När Thomas vaknar upp instängd i en gigantisk, ständigt föränderlig labyrint tillsammans med en grupp andra pojkar, har han inget minne av världen utanför mer konstiga drömmar om en mystisk organisation. Den enda chansen att ta sig därifrån levande är att samarbeta och pussla ihop ledtrådar för att få veta deras verkliga syfte – och hitta en väg ut innan det är för sent...


Visste ni att den tredje filmen får premiär i år!

Corky style

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I söndags kollade jag på Ted - För kärlekens skull på bio med Ida. Efter så mådde jag inte så bra och det vart bara värre när jag kom hem. Hade hämtat ut en burk alvedon på apoteket innan filmen. Påväg hem så satt jag och googlade vad händer om man tar en burk med alvedon på en gång. Svaren var som jag fick var att du dör inte men kan få svåra skador på njurarna. I alla fall jag kom hem men skickades sms till personalen att den skulle komma upp och ta burken alvedon så jag inte skulle göra något dumt. Personalen kom upp och tog ner burken men frågade inte ens hur jag mådde! Vi har en personal som just nu inte bryr sig om hur jag som boende mår men jag har idag pratat med en annan personal som ska ta upp det med chefen på mitt boendet. Sådär satt jag med ångest och tankar på att skada mig själv men jag försökte distrahera mig själv och tillslut så lägger jag mig i sängen. Efter några timmar så somnade jag.

#psykiskohälsa #jagvågartala

Corky style

Likes

Comments

Ted - För kärlekens skull

Filmens regissör är Hannes Holm som har regisserat En man som heter Ove och Underbar och älskad av alla. Det är Adam Pålsson som spelar Ted Gärdestad och vi ser Jonas Karlsson som spelar Stikkan Andersson.

Filmen är väldigt fint gjord och man får verkligen en inblick i Ted Gärdestads liv. Både hur han började med musiken och hur han blev sjuk. Man får även lära känna hans bror Kenneth Gärdestad och deras relation som bröder. Det finaste är när Ted Gärdestad säger åt Kenneth att skriva en text om honom och inte om Ted.

Jag kommer absolut köpa denna film när den kommer ut som dvd.

Jag har ett speciellt minne till låten För kärlekens skull då jag hade en vän som tog livet av sig 2012 och när jag var på hens begravning så spelades den låten.

Corky style

Likes

Comments

Att inte veta varför man mår dåligt är ganska vanligt för oss som har psykisk ohälsa och jag har även mött den attityden att vet du inte varför du mår dåligt så har du kanske inget att må dåligt över. Att bli bemöt med den attityden gör bara att jag mår mer dåligt för jag ställer mig den frågan själv när jag mår dåligt.

Ångesten som är min värsta fiende har fått mig att göra många dumma saker. Den har fått mig att flera gånger ta intoxer(överdoser). Min första 2010 är den största jag tagit och där hade jag änglavakt. Jag ångrar nu såhär i efterhand att jag utsatte alla som bryr sig om mig för en sådan stor prövning då jag las i respirator och läkarna sa till min mamma att de visste inte om jag skulle överleva och om jag gjorde det så visste dom inte om jag skulle få hjärnskador. Jag överlevde och fick inga synliga hjärnskador.

Numera har jag lärt mig att prata när jag mår dåligt och kunna försöka förstå att när jag mår dåligt så har jag en dålig dag. Att inse att ångesten är inge farligt utan jag mår bättre snart.

Corky style

Likes

Comments

Börjar med att tacka för alla kommentarer på inlägget om psykisk ohälsa! Ska spinna vidare på ämnet i ett nytt inlägg som kommer publiceras imorgon!
Dagen har varit bra och det största som hände var att jag gjorde en storhandling på Ica. Har nämligen tänkt göra egna matlådor som jag ska äta i veckan.

Corky style

Likes

Comments

Är det bara jag som räknar ner minuterna till Talang 2018?

Hoppas att det visas mycket talanger och att juryn är som de ska. Att de delar ut både ris och ros till alla som söker. Mest nyfiken är jag på att se Bianca Ingrosso men tycker det är lite ledsamt att Kakan inte är med.

#talang2018

Corky style

Likes

Comments

Idag har jag träffat Ida och vi fikade på stan. Har även kollat på Game of thrones säsong tre. Lyssnat även på fösta Game of thrones boken på engelska. Har varit dum och druckit två energidrycker så jag har behövt mer medicin. Imorgon är det fredag och det är sista arbetsdagen denna vecka. Hoppas att helgen blir bra.

Corky style

Likes

Comments

Contains affiliate links

//Innehåller adlinks//

Hand Creame The body shop

Idag fick jag hem min nya hand creame från The body shop som jag köpt i en grupp på facebook. Den har lukten av frosted berries och jag älskar den redan. Väntar på ytterligare tre stycken som jag köpt på The body shop hemsida men de kan ta upp till en vecka innan de kommer.

Corky style

Likes

Comments

Livet med psykisk ohälsa är inte något man kan skämta bort. Det sista man ska säga till en person med psykisk ohälsa är att hen ska rycka upp sig och att hen mår dåligt för att få uppmärksamhet. För en person med Depression är det inte bara att rycka upp sig och börja må bra. Har man en depression är det viktigt att prata om hur man känner sig och om man inte tar sig ut ur depressionen själv så får man söka professionell hjälp, Man behöver inte vara självmordsbenägen för att behöva professionell hjälp.

Ibland mår jag inte så bra är en av de bästa böckerna jag läst i hela mitt liv och den är verkligen värd att läsa om man inte gjort det. Bästa citatet från boken är - Säg inte why me till livet säg Try Me istället.

Corky style

Likes

Comments

Hallå där!

Åkte idag till gottsunda för att träffa Ida. Vi åkte ner till stan och vi gick till banken. Sen gick vi till China garden för att äta. Sedan gick vi till Skivcentrum där jag äntligen hittade Hobbit - En oväntad resa och Hobbit - Smaugs ödemark båda i extended version. Efter det så går vi till Bion och väntar på att filmen ska börja. Vi såg Jumanji och det var andra gången jag såg den filmen på bio.

Btw, Idag fick jag hjärnsläpp två gånger när jag skulle knappa in koden till mitt bankkort när jag skulle betala. Har aldrig fått det och nu hände det två gånger på en dag.

Corky style

Likes

Comments