Jag gör: allt för ofta bort mig då jag är rätt så klumpig av mig.

Jag kan: texten till nästan alla Disneysånger. Det är ytterst få som jag inte kan.

Jag köper: För mycket Smoothies på pressbyrån som är onödigt överprisade.

Jag borde: återställa min dygnsrytm som jag alltid lyckas rubba. Att somna tre på natten och gå upp 12 är inte rimligt i längden.
Jag måste: plugga till tentan imorgon! Och komma igång med träningen igen!
Jag vet: vad molotov-ribbentrop-packten står för.
Jag tycker: om att vara uppe sent (alltså typ till 4-5), tänker så mycket bättre när jag får vara helt ensam i ett mörkt rum. Nästan alla inlägg till min blogg har jag skrivit sent in på småtimmarna.
Jag tänker: alldeles för mycket. Jag blir tokig på det ibland.
Jag förbrukar: Anastasia brow wiz alldeles för snabbt, måste köpa nya stup i kvarten.
Jag lyssnar: på musik HELA tiden. När jag duschar, somnar med musik, när jag läser, till allt!
Jag drömmer: För mycket mardrömmar nu för tiden, vet inte varför.
Jag längtar: Tills jag känner att livet är så som jag vill ha det, när jag får göra saker på mitt vis, när jag är till freds med mig själv och mitt liv.
Jag fasar: Att något ska hända mina syskon eller att jag ska bli lämnad/övergiven.
Jag använder: Lite för mycket kokosolja i ansiktet när jag tvättar ansiktet, men det är ju så skönt!
Jag blir: besviken på människor som beter sig illa och inte respekterar andra människor.
Jag äter: vegetariskt när jag lagar mat själv, dels för att jag inte litar på mig själv när det kommer till tillagning av kött men också för att jag blivit så påverkad av allt prat om att man borde äta mer vegetariskt.
Jag dricker: För mycket pepsi Max på jobbet.
Jag struntar: I att tvätta bort sminket rätt ofta innan jag ska gå och lägga mig.
Jag ska: börja vara lite snällare mot mig själv. Är rätt så hård emot mig själv allt för ofta.
Jag sparar: till en Greklandsresa jag ska göra i sommar och en resa till USA jag förhoppningsvis också ska göra.
Jag brukar: sjunga alldeles för högt och falskt när jag är ensam hemma.
Jag tittar: i princip bara på serier och Disneyfilmer.
Jag läser: väldigt mycket historieböcker just nu, senaste jag läste var Christopher Brownings "Ordinary Men"
Jag vill: någon gång i mitt liv ge ut en bok.


Likes

Comments

Hej på er! Idag är det söndag. Jag har aldrig tyckt om söndagar, mycket för att mina föräldrar alltid brukade bråka på söndagar och jag då inte ville göra något annat på just söndagar än att ligga i sängen och hålla för öronen. Men också för att söndagar är en sån onödig dag i sig, man gör ingenting speciellt utan bara väntar på att dagen ska passera så att måndagen kan ta fart.

Anyhow, jag har precis börjat Universitet, den första veckan har jag precis överlevt och jag trivs helt okej. Jag har lärt känna lite människor som jag spenderar dagarna med och mina professorer är mycket duktiga. Dock är det MYCKET att läsa och tempot är så mycket högre än på gymnasiet. Jag ska skriva min första tenta redan den 10:e februari och jag är redan superstressad! Men det ska nog gå bra :)

Så.. Lunds universitet, mitt drömuniversitet.. Eller? Lund har alltid varit på min bucket list, det har det varit sen jag gick i högstadiet, men jag vet inte riktigt om jag är så säker på den saken längre. Jag trivs jättebra här nere och på min kurs, men studentlivet i sig känns som ett "neverland" på något sätt. Fest, fest, fest, varje dag. Alltid folk som drar i en och vill ha med en till något uteställe. Folk lever som om det inte finns någon morgondag, som om det inte finns något att ta ansvar över. Folk vill inte växa upp. Jag borde vara positivt inställd till detta, det var ju precis det här jag ville ha. Men jag tror det är precis vad som är problemet med mig just nu, jag vet inte vad jag vill, jag vet ingenting. Jag vet inte om det är bra eller dåligt, vi får väll helt enkelt se. Men jag vet sak och det är att det kommer bli bra i slutändan. :)


Likes

Comments

Nämn något som gjorde dig glad igår? Igår, vad var det ens för dag igår?.. Söndag, då jobbade jag. Jag blev glad när Ida på jobbet klev in genom dörren, henne blir man alltid glad av!

Det sista du sa högt? grejen är den att jag har varit helt själv så det sista som kom ut ur min mun var när jag nästan gallskrek Little Jinders "Vita bergens klockor", men det jag sist sa till någon var "ha det bra i Finland, vi ses på torsdag när du kommer hem" till pappa på telefon.

Vad var det senaste du åt? Shame on me, men jag åt faktiskt en nutellamacka..

Vad var det senaste du köpte? En tågbiljett från Helsingborg C till Lund C.

Vad är det för väder hos dig just nu? Blåsigt och en massa regn.

Godaste glassmaken? Denna är svår, älskar glass mer än godis... men när jag köper glass i mataffären köper jag nästan alltid hallonsorbet eller ben&jerry's peanut butter cup

Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Nej. Absolut inte.

Sover du tungt? Om jag gör,inget kan väcka mig. Hade en gång en jättestor spegel i mitt rum när jag var mindre och en natt trillade den ner och gick i 1000 bitar, alla i huset vaknade förutom jag, som låg och sov i rummet..

Drömmer du mardrömmar? Har inte gjort det på länge nu, men dom kommer lite då och då.

Trivs du på ditt jobb? Ja,det skulle jag säga att jag gör. Jag tycker mycket om mina arbetskollegor och jobbet i sig är helt okej. Kan bli väldigt stressigt och påfrestande ibland, men som sagt, det är okej.

Vad gör dig glad just nu? Att jag har tre dagar ledigt där jag inte ska göra ett skit och att jag ska åka till Uddevalla nästa vecka.

Vad gjorde du klockan 08.00 i morse? Sov.

Humör just nu? Har känt mig allmänt bråkig idag, men nu börjar det att gå över, så normal skulle jag säga.

Stjärntecken? Våg.

Vad längtar du mest efter just nu? Julafton. Då ska jag träffa hela släkten på mammas sida och fira en sån jul vi brukade fira när jag var liten. Längtar så.

Cred till: Frida

Likes

Comments

Hur gammal är du?

Jag är 18 år, fyller 19 i Oktober.

Hur gammal känner du dig?

Jag skulle vilja säga att jag känner mig äldre än vad jag är eftersom att jag alltid varit ganska mogen för min ålder hela livet. När mina kompisar fokuserar på var den fetaste festen är, vill jag hellre vara hemma och mysa med familjen eller vänner. Precis som att jag längtar efter att få ha mitt eget hem med min lilla familj. Jag har alltid haft en känsla av att jag inte kan börja leva mitt liv på riktigt om jag inte bor själv och får ha mitt liv för mig själv, konstigt jag vet.. Men samtidigt så kan jag bete mig fruktansvärt omoget ibland, som om jag är fem år yngre än vad jag är, men jag tror faktiskt att vi alla har sånna sidor.

Var bor du?

I nästan hela mitt liv har jag bott i Uddevalla (en stad norr om Göteborg) men för ungefär 2 månader sedan flyttade jag ner till min pappa som bor i ett litet samhälle som heter Furulund. Furlund tänker ni, var fan ligger det? Jo, det ska jag säga dig, det ligger ungefär 5 minuter ifrån Kävlinge. Nähe, vet du inte var kävlinge ligger heller, okej, det ligger ungefär 10 minuter ifrån Lund.

Vad har du gjort idag?

Asså idag är en sådan där dag som jag tror vi alla har, men något som vi aldrig pratar om. Idag är jag ledig från jobbet (thank god for some ledighet) och jag har i princip legat i sängen hela dagen och kollat på filmer eller youtube-klipp. Allt från Helén Torsgården till Zootopia.


Sommar, höst, vinter eller vår? Vad föredrar du? Varför?

Jag vet att jag har svarat på en liknande sådan här "tag", att jag tycker att sommar är bäst. Men när nu väl sommaren är här så har min åsikt en aning ändrats. Sommaren är underbar, I'll give you that, men jag älskade sommaren mer när jag var liten för då hade man ett oändligt sommarlov. Nya äventyr varje dag och minnena som då skapades är något som jag sitter och drömmer mig tillbaka till idag. M;en i nuläget, så jobbar jag nästan varje dag och hinner inte njuta av sommaren på samma sätt som när jag var mindre. Så nu skulle jag vilja säga att jag gillar våren bäst, för den är så fin.

Är du beroende av någonting?

Hm, asså det känns inte som att jag är beroende av någonting, men jag vet att det finns vissa saker som jag inte kan leva utan. Som på sista tiden, till exempel, så kan jag inte gå en enda dag utan att dricka en smoothie, vet inte vad som har hänt?! Så det skulle jag vilja säga är ett beroende jag har och såklart internet och min mobil, hehe.

Nämn tre saker man kanske inte vet om dig?

1. Jag är en fruktansvärt känslig person, jag gråter för allt, gråter säkert minst 2 gånger i veckan.

2. Jag är en drömmare och när jag drömmer, så drömmer jag stort! Jag kan sitta i flera timmar och bara drömma mig bort och fantisera om hur min framtid kommer se ut, vad jag ska jobba med, var jag ska bo, hur många barn jag kommer ha, allting! Och jag ändrar mina framtidsplaner HELA tiden. För ett tag sedan ville jag bli jurist, men efter lite funderingar kom jag fram till att det skulle ta alldeles för lång tid och det skulle inte vara värt det. Så nu får vi se vad framtiden har att erbjuda.

3. Jag lider av en grov hypokondri, eller hälsoångest som det också heter. En överdriven rädsla för sjukdomar.

Var i världens skulle du vilja befinna dig just nu?

Med min pojkvän, i London

Vad är du på för humör just nu?

Trött och lite seg. Tanken på att jag ska jobba 10 timmar imorgon ger mig inte världens bästa humör, men man ska inte deppa för det!

Vilket är ditt favorit godis?

Som min kompis, som jag snodde denna tagen av, sa: CHOKLAD!

Vilken är din favoritaffär?

Nu på senaste tiden så köper jag nästan bara mina kläder från H&M, BIKBOK och Gina Tricot.Är du en morgon- eller kvällsmänniska?

​Asså varken eller, det beror helt och hållet på hur jag sovit och om jag fått vila ut ordentligt. För om så är fallet, så kan jag vara en morgonmänniska, men annars är jag nog mer av en kvällsmänniska. 

Har du blivit sydd någon gång?

​Nope, men tejpad och limmad. Haha, det låter så himla barbarisk. Men limmad blev jag när min pappa körde över mitt finger med ikea-vagn som var lastad med flera 100 kilo golv (detta hände när jag var typ 4 år) och tejpad när min bror slet en täljkniv ur handen på mig så hela fingret skars upp (vilket var när jag var 13 år). 

Vem gjorde senast något extra speciellt för dig?

​Det var nog när jag hade jobbat en hel dag och var supertrött och kommer hem till att min pojkvän städat min rum och fixat i ordning superfint 

Är du blyg?

​Nä, det vill jag inte påstå.

Vad heter du i andranamn?

Maria Wendela. Maria är ett släkt namn som gått i arv i typ hela min släkt och Wendela är det min pappa ville att jag skulle heta för att han ville döpa mig efter en norsk supermodell (hehe).

Vill du gifta dig?

Jaaaa, självklart!

Har du några smeknamn? 

​Ja, jag har haft många smeknamn. Under låg- och mellanstadiet kallades jag för Corne. Men när jag började högstadiet blev det Buza och i gymnasiet blev det Corre. Så det har varit lite blandat. 


Taggen är tagen från Frida.

Likes

Comments

Hey Soul Sister!

Hur är läget med dig? Med mig är det bra, jag har lite ont i halsen men det är helt okej. Jag tror det beror på att det just nu är en "värmebölja" som dragit in över skåneland och jag TÅL inte att bli svettig (eftersom att det knappt blåser något här, blir det VÄLDIGT svettigt) och då vädrar jag överallt, sover med drag, vilket gett mig en förkylning som satt sig på halsen. (Btw, jag skrev det där bara för att lugna mina hypokondriska nerver)

Jag har införskaffat mig lite nya böcker som jag tänkte visa upp. Jag har alltid läst, jag älskar att läsa,att kunna drömma mig bort till en annan värd och leva mig in i andra situationer för ett tag har för mig varit någon form av "flykt" när det varit jobbiga stunder i mitt liv.

Den senaste månaden har jag införskaffat mig fyra nya böcker som jag faktiskt är riktigt taggad på att börja läsa. .


​Bok nummer ett blev jag faktiskt tipsad av min pappa att läsa. Det är Brobyggarna, av Jan Guillou. Jag har faktiskt aldrig läst någonting av Jan Guillou, de enda gångerna jag stött på honom är i någon intervju han gjort, eller i någon Arn film, som jag aldrig varit riktigt intresserad av. Jag har för mig att boken tillhör en trilogi och detta är första boken.

Bok nummer två och tre är faktiskt tips från min pojkvän. Vi båda ÄLSKAR tv-serien Game of thrones, dock har han läst böckerna, det har inte jag. Han sa till mig efter sista avsnittet på säsong sex att "Om du tycker att serien är så bra, så borde du verkligen läsa böckerna, dom är till och med bättre" Så jag gav mig iväg till bokhandeln och köpte de två första böckerna, Kampen om Järntronen och Kungarnas krig, så får vi se om dom är så bra som han säger att dom är 😉

Den fjärde och sista boken är den boken jag är mest taggad på. Det är Miss peregrines hem för besynnerliga barn, som är skriven av Ransom Riggs. När jag och min pojkvän var på bio i maj dök trailern för den filmen som är baserad på den här boken upp på bioduken. Direkt efter trailern är klar säger min pojkvän "Det här är en film som du kommer att älska" och han har förmodligen rätt. Jag älskar sånna här typer av böcker/filmer, lite mad-crazy-scary- fantasy. Jag älskar Alice in wonderland och allt som är konstigt och det har den här boken. Har precis börjat att läsa den och so far, so good.  

Likes

Comments

Dags för del två på min intensiva period som varit den senaste månaden. Denna delen handlar om resan som mina fem kompisar och jag gjorde till Cypern, Ayia Napa!


Vi lämnade Uddevalla redan klockan nio på morgonen, men planet gick inte fören klockan 14, från Oslos flygplats Gardermoen. Väl framme i värmen, fem timmar senare, blev vi välkomnade av våra reseledare på flygplatsen och efter det bar det iväg till hotellet!

Hotellet vi bodde på, Pambos Napa Rocks, var som vi trodde ett festhotell. Dock kändes det som att personalen som jobbade där inte ville att det skulle vara det, eftersom att dem nästan var sura hela tiden och servicen var usel.. Men men, vi skulle ju ändå bara sova där, så det var helt okej ändå.


Vi blev bra vänner med våra grannar, norrlänningarna, som var allt annat än lugna men superroliga. Jenny och jag skrev en lång lista på alla sjuka grejer dom var med om under denna resan och jag skratt fortfarande lika mycket (och blir lika förvånad) över allt dom råkade ut för. Kan säga en sönderslagen dörr, akut sjukhusbesök och en för tidig hemresa stod med på den listan 😂

Dagarna som följde innefattade en båttur vid Cyperns alla fina klippor och kust, pool-party, klipphoppning, shopping och självklart mycket sol och bad!

Resan i sin helhet är ett minne för livet och vi hade så himla roligt tillsammans hela veckan. Tack tjejer för en underbar resa! Puss på er!💓

Likes

Comments

Hey Soul Sister!

Idag hade jag äntligen en ledig dag, jag jobbar och sliter nästan varje dag förstår du. Långa pass också.. Ibland upptill tio timmar.. Men men, det är kul och pengarna rullar in!

En annan sak som också är hänt är att mormor och morfar har kommit ner till Skåneland. Dom tog sig ner i måndags och idag tog vi oss en rundvandring i fina Helsingborg. Åh, Helsingborg.. Just nu så är det min drömstad! Jag vill bo där, jobba där, raise my kids there, you name it!

​Godingarna, saknar dom redan💓

Likes

Comments

"Sjung om studentens lyckliga dag, låtom oss fröjdas i ungdomens vår! Än klappar hjärtat med friska slag,
och den ljusnande framtid är vår".

Hey Soul Sister!

Hur är det med dig? Med mig är det bra, lite omtumlad efter allt som hänt den senaste tiden.. Dessa fyra veckor som passerat har varit mycket intensiva, men jag tänker försöka sammanfatta allting som hänt så gott jag kan!

Ja, studenten var det ja! När jag skriver det här inlägget har det gått tre och en halv vecka sen jag satte på mig min vita mössa och tillsammans med mina klasskamrater sprang ut till friheten.

Min pojkvän, Jonathan, hade kommit till mig dagen innan och hela min släkt på både mamma och pappas sida skulle komma, vilket är något jag sett framemot mycket länge! I alla fall, på morgonen var jag lite stressad för om jag minns det rätt så krånglade sminket och sånt skit, du vet. Men allting gick bra och jag lyckades ta mig till champangefrukosten som var hos en tjej som heter Sofia. När jag kom dit så var nästan alla i klassen redan där, vi käkade mysig frukost och sjöng en massa. Sen bar det av till skolan. Vi gick tillsammans och när vi kom in i klassrummet hade lärarna dukat upp det superfint. När klockan blev nio gick vi för att fotograferas och sedan delade jag och Sharlie ut klassnomineringarna.

När vi hade tagit våra studentfoton, begav vi oss till "blue-screen" salen för att se på två klassfilmer. En av Mathilda i min klass och en av Gustav, min media-lärare. Filmerna var jättefina och jag var inte den enda som föll en tår när vi lämnade den salen.

Efter det var det dags för studentlunchen i matsalen, vi blev serverade god kyckling och potatisgratäng. Dock åt jag typ ingenting, jag kunde inte äta, jag var så himla spänd på dagen att jag inte kunde tänka på mat överhuvudtaget. När vi ätit upp, uppträdde lärarna för oss och det delades ut stipendier.

När vi hade blivit hyllade av våra lärare var det dags att gå till agnevergshallen för att ta del av studentkonserten som alltid hålls där. Det var tal, dans och musik.

Konserten höll på i ungefär en timma och efter det var det dags att säga hejdå till alla lärare. Våra klassföreståndare höll tal för oss och det var inte fören min mentor Kristofer höll tal som jag verkligen började böla. Det var inte bara små, lätta tårar, utan här snackar vi TÅRAR. Jag grät och grät. Vi hann knappt kramas ordentligt innan några skriker att vi ska skynda oss för vi snart ska springa ut. Allting gick så himla fort, jag minns knappast någonting, allting gick så himla fort. Och rätt som det var så stod vi där och hoppade som galningar till tonerna av "hungry hearts".

Och där stod vi. Känslofyllda och lyckliga. Tillsammans med släkt och vänner, nära och kära. En tårögd mamma, en stolt mormor, tre glada bröder och en borttappad farfar. Det var allt mellan himmel och jord. När vi blivit ordentligt grattade begav vi oss mot Kungsgatan för att leta reda på vårt flak. Tillslut hittade vi det, ljudet krånglade, några blev förtvivlade, men det löste sig och vi körde dunkandes iväg.


Efter att vi svettats, skrikit oss hesa och haft den bästa upplevelsen i våra liv, sa vi hejdå till varandra och begav oss till våra familjer. Jag åkte med mormor, morfar, Ingrid och Bengt hem. När vi väl kom hem var hela släkten där och firandet började. Vi åt god mat och hade det supertrevligt.

När klockan började närma sig elva på kvällen åkte jag in till "trädgårn" i Uddevalla för att fira in i det sista med mina kompisar. Det var mysigt, det var inte så mycket fest dock, alla var trötta (jag tror att värmen tagit mycket energi av allihopa, det hade varit typ 30 grader hela dagen). På trädgårn' satt vi mest och pratade och tog det lugnt, det var en bra avslutning på en av de bästa dagarna i mitt liv.

Likes

Comments