Har inte gjort så jättemycket idag. Var på stan lite på morgonen och fick med mig ett par träningssjorts hem. Sedan åkte hem och åt lunch. Min mormor och morfar kom även förbi och sen åkte vi till stallet.

Red ut i skogen och Mille var ett riktigt pain in the ass. Sparar galoppintervallerna som var planerade idag. Han började backa och backa ner i diken när jag bad han gå framåt och han blev istadig. Och det värsta var också att han bara backade snabbare och snabbare när jag bad han gå framåt. Så det var bara att vänta ut honom. Snurrade runt på små volter för att visa att det inte är okej att backa när jag ber han gå framåt. Kunde sen gradvis göra volterna större och på så sett få honom att gå rakt framåt sedan. Han testade MIT tålamod rejält idag och vi höll på ganska länge att träna på att gå framåt. Anledningen till denna istadighet var för att det var en liten ponny i hagen efter vägen han absolut inte ville lämna, inte blev det heller bättre med att hästen gnäggade efter mille heller. Eftersom han då kastade sig runt eller började backa. Fick i alla fall igenom problemet som sagt, men kommer nog behöva vara noggrann när jag rider förbi där igen. Att få han lyssna på mig!


Känns lite tråkigt att när han har gått så bra med mig på sistone att det känns som man går bakåt i utveckligen. Att så små saker ska "blossa" upp. Men det är ju egentligen det jag jobbar hela tiden med honom, grunderna! För som man ser idag sitter de inte till 100%. Ska bli spännande och se imorn hur han reagerar, ifall han testar igen eller om jag fick igenom problemet idag.

Mormor och morfars hund Pepsi, som också följde med till stallet, lite trött här på bilden.

Mille slet även ner sina tåkappor ifram så jag var tvungen att bryta loss dom, så han inte skulle trampa på dem. Hans hovar och skor är väldigt slitna men hovslagare skulle tydligen komma om ca en vecka. Eftersom han tydligen är ganska bråkig att sko finns det bara en viss hovslagare som det fungerar med och denna var på semester.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har det som sagt spöregnat hela dagen, men trotsade vädret och red till fältis och red på uteridbanan. Red väldigt simpelt, bara checkade så gas och broms fungerade. Även lät han sträcka ut lite i galoppen då han har lite svårt att jobba ordentligt i den. Jobbade han inte så jättemycket i galoppen, tänkte att jag sparar det riktiga galoppjobbet senare i veckan, och trimmar på sånt som han redan är ganska bra på nu i början av veckan.

Han hade väldigt mycket energi idag. När jag fattade första galoppen hoppade han rakt upp i luften. Haha måste sett jätte roligt ut! I normala fall fattar han galoppen ganska uppåt och inte så mycket framåt, men idag var det ett kaninhopp!!! Haha tur att ingen såg, då hade väl dom undrat om jag hade lärt honom göra spanska ridkonster, haha.

Men överlag skötte han sig jättebra, han var dock jättesvettig efter passet som varade i ca 20 min, känner även att han inte riktigt orkar göra allt man ber om ordentligt. Men han är ju ganska grön forfarande speciellt i galoppen.Man blir så sugen att ta sig några språng när det står hinder på ridbanan, har ju inte hoppat på jättelänge! Men känner inte att jag och mille är riktgt redo för det, vill att grunderna ska sitta lite bättre först. Men bommar blir det på torsdag!

Så här ser Mille ut 90% av gångerna jag tar kort på han. Han ser verkligen ut som att han tänker: ta inte kort på mig, sluta!

Och detta är 10% av när jag fotar, oftast när han hör något spännande och glömmer bort mig haha.

Likes

Comments

Klockan är redan halv 2 och jag har inte tagit mig ut på en promenad än. Har suttit och spelar hayday nu på morgonen och pratat FaceTime med Jenny. Pratade lite om allting men även vår Danmarks resa. Är ju bara två veckor kvar nu! Det regnar ändå bara ute så känner mig inte så sugen på att gå ut. Planen är att rida lite senare i eftermiddag då det inte ska vara nån åska i alla fall. Kanske lite regn men det dör man ju inte av.

Likes

Comments

Oj vad tiden försvinner när man städar, började städa min hästförvaring här hemma, som är i rummet bredvid garaget. Tror det är nåt slags pannrum egentligen, men det är jätte smidigt att ha alla mina häst saker där. Särskilt nu när jag inte har egen häst och ett stall att ha sakerna.

Hur mitt hästförråd såg ut före.

Såhär såg det ut efteråt, kanske inte syns sån stor skillnad. Men sorterade alla påsar. Allt som skulle säljas, vinterkläder och sommar kläder. Putsade allt läder, tror inte det blivit putsat på ca ett år eftersom jag varit borta. Sen den rosa påsen är grejer jag använder ofta och Hööks påsen brevid är mammas och hennes grejer hon använder ofta.

Är bra att man bara kan ta med sig hela påsen när man tex har lite bråttom eller helt enkelt att man inte känner för att vända upp och ner på hela förrådet.

Tog även kort på alltså om skulle sälja och lade ut på hästnet. Bland annat detta schabrak och baucherbett ovan. Har fått det mesta sålt såsom sadel och dyra täcken. Men har som sagt lite smågrejer kvar. Schabrak, benskydden och några billigare täcken.

Sen åkte jag och red Mille. Ut på tur aldrig sur, blev en uteritt som planerat. Kom lite regn men var nästan bara skönt för det var så himla varmt! Ett plus var även att det inte var så farligt med flugor och broms i skogen. Här på bilden är innan ridturen, pigg och glad mille!

Det här var efter ridturen, lite trött häst som inte orkade lyfta på hovar in till stallet haha! Han är lite rolig, han kan vara så otroligt lat att han låtsats vara för trött för att gå in i stallet.

Han var lite seg i benen idag, så fokuserade mycket på framåtbjudningen, vilket är bra att göra i skogen. Mycket övergångars och halter. För att verkligen få han fram för skänkeln. Bara ha lite tålamod. Sedan blev han hur fin som helst. Han trampade på bra med ett friskt tempo och började söka sig ner på bettet.

Det mesta löser sig med en framåtbjudning, allt blir så mycket lättare då!

Likes

Comments

Godmorgon, ska ut på en powerwalk nu på morgonen. Drar mig för det länge på morgonen, men jag vet ju att det är skönt att ha det gjort.
Tänkte skriva en planering för den här veckan eftersom jag ska ha Mille från idag tills på fredag.

Idag: uteritt, skritt, trav, galopp, fokus på lydnad och framåtbjudning, mycket halter och tempoväxlingar

Måndag: ridbanan markarbete

Tisdag: intervaller i skogen, galopp 1 min/skritt 1 min x4

Onsdag: uteritt eller ängen, skritt och trav, lite lugnare tempo

Torsdag: ridbanan markarbete

Fredag: skritta ut

Likes

Comments

På eftermiddagen åkte jag, mamma och Elliot till Ockelbo marknad. Var jättevarmt, gick i klänning och svettades. Men mysigt var det, åt langos och köpte choklad på marknaden.

Nu ikväll tog jag och mamma lite bubbel. Det var ett väldigt gott mandarinbubbel. Invigde även mina glas jag fick när jag tog studenten. De är någon typ av cocktailglas som man kan ha både efterrätter och drycker. Helt perfekta! Sen cyklade jag och mamma ner på stan och drack drinkar på pinchos. Var verkligen sommarväder och tänkte att vi måste passa på att ta vara på sommaren då jag kommer jobba de flesta helger framöver. Tog en hallon saltlakrits och en fizzypop, båda var verkligen super goda, blev verkligen positivt överraskad!

Likes

Comments

Har alltid tyckt om bananpannkakor, nyttiga och lätta att göra. Men gjorde bananvåfflor för första gången och jag måste säga att de är snäppet vassare! Gjorde dem idag och de är ännu enklare att göra än bananpannkakorna.

Man mixar bara två ägg, en banan, en halv deciliter havregryn och lite olja i en mixer. Sedan håller man bara i smeten i ett våffeljärn. Det är själva den biten jag tycker är smidigare med våfflorna jämfört med pannkakorna. Att man inte behöver steka dem och hålla på. Utan de sköter sig själv i våffeljärnet. Sen toppade jag bara med fryst mango, hallon, blåbär, lite kokos chips och lite honung.

Likes

Comments

Idag, första dagen i månaden juli, tänkte jag ta bort alla mina sociala medier. I alla fall i en månad och så får jag se hur det känns. Har tänkt mycket över det ett tag. Instagram, Twitter, snapchat osv ger mig ingenting, förutom att jag slösar bort en massa onödig tid på det. När jag kunde gjort något roligare än kolla på bilder som inte ens inspirerar mig. Och att ständigt känna att man måste hålla sig uppdaterad med. Nä den här månaden ska jag njuta av sommaren till fullo, därför har jag nu tagit bort mina sociala medier och de jag tänker behålla är bloggen, som är mer som en dagbok, och även Facebook eftersom jag måste kunna ta emot och skicka meddelanden, men kommer inte använda resten av appen.

Det känns redan jättebra, blir som en sociala medier detox!

Istället vill jag uppleva saker och verkligen vara närvarande i livet! Som tex här när vi satt på klipporna vid fyren i Jersey och njöt av utsikten.

Likes

Comments

Precis duschat klart och sitter (eller ja ligger) i soffan. Åkte till stallet nu på eftermiddagen och red Mille. Det var fint väder men det blåste typ storm! Kom upp i sadeln i alla fall efter många om och men, hittade inte pallen haha. Mille är ju ändå perfekt höjd, lite under 1.60. Men är ju mer van att svinga mig upp på ponnysar, så det var precis på gränsen att jag kom upp. Sen är ju Mille väldigt otålig och har svårt att stå still vilket inte gjorde saken bättre...

Men efter att jag kravlat mig upp i sadeln, fick jag handskas med en spooky häst, med lite överskottsenergi. Skulle egentligen tagit en tur i skogen, men där blev vi attackerade av getingar. Så red till ängen istället och travade lite lätt. Försökte få han lugn eftersom han var uppjagad av både blåsten och getingarna. Så blev inte så ansträngande.

Som tur var hade jag tänkt efter lite före vi gav oss iväg, så jag hade slängt på en gummisnodd på Mille. Då jag vet att de flesta hästar blir lite vimsigare i blåsten och Mille som redan är så vimsig av sig själv blev ju bara värre. Är som sagt inget stort fan av gummisnodd. Men tycker det är okej när man rider ut tex och vill ha en "säkerhetslina".

Men även fast han är lite dryg ibland så tycker jag om honom. Tycker även att hans färg är ashäftig. Har inte tyckt om skäckar så mycket förut, men det är något väldigt unikt över det. Inga hästar har ju exakt samma fläckar!

Likes

Comments

Varje dag ser nästan de samma ut för mig nu förtiden. Gå upp tidigt, äter frukost och sedan iväg ut på en powerwalk. Promenerar ca en timme och sedan brukar jag köra lite träningspass efter det. Försöker få in det som en rutin, men ibland känns det bra trögt att ta sig ut. Men ändå så himla skönt att ha det gjort på morgonen så kan man slappa hur mycket man vill på eftermiddagen!

Precis i den ordningen ska det vara också, frukost och sen promenad. Men har hört att det bästa är att tex promenera före frukosten, men känner att det inte riktigt funkar för mig. Frukost och promenad ska det vara.

Likes

Comments