in a world full of apples - be a pineapple!

Helluu og god lørdag flotte mennesker! Litt sen oppdatering fra meg i dag, vi har nemlig vært på en liten roadtrip til Flø igjen i dag og knipset. Vi kjøpte med oss godis og julebrus, fant masse vakre steder og knipset i vei. I dag var det helt nydelig der, vindstille og rolig - gleder meg allerede til å reise tilbake dit neste gang. En av vestkystens vakreste plasser, det er det ingen tvil om.

Så - skal vi snakke litt om jakka? Haha, kan se for meg det er mange som sitter med store øyne på skjermen nå, og det skal dere få lov til. Men dette er min absolutt favorittjakke. Jeg har faktisk to vinterjakker i dette mønsteret, det har alltid vært en gjenganger i garderoben min. Jeg lar som regel jakken snakke for seg, og har et enkelt og stilrent antrekk under den - jeg elsker den over all black og med oppsatt hår, så det skal jeg absolutt vise dere en dag! Spesielle, kule og kanskje litt oppsiktsvekkende mønster er jeg enormt svak for når jeg det kommer til vinterjakker. Jeg liker at jakka er selve antrekket hvis jeg skal ut i kulda, at jeg ikke gjemmer bort et kult antrekk bak en kjedelig jakke. Denne godsaken skal jeg definitivt hive i kofferten den dagen jeg pakker sakene og flytter til New York. Så neste gang du er på vinterjakke-jakt: se etter noe litt annerledes; farger, et kult mønster eller rå snitt. Ta et lite skritt utenfor den hvite og svarte komfortsonen og virkelig (som Frida alltid sier til meg): own it! Gunn på det du syntes er kult og behagelig, og ønsk selvtilliten velkommen.

the leopard jacket ..
​without saying a word, your clothes tell a story of who you are ...
... say something interesting

​Nå er det taco og kollektivtiiiid, vi skrives. God lørdag <3

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

God ettermiddag og brrrrr! I Volda viser gradestokken minus, og i går lå frosten på bakken gjennom hele dagen. Da vil jeg si at det er vinter altså. Ikke at det gjør meg noe, vinter betyr jul, og som en veldig stor juleentusiast så er jo denne ventetiden nesten uutholdelig! Jeg har noen julebilder fra i fjor som jeg nesten ikke kan vente med å vise dere. Flere enn meg som har jula som favorittårstid og gleder seg til den fineste ferien av dem alle?

it's time for blankets and fuzzy socks

Dette antrekket er satt sammen av to favoritter i klesskapet. Jumpsuiten bruker jeg både på fest og til hverdags, den er helt utrolig komfortabel og jeg digger stripene. Den i seg selv gjør ofte hele antrekket. Cardiganen er en høstfavoritt i klesskapet med den dype grønnfargen og den akkurat passe varmen den har i seg som gjør at den kan brukes både august, september og oktober. Men jeg merker at dette er siste innlegg uten jakke eller en ordentlig strikkegenser på. Frida og meg hutret og skalv mens vi var ute og tok disse bildene. På tide å finne frem vintermoten igjen! Åh, som jeg gleder meg til å vise dere alle favorittene i form av jakker og strikkegensere jeg har liggende; den samlinga der er god og varm. Jeg tror jeg faktisk har jakker kjøpt på ungdomsskolen hengende i skapet mitt enda, som da vil si at de er rundt 6-7 år gamle - her skal alt brukes helt til det virkelig ikke kan brukes lenger altså, ingen tvil om det. Nei, nå gleder jeg meg til å vise dere min miljøvennlige vintermote - men jeg gleder meg også masse til å titte innom alle dere sine blogger og se hvordan dere styler vinteren på best mulig måte!

Det er fredag og helg igjen - og denne helgen skal gå til arbeidskravskriving og jobb. Men heldigvis har vi klart å presse inn en hyggelig tacokveld med kollektivet på planen i morgen, så litt morsomheter blir det også. I dag derimot er det snart på tide av meg å komme meg opp av senga (hehe, ja, jeg ligger faktisk her enda), få i meg noe mat, skrive litt og selvfølgelig innta fredagsfavoritten som Frida og Caroline er nede å handler i dette øyeblikk: DONUTS <3 må dere ha en fiiin helg med morsomheter og avslapning ✨

Likes

Comments

Heisann torsdag! Hadde dere alle en fin lillelørdag i går? Her i hus dro vi ut for å knipse bilder i solnedgangen, etterfulgt av kveldskos med te, coco pops og godis med bloggerne snurrende på skjermen. En veldig fin kveld i verdens beste kollektiv.

I dag har jeg tenkt å prate litt om dette med byttelåning. Jeg opprettet nettopp en kategori som jeg ga navnet "Frida's klesskap" - rett og slett fordi i Frida sitt klesskap er jeg støtt og stadig innom og titter, om selvfølgelig omvendt også da, at hun titter innom hos meg. Det er helt fantastisk å bo med ei venninne med samme klesstørrelse! Vi låner nesten alltid ett eller annet av hverandre, og det er like morsomt hver gang, for vi har våre helt særegne måter å spørre på nemlig.

hvordan frida spør

Jeg skal ikke legge skjul på at det ofte er Frida som er den høflige i denne duoen. Hver gang jeg hører et litt forsiktig bank på døren, etter fulgt av et hode stikkende inn med et gjenkjenbart smil (som jeg alltid ler av vel og merke) - vet jeg hva som kommer til å komme. Hun ser ut som en liten søt hund som har veldig lyst på mat, og nettopp har klart å finne ut akkurat hvor søt den skal være for at eieren ikke skal klare å stå i mot.

hvordan "enya" spør derimot ...

Så har du meg da. Jeg tar tak i gardinene som henger foran garderoben til Frida, og akkurat sånn du ser på film, river jeg dem fra hverandre mens jeg sier høyt "skal vi sjå hva vi finner her i dag da!" Ofte har ikke en gang Frida nesten lagt merke til at jeg er inne på rommet hennes en gang. Heldigvis kjenner hun meg så godt at når hun tittet opp fra pc-skjermen, ser over brillene og får øye på meg langt inne i garderoben hennes, ler hun bare av meg.

Selv om Frida og meg har samme klesstørrelse, så betyr ikke det at vi har samme stil altså. Neinei, tvert i mot. Da jeg kan kle meg i alle slags farger, fasonger og stoff - holder Frida seg helst til skjorter og svart basic. Jeg vet mange drømmer om å bo med ei venninne med akkurat samme klesstil og klesstørrelse og kanskje syntes det er litt rart at vi deler så mye når jeg nå forteller dere at vi ikke har samme klesstil. For oss er det at vi har totalt ulik klesstil kanskje det aller beste som har skjedd dette vennskapet - vi har selvfølgelig noen like plagg vi liker godt, som for eksempel strikkegensere; men det beste er hvis jeg en dag ikke ønsker å gå i alle regnbuens farger, så kan jeg bare titte innom Frida og finne alle de basicplaggene jeg aldri gidder å bruke penger på. Og de få gangene faktisk Frida har lyst til å gå kledd i farger så titter hun hodet inn på rommet som den søte valpen. Så, ikke finn ei venninne med samme klesstil som deg - finn ei venninne med en totalt annerledes klesstil som utfyller tomrommene garderoben din har! Da vil man ikke oppleve kleskrise på laang, lang tid.

Hele dette antrekket er fra Frida sin garderobe - og jeg elsker den gammelrosa fargen på genseren, og den er både behagelig å ha på og enkel til hverdagsmote. Jeg matchet den opp med et par blomsterete rosa sneakers, et brunt belte, favoritt øredobbene mine i gull og "london season" leppestift fra H&M (H&M sine leppestifter er forresten cruelty free da de ikke tester på dyr, men jeg vil nok uansett begynne å kjøpe andre merker da de ikke akkurat er veldig miljøvennlig med tanke på produksjonen av klær..) Nå skal vi snurre siste episode for uka med bloggerne, spise litt middag og kose oss resten av kvelden. Håper dere og får en fin og avslappende torsdagskveld.

bildene er selvfølgelig knipset av min bestis Frida Noris - min partner in creativity som jeg liker å kalle hun 💗

Likes

Comments

and don't forget the red wine and her "cactusy"-ish personality

God morgen. Nå setter jeg straks snuta mot skolen, men ville bare innom å dele disse bildene med dere - og snakke litt om denne jakka. Nå snakker jeg kanskje om masse klær jeg fikk av mamma i sommer, men det er jo rett og slett fordi vi ryddet ut av huset og fant enormt mye som var lagt bort. Dette er pappa's militærjakke, som han brukte da det var han sin tur til å tjene for Norge. Jeg har fått både beltet han brukte, et tørkle og en lue - så Halloweenkostymet er i boks med andre ord. Jeg syntes det er helt vilt å ta på seg denne jakken fra da pappa var rundt 20 år - så liten han var! Det er ikke akkurat slik jeg husker han fra jeg var ung, og de andre klærne jeg har arvet er jo så store at jeg kan bruke de som kjoler omtrent.

Litt morsomt er det - jeg tviler på at pappa tenkte at denne jakka skulle bli hans datter outfit senere i livet da han var ute på tokt og frøys i den. Jeg husker ikke helt hvor han tjenestegjorde, men jeg vet det var langt oppe i nord. Noen ganger skulle jeg ønske man kunne vite hvor klærne mine hadde vandret før de havnet i garderoben min, de forteller jo en historie om det mennesket som brukte plagget og hvor de befant seg hen. Jeg skulle nok gjerne sett alle disse plassene pappa bar denne jakka med seg.

Håper dere får en fin dag, solstråler! Nå må jeg løpe. Vi skrives senere.

Likes

Comments

...oh, I mean coffee ... It's monday

God morgen alle fine, klare for en ny dag? Det er hvert fall jeg! I går var tidenes hangoverdag med take away, sofaligging og tv-titting heeele dagen, så i dag skal det bli godt å komme seg opp og ut igjen. I helga hadde jeg en liten makeover-helg for meg selv, og det føles godt å starte uka med et ryddig sinn og ikke minst: en ryddig instagram. Fra å følge nesten 900 stykker, er jeg nå nede i 662 stykke istedenfor. Deilig! Endelig får jeg faktisk sett bildene vennene mine legger ut, uten masse forstyrrelser fra klesbutikker og reklame. Dere har nok hørt det før; men det er faktisk enormt hvor påvirket vi kan bli til å kjøpe ting gjennom apper som for eksempel instagram, facebook eller snapchat. De legger alltid ut det nyeste trendene, it-plagg, sminke vi bare MÅ ha og bruker ofte kjendiser gjennom reklamene sine for å påvirke oss enda mer til å kjøpe produktene de selger. Reklame dukker opp over alt, dataen vår samler informasjon om oss gjennom nettsider vi søker på, forså å vise reklame som "passer oss" deretter. Uansett om du bare skal inn og lese avisa om morningen vil du bli utsatt for reklame, mennesker i dag kan faktisk ikke en gang nyte kaffen sin til avislesinga stille og rolig om morningen uten at vi kommer borti reklame. Selv om vi liker å tenke at vi ikke blir påvirket, så ligger informasjonen der, og kan fange oppmerksomheten vår uten at vi en gang tenker over det. De promoterer ofte med tilbud, knæsje farger og store overskrifter som får oss til å tenke over informasjonen og deretter kanskje utføre kjøpet uten at vi tenkte over at vi ble påvirket til å handle. For du hadde jo egentlig ikke tenkt selv før du så reklamen at du hadde behov for noe, hadde du vel?

Jeg opplever ofte at jeg selv oppdager når jeg trenger noe, det kan være alt fra nye sko til mat. Jeg opplever de gangene jeg bare handler for å handle, så var det fordi reklame ubevisst fristet meg, og ofte er det kjøp jeg etter hvert glemmer. De gangene jeg derimot tenker for meg selv "jeg trenger faktisk et par nye sko" og spesifikt går på jakt etter et par nye sko for vinteren; de skoene eier jeg lenge. Og bruker mye. Nettopp fordi jeg har gått gjennom prosessen i hodet mitt om at jeg trenger et par nye sko, jeg tenker over hva slags sko jeg trenger, forså at jeg kjøper akkurat de skoene jeg har behov for; og ofte har jeg da råd til å legge inn de ekstra hundrelappene for å få god kvalitet. Dermed unngår jeg unødvendige kjøp, jeg sparer penger, jeg sparer miljøet og støtter ikke en industri hvor alt handler om bruk og kast.

Det høres kanskje omveltende ut for noen. Det er det noen ganger for meg også. Plutselig får jeg lyst på noe nytt, føler at hele klesskapet mitt er håpløst og ønsker bare å stikke innom Primark og dra med meg 10 nye plagg hjem for under 500-lappen. Jeg stiller meg selv alltid da det samme spørsmålet: hvor mye kommer du egentlig til å like disse klærne du bare syntes er "litt" fine der og da? Sannsynligvis kommer jeg til å bruke dem mellom to og tre ganger, forså at de blir hengende urørt i klesskapet til jeg har rengjøring og kaster dem. Det er ikke bare dyrt for miljøet med dette bruk og kast-samfunnet; det svir greit i lommebøkene våre også.

Så, hvordan kan man unngå å bli fristet av reklame, eller stoppe trangen til å shoppe de ti plaggene fra Primark? Vel, det er ikke akkurat hokuspokus, men her kommer fire tips som forhåpentligvis vil gjøre det litt enklere:

01. Rydd opp

Jeg snakker kanskje mye om opprydning her inne, men jeg kan faktisk nesten ikke få sagt det nok heller. Rydd opp i instagram, facebook og snapchat med jevne mellomrom. Unfollow alt og alle du føler ikke treffer det du ønsker å se. Jeg fulgte ekstremt mye kjedebutikker på instagram - nå har jeg unfollowet alle kjedebutikkene jeg ikke lenger ønsker å handle hos, og dermed ikke ønsker at skal friste meg gjennom reklame. Når jeg ikke får sett hva de har, kommer heller ikke tanken på at jeg ønsker meg det. Det samme vil jeg si gjelder emailen din; unsubscribe folkens!! Det kommer inn så mye mails angående salg, høstnyheter, ting du "MÅ" ha i vintergarderoben og lignende fra ting en har signet seg opp for på ulike nettsider. Delete, delete, delete!! Og unsubscribe før du trykker slett.

02. Følg

Ja, ikke sant - her ber jeg dere om å unfollowe forså å trykke follow på noen andre? Men ja, det gjør jeg faktisk. Jeg har de siste dagene søkt opp en haug av mennesker som driver med bærekraftig mote, tittet over instagramprofilene og bloggene for å se om de inspirerte meg til å ta riktige valg; om nei? Ut av profilen. Om ja? Follow! Jeg tror det er viktig å ha klare retningskrav for seg selv hva man ønsker å lese om og følge, det gjør det lettere å finne profiler du finner inspirerende og givende å lete gjennom.

03. Still deg selv spørsmål

"Er dette noe jeg virkelig trenger?" "Hva kan jeg bruke akkurat denne til?" "Hvor mange t-skjorter har jeg egentlig?" - still deg selv spørsmål før du kjøper inn nye ting til både garderoben og sminkebagen din. Kjøper du bare fordi du er litt lei og vil ha noe nytt? Trenger du egentlig nye t-skjorter, eller kan du leke deg litt med garderoben og gi de gamle t-skjortene nytt liv? Mest sannsynlig vil du komme frem til at du har akkurat det du trenger - du må bare se på det gamle med nye briller.

04. Klesbyttedag

Inviter venninnene på en morsom klesbyttedag! Legg opp rødløper i stua, finn frem garderobene deres og lek dere med farger, form og sammensetninger. Lån og bytt med hverandre, og sett sammen antrekk på tvers av garderobene.

Håper dere får en strålende start på den nye uka - husk å ha det gøy med form, farge, snitt og stoff. Sett av litt ekstra tid i dag til å titte over garderoben din og sette sammen nye, spenstige og kule antrekk for den kommende uka! Det gir energi og du føler plutselig du har en helt ny garderobe, uten å bruke en eneste krone ...

Likes

Comments

my mum's old shirt + my favorite jeans = ​💣
... combined with blue make up, blue nails and golden earrings ...

God lørdags ettermiddag alle sammen! Håper dere har hatt en avslappende og fin lørdag så langt. Her i huset trosset vi stormen som nyhetene har meldt skal ankomme vestlandet, hoppet i poloen og kjørte til en vakker strand nær Ullsteinvik som heter så mye som Flø. Selv om vi har bodd i Volda en stund, og dette er en kjent plass å reise til når man bor her, så var faktisk dette første gangen vår. Og vi var mildt sakt solgt fra første stund. For en vakker plass! Her snakker vi engelsk countryside look a like, store bølger fra norskehavet som slår inn mot stein og søte, små båthus liggende helt nede ved strendene. Jeg tok meg selv i å se for meg bo der om noen år.

Bildene er knipset av Frida, min faste fotograf, bestevenninne og samboer.

Jeg elsker dette antrekket. Det er like behagelig på som det ser ut. Buksene har vært en favoritt i mange år, og jeg kaller dem bare "sommerbuksene" mine, for jeg bor rett og slett i dem på sommeren - men de er absolutt perfekte for litt varmere høstdager også. Skjorten er selvfølgelig gjenbruk, dette er enda en klassiker fra kastehaugen til mamma. Denne passer til absolutt alt - boyfriend jeans, skjørt, over buksa, oppi buksa, knytt opp - la fantasien slippe til! Om sommeren elsker jeg å ha den knytt opp over en olashorts, mens i dag lot jeg halve siden henge over buksen mens jeg puttet den andre nedi. "Cool & comfy" og "ethical & sustainable" - akkurat slik jeg liker det.

Nå må jeg hive meg rundt og få på både kostyme og litt annen sminke. Det er nemlig klart for oktoberfest i kveld! Håper dere får en fantastisk lørdagskveld. Vi skrives i morgen. 💙

Likes

Comments

GOOD MORNING, SUNSHINES <3

.. eeeller ikke. Skal ikke lyve, innlegget er forhåndspublisert og jeg ligger nok (forhåpentligvis) enda og snorker i mitt elskede linsengesett. I dag ble vi enige om å ha en etterlengtet "sleep in" dag. Eller, vi skal riktignok opp om bare noen få timer, pakke med oss lunsjen og kameraet og rulle poloen ut av gården for en liten roadtrip. For hvem har vel egentlig tid til søvn når det er bilder som må knipses, plasser som må oppleves og latterkuler som må deles? Nei, det er bare å komme seg ut av senga og ut i naturen. Se, høre, lukte, tenke, føle.

og apropo se, høre, tenke, føle: jeg har oppdaget en ny ting, en revolusjonerende ting for meg som kanskje ikke er revolusjonerende at all for dere. Vel, mitt nye funn har uansett fått frem gløden og engasjementet mitt. Jeg har nemlig funnet denne lille skatten som vi kaller for "podcast" - men ikke hvilken som helst podcast, jeg har funnet en skatt som handler om klesindustriens mørke sannhet og hvordan vi alle kan kjempe mot den for en bedre hverdag for mange mennesker. For meg startet alt dette som en hobby allerede da jeg var ganske ung. Gjenbruk er noe jeg alltid har vært opptatt av for min egen del, men de siste årene har jeg lært mer og dermed har jeg blitt bevisst på at noe jeg kalte for en "hobby" og "personlig greie", faktisk kan redde mange liv. For meg er gjenbruk fortsatt en veldig "personlig greie", og fortsatt en stor hobby som jeg finner mye glede i; og det er vel også derfor jeg etter å nå ha sett, hørt, tenkt og følt virkelig har bestemt meg for at denne hobbyen er nødt til å bli tatt tre steg videre. Det er på tide at min lille hobby blir en livsstil. Det har vært en reise fra mitt første steg fra å kutte rødt kjøtt, til hit jeg er kommet i dag. Jeg føler jeg blir grønnere og grønnere for hvert år som går, og det føles bra. Samtidig har jeg ikke lenger dette presset rundt meg. Presset på å måtte passe inn, presset på å ha det nyeste, fineste. Jeg tror at et eller annet sted på veien, ble jeg en minimalist på et vis. Å ha det nyeste, fineste - det gjør meg ikke lenger "lykkelig" slik det gjorde da jeg var fjorten år gammel. Å se mennesker komme sammen for å redde jorda vår derimot? Det gjør meg helt varm innvendig.

"who made my clothes?" heter podcasten om dere får lyst til å høre på, og jeg tror jeg fant den gjennom pinterest om jeg ikke husker feil. Plutselig bare var den der og jeg lyttet. Jeg håper både den og jeg kan inspirere til å tenke mer over hvor vi shopper, hva vi støtter, hvem som blir påvirket, og ikke minst; hvordan de blir påvirket - både negativt og positivt - både dyr og mennesker. Jeg slår et slag for kunnskapen - jo mer vi vet, jo bedre valg tar vi (forhåpentligvis), og ikke minst; et slag for kreativiteten! Å legge om livsstilen sin skal være gøy, spennende og en prosess man ser tilbake på som lærerik. Jo mer vi viser hverandre hvordan vi kan se "cool & comfy" ut i bærekraftig ved hjelp av blogg, instagram, pinterest osv - jo gøyere blir det å velge bærekraftig. 
🍂GOD HELG🍂

Likes

Comments

.. to build a more ethical closet - no matter your budget!1. value and take good care of the clothes you already own


2. shop less, choose better: only buy pieces you love 100%


3. go for clothes that are high quality + durable

my favorite shirt - my daddy´s favorite shirt ❤

4. buy vintage or second hand


5. support ethical brands

Hellu fine mennesker! Da var det torsdag og snart helg igjen. Denne torsdagen har jeg tilbrunget i pappa sin gamle skjorte, min favoritt. Denne er med over alt! Hytta, hjemme på sofaen, syden, storbyferie eller norgesferie - den er alltid førstemann ned i kofferten. Som dere sikkert har skjønt er jeg lidenskapelig opptatt av at klærne mine skal være bærekraftig og etisk riktig for meg å bruke hver eneste dag. Og det er jo nettopp det jeg har lyst til å inspirere og formidle gjennom denne bloggen: hvordan style gjenbruk - hvor finner man ut hva som er bærekraftig - hvor får man kjøpt bærekraftig? Da jeg kom over denne "five ways" på pinterest tenkte jeg at disse enkle, gode tipsene er en god start for alle som har lyst til å starte en bærekraftig livsstil innenfor kategorien mote. Så - ingen unnskyldning! Sjekk over hva du allerede har i garderoben din, finn ut hvordan plaggene blir tatt best mulig vare på, ta deg så en tur i mor eller far sitt klesskap (eller besteforeldre) og lek deg med farger, sammensetninger og stoff. Klær og stil kan være både gøy, billig OG bærekraftig. Har du fri lørdagsformiddag for eksempel før festen på kvelden? Sett på favorittmusikken din og bruk et par timer til å rydde, lese og lete ✨ kanskje finner du kveldens antrekk også, eller en ny favoritt du hadde glemt?

Likes

Comments


BAD DAY? coffee
GOOD DAY? coffee
LOTS OF WORK TO DO? coffee
BAD CREDIT? coffee
DRY SKIN? coffee
COFFEE? coffee
quitters make excuses


... winners makes coffee

Happy lillelørdag! Håper det står bra til med dere denne onsdagen. Jeg lovet jo kun høststemning fremover her inne nå, så da måtte jeg selvfølgelig vise dere min number one strikka genser, som jeg faktisk bruker til alt. Den er en favoritt om jeg skal slappe av hjemme på sofaen med kaffe om morningene, eller om jeg skal ut på tur en dag og må holde varmen. Og selvfølgelig er det gjenbruk! Denne har jeg arvet av farmoren min for noen år tilbake, så denne holder meg også god og varm med kjærlighet si 💛

To-go kaffekoppen har jeg kjøpt hos KID, og den er laget av miljøvennlig kork. Den holder helt fantastisk på varmen og serverer meg varm kaffe uansett hvor jeg er hen. Et av mine bedre kjøpt når det kommer på kaffekoppefronten, og jeg har maaange ... Velourveska som er kjøpt hos bikbok i fjor høst er en av mine favoritter. Jeg elsker både velour og burgunder både på høsten og når det nærmer seg jul, så denne er alltid en sikker vinner hos meg når vi drar ut på høsten og i juletida. Jeg går alltid for gull (heia ordspill) når det kommer til smykker, så med et par enkle gulløredobber og kanskje en gullring til er jeg alltid klar for hva enn kvelden har å by på.

Likes

Comments.. sunshine on my mind ..
GIRLS

WHO

CAN

RUN

IN

HEELS

SHOULD

BE

FEARED.🌻🌸🌴☀

enda et lite tilbakeblikk til sommeren. Lover, dette er siste, fra nå av kjører vi full høststemning og jul frem til neste sommer. Jeg bare syntes disse bildene er så fine, de føles litt ut som hele stemninga denne sommeren var i for min del.

Dette er uten tvil en av mine favorittdagen fra sommeren. Frida var på besøk hos meg fordi vi skulle på konsert. Det var slutten av juni, det var varmt og fargene var så vakre i det sola begynte å gjemme seg mellom trærne i skogen bak barndomshjemmet mitt. "Til salgs" stod det på den ene veggen, i lik lillafarge som på blomstene. Jeg har vært så mye ute og fotografert på nettopp denne plassen, ved denne veien og med de samme blomstene som på disse bildene. Alt var som før, samtidig som det ikke var det.

En siste sommer i barndomshjemmet lå foran meg. Og det er det disse bildene er og betyr for meg. Jeg vet ikke hva det er med dem som gjør at det føles sånn, men når jeg ser på dem gir de meg en følelse av et vakkert farvel. Kanskje det er det rosa smykket fra barndommen, eller asfalten jeg har tråkket på så mange ganger på vei opp til mimmi og farfar som får frem følelsene. Nå høres jeg kanskje ut som en veldig følende kunstner, og kanskje det er det jeg er, men det er uansett slik det føles. Et siste, vakkert farvel.

En av mine favorittdager på min favorittplass som snart er noen andre sitt hjem. Noen andre har fått nøklene, men jeg vil alltid ha bildene og minnene. Og dette smykket som minner meg på tiden hvor Britney Spears-plakatene regjerte på de grønne veggene på pikerommet. Jeg fant dette smykket da vi ryddet ut av huset denne sommeren, og jeg fant raskt ut at det var fullt mulig å bruke igjen. Så enkelt, men samtidig gjør det antrekket til noe helt eget, og veldig personlig. 6 år gamle Enya og alle drømmene hennes kom liksom litt tilbake da jeg festet smykket rundt halsen. Så behold smykkene deres og ta godt vare på dem, for noen favoritter varer faktisk evig 💓

Likes

Comments

a girl in a dungaree - priceless

Mitt absolutt favorittplagg, uansett årstid! Det mest komfortable og behagelige plagget å ha på seg, hvor jeg både føler meg avslappa og dressed up. Virkelig, min kjærlighet til snekkerbukser er stor - og jeg har planer om at en dag skal samlinga være like stor også. Som skrevet tidligere har jeg vokst opp på landet, og mye av stilen min (spesielt om sommeren) er preget av nettopp oppveksten min blant jorder og skog. Jeg elsker landet, jeg elsker stilen som hører til å bo på landet og jeg elsker at oppveksten min bestod av masse snekkerbukser i forskjellige mønster og farger. Mamma og pappa var alltid flinke til å kle meg opp i så mye forskjellige klær, og noen ganger tar jeg faktisk inspirasjon fra bildene jeg finner av meg selv som liten. Om plaggene var så veldig kule kan vel diskuteres, men komfortabelt; der gir jeg mamma og pappa 10/10 for vel gjennomført.

Snekkerbuksa hadde vel sine glansdager på 90-tallet, og akkurat denne tidsepoken er en gjenganger i min garderobe. Jeg elsker å titte på bilder av mamma fra hun var i 20-åra, det er flere av plaggene hun bruker som jeg har etterlyst og håpet at hun fortsatt har, men dessverre er mye ryddet vekk og gitt bort. Heldigvis begynner 90-tallet å komme tilbake, og mine to største inspirasjonskilder for å finne perfekte 90-tallsklær er mamma og Rachel Green. Rachel Green er det bare å søke opp på internett, mens mamma pleier jeg å ha hengende på korktavla mi i forskjellige outfits. Kanskje jeg en dag skal ta dere med på en reise gjennom 90-tallet via fotoalbumet vårt hjemme? Selvfølgelig med mamma sin velsignelse, er jo tross alt hun som er på fotografiene.

Enn så lenge er hvert fall denne varianten fra Primark favoritten i garderoben. Jeg har flere snekkerkjoler, men kun èn snekkerbukse; rett og slett fordi det krever mye leting etter den perfekte som er både kul og føles komfortabel.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

... saturdays, big shirts, messy hair, music and coffee ...

God lørdagsmorgen ♣ har dere hatt en god natt med søvn? Her i hus blir Demi Lovato sitt nye album spilt mens jeg rydder, vasker og ommøblerer den ene stua vår. Her forrige dagen lagde jeg denne lille kroken på bildene over, og en av samboerne mine og meg flyttet litt på spisestuebordet og lagde oss et lite kontor i stua. Stua gikk endelig fra sommer til høst, og det har virkelig boostet og gitt et kick til inspirasjonen og kreativiteten.

Så, denne morningen ønsket jeg å dele med dere tre av mine egne tips jeg gjør for å holde inspirasjonen og kreativiteten oppe. Når man går et studiet som krever at du faktisk må være en form for kreativ hver eneste dag, så vet man veldig godt at inspirasjon ikke alltid kommer servert på et gullfat; noen dager trenger en rett og slett litt hjelp for å få det kreative hjulet i gang.

 • Les bøker, blogger og pinterest
  Hele livet har jeg elsket å lese., både bøker og aviser. I alle sjangre! Kjærlighet, krim, thriller, biografier og selvfølgelig teaterpensum. Jeg finner alltid minst èn ting ved hver bok som inspirerer meg og som dermed følger meg lenge. Bøker og artikler kan påvirke skrivestilen min og stemningen i bildene mine veldig. Nå om dagen er "miss independent" til Eìrin Kristiansen favoritten, og jeg drømmer meg bort i New York guiden, yogabildene og alle tipsene hun deler. Å lese gir deg også en liten timeout i hverdagen hvor du får senket pulsen. Så, uansett om det er en bok, avis, artikkel på nettet - les! Alt fra krim til kakeoppskrifter, finn lesestoff som gir deg inspirasjon akkurat her og nå. TIPS: pinterest har MANGE gode artikler om dagen.
 • Ha det ryddig rundt deg
  Rydd stua, rommet og kjøkkenet før du skal sette deg ned og ha en kreativ prosess, uansett hva du skal. Hvis jeg ikke har det ryddig rundt meg når jeg skal skrive manus for eksempel, så tenker jeg kun på rotet og klarer ikke fokusere på manuset jeg prøver å skrive. Sett på kaffetrakteren, rydd alt som ligger på overflatene og tenn stearinlys. Når kaffen er klar kan du sette deg ned, ta en slurk og et lite pust; og go!
 • Tømme og sortere tanker
  Veldig mange av mine "hverdagstanker" går ut på hva jeg få gjort før dagen er over. Hvis jeg har alt for mye som skjer på en gang, så er jeg det mennesket som heller går og sover to timer istedenfor å bare begynne.. Hehe, ja, jeg vet det, men vi har alle våre dårlige uvaner. Uansett, ofte er det fordi jeg har altfor mange tanker i hodet som jeg ikke klarer å sortere, som ender opp med at hodet mitt hopper fra en ting til en annen og gjør meg forvirra og sliten. Å skrive dagbok er mitt aller beste tips for å få sortert tanker, dagboka mi har nå over 30 000 ord i seg, og handler om alt mulig. Har jeg veldig mange forskjellige tanker en dag og egentlig har mye jeg skulle gjort, setter jeg meg ned en halvtime og får alt ut på papiret. Jeg får ryddet opp i de tankene som ødelegger for at jeg får gjort noe, og føler meg dermed klar for å ta fatt på det jeg skulle gjøre. På en ganske sikker andreplass har vi yoga. Det er en skatt for hjernen! Sett av ti minutter eller en halvtime til å meditere og tøye litt, husk og puste! Lukk øynene og fokuser på pusten din akkurat her og nå. Å tømme og sortere tankene en gang i løpet av dagen er sunt og vil gjøre at det er mer plass for inspirasjon, og selvfølgelig tenker man mye klarer med èn tanke i hodet enn tusen stykker flyende rundt oppi der.

  Nå håper jeg dere alle får en kjempefin og kreativ dag! Rydd, les og tøm - og kjør på med prosjektet du har tenkt på den siste tiden 💛

Likes

Comments

happy friyay!

the perfect grey wool hat..
denne hatten kom jeg tilfeldigvis over en gang jeg var innom H&M våren 2015. Som dere kanskje har skjønt er jeg litt svak for grått i alle nyanser, det gikk faktisk så langt en gang at jeg kun hadde grå plagg i skapet mitt ... Siste året på vgs var det nesten bare grått på grått som gjaldt. Jeg syntes det er en så utrolig fin farge som passer til absolutt alle årstider vi har her i Norge. Om vinteren liker jeg litt mørkere grå, og om sommeren litt lysere. Også elsker jeg å matche farger inntil! Jeg syntes da at gråfargen piffer opp fargene jeg matcher til på sin helt egen måte, en måte bare grå kan gjøre. Jeg kan bestemme om jeg ønsker et mørkere uttrykk på fargene, eller et lyst og lett uttrykk. Grått er en sikker vinner i garderoben min, og kommer nok alltid til å være det. Er nok ikke alle som er like enig med meg i uttrykket "grey is the new black" - men jeg bruker det selv om. Det er noe med denne midt i mellom fargen som verken blir for lys eller for mørk. Balanse er noe jeg generelt er veldig opptatt av, både når det kommer til hvordan jeg lever og hvordan jeg kler meg. Å finne balansen mellom ting er noe jeg alltid prøver å oppnå, fordi for meg betyr balanse harmoni med seg selv og det rundt seg. Jeg tror grått er fargen som betyr mest balanse for meg, og dermed også føler jeg at den skaper harmoni i antrekket.

Men nå har jeg bablet nok om farger og stoff for i dag. Det er fredag, det er helg igjen, og det føles så deilig! Ikke egentlig at det hadde så mye å si for meg, hele uka har jo rett og slett føltes ut som en eneste stor helg. Vi har hatt lite skole og mye hjemmeoppgaver, så det har mer føltes ut som en ukes ferie egentlig. Men det var etterlengtet etter forrige ukes hektiske og morsomme timeplan. Lande litt igjen, det har vært godt. Nå skal jeg starte helga med å se ferdig "the 100", vi skrives senere. Håper dere får en fin helg <3

Likes

Comments

it´s a top knot + double shot kind of morning

God morgen, solstråler og morgenfugler. Er det ikke herlig å få høstens deilige solstråler midt i fleisen en tidlig torsdagsmorgen? Helga nærmer seg og høstlufta er crispy og ren. Kaffen er traktet og en liten titt gjennom favorittbladet, Pinterest og we heart it for dagens inspirasjon er gjort. Mens jeg lå og scrollet gjennom pinterest med det ene øyet halvveis åpent dukket det opp skatt med gode råd. Alt fra å få en fantastisk morgen, til et godt og reflekterende liv. Jeg lagret den og fikk lyst til å dele rådene med dere her ✨

SMALL THINGS YOU CAN DO EVERY DAY TO LARGELY IMPROVE YOUR LIFE

01. Plan your day in the morning 02. Enjoy your breakfast without checking the phone 03. Smile in the mirror 04. Read for 15 minutes 05. Meditate for 10 minutes 06. Talk to a friend/family member deeply 07. Take a picture of the day 08. Write down what makes you happy 09. Write down what makes you unhappy and figure out why 10. Hug someone you love with your whole heart

Likes

Comments

... never underestimate the power of the perfect striped shirt ...

.. et lite typisk hverdagsantrekk står på menyen i dag. Om vi har en dag på skolen hvor vi ikke skal hoppe og sprette, men faktisk sitte rolig på rumpa - om jeg skal en liten tur ut på butikken eller en hyggelig samling på quiz med venner, da finner du meg ofte i antrekk som dette. Enkle, stilrene og komfortable, men gjerne med en ekstra detalj en eller annen plass. Det kan være et fint belte, røde lepper eller choker som jeg har valgt her. Noen dager er olabukser og enkle overdeler favoritten, da føler jeg meg både avslappet og klar for alt dagen har å by på.

Og selvfølgelig; god lillelørdag mennesker! Håper uka deres så langt har vært bra. Her i hus går det mye i døgnrytmefiksing, bilderedigering, skole og skriving. Det har vært en veldig avslappende uke, og jeg ser frem til en like avslappende og rolig helg. Nå skal jeg se det resterende jeg har igjen av serien "the 100". Altså, finnes det noe mer spennende enn den serien? Bare å lage seg en kopp te, sette seg godt til rette i sofaen og snurre serie. Håper dere får en fin høstkveld videre.

Likes

Comments

åh, jeg virkelig elsker å være ute i "the golden hour" og knipse. Bildene blir jo helt magiske! No doubt in my mind: solnedganger er best på norsk vestlandsk, rett og slett. Og oktober-solnedganger har en spesiell plass i hjertet mitt. De er akkurat passe varme, samtidig som du får de gode høstvibbene og får lyst til å tulle deg inn i et pledd og tenne bål. Også er det dette lyset da, folkens. Som hobbyfotograf og til tider selfiequeen kunne jeg vel skrevet en bok om hvor mye jeg elsker lys og hva lyset kan gjøre med vakkerheten din. Tenk om vi satte så mye pris på andre ting i livet slik vi setter pris på lyset som gir oss en god selfie? Jeg håper vi alle har noe annet i livet vi setter like mye pris på ..

Også, over til det overfladiske igjen. Enda en klassiker fra klesskapet! Denne jakka er både arvegods og alltid en sikker vinner. Jeg hadde lenge ønsket meg en jakke i semsket skinn, men siden dyr og dyrs rettigheter betyr mer for meg enn hvordan jeg ser ut, måtte det selvfølgelig bare se ut som det var semsket skinn, ikke være det. En dag for noen år siden var jeg på besøk hos moren og stefaren min, det var kaldt ute og jeg skulle bare få låne en av jakkene hans bort på butikken. Jeg dro denne ut av skapet og totalt hodestups forelsket meg der og da. Null skinn, og så vakker. Etter et par "åååh så kul!" kom det tilbake "den gamle greia der? den kan du bare få" - akkurat som jeg hadde håpet på! Og whips, siden har den vært en favoritt.

... let´s talk about the pants ..
Dette er helt dønn ærlig mine favorittbukser. De kostet meg hele 70kr på salg i fjor høst, og var egentlig et veldig impulsivt kjøp fra min side siden jeg trang behagelige bukser og jeg elsker brunfargen. Bestekompisen min peker dem alltid ut som "kommer du med klovnebuksene på igjen nå da" - men jeg tuller ikke, uansett hvor jeg har dratt på meg dette paret så er det alltid èn person i løpet av dagen som kommenterer dem. En gang stod jeg i alkoholhylla på Meny der jeg er fra og skulle kjøpe cider, da plutselig jeg hørte en stemme inn fra venstre kant: "Kule bukser! Skikkelig 70´s vibes. Ikke ofte man ser slike om dagen" - halvveis inni tankene om jeg skulle drikke pære eller eple på festen senere på dagen ble jeg først litt paff, før jeg tittet ned på buksene mine fordi jeg husket jo ikke hvem bukser jeg hadde tredd på en gang. Jeg innså at jeg mest sannsynlig så ut som en tulling, så jeg fortet meg med å si "tusen takk, så hyggelig" før jeg rappet med meg en pakke smirnoff Ice og fortet meg bort til kassa. Jeg hater smirnoff ice.

De er uansett en favoritt i klesskapet, og blir brukt støtt og stadig både på fest og til hverdags. pssst: er du glad i gode basicklær? Disse t-skjortene fra Cubus med turtle neck er rett og slett de beste jeg noen gang har prøvd. Sitter godt og har god kvalitet. Jeg har mine i S, da de er ganske store i størrelsen. Du vil helt seriøst aldri gå tilbake til de vanlige t-skjortene dine etter på ha prøvd disse. God helg!


Likes

Comments

...
today

will

be

one

of

those

days

that

even

my

coffee

will

need
a

coffee
...
if
monday had a face


I would punch it

God formiddag, venner! Her i hus er det tidenes blåmandag, og vi ler godt av alle tingene jeg har fått til allerede i dag. Mandager pleier egentlig alltid å være min favorittukedag, men i dag er vi rett og slett bare ikke venner. Uansett, over til antrekket: forrige onsdag dro hele klassen til Ålesund for å delta på høstscena, noe som er like spennende og gøy hvert år. Vi får jobbet med kjente skuespillere og regissører, hatt workshops, sett teater og bare vært på tur sammen hele gjengen. Så selvfølgelig har hovedantrekket for turen vært grunnkostymet, men jeg fikk lurt på meg en kjole den ene dagen og var godt fornøyd med det. Så bildene over ble resultatet! Den grønne lingenseren fikk jeg snappet til meg fra garderoben til mamma i sommer da hun hadde en ordentlig opprydding. He-rr-e-gud så mye fint hun hadde spart på fra hun var ung. Jeg var helt i himmelen og laget meg en catwalk ute på gårdsplassen og struttet rundt. Dere kan jo tro hun koste seg da hun fikk se alle de gamle klærne i live igjen! Minnene strømmet på, og det ble fortalt mange historier mellom skiftingen. Kvalitetstid. Den svarte snekkerkjolen er fra bik bok, veska fra H&M og er begge kjøpt for en del år tilbake.

Håper dere får en strålende mandag videre. Nå skal vi ut og arbeide litt. Vestlandet har jo gitt oss enda en soldag, så da er det bare å få knipset i vei før høstregnet melder sin ankomst. 💚

Likes

Comments

... those lazy, hazy, crazy days of summer ...

Snart er enda en sommer forbi, eller, den er vel kanskje forbi siden vi snart er ferdige med september - men her på vestlandet er det fortsatt strålende sol og 20 grader nesten hver dag, så vi har hatt en ekstra lang sommer i år. Stilen min om sommeren er ... jeg vet faktisk ikke hva jeg skal kalle den. Om sommeren elsker jeg å bare dra noe over hodet og la det se litt ikke planlagt ut. Det er jo faktisk det stilen min om sommeren er - absolutt ikke planlagt. Noe som dermed også forteller at jeg som person ikke er et sommermenneske. Favorittårstiden stilmessig er høst og vår, vinter OGSÅ sommer helt på siste plass. Så det er sjelden jeg har noen gode sommerantrekk å vise til, for om sommeren er jeg hu som løper rundt i olashortsen som lever på sjette året, en tynn bomullskjorte knytt over den igjen og håret oppsatt i en dott. BH'en lar jeg alltid få sommerferie, og på litt kaldere dager er det olabuksa med en million hull i som gjelder, en basic t-skjorte og denne hatten over det. Stilen min om sommeren er rett og slett inspirert av at jeg har vokst opp midt ute på landet blant jorder og skog.

Denne hatten kjøpte mamma en gang hun var i Paris. Jeg spurte om å få låne den en dag siden hun aldri brukte den, og plutselig var den å finne i leiligheten min i Volda istedenfor hjemme. Hun påstår nå at hun egentlig brukte den, men det tror jeg ikke noe på altså. Har aldri sett hun i en hatt før. Om sommeren finner du meg med tørrshampo i håret, enten oppe i en dult eller med denne hatten dratt over. aah, dette fikk meg til å savne sommeren litt og de rolige, deilige dagene på hytta.. Nå er hatten lagt på hylla for høsten, men en liten omtale syntes jeg den fortjente. Den er jo helt nydelig vakker! Med riktig bikini inntil og et tynt sommerskjørt over glir man definitivt rett inn i en fransk sommerfilm..

... and all at once, summer collapsed into fall ...

Likes

Comments

.. grey is the new black!

Denne godsaken fant jeg i fjor høst en gang på Cubus. Den rekker til midt på leggen, er langarmet og har til min store glede turtle neck (som er en av mine store kjærligheter i denne verden). Perfekt for litt kaldere vinterdager. Hvorfor kle seg ned i kulda når det finnes plagg som dette hvor man kan være stilfull og samtidig varm? Det deiligste jeg vet en kald vintermorgen er å slenge denne over hodet, sette håret opp i en slækk dott, litt sminke på bryn og vipper og en kaffe i hånden på den to minutter lange veien jeg har til skolen. Men den er like fin og behagelig en sen sommerkveld ute i hagen omringet av gule, vakre blomster..

Likes

Comments

.. en favoritt i klesskapet som går til alt. Selvfølgelig skal mitt første ordentlige innlegg dedikeres til den! En favoritt så lenge jeg kan huske, og denne har jeg faktisk brukt siden jeg var elleve år gammel. Eller var det tidligere? Jeg husker faktisk ikke. Den har uansett levd i slekta enda lenger, jeg arvet den nemlig av en onkel, og siden har den vært med meg både på fest, til hverdags eller skolen. Jeg elsker plagg som jeg har en personlig tilknytning til, og som jeg har arvet av mennesker som betyr noe for meg. Det gir klærne en sjel, og jeg føler personen som eide plagget før meg lever videre på en måte. Og så ubeskrivelig deilig at ikke alt trenger å være kjøpt nytt for å være kult! Personlig syntes jeg de kuleste plaggene i garderoben min er arvegods og skatter jeg har funnet i enten mamma eller pappa sitt klesskap. Henda i været for gjenbruk, gjenbruk er både kult og miljøvennlig.

Over en type korsett som på bildene, ola på ola eller over en fargerik kjole. Olajakka kan kombineres med alt, og er alltid en sikker vinner om jeg har en kleskrise. Kul, komfortabel og ikke minst; tidløs. Ta deg en dukkert i en av foreldrene dine sitt klesskap, eller besteforeldrene dine sitt; kanskje finner du en skatt som blir en vinner i garderoben din?

Likes

Comments