Postad i: Vardag

Det märks verkligen att det närmar sig de mörka månaderna. Känner mig helt trött och ont i hela kroppen just nu. Men det går nog över när jag vant mig för detta året! Så även om schemat är ganska tomt känner jag mig stressad o trött. Tråkigt men så är det!

Igår var jag hos Ninni hela förmiddagen. Så roligt att få rida någon annan häst och hjälpa till där. Lärorikt! Sedan åkte jag till Highlight och red honom ute i paddocken tillsammans med Ebba. Gick väldigt bra! Skönt.

På kvällen var jag på hockey och avslutade kvällen med kladdkaka. Lite får man väl mysa på halv-års dag!?

Även idag har jag bara spenderat tid i stallet. Först med H i ridhuset med mammas hjälp. Tror vi har kommit åt ett par knappar hos både mig och Highlight!

Sedan fick jag prova att köra Amilia en runda ute i skogen när Ebba red. Å därefter rida Lottas Malle. Tack för lånet! Bra häst för mig att rida.

Om ni vill se lite fler snapchat bilder direkt så är det bara att gå in o följa mig: @cornelianyberg

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Åsikter och tankar

Under året har jag haft ett par mål som jag har känt att jag vill klara av. Skrev ner dem redan i Januari, men skrev om det här först i Augusti. Då hade två mål en svart bock vid sidan om, de var alltså avklarade. Men tre mål återstod. Så tänkte checka av dem nu när jag har lite tid och lägga upp en plan för det som är kvar!

Avklarade:

1. Ungponny SM i Dagstorp med Highlight

2. Gå ut 9an med 300 meritpoäng

Fotograf: Stina Olofsson


De som återstår och en liten plan:

1. Kunna ha en konversation på Franska.

Eftersom jag inte läser det denna terminen har jag inte kommit längre. Men har faktiskt laddat ner en app på mobilen som vi använde på Galären. Tänkte ägna lite tid åt det när tiden finns.

2. Tjäna pengar på något.

Sist jag gick igenom målen så var väl detta halvt avklarat. Jag har tjänat lite pengar genom små-jobb. Men då skrev jag att jag ändå inte kände mig klar med målet. Vilket jag fortfarande inte gör. Men just nu känner jag att jag kommer bli för stressad och kommer börja må dåligt om jag skulle skaffa ett jobb. Då låter jag hellre bli det målet, och nöjer mig med det jag har gjort, än att må dåligt av stress!

​3. Utveckla bloggen.

​Jag har faktiskt lagt upp en plan på detta målet. Men den planen kommer att ta tid och jag är lite för rädd för att börja... Men det kommer hända en hel del innan årsskiftet! 

​Har planer både vad det gäller själva inläggen och uppdateringen. Men också design och saker runt om kring. Återstår att se vad jag kommer göra helt enkelt. 

Likes

Comments

Postad i: Träning

Igår tränade jag ett riktigt bra pass för Ninni! En knapp hittades både i mig och Highlight. Kändes så bra att det är obeskrivligt! Men såklart blev det ett tufft pass, så idag kände vi för att ta det lite lugnare. Så mamma o jag bestämde oss för att rida ut i skogen. Är påväg hem nu, och det har verkligen varit mysigt!

Vi har en bra stig med mindre stockar längs hela stigen. Den är superbra att trava och galoppera på och samtidigt får hästarna tänka till vad de sätter fötterna. Highlight älskar att galoppera där! Idag mötte vi även på alla hjortar i slutet av stigen. De är så fina!

Men när vi inte är på den stigen brukar vi rida i en tom hage. Den är fin med fullt av bok-träd, mina favoriter! Marken är väldigt jämn, förutom små pinnar som trillat och några större stenar. Idag red vi av från stigen och in i skogen bland träden. När man rider så inne i skogen finns det bra övningar!

- Man kan rida runt och slalom träden och ställa fram och tillbaka åt olika håll.

- Man kan rida skänkelvikning mellan träden.

- Man kan rida en stor framdelsvändning runt ett träd genom att flytta ut bakdelen.

Så att rida i skogen bland träden är väldigt lösgörande. Men roligare än i ett ridhus kanske. Kul att växla plats iaf! Skönt att ha en snäll häst som tycker om skogen<3

"Matte vad gör du där uppe? 🤔"

Likes

Comments

Postad i: Att läsa på distans

Igår gjorde jag min första munta på gymnasiet. Eftersom vår skola inte är som alla andra, ser det ju lite annorlunda ut. Vi läser en kurs under åtta veckor och får sedan ett slutbetyg i den kursen. Nu har vi läst Svenska 1 och Matte 1b.

Eftersom vi inte kan bevisa att det är vi som gör alla arbeten. Å eftersom vi aldrig träffar lärarna som sätter betyg måste vi kunna bevisa vår kunskap. Det gör vi genom en muntlig examination. Då sitter man med ett program, typ som FaceTime eller liknade. Läraren ser mig och jag ser läraren. Sedan får man, utan hjälpmedel, svara på frågor som läraren ställer. Det kan handla om något vi skrivit, allmänna saker om kursen eller något de vill att vi ska fördjupa. Man vet alltså inte innan vad som kommer!

Så jag har pluggat på allt nu de senaste dagarna. Allt från ordklasser till att kunna alla mina tidigare svar utantill nästan. Därför jag varit lite off här.

I alla andra uppdrag jag gjort har jag fått B. Väldigt bra! Men gick ut med A i nian, så hade en förhoppning på det. Dock såg det ju inte lovande ut med tanke på att jag bara fått B innan.

Var så nervös hela muntan och sa "fel" flera gånger. Ljudet strulade och jag glömde mitt id så fick springa o hämta det. Pulsen var hög haha! Men trots de små felen så satte jag mitt mål! Imorse kom slutbetyget och jag håller samma standard trots stora skillnader från högstadiet! Ett A som första betyg på gymnasiet. Stolt är plugghästen ;)

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Det är läskigt hur snabbt tiden går! Har sagt det så många gånger innan, men herregud... Därför är det så viktigt att verkligen ta vara på tiden. Samtidigt ta det lugnt och känna att vi har flera år på oss. Kanske en lagom balansgång mellan de två? ;)

Nu, sedan någon vecka tillbaka, har jag lagt lite mer tid på skolan. Vi kan skicka in våra uppgifter direkt när de är klara (men inte efter ett visst datum), så har snabbat på och gjort flera lektioner på en dag. Så jag kommer faktiskt att bli klar med mina två första kurser en vecka tidigare. Vilket betyder att jag får en veckas "lov" innan nästa kurser börjar. Just för att ta det lugnt sedan och ta hand om mig själv! Superbra utan att jag har stressat.

2011, mamma, mormor, syster och jag<3 Känns som förra året!

Trots att fokuset har legat en del på skolan så hann jag med att träffa bästa Alicia igår. Varje gång är lika underbar! Svårt att hitta någon som är så enkel att prata med och som förstår. Finaste tjejen!

Förutom att ta vara på tiden är det viktigt att fira med. Enligt mig iaf. Små som stora saker! På tisdag (eller när det finns tid) ska jag fira ett halvår med min underbara Carl. Lång tid eller kort tid? Beror på vem man frågar, men vad spelar det för roll? För oss är det de bästa månaderna.

Likes

Comments

Postad i: Träning

Efter en lite tråkig tävling i söndags så kändes det sådär att åka till stallet idag... Vi har ju som sagt provat nästan allt utan resultat. Jag har blivit snabb som tusan, vilket vi antar var en stor faktor. Men nja, vi är inte framme ännu.

Men idag gick det så bra! Vi provade att samla lite mer för att sedan öka framåt. Lätt tryck för skänkeln och bromsande sits vid samling. Trodde inte det skulle fungera så bra som det gjorde. Bra övning för oss helt enkelt!

En kort film på en liten ökning efter samling:

Imorgon rider vi ut och jobbar lite kondition. Allt som görs med en ung ponny får göras i små mängder. Viktigt att de tycker jobbet är roligt!

Snyggaste hösilage-påsarna ;)

Likes

Comments

Postad i: Träning

Igår var jag med ett gäng tjejer på testlabbet på Rosenholm. Blekinge Ridsportsförbund håller just nu på med en utvecklingssatsning, där vi både får föreläsningar och träningar. Så roligt! Vi är ett gäng på 13 stycken tror jag. Både från dressyr, hoppning, fälttävlan och körning. Roligt att få träffa lite hästfolk från andra grenar med.

Igår var första träffen på testlabbet. Där fick vi göra fysiska tester och blev både chockad och bedrövad över mina resultat ;) beep-testet borde gått mycket bättre, men benböj med tyngd gick över förväntan! I slutet av året ska vi tillbaka för att göra om testerna. Så nu ska jag träna!

​Bilden är från STAC där jag också har varit och gjort tester. De övningarna var superbra som vi fick där. Så utan dom hade jag aldrig klarat av testerna igår så bra. 

Nu ska jag plugga. Har bara någon dag kvar innan muntan i svenskan. Alltså slutprovet där jag får mitt betyg! Lite nervös.. 

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Idag var vår första start på elva veckor. Regn o rusk, men inget som vi brydde oss om. Skönt att ha en stabil häst (ibland!?) som inte bryr sig om sådana saker. Men lite mer energi på banan hade önskats! Han var som en dröm på framridningen, finast där! Skryter om min egen häst lite ;) nej men fick faktiskt höra att han var så snygg flera gånger idag! Känns så bra då.

Men när vi fick startsignal gick sovklockan, vad jag än gör så påverkar det inte honom. Så synd att inte veta vad man ska göra då! Fick ändå 62% så en godkänd ritt. Men vi kan så himla mycket bättre, blir lite ledsen när han inte visar det. Så nu har vi frågat flera duktiga personer om tips, vad ska vi göra?

Trivs så bra i mina tävlingskläder. Helt underbart<3

Likes

Comments

Postad i: Tävling

Idag har vi laddat upp för vår första tävling sedan SM. Vi tänkte att vi skulle göra lite som det är på tävling. Så vi red fram ute och gick in o red programmet. Avslutade med galopp i skogen för att han skulle belönas extra mycket! Så mysigt det var❤️

Imorgon startar vi 12.42 så behöver inte stiga upp så tidigt. Får en stor publik, både mamma (såklart), pappa, farmor, farfar, mormor och Carl ska komma å kolla. De får passa på när det är så nära!

Nu ska jag ut o knoppa @Johannaslivv fina Maja! Vi ska tävla mot varandra imorgon haha. Ska bli kul att se lite välkända ansikten igen. Nu i vår har vi ju bara varit nere i Skåne på ungponny-klasserna där vi inte känner någon. Så blir lite extra roligt. Lägger upp mycket bilder och sådär imorgon!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Hittade lite bilder från i somras o är bara tvungen att lägga ut dem! Nu när det blåser storm o regnar längtar jag lite till den tiden. Men såklart älskar jag hösten ändå ;)

Likes

Comments