Hej på er alla!
Jag har varit lite i valet och kvalet här om jag skall fortsätta blogga nu efter resan eller ej. Har ännu inte riktigt kommit fram till något svar och här sitter jag och skriver ett blogginlägg. Ni får gärna hjälpa mig att göra beslutet. Vill ni läsa om mitt liv eller ej? 😳
Hur som helst så vill jag bara dela med mig av hur jag känner idag. Idag är en bra dag. Jag har inte alltid bra dagar som vi alla vet så finns det även dagar som inte är så bra. Igår hade jag också en fin kväll tillsammans med vänner och familj, det håller ännu i sig idag. Jag trivs med mitt liv. Jag trivs med att ha en del saker på gång, inte för mycket då, det gäller att hitta en balans.

Livet är gott. Adios! 👋

Blogga med din mobil - Nouw har kanske Sveriges bästa blogg-app - Klicka här

  • 472 Läsare

Likes

Comments

Resan var ett av de bästa sakerna som har hänt i mitt liv. Innan vi drog iväg på denna resa hade vi väldigt mycket på gång, vi hann inte ens se varandra förutom när vi gick och la oss. Resan har gjort mycket gott i mitt liv.


Jag har växt som person väldigt mycket, jag kan ha på mig de kläder jag utan att fundera över vad andra tycker och tänker. Det kanske låter knasigt men så är det och jag är väldigt glad över att jag har växt så mycket och kan vara mig själv. En sak hade jag som jag ville ta med mig från Hawaii och det är just den saken att kunna ha på mig de kläder jag trivs i och tycker är fint utan att tänka vad andra tycker. Du kan bära de kläder du vill som du trivs i och som du känner dig bekväm i. En annan grej är också att vara social. Man behöver inte vara blyg och tillbakadragen (någon kan ha den personligheten och då är det helt okej). Men jag syftar mest till mig själv, jag är en person som är ganska social och utåtriktad. På resan var det så enkelt att vara som man är och inte tänka på vad andra tycker och jag förstår inte varför man tänker så här hemma i FInland. Man har ingen orsak att göra det.


Resan har också gjort väldigt gott åt vårt äktenskap. Visst har det varit lite småbråk här och där men sånt finns var man än är i världen. Jag har lärt mig mycket om min man på ett helt annat sätt än tidigare. Jag har lärt mig att inte ta fasta på småsaker, vi gör alla misstag vi är bara människor. Se till mannens behov, tänk inte bara på dig själv, uppfyll mannens önskningar men kör inte över dig själv heller. Jag har lärt mig en hel del om äktenskapet så denna resa var verkligen en investering i vårt äktenskap.


Vi har fått vänner för livet under denna resa också. Vi har träffat massor med olika människor i olika delar av USA och Canada. Så roligt att få nya bekantskaper som kan komma hit till Finland och hälsa på och om man reser dit igen har man vänner att träffa. Fina vänner för livet fick vi där.


Jag är väldigt tacksam för att vi hade denna möjlighet att kunna fara på en sånhär resa. Detta är ett av de bästa besluten vi tagit och jag hoppas vi nångång kan göra något liknande. Jag vill gärna resa och se världen för Finland är så litet och det är väldigt viktigt att se olika delar av världen. Man lär sig att uppskatta Finland mera och man inser hur bra vi har det här, hur tryggt och lätt vi har det jämtemot andra länder.

  • 1107 Läsare

Likes

Comments

Många av er undrar säkert hur vi är hemma redan, tanken var ju inte så. Tanken var att vi skulle komma idag men nu har vi redan varit hemma i 3 dagar. Våra fina vänner förlovade sig under tiden vi var i Hawaii och när vi fick inbjudan till deras förlovningsfest så insåg jag snabbt att vi inte kan närvara eftersom vi har inte hunnit komma hem då ännu, jag blev väldigt ledsen men försökte komma över det. En dag före vi flyger till Canada slår mig tanken att tänk om det skulle gå att ändra flyget så vi skulle komma 3 dagar tidigare så skulle jag hinna på deras förlovningsfest eftersom det betydde så mycket för mig. Jag delade med mig av min tanke åt Jeremias och han var inte svår att övertala men vi hade ändå inga förhoppningar eftersom det troligen inte är bara sådär att ändra flygbiljetterna. Vi gav det ett försök i varje fall och vi fick som svar att vi måste betala en summa för att kunna göra det, vi funderade en dag på det och kom fram till att det är värt det. Vi svarade att vi ändrar biljetterna men då hade det blivit dyrare igen, vilket var ett bakslag och vi funderade att kanske det inte var meningen vi skulle flyga hem tidigare. Vi gav det ännu ett försök och då hade det blivit billigare igen så vi ändrade biljetterna och flög hem. Ingen visste av att vi kom tidigare utan jag ringde min far en timme innan vi var i Bennäs om han kunde komma och hämta oss.
Alla blev väldigt förvånade men glada att se oss och det var så underbart att kunna närvara på förlovningfesten och se alla mina kära kompisar igen. Det var ett bra val att komma hem för kalaset.
Det var absolut inte så att vi vantrivdes i Canada eller något utan man började se fram emot att komma hem då man hade rest en tid redan och man ville träffa alla nära och kära.

  • 1152 Läsare

Likes

Comments

Dagarna bara rinner iväg, under de senaste dagarna har vi hängt med Cecilia och Andy samt Cecilias systrar med familjer. I söndags for vi till ett hus vid sjön (minns ej namnet på dem som hade det dock) där badade vi bastu och hoppade i sjön, så otroligt skönt. Idag har vi besökt red deer mall och ätit glass vid sjön. Vädret har absolut varit på vår sida, det har varit varmt och skönt hela tiden och imorgon har de lovat ännu varmare. Vi trivs, alla människor är så härliga här för att inte prata om deras underbara natur här. Det är så vackert och fint här. Vi planerar ännu att hinna köra till bergen nån da vilket vi ser fram emot. Annars rullar det på bara, hela tiden nånting på gång och jag gillar det så.
Hoppas allt e bra där hemma i Finland och snart är vi hemma där igen, helt sjukt!

  • 1370 Läsare

Likes

Comments

Nu har vi landat och bosätt oss här i Sylvan lake som ligger ca 1:45 h från Calgary. Vi bor i ett hus nära sjön som Jeremias moster Christina hade fixar åt oss. Vi har också fått låna en bil av några kända personer här så allt har fixat sig på bästa sätt. Idag är vi lite jetlaggad ännu, tidsskillnaden är ju inte så stor men lite känner man av så vi gör inte så mycket idag ännu. Imorgon börjar vi med att besöka Edmonton mall vilket har varit det största shoppingcentret i världen (!!) kan ni tänka er mig där bland 800 butiken, kommer ju bli helt crazy. Det ser vi (läs jag) fram emot.
Annars är det väldigt vackert här av det lilla vi bara sett hittills så är det helt ljuvligt. Väldigt stort och mycket land, mycket hästar och djur. Jag trivs som fisken i vattnet. Får se när vi hinner och rida för det skall vi absolut göra också.
Vi har inget internet i huset så försöker uppdatera mellan varven så mycket jag hinner och kan men var tålmodiga det kommer nog. Kanske lite väl klumpvis men så kan det va ibland. Livet är för kort för att bry sig om sådana saker.
Ha de gott, kram! ❤

  • 1463 Läsare

Likes

Comments

Om en timme lämnar vi detta underbara land. Det finns inte ord som kan beskriva hur underbart det är här och hur härligt vi har haft det. Jag trodde att jag hade för stora förväntningar på Hawaii, ni vet Hawaii det ser ju så fint ut på alla bilder men jag kan berätta åt er här och nu att det är mycket finare än på bilderna. Den fina naturen, solnedgången, stranden osv går inte att få på bild utan man behöver se det i verkliga livet. Allt är så härligt här, människorna är så vänliga och allt är så vackert. Jag kan inte ens säga vad som varit bäst under de senaste 5 veckorna för allt har varit bäst, precis allt vi upplevt har varit så bra och jag är så otroligt tacksam över att vi hade denna möjlighet att resa hit.
Jag lämnar en del av mitt hjärta i detta land och hoppas att jag kan återbesöka Hawaii och utforska alla öarna här. Kan bara säga Mahalo för allt!
Ny blickar vi framåt och hoppar på flyget till Canada, det ser jag fram emot. 😍🌴

  • 1521 Läsare

Likes

Comments

Igår sa vi hejdå åt Jonathan och Janina vid flygplatsen, de flyger hem till Finland nu. De senaste två veckorna tillsammans med dem har varit otroligt härliga och underbara på alla möjliga sätt. Vi har hikeat mycket, simmat, solat, shoppat, ätit gott, umgåst, kört kring ön, sett vågor, surfat, hyrt sup brädor, besökt ananas landen, träffat vänner på stn m.m. Ni kanske förstår att det inte med ord går att beskriva hur fint och roligt vi haft tillsammans, jag är så tacksam över att de kom hit och hälsade på oss. Mahalo! ❤
Idag är en dag som jag verkligen har hemlängtan, skulle helst av allt hoppat på samma flyg som dem igår och kommit hem till Finland jag också. Ni vet fast man har det så underbart här med värme, sol, vacker natur osv. så får man ibland lite hemlängtan. Under denna resa har jag inte kännt av egentligen någon hemlängtan förutom när man skypat med vänner eller familj hemifrån då skulle man bara vilja krama om dem. Men idag är en dag jag inte skypat med någon utan jag har bara en stark hemlängtan och det kommer jag låta mig ha. Det är bra att sakna något/någon anser jag. Imorgon är det troligen bättre för då packar vi ihop och lämnar Hawaii (för denna gång) och flyger vidare till Canada.
Ha de gott! 😘

  • 1551 Läsare

Likes

Comments

Ja nu kan jag ju inte säga riktigt hur det är att resa i tre månader eftersom vi inte ännu har rest klart men tänkte skriva ett inlägg om resan ändå och sen får ni uppdatering då jag kommer hem också och ser tillbaka på det hela.
Hur är det då att vara borta så länge? Ja för det första så går tiden väldigt snabbt när man reser, dagarna bara flyger iväg. Ibland vet man inte ens vilken dag det är ej heller vilket datum. Under hela resans gång har vi nästan aldrig bekymrat oss över vilken dag det är eller vilket datum ibland har vi inte heller brytt oss om tiden. Så skall det vara under en resa men reser man som oss i tre månader så blir det länge och ibland saknar man nog rutinerna. Överlag har det gått väldigt bra och om inte annat så slappnar man av på ett helt annat sätt än om man har en tid man måste passa hela tiden men jag saknar det ibland. Det är inte bara en dans på rosor när man reser så länge, livet fortsätter, problemen försvinner inte, man måste ta ansvar, man behöver se till den andra när man reser med någon, inte tänka på sig själv, offra dig själv ibland, kompromissa. Allt detta behöver man ta ställning till när man reser med någon. Om det är din partner, vän, familj, släkt osv så behöver du ta ställning till allt detta. Tänk inte bara på dig själv, offra dig ibland, kompromissa om var/vad ni skall äta eller vilken strand/hike ni skall ta.
Det jag vill komma fram till är att problemen försvinner inte fastän man är på andra sidan jorden, de är lika mycket där ändå och du behöver ta ställning till dem. Livet är inte bara gott när man reser utan ibland brister det och man rasar till botten men man tar sig upp igen och fortsätter.
Nu har vi haft den lyckan att vi har haft en väldigt bra och fin resan hittills, vi har sett så mycket, vi har träffat otroligt fina vänner för livet och vi har så fina resekompisar här med oss nu. Tänk att få ha det så bra. Var tacksam för det lilla du har och kravla dig upp när du rasar.
Jag är tacksam för varje dag jag vaknar upp och vaknar jag upp är jag mer än tacksam för att jag fått en till dag att leva. Lev i nuet, ta en dag i taget och lev idag!
Kram till er alla ❤

  • 1640 Läsare

Likes

Comments

Aloha! 👋
Här flyter livet på i varma och sköna Hawaii. Vi har alla blivit friska och antibiotikan slutar imorgon så läget är riktigt bra för tillfället. De senaste dagarna har vi spenderat med hike, strandhäng, god mat, shopping och surfing. Vi har alltid fullspäckade dagar vilket är väldigt skoj, vi försöker hinna med så mycket som möjligt nu innan vi skickar hem våra reskompisar och flyger vidare till Canada. Hikearna har varit väldigt fina men även tunga, precis som det skall vara. Imorgon fortsätter vi med en till hike. Stranden är ju väldigt ljuvlig här, idag fick vi äntligen se lite av solnedgången. Solnedgången i Hawaii är helt annat än hemma i Finland säger jag er bara. Surfningen börjar också gå bättre och bättre, övning ger färdighet.
Det är vad vi har sysslat med på sista tiden.
Ha de gott! ❤

  • 1668 Läsare

Likes

Comments

Idag mår vi lite bättre, både Janina och jag. Jeremias är dock sämre och hade feber så han stannade här vid vårt airbnb sålänge vi andra drog iväg på en morgon hike. Den hiken hade Jeremias och jag gjort tidigare men det var ändå väldigt roligt att göra den igen med Janina och Jonathan. Vi hade en väldigt fin och skön morgon. Efter hiken drog vi till stranden en stund för att sola men vädret höll inte riktigt så vi beslöt för att ta en annan hike då istället. Denna hike var inte så lång men uppför berget hela tiden. Vi var lite oroliga att vi skulle göra vår förkylning och öroninflamationen värre men än så länge känner vi inget. Jeremias har gått och fått öroninflamation nu också så det går inte så bra för oss nu känns det som.
Men vi fick se fina vyer idag och med gott sällskap. Vi är tacksamma över denna resa fastän alla motgångar vi har nu som då.
Ahola! 👋❤

  • 1825 Läsare

Likes

Comments