Maserati MW (Massi) Ett d-ponny sto född 2008 Massi har jag haft i 1 år och 7 månader
Cindy Ett D-ponny sto född 2009 Hon ägs av ridskolan men jag tävlar henne

Hejsan!

Massi har inte ridit så jätte hårt i veckan. Mest bara komma igång, inte något jätte stort. Men på senaste dagarna har hon varit muppig... Asså bitit tag i bettet och mest bara kört på som hon vill.. Eller typ stått och slagits med det? Svårt att förklara men det är typ så hon är... Hon vill inte slappna av riktigt utan mest går runt och är stressad...

Kolla tänder kanske?
Ja, asså jag har lust att göra det..
Men vet inte riktigt när hon senast gjorde det. Eller så vill jag rida bettlöst ett tag och känna hur hon känns på det. Eller ett vanligt äppelbett.

Har ni något tips på bett som funkar om era hästar/ponnyer är muppiga i munnen?

En väldigt fin bild från senast hon fick skutta lite😂

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

hej!

Igår lasttränade vi Massi och det var nog den bästa träningen vi haft!


Hur gick det då?

Hon går in nu helt och hållet! Vi stod säkert inne i transporten i ca 3 min! Hon gick flera gånger och snart så är vi på banan och tävlar hoppas vi!

Vi stängde även bommen oxå! Hon fatta inte först men sen när hon ville ut och det tog stopp fick hon smått panik! Hon ville först över bommen sen så typ la hon sig under bommen och försökte komma ut...

Men modig som hon är gick hon in igen direkt efter det!!

Världens bästa ponny<3

Likes

Comments

Hejsan, jag tänkte köra på en storytime! Denna gången tänkte jag köra om mina 3 värsta avramlingar. Och dom kanske inte är jätte stora avramlingar men det är det värsta som hänt mig iallafall.

3.

Den första som jag tänkte ta upp är kanske 2014-2015. Jag skulle iallafall debutera 80cm på Spöket.

Den distansen jag ramla av vid var ett räcke och en oxer. På räcket stanna hon så jag kom om och hon hoppa super fint! Sen kom vi mot oxern och jag tappa helt balansen när hon stanna på det så jag flyger av rätt in i hindret och får alla bommar över mig. En bom rakt i ansiktet.. Men det som tog mest skada var min hand.. Den började svullna upp och gjorde jätteont.. Och jag vet att den kan vara bruten då men jag vägrade åka till sjukhuset så jag fick gå runt och ha ont..

Men efter 3 dagar gick detta över och jag kunde rida som vanligt igen!


2.

En hoppträningen med Massi!

Jag och Massi hoppade för min hopptränare och vi skulle komma på ett räcke.

Massi drog mot räcket och jag gjorde inget utan bara hängde med, så Massi kom superduper nära och får bommen precis framför sig. Så hon tvärnitar och jag hamnar på sidan.. Efter hon kommit förbi bommen bockar hon så jag flyger av och " Slår hål i hakan " Asså inte hål hål utan mer ett jack. Vi plåstrade om mig och jag fortsatte rida. Men det blödde igenom så det bara rann blod om min haka och det hamnade på mina ridbyxor, på Massi, på sadeln överallt!


1.

Och den värsta!

Det var på Tirk när det var ponnytävlingar. Vi hade en egen liten tävling efter själva riktiga ponnytävlingen.

I LDn så stanna hon på första hindret så jag flyger av och landar rakt på mitt lillfinger.. Efter det så gjorde det såååååå ont! Det svullnade upp och bli typ blått?

I LCn hände samma sak fast på första hindret i omh.. Hon stannar och jag flyger av och landar rakt på lillfingret igen.. Det svullnar upp ännu mer och blir mkt mer blått...

Efter det fick vi prata med en sjuksköterska i stallet och hon sa att det inte ser brutet ut men att vi skulle tejpa. Vi tejpa men det gick aldrig över utan hade ont hela Juni och slutade ha ont kanske för 1 vecka sen.. Det bara högg till ibland i fingret och satt kvar i kanske 5 min sen släppte det.. Jag hoppas iallafall att det inte var brutet men om det var det så är det nog inte det nu!


Likes

Comments

Hejsan på er alla!

Ja vi börjar väl med samma gamla vanliga! FÖRLÅT! Jag ska bli bättre på att blogga och tänkt börja på denna blogg igen!

Vi börjar väl med Massi!
I början av sommaren så blev Massi halt.. Det blev bara sämre och sämre på ungefär 5 H. Så vid 18.00 tiden fick vi ringa distriktsveterinärerna så fick dom komma ut. Det visade sig vara ett sticksår som hennes sko hade orsakat..
Hon fick stå på boxvila i ungefär 1 vecka.

Efter 1 vecka kom veterinären igen för att skära ut mer i hoven för att få rent i "stickkanalen" som det hette. Han gjorde rent och Massi fick stå inne i ungefär 2 H för att sen få gå ut i en sjukhage! Hon var jätteglad att äntligen få se gräs!

Efter det sattas hon igång, men efter ungefär 2 veckor så kände jag att hon var ömfotad i bak så vi satt dit skor i bak och sen drog vi ner till Varberg för 10 dagars semester.
Under den tiden hann Massi tappa 2 skor på 2 dagar och bli smällfet..
När vi kom hem fick vi höra att hon hade gått in i transporten med mellanväggen i!

Första gången jag skulle rida henne efter vår semester märkte vi att hon hade fått mugg... Vi började göra rent men just nu blir det bara värre..

Sen till Cindy!
Jag och Cindy var och hoppade vår första lokala tävling i Juni. Hade inga förhoppningar alls eftersom hon slängde av mig 2 veckor innan... Men vi kom dit och hon tittade inte på nått på banan och hon kändes super fin vilket räckte till en andraplats!
Till LC var hon så sjukt pigg! Hon var i 2 hinder men hoppa sååååå fint! Dubbelnolla vilket räckte till vinst med hela 2sek! Världens bästa Cindy<3

Likes

Comments

HEJ, har varit lite off på bloggen men jag har inte hunnit.. Skola, hästar...

Men hoppas jag kan komma TB starkare än aldrig förr!

Igår var vi på hoppträning och Massi var väldigt stark! Så fort jag skulle ta en halvhalt så bara bet hon tag i bettet och sprang.. Men till slut så gick tåget hon hoppa säker 1,5 m innan hindret kom hon gick på 4 galoppsprång när det skulle vara 5.. Men hon hoppa allt förutom ett räcke som hon stanna på 1 gång för jag hade inga ben och hon blev alldeles för stark... Men hon hoppar så fint😍 Hon luftar så mycket över hinderna!

Antar att all tur jag och Massi faktiskt hade var nog från lyckoänglarna av lyckosmycke.nu😍 Kika in den sidan förresten och beställ en du med👍🏼💫😘❤️

Här får ni en väldigt fin bild från DM i September😂😘❤️

Likes

Comments

HEJ, idag har jag varit på hoppträning med M. Vi hade markarbete och M var väldigt pigg tyckte jag men Ullis tyckte inte det..

Vi skulle hoppa en linje med studsar. Och det var 2 studs "ut" och "in" Jag har blivit så feg på senaste tiden, så jag sitter bara och plockar i henne och då blir hon osäker och tror att det är något farligt. Så då kommer vi konstigt in och så blir hon INTE rak och så hoppar hon konstigt...

I uppvärmningen trodde jag hon skulle hoppa över mittenhindret och köra på 2 studs när det ska vara 3 studs.. Måste börja lita på att M faktiskt hoppar och inte fega ur.! Blir bara så trött att jag är så feg.

BTW imorgon ska vi last träna och på Söndag👍🏼

Likes

Comments

HEJ,blir ett snabbt inlägg nu.

Tänkte ta upp en sak som jag bara kom på att jag inte berättat för er.

Vi backar bandet till Oktober 2016. I Oktober så drack jag ett glas oboy och jag brukar inte få ont i magen av det, men då fick jag väldigt ont. Men jag tänkte väl inte så mycket mer på det. Men sen började jag få ont i magen när jag drack mjölk och på senaste tiden när jag äter t.ex grädde eller mejeriprodukter helt enkelt.

Så nu under lovet så fick jag riktigt ont en gång så då sa mamma till mig att jag skulle utesluta mjölkprodukter. Så jag gjorde det och alltså Gud jag har aldrig ont i magen längre! I början tyckte jag väl inte att soya mjölken var så god, så nu har vi köpt laktosfri mjölk ist.

Så jag antar väl att jag inte tål mjölk😑 Jag gillar ju verkligen mejeriprodukter haha😂


Glöm inte att följa lyckosmycke.nu på instagram och hjälp dom till 100 följare för då kommer en tävling👍🏼❤️

Likes

Comments

HEJ, nu kan jag med stolthet presentera min nya sponsor lyckosmycke.nu❤

Tycker att alla kan ta och beställa en ängel! Änglarna har JÄTTEBRA kvalité, as snygga och helt amazing helt enkelt��

Och om lyckosmycke.nu får 30 följare till kommer det en tävling!����

Likes

Comments

HEJ, idag var det årsmöte på Tirk och efter det så skulle vi äta mat <3

Innan årsmötet va så red vi ut i skogen med stallvärdinnorna och jag fick rida jätte mysiga Star❤️ Det var första gånger jag red han och första gången han gick ut i Tirks "skogar" och han och Rocky skötte sig jättebra❤️ Sen åt vi pizza på svanby❤️

Men iallafall tillbaka till årsmötet.
Jag visste att jag skulle få ett pris för att jag vann KM, men jag trodde typ det var ett diplom men det var en jättestor bokal! Tyvärr så var det ett vandringspris så jag får ha det tills nästa KM vinnare... Så får väll ta och rida för vinst igen då nästa gång hahah😂 Nej men seriöst den var as stor och as fin😍
Sen gick jag ner i stallet och skulle visa Buster den eftersom det var han som gjorde så vi vann❤️ Och han la ner höet i muggen där uppe, jag märkte inte det fören jag kom hem❤️ Älskade ponnyskrutt❤️ Saknar att rida han..😔❤️

Men imorgon är det P&J och jag skulle hoppat 80 o 90 men jag blev rädd efter jag ramla av och hade inte självförtroende och vill få upp det ist för att hoppa högt, som på Cicci träningen hoppade jag inte högt för att jag vill få upp det innan jag börjar hoppa högre. Men nu ska jag hoppa 70 o 80 ist😊 Så får vi hoppas att Massi inte har träningsverk för Natta red dressyr på henne idag och asså WOW😍 En helt annan häst😍💫

Likes

Comments

HEJ, Idag red vi ju WE. Och gissa vad?! Vi mötte UPK och dom är jätteduktiga och tävlar i WE. Och vi har aldrig tävlat i det.. Vi red i Tisdag och i i morse. Cindy var väldigt trött och var inte framme för skänken för 5 öre..

När vi ska börja så får jag reda på att hon som ska dela Cindy med mig var den "bästa" av dom som var me.

Men när vi kommer in på banan händer något helt makalöst.. Cindy går fram lite mer fram för skänkeln. Men i ökningarna så gick hon inte att få fram..

Men sen red UPK och det såg jättebra ut så jag trodde vi skulle förlora men på något vis går vi faktiskt in OCH VINNER?! Vi vann alltså utbytestävlingen❤️ As roligt!

Likes

Comments