inte ens var en grej för dig? Medan andra tar lång tid att lägga i handling men sedan kan det vara så värt det.

Från denna fantastiska läromästaren och kompisen, till min egna unghäst som jag utbildar.

Vad har du för drömmar?

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Åsikter och tankar

För en sekund vill jag bara stanna upp och bara vara. Sluta tänka på allt jag vill göra och sluta tänka på framtiden. Min stress har nått sin topp och huvudet dunkar av oro. Det här är inte jag!? Jag brukar alltid kunna lugna ner mig själv efter ett tag och jag har lärt mig själv att inte oroa mig. Men just nu så är det för många aspekter som spelar och jag vet inte var jag ska börja eftersom alla aspekter håller varandra i händerna.

Detta är en anledning till varför mina texter tar stopp. I vanliga fall brukar jag kunna sätta händerna på tangentbordet så bara flyger de av sig själva. Men nu slutar de flyga, som om vingarna gått sönder. Därför har det blivit lite tråkigt och hastigt nu på senaste, vilket jag har svårt att förlåta mig själv för.

Men för att inte avsluta det så tvärt så kommer ett av mina minnen från Facebook här nedan. Min bucketlist från 2015!:

1. Tävla i en stor arena eller på en stor tävling. SM, världscup-tävlingar, Friends, Falsterbo. Allt det där. Ryser av tanken. Shit va coolt det hade varit.

2. Äga min egen hästgård. Helst inte för stor, utan med ett par boxar. Vet redan hur jag vill ha det, ordning och reda, snyggt och prydligt. Några tävlingshästar och nån installad elev. Dröm.

3. Gifta mig. Haha. Men faktiskt något jag längtat efter sen jag var liten, har dock inte ens varit på ett bröllop. Men det vill jag verkligen göra!

4. Ännu en stor grej, skaffa barn. En liten bebis som växer upp i samhället vår generation ska fixa till. Att kunna uppfostra någon till att älska sig själv och acceptera sina misstag. Något som få av oss fick lära oss när vi var små.

5. Hålla en clinic eller föreläsning om dressyr, självledarskap och samarbete mellan häst och ryttare. Hur viktigt det är att vara i balans i sig själv för att få kommunikationen att fungera. Att sedan tjäna pengar på att prata (eller skriva) hade inte varit fel heller.

Vissa av sakerna är kvar, andra känns mer orimliga. Vem vet?

Hela inlägget finns här: http://nouw.com/cornelianyberg/bucket-list-21615976

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Även om jag verkligen tycker om att stiga upp tidigt, så tär det på en om man sedan somnar sent.. Vilket jag har gjort i flera dagar nu!

Idag tänkte jag ta sovmorgon, men vaknade när Carl skulle till träningen. Så bestämde mig för att ha en mysmorgon istället. Oboy, rostat bröd och en nybakad saffransbulle. Netflix, serien "The Crown" & tända ljus. På lördagar får man väl lyxa till det lite? ;)

Idag ska vi även sätta upp ljusstakar och stjärnor. Advent närmar sig och så gör även min nästa tävling. Den är redan nästa helg faktiskt! Så idag ska vi träna program, och sedan ut och galoppera i skogen. Konditionsträning är superviktigt, och det roligaste är att göra det ute.

Ha en bra dag!!

Likes

Comments