Mat och annat gott, Livet

Jag har glömt att visa er denna middagen. Det var den sista vi åt på Malta. Vissa skulle kalla det pizzan innan dejten. Men jag kallar det för pizzan innan vi satte oss i solnedgången tillsammans med en annan familj från Beligen. Jag har faktiskt kontakt med en av killarna rätt ofta. De skickade Beligiskchoklad hem till oss.

Tjosan! Hoppas ni alla får en jättebra lördag en dag som denna. Jag jobbar mitt sista pass innan skolan drar igång och det känns jätteskönt. Sen blir det en liten paus av jobbande och jag kanske kan börja i oktober igen. Igår hade jag en riktigt lugn och skön dag.. eller inte hela dagen. Var hos tandläkaren klockan 7 och fick en ny tid vid 10. Vet inte vad dem gjorde men jag kom hem med bedövning i hela ansiktet och en tand som gör sviiiin ont. Fruktansvärt.

Imorgon ska jag övningsköra och städa. Även krama en vän. Ska krama henne och sen aldrig släppa taget <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Livet

Mitt sommarlov började fredag v.24 och just själva natten till sommarlovsdagen sov jag hemma hos Ester. Underbart.

V. 25 jobbade jag fyra pass och firade midsommar. Träffade lite kompisar och hade det allmänt bra.

V.26 hände det inte så mycket, jag jobbade nästan varje dag och blev sjuk. Inte lovets bästa vecka..

v. 27-28 spenderade jag på Malta och det var absolut, utan tvekan det bästa på hela lovet. Den veckan var jag verkligen 100% avslappnad och hade det helt underbart bra.

V.29-30 jobbade jag igen, hade körlektioner, tränade hos sjukgymnasten o sådant. Träffade kompisar, åt gott och gjorde sånt man vill göra på lovet helt enkelt.

V.31 var lovets bästa vecka efter Malta. Jag fyllde 18 och hade min 18års middag. Allt var bara väldigt, väldigt härligt just denna vecka.

Vekana efter det, alltså förra veckan jobbade jag och i Lördags var jag på lite partaj.

Nu denna veckan håller jag på att fixa och dona med en massa saker. Och det är även här någonstans den glada Cornelia försvann, men hon kommer snart tillbaka. Jag skriver liksom ett blogginlägg en dag som denna. Det är på rätt spår.. Sen är det så att skolan börjar på tisdag. Och det ska jag försöka att inte gråta över, för det lär bli bra. Någonstans vet jag att det kommer bli riktigt kul.

– Gjorde du något i sommar som du aldrig gjort förr?

Besöka Malta är väl den stora grejen. Annars.. hmm. Har varit på sjukhuset och även fått rehaba en hel del :'P Åkt på roadtrips med vänner som tagit körkort.

– Är det något du saknar med årets sommar som du vill ha nästa sommar?

SOL och värme!! Jag har inte badat en enda gång i Sverige. Fy skäms. Speciellt när jag bor typ 100m från vattnet, då bara MÅSTE man ha badat. Men inte jag. Och sen, nästa sommar vill jag kunna springa, gå och dansa!

– Största misstaget?

Att oroa sig inför skola och operation för tidigt

– Har du varit sjuk eller skadat dig?

Fick migrän och sedan vanlig huvudvärk och magont. Inget allvarligt, tack och lov.


– Vilka låtar kommer alltid påminna dig om den här sommaren?

Diamonds-Remix - Rihanna & Kanye West // Cyklar ni så springer jag - Mares // Stand by you - Rachel Platten


– Favoritprogram på tv?

Dessa allsångs program . Typ allsång på skansen, Lotta på Liseberg och Sommarkrysset !!

– Vad gjorde du första dagen på sommarlovet?

Samma dag som det blev sommarlov var jag på en avslitningsfest. Och riktiga sommarlovsdagen, alltså Måndagen jobbade jag.

– Vad fick dig att må bra?

Människorna jag tycker om som mest.

 • Filed under: Livet

Likes

Comments

Djupare tankar

Det är riktigt kul att träna och röra på sig. Speciellt när man är ensam hemma och har hög musik dunkades från högtalaren. Helst från Aviciis nya album.

Jag måste lyssna på mina vänner och våga göra mer saker med dem. Ta chanserna som kommer och utsätta mig för sådant som känns jobbigt och läskigt. Det är okej att känna sig tråkig, dålig och sjukt mycket stelare än alla andra, men undvik inte träffar. Du växer. Och tillslut inser du att du inte alls är tråkig. Och hörreni, det är jätteokej att dricka vatten medan alla andra dricker alkohol.

Våga säga vad du känner och tycker. Allt blir lättare och även här växer du i dig själv. Våga tala ut.

Skolan är inte helt hemsk. Det är inget man behöver frukta en månad innan den börjar och redan ha panik inför. I skolan finns det kompisar, glädje och något att göra varje dag. Går allt åt skogen finns det hjälp att få. Tänk på allt fint skolan har givit dig. Livet.

Jag klarar operationen. På något sett gör jag det. Det känns som jordens undergång och att allt kommer gå åt skogen. Att det kommer göra FÖR ont och att jag kommer vara FÖR rädd. Men det löser sig. Även det löser sig. Likaså körkortet. Allt löser sig. Det jag missar i skolan när jag är borta tar jag igen, och ett körkort behöver jag ändå inte ha just nu.

Jag har lärt mig en hel del detta år. Jag har lärt mig att saker inte alltid blir som planerat, eller så som du tänkte att det skulle. Jag har också lärt mig att vissa saker som går fel inte löser sig och går inte att få ihop igen till så som det var innan. Jag har lärt mig att vissa trasiga saker förblir trasiga och jag har lärt mig att man kan gå igenom tuffa perdioder och fortsätta se framåt så länge du har människor som älskar dig.

Och sista insikten. Det funkar minst lika bra att skriva i en vanlig dagbok. Hela världen behöver inte veta vad jag gör. Trots att jag mer än gärna hade velat visa er min outfit jag hade igår, och visa er lite nya saker. Ge er inspiration och pepp. Men just nu känns det mer än rätt att bara stänga detta lilla kapitel och sedan börja på ett nytt. När jag gjort allt jag fruktar. Eller så börjar nya kapitlet redan om någon dag. Vissa böcker har flera kapitel efter varandra, vissa böcker har många vita sidor.. :-)

Likes

Comments

Livet

Tjenixen. Jag får ofta frågan om hur jag orkar hålla min blogg vid liv. Hur jag orkar uppdatera varje dag i flera år. Vad som motiverar mig och inspirerar mig. För mig har det varit lätt att uppdatera då jag inte har gjort så mycket annat på kvällarna, helgerna eller liknande. Men just nu gör jag saker. Det händer saker varje dag. Jag har flera tusentals saker att tänka på, fundera kring, planera, utföra och fixa med.

Jag är stressad. Jag har skolångest. Jag har operationsångest. En vän ska åka iväg ett år. En blogg är inte prio ett, inte ens prio tio. Jag läser inte ens bloggarna jag alltid läste förut. Det ger mig inget.

Men jag är glad. Jag gör roliga saker.. Jag ligger inte bara i min säng. Då kunde jag uppdaterat er. Jag har roligt. Jag har tråkigt. Jag känner av hur det är att leva.

 • Filed under: Livet

Likes

Comments

Livet, Svar på frågor

Åååhhh vad fint. Man blir nyfiken på vad som fanns i glaset😏 Fick du nått bra i present? Skulle gärna vilja se ett inlägg med dina 18års presenter. Behöver inspiration till va jag ska önska mig när jag fyller år.

- Tackar tackar. I glasen var det gammal hederlig alkoholfri päroncider med en jordgubbe. Glamoröst.. ;-) Jag fick jättefina presenter av både familj, släkt och vänner. Dock kommer jag inte göra ett inlägg om mina presenter. Dels för att det kan anses som "skrytigt" för vissa och jag själv känner inget behov av att visa upp dem. Men ni kommer få se det mesta. Ett par örhängen jag använder ofta, och en väska jag kommer använda i princip varje dag. Den är från Marlene Birger och är svart om det ger er något.

Jag fick bland annat ett par skor av mamma och pappa. Inbyggd klack och allt. Jag önskade mig dessa men vågar inte använda dem. Jag ser inte ut som Linn Ahlborg gör i sina och då blev det inte alls snyggt. Känner mig inte bekväm och som att alla ska glo ut mig.. men måste på något sätt våga använda dem. De andra skorna, med glansig tå köpte jag till mig själv. De älskar jag och vill använda dem näst intill varje dag. Supersnygga och riktigt bekväma.

Likes

Comments

Livet

Äckligaste maträtten:

Korv. Korv är riktigt vidrigt. Kan trycka i mig en korv med bröd men bara tanken på en till sen får mig att vilja spy. Så i och för sig är det kanske inte det äckligaste någonsin. Hade inte smakat på ärtsoppa, eller typ rödbetor och oliver.

Värsta vädret:

Kyla. Jag hatar verkligen att frysa, får ont i hela kroppen från topp till tå. Regn är jättetråkigt, men kyla måste vara värre. Sen HATAR jag åskoväder. Då är jag så rädd att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Kan liksom stanna hemma en hel dag om vädret visar 10% chans till åska. Är verkligen räddast i världen?

Stunder då jag tappar humöret helt och hållet:

Kombon när jag är trött och hungrig. Riktigt monster.

Sämsta musiken:

Musik där de bara skriker. Får ju ont i hela kroppen

Värsta tiden på dygnet:

Hmm.. Denna frågan var svår. Jag gillar morgonen. Så kanske runt 15-17 tiden. Då är jag oftast riktigt trött, hungrig, ibland uttråkad och tiden går alltid väldigt sakta. Men absolut värsta tiden annars är väl de kvällarna/nätterna jag ska gå och lägga mig men aldrig somnar. Vilket nästan är varje natt. Ugh.

Värsta personlighetsdragen:

Själviska och negativa människor gillas inte

Och för att klaga lite till. Jag saknar värmen och palmer. Och jag känner mig stressad. Det finns ju bra stress och dålig stress. Och nu snackar vi dålig. Sådär att jag inte gör någonting för att det finns för mycket att göra och tänka på. Det snurrar runt så mycket saker i mitt huvud just nu. Ni anar inte.

 • Filed under: Livet

Likes

Comments

Livet

Igår hade jag min 18års middag för vänner. VI träffades klockan 18 och höll på fram till 00 ungefär. Där emellan åt vi tacos och kladdkaka. Körde lite "lekar" och pratade om allt och ingenting. Jag är evigt tacksam för dessa fina vänner, och tack för de fin fina presenterna!!

Idag väntas firande nummer två, släkten !!

 • Filed under: Livet

Likes

Comments

Djupare tankar

Alla "back to school" relaterade saker som börjat nu. Videos om outfits, vad man bör köpa och pluggtips. Ja allt. Alla affärer som skriver "Back to school" stort över en hel sidan och sedan säljer de pennor och block mm. Varenda sådan liten påminnelse om att vi nu snart ska tillbaka till skolan drar ner humöret. Jag är inte redo, kommer aldrig bli redo och jag vill inte, och kommer aldrig vilja. Låt oss stoppa tiden.

Lite sådant humör är jag på nu när jag inser att jag jobbar hela nästa vecka. Veckan efter det har jag fullt upp med körlektioner, sjukgymnastik och tandläkarbesök. Då flyttar även min syster till Amsterdam för ett år där, så mitt i allt annat ska jag försöka träffa henne så mycket som möjligt. Veckan efter det börjar skolan och då lämnar Ester. Måste alltså få in träffar med henne också. Kan inte dygnet ha lite fler timmar. Jag hinner inte!! Sen, veckan efter det opereras jag, och sen börjar helvetet. Hihi. Under dessa två veckor innan Ester åker vill jag fixa ihop en riktigt bra present till henne men jag måste också plugga körkort som bara den, och övningsköra. För innan skolan drar igång har jag dessa prov, och det hade varit så härligt att bli godkänd.

Back to school hetsen påminner mig om alla dessa ting. Hur stressigt jag kommer ha det innan skolan drar igång och hur ont jag kommer ha när skolan väl är igång. Där av vill jag slänga skolan i väggen för en stund, stoppa tiden. Få mina jobbpengar men inte jobba (allas önskan??) och ha tid till annat. Jag får skolångest 2,5 veckor innan vi börjar.

----------

MEN idag har jag födelsedagsmiddag med vänner och imorgon kommer släkten. Då ska jag tänka på annat. Det måste jag.

Likes

Comments

Livet

Alla bilder är hämtade från pinterest

Jag vill cykla bland palmer. Äta god mat på fina restauranger med fina vänner. Möblera om mitt rum och i framtiden ett helt hus. Resa iväg med kompisar och inse hur fint livet är. Upptäcka världen.

 • Filed under: Livet

Likes

Comments

Livet

Igår fyllde jag arton och jag kan inte föreställa mig ett bättre sätt att fira på en så som jag gjorde. Dagen började med att jag vaknade av sång och paket i sängen. Fick så fina saker, tack!! Efter det hade jag en väldigt lugn förmiddag och lunch. Hängde med Clara och fotade bilder med ballongerna. Allt för en instagrambild?

Runt 14 tiden hände det jag drömt om sen liten. Att få bli överraskad. Jag låg i sängen redo för att sova (gammal nu förstår ni) men helt plötsligt slänger sig Ester över mig och skriker "surprise!!". Med sig hade hon massor bilder på oss och ett helt magiskt fint brev. Jag grät konstant. Tårar av lycka. Så mycket kärlek. Det slutade liksom inte. Också tårar av sorg. Aldrig att jag klarar mig utan henne. Tårar av stolthet. Vilken fin vän jag har. Något bra måste jag göra för att förtjäna detta. Absolut en av de bästa timmarna i livet. Jag svävade runt på moln av lycka. Ni skulle bara veta.

Runt 15.30 åkte vi i familjen iväg för att gå på stan och äta på restaurang i en stad lite längre bort. Det var verkligen så mysigt. För mig, och alla utom pappa blev det en otroligt god pizza och sen avslutade vi det hela med lite glass. Mitt knä var även med mig hela dagen och jag kunde gå runt på stan utan smärta, hade till och med 6cm klack i mina nya dojjor.

18 är en milstolpe i livet. En ålder jag har längtat till sen jag förstod att 18 är en lite coolare, speciellare ålder att fylla. Sjävklart förändras man inte över en natt, men jag kunde köpa trisslotter, och jag kan göra nästan vad som helst nu. Jag har tillgång till allt. Jag är en vuxen ålder. Jätteläskigt men jättekul. Det känns som att 18 kommer vara ett bra år. Jag blir liksom helt fnittrig av allt jag ska göra. Förutom rehab i 9 månader då, såklart. MEN, idag tog en annan liten bästis körkort så nu ska vi leva livet. Är nästan lyckligare än henne. Hon är king.

 • Filed under: Livet

Likes

Comments

 • Dagsplaner

  " Jag har glömt att visa er denna middagen. Det var den sista vi åt på Malta. Vissa skulle kalla det…"

 • Mitt sommarlov

  " Mitt sommarlov började fredag v.24 och just själva natten till sommarlovsdagen sov jag hemma hos E…"

 • Insikter

  " Det är riktigt kul att träna och röra på sig. Speciellt när man är ensam hemma och har hög musik d…"