Beklager så mye for at jeg ikke har vært aktiv her på en liten stund, og jeg beklager enda mer over at jeg ikke kommer tilbake med den videoen jeg lovte jeg skulle fikse. Årsaken til det er at datamaskinen min rett og slett ikke vil samarbeide med programmet... Ja, ja!

Jeg har jo heldigvis tatt en del bilder når jeg har vært opptatt med starten av oppveksten til Neville. Han er en herlig hund. En tøff rakker, med mye pågangsmot.
Han er også den mest sosiale hunden jeg har hatt, for når vi går på tur, og det går folk forbi oss, så stopper han, ser etter dem, og setter seg ned når jeg vil gå videre. Da får jeg rett og slett ikke lov til å gå videre, for han har jo ikke fått hilse på dem! :D

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments


Her er han! Montmorenja's Neville Longbottom.
Og utrolig skjønn er han også. Dette er altså valpen som jeg skal hente den 6 Mai. Han blir beskrevet som en livlig liten hund, som er aktiv, våken og på. Han leker mye, og skal være med på det som skjer, så han er absolutt et flott treningsemne.
Han er også en av de fineste hannene i kullet sitt! Så det blir ikke bare lydighet og agility, må nok stille han ut i ringen på utstillinger også :)


Jeg gleder meg iallefall helt vanvittig mye! Han virker som en utrolig kul liten type, og det skal bli så moro å bli kjent med han i første stunden.
Og opp flere ganger om natten, opp tidlig om morgenen for å lufte han er jeg forberedt på! Det blir nok litt slitsomt, men det blir verdt det til slutt, med en renslig hundLikes

Comments


Den 6 Mai, reiser jeg og min far ned til Gjerdrum for å hente valpen. Jeg kjenner på meg at tiden kortes inn, og at det absolutt ikke er lenge igjen til valpen skal hjem til meg!

Valpen er en hannhund, og han skal hete Neville. Han er fra N-kullet til Kennel Montmorenja, og hele kullet skal få et felles "mellomnavn" i avls-navnet. Og jeg er utrolig spent på hva det blir!
Hvis dere lurer, så er det ikke bestemt hvem av de 8 valpene fra kullet som skal bli med meg hjem. Men uansett hvem det blir, så kommer den til å være en perfect match. Derfor reserveres ikke valpene direkte fra før de er 7 uker gamle, noe jeg synes er veldig greit! Det er som en trygghet for både oppdretter og valpe-eier, så sikkerheten for at valpen har det rette potensialet til å bli den hunden, valpe-eier vil den skal bli, er stor.


I anledning til at det ikke er så fryktelig lenge igjen, har jeg fått det for meg at det er veldig greit å samle nødvendige ting til valpen, lenge før den i det hele tatt har kommet til meg!
Og bare så det er sagt, så er jeg langt ifra ferdig, føler jeg. Alt må jo være helt klart til han kommer hjem :)
Buret står klart, men jeg mangler en hundemadrass å legge inn, så Neville kan ligge godt og mykt


I dette bildet jeg har tatt, er det to forskjellige børster. En som tar hårene godt, og en annen som er mer "masserende" på hunden. Og en neglklipper.
Det er et stort rosa halsbånd fra Rukka, til Neville har vokst opp, og et lite marine-grønt halsbånd fra samme merket, som han skal bruke som valp
Jeg har kjøpt to leker, en tyggeleke laget av gummi, med forskjellige mønster på, så når tennene hans klør, har han noe bra å tygge på! Og en lekebamse med solide tau inni. Kjempe søt, og bra å ha!
Så har jeg godbiter til trening, spesial-laget til valp fra Brit, og en liten godbit-pose til å bruke til trening.
Også har jeg et dressur-line bånd, som jeg kan klipse rundt skulderen min, og klipse i halsbåndet til hunden, så jeg ikke trenger å holde i båndet!

Jeg sier meg veldig fornøyd med det jeg har skaffet hittil til lille Neville. Jeg tror han skal få det godt, og jeg er veldig sikker på at vi skal ha det fint sammenTusen takk for at du leste, og velkommen igjen!

Likes

CommentsNå begynner det å gå fortere i oppveksten, og ikke minst er det enda mer spennende å følge med. For de har åpnet øynene, utforsker, leker og knurrer med hverandre. Ikke minst så blir de bare søtere og søtere! Litt vinglete og surrete er de vel, men herlighet så søte!

Det er enda ikke bestemt hvilke av valpene som blir mine, det blir ikke avgjort før de er 7 uker gamle. 3 uker igjen! Det er ikke lenge, det! Så får vi se hvem av disse skjønne små som blir med meg hjem. <3


Likes

Comments

(Foto: Corgiamma/meg)


Det er ikke ferdig enda, men her skal buret stå! Det skal stå åpent om dagene så min lille Corgi hund kan gå inn og ut av det så mye som han vil! Det skal være hans egen seng, hans eget, private, lille rom. Når han er der, skal han få være i fred. <3

Sengen er selvsagt ikke ferdig enda. Jeg skal legge inn en hundemadrass, og noen tyggeleker så han skal få det godt, mykt, og koselig!

Jeg kan jo nesten ikke tro det selv at dette blir en realitet. Jeg skal hente han i Mai, og da har jeg min første, lille hund. Åh, jeg gleder meg så mye at jeg får tårer i øynene i skrivende øyeblikk <3
Nei, dette her skal bli koselig folkens! Enten skal jeg kjøpe en hundeseng, eller lage en selv!

Likes

Comments


Herlighet, disse skjønne små vokser fort! På Torsdag 24. Mars er de allerede 3 uker gamle. Og da gjenstår det 5 uker igjen til de er leveringsklare! Jeg er så spent, se på dem! Når de var 2 uker og 2 dager gamle, hadde noen av dem begynt å åpne øynene <3 Er de ikke bare til å spise opp? Hjerteknusere, hele gjengen. Og en herlig stil på mamma Sienna <3Dagens Corgi fakta!
Pembroke Welsh Corgi er litt mindre enn Cardigan Welsh Corgi, kan være mer aktive, kanskje bjeffe litt mere,  men uten å «jappe» hele tiden. Stort sett ”elsker” de alle mennesker de møter, men så vil du i neste omgang bli overrasket over å oppdage et du har en vakthund i huset i det øyeblikket du trenger det.
​Den er også den fødte optimist, så selv om den forstår at noe er forbudt, vil den ofte prøve seg igjen – det kan jo være at det tillatt nå – kanskje har menneskene skiftet mening? Eller til og med har glemt at det ikke var tillatt tidligere. 
 
(kilde: www.corgi.no)

Likes

Comments

I mitt første innlegg skrev jeg litt om Pembroke Welsh Corgi, men visste du at denne hunderasen har en "søster-rase"? Det er altså to varianter av Corgien, og Pembroke er ikke den eldste!

Cardigan Welsh Corgi er den eldste gjeterhunden i historien. Den stammer fra Cardiganshire, og som Pembroke, ble den brukt til å gjete kyr og passe på familien.
Disse rasene stammer originalt fra samme sted, men Pembroke ble til fordi Cardigan ble blandet med importerte spisshunder i Pembrokeshire. Vips, så var Pembroke Welsh Corgi en rase.


De to hunderasene fungerer nesten på samme måte, og er på samme tid veldig forskjellige! Men jeg skal legge ved to videoer fra YouTube, som legger frem informasjonen om disse rasene, på en morsom og kreativ måte!

Likes

Comments


J
eg har en veldig spennende tid i vente, for jeg skal nemlig reservere en Pembroke Welsh Corgi den 21 Mars.

Det gledes helt vanvittig mye. Dette blir nemlig MIN første hund!

Kullet jeg skal reservere en valp fra, ble født den 03.03.16 og består av 7 hanner og ei tispe. Faren til valpene bærer en god del titler, og mammaen er Norsk utstillings champion. Hun har også bronsemerke i lydighet, bronsemerke, og sølvmerke i agility!
Jeg kan ikke si noe annet enn at jeg gleder meg, og det blir verdens beste bursdagsgave til meg selv. Valpene blir leveringsklare i starten av Mai, og ikke mange dagene etterpå, fyller jeg år!

Frem til jeg skal hente valpen i Mai, skal jeg holde dere oppdatert med navnet til valpen, hvilket kjønn jeg skal ha, informasjon om Corgien, og oppveksten til valpen. <3


H
vis du har noen spørsmål du vil stille meg, så føl deg fri til å legge igjen en kommentar! Jeg svarer så godt og kjapt jeg kan.

(Bilde: Kennel Montmorenja)

Dette er Sienna, mammaen til kullet, og som tilhører Kennel Montmorenja.


Pembroke Welsh Corgi
er en gjeterhund som stammer opprinnelig fra Wales. De ble originalt avlet til å gjete kyr, og gjorde dette med å nappe dem i hasene for å få dem til å gå dit dem vil. Når kyrne sparket etter dem, ville Corgien smette unna, med sine korte, raske bein.

I grevskapene Cardiganshire og Pembrokeshire levde bøndene vesentlig av kvegdrift. Jorden som i hovedsak var eiet av kronen, var karrig og gårdene små og fattslige, så buskapen måtte være av det hardføre slaget.
Denne buskapen skulle passes, føres over til nytt beite, og føres hele den lange veien til storbyen London for salg, og denne jobben ble corgiens. Størrelsen var idéell og pelsen kort og vannavstøtende.Gjeterhunden var sunn, robust, intelligent, lettlært, modig, oppmerksom, den var familiekjær og kunne bli meget gammel. Disse egenskapene gjorde corgien til en verdifull hjelper for menneskene i disse landområdene, og har vært med på å sikre rasens egenart frem til våre dager.
At gjeterhunden virkelig ble verdsatt finner vi bevis for i Howell den Godes lov (Konge i South Wales på 900-tallet) - hvor hundens verdi blir satt til verdien av en ungukse, en betydelig sum for disse fattige bøndene.
(Link: Wikipedia)

Likes

Comments