Heej! Nu har jag bestämt mig för att börja blogga igen, PÅ RIKTIGT NU!

2018 nu, känner att detta kommer bli väldigt spännande mycket nytt!

Tänker att om ni inte följer mig på Instagram så kan ni kolla in den! @ Cornelia_larsson

Vi kan väl börja inlägget med tråkiga nyheter... Följer ni mig på Instagram vet ni detta.

29 November fick jag säga hejdå till Massi... Hur mycket hon har lärt mig är helt otroligt! Vi har gjort så himla mycket konstiga saker tillsammans som jag aldrig kommer kunna göra med nån annan häst!

Men alla sagor har inte alltid ett lyckligt slut och det hade verkligen inte denna saga... Efter att Massi inte känt sig helt piggelin och börjat sparka så valde vi att inte fortsätta rida henne...

Varför vi valde att inte ha kvar henne berodde absolut inte på detta utan det var andra saker som kom emellan och ägaren till Massi valde att flytta hästarna, så då valde vi att inte hänga med till det nya stallet.

Men nu hoppas vi att Masken mår bättre i nya stallet.

Till lite roligare nyheter!

Det är en sak jag inte riktigt kan säga direkt nu för att det ska bli en lite överraskning tänkte jag! Och Aa det har inte hänt så mycket i mitt liv men när jag får säga överraskningen så kommer det hända massor med roliga saker!


❤❤❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

2 ÅR MED MASERATI MW

Kan inte fatta att det snart har gått 2 år sen jag träffade det muppigaste ponny stoet nånsin!

Alla tårar man fällt, hur mycket man svettats, hur arg man har varit, hur mycket kärlek man fått, hur mycket tålamod man fått!

Att en liten tjock liten ponny kan ge en så mycket glädje. Tror säkert jag lärt mig mer än vad jag lärt mig i skolan dom här 2 åren!

Hur mycket tid man har lagt ner, hur mycket pengar man lagt ner, hur många gånger man sagt nej till att vara med kompisar.


6 JANUARI 2016

Datumet som har borrat hål i min hjärna!

6 Januari va då datumet jag träffade henne för allra första gången! Jag och mamma visste att hon va ett sto, 8 år och att hon va smäll fet! Men vi visste inte hur hon såg ut, varken färg eller storlek.

Hagen Massi stod i då var lerig, smal men stor! Hon stod med 2 andra hästar som var bruna! När hennes ägare sa att vi skulle gå ut och hämta henne så visste jag att hon skulle vara stor men inte så stor!

Första gången jag såg henne så kommer jag ihåg att hon stod gömd bakom dom andra hästarna i hagen. Jag såg att dom var 3 st men jag trodde inte hon var nån av dom! Så jag började kolla mig runt för att se om det fanns nån annan häst som kunde vara hon. Men när hennes ägare gick mot dom 3 hästarna och tog fram en smäll fet, hårig, skit stor ponny trodde jag inte mina ögon att det var hon som jag skulle rida på! I mina ögon var hon lika stor som en elefant!

Vi tog in henne i hennes box och sen så bara tappade jag allt jag kunde om hästar! Jag var så nervös så jag visste inte hur man tog av ett täcke!

Hon var väldigt spänd, rädd och... Söt! Det ända jag kunde tänka på var hur mycket vi skulle göra tillsammans! Hoppa SM, vinna massor av tävlingar, bli bäst!

Första gången jag hoppade upp på henne så stack hon iväg med mig... Vi skulle galoppera på långsidan i ridhuset och hon blev rädd för nått och bara stack iväg! Jag blev väldigt till mig eftersom jag ALDRIG hade trott att en sån fet ponny hade orken att hitta på nått sånt.

Första gången jag hoppade henne var 23 Januari. Jag var livrädd! Allt gick så fort! Hennes ägare sa åt mig att det skulle snabbare, när det redan gick as fort enligt mig... Vi hoppade ett räcke på inte ens 70 cm!

Efter det hade vi bestämt oss att vi skulle ha henne trots att jag var livrädd för henne! Tror jag var så inne i att min dröm kunde gå i uppfyllelse att få en egen häst så jag aldrig tänkte efter hur jag egentligen kände! Men det rullade på efter det!

Första gången vi skulle borsta henne själva så slängde hon sig och drog sönder sin grimma!

Första hoppträningen slängde hon av mig men vi hoppade även 1.05!

Andra hoppträningen gick skit dåligt! Hon bara stanna och stanna och stannade!

Efter tredje hoppträningen så blev hon halt!

Efter ungefär 1-1.5 månad vila så började vi om igen!

Första hoppträningen efter vilan blev hon halt!

Vila i 1 månad.

Första träningen efter skadan så skulle jag ha med mig henne på lektion för första gången. Hon var så glad att se andra hästar så hon stack iväg med mig x antal gånger! Kunde inte hoppa en båge på medellinjen för efter första hindret stack ho iväg... Jag var livrädd för att hoppa henne!


Det gick ca 1 år innan jag hade med mig henne på lektion efter det! Och den träningen gick super bra!

Första P&J fick bli 5 Juni 2016! 5 stopp i 60 cm... Men valde att hoppa om och då blev vi felfria!


6 Juli 2016 firade vi ett halvt år tillsammans. Och då hade vi även en super träningen! Allt satt verkligen på plats!17 April 2017 hoppade vi en P&J som var den bästa P&J jag nånsin hoppat!

Jag och Massi debuterade 90 cm med det bästa resultatet man kan ha! FELFRITT!

All träning och all hjälp vi fått satt verkligen på plats!

I somras fick vi en ofrivillig vila pga att Massi hade fått ett sticksår i hoven... Veterinären var ute 2-3 gånger den veckan för att försöka få ut stickan. Massi stod på boxvila i 3-5 dagar! Efter många försök vi dom ut den och Massi fick börja gå ut i sjukhagen!

Framtid?

Jag och Massi har tyvärr ingen framtid tillsammans... Varför kan jag inte säga för det får vi svar på nästa vecka... I morgon ska Massi till Ultuna för att kollas till! Hon har börjat sparka så mycket i galoppen så vi tog beslutet i Lördags att sluta rida på henne tills vi hittat problemet!

Likes

Comments

Intervju med Jennifer Bratt!

Varför ”råkade det bli skimlar?

Inget jag direkt funderat över. Det bara blev så!

2. När Fideli började bocka/sparka flög du av nångång när hon gjorde det?

Faktiskt inte. Jag har flugit av Fideli tre gånger tror jag och inte en enda av dom gångerna har hon bockat!

3. Din värsta avramling?

Antingen på en liten B-ponny då jag bröt handen eller när jag flög av Fideli i en kombination och tappade minnet...

4. Vad var det som du tror gjorde så att så många vet vem du är idag?

Att jag alltid är mig själv. Jag döljer inte mina dåliga resultat. Om jag ramlar av på tävling lägger jag upp film på det. Går jag felfri i msva lägger jag upp det också. Att jag visar både med- och motgångar. Ridning är verkligen ingen glamorös sport och det är jag noggrann med att visa!

5. Om inte Cloe var vit vilken färg tror du att hon skulle passa i då?

Oj, jag vet faktiskt inte. Tror hon skulle sett väldigt underlig ut i en annan färg! Men om jag måste säga en så kanske brun?

6. Nalle med Morran’s temperament eller Nalle med Fideli’s temperament?

Nalle med Morrans temperament. Eftersom att han redan är så sjukt stark hade det blivit farligt om han dessutom flugit runt och vart galen 24/7!😂

7. Samson och Fideli var båda ponnyer som sparkade. Fick du nångång kommentarer där folk sa att dom kan ha problem med ryggen?

Fick kommentarer hyfsat ofta om att dom var skadade och att jag måste kolla upp dom. Dock kollade vi upp våra hästar regelbundet och väldigt ofta och inte en endaste gång gick det att hitta något fel. Dessutom, hade de haft ont i ryggen hade dom nog inte levererat så som dom gjorde på elitnivå i flera år😆

Tack så mycket Jennifer för att du ville ställa upp på en intervju! Hoppas att det fortsätter gå bra för dig och dina hästar! Och med Youtube kanalen! Glöm inte kika in den! Jennifer Bratt

Likes

Comments

Intervju med Elina Lennartsson😊

1. Vad hette din första ponny?

Min första ponny hette Pumba! En superbusig A-ponny.

2. Vad var det som gjorde så att du köpte Tippi?

Jag och Tippi klickade verkligen. Hon var precis min typ av ponny och allt kändes perfekt. Hon hade bra resultat, rätt inställning och ett hjärta av guld!

3. 3 saker du tycker är jobbigt med att rida

Ridningen tar väldigt mycket tid och det är svårt att hinna med kompisar, läxor och egen träning. Det är fysiskt ansträngande, speciellt när man rider flera hästar på en dag. Och vissa dagar kan man känna att man bara inte orkar gå ut i stallet men måste det ändå eftersom att det är levande varelser man håller på med.
Men för det mesta tycker jag att det är superkul att vara i stallet, så de dagar det är lite tungt försöker jag bara hitta motivation och kraft att fortsätta göra det jag tycker om mest.

4. Vad var det som gjorde så att hoppning blev din grej?

Jag började ju rida när jag var 4 år och då tyckte jag att dressyr var skittråkigt och helt värdelöst, så jag antar att det var det som fick mig intresserad av hoppning😂
Nu när jag är lite äldre och mer "utbildad" kan jag tycka att det är ganska kul att sitta och trimma i paddocken! Men hoppning kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat och det är det jag brinner för 🙏🏻

5. En pigg men olydig häst eller en jätte seg men lydig häst?

Pigg men olydig häst då jag tycker om hästar med egen motor. Lydnaden går alltid att jobba på i efterhand :)

6. Om du fick återuppliva en häst vilken skulle det vara och varför?

Om jag fick återuppliva en häst så skulle jag välja vår förra D-ponny Lord. Han var en riktigt fin hoppare med extrem kapacitet. Tyvärr var vi tvungna att ta bort honom när han var 8 år då han hade en skada som ingen veterinär kunde åtgärda.

7. Din drömhäst?

Såklart tycker jag ju att mina hästar som jag har är mina drömhästar 😁 Men om jag skulle beskriva hur jag tycker att en häst ska vara så är det en häst som har en positiv inställning, samarbetsvillig, fin hoppteknik, snäll i hantering, känslig för hjälperna med egen motor och självklart fin att titta på. 😊

——————————❤️———————————

Tack så jätte mycket Elina för att ville ställa upp på intervjun och hoppas att det går bra för dig i framtiden❤️

Glöm inte följa Elina på Instagram:
@/elinalennartsson1

Likes

Comments

Heej!

Vi är snart klara med 2017?!? Det är HEEELT sjukt!!! Jag kommer ihåg när det var Januari liksom! Detta år har gått så snabbt!
Vi har lixom bara 2 månader kvar sen är det jul och efter det 2018?!

Idag kan man säga att det var höst!🍁 Många löv som låg på marken och hästarna börjar ha på sig täcken! Massi tappar skor... Hon blev lixom skodd i Onsdags och tappa andra framskon igår...

Och så börjar det bli lerigt i hagarna... Hästarna blir snoriga och träden blir helt röd/orange🍁🍂

Likes

Comments

Heej! Gud vad jag älskar att vi har studiedag! Jag ska bara sova och sova och sova! Okej inte riktigt då men.

Idag iallafall så ska jag ha en sleepover med mina girls! Vi ska mysa, kolla på Wahlgrens värld och äta massor med gotti!

Dock har vi ryttarprojekt kl 18.30 så efter det ska vi hem t mig och mysa!!!

Det kommer komma ett längre inlägg i morgon så ni vet!!

Likes

Comments

I Måndags var det exakt 1 år sen Spotify bara borta på sin första start!

——————————❤️-——————————
På Lördagen var vi i stallet och fixade alla hästar och sånt. Vi duschade inte dom för att dom var inte då smutsiga! Så vi borsta bara av dom! Knoppade manen och flätade svansen!
Efter vi fixat dom så åt vi pizza! ( En standard sak vi brukar göra innan en tävling )
———————————❤️——————————
Den 25 September var då dagen vi skulle tävla.
Vi var i stallet runt 6 och fodrade och fixade! Vi hade fixat transporterna och det dagen innan, så det var klart!

Vi åkte runt 7.30 för att komma i tid!
————————————❤️—————————
Jag hoppade bara DM klassen och Maja hoppade den andra klassen!

Spotify är så sjukt trög så det kändes som vi skulle få 100 tidsfel och riva varje hinder!

Men banan gick bra! Fick dock ett stopp på nr 5...

Vi slutade på typ sista plats men aja!!


Likes

Comments

Heej!

Gissa vem som fick E på matteprovet idag! Trodde verkligen jag skulle få F!

Min mattelärare ba "Vi måste få upp ditt självförtroende lite bara så kommer matten vara hur enkel som helst för dig" Efter han sagt det så kom han ju på att E är nära F och han som sa att jag skulle jobs på mitt självförtroende?


Men feer skolan så var det ridning på schemat och det gick as dåligt så jag inte vet vad jag ska säga..

Star som jag red är så sjukt stark i galoppen och har svårt att få en bärig galopp.. Och efter Cindy kastade av mig och jag bröt handen så är min vänsterhand väldigt svag.. Så det gör ont om han blir för stark.

Och eftersom han fortfarande är unghäst så ville jag vara lugn i munnen men det gick inte!!! Han bara stack i galoppen och var sjukt jobbig!

Efter vi galopperat valde jag att inte galoppera något mer den lektionen för att få han lugn igen.. Men problemet var att han blev "upprörd" om alla får och inte han.. Så han blev ofokuserad och spänd resten av lektionen...


Tur att vi har byte nästa vecka!

Likes

Comments

Heej! Nu känns det redan att det börjar bli höst...
Det är så sjukt geggigt i våra hagar och Massi har börjat få ha på sig täcke, det är det största tecknet enligt mig...

Och när det är geggigt i hagen = Massi trampar av sig skor!!!!

Usch!
Det är så jobbigt när det händer...
Massi blev ju även halt i början av sommaren så då gick hon upp så sjukt mycket i vikt! Så nu tänkte vi att hon skulle få banta, men nu blev hon halt igen för ungefär 3 veckor sen så då fick hon vila och äta sig ännu tjockare...

Men nu när vi väl fick börja trava igen så är det massor med grejer som ska störa och bara vara ivägen...

Igår blev Massi tydligen vaccinerad som vi inte hade fått reda på? Det är ju inget jätte problem men ändå något som gör att det går segare fram...

Och igår trampa hon av sig sin framsko så nu kan jag inte rida... Hon är jätte ömfotad därför så kan vi inte rida...

Aja det är sällan man får vara borta ifrån dessa ”skador”

Likes

Comments

Heej!

Så typiskt att det alltid ska hände i sista minuten..

Tävlingen på Söndag blir inställd pga av att den gamla smittan är tillbaka..

Zooepidemicus ( Kusin till kvarka på svenska )

Abslout inte lika farligt som kvarka men har typ samma saker eller vad man ska säga...

Så hela tävlingen måste ställas in pga av det. Tycker såklart synd om hästen som fått det..

Jag som var så taggad på det.. Eftersom det gick så bra sist!!

Ett väldigt kort inlägg men tänker att jag skriver ett längre imorrn.

Likes

Comments