​Nämmen tjena!

Senaste gången jag skrev så trodde jag att jag skulle flytta till North Carolina med min värdfamilj. Men nej, igår berättade min värdmamma att hon inte ville att jag skulle följa med och att de ville ha en rematch. Så nu är jag i full gång att hitta en ny familj, IGEN. Så trött på denna lilla process men lajf is lajf. Ska flytta in hos min AD på tisdag, nu bor jag hos en malmö-kompis i Chicago. 

KRAM på er

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​​​

Nyår var mysig! Vi var ett par tjejer som åt, dansade och firade in nya året tillsammans! så det var härligt :)​

Likes

Comments

​Hej på er! Nu tänkte jag (ganska kortfattat förhoppningsvis) skriva om vad som egentligen hände, varför jag idag bor i Chicago och hur allt varit. 

Allt börjar i somras. Jag har en plan förstår ni, efter detta året så ska jag förhoppningsvis börja plugga och därför behöver jag vara hemma i Sverige igen till höstterminen 2018. Det påverkade min matchningsprocess. Jag kände mig tvungen att hitta en familj så snabbt som möjligt och det tog mig bara några dagar innan jag hade matchat med familjen i Houston, Texas. Jag kommer ihåg att jag försökte intala mig att det var bra, att detta skulle bli min drömfamilj, trots att jag inte kände att jag klickade 100% med familjen. Kommer också ihåg att jag två dagar innan jag matchade, hade pratat med en annan familj (i Kalifornien) som var helt galen, så då tänkte jag att jag skulle vara tacksam att Texas familjen ville att jag skulle flytta till dem. Och det lockade. De skickade massa emails med bilder och filmer på barnen, massa bilder på huset, egen bil, följa med på resor etc. Sen så lockade staten Texas - herregud vilken grej att ha bott i Texas!

Efter jag matchat med familjen i Texas, förberedde jag mig för avresa. På förberedelsekursen i NYC var jag så avensjuk på alla. De var så exalterade att träffa sina familjer, de flesta var nervösa men mest förväntansfulla. Jag ville inte. Jag mådde SÅ illa dagen vi alla skulle flyga till våra familjer. Sa till Senja på flyget till Houston hur jag inte ville, att jag hade en dålig magkänsla. Tre månader senare flyttar jag därifrån.

Missförstå mig inte. Det var inte alltid dåligt. Eller jo, det var alltid något som inte stämde, men det var hanterbart till en början. Men jag kände mig inte som en del av familjen. Eftersom barnen var små så blev det att jag alltid åt kvällsmat med bara mamman och pappan. Det blev ganska tydligt att jag blev som ett "tredje hjul" i en familj som redan var komplett. Det var stel stämning. Efter en månad så pratade jag med några av deras släktingar, varav min värdpappa presenterar mig. "This is our au pair from Germany". Ja så höll det på, tror de inte frågade en enda fråga om mig eller om min familj, vart jag kommer ifrån osv. 

Pappan blev ofta irriterad på småsaker. Han skrev arga SMS fast jag var 20 meter ifrån. Han klagade väldigt mycket på mig och sa opassande saker. Efter en situation som hände, skällde han ut mig. Samma kväll hade vi en konversation, mamman var med då också. Jag grät, mamman grät och pappan bara malde på. Det var hemskt. Jag kan typ inte förklara det heller här (jobbigt) men det var extremt tufft.

Dagen efter vår långa konversation åker vi till Dallas. Bilresa - heldag, inte det roligaste. Umgås knappt med familjen då. Hade ett eget hotellrum (resort) och de hörde inte av sig när de skulle göra grejer. Spenderade de 3 dagarna i Dallas genom att tänka på vad jag skulle säga - jag hade då bestämt mig för rematch. Vill påpeka snabbt att det fanns MÅNGA fler problem än de jag tagit upp. 

Vi kom hem tisdageftermiddag och samma kväll berättar jag att jag vill ha en rematch. De lät mig inte förklara, mamman började direkt gråta och ifrågasätta och sen sa pappan att jag skulle "shut up" och gå till rummet. Han ville stänga mitt bankkonto den dagen, så han smsade (?) att jag skulle lägga mitt bankkort utanför min dörr så att han kunde hämta det inom 10 min. Så höll det på. Jobbade nästa dag, min sista dag. Träffade inte föräldrarna utan bara 2åringen. Var så ledsen, jag kommer verkligen sakna honom. 

Exitmötet på kvällen var extremt jobbigt. Min kontaktperson var där. Mina värdföräldrar stirrade ner i bordet. Värdpappan var upprörd och betedde sig dåligt (inte ovanligt längre). De ifrågasatte min kontaktperson och varför jag valde att lämna (fick dock inte tillfälle att förklara mig igen - jag som övat i flera dagar på att formulera mig). Tillsist sa min kontaktperson att om jag hade något litet att säga så fick jag göra det nu innan jag skulle åka. Jag såg det som min enda chans så jag sa att min värdmamma inte hade något med mitt val av rematch (Vi klickade ganska bra när värdpappan inte är där) och att jag uppskattade sista dagen med Vaughn. Mamman grät jättemycket. Sen hämtade jag mina väskor, min värdmamma gick till ett annat rum, när jag hämtade min laddare så bar pappan ut mina väskor och sen när jag gått ut så stängde han bara dörren. Han sa inte hejdå, ingenting, inte mamman heller. Då kanske ni förstår hur de var...

Jag och min kontaktperson åkte hem till henne. Där bodde en annan au pair också. Jag var så ledsen herregud, det var verkligen jobbigt.


Jag kan skriva mer om min vistelse under rematch-processen och Galveston, Thanksgiving och allt.

KRAM


Likes

Comments

​JAG SKA FLYTTA - med min värdfamilj!! sPännande! Skrev AS mycket om det men nouw raderade det.. SÅ trött på denna portal, lär byta när som. KRAM

Likes

Comments

Hej på er!

OBS: GAMMALT INLÄGG SOM ALDRIG LAS UPP FRÅN TIDEN I TEXAS

Det är svårt att uppdatera som jag gör, sällan det vill säga. Man har så mycket att berätta men kommer inte på vad man ska berätta, förstår ni hur jag menar?

Men det jag kan berätta som är lite kul är att Houstons baseballteam spelar mot LA nu i veckan (de spelar max sju matcher, först till 4 vinster vinner). Om de vinner så är de bäst i typ USA (aka världen?) haha. Så det är enorm hype kring det och imorgon kan det avgöras om vi vinner både idag och då imorgon. Så spännande!!

Idag så har jag haft en ledig dag. Lyx. Jobbar dock lite imorgon. Idag träffade jag en svensk au pair. SÅ härligt att prata lite svenska för en gång skull. Vi åt kina mat i hennes stad och åkte sen till Starbucks. Vi planerade lite vad vi vill hitta på när vi i december drar till Washington DC en helg. Så exalterad!! Vi ska vara där under helgen före jul så det ska bli så mys och julkänslan ska allt finnas där då haha.

När jag kom hem så fixade jag mig lite och sen stack jag och min värdfamilj till en resturang. Många har fyllt år nu på senaste tiden (bla mina värdföräldrar som båda fyllt 40) så vi firade alla på en resturang med mamman släkt. Det var väldigt mysigt! Hennes syster verkade superhärlig och hennes systerdotter är ett år yngre än mig och hon hade sett SKAM? Vi började nämligen prata om graduation (hon är senior) och så trodde hon att vi firade som norskarna här i sverige haha. Min värdmammas pappa var också kul och mitt i allt så frågar han om det finns många kor i Sverige...? hahah så oväntad fråga.. :)

Tyvärr har jag ingen bild från idag. Men det var en bra dag! Och imon ska jag jobba litta och sen kanske hänga med Senja och Liz. Vi får la se! Ha det strålande

Likes

Comments

CHICAGO IT IS!! Om någon dag sitter jag på ett plan till Chicago och till min nya värdfamilj! Är så extremt tacksam att få starta om!!
_____________________

Jag hade planerat att skriva mer om mina matchningar men nejnej, det behövs ju inte nu! Jag ska till Chicago, IL! Detta blir bra! Och jul i CHICAGO, äee jag smäller av! Ska kolla så mycket på Ensam hemma filmerna och komma i riktigt mode!

Jag vet inte exakt när jag åker dit, men snart! Inte imorgon (vad jag vet haha) men antagligen tisdag eller onsdag. TAGGA. Ska dock bli tråkigt att lämna folket här, speciellt Senja (som jag lärde känna i NYC) och Liz som jag firade thanksgiving med. Jag ska absolut försöka komma tillbaks till Texas, Liz fyller år i vår så ska försöka åka ner då.

Jag ska skriva mer om thanskgiving, rematch och vår roadtrip till Galveston i ett annat inlägg, men nu är jag så trött, vi hörs senare!

KRAM

Likes

Comments

Matchningsprocess

Hej på er!

Tänkte skriva detta inlägg igår, men det slutade med att jag och några kompisar åkte till Galveston över dagen, mer om det sen!

Jag kom med i rematch-processen i Torsdags. Idag är det måndag och jag har 10 dagar kvar att hitta en familj. Jag måste först och främst bara säga att ojherregud, så kul med att få matchingar! Dock så är jag så rädd att hamna i liknande familj (med samma problem) som jag hade med familjen här, så det skapar lite problem.

Jag har inte bestämt familj än. De måste ju vara att de vill ha mig som en del av deras familj och att jag känner samma. Hittills har jag matchat med 8 familjer. Jag förväntade mig max 3 familjer kanske under hela rematch processen (hört många här som har fått välja första bästa) så 8 familjer på några dagar är härligt! Vissa har jag dock bara matchat med och INTE pratat med (pga inte svarat på mejl?).

Familj 1 - Brooklyn, NY
Barn: Pojke (7), Flicka (5)
De hörde aldrig av sig (konstigt att matcha då tycker jag). Hade varit så coolt att bo där dock!

Familj 2 - Fuquay Varina, NC
Barn: Pojke (4), Pojke (3)
Här har vi en familj som är intresserad. Jag är dock osäker. Familjen verkar helt fantastisk, alltså såå bra! Dock skulle jag inte ha tillgång till bil, pappan jobbar hemma (anledning till deras rematch) och två hundar + 1 katt. Så jag måste nog säga nej till denna familjen, vilket är synd. 

Familj 3 - Lake Oswego, OR
Barn: Pojke (4), Flicka (4), Flicka (4)
Ensamstående mamma med trillingar. Kändes mycket lixom, hon verkade trevlig men väldigt strikt och vi klickade inte riktigt.

Familj 4 - Lexington, MA
Barn: Pojke (5), Pojke (5)
Denna familj hörde inte av sig.

Familj 5 - Bellevue, WA (seattle)
Barn: Pojke (11), Flicka (7), Flicka (2)
Denna familj var intresserad av mig, men jag kunde verkligen inte se mig hos dem efter att ha läst deras profil.

Familj 6 - Albany, NY
Barn: Pojke (4), Pojke (6)
Vi har haft mejlkontakt, antagligen skype möte inom en snar framtid.

Familj 7 - Lincoln Park
Barn: Flicka (7), Pojke (6), Flicka (6)
Vi ska ha ett skype möte om en timme!

Familj 8 - Dallas, TX
Barn: Pojke (9), Flicka (6)
Svensk mamma. Mejlade dem, får se om jag får svar.

Likes

Comments

​Herregud, vart ska jag börja någonstans? Att allt kan förändras på så kort tid, det är så svårt! Men lets take it from början.

Jag har haft problem med min värdfamilj ett tag. Jag tänker inte ta upp anledningarna nu, men jag valde iallafall att gå i rematch. Kvällen jag berättade för dem så blev mamman jätteledsen och pappan blev väldigt arg. Han ville inte att jag skulle förklara mig, utan sa att jag skulle "shut up" och gå till mitt rum.. Bra hanterat lixom. De vägrade att se mig resten av kvällen och ville att jag skulle flytta ut dagen efter. 

Så dagen efter, onsdag, hade jag min sista arbetsdag. Körde V från en skola till en annan och sen hämtade jag honom från hans ABA. Så sorgligt att aldrig mer få träffa honom, världens gulligaste! 

På kvällen hade vi exit möte med min lcc. Mina värdföräldrar satt knäpptysta. Min värdpappa var väldigt rude och min värdmamma grät i slutet. När vi avslutade mötet så hämtade jag mina väskor från andra våningen. Jag han bära ut en väska, sen så tar pappan den andra väskan, ställer ut den utanför dörren och stänger igen dörren. Inget hejdå. Kan ju berätta att han har en stor del i varför jag inte ville stanna, inte världens trevligaste människa att ha att göra med så att säga. 

I onsdagskväll flyttade jag iallafall in hos min LCC där det redan bodde en au pair (hon åkte idag till sin nya familj i NYC). Jag har två veckor att hitta ny familj och jag har redan varit kontakt med en fam från wisconsin (sa dock att jag inte kunde till den fam, special needs), Brooklyn (de har inte mejlat) och North Carolina som verkar intresserade (skypat x2 ggr). 

jag uppdaterar er sen, kram

Likes

Comments