Resa

Hej allihopa! Ursäkta för dålig uppdatering de senaste dagarna men jag har inte haft tiden och sne blev jag tyvärr sjuk. Hela natten igår och gårdagen mådde jag illa och spydde... men idag mår jag bättre och äter medicin. Deras medicin här är väldigt effektiv haha vilket är grymt!

Men innan jag blev sjuk var jag, Emil och Ella på ett elefant reservat. Vi valde stråla till just de eftersom dem faktiskt tar hand om elefanterna där. Inte stora grupper med turister får åka dit utan endast 2 turer per dag med Max åtta personer i varje grupp. De är också inte tillåtet att rida på dem. Inga nålar används för att locka de till turisterna och vi som var med i gruppen ger elefanterna en liten spadag haha. Först skrubbade vi elefanterna i lera och sen bada vi och skrubbade rent elefanterna i en annan pool. Elefanterna var väldigt glada och det var väldigt kul. Vi matade de även med sockerrör och en vitaminbomb som vi gjorde tillsammans med vår guide. Skulle verkligen rekommendera att åka hit om ni är i Chiang Mai! Chang Sancturary hette det!

Vi gick också ut en dag i Chiang Mai med Ella vilket var så roligt! Vi var först på en krog på bargatan men när det stängde där gick vi vidare mot klubben Spicy. Det var mer som en klassiskt nattklubb och det var as kul!

Nu har vi tagit oss till Pai och sovit en natt här. Eftersom jag var dålig igår gjorde vi inget mer än att checka in och åt middag. Idag är planen dock mycket roligare. Vi ska till ett resort med varma källor! Nu ska jag bara packa och åka! Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Resa

Igår kväll blev det lite smått oplanerat en del drinkar och lite dans i Chiang Mais fest område. Det började med en väldigt god middag på en av de "finare" gatorna i Chiang Mai. Där drack jag det som kan ha varit den bästa drinken i hela mitt liv. En grön melon-lime drink som smakade himmelskt haha ingen överdrift! Efter det gick vi vidare och utforskade på gatorna och tog oss till gatan där Zoe In Yellow ligger. Det är en av de största klubbarna i gamla staden i Chiang Mai och igår var den väldigt välbesökt. Mycket folk både inne och på gatan utanför. Men eftersom vi inte var på så mycket danshumör gick vi runt och kollade in de olika klubbarna runt om. Det var väldigt trevligt folk överallt och ganska okej drinkar på de barer vi gick till! Trots att vi redan hade ätit en tidig middag var jag såklart hungrig igen när jag såg menyn på ett ställe precis vid festgatan. MayaBurgerQueen är namnet på en av de bästa hamburgerställen jag någonsin varit på. Menyn fick oss båda att dregla rejält men vi var egentligen för mätta för att äta mer. Dock beställde vi en kyckling burgare och pommes.. HELT magiskt!
Känner att allt jag skrivit insett inlägget är om mat och dryck haha... jag är hungrig just nu vilket antagligen märks :P
Men nu ska vi ut och äta! Och idag kommer Ella! Ska bli så kul!

Likes

Comments

Resa

Bua Tong Falls - eller mer känt som Sticky Waterfalls - är ett måste för den som besöker Chiang Mai. För oss som bor i den gamla staden i Chiang Mai tog det drygt en timma att ta oss dit men med taxi kostade det oss endast 125kr per person för tur-retur. När vi kom dit frågade vi hur länge vi fick vara där innan han ville åka och svarat vi fick var "you decide". Dom är så sjukt vänliga och service sinnade här!

Så varför kallas det Sticky Waterfalls? Jo själva berget som vattnet rinner ner på är väldigt strävt vilket gör det väldigt lätt att klättra upp och ner genom vattenfallet. Vi spenderade cirka en 1 för att ta oss upp och ner och sen ta lite bilder såklart. Om man är som oss och älskar att klättra så är det verkligen ett kul ställe att besöka. Ta en taxi dit och fråga om han kan vänta på er, det går nämligen inga taxis därifrån!
Och visst är det vackert också? Fick tyvärr bara bild på den första delen av vattenfallet men det sträcker sig mer än dubbelt så långt än det jag fick med.
En väldigt kul och billig aktivitet som vi båda ger 5/5 på!

Likes

Comments

INSTAGRAM@cornelia_dahlqvist