Prenumerera på min blogg

Postad i: Vardag

Varje torsdag, i Kaufbeuren, hålls en marknad. Där bönder, försäljare, odlare - ja av alla olika slag, kommer för att sälja det just de erbjuder. De har sina speciella vagnar, eller bord och ställer säkert upp på samma plats som vanligt. På marknaden finns alla möjliga sorters frukter, rotfrukter, ost och kött. Fisk, blommor och smör. Mycket är ekologiskt och närodlat från Bayern. Medan andra saker - som fisk, kommer lite längre ifrån. Men även den är mer färsk än det som går att hitta i affären. Därför fick vi med oss lax, och sedan potatis hem.

Jag älskar konceptet och jag tror det får folket att handla mer närodlat än om produkterna endast hade funnits i butik. Det ger en mysig känsla och drar folk in till stan. (Något Karlskrona hade kunnat ta efter tycker jag!).Såklart fick jag skoskav med.. Haha!


Har även inhandlat ett nytt linne och gummiband. Letar också efter jeans, men har inte hittat några bra än. Svårt! Snart ska vi kanske gå till utebadet som vi bor grannar med, det är så varmt så hade varit skönt att svalka sig lite. Ha det bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Vaknade lite senare idag då jag verkligen kände att det behövdes. Även om schemat är ovanligt tomt så är det energislukande att vara på ett nytt ställe med nya intryck. Åt en god frukost på balkongen följt av bara chill i solen, i bikini. Att det är runt 25-30 grader här och strålande sol kommer jag vara lycklig för.

Snart tänkte jag ge mig ut på en lång, lång promenad. Träna lite samtidigt, när jag känner för det. (Vad snabbt det märks på kroppen att jag slutat rida, herregud.. Trodde aldrig det skulle gå att tappa muskler så fort). På vägen hem tänker jag stanna förbi affären och köpa en godispåse. Bara för att det är så gott. Varför inte njuta när man kan liksom?

Måste också berätta om mina två nya nöjen. Hittade en Youtuber som gjorde videos när hon "målade" sin kalender för månaden. "Plan with me". Så himla snyggt det blev, och sånt nöje att kolla på. Blev helt fast! Tjejen jag hittade först heter "Ali Freie". Men har kollat på flera andra med.

Såklart var jag tvungen att testa - vilket tar oss till mitt andra nya "nöje". Igår satte jag mig i parken, med ett block och en penna. Bara lät tankarna flyga iväg och både skrev texter samt ritade. Det var helt underbart och kommer lätt görs om. Så mysigt!

Idag, denna sekunden, just nu - lever du? Andas du? Känner du?

Har ni förresten sett min vlogg "Helgvlogg | Jag flyttar till Tyskland" från min resa hit och när vi besökte Füssen? Annars länkar jag den här nedanför <3

Likes

Comments

Postad i: Hästar & ridsport

Min fina Highlight. Som jag saknar honom. Filmen ovan är från andra dagen Ninni red honom, när vi endast tänkte filma lite kort och lägga ut. Det verkade ändå uppskattas trots att det inte var en riktig försäljningsfilm ;)

Jag har fått uppdatering om att han sköter sig kanon och blir bättre o bättre. Precis som vi väntade oss. Han är verkligen en klippa den ponnyn, det har endast varit lite växtvärk i både kropp och huvud som satt stopp för det innan. Men nu när han vuxit till sig så kan jag inte annat än att säga att han är en DRÖM.

En mer ordentlig film kommer att filmas också. Vilket jag kommer dela här då. Om det finns intresse för min vackra prins kan ni antingen kontakta Jennifer (Ninni) direkt, eller skicka mig ett mail så tar jag er vidare till henne.

nyberg.cornelia00@gmail.com

Den där vackra vinterpälsen ;)

Likes

Comments

Postad i: Resor, Youtubevideos

Sådär! Efter flertal timmar av fix är vloggen klar. Tog över 20 timmar att ladda upp den på Youtube dessutom.. Hade väl ändå velat redigera tusen saker till, men jag nöjer mig så. Eftersom jag är så pass ny på detta tar allt så lång tid, hitta knappar, knep och så vidare.


Det fick bli en helg-vlogg från både resan, en dag i Kaufbeuren och en dag i Füssen. Men nu ska jag sluta skriva och låta er kolla istället.

Tar tacksamt emot allt sorts feedback, vad kan jag göra bättre? Vad vill man se som tittare? Allt för att bli bättre helt enkelt. Skriv en kommentar eller skicka ett privat meddelande.

Ta hand om er så länge! Kram <3

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Resor

Nu är de trettio graderna jag väntade mig tillbaka. Är fortfarande så chockad över hur snabbt vädret vänder, det är inte enkelt att planera då. Har suttit hela morgonen och pluggat, redigerat och gjort andra småsaker som stod på att göra-listan. Vidare till poängen med detta inlägget -

Kaufbeuren är en väldigt liten stad, som få vet något om. Därför har jag satt ihop en lista med fakta om staden. Kanske blir det då lite enklare att få uppfattning om var det är jag befinner mig just nu!

-


-

1. Staden har en folkmängd på knappt 42 000 invånare (jämfört med Karlskrona på drygt 65 000)

2. Ishockeyn är den dominerande sporten, vilket också märks då ishallen är fylld av publik så fort det är något speciellt - till och med vid vissa träningar

3. Från Kaufbeuren tar det två timmar till Innsbruck, och två timmar till Italienska gränsen. Nära till mycket!

4. Staden har en yta på 40 kvadratkilometer (jämfört med Karlskronas 1046 kvadratkilometer)

5. Vad jag har förstått har staden en nattklubb, men som endast är en nattklubb vid speciella tillfällen - annars är det bara en vanlig bar. Kanske säger lite om nattlivet här?

6. Än så länge har jag hört flera olika uttal på just Kaufbeuren, från Tyskar. Kaufbyyren, Kaufbojren och Kaufbuären. Ingen aning vilket som stämmer, men har hört flest Kaufbojren, så tror det är de ;)

7. Staden har inga speciella turistattraktioner, utan det som sägs vara det man "ska se" ligger i städer i närheten. Men, här finns ett kloster, en kyrka med vacker utsikt väldigt fina små gator. Utöver det finns det tyvärr inte så mycket..

Ikväll kommer en film som är mer vlogg-likandne än vad jag lagt ut tidigare. Så håll koll här då, vi syns!

Likes

Comments

Postad i: Resor

Asså wow, idag har jag verkligen sett den vackraste platsen jag någonsin skådat. Vi tog en heldag i Füssen, och sedan några småstopp utöver det. Füssen ligger precis i kanten till Alperna och är en liten, gammal stad. I vanliga fall är det endast 14 000 boende i staden, men nu kryllade det av turister. En bra bit upp, hela 980 meter över havet, ligger ett slott. Dit vandrade vi.


Utsikten var helt otrolig. Bergtopparna sträckte sig höga och de stora gröna landskapet täckte marken. När vi kom ned igen fortsatte vi åt andra hållet mot var vi kom ifrån. Där fanns en ganska stor sjö, och jag lovar att jag blev helt paff. Det var PLATSEN.

Jag har filmat en massor, vilket gör att det blir färre bilder tyvärr. Men förhoppningsvis blir det lite mer inlevelse i filmerna och ger ett bättre resultat än om jag endast hade fotat. Har suttit flera timmar med filmen, men är inte riktigt klar ännu.


Idag hittade vi ett stall med en så gullig tjej i min ålder. Både hon och hennes mamma tävlar dressyr, och stallet ligger inte allt för långt bort. Jag hoppas att det kan vara intressant. Annars finns Sverige kvar, och jag kommer våga flytta tillbaka UTAN att känna mig misslyckad - om jag så skulle vilja.

Imorgon kommer en vlogg/ video upp, samt ett annat inlägg. Fyll i din mailadress längst upp på min blogg för att få påminnelse vid varje uppdatering - supersmart! Vi ses imorgon <3

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Resor

Godmorgon från ett iskallt Kaufbeuren! Regnet ligger i luften, det har regnat tidigare. Idag är det tolv grader. Tänk att det kan gå ifrån 30 grader till 12 grader på endast några dagar. Helt sjukt! Inte vad jag var beredd på tyvärr..

Igår var vi supertrötta efter nästan ett dygn av resande. Men hann ändå med att äta två gånger, checka ett hästställe och sedan städa (så skitigt var det här.. :( )

Så fint uppifrån!

Gigantisk tågstation i Hamburg där vi spenderade två timmar!

Idag ska vi gå en runda på stan, åka till några fler hästställen och sedan äta ute ikväll. Jag filmar även det mesta, så det kan komma upp en vlog från mina första dagar här. Vi får se vad det blir av det ;)

Likes

Comments

Postad i: Åsikter och tankar

Vet ni vad. Jag är redan sååå trött nu (klockan är bara 19.00 o jag sitter på tåget i denna stund). Mina tankar går upp och ned, fram och tillbaka. Jag tänker på min framtid, på nuet och tankar om människor. Ibland kan jag få sånt flipp så jag bara vill låta mina fingrar dansa över tangentbordet, låta alla mina tankar rulla ut i ett inlägg. Jag tror helt ärligt att det är ett måste jag har. Bara få SKRIVA. Lika mycket ett måste som att bara få sjunga högt till en bra låt eller dansa i takt med trummorna. Ibland bara älskar jag livet, trots att det är katastrof, kaos och helt olämpligt.

Idag bubblar det i min kropp likt de vackra bubblorna i champagne. Vet ni varför? För en stor tung sten har släppt från mina axlar.

På riktigt länge, jag tror helt ärligt aldrig, så har jag känt mig så accepterande. Accepterande till livet, till människor och till vad som skall komma ske. Jag låter det som hända hända, samtidigt som jag respekterar mig själv och mina känslor. Om något känns bra, ja då kör jag. Känns det däremot tvärtom - då accepterar jag den känslan också.


Jag har insett att JAG är huvudpersonen i mitt eget liv, oavsett hur egoistiskt det låter så är det sant. Du är huvudpersonen i ditt liv och jag är det i mitt. Det är endast jag som kan veta vad jag känner och vad som känns rätt, och jag är den enda som kommer finnas i HELA mitt liv. Relationen till mig själv är den viktigaste. När sedan den finns där och är bra - ja då kan man fokusera vidare på andra relationer. Men även då är viktigt att komma ihåg sig själv och tänka på vilka människor som kan bidra till sig själv. "Är detta en människa som kan bidra till mig?" Annars strunta i det. Ta hand om dig själv - du är den viktigaste i ditt liv. Nu ska jag ta hand om mig själv.


Redigerat: Klockan är nu snart 7 på morgonen o vi börjar närma oss München - äntligen!

Likes

Comments