Jag är på jakt efter en ny vinterjacka. Min älskade Hilfiger börjar bli gammal och det är dax för en ny. Trots att jag hellre lägger pengar på flera olika plagg än att köpa en jacka tror jag det blir värt i slutet. Köper jag en rejäl jacka håller den i flera år. Jackorna här ovanför är alla coola på något vis, men kanske är de alldeles för "fina". Jag behöver en jacka som tål allt regn och blask som kommer på vintern. Alltså inte något med päls.. Vi får se helt enkelt.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet

Idag var vi som sagt på Linköpings universitet med skolan för att gå på 8 (!!!) föreläsningar. Det blev dock bara 6 stycken för min del, vilket var skönt. Tyvärr var de allra flesta riktigt tråkiga. Tyckte en föreläsning gällande behandlingsmetoder för psykisk ohälsa var intressant men det var typ det. Den allra sista jag lyssnade på handlade om katter, och herregud vad jag skrattade. Föreläsaren måste ha hatat mig, men jag tyckte hela ämnet bara var så sjukt och att få se flera filmer när katter låter gjorde allt bara ännu värre. Krampen i magen var obeskrivlig.

Det bra med dagen är helt klart vädret och hur fnittrigt kul vi har haft tillsammans under dagen. <3

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

Livet

1) En söndagsmiddag bestående av hamburgare med pommes. Det är rena rama lyxen att få allt serverat på ett fat. Thanks mam

2) Jag och Emelie tog en mellis på ett café här i stan.

3) Jag och Emelie igen, vi blev erbjudna pizza men vi tog saken i egna händer och köpte lite kvarg, körde iväg till en parkering och pratade om livet. Jättemysig kväll.

4) Min hy har gått bananas. Detta filter var därför perfekt för mig.

5) Utsikten från tandis. Det blir nog en räls i min mun. Det skriver jag med både glädje och sorg.

6) Kärlek. Den bilden följs av två bilder till där det kommer en hand till för varje bild.

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

Innan jag satte mig i taxin imorse fick jag ett meddelande av min lärare, där det ungefär stod såhär "kan du redovisa din svenska idag istället för torsdag?". Och snäll som jag är tackar jag ja och känner stressen inom mig. Kanske var det morgonen som var värst, då fick jag panik över att jag inte var förberedd.. För väl inne i svenskasalen försvann nervositeten. Vet inte hur jag ska förklara det, men hela min klass är som en förvirrad hög av pusselbitar när det kommer till Svenskan så nervig behövde man inte vara. Mina tio minuter framför klassen kändes som två. Snabbt och stabilt (tror jag).

O vipps så är denna vecka inte längre kopplad till oro. Snabba vändningar. Imorgon är alla i klassen lediga, förutom jag då som ska prata inför 9orna, det tar dock bara runt en timme av min dag så i princip är jag också ledig. På Onsdag behöver jag inte ens se skolan, på torsdag händer inget läskigt och på fredag har vi ingen engelska. Underbart!! Helt underbart!!

Likes

Comments

Näst sista veckan innan lov. Det är plugg att klara av, en hel del.. Håll ut!

Idag, Måndag har vi en check på en engelskatext, och ni bör veta efter allt tjat att engelska är lektionen jag fruktar mest. Jag tycker helt ärligt det är riktigt jobbigt att gå på dem lektionerna. Och ja, jag vet att engelskan är frivillig, men jag vill ha mitt meritpoäng..

Imorgon, tisdag har vi två lektioner då lärarna är upptagna med 9orna som kommer till skolan. Dock har jag anmält mig till att sälja in samhälle-beteende och ska därför stå inför ett helt gäng med människor och prata. Sådant jag egentligen undviker i största möjliga mån, men jag är faktiskt riktigt taggad. Det är kul att prata inför folk jag inte känner, och att prata om samhällsprogrammet är hur lätt som helst? Tror det blir kul. Ska även till sjukgymnasten efter skolan.

Onsdag ska vi till Linköpings Universitet, det ser jag inte fram emot. Intressant att se hur det fungerar där men jag skulle helst gå en vanlig skoldag för att sedan komma hem tidigt och plugga. Jag kommer gå runt där och känna press och stress inför torsdag och fredag.

torsdag är det alltså dax för min muntliga redovisning. Jag tycker de momenten är de absolut värsta och jag blir riktigt nervös. Jag vet att jag kan, jag vet att jag inte är dålig. Men det är så himla läskigt. Jag börjar skaka, ibland till och med gråta. Klassen bryr sig knappt, det vet jag ju. De kommer knappt komma ihåg vad jag pratade om där framme men det skrämmer mig ändå att stå där. Fy.

Fredag!! Tyvärr skriker jag inte ens det med glädje. Vi har naturkunskapsprov. Det är stort. Jag är helt lost. Borde plugga, måste plugga. Dessutom ska den där engelsktexten in här.

Helgen, jag bör plugga för vi har flera prov veckan efter. Är också bjuden på en födelsedagsmiddag. Jag vet att det kommer bli bra. Men också inte bra. Ska försöka göra det absolut bästa av den kvällen, försöka göra mig själv glad.

Herregud så negativt det blev nu. Jag ska inte stressa upp mig i onödan. Tror ändå jag har lärt mig hur jag hanterar saker och ting nu. Och helt ärligt bryr jag mig inte lika mycket längre. . Jag läser två kurser för mycket (självvalt) och då är det faktiskt okej att lägga naturkunskaper åt sidan och nöja sig med ett E. Det kommer trots allt räknas bort sen ändå..

Likes

Comments

Livet

Kära Söndag. Idag gillar jag dig. Idag är du snäll mot mig. Du ger mig sol och värme. Kära Söndag. Jag gjorde söndag av gårdagen och därför är du idag välkomnad. Du är precis som jag vill att du ska vara. En dag fylld med lugn och ro. Sovmorgon. Promenad. God mat. Ansiktsmask. Lite plugg också såklart. Kära Söndag, musiken i mina lurar gör mig glad. Idag är du fin.

Kära söndag. Idag gav du mig så mycket hopp att jag hoppade ner till vattnet. Jag har inte varit där efter operationen. Hur kan jag ha undvikt mitt absolut lyckligaste ställe? Kära Söndag, jag lämnade kryckorna på en sten och gick själv på bryggan. Steg för steg. Haltandes. Men jag ramlade inte. Kära Söndag, tack.

Himlen var sådär fint blå. Vattnet lät sådär perfekt. Inte en enda människa i sikte. Inte en enda liten fågel. Det var jag, vattnet och bryggan. Ni anar inte hur fint det var.

Kära Söndag. Min gosigaste jacka-kofta får värma mig. Den är kopplad till Söndag. Jag måste ta tag i plugget, det dränker mig på ett ohälsosamt sätt. Men just här, vid vattnet finns inte skolan i tanken. Kära Söndag, ge mig styrkan att ta mig ner hit oftare.

  • Filed under: Livet

Likes

Comments

Kläder och mode

Något av det jag längtar mest till gällande att släppa kryckorna, (förutom att kunna gå i sig såklart) är att jag då kan börja bära kjol och klänningar till skolan. Självklart kan jag det nu med, men då skulle mina stackars vänner behöva bära mina nycklar och telefon också och de bär redan tillräckligt. Haha. Det finns liksom inget bekvämare än kjol och tights. Kanske blir lite kallt, men ska man vara fin får man lida pin? Dessutom cyklar jag inte till skolan längre och då slipper jag vara ute och frysa. Win,win!

Likes

Comments

Svar på frågor

Bäst i veckan hittills?

- Allt positivt jag fick höra av min sjukgymnast i Tisdags. Hur jag kunde lägga på flera nya övningar, testa att cykla, hur jag lyckades med målet vi hade och hur allt har gått så bra. Det var riktigt härligt att vara där och jag kände mig riktigt,riktigt stolt över mig själv. Tror faktiskt inget denna veckan kan slå denna glädje?

Sämst i veckan hittills?

- Mitt tandläkarbesök. Dem eldade typ i min mun och jag kom hem helt svullen. Kul :')

Där har jag ont

- Hmm.. asså egentligen borde jag väl svara knät men det gör inte ont dygnet runt. Jag har lite ont i tanden de grejade med.

Det tänker jag mycket på

- Skolan och framtiden

Nästa vecka ser jag fram emot

- Sorgligt nog, typ ingenting. Lördagen kan bli kul, men jag är avundsjuk på mamsi och papsi.

Idag hände detta

- Jag har hittills bara varit i skolan, men där fick vi prova studentmössor vilket inte hör till det vanliga

och på lördag händer detta

- Min syster fyller år!! Dock är hon i London. Mina planer är 0,0 stycken.

Söndagen tillbringas så

- PLUGG

och mest av allt önskar jag

- Att kunna gå.

Likes

Comments

Contains affiliate links Kläder och mode

Mesh top HÄR // Blus HÄR // Örhängen HÄR

Ingen i bloggvärlden kan ha missat att Andrea i Tisdags släppte sin egna klädkollektion. Tyvärr var det inte riktigt min stil men de tre här ovanför är inte helt fel. Toppen med stjärnor kan jag nog snart se alla bära på fester framöver, tyvärr skulle jag känna mig alldeles för obekväm. Blusen är söt och finns i flera färger. Örhängena gillas starkt. Stjärnor är riktigt snyggt och de kan säkert lyfta en hel outfit. Tyvärr var de örhängena jag gillar bäst slut, men det är dem med enkla stjärnor. Tycker även att Andrea verkligen förtjänade att få släppa en kollektion, så som hon har arbetat i flera år. Jag har varit med sen start. Hur sjukt??

Det lär inte bli en beställning från mig, tyvärr. MEN, jag väntar på Linn Ahlborgs kollektion. Den kan nog bli riktigt grym!

Likes

Comments

Korsbandet

Detta inlägg är till er knäfantaster. Till er som bryr sig om knät och läser min bloggis för att höra kring det. För jag vet att vissa kikar in här endast för korsbandsinfo. Till er andra, det kommer roligare inlägg någon annan dag. Sorry not sorry. Detta är viktigt. Allt ska dokumenteras.

---------------

Såhär löd sms:et jag skickade till Mamma den 25 Mars när jag skadade mig. "Hjälp! Om det går att gå ifrån det ni är på, så får du gärna ringa. Körde en träningsvideo och sen ringde UllaBritt på dörren så sprang in till mitt rum för att sätta på mig en tröja men mitt knä vek sig, hoppade till på vägen så ramlade ihop. Kan inte stödja på benet nu, och hann inte öppna till UB innan hon gick igen. Det gör jätteont, får panik".

Skrattar nästan. Jag hade ingen aning om hur illa det faktiskt var. Och UB är min granne, för er som undrar. Mamma och pappa var på föreläsning, men pappa kom på direkten. Sjukt ändå att de kopplade det jag skrev till PANIK. Jag hade nog svarat "Vi kommer efter föreläsningen, du sträckte dig nog bara". Ikke sa nikke. Tur att de förstod hur illa det faktiskt var.

Till vänster, operationsdagen. Att lyfta upp benet sådär är fortfarande bara att drömma om. Till höger, så "mycket" kunde jag böja benet två dagar efter operationen.

Det har gått sakta framåt. Hade som mål i början att kunna böja 90 grader. Det klarade jag efter ungefär två veckor. Där efter var 110 målet och det klarade jag 8 oktober. Det betyder CYKLA. Jag själv vet inte hur man mäter men när jag låg där i sängen kände jag bara, nu måste jag vara uppe på 110 grader. Så jag studsade iväg till cykeln och kom runt några varv. Busigt, inte bra, jag vet. Men fick faktiskt testa att cykla hos sjukgym. igår och att jag hade tjuvtestat gjorde inte så mycket.

Jag har tagit kort på hur svullnaden har minskat vecka efter vecka. Ibland fotade jag dagar efter varandra. Än så länge kan jag inte sträcka ut benet helt vilket bidrar till att jag inte kan eller får gå. OTROLIGT frustrerande då allt jag vill är att gå. Det är dock förståligt, det ska ta tid. Men just nu ligger jag på ungefär 1-2 grader ifrån full utsträckning, och det är inte så illa. Det är bara gången som går åt skogen.

Böjningen går framåt. Även att det inte känns som det när jag ligger här hemma och drar benet tills smärtan blir outhärdlig. Lite till klarar du, kom igen då Cornelia!! Sen gör det ont och jag får lägga av. Att pusha sig själv är bra. Men det får ta tid. Det får det.

Stå på ett ben. Hos sjukgymnasten igår fylldes jag med glädje och stolthet. Hur jag klarade mitt mål och att allt annat har gått så bra. Jag fick lägga till fler övningar och har nu ett helt nytt träningsprogram. Varje dag ska jag böja och strecka, helst fyra gånger per dag med all fokus men självklart också så ofta jag får tiden. Sedan ska jag köra lite "tyngre styrka" i form av bäckenlyft, tyngdöverföring och knäböj från stol tre gånger i veckan. Det blir nog bra tillslut.

------

Idag, precis nu, var jag hos läkaren som opererade mig. Han sa att det såg bra ut men att jag MÅSTE jobba på utsträckningen. Annars kan det gå illa, det vet jag ju. Han tyckte även det var illa att kryckorna fortfarande behövs, men enligt sjukgymnasten måste jag ha dem ett ganska långt tag till för att inte börja gå fel.. Denna utsträckning ska sättas inom 2 veckor, och sedan ska jag kunna gå. Punkt slut. Jag lär bli besviken och falla ihop i en hög. Sånt händer.. Detta är inte en dans på rosor.

Likes

Comments