Header
View tracker

Hej på er! Då var det slut på den här skolveckan också och helgen är alltid lika välkommen! Det var inte jättejobbigt i skolan, men matteboken fick åka med hem så får vi se om jag pluggar något i helgen. Inte för att vi har något prov just nu utan jag känner verkligen att jag behöver räkna en del för att hänga med även om det såklart finnas andra saker jag hellre skulle göra. Hatar att ligga efter för jag känner mig bara stressad och vet inte hur jag ska hinna så det är väl bara att räkna och räkna!

Nej, nu ska vi inte blanda in matteboken mer i det här inlägget haha;) När mamma kommer hem ska vi till Molly och fixa stallet, men jag har ingen aning om vad det går att gör för paddocken är frusen och det är ju så mörkt ute nu!! Det är inte alls kul att inte kunna rida ordentligt den tiden på året och jag är bara liiite avundsjuk på er med ridhus!

Ni får ha en riktigt bra fredagskväll så hörs vi!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej! Jag vet att uppdateringen här inte varit som den borde och jag har egentligen inget att skylla på mer än att jag inte haft så intressanta saker att skriva om och dessutom knappt haft nya bilder. Nu ska jag försöka komma tillbaka till lite mer bloggande och det känns som att December (som det redan blivit!) är en bra månad då det händer lite mer än vanligt med allt julfixande;)

Den här veckan var jag i alla fall ledig både måndag och tisdag och sen i onsdags hade vi volleybollturnering på förmiddagen. Idag var därför första vanliga skoldagen den här veckan och nu på eftermiddagen har jag, Agnes och mamma bakat pepparkakor! Det blev inget stall för mig idag då mamma fixade det på förmiddagen, men jag kände att det inte gjorde så mycket för jag tröttnade på att vara ute när det regnade när jag cyklade hem, det var jättekallt!!

Hur har ni haft det idag? Och har ni börjat fixa inför julen än eller köpt många julklappar?

Likes

Comments

View tracker

Fick hem dessa i torsdags, älskar dem!! Länk finns i översta bilden.

Likes

Comments

Jag behöver väl inte ens säga att den här veckan gått hur snabbt som helst? Det känns alltid lika segt när loven är slut och det är skola som gäller igen och det här lovet som bara var en vecka kändes alldeles för kort! Såklart det är skillnad med en vecka ledigt och en vanlig helg, men inte hinner man med allt ändå och jag som skulle fixat bilder till bloggen får tyvärr säga att det inte blivit av.

Nu har det kommit lite snö också även om det inte är jättemycket än som tur är. Jag gillar inte snön men jag tror mest att det beror på att jag har häst för allt blir mycket krångligare på vintern, annars är det säkert jättefint med snö haha;)

I lördags (alltså igår) var vi i stallet lite senare på eftermiddagen så det var mörkt, men då hade det i alla fall inte kommit någon snö så det gick bra att rida i paddocken när lamporna var tända. Efter några tvärstopp och en tvärvändning (Molly är helt säker på att det finns hästätande monster på andra sidan av paddockens staket) började hon lyssna bra på mig och både skritten och traven gick bra. Galoppfattningarna och galoppen för övrigt får hon extra guldstjärna för då hon har lite mer energi nu och att galoppera blir då mycket roligare än i vanliga fall, vilket leder till att den helt enkelt blir mycket bättre.

Idag var det då lite snö och det var fruset och lite halt på vissa ställen så Molly fick broddar innan Agnes skrittade ut och jag gick en liten bit. Det var inte speciellt skönt för det blåste och blev jättekallt i ansiktet även om det var värre för Agnes som red, jag gick ju i alla fall. Jag hoppas att det i alla fall blir bättre så det går att rida ordentligt igen snabbt, annars tycker både vi och Molly att allt blir tråkigt och det märks mest på Mollys humör!

Det var lite av den här helgen och jag ska försöka fota när jag får tillfälle. Ni får ha det bra så hörs vi!


Likes

Comments

Hej på er i kylan! Igår lyckades jag och mamma pricka in snön precis när vi var ute och red (eller jag red ju och mamma gick.) Det såg ut som att det skulle vara fint väder så jag tänkte inte på att det kunde komma snö, men när vi kommit ganska långt, nästan där vi skulle vända, började det snöa och hagla! Inte alls skönt och det är inte jättebra väg uppe i skogen heller så fick skritta väldigt mycket där innan det gick att trava på raksträckorna. Var helt frusen när vi kom tillbaka till stallet och Molly tyckte inte heller att det var skönt eftersom hon verkligen hatar när det snöar/regnar/blåser, stackarn. När vi väl kom hem från stallet sen blev det "fint" väder ganska snabbt igen och det kändes ganska onödigt då haha;)

Idag gick jag när Agnes red men det var i alla fall inget hagel då fast det är kallt ändå såklart. Saknar sommaren jättemycket och det märks hur mycket lättare allting är då, enda jobbiga är alla insekter men det känner jag att jag kan står ut med.

Det är annars inte så mycket snö här, men vet att det är det på andra ställen.

Har ni mycket snö än?

Likes

Comments

Hej på er! Idag har det varit väldigt blåsigt och kallt, inte alls något bra väder att rida ut i så det fick bli ett dressyrpass i paddocken. Molly var verkligen hur fin som helst och jobbade på som hon skulle. Lite dåligt med energin framåt ibland som vanligt fast jag tycker i alla fall att det har blivit bättre.
Jag och Agnes rider för en tränare i Götene när vi får tillfälle och det har gjort att jag vet mer hur jag ska rida och det känns mycket lättare. Lite synd att det är en bit bort och vi inte har någon egen transport, men vi tar det som sagt när vi får tillfälle för det.
Vi var i stallet på förmiddagen och sen åkte jag och mamma till Skövde och köpte lite saker vi behövde till Molly/stallet på bland annat hööks.
Som ni kanske förstår med tanke på vädret blev det inga bilder idag och bilden ni ser här neranför är ännu en "gammal" bild på oss.

Likes

Comments

Alltså jag kan inte riktigt förstå att det redan är November!! Det känns som att det nyss var sommarlov och skolan närmade sig och nu är det istället bara två månader kvar av det här året! Det blev väl ingen jättebra start med vädret som varit idag och det verkar inte som att det ska vara så fint nu vilket är väldigt tråkigt, men samtidigt har det ju inte varit något riktigt "höst-väder" innan.

Jag har inget speciellt att skriva annars, men imorgon har jag tänkt att göra ett försök att få lite nya bilder. Får se om det går att vara ute något eller om det får bli inomhus istället, inte alls lika roligt tyvärr fast det är bättre än inget i alla fall. Även häst-bilder skulle vara bra om jag kunde fixa, men då är det tvunget att vara ute så vi får väl se haha;)

Ni får ha det bra i alla fall så hörs vi!

Likes

Comments

Måndagen är avklarad på veckan innan lovet! Gick i skolan till strax innan två och sen var jag hemma ett tag innan jag och mamma åkte till stallet men det blev ingen ridning idag. Vädret var väldigt tråkigt och även om Molly egentligen hade behövt gå kom vi iväg ganska sent också så imorn får Molly jobba istället. Det känns väldigt tråkigt för henne nu när hon går i en mindre hage och det märks på hennes humör också att hon inte riktigt trivs med det, men det går ju inte att göra något åt vintern direkt heller.

Det är bara några dagar kvar innan det är lite lov i alla fall, alltid lika skönt att veta att man får vara ledig även om det innebär att det blir en del som ska lämnas in i skolan före eller efter lovet. Jag har inga speciella planer för lovet annars fast det är ganska skönt tycker jag ;) Ni får ha det bra så hörs vi!

Inte den senaste bilden på oss direkt, men jag älskar att kolla igenom gamla bilder och allt behöver väl inte vara nytt??


Likes

Comments

Ber om ursäkt för att det varit ganska tomt här, men skolan har tagit mycket tid och sen har jag Molly också såklart. Inte alltid det lättaste att hinna allt och igår satt jag hela eftermiddagen och kvällen med en svenska-inlämning som jag i alla fall har skickat in nu. Jag kan tyvärr inte säga att jag är speciellt bra på att planera göra saker i tid, vilket ofta gör allt stressigt för mig. Det är en sak som jag önskar att jag kunde ändra på och verkligen borde göra för min egen skull för det ska förr eller senare göras ändå.

Idag har skoldagen känts väldigt onödig för först hade vi en föreläsning på morgonen och sen trodde vi att vi skulle ha lektioner, men lärarna hade inte sagt att de hade utvecklingssamtal med andra elever så det var bara att sitta och vänta på sista lektionen där vi knappt gjorde något heller...

Jag hoppas att ni i alla fall haft en bra dag hittills (och fortfarande har) så ses vi!

Likes

Comments