Header

Tankar&Åsikter

Hej på er. Har suttit och funderat hela kvällen, hur fortsätter man efter ett inlägg som gårdagens, där det är så starka känslor och ämnen i fråga? Det är svårt tycker jag, att fortsätta som ingenting. Egentligen skulle min video publiceras idag, men jag känner att jag inte kan lämna detta här. Jag måste få skriva mer, imorgon fortsätter vi sedan som vanligt, hoppas även ni tycker det är en bra idé.

Internet fylls fortfarande av inlägg skrivna av tjejer som delar med sig av historier. Men det är inte som tur bara tjejer som reagerar, utan även en del killar som delar med sig av sina synpunkter. Många frågar sig hur man ska fortsätta detta. Så det inte bara blir något som bara rinner ut i sanden. Nu när man fått så många att reagera och förstå, vilket enormt problem vi står inför.

Jag har ingen snabblösning, inget råd som kommer få allt detta att sluta. Jag önskar dock att jag hade det. Men jag tycker det är så otroligt bra att detta tog över internet för några dagar. Att det verkligen tog plats, känns nästintill som att det är omöjligt att missa denna kampanj. Simon Granroth skrev på sin Facebooksida ett bra svar angående kampanjen som jag gärna vill lyfta fram. Detta är taget direkt från Simons facebooksida, och jag har självklart kollat med honom innan, att det är okej att jag publicera detta i mitt inlägg. Såhär skriver han:

Jag hade tänkt skriva något om #MeToo kampanjen. Men nu vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Verkligheten slog till idag - i fejset och lite hårdare än vanligt. Så gott som alla mina vänner och bekanta som vuxit upp som kvinnor på den här planeten har oavsett kultur, ålder eller hudfärg upplevt sexuellt våld eller trakasserier. Fastän jag är medveten om siffrorna i statistiken och storyna i median går jag som många andra i min vardag och tiger och förtränger. Den här kampanjen fick det att kännas otäckt personligt och det var på tiden. Tack för det. Nu är jag arg och ledsen, men det var också på tiden. Så bestäm dig du också för att aldrig någonsin vara en bystander. Ingrip och konfrontera när du kan. Debattera, engagera dig och ifrågasätt när ingen annan gör det. #IWill

Jag tror detta är ett steg i rätt riktning. Att vi nu skapat medveten. Att fler fått upp ögonen och att fler förstår att dessa saker absolut inte får förminskas eller tystas ner. Vi måste göra som Simon säger: Ingripa & konfrontera, debattera, engagera sig och ifrågasätta när ingen annan gör det.

Ps. Om du känner att du vill läsa mer om detta ämnen rekommenderar jag dig verkligen att kolla in facebookgruppen Finlandssvenska bloggare, det har nämligen publicerats riktigt läsvärda ämnen under dessa dagar. Ett inlägg jag tyckte var väldigt bra, som var ur ett nattklubbsperspektiv är Janinas, som du kan läsa HÄR. Detta inlägg rekommenderar jag speciellt er som vet att det finns ens en liten chans att ni går på "Ollis" i Vasa att läsa.

Likes

Comments

Tankar&Åsikter

Jag tänkte först inte skriva om detta, varför vet jag inte. Men eftersom det bubblar inom mig så måste det få komma ut, jag kan inte vara tyst.

Hela dagen idag har mitt flöde varit fullt av taggen #metoo och av människor som berättat om sina hemska upplevelser. Jag läser varje grej med fasa, och blir mer och mer äcklad över hur otroligt vanligt det är med sexuella trakasserier och utnyttjanden. Hur många som varit med om män som tafsat, gått långt över alla gränser och inbjudit till sådant man absolut inte vill ha inbjudan till.

Jag tänker på mig själv, hur mycket äckligt man fått stå ut med. Hur sjuka grejer som kunde hända redan i lågstadiet som ingen riktigt tog tag i? Hur många inviter man kan få under en kväll ute och kring orsaken varför jag fortfarande i 23 års ålder tycker att ett av det läskigaste som finns är att gå ensam hem på natten, trots att det bara handlar om ynkliga 250 meter för mig hem från busshållplatsen.

Senast i lördags var jag med om något jag gärna skulle varit utan att vara med om. Jag stod på en av Helsingfors livligaste gator och pratade i telefon, 20 meter från min kompis hem. När jag står där och pratar går det många människor förbi. Några killar stannar, frågar saker jag absolut inte vill hänga med dem på, och jag ber dem gå vidare.

Så kommer en kille fram och börjar plötsligt bokstavligen sätta sig på mig när jag står upp och pratar i telefon. Jag blir så chockad att jag inte vet vad jag ska göra. Jag knuffar bort honom och frågar vad han håller på med. Han försöker igen och verkligen gnider sig mot mig, och jag säger bestämt åt honom att gå vidare nu. Min nästa reaktion skulle varit att skrika rakt ut för att få folks uppmärksamhet, det är nämligen en massa människor runt omkring oss. Mannen går som tur vidare och jag konstaterar chockat i telefonen att någon plötsligt försökte bokstavligen sätta sig på mig. Det enda jag tänker är: vem gör så?

Det värsta är att detta är ingenting jämfört med vad jag varit med om tidigare, och framförallt med vad många verkar ha varit med om. Jag märker att jag ändå klarat mig från det värsta, vilket ju också känns helt sjukt, att måsta fundera på hur lättad man är att man kommit undan såpass lätt? Förstår ni hur sjukt detta är? Hur fel det är? Hur otroligt viktigt det är att denna sak tas upp. Därför skriver jag om det här idag. För jag vill inte höra till dem som tystar ner , utan till dem som försöker få det att ta slut.

Du har inte rätt till min kropp och jag har inte rätt till din. Punkt. 

Likes

Comments

Vardag

Goddag! Detta inlägg skulle egentligen publiceras igår kväll men jag kom än en gång inte in på min blogg på söndagkväll. Förstår inte varför det är så, men får helt klart börja blogga tidigare på söndagar i och med att detta hänt nu två veckor i rad. Gillar inte när bloggen står tom en hel dag. Jag har fortfarande mycket problem med mitt internet vilket innebär att jag måste skjuta på dagens video tills imorgon när jag är i skolan och kan ladda upp den. Hoppas ni har förståelse för det <3
Nåväl, här kommer gårdagens tänkta inlägg!

Denna vecka har verkligen bestått av både superhärliga stunder och riktigt jobbiga. Det har varit en berg och dalbana vilket troligtvis beror på att det är en viss vecka i månaden vilket innebär att mina hormoner går bananas. Trots att man går igenom liknande situationer i olika mått varje månad, så blir jag lika obekväm när hormonerna bestämmer sig för att dansa runt som aldrig förr. I det stora hela har det ändå varit en väldigt fin vecka och jag tänkte göra en summering på den, med lite nya frågor blandat med de vanliga så det inte blir långdraget.

Tre höjdpunkter från veckan?
- Söndagens brunch med min bror och hans sambo. Vi provade ett nytt ställe som vi bokat bord till flera veckor i förväg. Det var riktigt god mat och härlig stämning. Brunchen serverades till bordet vilket gör att det känns lite extra lyxigt, det gillas! Det var härligt att få kvalitetstid med Benjamin & Jenni.

- Min lördagkväll. Hela kvällen var helt perfekt. Först kom @ellenwesterlund  ​hem till mig, vi lagade mat tillsammans, drack kaffe och pratade i timtals. Det blev salta våfflor till huvudrätt och söta våfflor till efterrätt. Hur lyxigt? Jag trivs så bra i Ellens sällskap, så glad att vi lärt känna varandra.

Vi hängde i fem timmar och de flög förbi i ett huj. Såpass snabbt att vi glömde bort tiden så jag försenade mig till bowlingen som jag skulle på med mitt kompisgäng. Resten av kvällen blev det sedan bowling för hela slanten, jag vann så det var kul haha. Lite tävlingsmänniska finns de kvar i mig ;) Därefter fortsatte vi kvällen vidare på stan, så kul att hänga med gänget igen!

- Sen är ju onsdagen en självklar höjdpunkt för veckan. Den har ni ju läst om redan och har ni inte det så kan ni göra det HÄR. Konserten var också bra, lite trög ibland men överlag riktigt kul!

Veckans mest saknade?

 • Just nu längtar jag helt brutalt mycket efter Österrike och skidåkning. Det har gått rätt bra fram tills nu, inte längtat så mycket efter mitt "gamla" liv, men nu börjar det kännas. Jag saknar att vakna upp till en ny dag, gå ut på morgonjogg när det ännu är kolsvart ute och se hur solen stiger upp medan man kör mot backen. Känslan när man kommer över molnen och ser att solen lyser och det väntar en fantastisk dag i backen. Ta de första svängarna i en helt orörd backe. Spendera timmar i backen och därefter eftermiddagsträning i värmen. Gemenskapen, känslan - ja allt. Huhhu vet ni, ibland kan man verkligen längta så mycket till något man upplevt förut.

Veckans bloggrelaterade?

 • I veckan var jag ju som sagt på ett bloggevent som ordnades av Lexington där huvudgästen var ingen mindre än Malenami! Jag har läst Malenas blogg (Klick) i flera år och tyckte det var superroligt att träffa henne såhär i riktiga livet också. Hon var precis så trevlig som jag trodde. Det regnade utomhus när vi var på eventet och det var så härligt att stå inomhus, äta godbitar, spana in snygga kläder och prata med trevliga människor.

Veckans tanke?

 • I veckan har jag tänkt mycket på hur mycket lättare saker blir om man inte genast drar förhastade slutsatser utan låter saker få mogna lite. Inte genast bestämma bu eller bä utan att känna efter lite en stund innan man gör något drastiskt. Detta gäller saker som är lite jobbigare, inte vardagsproblem som vad man ska hitta på till middag. Utan saker som gör stor skillnad och som påverkar en, de kan vara bra att låta mogna lite före man beslutar sig om något.

Sådana tankar över denna vecka. I helgen hann jag också göra mycket mat och har två nya recept att visa er i veckan! Bra va? Tack förresten för den positiva responsen angående mitt inlägg om recepten, det värmer. Kram på er!

Likes

Comments

Vardag

Hej och glad lördag! Vet ni vad jag länge tänkt att jag vill bli bättre på? Att göra mer saker spontant i vardagen. Jag är verkligen expert på att ha planer, listor och program spikat flera dagar, ibland veckor i förväg. Jag gillar det, och mår bra av det. Gillar att veta att jag har planerat in tid för vänner och planerat in tid för måsten som måste fixas. Mina vänner är även likadana, så det är lätt att planera in träffar i förväg, och även nödvändigt för att hitta en gemensam tid. Dock har jag känt att det blivit lite väl mycket av det goda på sista tiden, att jag inte kunnat vara så spontan som jag gärna skulle vara, på grund av att jag haft så inspikat schema.

Därför lovade jag mig själv för ett tag sedan att börja vara mer spontan. Lägga in utrymme för mer spontanitet och för dagar som jag inte har någon aning om hur de kommer bli. Denna vecka har jag verkligen uppfyllt detta, hittat en balans mellan att ha planer och program samt att kunna vara spontan. Både i torsdags och igår var sådana dagar.

I torsdags var vi på ett bloggevent med @jenniifersplace och efter eventet stannade vi och pratade lite. Det kändes som att vi hade så mycket att prata om, och eftersom jag inte hade något annat inplanerat så tog jag tillfälligt i akt och slängde ur mig frågan: Men du, ska vi ta en kaffe? Jennifer var på min idé och vi satte oss inne på ett mysigt café och drack en kaffe samtidigt som vi pratade igenom allt som vi inte hunnit den senaste tiden. Så mysigt och kul med spontanitet. Efter en timme traskade jag hemåt, nöjd och glad.

Även igår blev det en spontan träff. Var och mötte upp några tjejkompisar och när en av dem sedan skjutsade hem mig bjöd jag in henne på lite mellanmål när hon sade att hon var hungrig. Hade typ ingenting i kylskåpet så jag slängde ihop lite powergröt (klick)åt oss och så satt vi och umgås samt åt gröt i några timmar, hur bra som helst ju. 

Så hädanefter kommer jag nog fortsätta planera in program och ha mina dagar rätt strukturerade, eftersom jag mår bäst av det. Men tänker helt klart börja ​​lägga in mer utrymme för spontanitet, för det balanserar upp det planerade programmet så bra! Hur gör du som läser, är du en planerare eller superspontan? 

Likes

Comments

Matrecept

Hej kära ni. Idag vill jag skriva om något som gjort mig lite ledsen senaste tiden, fastän det egentligen inte är så stor grej men det är mycket jobb bakom för min del så därför vill jag ta upp detta. Det är nämligen så att många frågat mig senaste tiden var jag hittat mina recept ifrån. När jag berättar att jag helt själv experimenterat fram dem blir folk väldigt förvånade.
"Jahaa, jag trodde du bara skrivit av någon annans recept" brukar svaret lyda.

Jag kan förstå det, verkligen, för det självklara är kanske inte att man tänker att de recept jag delar är såna jag kommit på helt från grunden, men så är det. För mig kan det ta hur många försök som helst innan ett recept är tillräckligt bra för att jag ska godkänna det och vilja dela med mig av det här på bloggen. Det är mycket jobb bakom varenda ett. Ibland kan ett recept bli super på en gång, medan ett annat kan behöva flera försök innan jag känner mig nöjd.

Alla recept som ni ser här på bloggen är 100% mina egna, om jag inte tydligt skrivit ut något annat. Ett recept blir till av en tanke, på en smakkombination som kunde funka. Därefter experimenterar jag hemma, byter ut och lägger till ingredienser. Försöker få in min egna touch i dem, det vill säga att de ska vara goda men samtidigt ha en hälsosammare vinkling. Som ni kanske märkt har jag till exempel bytt ut vitt vetemjöl som anses vara det"vanliga" mot fullkornsmjöl i mina scones (här) dessutom experimenterat fram så att en del av smöret kan bytas ut mot kvarg.

Ett annat exempel är mitt pajdegsrecept (här). Där har jag också provat och funderat hur man kunde göra det lite hälsosammare, och slutresultatet är precis lika gott men hälsosammare. Det är klart man inspireras av andras recept, det sticker jag inte undan mattan, men så är det ju med allt. Man får ju en massa nya intryck hela tiden och genom den skapar jag sedan mitt egna. Det är en stor skillnad mellan inspiration och att kopiera.

Som ni kanske märkt har jag inte publicerat lika mycket recept nu på hösten som på sommaren och det beror helt enkelt på det jag berättade tidigare, att vissa recept kräver flera försök innan de blir bra. Samtidigt börjar det bli mörkt så tidigt nuförtiden + att det är mörkt på morgnarna så det är svårt att få till ett bra ljus att fota bilderna i. Försöker hela tiden hitta tid att experimentera fram nya recept, men det får gå lite efter hur mycket jag hinner.

Hoppas ändå att ni gillar de jag redan publicerat och att ni kommer gilla mina framtida recept. Har ca. 10 stycken jag just nu håller på och testar mig fram med så det händer mycket som ni inte direkt ser på bloggen. Kom ihåg att ni jättegärna får önska recept som ni skulle vilja att jag tar fram. Just nu är mitt fokus på frukost / mellanmål utan socker & vetemjöl samt veganska recept eftersom det är de jag fått önskemål om, men som sagt kommentera gärna om ni har några önskemål!

Nu är detta sagt och jag hoppas att ni frågar om det är något ni undrar kring ämnet. Kände ändå att jag ville ta upp detta både för att ni ska veta att jag absolut inte kopierar någon annans recept och för att ni ska få en liten inblick i hur recepten skapas. Nu ska jag ta och jobba vidare, har en hel del saker som ska fixas innan söndag. Skönt att för en gångs skull börja flera dagar på förhand. Kram på er! <3

Likes

Comments

Hej kära ni. Har ni haft en bra dag? Min har varit omtumlande men superhärlig hittills. Började dagen med ett möte som jag måste gå på varje höst. Morgonen började dock lite jobbigt eftersom min buss var jätteförsenad vilket slutade i att jag fick spurta upp för en brant backe för att ta mig till mötet . Min puls var säkert uppe i 200, inte så skönt direkt på morgonen haha. Mötet gick bra och jag hann i tid så det var skönt.

Vid halv ett mötte jag upp Linn, och så traskade vi till G18 och seminariet Boosta din psykiska hälsa med Cajsa Tenglad som föreläsare. Som ni vet älskar jag ju allt inom hälsa och livsstil och där ingår ju såklart också psykisk hälsa! Evenemanget var gratis och helt fullbokat. Det gläder mig att evenemang som dessa ordnas och att intresset är så stort. Det betyder att vi vågar vara öppnare och framförallt att vi vill jobba med att må så bra som möjligt. Att det inte är något man kan bara ta för givet utan att det krävs engagemang och jobb. Att man måste investera tid i sig själv helt enkelt. Föreläsningen var otroligt bra och jag känner att jag fick med mig mycket inspiration för framtiden och för min egna business och sociala kanaler. Ni kommer få höra mer kring vad som togs upp i framtida inlägg och videos!

Efter Boosta din psykiska hälsa bytte jag ställe och tog mig till nästa seminarium som var Hankens Becoming a global force där bland annat Balmuirs grundare pratade. Denna dag har verkligen varit fullspäckad med seminarium och inspiration, och jag älskar det. Kände att jag verkligen vill gå på dessa två seminarium, inte ofta det ordnas så intressanta seminarium på samma dag! Är fylld med inspiration och idéer efter idag men också helt slut i huvudet.

Som om inte denna dag redan skulle vara tillräckligt underbar så är det nu dags för konsert! Vi ska gå med mina studiekompisar och jag ser fram emot att dansa och sjunga till många finska artister och även svenska. Nu har vi precis ätit lite och ska börja röra oss mot Circus. Alltså wow, denna dag kommer jag minst sagt leva länge på.

Likes

Comments

Idag i bussen påväg till jobbet läste jag @ellenwesterlund blogg där hon skrivit om en stor dröm hon har. Jag började fundera kring ämnet och kom fram till att jag nog alltid kommer vara en person som har både stora men även små, drömmar och mål. Jag gillar att fundera på hur framtiden kan se ut. Framförallt gillar jag att inte veta. Samtidigt kan jag ibland önska att man kunde få se in i framtiden gällande vissa situationer, men när jag tänker efter är det kanske bättre att man inte kan.

En dröm som jag haft i snart 10 år nu, men som jag inte pratat så mycket om, är att jag enda sedan 13-års åldern drömt om att någon dag bo i Innsbruck som är en stad i Österrike. Jag var där första gången som ca. 13 åring och jag minns att jag då tänkte "här vill jag bo en dag". Den känslan har hängt med mig sedan dess, och varje gång jag besökt staden har jag känt likadant.

Jag skulle vilja åka och jobba ett tag i Innsbruck. Känner inte, just nu i varje fall, för att flytta dit för gott utan mer att få prova på hur det är att bo där någon månad. Det känns som den perfekta staden som både har en storstadskänsla, som är otroligt vacker och som ligger nära naturen. En av mina favoritglaciärer ligger ca. 30-45 minuter därifrån. Älskar speciellt hösten i Innsbruck när det är sommarvärme i staden, och du kan åka upp till en glaciär om du längtar efter lite skidåkning.

När skulle jag vilja uppfylla denna dröm då? Jag vet inte riktigt men inte nu. Känns som en dröm som sku kunna mogna fram om ett par år. Just nu känner jag för att fokusera på mitt liv här i Finland men om några år skulle jag gärna prova vingarna därborta. Österrike har alltid varit ett av mina favoritland. Bilderna i detta inlägg är från Hintertux i Österrike som ligger rätt nära Innsbruck. När jag bläddrade igenom gamla bilder från Österrike blev jag lite nostalgisk, samtidigt som jag märkte hur glad jag ser ut på alla bilder. Det syns verkligen att jag trivs där. En dag hörni, då ska jag prova vingarna där. När det blir får tiden visa.

Har du någon stor dröm som du tänker på?

Likes

Comments

Hej på er. Mitt internet är fortfarande sönder så det har än en gång gått trögt att ladda upp filmen. Blev till slut en runda hem till Fammo för att kunna ladda upp filmen samtidigt som jag passar på att umgås med henne. Två flugor i en smäll med andra ord! Ni hittar veckans video HÄR eller så ovan i detta inlägg.

I dagens film pratar jag om hur viktigt jag tycker det är att utgå från sig själv och hitta den vägen som passar just dig. Att ställa sig frågor som: Vad funkar för mig? Vad får mig att må bra?

Jag tar upp mycket kring detta, hyllar en finlandssvensk youtuber som poängterat en bra sak och så summerar jag allt kortfattat. Delar också med mig av tidigare erfarenheter. Såklart rekommenderar jag er att se på filmen för att få med er helheten och för att det ska bli så klart som möjligt, men det viktigaste från videon är min checklista som jag hoppas ni kan få nytta av.

För att kunna hitta det som passar just dig bäst kan det vara bra att ta det lite i steg.

1. Ta emot informationen och fundera vad du lärt dig.

2. Prova, vad funkar för dig? Låt det gå en tid, en dag är absolut inte tillräckligt. Få förändringar sker över en natt.

3. Reflektera, har du märkt någon skillnad?

4. Fundera, är detta något du påriktigt får något ut av? Avgör vad som funkar. Lyssna på hjärtat och dina tankar. Fundera på vad DU känner, utan att någon annan har påverkat dig.

5. Om det var något bra, ta med dej det. Om det inte funkade så släpp det. Acceptera att allt inte passar alla, hitta det du mår bra av och använd dig av det.

Hoppas ni gillar filmen och ämnet. Berätta gärna om det väckte några tankar hos er! Kram ❤️

Likes

Comments

Godmorgon och glad måndag! Detta inlägg skulle egentligen dykt upp igår kväll, men jag kom inte in på min blogg på hela kvällen, varken via dator eller mobil. Sjukt konstigt, tycker nouw strular så mycket nuförtiden. Försökte både innan jag fick gäster och efter min kompis gått hem och båda gångerna stod det bara error. Nåväl idag funkar det så det blir dubbla inlägg idag!

Det verkade som att ni gillade förra veckans summering så jag tänkte göra en likadan denna vecka. Har försökt ha med mig kameran också under veckan, så att ni får inblickar i min vardag. Då kör vi!


Tre höjdpunkter från veckan?

Lika svårt som alltid men denna vecka har det hänt mycket roligt så det finns en hel del att välja på i varje fall! Dessa höjdpunkter har stått ut, de är inte rangordnade på något vis.

- Att jag spenderat så mycket tid med min underbara vän Veronica. Vi har verkligen maxat kvalitetstid under hela veckan med både spontanlunch, otroligt rolig och mysig kväll i fredags och så kronade vi detta med brunch och shopping på lördag. Har njutit av varenda minut i hennes sällskap. Bilderna ovan är förresten från brunchen i lördags.

- I tisdags när Maria kom hem till mig på middag. Jag bakade ett bröd åt oss och Maria svängde ihop en supergod sallad. Ni ser den på bilderna nedan. Så satt vi och åt och pratade i timmar i levande ljus sken. Så underbart härlig kväll. Blir så varm i hjärtat när jag tänker på vilka fantastiska vänner jag har.

- Att jag fick så mycket positiv respons på min första video på youtubekanalen! Har du missat den kan du se den HÄR! Känner mig så peppad på att fortsätta. Tappade ju rösten i tisdags och den är fortfarande inte riktigt tillbaka så ni kommer få höra på en kraxande tjej ikväll när veckans video kommer ut men det ska väl inte vara så farligt? :D

Vad har varit jobbigast under veckan?

En bloggrelaterad grej faktiskt. Dock måste jag vara jobbig och säga att jag inte kan säga något mer om det i detta skede, men ni kommer få veta mer i framtiden. Så skulle jag gärna också få tillbaka min röst!

Veckans effektivaste?

Hmm.. Städade varenda hörn av mitt hem igår så nu skiner varje yta och golv. Så det får nog kronas som veckans effektivaste!


Veckans roligaste?

Denna är lätt, det visade sig nämligen att Micke Björklund var en hejdundrande rolig person så hann fick mig och resten av publiken att vika sig av skratt under brunchen. Verkligen en underhållande person som samtidigt förde fram många bra poänger.

Veckans mest intressanta?

Har börjat kolla på finska Vain Elämää och måste säga att det varit riktigt intressant. Man får veta mycket nytt kring artister som jag både lyssnat och inte lyssnat på och det har varit intressant att få höra deras historier bakom deras musik. Har kollat igenom tre hela avsnitt redan och började i helgen. Inte ofta jag tar mig tiden att se på serier mm. men denna har verkligen varit kul att se på.

Minst intressanta?

Att diska. Känns som att jag inte gör så mycket annat här hemma än diskar. Hatar att diska men hatar att ha odiskad disk så det blir att jag diskar flera gånger om dagen. L ä n g t a r efter att ha en diskmaskin i framtiden.


Veckans mysigaste?

Det har varit många mysiga stunder denna vecka. Mycket härliga diskussioner, tända ljus och bra musik. Men det som varit helt klart mysigast överlag är att jag äntligen tog tag i mina bollampor i sovrummet och satte upp dem. De ger en så fin känsla i rummet nu. Har dem tända varje morgon och kväll nu, så mysigt.

Mest spelade låt?

Det är nog alla fyra låtar som jag tipsade er om i lördags. Spelas på repeat, hela tiden.

Sist men inte minst, veckans godaste mat?

Pannkakorna på brunchen i lördags, mums. I veckan har jag också provat dumplings första gången när jag var och lunchade med en kompis. Riktigt gott faktiskt. Inget jag skulle vilja äta varje dag men kommer definitivt äta den någondag på nytt.

Det var den listan det. Nu ska jag ta tag i den nya veckan, vi hörs ikväll kära ni!

Likes

Comments

Efter en helt fantastisk dag har jag landat hemma och ska laga lite middag åt mig. Blir sötpotatis i ugn med någon form av röra, ska se vad jag svänger ihop. Skönt att inte ha någon plan, bara köra och hoppas att det blir bra. Är så glad i själen efter denna dag, så fylld med positiv energi. Berättar mer om dagen imorgon. Det är inte ofta jag är hemma såpass tidigt på kvällen på en lördag, men idag är en sådan dag och det känns riktigt bra. Ska bara ta det lugnt, äta något gott till middag och se senaste avsnittet av min favoritserie. Gör gott efter gårdagens roliga men sena kväll. Som sällskap har jag en massa tända ljus och Ed Sheeran samt Sia. Har fastnat totalt för deras musik den senaste tiden. Tänkte fatta mig kort idag så avslutar med några tips på låtar jag lyssnar på repeat just nu. Ha en underbar kväll, kram!


Likes

Comments

Varje månad innebär ju alltid en hel massa skoj, och oktober är inget undantag. Höst innebär verkligen inte att folk stänger in sig när det mörknar om kvällarna, tvärtom känns det som att det händer en massa kul hela tiden. Tänkte jag skulle dela med mig av tre tillfällen jag ser mycket fram emot denna månad. Kanske någon av er som läser är påväg på samma evenemang?

Första evenemanget är redan imorgon då det är dags för en brunch som jag väntat på i flera månader, nämligen Marthornas brunch där ingen mindre än Mikael Björklund står som kock! Ryktet säger att det är hela 200 personer påväg på brunchen så det kommer helt säkert bli en häftig tillställning. Jag går dit tillsammans med min underbara vän Veronica. Vi skrev in oss tillsammans förra året och har inplanerat ett gäng evenemang som vi ska gå på, detta är det första.

Nästa onsdag är det sedan dags för X3Ms 20 års konsert som jag och några vänner ska gå på. Som ni vet älskar jag musik och att umgås med vänner så enligt mig finns det inget bättre än att kombinera dessa två. Behöver jag ens säga att jag är peppad?

Den 21 Oktober är det min mammas födelsedag och även I Love Me - mässan. Vi brukar gå varje år på mässan med mamma och detta år är den perfekt på samma dag som hennes födelsedag! Ser redan så mycket fram emot den dagen, brukar vara så roligt. Älskar att gå omkring där, fyllas med inspiration och positiv energi. Jag och mamma brukar prova på alla utmaningar och plocka på oss roliga och goda prover som delas ut. Hittar alltid något nytt som jag vill spana närmare på när jag är där!

Nu ska jag möta upp en kompis på en restaurang i Helsingfors, mysigt att sitta inomhus när det regnar. Blir en helkväll på stan ikväll för mig, riktigt roligt program framför mig. Önskar er en fantastiskt fredagkväll! Kram❤️

Likes

Comments

Godkväll! Tack för alla fina meddelanden och kommentarer på gårdagens öppning av youtube-kanalen. Hade inte förväntat mig så mycket positiv feedback så blev verkligen superglad när det plingade fram en hel del fina meddelanden! Känner mig peppad att fortsätta nu, har börjat planera upplägget kring när vilka teman ska tas upp och så, och det känns väldigt bra.

Nog pratat om kanalen för stunden. Idag tänkte jag berätta om min morgon som verkligen började helt fantatssiskt. Klockan 6.30 hämtade mamma upp mig hemifrån för att börja dagen med ett yogapass! Klockan 7.00 började passet och en timme senare var vi klara.


Under denna timme vaknade inte bara vi, utan även Helsingfors. Bilderna är tagna precis före och precis efter passet, visst är det stor skillnad på ljuset? Rätt härligt att se ut under hela passet och se hur människorna går runt på gatorna. Jag steg ut ur salen med ett leende på läpparna efter ett fantastisk energigivande pass. Min skola började först 10 idag så jag duschade i lugn och ro vilket var så skönt. Stressfria morgnar är guld.​

Därefter köpte jag en kaffe och lite frukost på ett café och satt där och pluggade tills det var dags att ta sig till skolan och föreläsningen. Hela dagen har jag sedan känt mig så harmonisk och lugn. Detta är verkligen något jag ska försöka få in som en återkommande grej för det har verkligen känts så bra hela dagen. Jag som inte är någon morgonmänniska har ju börjat göra en massa på morgnarna nuförtiden, vem hade trott det?

Har ni provat att yoga tidigt på morgonen? Gillar ni det?

Likes

Comments

Denna smoothie är superbra om du vill ha ett mellanmål som både mättar och ger dig vitaminer och bra fetter. Vacker i färgen är den också och dessutom vegansk. Finns ingen orsaker att inte prova denna med andra ord!

Recept, två portioner

1 avokado

1 apelsin

1 banan

0.5 dl färsk mynta (ca.20 blad)

3 isbitar

Skär avokadon i mitten så att du får bort kärnan. Gröp ut avokadoköttet och lägg ner det i en mixer. Skala bananen och apelsinen, försök få bort allt skinn (även det vita) från apelsinen så du bara får med fruktköttet. Tillsätt fruktkötten i mixern och därefter resten av ingredienserna. Mixa i någon minut så att alla klumpar är borta. Häll upp i glas och servera genast.
Hoppas det smakar :)

***Detta recept har jag skapat och tagit fram själv från grunden. Allt innehåll (recept + bilder) är skapat av mig. Det är inte tillåtet att kopiera detta recept eller bilderna i inlägget. Om du är intresserad av någon form av samarbete är du alltid välkommen att höra av dig till mig så funderar vi vidare!***

Likes

Comments

Foto: Linnea Kankanpää

Hej på er! Idag lanserar jag min youtubekanal, tjohej! Eller inte vet jag om man kan säga lansera men jag tycker det låter häftigt med lansering haha. Jag har verkligen kämpat med denna kanal, som ju egentligen skulle lanseras i måndags men som på grund av internetstrul flyttades fram till tisdag. Hur såg det här igår då? Jo det ekade ju tomt som aldrig förr. Vad berodde det på då? Jo att mitt internet totalt slutade fungera och som svar av supporten fick jag att de tidigast kan fixa det i slutet av denna vecka! Att ladda upp med mobilen gick inte heller eftersom mobilt internet är så dåligt hemma hos mig.

Så idag har jag suttit på ett café och skrivit på ett arbete samtidigt som jag laddade upp filmen med ett välfungerande internet. Äntligen kan jag säga att HÄR HITTAR NI min första video till kanalen (hittas också längst ner i detta inlägg)! Jag lämnade kvar några gamla videos från förr ifall någon av er vill kika på dem, kommer sedan radera dem inom en snar framtid.

Jag hoppas ni gillar filmen och så får ni jättegärna börja följa min youtubekanal (klick).

Foto: Linnea Kankanpää

Tanken med denna kanal är alltså att börja dela med mig av videon som kommer handla om livsstil och hälsa. Jag hoppas ni kommer få nytta av filmerna och att ni, med hjälp av dem, hittar små lösningar och detaljer i vardagen som gör att ni får en ännu bättre vardag. Videona kommer vara rätt så korta, ca 3-10 minuter, beroende på ämnet. Jag tänker mig att det då är lättast att både hinna se och hänga med om de inte går över 10 minuter. Videona kommer bestå av både fakta kring de olika ämnena, lite tips och så mina egna åsikter till det. Vill gärna ha en personlig vinkling på det hela. Jag vill att videona ska kännas genuina och ärliga. Kommer börja med att publicera en video i veckan och så får vi se om det blir oftare, lite beroende på hur det känns.

Som jag säger i videon känns detta lite skrämmande eftersom jag är van vid att skriva och inte bli filmad och prata. Dock var det väldigt roligt att både filma och klippa och klistra. Videon blev kanske inte helt som jag tänkt mig sådär kvalité mässigt men känner att jag ändå får innehållsmässigt ut det mesta jag vill och så är det ju som många sagt åt mig, den första videon behöver inte vara den bästa. Så hoppeligen blir jag bara bättre från video till video! Viktigast ändå att jag nu är igång och ni får en inblick i vad det är jag tänkt mig med detta.

Berätta gärna vad ni tycker om videon och idéen kring kanalen, all sorts feedback är hjärtligt välkommet! Kram ❤️

Likes

Comments

Godkväll kära ni. Jag hade egentligen tänkt börja denna vecka med att lansera min youtube kanal, eftersom jag nu lagt hela denna dag på att klippa och klistra. Det är så sjukt mycket mer jobb bakom en video än man kan tro. Dock har jag försökt ladda upp videon i snart 20 minuter nu och den har forfarande laddat endast ynkliga 3% så jag gav till slut upp och får skjuta på det tills imorgon. Får hoppas videon hunnit ladda upp tills dess iaf haha.

Idag mådde jag forfarande rätt dåligt när jag vaknade på morgonen, så jag stannade hemma och vilade. Lika bra att vila ordentligt på en gång än att bara köra vidare och hoppas att förkylningar går över utan att vila. Vill ni veta något? Det funkar inte så. För att bli frisk måste man vila och så är det bara, punkt slut.

Idag har jag istället druckit otaliga koppar med varmt te och Finrexin samtidigt som jag klippt film, sovit och betalat undan lite räkningar. Passade på att tvätta en tvätt också, nu när jag för en gång skull var hemma dagtid. Min tvättmaskin centrifugerar nämligen så att det hörs i hela trapphuset så måste verkligen följa tiderna som är utsatta för att föra oljud, annars blir mina grannar troligen inte så glada.

Imorgon hoppas jag att jag mår bättre eftersom jag både har skola och roligt program framför mig. Denna vecka ser ut att bli den lugnaste veckan på hela hösten vilket känns rätt skönt. Till helgen händer det sedan roligheter igen men mer om det senare. Hörs imorgon, hoppeligen med en ny video! Kram.

Likes

Comments

Det känns som att jag inte berättat så mycket åt er om veckan som gått, så tänkte därför att det kunde vara kul att avsluta denna vecka med en hederlig veckosummering.

Tre höjdpunkter under denna vecka?
 • Det är alltid lika svårt att välja ut några enstaka höjdpunkter eftersom det händer så mycket roligt under en vecka. Men jag skulle säga att höjdpunkterna denna vecka har varit:
  - Den härliga höstmorgonen på måndag (klick)
  - Sitsen som jag var på i tisdags och flera timmars dans efteråt.
  - Lördagens brunch med Cessi som avslutades hemma hos Fammo med nybakt sockerkaka, mums.

Vad har varit jobbigast under veckan?
 • Det att jag igen börjar känna mig förkyld. Känns som det går förkylningar runt hela tiden och det är redan andra förkylningen som jag får under en kort tid. Kan inte riktigt förstå varför i och med att jag är så noga med maten och att tvätta händer mm. ofta. Men kan ju såklart vara bara otur eller så att det varit så mycket senaste tiden så kroppen har svårare att bekämpa förkylning. Nåväl, nu är det bara att sova ordentligt (sov hela 11 timmar inatt haha), dricka mycket te och citron & ingefära shottar. Har verkligen en hatkärlek för såna, de är superbra för att boosta immunförsvaret men bränner riktigt illa i halsen av den starka ingefäran.

Veckans effektivaste?
 • Det måste nog vara min och Danielas supersnabba dejt i tisdags. Vi sågs i under en timme och han både prata igenom det viktigaste och dela en sallad på den tiden. Roligt och effektivt! Daniela skulle åka till Vasa, därav en så snabb träff men viktigast att vi hann träffas.

Veckans roligaste?
 • Här måste jag nog erkänna att det jag skrattat mest åt i veckan är serien Wahlgrens Värld. Hade en mysig hemmakväll efter vi varit och tränat i torsdags så jag passade på att se några avsnitt. Kan inte förstå hur en serie kan få mig att skratta så mycket, dessutom under varje avsnitt. Så vansinnigt roligt haha. Om ni inte sett den så säger jag bara: gör det!

Mest intressanta?

 • Helt klart marknadsföringslektionerna vi hade i skolan i veckan. Känns så kul att jag hittat en linje som jag tycker är så intressant som jag gör. Temat för veckan var som sagt marknadsföring och jag satt och lyssnade så noga jag bara kunde. Helt otroligt intressant, speciellt när vi kom in på olika sorters branding och hur man bygger upp (och hur skört) ett brand är. I nästa period ska jag läsa en hel kurs i marknadsföring, är så peppad.

Minst intressanta?
 • Måste nog erkänna att det var när vi gick igenom kända regissörer från 1800-talet. Önskar verkligen att jag skulle ha intresse för detta men hur jag än försöker så väcks det inte riktigt något intresse inom mig. Hoppeligen ändras detta under dessa år som jag studerar.
Mysigast?
 • Att sitta framför brasan på landet och prata med mina föräldrar. Åkte till landet igår kväll och nu är vi påväg hem. Bästa sättet att avsluta denna vecka på. Så tycker jag även det är supermysigt när alla löven byter färg. Älskade den tiden på året när jag bodde uppe i Norrland så får lite nostalgi känsla nu.

Mest spelade låt? 

 • ​Under denna vecka har jag helt klart lyssnat mest på Ed Sheerans låt Happier. Den är så himla bra och har en bra text. Kan den utantill nu, har sjungit den minst 10 gånger per dag tror jag. Kanske det var för att jag sjöng den för fulla muggar igår, när jag körde ut till landet, som jag fick så ont i halsen senare på kvällen ;)


Sist men inte minst, veckans godaste mat?

 • Åh svårt. Gjorde en supergod höstgryta häromdagen som ni ska få recept på i slutet av nästa vecka. Sen hade mamma också gjort supergod grillad lax med svamp. Så dessa får nog en delad första plats!

Det var lite om den gångna veckan det! Nu ska jag fixa lite grejer så jag är redo för en ny vecka imorgon. Hoppas ni sover gott inatt så ni är utvilade imorgon! Kram.

Likes

Comments

Den senaste tiden har jag stött på några trevliga överraskning i bloggvärlden, nämligen att jag och min blogg blivit omnämnd på flera olika bloggar! Detta känns ju verkligen superkul och ger mig mycket energi och motivation att fortsätta utveckla och satsa på bloggen. När jag märker att någon vill lyfta fram min blogg, blir jag alldeles varm i hjärtat. Jag blir både glad för de fina orden och för att andra bloggare vill hjälpa mig att få mer synlighet i en svår bransch. Det är nog den bästa lönen man kan få, positiv feedback från läsare och bloggkollegor.

De bloggarna som senast skrev om min blogg var Hemma hos Felicia och Fina Christina, ni kan kika in deras bloggar genom att trycka på deras namn, då kommer ni direkt till inläggen där min blogg nämns!

Förutom att jag tycker ni ska kika in både Felicias och Christinas bloggar så tänkte jag tipsa om en annan blogg som jag läser regelbundet, nämligen SandraEmilias blogg. Jag har aldrig varit superintresserad av mode, tycker det är kul men inte det ämnet jag följer mest. Jag läser inga andra modebloggar regelbundet, men Sandra skriver om mode på ett väldigt intressant sätt plus att hennes bilder är så fina så hennes följer jag. Dessutom skriver hon om mycket annat som också intresserar mig. 


Det märks verkligen att Sandra lägger ner mycket tid
på sin blogg både på bloggens innehåll och kvalité. Dessutom skriver hon om hur det är att vara egenföretagare och som ni vet är det ett område som jag gärna läser om. Jag tycker det är extra roligt att läsa en blogg som verkligen lyser av helhjärtat arbete och det gör Sandras. Så har du inget att göra ikväll, så tycker jag du ska sätta dig ner och läsa Sandras fina blogg! Ha en underbar kväll kära ni ❤️

Likes

Comments

Hej på er! Idag har jag varit i skolan hela dagen. Därefter skulle jag egentligen åka iväg till Ekenäs på ett planeringsmöte men det flyttades framåt på grund av sjukdom, så istället åkte jag hem till mina föräldrar och gick ut med Linus. Perfekt dag för detta eftersom det varit så fint höstväder idag. Under min promenad började jag spinna på en tanke som jag haft en tid nu. Hade egentligen tänkt skriva om något helt annat idag men jag kände att jag vill dela med mig av detta och så hoppas jag ni vill dela med er av hur ni brukar säga och göra. Tycker nämligen detta är väldigt intressant.

Den senaste tiden har jag lärt känna väldigt mycket nya människor vilket jag tycker är helt fantastiskt roligt. När man lär känna nya människor brukar man ofta börja med att presentera sig och därefter följer en del frågor så som frågan Var kommer du ifrån? Det är här min tankegång blir alldeles snurrig. För i över 23 års tid har jag svarat Grankulla fastän jag egentligen inte bott där sedan början av år 2010. Nu snackar vi 2017, och jag hasplar fortfarande fram Grankulla som ett första svar. Under hösten har jag dock börjat med att säga Grankulla och därefter att jag bor i Hagalund. Detta har dock fått mig att fundera, varför kommer automatiskt den staden man vuxit upp i, som ett första svar? När jag bodde i Sverige var det betydligt enklare. De flesta konstaterade: Du kommer från Finland va? Så man behövde bara svara ja på den frågan. Därefter brukade jag säga att jag kom från Helsingforsregionen eftersom det är typ 1 chans på 100 att någon från Sverige hört om Grankulla.

Tillbaka till frågan var kommer du ifrån? När jag tänker efter så finns det i mitt fall inte bara ett svar på den frågan, jag har nämligen hunnit bo i både Esbo - Grankulla - Gällivare - Tärnaby och nu Esbo under mitt liv. Innebär detta då, att jag egentligen kommer från Esbo? Njae, skulle jag säga. För då hade det nog varit mitt automatiska svar. Frågan var bor du, är däremot mycket lättare, för mitt hem är i Esbo och det finns inget flum kring det. Däremot var jag kommer ifrån kommer nog alltid vara lite av en svår fråga. För egentligen skulle jag vilja säga Helsingforsregionen eftersom det skulle inkludera Grankulla (min ursprungliga hemstad), Esbo (där jag bor nu), Helsingfors (där jag gärna hänger och i framtiden vill prova på att bo i). Så i framtiden kommer jag troligtvis vara lika förvirrad i mitt huvud när jag ska svara på denna fråga och kommer troligtvis fnissa lite åt mig själv. För egentligen är det strunt detsamma vad jag säger eftersom både Esbo och Grankulla är rätt, men det är ett intressant ämne att fundera lite på. Kanske man kommer därifrån det känns känslomässigt närmast, vad tror du?

Vad svarar du på frågan? Din nya hemort eller din gamla?

Likes

Comments

God kväll kära ni. Hoppas ni haft en fin dag hittills. Idag vill jag prata om något jag försöker göra allt mer i min vardag, nämligen små saker som förgyller vardagen för andra. Samtidigt försöker jag verkligen uppskatta extra mycket de sakerna andra gör för mig. När man tänker efter kommer man märka hur varje dag innehåller så mycket detaljer och gester som förgyller vardagen och som kan ge en bra känsla för hela veckan. De senaste dagarna har det hänt två saker som verkligen stått ut och blivit kvar i minnet och därför vill jag dela med mig av dem till er.

Den ena hände i måndags när jag var på jobb på kvällen och var så hungrig att jag kände mig svimfärdig. Då ringde jag min Pappa och frågade snällt om han hade möjlighet på vägen hem från sitt jobb, stanna via mitt jobb och lämna av lite mat. Underbar som min Pappa är så hämtade han lite mat åt mig, som bokstavligen räddade min kväll eftersom jag hade flera timmar jobb framför mig. En gest som förgyllde min dag enormt mycket. Att ställa upp för varandra och hjälpa till genom små gester är så fint enligt mig.

En annan sak som gav mig en härlig känsla, hände häromdagen när jag var i bussen påväg till skolan. Bussen var verkligen smockfull och de stod och satt människor överallt. En äldre dam tog upp två platser på grund av en stor väska och såg väldigt obekväm ut. Jag försökte kolla lite på henne för att se om hon behövde hjälp. Då sade hon åt mig att jag gärna får komma och sätta mig men att hon inte riktigt får sin väska flyttad så det blir väldigt trångt. Tillsammans hjälptes vi då åt och flyttade på hennes väska så hon kunde sätta sig bekvämare och så fick även jag plats på ett hörn. Så satt vi och pratade en stund i bussen och hon berättade att hon skulle på resa. När det var dags för mig att hoppa av önskade jag henne en trevlig resa medan hon tackade mig för att jag hjälpt henne med väskan och så önskade hon mig en fin dag. Jag blev så glad av mitt möte med den härliga damen. Resten av dagen gick jag runt och var på gott humör, säkert mycket tack vare en så härlig start på dagen. Så lite krävs, bara en hjälpande hand och några trevliga ord till en främling.

Att pigga upp andras dagar med små gester är sist och slutligen inte så tidskrävande men det gör stor skillnad. Man kan alltid hjälpa någon som ser ut att behöva hjälp med något. Överraska någon med en kopp kaffe eller ställa upp med något man vet den andra behöver hjälp med. Skicka iväg ett meddelande och önska en god vän en fin dag eller ringa åt släktingen som man inte pratat på länge med. Ge kompisen en lång kram när hen ser ut att behöva det eller fixa klart middag när ens partner kommer hem. Såna tankar såhär på en onsdag kväll, nu ska jag fortsätta med mitt skolarbete, kram på er!

Likes

Comments

Såhär såg min morgon ut, inte så illa med andra ord. Det händer verkligen supermycket just nu. Känns som jag är igång hela tiden och knappt hemma överhuvudtaget. Dock behöver jag lite tid, helst varje dag, för mig själv där jag kan bara ta det lugnt och dricka kaffe för att känna att jag har kontrollen över mitt liv och att jag hinner andas och bara vara. Eftersom det händer så mycket på dagarna och kvällarna har mina morgnar blivit stunden då jag tar det lugnt oftast genom att länge äta frukost. Detta kräver dock att jag stiger upp tidigare på morgonen än jag kanske skulle behöva, men det känns så värt det för dessa morgnar ger mig så mycket lugn och energi. Då kan jag sitta i stillheten med bra musik och äta utan en enda stressande tanke i huvudet. Jag som aldrig varit en morgonmänniska har verkligen hittat en ny lycka i morgnar under detta år.

Idag fick jag så lust på mina bananpannkakor så jag svängde ihop ett gäng till frukost. Ni hittar receptet HÄR . Visste ni att detta är ett av mina absolut populäraste recept? På under ett halvår har inlägget läst av nästan 4000 läsare. Det är också personligen ett av mina favoritrecept så det känns kul att även ni som läser verkar gilla det. Jag har överlag märkt att ni verkar tycka om recept som är mättande och utan vetemjöl och socker. Har jag rätt? Har ju gjort ett gäng bland annat dessa bananpannkakor som ni hittar några rader upp. Så har jag märkt att Overnight oats & chia varit populär och även Powergröten och så alla smoothies. Tänkte därför att jag ska fortsätta experimentera fram frukost och mellanmålsrecept utan varken vetemjöl eller raffinerat socker. Hoppas ni tycker detta verkar bra! Har ni några önskemål? Föredrar du som läser varma eller kalla frukost / mellanmål? Berätta gärna! Känns lite extra roligt att fundera och mixa när man har en idé att gå på. Ha en fantastisk kväll kära ni, kram!

Likes

Comments

Godkväll på er! Wow vilken otroligt vacker dag vi haft här i södra Finland. Jag blev lite extra glad när jag såg att det var vackert väder för jag hade nämligen bestämt mig för att vända runt på min dag eftersom jag hade besök från Sverige idag och igår. Så istället för att i vanlig ordning gå på jobb på morgonen, så har jag varit ledig hela förmiddagen och kring lunch åkte jag iväg på ett möte. Därefter har jag jobbat i några timmar. Det är inte ofta jag har möjligheten att göra så men nu var det lämpligt så jag passade på när jag hade gäster. Verkligen lyxigt att kunna vända runt på dagen på det här viset. Inget jag vill göra varje dag men ibland är det kul med lite variation. Prickade ju minst sagt in en perfekt dag sådär vädermässigt. Föredrar sol på dagen framför solnedgång såhär på hösten i och med att det då är varmare i luften. Vi började morgonen med en god frukost i form av äggröra, nybakt bröd och kaffe. Har köpt hem ett kardemumma kaffe från ett finskt rosteri och det är så otroligt gott! Verkligen stor skillnad på olika sorters kaffe och hur man brygger det.

Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut. Tog med lite mer kaffe i en termos och gick till mitt favoritställe vid havet, bara 10 minuters gångväg från mig. När jag kom ut märkte jag att jag hade på mig alldeles för mycket kläder för det var ju rätt så varmt idag. Man har blivit van med lite kallare temperaturer så det var ovant när det var så varmt. Riktigt härlig dock, nästan sommarvärme. Det börjar bli så vackert utomhus nu när löven byter färg. Hoppas på fler fina dagar som idag. Tycker bilderna blev så fina med de höstliga färgerna och solskenet.

Som jag nämnde tidigare var jag idag på ett möte. Det var inget vanligt möte utan faktiskt ett som är relaterat till bloggen! Har pratat om ett kommande samarbete ett tag nu med ett företag och idag funderade vi mer detaljerat kring samarbetet. Mer om detta kommer ni se inom kort, jag är så taggad. Håller tummarna att ni kommer gilla det! Nedan några bilder ännu från idag. Verkligen höstens bästa morgon hittills. Nu ska jag kila iväg till Fammo på kvällsfika, kram!

Likes

Comments

Scones kan ju vara ett av de bästa sätten att lyxa till en dag på. Dessutom går det fort och är lätta att laga vilket gör att det oftast inte är några problem varken tid eller energimässigt att hinna svänga ihop en deg. Nygräddade med antingen sylt eller ost & smör kan ju vara ett av det bästa man kan ha vid frukostbordet eller till kvällsmål. Jag gillar att byta ut smöret mot kvarg för att de inte ska vara så feta. Dessutom vill jag gärna göra dem lite hälsosammare och byta ut det vita mjölet mot lite mer fiberrikt. Sconesen får då en lite annan smak och textur än "vanliga", men jag gillar dessa bäst. Nedan hittar ni mitt recept på scones med havre & kvarg, hoppas ni gillar det!

Recept, 5 st scones

2 tsk bakpulver

1 dl havregryn

3 dl fullkornsvetemjöl

50 g smör

250 g kvarg

nypa salt

Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat. Bland alla torra ingredienser med varandra i en bunke.Tillsätt därefter smöret i bitar och vänd ner kvargen. Arbeta snabbt ihop till en fast deg med händerna. Degen ska inte vara lös men gärna lite kletig. Lägg ugnen på 230 grader. Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper. Forma sconesen till bröd och picka försiktigt ett kors i varje. Ställ in i ugnen i ca. 15 minuter, håll koll så de inte bränns vid. Servera genast!

Hoppas det smakar :)

***Detta recept har jag skapat och tagit fram själv från grunden. Allt innehåll (recept + bilder) är skapat av mig. Det är inte tillåtet att kopiera detta recept eller bilderna i inlägget. Om du är intresserad av någon form av samarbete är du alltid välkommen att höra av dig till mig så funderar vi vidare!***

Likes

Comments

Hej på er! Förlåt att det ekande tomt här igår. Jag har varit på en studiegrej i två dagar där all elektronik var förbjuden. När jag kom hem därifrån hade jag bara en halvtimme på mig att duscha bort barr och lukten av skog och eld och så drog jag på mig festklänning och åkte på fest tillsammans med min familj. Det har med andra ord varit en helg som innehållit det bästa av två världar, både friluftsliv och fest med vänner och familj! Känns som det hänt en hel del som jag inte hunnit uppdatera er om, men en grej är i varje fall att jag äntligen färgat håret! Jag går ju som sagt hos Mikaela på CaMi's Salong i Ingå. Som vanligt tog jag med min Fammo och så hälsade vi på släktingar och så satt jag i frisörstolen några timmar medan Mikaela förvandlade mitt hår till så som jag gillar det bäst, nämligen min egna blonda färg med inslag av orange typ "Strawberryblonde". Så skönt att igen ha den hårfärgen man känner sig bekvämast i. Tack till bästa Mikaela för ett grymt jobb än en gång!

Ikväll får jag som sagt besök från Sverige
och så ska vi iväg och bowla. Kommer bli så kul. Tycker jättemycket om att bowla, dock är jag lite väl tävlingsinriktad så tar det alltid lite väl seriöst haha. Eftersom det var tomt här igår tänkte jag kompensera lite med att dela med mig av ett sconesrecept åt er senare ikväll. Någon av er kanske redan såg på min instagram att jag skrivit om det där. Visst följer ni förresten mig på Instagram? Ni hittar mig där på @ccorinnes , hoppas ni vill följa mig där också! Vi hörs senare ikväll med receptet, kram på er :)

Likes

Comments

Hej bästa ni. Idag vill jag prata om något som är så otroligt viktigt, nämligen att våga ta beslut för att bli lyckligare. Vi är många som har faktorer i livet som mer tar energi och glädje, än vad de ger. Det kan vara en relation, ett jobb, en hobby, ditt hem osv. Många kanske tänker att det inte finns några alternativ, att det nu bara är så. Men det finns alltid möjligheter och alltid alternativ. Det går alltid att reflektera och fundera hur man kan göra för att bli lite lyckligare. Det kanske kan vara ett litet knep som att lägga in en timme extra sömn per natt som gör att du känner dig mer glad på dagarna och har mer energi. Men det kan också vara svårare saker att återgärda så som relationer. Det kan hända att det finns någon i ditt liv som funnits där länge, men som du märker bara tar energi av dig utan att generera något. Du kanske vet att du skulle vara lyckligare utan, men du vågar inte ta steget. Då vill jag att du funderar lite extra kring två frågor och kartlägger situationen.

- Tar denna relationer mer än den ger?

- Går situationen att rädda eller är du bättre utan?

Jag tycker personligen att kommunikation är A och O. Ibland kanske personen i fråga inte vet om att du upplever att relationen bara tar energi och att den inte gör dig lycklig. Prata med personen, berätta hur du känner. Om det inte blir en förändring efter att du försökt prata med personen, kan det vara bra att fundera om personen verkligen ska vara en del av ditt liv. Det är stora frågor att fundera på men så viktigt.

Så idag uppmuntrar jag dig att se över ditt liv. Vad ger energi och vad tar? Vad kan du göra för att återgärda de faktorer som tar energi? Tänk utanför boxen. Ta beslut som känns bäst för just dig, inte för någon annan. Våga prova på det som känns spännande och lite läskigt. Gå utanför din bekvämlighets zon. Gör mer av det som får det att pirra i kroppen. Det är ditt liv och dina känslor är viktigast. Följ din magkänsla och ditt hjärta. Prioritera och uppskatta dig själv. Våga ta svåra steg för att bli ännu lite lyckligare. Ingen annan kommer ta dem åt dig, utan det är bara du som har makten över ditt egna liv. Med dessa ord önskar jag er en fantastiskt fredag, kram❤️

Likes

Comments

Hej bästa ni. Hoppas er dag började smidigare än vad min gjorde idag. Märkte lite väl sent idag på morgonen, att det tydligen är busstrejk idag i Helsingfors och i princip alla bussar från Esbo till Helsingfors påverkas. Till slut kom det en buss som tog mig till Gräsviken. Skönt tänkte jag, nu är det bara metro och spårvagn kvar så nu kan det inte gå mer fel. Tänkte jag ja, tills jag började lyssna på vad som sades i metrons högtalare och det visade sig att även metron hade störningar och var försenad på grund av tekniska fel. Hade detta skett något år tidigare hade mitt humör snabbt förändrats från glatt till surt och jag hade känt mig irriterad på något jag ju egentligen inte kan påverka ett dugg.

Tack och lov har jag utvecklats och blivit bättre på den fronten. Istället för att bli irriterad, mailade jag min föreläsare att jag sitter fast i trafiken på grund av busstrejken, köpte mig en morgonkaffe och satte mig och väntade på någon form av kollektivt medel som kunde ta mig närmare skolan. Lyssnade på bra musik och njöt av att bara vara. Kom fram till föreläsningen riktigt pigg och på bra humör efter en sist och slutligen ganska skön morgon. Det är inte ofta jag hinner dricka morgonkaffet i lugn och ro om vi säger det så. I övrigt har dagen varit toppen och jag har gjort mycket kul. Bara för att morgonen börjar lite trögt behöver det inte automatiskt betyda att hela dagen påverkas. På tal om morgnar, Sevendays hade en lista för någon vecka sedan som handlade om just morgnar, tänkte att jag kunde avsluta detta inlägg med att svara på dessa frågor.

Det bästa med morgnar är: Att en ny dag väntar. Att du inte vet något om hur dagen blir. Jag gillar att vakna till en ny dag. Tror verkligen på ordspråket: Ny dag, nya möjligheter. Att det är bara du som kan bestämma vilken inställning du börjar dagen med, utan att påverkas av någon annan.

Då stiger jag upp: När jag måste och när klockan ringer. Måste ha väckarklocka annars finns det inte en chans att jag vaknar. Skulle kunna sova i evigheter.


Det här äter jag till frukost: Mackor med något gott pålägg, olika sorters gröt och chiapuddingar, helt beroende på vilken fas jag är i. Just nu äter jag mest overnight oats&chia, recept hittar HÄR .


Det första jag gör på morgonen: Nuförtiden lägger jag på en bra låt som det första jag gör. Därefter stiger jag upp, drar åt sidan mina gardiner och bäddar sängen. Sängen måste bäddas varje dag, gillar inte att ha den ombäddad för då känns hela rummet lite stökigt på något sätt.

Den perfekta morgonen ser ut så här: Den är lugn, med någon jag tycker riktigt mycket om och som jag kan prata om allt med, och skratta. Med gott kaffe och ett fantastiskt frukostbord i en mysig miljö. Med en massa tända ljus och bra bakgrundsmusik. Åh blir varm i hjärtat av bara tanken.

Så här länge tar det att göra mig klar för skola/jobb: Hm.. En kvart kanske? För mig tar det inte länge att fixa mig och så utan det är frukosten som tar mest tid, därför måste jag stiga upp nästan en timme före jag ska åka. Min vardagssminkning går på ca. 5 minuter och så brukar jag duscha på morgonen så det får man också räkna in.

Mitt alarm på telefonen är: Hemskt? Haha.

Mitt bästa tips mot morgontrötthet: Skrev jag redan om tidigare i veckan (klick), dvs. att vakna med musik. Annars skulle jag säga att ett bra tips är att genast dra upp gardinerna för att få in lite dagsljus. Att öppna balkongdörren / ett fönster för att få in frisk luft och att inte ha för tajt tidtabell på morgonen utan att ha tid att i lugn och ro vakna.


Det var den listan det. Nu är jag nyfiken! HUR ser er perfekt morgon ut enligt dig? Dela gärna med dig <3

Likes

Comments