Copenhagen Stories
Copenhagen Stories
Copenhagen Stories


Ok. Jeg påstår ikke, at vi er færdige med at drikke Aperol. For det bliver man nok aldrig. Og hun (hvis man kan kalde en alkohol for en kvinde) har efterhånden så mange år på bagen, så man ikke bare sådan uden videre kan putte hende i en glemmekasse. Men jeg påstår til gengæld, at den gode Aperoller har fået sig en seriøs konkurrent, som på et par parametre faktisk slår den skrig-orange drik! Navnet på den nye pige i klassen er Lillet. Er det ikke et pænt navn? Og flasken er mindst lige så fin. Men nok om det udvendige - nu til det indvendige.

Lillet er en fransk vinbaseret apéritif, som findes i to varianter; blanc (hvid, høhø) og rosé (rosé, surprice), og de smager af... ja, søde vine - rigtig gode, søde vine. Så jo, det kan faktisk godt drikkes rent, hvis den er iskold. Bemærk dog at flaskerne indeholder 17% alkohol, så de giver altså lidt hårdere lussinger end blot en almindelig vin, hvis du drikker en halv flaske en tirsdag aften.

MEN nu til det lækre! Det helt optimale er at blande Lillet med tonicvand og sæsonens frugter. MILDE MOSES, det smager godt! Og hvordan kan jeg så garantere det? Tjo, jeg kan jo tage udgangspunkt i de to hold veninder, jeg havde på besøg i weekenden, som eeeelskede det! Og jeg ved ikke, om det var Lilletens skyld - men folk blev hængende længe! Og vi drak det både til før-mad-snacks, til maden (pizza den ene aften og mexicansk den anden aften), og efter maden. Det duede til det hele!


How to Lillet Vive

6 cl. Lillet Blanc

6 cl. tonic

Isterninger

Toppet med jordbær og mynte

Lillet Blanc smager eksotisk af appelsin og honning, og gør sig godt med søde jordbær og frisk mynte


How to Lillet Rosé

6 cl. Lillet Rosé

6 cl. tonic

Isterninger

Toppet med frisk lime

Lillet Rosé har en mere sød bær-agtig smag, og gør sig genialt med syrlige citrusfrugter som lime eller grape


Du finder Lillet i supermarkeder såsom Føtex, Bilka og Kvickly. Ellers kan du klikke dem hjem lige her til 119 kroner.

Så herfra skal der lyde et højt "you go drink that Lillet, girl!", og så glæder jeg mig til at høre, hvad du synes om det!


Caroline

Indlægget er sponsoreret af Lillet, men gud hvor smager det godt!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments


Måske har du det ligesom jeg? Med alderen kan jeg mærke, at smykker begynder at have en større betydning for mig. Ikke nødvendigvis fordi, de skal være dyre. Men jeg er begyndt at sætte større pris på, at de smykker jeg ejer enten har høj affektionsværdi, at designet skiller sig ud, eller at smykket er håndlavet og fremstillet i gode materialer. Uden at lyde bitter må jeg virkelig sige, at jeg er træt af masseproducerede smykker i dårlig kvalitet, som allesammen ligner hinanden.

Heldigvis har der inden for de sidste par år, været et særligt fokus på nye smykkedesignere i Danmark, som selv designer og fremstiller fra start til slut. Én af dem, som jeg synes fortjener lidt ekstra opmærksomhed, er smykkedesigner Katrine Nexø, som står bag brandet Katrine Nexø Jewellery. Katrine holder til i hjertet af København, hvor hun både har sin butik og eget studio, hvor alle smykkerne bliver lavet i hånden.Katrine har haft butikken i et lille års tid, men har for nylig givet butikken en fin makeover og det skal selvfølgelig fejres med en re-opening, som bliver afholdt i morgen fredag d. 23. juni kl 15-21. Så hvis du ikke allerede har lagt de store planer for Sankt Hans aften, så synes jeg, at du skal tage dine veninder med under armen og komme forbi no29 på adressen Åbenrå 29, 1124 København, hvor der er gårdhavefest med øl, snacks, god musik og psst, der er 10% at spare på alle smykkerne i butikken. Her finder du også smykker fra Lea Winberg, som Katrine har butikken med.


Katrine udvælger alle materialerne, står bag hele kollektionens unikke designs,
og fremstiller selv smykkerne i hånden.


OG JA, jeg har selvfølgelig udvidet min egen lille smykkesamling med et Katrine Nexø smykke. Jeg har nemlig erhvervet mig de her fine Seaweed øreringe, som jeg havde på til bryllup i weekenden. Jeg faldt pladask for dem første gang, at jeg så dem. Det er nærmest lige før, at jeg har sovet med dem om natten. De er fantastiske til fest, men helt ærligt, de opgraderer virkelig også et kedeligt mandags-outfit.


Du kan se alle smykker og priser på hjemmesiden her


Jeg har i øvrigt allerede fundet to ting mere fra kollektionen, der er kommet på to-buy-listen. UPS! Men jeg må eje Waves ringen OG Aquaries øreringene. Nu må vi se, om der er en af tingene, som kommer med hjem fra receptionen imorgen.Jeg håber, at vi ses til åbningsreceptionen i morgen. Du kan i hvertfald finde mig i gårdhaven, tæt på snackkeladen og højst sandsynligt med et stort glas vin i hånden. Ellers kig efter de glimtende øreringe :-)


Indtil da kan du følge med i det smukke Nexø-univers på Instagram her


Kristine

Likes

Comments

BEYOND

I sidste weekend var Krisser til det mest fantastiske bryllup på Fyn, hvor kærligheden blomstrede ud af alle huller! Denne weekend er det min tur. Min barndomsveninde, Cecilie, skal giftes med hendes Frederik. Og det er dem vel ondt, for de har været kærester i en menneskealder og ringforlovet i næsten lige så lang tid. Så en bryllupsweekend som denne, på et fantastisk slot syd for Køge (skud ud til Kim Larsen) i de mest eventyrlige omgivelser, er helt på sin plads! For abekatten, hvor jeg glæder mig.

Men det er egentlig en skør ting, når det går op for én, at ens gode veninde skal giftes - altså den første veninde i rækken. Nogensinde. For hun er ikke kun én af mine ældste veninder fra barndommen, men det er også det FØRSTE bryllup i hele min venindeportfølje. Det er noget helt særligt! Og jeg skal sgu være brudepige. Så du kan bande på, at jeg skal snegle mig op ad kirkegulvet, mens musikken brager derud af, og min underkæbe dirrer i 5. gear. Tro mig, jeg er begyndt at øve mig. Og i samme stund kommer jeg i tanke om, at jeg skal finde kleenix frem!
Men det er også skørt, fordi et ægteskab ikke en badebillet - har jeg i hvert fald hørt. Jo jo, selve brylluppet er en kæmpe kærlighedsfest, hvor to mennesker erklærer deres dybeste følelser og fejrer den kærlighed, som der er blevet bygget op imellem dem. Et bryllup skal jo meget gerne afspejle lysten til at være forevigt en del af det andet menneskes liv, lysten til at opleve livets op- og nedture sammen med den udkårne, og føle at det andet menneske får ALT det gode frem i én. Det er fandme smukt! Men det er også et vink med en vognstang om, at man er blevet voksen. Voksen på den der ansvarsagtige måde, der nok skræmmer mig. For så får man lige pludselig ring og papir på, at man "tilhører" og er forbundet et andet menneske (forhåbentlig) resten af livet. Det skræmmer mig. For inden man har set sig om, er der også børn inde i billedet, og så er man lige pludselig ekstra meget forbundet resten af livet med det andet menneske. Cille, jeg håber i øvrigt ikke, at du læser med - for du og Frede er gode sammen! Nej, I er perfekte! Men det er da skræmmende, er det ikke? Jeg mener bare...vi udvikler os jo hele tiden som mennesker. Vi ændrer interesser, meninger og holdninger; vi tager 10-15 kilo på. Pludselig synes man, at Karsten nede fra Crossfit er cute. Kvinden får pludselig veganerflip, mens mande får den obligatoriske "skat, jeg starter til golf". Den ene vil på skiferie - den anden vil på charter. Den ene vil ligge på sofaen hver lørdag aften, mens den anden vil ud og høre Big Fat Snake - hver lørdag! Og sådan kan livet jo give utallige udsving, som man på sin vis ikke er herre over, fordi ens liv pludselig afhænger så meget af et andet menneske. Og en dag indser man måske bare, at der ikke er mere at give, og så kommer skilsmissen på tale. EJ, nu stopper jeg - nu bliver det lige lovlig sort! Og sådan kommer det ikke til at gå Cille og Frede! De kører vist på 10. år, og jeg elsker at se dem elske hinanden. Deres ægteskab kommer til at blive legendarisk, fordi de er meant to be. Jeg drømmer om at have det ligesom dem, hvor man stadig efter 10. år kigger forelsket ind i sin udkårnes øjne og tænker, "der vandt jeg sgu i onsdags-lotto", hvis der ellers stadig er noget, der hedder onsdags-lotto.

Nå, men. Indlægget skulle egentlig bare handle om, at jeg skal til bryllup hele weekenden (vi skal nemlig også fejre Sankt Hans dernede om fredagen), og jeg glæder mig til at have min Ganni kjole på. Snakken tog så en uventet drejning og for at opsummere, så lad lige være med at blive afskrækket af mine "oh no, jeg er ved at blive voksen"-tanker. Vi finder allesammen den udkårne, og vi skal nok allesammen blive gift, ikke? <3 Og ellers så har jeg jo Krisser!


Caroline

Likes

Comments

BEYOND

Da jeg vågnede i morges, slog det mig, at det er på høje tid at sprede lidt hverdagskærlighed. Det er der vist ingen, der tager skade af. Sagen er den, at vi i min familie ikke er voldsomt gode til at fejre dage som Mors dag og Fars dag. I min optik er det fine traditioner, men det bliver altid en anelse påtaget, man er aldrig hjemme, og man kommer først i tanke om det langt op ad dagen. Og så er skaden sket. Vi er nødvendigvis heller ikke de bedste til at være sammen-sammen, da alle 5 i hjemmet har travlt i hverdagen med at passe jobs, iværksætterier, kærester, træning, håndbold, møder, veninder og meget andet, som jo skal passes.

I sidste weekend fyldte min mor rundt med hendes 50 skarpe, og hun strålede som aldrig før. Weekenden foregik helt i hendes ånd, og det slog mig, hvor stolt jeg egentlig er af hende som menneske og som mor. Det fik jeg (forhåbentligt) også understreget i min tale til hende, men alligevel har jeg et behov for - her efterfølgende - at sætte en stor, fed streg under det. For hvorfor kun udtrykke kærligheden et par gange om året ved eksempelvis fødselsdag og Mors dag, hvis man nu lige tager udgangspunkt i ens mama? Særligt når man ikke ses særlig meget, som hende og jeg ikke gør. Og jeg kender mig selv - jeg er ikke den bedste til at vise følelser! Sådan skal det jo ikke være.. Jeg eller alle bør da vise kærligheden hele tiden, hver dag! I hvert fald i det omfang man kan.

Så hvad er så konklusionen på min lille spread love and be nice-talk? Jo jeg synes, at du skal sætte dig for at være bedre til at fortælle dem, du elsker, at du elsker dem - oftere. Hvad end det er din mor, far, søster, bror, nabo, hund, læge what ever. Grib knoglen netop som du læser dette og ring op med et par kærlige ord. Send en sms med et dejligt og kærligt budskab. Trop op med noget du ved, den anden person elsker, når han/hun mindst venter det. Giv en krammer på et uventet tidspunkt. Og så kan du gøre, som jeg har gjort på vores Instagram, dele et billede af ham/hun du elsker og tagge #jegelskerdighverdag. På den måde kan vi minde hinanden om, at vi skal blive bedre til at vise kærlighed over for de personer, som betyder allermest for os <3

Vil du være med?

#jegelskerdighverdag


Caroline

Likes

Comments

REJSER

Buenos dias chickas! Det er ikke til at forstå, at tiden går så stærkt, som den gør. Men det er allerede en måned siden, at vi var på Mallorca. Og vi har ikke engang fået vist highlights fra turen, hvilket vi retter op på nu! Så nu kan du vælge, om du vil bide dig selv i læben af jalousi, eller om du bare vil drømme dig væk til varmen. Må jeg anbefale det sidste?!

Faktisk havde jeg aldrig været på Mallorca indtil sidste sommer, hvor jeg så var der med 3 gode veninder. Krisser har derimod været der 2-3 gange om året de sidste mange år, da hendes forældre har hus dernede (det hus som vi boede i for en måned siden). Og jeg som altid har forbundet Mallorca med helstegt pattegris og pølsetyskere, er virkelig blevet positivt overrasket over destinationen. Nok er strandene, som jeg har oplevet dernede, ikke på Thailandniveau. Til gengæld er der de mest fantastiske klipper, som man sagtens kan ligge på og klare solbadningen i op mod 10 timer (med solcreme selvfølgelig), og som man også kan hoppe direkte i vandet fra.
Maden skal man i den grad heller ikke kimse af; fisk, tapas, pølse, skinke, vandmelon, feta, grapefrugt og is! Det er nok til at berolige mig i en uge <3

Krisser skal stensikkert afsted til efteråret igen, og jeg pønser lidt på at rejse med i kufferten. Hun ved det bare ikke endnu. Men den snak tager jeg lige med hende i et andet forum :)


Caroline

Likes

Comments

copenhagenstories@copenhagenstories