Mitt namn är Cornelia och jag är ny här på nouw. 

Denna blogg kommer handla om min vardag. Låter tråkigt, men varje ny dag är jobbig och överraskande när man lever med ätstörningar. Så det kommer handla om min väg ur ätstörningarna samtidigt som min vardag.

Mitt mål är att komma ut ur det och gå upp i vikt. Min nuvarande vikt är 48,4 kilo. Jag är 17 år och 163 cm lång. 

Jag har haft störningar mesta delen av mitt liv efter att en kille sa till mig när jag var 10 år gammal att jag var tjock, jag slutade då successivt att äta. 2 år senare  från att väga 45 kilo till 25 kilo.

Man tänker inte på att ett enda litet ord kan göra så mycket, men det kan det faktiskt. 

I det stadiet när jag hade kommit ner till 25 kilo började min bullime och det ledde till anorexia. 

Jag hade föräldrar som inte insåg vad som hände eller bara vägrade att inse det. 

Dom 4 åren som gick innan jag bestämde mig för att gå upp i vikt och att hålla nere maten var fruktansvärt jobbiga, men jag tog mig genom det och gick upp så pass mycket att jag tillslut vägde 61 kilo. 61 kilo!! jag kunde inte fatta det. 

Jag var i ett bra förhållande för några månader sen som varade i 6 månader innan jag insåg att jag förtjänade bättre. Jag har lyckats hålla mig ifrån att gå ner i vikt för mycket och inte äta ordentligt.

Men när jag tog slut på det förhållandet för några månader sen så föll jag tillbaka till botten, där jag en gång hade varit innan. I samma veva som jag valde bort en riktigt bra kille som inte var gjord för mig så försvann också min bästa kompis som har hjälpt mig det senaste året att inte falla tillbaka i gamla vanor. Hon orkade inte med allt som blev runt omkring och lämnade mig. 

Jag kunde gå flera dagar utan att äta eller dricka. Åt jag någonsin någonting den första veckan så kom det upp med en gång. Det har gått 2 månader sen allt detta hände.

Min bästa kompis kom tillbaka till mig och båda insåg hur vi inte klarar oss utan varandra. Det var hon som märkte det först, att jag började tappa vikt och att jag inte var mig själv längre. Det är tack vare henne och den förbannade badrumsvågen som jag nu inatt bestämde mig för att nu får det vara slut på detta. Jag måste börja ta hand om mig själv. 

Från och med idag ska jag äta 3 gånger om dagen minst, vare sig det är små portioner eller små. Jag måste skärpa mig och ta tag i mitt liv igen, för att jag någonsin ska kunna må bra igen.


- Cornelia

Likes

Comments