Jag har varit sjuk nu i en vecka vilket har varit jättetråkigt. Det absolut tråkigaste med att jag vart sjuk var att jag missade simningen. Jag simmade mitt första pass i fredags vilket var en hel vecka sedan jag tränade. Trodde att jag skulle vara sjuk i max 4 dagar men jag hade feber på nätterna och var sjukt trött på dagen så jag orkade inte göra någonting, därav det inte kom några blogginlägg. Men nu är jag frisk igen, bara lite snorig, så imorgon ska jag gå till skolan och därefter gå och träna. Hoppas jag kan trycka på lite på träningen så att jag snabbt kan hitta tillbaka till min form som jag hade innan jag blev sjuk för den var fantastisk.

Något som jag har gjort väldigt mycket nu när jag var sjuk var att jag badade väldigt mycket. Dels för att jag var frusen men också för att jag saknade vattnet lite. Jag älskar att bada, det är så skönt och mysigt särskilt om man tänder något ljus eller två. Något som jag oftast har när jag badar är någon slags badbomb eller den heter väl bubbelbit? Den eller de (har ett par stycken) kommer ifrån lush och jag tror de heter bubbelbit eller nåt. Det man gör är att man bryter av en liten bit och har ned det i badet likadant som en badbomb. Brukar också ta någon tvål så att det blir lite extra mycket lödder så att det igen blir ännu mysigare. HÄR är den bubbelbiten jag använde idag när jag badade.

Likes

Comments

300m insim

10x100m varannan fri/rygg st 1,40

6x50m bröstsim (25m 3-1/25m ss, 25m 2-1/25m ss, 50m ss x2) st 1min

7x25m fjäril

75m löst

5x200m frisim max

50m löst

5x150m bröstsim max

100m löst

8x25m fjäril med fenor st 30, 4x50m kick på rygg (utan fenor) st 1min x3

100m ben (10m max vid varje ifrånskjut), 100m medly (sista varvet vf) x3

-

Detta var dagens pass. Mina tre sista tvåhundringar gick bäst, hade 2,36 2,35 & 2,36 på dem medans de två första gick sämre där jag hade 2,39 & 2,41. Jag hade inte riktigt fått in mitt flyt i frisimmet utan vevade bara på utan att komma fram. Var lika trött efter varje tvåhundring men alla gick inte lika snabbt. Det gäller verkligen att hitta sitt drag och sträcka ut när man simmar så att man inte slösar energi utan att komma fram i vattnet, hoppas ni förstår vad jag menar. Hundrafemtiorna bröstsim gick väldigt bra, hade mellan 2,16-2,21 på dem tror jag. På någon (elr några, vet inte) öppnade jag första hundra under 1,30 vilket för mig är väldigt bra. Tror nog att jag är mest nöjd över mitt bröstsim detta pass. Kanske blir en bröstsimmare i framtiden haha nej men har faktiskt blivit mycket bättre på bröstsim det senaste halvåret. Vi hade sovmorgon idag vilket var jätteskönt men imorgon blir det dubbelträning igen, totalt 5 timmar ugh. Har en extrem träningsvärk i framsida lår och det lär ju inte vara bättre imorgon men det betyder ju bara att jag kommer bli ännu starkare. Som en simmarvän brukar säga "vad är träning utan träningsvärk?" haha håller med till 100 procent! Nu ska jag ladda upp med lite sömn till morgondagen.

Likes

Comments

Innan vi hoppade i vattnet idag sa min tränare att vi skulle köra 10x400m fast lite uppdelat. Min första tanke var usch fyfan va tråkigt men senare under passet tyckte jag att det var ganska så roligt kanske för att det gick väldigt bra. Passet såg ut såhär:

400m insim (rullande 25m baklängesmedly)

3x400m frisim, hade 5,40 5,35 & 5,33 på mina

100m löst

4x200m ryggsim, hade 2,59 2,58 2,56 & 2,54

50m löst

6x50m fri-ben (finns inget värre än fri-ben)

2x200m ben (100m kick på mage, 100m kick på rygg)

4x100m ben (2 kick på mage, 2 fri-ben)

400m fri-arm med snorkel & fenor

200 avbad

-

Roligaste och det som gick bäst var nog 3x400m frisim men det som absolut tråkigast var all fri-ben. Något som ni kanske inte visste är att jag suger på fri-ben. Kommer ingenstans och det är så fruktansvärt jobbigt men jag överlevde och fick simma lite kickar efteråt. Ryggsimmet gick också bra idag men mindre bra gick undervattensarbetet, orkade inte riktigt trycka på där som jag gjorde i vattenytan, eller vad säger man haha?

Något annat som var roligt idag (förutom passet) var att vi hämtade min gossip girl bok. Har redan hunnit läsa ett kapitel i bilen och jag gillar den redan. Om ni inte har sett serien så gör det! Ni kommer inte ångra er. Den handlar om rika tonåringars liv i Manhattan och den är väl lite mer en tjejserie skulle jag säga.

Likes

Comments

200m insim

12x100m (25m ben, 25m dril, 50m ss) 3 av varje simsätt

3x (400m , 6x50m + 50m löst)

1 & 2: fri-me på 400:ing, fjä på 50:ior

3: me på 400:ing, bröst på 50:ior, 100m löst

9x300m fri med fenor & paddlar (nr 5 löst rygg) st 4.20

100m löst

10x50m friarm med snorkel st 50

10x50m ben med fenor st 50

4x50m avbad

-

Detta var dagens pass och fy vad hemskt det var. Hade spy-känsla genom hela medlyserien men som tur gick det över innan trehundringarna frisim. Träningen var på tre timmar och jag tror nog att jag aldrig har simmat så länge förutom på nyårsafton förra året typ. Även om träningen var längre än vad den brukar vara så kände jag inte en sådan jättestor skillnad. Såklart var jag trött och så men det brukar jag vara på träningarna haha.

Det gick inte så bra idag om man kollar på tiderna men grymt jobbigt var det och det är ju det som är meningen. Det är ju bättre att gör allt vad man kan och simma piss än att simma skitbra men inte ens vara trött. Såklart är det ju bra om man simmar snabbt och det är ju kul men det gör inget om det inte alltid går supersnabbt så länge man har gjort sitt bästa. Imorgon väntas två pass var av den ena är på tre timmar igen men vi kommer inte simma hela passet utan ha landträning så nu ska jag ladda upp med sömn.


Likes

Comments

Gott nytt år på er! Hoppas ni har haft ett amazing 2016 (som jag har haft) och kommer få ett minst lika bra 2017. Jag ser fram emot 2017 sjukt mycket, främst inom simningen då jag det senaste halvåret har utvecklats väldigt mycket. Är så nöjd över alla saker som inträffat under 2016 även om de var bra eller dåliga. Bilderna på fyrverkerierna är inte de bästa men aja. Ha ett grymt 2017!!!!!

Likes

Comments

Yes äntligen ett medlypass! Har inte simmat ett hårt medlypass på evigheter känns det som. Jag har en sådan stor hatkärlek till medlypass, jag älskar att ta i så mycket att jag nästan kräks och när jag känner så vill jag bara simma vidare och vidare. Det jag hatar med medlypass är ju såklart att det blir så otroligt jobbigt och man blir ju så "glad" när man får höra att man t.ex. ska simma 10x200 medly men när man väl är inne i serien så älskar man det! Såhär såg iallafall dagens pass ut:

300m insim

3x200m me (1:a ben, 2:a drill, 3:e ss) vila 15 sek

400m me, 400m fri-me, 300m me, 300m fri-me, 200m me, 200m fri-me

100m löst

4x100m fri-ben med fenor vila 15 sek

8x150m fri med fenor, paddlar & snorkel st 2,20

50 löst

4x100 ben med fenor (2 spec, 2 vf) vila 15 sek

200 avbad

-

Såklart var det "the beast" som körde detta pass och vi kötta sönder, som vanligt;) För min del gick det jättebra och det kändes skitskönt efter passet då man vet vilket grymt pass man gjort och hur mycket man pressade sig själv i vattnet. Nu blir det mat, kanske lite sovande och sedan träning ikväll igen.

Mitt första sumsim i Trollhättan.

Likes

Comments

200m insim

10x100m frisim st 1,35

25m löst

6x50m friben st 1,10

25 löst

5x200m frisim (fenor och paddlar) st 3min

5x100m ben med fenor (friben elr kick) st 1,40

50m löst

20x50 friarm med paddlar & snorkel (nr 11 & 20 löst) st 55

200 avbad

-

Så såg förmiddagens pass ut. Det gick inte så jättebra idag utan det kändes lite segt vilket gjorde så att det blev jobbigare än vad det egentligen var men så länge det var jobbigt så var det bra. På 10x100m fri så kändes det som att jag inte kom fram i vattnet utan bara vevade på med armarna. Jag fick liksom inget bra drag under vattnet. När det går lite dåligare på passen brukar jag oftast tycka att det är extremt tråkigt. Idag tyckte jag inte att det var jättetråkigt men det var inte jättekul heller. Frisimsbenen gjorde inte saken bättre... Fast mot slutet av passet blev det lite roligare och det gick lite bättre. Brukar oftast gå lite bättre i slutet av passen för mig för då har jag kommit igång riktigt bra. I början kanske jag inte kommit igång eller inte värmt upp tillräckligt men när jag simmat en serie eller två då är jag riktigt uppvärmd och lite mer taggad typ. Kom ihåg i somras när vi var på läger i Danmark att det hände på ånga träningar att det gick sämre i början men bättre i slutet. Det är just därför på tävlingar och ibland träningar att jag simmar in extra länge för att verkligen komma igång.

Nu ligger jag här i min säng och försöker hitta en bra serie att börja kolla på så om du har ett bra tips på en serie skriv gärna i kommentarerna!


Bor i antingen mina sumsimtröjor elr ösatröjor när det är lov.

Likes

Comments

Dagen började med att jag vaknade nio och åt frukost. Efter frukosten tog jag på mig lite kläder och åkte iväg till Marieberg eftersom att mamma skulle handla och vi ville titta lite på mellandagsrean. Hittade inget på rean men jag beställde en bok på Akademibokhandeln. Jag beställde den första Gossip Girl boken fast på engelska eftersom att jag måste läsa en engelsk bok i skolan.

När jag väl var hemma igen så la jag mig ned i sängen och kollade lite på youtube men även läste jag i Therése Lindgrens bok "ibland når jag inte så bra". Boken har jag fått lånat av min syster Ida eftersom att hon redan läst klart den. Själv så har jag inte kommit så jättelångt i den men jag har tyckt om det jag hittills har läst. Man förstår mycket mer om hennes psykiska ohälsa när hon berättar från början och även har med lite faktarutor om sjukdomen.

Samtidigt som vi kom hem från Marieberg så kom min syster Anna och hennes son Victor hem till oss för att Anna skulle filma lite uppe i vår skog. Min syster Linn och hennes pojkvän Manne kom även hem till oss för att min syster Minna skulle slinga håret på Linn.

Lilla Victor i sin nya mössa alldeles nyvaken och trött.

Ungefär klockan tre så åkte jag in till Örebro för att träna. Träningen gick jättebra idag och min tränare kom hem från semester så det var kul att se honom igen. Första timman av träningen hade vi landträning och vi körde mest arm och bål. Andra timman simmade vi och vi körde tre småserier. Första serien var en medlyserie som bestod utav 8x125m rullande medly start 2,10. Andra serien tyckte jag var jobbigast och det var en frisimserie som bestod utav 6x100m frisim start 1,30. Sista serien var en benserie som bestod utav 5x100m ben (varannan frisimben/fjärilskickar, sista var vf) vila 10-15 sek.

Simbassängen aka mitt andra hem, ses imorgon då jag har två träningar.


Likes

Comments

Hej, jag heter Cornelia och är 13 år gammal. Jag spenderar min fritid i simbassängen och hemma när jag inte går i skolan på Kunskap. Jag har bloggat x antal gånger förut och har alltid slutat för att jag aldrig har kommit på vad jag ska skriva om men nu tänkte jag börja igen för att jag har äntligen kommit på vad jag ska skriva om. Denna blogg kommer främst handla om simningen. Jag kommer skriva om mina träningar och tävlingar men såklart kommer lite andra delar av min vardag också vara med.

Hoppas ni vill läsa min blogg och ta en del utav mitt liv:)

Likes

Comments