Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Åh jag jag har en sån rolig och otroligt skämmig sak jag måste berätta för er:

I torsdags förra veckan gick jag med nervösa steg in genom dörrarna till Kungliga Musikhögsskolan för att gå på första tillfället av kursen Folkmusikensemble. Folkmusik? Har jag ens reflekterat över vad folkmusik är? Nej. I mitt huvud har jag aldrig ens tänkt tanken att folkmusik kan vara något annat än populärmusik. Nu i efterhand känner jag mig så otroligt dum.

Jag möttes direkt av andra kursdeltagare vid servicedisken i entrén där vi fått info om att vänta. Något jag reagerade på var att flertalet spelade instrument som blockflöjt, klarinett och fiol. Inte direkt de vanligaste instrumenten för att spela i band med tänkte jag men la ingen större vikt vid det. Våra två lärare mötte oss och vi gick till ett rum i en annan byggnad där det fanns lite instrument och stolar som var placerade i en cirkel.

Vi slog oss alla ner i cirkeln och gick varvet runt för att presentera oss själva och vårt förhållande till folkmusik. Även detta tyckte jag var märkligt då för mig var ju folkmusik populärmusik, och det är ju något alla måste tagit del av på något sett? Trots det gick inte upp för mig (vilket är helt sjukt) att folkmusik kan vara något annat än populärmusik. När det var min tur sa jag självsäkert att "jag är uppvuxen med folkmusik, det är den musiken jag spelat tidigare och kommer fortsätta spela". HAHA

Det var först när den ena läraren tog fram sitt dragspel och vi skulle spela folkvisan "Kom Lunkom" som det verkligen gick upp för mig att folkmusik är något heelt annat!. Fattar ni hur paff jag blev och hur jag kände mig så otroligt malplacerad? Jag höll på att börja skratta rakt ut men höll mig då jag var tvungen att hålla masken som "hällt på med folkmusik hela mitt liv".

Det hela var i alla fall väldigt roligt. Jag har bestämt för att trots allt gå klart kursen då det hur som helst är kul att testa något nytt och jag hade aldrig sökt kursen annars. Hoppas ni fick er ett gott skratt!

Kram

Likes

Comments

Igår morse stannade min fina Jossan och åt frukost hos mig påväg till hennes jobb. Vi pratade massor om resan, planerade lite och myste. Det är inte långt kvar nu!!

Idag och igår träffade jag Calle efter jobbet. Vi spelade en del musik tillsammans, kollade film och lagade mat. Hm verkar som att jag fått konkurrens?

Här kommer planerna för resten av veckan:

Onsdag: Jobba
Torsdag: Jobba, ha första lektionen på Musikhögskolan. Jag ska läsa en kvällskurs på KMH vid stadion som heter Folkmusikensemble. Ska bli väldigt spännande!
Fredag: Jobba, träffa saknade gymnasievänner
Lördag: Sova länge, spela med bandet/trion eller vad man nu ska kalla det, äta middag med min moster och hennes man
Söndag: Inga planer

Likes

Comments

Åkte in till stan i förmiddags för brunch på Greasy Spoon på söder. Absolut ett av mina nya favoritställen!

Likes

Comments

Hade en mysig middagsdejt med Marion ikväll. Vi lagade rotfrukter i ugn med tsatsiki, gjorde en supergod brownie till efterrätt och pratade massor. Så mysigt <3

Nu ligger jag hemma i sängen, ska snart sova men kan inte sluta tänka på allt som händer snart. Jag åker om drygt tre månader och ska i fyra månader (!!) se världen med två av de personer jag älskar mest. Hur underbart och hur galet är inte det? Jag och Jossan började planera det här för dryg två år sedan och nu blir det faktiskt av! Nu ska jag försöka tagga ner och sova. Godnatt!

Likes

Comments

För snart ett år sen sålde vi vår fina häst Manne då tiden inte räckte till för honom. Idag var jag och hälsade på honom. Det var så kul att träffa honom igen och även att rida igen vilket var ett tag sen. 


Mina planer idag är att träffa Marion och äta middag. Ha en bra lördagskväll!

Likes

Comments

Mina dagar är ganska lika nu. Jobbar på förskolan på dagarna där jag verkligen trivs. Börjar lära känna barnen och så är det så otroligt lyxigt att jag går dit på 1 min. På rasterna går jag hem, lägger mig i sängen och myser med katterna. Kvällarna (försöker) jag träna, träffar Calle och tar det allmänt lugnt. Det känns så konstigt att inte ha något plugg som behöver göras när jag kommer hem. Känner nästan att jag slappar för mycket nu.

Imorgon ska jag i alla fall ut och dansa med ett tjejgäng vilket jag verkligen ser fram emot! Sen väntar däremot jobb både lördag och söndag på Hemtex men jag tänker bara på vad som ska hända om tre och en halv månad så känns det värt. Hoppas allt är bra med er!

Likes

Comments

Idag sprang mamma och jag tjejmilen. Jag hade inga tankar först på att springa men så ställde mammas vänninor in så jag hoppade. Med tanke på att jag både är förkyld och knappt tränat på hela sommaren är jag jättenöjd. Det var ett väldigt roligt evenemang!

Likes

Comments

Att det bland annat regnade när vi landade gjorde att det kändes sådär att komma hem. Hade gärna åkt med planet ner igen till Grekland! När jag däremot kom hem såg jag att min ryggsäck jag beställt äntligen kommit! Det är en Osprey ag 65 liter som jag varit och provat ut på Naturkompaniet. Det höjde mitt humör rejält. Nu är jag redo för nästa resa som blir i Januari. Då är jag däremot borta i 4 månader... Ser fram emot den!

Likes

Comments

Utanför oss går det getter (innanför ett stängsel så inte fria som det också finns här). Dessa getter är fastbundna med ett rep mellan fram och bakbenet så att de knappt kan gå framåt. Pratade med personal på hotellet som menar att det är för att de inte ska kunna klättra upp och äta på olivträdet (??? stängsla in olivträdet så är problemet löst). Jag ringde polisen här då det på något sätt måste vara olagligt. Polisen jag pratade med sa att de ska titta på det men att det inte är säkert att det är ett brott. Nu åker vi hem imorgon och getterna är fortfarande fastbunda. Blir så ledsen, sånt här ska inte få finnas.

Likes

Comments