Søndagsmodus, kaffe, lukten av granbar og Bestefar-tid ♥ Nå står snart bursdag, kaker og enda litt mer familietid på timeplanen. I går var det julebord med masse fine jenter. Jula går i ett, men det er akkurat sånn jeg liker det. Den aller beste tida på året er virkelig i gang nå, spesielt etter vi fikk kjøpt inn årets juletre tidligere i dag, og med bare tre dager igjen av siste eksamen, og èn uke til julaften - kan jeg ikke bare si annet enn at jeg skulle ønske det ikke gikk sååå fort, julekosen før jul er jo minst like koselig som romjula. Åh, jeg skulle ønske det var jul for alltid! Akkurat nå står ski på på TV'en, mormor lager til grøt og Vesla sover foran peisen. Takknemlighet er det jeg føler når jeg er her hjemme hvor jeg kjenner hver eneste krik og krok - og ikke minst stolthet over hvor jeg er fra og har vokst opp. De siste årene har jeg tatt innover meg stoltheten av å være fra denne lille plassen og den litt harry dialekta vi prater. En jovial, koselig og ganske morsom plass hvor absolutt alt kan skje. BygdeNorge på Østlandet. Blant alle storbyene som er her på Østlandet har denne lille plassen alltid klart å beholde identiteten sin som bygd og nesten ikke forandrer noe på seg. Det kan jo gjøre en litt gal til tider - men åh så godt der er å komme hjem og kunne le av akkurat de samme tingene man alltid har ledd av. Nå står grøten på bordet, håper dere alle får en fin og rolig søndag videre. Vær takknemlige for hvem dere er og hvor dere kommer fra - det er det som har formet dere alle til de fantastiske personene dere er i dag ♥ Klem!

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

01. nullstill, lad opp og gå på med ny frisk. Bruk rullegardiner eller tunge gardiner for å skape et mørkt og rolig sovemiljø

02. ikke ha det for varmt. Få bedre søvn ved å skru ned termostaten eller åpne et vindu på soverommet. 

03. Gi ting nytt liv. Ta i bruk ting som er kastet, på nye måter.

04. Bruk resirkulerte eller brukte materialer i hjemmet ditt. Unngå blybasert maling og PVC når du kjøper brukte leker. 

05. Skap koselige, stressfrie soner rundt i huset, hvor du kan lese eller ta en blund. 

06. Pust fritt: Skap en jungel med masse grønne planter hjemme. De bidrar til å rense luften. 

07. Fokuser på å bruke miljøvennlige materialer, f.eks. økologisk produsert bomull eller tekstiler fra bambus, hamp og resirkulert polyester. 

08. Heng opp tepper og dyner til lufting (vær forsiktig i pollensesongen). 

09. Bruk biologisk nedbrytbare rengjørings- og vaskemidler.

10. Tilsett litt eddik i stedet for tøymykner når du vasker tøy.

tipsene er hentet fra en bok jeg fant på IKEA mens jeg ventet på mine nære og kjære <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

God morgen, verden! Håper dere har sovet godt og er klar for helga og den tredje søndagen i advent. Snart er ventetiden over - som og betyr at det nærmer seg julaften! Iii, jeg gleder meg sånn. Vel, med bare ni korte dager igjen til jul er det vel på høy tid at vi begynner å snakke litt julegaver her inne. Og perfekte julegaver vil jeg tørre å påstå at du finner i den veganske hylla til the Body shop! Jeg har i den anledning plukket ut tre av mine absolutte favoritter fra den veganske hylla for å gi dere litt inspirasjon til gode julegaver som venninnene eller familien din (og jorda vår!!!) kan nyte godt av.

DROPS OF YOUTH

Den nye Drops of Youth™ Liquid Peel eksfolierer og fjerner skånsomt urenheter og døde hudceller fra huden. Den revolusjonerende gel-til-peel-teknologien etterlater huden ren og renser vekk forurensninger som den har blitt utsatt for gjennom dagen. Ved vedvarende bruk vil den gi en glattere og mer ungdommelig hud med glød.

 • 88% av de spurte var enige i at det føltes som de døde hudcellene ble fjernet umiddelbart*
 • 88% av de spurte var enige i at peelen fjernet urenheter og forurensning*
 • 86% av de spurte var enige i at forurensningen de hadde blitt utsatt for gjennom dagen ble renset vekk*
* Av et utvalg på 109 kvinner som testet produktet.

Dette produktet er vegansk.

teksten er hentet fra The Body Shop sin hjemmeside.

AMAZONIAN ACAI ENERGISING RADIANCE MASK

Amazonian Acai Energizing Radiance Mask passer for hud som trenger en oppkvikker som reduserer tegn på tretthet og stress. Ansiktsmasken er inspirert av ritualer fra lokale stammer i Amazonas. Dette er en frisk ansiktsmaske som har kraftige naturlige ingredienser fra Sør-Amerika. Rens ansiktet med ansiktsvask og påfør i hele ansiktet.

 • 100% vegansk
 • Inneholder Acai-ekstrakt fra Brasil, rik på antioksidanter og vitamin C som bekjemper trøtthetstegn i ansiktet.
 • Beriket med Guaranafrø-ekstrakt fra Brasil, kjent for sin energiøkende egenskaper på grunn av sin høye konsentrasjon av koffein.
 • Inneholder også Community Trade økologisk babassuolje fra Brasil, en effektiv nøtteolje kjent for å mykne og glatte huden.
 • Inneholder 75 ml

  teksten er hentet fra The Body Shop sin hjemmeside.

HIMALAYAN CHARCOAL PURIFYING GLOW MASK

Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask passer til hud med urenheter som trenger en dyprens for å få frem sin sunne, ungdommelige glød. Inspirert av ayurvediske tradisjoner, inneholder vår leirmaske kraftige ingredienser som bambuskull og tea tree. Rens ansiktet med ansiktsvask og påfør i hele ansiktet.

 • 100% vegansk
 • Inneholder bambuskull fra fotenden av himalayafjellene, kjent for å fjerne urenheter og overflødig olje fra huden.
 • Inneholder grønne teblader fra Japan, rik på antioksidanter og katekiner, bladene eksfolierer huden effektivt
 • Inneholder Community Trade økologisk tea tree-olje fra Kenya, kjent for å bidra til at huden ser klarere ut.
 • Inneholder 75 ml

  teksten er hentet fra The Body Shop sin hjemmeside.

ETHIOPIAN HONEY DEEP NOURISHING MASK

Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask passer perfekt til hud som trenger en intens dose næring for å føles myk og glatt igjen. Ansiktsmasken er inspirert av afrikanske helbredende og lindrende ritualer; vår honningmaske består av de fineste naturlige ingredienser fra bade Etiopia, Namibia og Italia. Rens ansiktet med ansiktsvask og påfør i hele ansiktet.

 • 100% vegetarisk
 • Inneholder Community Trade honning fra Etiopia, rik på næringsstoffer som gir næring til sliten hud
 • Inneholder Community Trade marulaolje fra Namibia, en kaldpresset lett olje kjent for å gjenopprette og forbedre hudens elastitet.
 • Inneholder Community Trade økologisk olivenolje fra Italia, rik på omega 9 som bidrar til å øke hudens elastitet, og forhindre tørrhet.
 • Passer for sensitiv hud

  teksten er hentet fra The Body Shop sin hjemmeside. PS!!!: Ikke et vegansk produkt.

På dager hvor jeg renser huden pleier jeg alltid å starte med drops of youth, før jeg påfører enten Himalayan eller Amazonian etter - det kommer an på hva jeg skal og hvilket resultat jeg ønsker. Om jeg har veldig uren hud og mye stress en periode, bruker jeg Himalayan - om jeg bare trenger en oppfrisking og litt glød til for eksempel nyttårskvelden er Amazonian en favoritt. Alle disse tre produktene er veganske, og er virkelig must haves i velværebagen min! Perfekte julegaver er de og til den som har alt, men som du allikevel ønsker å unne litt ekstra. Den siste ansiktsmasken er ikke vegansk da den er laget av honning, og er heller ikke den jeg er størst fan av - men jeg har den nå i toalettmappa mi av en eller annen grunn, så jeg passer på å få brukt den i ny og ne istedenfor å kaste den. Alle tre har god holdbarhet, og jeg tror jeg faktisk hadde hatt min Himalayan i et halvt år nå og da begynte jeg å merke at det var på tide å få brukt den opp. De er enkle å påføre med bare hendene, men The Body Shop selger også egne koster til disse om du ønsker å gjøre dem litt mer fancy. Om du vil gi bort julegaver med god samvittighet ovenfor dyrene våre og planeten vår i år er disse helt supre, og den som får disse i gave har mange timer med avslapning og deilig hud i vente! Jeg sier bare god julegaveshopping! <3

Vil bare igjen si at alt jeg tipser dere om inne på bloggen er ikke sponset med mindre jeg skriver det, og jeg får heller ikke noe betalt for det. Alt jeg tipser dere om tipser jeg om fordi jeg selv elsker produktene og bruker de i min hverdag - og fordi jeg ønsker å tipse dere om gode produkter som tar vare på planeten så vi alle kan få en god fremtid <3

Likes

Comments

t o d a y s     c o o l &  c o m f y    w o r k i n g     o u t f i t... combined with some gold details

God ettermiddag, torsdag! I dag dukket det opp enda en ny eksamen på skjermen min, så da var det i gang igjen. Kan juleferien snart komme snikende, pliis!? Jeg blir et helt merkelig menneske når jeg har eksamen, skikkelig eksamenshjerne og surrete som bare det. Flere som sliter med eksamenshjerne? Det første jeg tenkte på i dag var å få på meg noe behagelig, men samtidig at det så litt kult ut - ofte sitter jeg i samme klærne i en hel uke under eksamen, og av erfaring hjelper det aldri på kreativiteten eller arbeidslysten, så denne eksamen har jeg bestemt meg for å prøve noe nytt: nemlig sminke og ordentlige antrekk! Så får vi se om det kanskje hjelper litt og at jeg ikke føler meg helt bånn i bøtta og dermed klarer å trylle frem både bloggtekster og en A på eksamen den neste uka. Dagens antrekk er to av verdens mest komfortable plagg, og se så fint de går sammen! Som hånd i hanske. Jeg er helt forelsket i denne cardiganen, og den blir brukt til omtrent alt - begge plaggene kjøpte jeg for rundt ett år siden og siden har de blitt brukt både til hverdags, fest og nå under eksamensskrivingen. Med kule og komfortable klær er man rett og slett klar for det meste med andre ord. Nå er det på tide å vende snuten tilbake til word-dokumentet og kaffikoppen for min del, måtte torsdagskvelden deres bli fin med masse julestemning og kos <3

Likes

Comments

Contains affiliate links

0 7 : 0 0  

... opp av senga, inn på badet og la det varme vannet renne nedover kroppen, så venter en oppfriskende dagkrem før dagens første kaffekopp. Sånt trengs det gode produkter til, eller hva? Produkter som holder deg ren og med en følelse av friskhet resten av dagen, slik at du kan gjøre alt du trenger i denne litt stressende juletida.

U  r t e k r a m     o r g a n i c     c a r e

Det er noen år siden jeg første gang ble introdusert for merket "Urtekram" - og siden har det vært en gjenganger i pakkekalenderen fra mamma. I år er intet unntak! Jeg har vært så heldig å få hele tre nye medlemmer til familien. Urtekram dusjsåpe, Urtekram dagkrem og Urtekram håndssåpe. Som de fleste av oss kanskje er, er jeg veldig glad i gode produkter som er bra for både huden min, miljøet og dyrene. Jeg tar meg virkelig ikke til takke med bare en ting; produktene som fortjener en plass i toalettmappa vår burde ha alle tre! Akkurat som "vi blir hva vi spiser", tar også kroppen i mot alle produktene vi behandler den med. Nettopp derfor er det så viktig å finne naturlige, veganske, dyrevennlige og økologiske merker hvor menneskene bak merkene tenker nettopp på dette: at kroppene våre fortjener å bli behandlet med produkter som er bra for helsa vår.

C O S M O S - s t a n d a r d    A I S B L

organic and natural cosmetics - setting the standard for people and planet

Urtekram er en sånn type bedrift; produktene de selger er godkjent av organisasjonen Cosmos. Organisasjonen er satt sammen av flere organisasjoner fra hele europa som samarbeider for å godkjenne miljøvennlige merker fra alle landene slik at det blir lettere for oss å velge miljøvennlige og gode etiske produkter. Fantastisk eller hva? For å kunne skrive at man er godkjent av disse må produktene blant annet; ikke være testet på dyr, ikke ha noe form for ingredienser fra oljeindustrien, ingen silikon og pakningen må være resirkulerbart.

Produktene er drøye i bruk, og man trenger absolutt ikke mye av dem hver gang - og prisen er heller ikke så gal til å være et godt økologisk og vegansk merke. Pssst: de selger også økologisk og vegansk mat! hjemmesiden deres kan du lese om både veganske oppskrifter, hva økologi koster og de har laget en stor økoguide hvor du blir tatt med inn i verden bak Urtekram og ingrediense du kan finne i produktene de selger. Verdt å ta en titt på!

Nå er det tid for å såpe meg inn i dusjsåpa, få dratt på litt ansiktskrem og ta både torsdagen og eksamen nummer to med storm. God torsdag til dere alle <3

Likes

CommentsAiaiai!! Da var endelig første eksamen levert, så nå er det bare å sette seg til rette og vente en hel dag på å få utlevert den neste. Det første jeg gjorde da jeg hadde levert var å pakke opp dagens pakkekalender - og der fant jeg intet annet enn en srkubbebørste til kroppen! Da var det bare å hoppe i dusjen, sette på musikk fra aquapoden og skrubbe av denne eksamen. Fikk tydeligvis også tidenes tørreste humor i løpet av de to ukene her.. Det var uansett veldig deilig og etterlengtet med skikkelig "me time", og i dag fikk både hud, hår og ansikt en skikkelig behandling. Nå holder jeg på og knipse bilder til ukens innlegg, nå skal ikke dette lille magasinet lenger puttes til side. Jeg har jo fått enormt mye veganske, gode produkter av hu mor i pakkekalenderen som jeg må få vist dere før jul! Supre julegavetips eller til deg selv om du trenger litt nytt.

- t h e    l e o p a r d    h e e l s -

Noe av det første jeg gjorde da jeg ankom Østlandet var å gå gjennom klær som av en eller annen grunn har fått bli liggende hjemme. I en haug nede i kjelleren fant jeg èn sko av disse, og jakten på den andre skoen begynte like etter. Et lite juleeventyr oppstod da jeg fant den andre i god behold og begge fortsatt passet! Jeg tillatte meg selv absolutt å føle meg som askepott. Bare at i min versjon trenger ikke prinsessa noe prins - jeg kan da klare å finne igjen tinga mine som jeg har mista selv.

- m y    o l d    e a r r i n g s - 

Jeg fant og en hel haug med smykker i flyttelasset, så jeg satt og sorterte og fant ut at det var mye potensiale i det gamle smykkeskrinet mitt fra ungdomsskolen. Noen ganger er jeg veldig glad jeg ikke har vært så god på å kaste alt mulig! Denne kjøpte jeg vel en gang i åttende, da jeg hadde såå lyst på flere hull i ørene men ikke turte å ta.. Da måtte jeg finne på litt juks da, vet dere. Disse må ha blitt kjøpt før jeg bannlyste kors og andre symboler fra religioner fra garderoben min - det var en tid jeg var veldig streng på at slike symboler skulle jeg aldri bære. I dag finnes det enda ikke et snev av religion i meg, men da jeg fant igjen disse klarte jeg ikke helt å dy meg.


Buksa og jakka er fra BikBok, og buksa har vært en av mine favoritter i garderoben i så lang tid. Den passer til alt! Utenom besøk hos besteforeldrene mine, de syntes jeg kan kjøpe meg ei ny bukse uten hull hver gang jeg kommer gående i denne, haha! Jakka i vinrød velour ble i dag brukt som genser, er ikke mye kreativitet som skal til før man kan bruke et plagg ofte uten at det blir det samme gamle antrekket hver gang. Olabuksa trenger jo absolutt ikke være verken kjedelig eller ukomfortabelt! - og med en liten dose kreativitet kan den passe til både hverdags og fest.

Nå er det på tide med litt middag og få ferdig litt bilder. Håper lillelørdagen behandler dere alle som den burde <3

Likes

Comments

...

Mandag! Som betyr bare tre dager igjen til innlevering av eksamen.. Herlighet, jeg er så stresset over denne eksamen, det var veldig mye vanskeligere enn hva jeg forventet. Flere som føler det slik i denne tida? Det blir som regel pysjen dagen lang, utallige kaffekopper og et elendig kosthold over ganske mange dager... Både energitappende, kjedelig og det dreper kreativiteten noe enormt. Etter altfor mange dager med rastløshet i kroppen og et hodet som heller ville titte i garderoben, pakke ut og knipse bilder har jeg måtte finne et avbrekk som gjør at jeg får gjort begge deler og kjenner rolighet når jeg legger meg om kveldene. Så, nå har jeg begynt å kalle pausene mine for "fashion breaks"; let me introduce you to it!

p i n t e r e s t    a n d    w e    h e a r t    i t

I pausene mine legger jeg meg kanskje en liten stund på sofaen, finner frem telefonen og scroller nedover både we heart it og pinterest. Jeg lagrer alle bilder jeg elsker, alt fra qoutes til street style. Et fint lite avbrekk som både får meg til å slappe av og få masse inspirasjon! TIPS: lag masse forskjellige mapper inne på både we heart it og pinterest; sånn kan du enkelt legge alle bildene dine i kategorier og finne de frem til senere anledninger igjen.

g a r d e r o b e  r y d d i n g

En litt lenger pause på gang, men føler deg rastløs? Lukk og garderobeskapet og organiser plaggene dine! Jeg liker å bytte litt på hvordan jeg organiserer garderobeskapet mitt - akkurat nå som jeg er hjemme for jula har jeg organisert med å ha juletøy for seg så jeg enkelt kan finne antrekk etter hva jeg skal.

m o o d b o a r d s

Med inspirerende og gode moodboards kan du klare å jobbe med eksamen helt til klokka seks på kvelden, og være klar til å reise på julebord klokka syv! Haha, selvfølgelig med litt godvilje lagt inntil. Moodboards gjør det lett for deg en dag du er litt stresset å plukke ut farger, plagg og accessories for kvelden. Så, om du har en liten ti minutters pause fra eksamenslesingen kan du jo få tankene bort fra eksamen med å lage forskjellige moodboards? Du får vært kreativ, samtidig som du gjør det enklere for deg selv en dag du ikke har tid til å titte i garderoben før klokka er slagen.

...

Å ta seg en pause fra lesingen trenger absolutt ikke bety å sove eller kjede seg - jeg tror virkelig på at å gjøre noe gøy og kreativt i pausene mine så er jeg mest effektiv når jeg skal skrive senere. Det er mange kule antrekk som har blitt sammen i ei kort pause hvor jeg har hatt behov for å koble hjernen av eksamen og latt den hvile litt. Stil, plagg og klær er en suveren løsning for å tenke på noe annet! Her har dere mine tre favoritter å koble ut med i pausene, om dere har noen som dere syntes passer inn og hjelper dere så vil jeg gjerne teste den ut! Håper dere får en kjempefin mandag videre, med masse skriving og gode, kreative pauser. Klem 💐

Likes

Comments

Hei igjen, fine! lenge siden sist nå, jula er en fantastisk tid, men den er enormt travel også. Nå er jeg hjemme i Vestfold for jula, og de siste dagene har gått i å besøke alle kjære, ha fredagstaco med familien og sove i en helt fantastisk ny og behagelig seng! I dag er det Oslo som står på planen, litt juleshopping og julekos med noen av favorittmenneskene mine i denne verden passer helt perfekt i dag.

It’s all about food, family and friends this holidau

En liten pustepause fra studier og karakterer, julestemning og familietid var virkelig dere jeg hadde behov for nå. Hadde savnet gjengen skikkelig. Men, i morgen er det back to reality igjen, og eksamen som skal leveres 13 skal få fullt fokus de neste dagene. Flere som har eksamensstressa om dagen? Hang in there, dette får vi til <3

Likes

Comments

.. en rød silkekjole

.. en sort, gjennomsiktig bluse, gjerne med glitter i!

.. et par grønne, rutete bukser

Hello alle fine! For noen dager det har vært den siste tiden. Det går i ett med julebord, pakking og si farvel til alle favorittene mine her i Volda. Snøen daler ned på utsida vinduene mine, og Taylor Swift sin "new years day" blir spilt på repeat hele tiden. Eksamen har jeg nesten glemt litt bort, hehe, det blir skjerpings på den fronten til uka. Først skal jeg hjem til jul ♥ I kveld setter jeg meg på nattbussen, hvor de neste ti timene skal tilbringes med julemusikk på øret over fjella før jeg er tilbake på østlandet og hjemme hos familien min igjen. Kjenner allerede på savnet etter fjella, men om en måned er vi gjenforent igjen, har jo ikke sett den skjønne familien min hele høsten så gleder meg veldig til å se dem igjen ... og jeg trodde aldri jeg skulle si dette: men jeg gleder meg veldig til Østlandet også! Bestevenninna mi er bosatt i Oslo, og jeg skal inn og besøke hun og vi skal på second hand butikker og handle litt nytt vi trenger i garderoben vår. På ønskelista har jeg tre soleklare plagg jeg skal på leting etter: den røde silkekjolen, den gjennomsiktige sorte blusen, og de grønne rutete buksene! Så får vi se da, om det går å finne brukt. Har dere noe spesielt på ønskelista før jul?

Likes

Comments

...

- the little black one -

Finn frem din mest komfortable "lille sorte" - for denne looken er det fint om kjolen har dyp utrigning!

- the spaggeti top - 

Har du en topp med spagetti-stropper? Da vil den passe perfekt under denne lille sorte varianten! Om du ikke er så glad i å gå med dyp utrigning men har en kjole som har det allikevel, kan du nå dekke over utrigningen med en enkel topp under. Voilà! Kjolen får også en helt ny look. TIPS: Lek deg med farger! Du kan ha både helsvart, rødt, mørkere grønt eller gammelrosa som jeg har valgt her.T H E     L I T T L E    B L A C K    O N E... W I T H    A    T O U C H    O F    P I N K

- accessories, shoes, hair and make up - 

ACCESSORIES: Om du har gått for en farge på toppen under, er det fint å hente opp fargen igjen i tilbehøret. Det gir hele antrekket en følelse av helhet. TIPS: Bruk gjerne en fagre utenom den fargen du allerede har gått for. Jeg har valgt smykker i gull som skiller seg ut blant alt det rosa, men allikevel gir antrekket harmoni. SHOES: Fortsatt; VELG KOMFORTABELT! Hehe, ikke pin deg gjennom en kveld med mareritt bare fordi skoene skal være fine. Vær snill med føttene deres, også i juletiden! Helsorte, eller hente opp fargen fra toppen du har på under kjolen. HAIR AND MAKE UP: Om du ikke er glad i oppsatt hår, er løst like fin inntil denne looken. Du kan både ha krøller eller slett hår, alt ettersom hva du liker best. TIPS: Om du har løst hår, er små øredobber fint. La håret ditt være i fokus om du ønsker å ha det løst.

... og du er klar for julebord nummer to i samme kjole som du brukte for bare noen helger siden, og julekjolen fra 2016 har blitt brukt flere ganger. Godt for lommeboka og miljøet! Matte er ikke min sterkeste side, men jeg vil tørre å påstå at du mest sannsynlig har spart godt over 500 kanskje 1000 kr på å lete litt i garderoben din istedenfor å stikke innom en kjedebutikk og handle ny kjole. Miljøvennlig og man gjør seg selv og alle andre mennesker en stor tjeneste i fremtiden ved å heller leke med kreativiteten og garderoben enn lommeboka si. Gjenbruk er både gøy og veldig, veldig nødvendig! Vær stolt av plaggene du allerede eier og bær dem med stolthet, og ikke minst; tro på deg selv og din egen stilsans! <3

Likes

Comments

God morgen mandag! Denne uka har det kriblet i hele kroppen etter å starte på, jeg har så mye å se frem til! Så, i dag skal @Fridanoris og meg ha en skikkelig brainstormingmorgen og få skrevet opp alle denne ukens blogginnlegg og ta bilder til den kommende uken. I kveld er det duket for årets første julebord, og på onsdag reiser jeg hjem til familien for juleferie - så det er mye som skal være i orden før onsdag.

... this is how our brainstorm morning meetings look like during the holiday season...

... bath robes, coffee, no make up, coffee and a lot of candles ...

- this weeks schedule - 

✨ monday: christmas party 🌟 Tuesday: writing, writing, writing on my exam 🌟 Wednesday: driving home for Christmas 🌟 Thursday: finally home 🌟 Friday: writing, writing, writing and some cozy time with my family 🌟 Saturday: movies with my best friend 🌟 Sunday: christmas breakfast and snuggles with my family ✨

Skal dere noe koselig denne uken, da? Ønsker dere alle en fantastisk mandag og uke, vi skrives senere <3

Flytt bloggen din til Nouw - nå kan du importere den gamle bloggen - Klikk her

Likes

Comments

Jeg har alltid vært veldig nøye med kjøp av julekjoler - de skal være ganske perfekt, og skal både sitte godt, se litt ekstra ut og være komfortable å ha på hele kvelden. Men det èn ting som har irritert meg hvert eneste år - og det er at jeg ikke kan bruke kjolen fra i fjor som jeg brukte laang tid på å velge ut, også ble den bare brukt èn gang.. Fordi både Nelly, H&M og Cubus forteller meg at jeg trenger en ny julekjole i år - alle bloggerne, magasinene og influencerne sier og at de vet hvor jeg får tak i "årets mest perfekte julekjole." Jeg er så lei, folkens - er dere? Når du har kjøpt et plagg du elsker og føler deg fin og komfortabel i, så bruk det til det er bare filler igjen av det eller for lite. Julekjolen fra i fjor også! Hvem sier at det trenger å være kjedelig å gå med samme kjole mange år på rad? Med en ekstra titt i garderoben og litt kreativitet, kan det se ut som du kommer på julebordet med en helt ny kjole enn den du hadde i fjor. Du har spart lommeboka for mange cash, du har spart jorda for masse forurensing og sist, men ikke minst: du er med på å forandre dette "bruk og kast"-samfunnet vi lever i som igjen vil gjøre oss alle en stor fordel i fremtiden. Dra på julebord med god samvittighet og fortell med stor stolthet at dette er fjorårets julekjole når noen spør!

...

Min "lille sorte" kjøpte jeg i 2015, og har siden brukt den flere ganger med mange forskjellige stylinger. I år er intet unntak - julekjolen fra 2015 har fått hele to nye make overs i år og kan dermed brukes flere ganger i år også! Man kan gjøre så mangt med bare ett plagg, og det er like gøy hvert år og ta frem de tre faste julekjolene og se på hva jeg kan finne på i år. Det trenger heller ikke være så vanskelig! Enkleste er ofte det beste,er det ikke det som blir sagt? Vel, her er styling 1 av den "lille sorte" - håper det faller i smak.

- the little black one - 

Finn frem alle de "lille sorte" du har - om du har èn, to eller tre stykker; prøv de på og se hvem av de du er mest komfortabel i. Velg ut den du syntes selv sitter finest og som du tenker at du kan klare å både danse, ha det gøy og føle deg komfortabel i en hel kveld. TIPS: Å være litt ekstra med glitter er alltid lov!

- so many layers -

For looken jeg har satt sammen her trengs det deretter en langermet genser og en strømpebukse. And that's it! Kle på deg det først, og dra kjolen over det hele til slutt. TIPS: All black er sofistiskert og vakkert - men farger kan være like gøy og pent! Lek deg med fargevariasjoner og mønster på både strømpebukse og den langermede genseren.

- shoes - 

Til denne looken ville jeg gått for et par pumps du føler du klarer å gå i. Stilletten trenger ikke være spesielt høy for at det skal se fint ut! Det viktigste er at du skal klare å gå i dem hele kvelden. TIPS: Gammelrosa er skikkelig i vinden denne jula. Har du et par som du egentlig kjøpte til sommerbruk? De passer like fint inn nå i jula til helsvart, og er veldig trendy!

- accessories, hair and make up -

Som alltid: Hold deg til enten gull eller sølv! Velg enten helsort veske eller hent opp igjen fargen på skoene til veska - det gjør at antrekket får en helhet. Til denne looken vil jeg anbefale oppsatt hår og waterfall earrings. Det setter virkelig preg over hele outfiten og gjør den klassisk, enkel og vakker. Sminken kan være fin og holde mørk, eller med røde lepper.

...

... and voila! Pakk ned vina (som vi sier på godt larviking) og kom deg på dansegulvet. Dere finner nå alle stylingene mine for sesongen under kategorien "Julebord for to" - så kan dere enkelt klikke dere inn og se to forskjellige stylinger av de forskjellige plaggene du allerede eier før årets fester. Hva tenker dere, noe dere ønsker at jeg skal fortsette med?
God lørdag! ✨

Likes

Comments

Contains affiliate links

Hallo lørdag! Flere som er klar for julebord i dag? Tenkte å dele alle mine fantastiske (veganske og dyrevennlige) sminkeprodukter med dere i dag! Sminke har jeg hatt litt av en reise med, og vi har nok aldri helt funnet tonen noen gang - jeg er en sånn som helst går uten. Nå tenker jeg dere spør dere selv "men hu har jo sminka seg på absolutt alle antrekksbilder?" - ja, jeg vet. Jeg er en av de som sminker meg, tar antrekksbilder, fjerner sminken, blogger. Jeg klarer rett og slett ikke å gå med sminke hjemme innenfor mine fire vegger som jeg betaler husleie for. Jeg betaler da ikke flere tusen kroner i året for å måtte pynte meg her hjemme! Så sminken blir påført om morningen, tatt bilder av, forså at den forsvinner like fort med mindre jeg skal noe. Jeg er heller aldri vært glad i veldig mye sminke, noe jeg håper fortsatt syntes (...), jeg har alltid nøyd meg med pudder, mascara, øyebrynsfarge og noe på leppene om jeg føler for det. Men, dere! I høst har det skjedd en liten magisk forandring. Min personlige make up-artist Frida er nemlig lidenskapelig opptatt av sminke (og hun er jækla god på det også) - og etter mange timer i stolen hos hu, har jeg begynt å lære meg litt jeg også. Det er jo veldig gøy, faktisk! Så lenge alle produktene er veganske, selvfølgelig - hvis ikke er det ikke så gøy.

Sånn, da var dagens babletime over. Her er hvert fall produktene jeg bruker som oftest om jeg sminker meg. Om jeg sminker med øyeskygge også er det Frida sitt verk, men denne enkle looken som disse produktene gir meg klarer jeg utrolig nok helt selv. Jeg bruker forresten også et solpudder i samme merke som det vanlige pudderet mitt (Nilens Jord), som er hakket mørkere og med litt glitter. Til øyebryn bruker jeg enkelt og greit en mørkere øyeskygge og en tynnere kost. BB-creamen bruker jeg til hverdagen, men hvis jeg skal ut eller gjøre noe litt mer spennende en dag tar jeg på litt foundation under pudderet. Begge er gode å ha på og blir ikke stygge utover dagen, de jevner seg fint inn med huden min. Mascaraen fikk jeg av mamma da hun besøkte meg for noen helger tilbake, og da hadde hun med seg denne! Den har peeta sitt "cruelty free"-merke og er HELT FANTASTISK. Jeg elsker den og tviler på at jeg kommer til å bytte den ut noen gang (med mindre noen tipser meg om eller jeg finner en som er ultra miljøvennlig og vegansk!) Den mørke leppestiften fra Nilens Jord gjør at jeg får mine såkalte signaturlepper - alle som kjenner meg vet at det er mørke lepper som gjelder. Den er god og ha på og gjør ikke leppene tørre utover kvelden.

Hva tror dere? Hadde jeg overlevd som beautyblogger? Haha, får håpe jeg hadde lært meg litt mer om sminke og skjønnhet før jeg bega meg ut på livet som 100% beautyblogger. Men, litt skjønnhet må til en gang i blant - og jeg er opptatt av å formidle miljøvennlighet og veganske alternativer innenfor flere kategorier - så her har dere da altså mine veganske, dyrevennlige sminkealternativer! Så om du skal på shoppingrunde i dag for å handle litt ny sminke, så er disse snille mot jorda og dyra og kan legges i handlekurven med god samvittighet. Om du vil sjekke om sminken din er dyretestet før du kjøper den kan du gjøre det her. Dette er dyrevernalliansen sin liste over produkter og merker som ikke tester på dyr. TIPS: For litt mer fancy sminkeråd ville jeg klikke meg inn på Frida sin blogg, skal få hun til å skrive noen innlegg om dette - hun er jo fantastisk flink!

Likes

Comments

❥❥❥

❥ wearing my old "Enya" jacket and my new sustainable, vegan shoes - oh, and a scarf I found in my best friends closet; it keeps me warm because of all the love ❥

.. for studentene her i Volda er Ålesund en kjent by, hit reiser vi på shopping og for å få litt byliv når bygda blir litt for liten. Ålesund er en av Sunnmøres vakreste perler, det er kanskje den peneste byen jeg noen gang har vært i. På veien i går fant vi ut av vi skulle kjøre et kvarter bort fra Ålesund, til en liten plass hvor vi hadde hørt om at det skulle være en stor outlet-bygning. Vi kom frem til det kuleste outletet jeg noen gang har sett! Det var skikkelig retro og kult over hele bygningen, og noen julegaver fikk lov til å bli med hjem i posen. Vi spiste god vegetarmat, drakk kaffe, plapret og koste oss i mange timer. Så kjørte vi inn til Ålesund for å gjøre ferdig siste rest av julegavene der. En skikkelig koselig førjulsdag, med andre ord - med mine aller beste og nærmeste venner. Bare se på bildene da - om ikke dette gir deg julestemning så tror jeg ikke du har sjans til å få noe julestemning heller! Hehe, jeg knipset rundt med kameraet hele tiden vi var det, jeg ble rett og slett skikkelig forelsket i hele plassen. Nå står eksamensskriving på planen! Håper dere får en fin kveld videre <3

Likes

Comments

... I T ' S  T H E  M O S T  W O N D E R F U L  T I M E  O F  T H E  Y E A R ...

... STARTED MY MORNING IN A BIG RED SWEATER, SOME CHRISTMAS COFFEE AND SOME CHRISTMAS INSPIRATION ...

Hei og hopp, det er første desember!! Jippiii! Pakkekalenderen står klar ved enden av senga, julegavene ble kjøpt inn i går og jeg er så klar for juleferie! Det er bare en liten hake.. Eksamen. Haha, fler enn meg som er i gang? Den første skal leveres 13 desember, så følger det opp en ny en som skal leveres 22. Kan se målstreken svakt der fremme, bare litt til nå! I dag skal vi kle oss opp i julepysjene våre, drikke te, kakao og kaffe hele dagen og bare nyte. En liten tur ut og litt skriving på eksamen må og til. En deilig og avslappende første desember. Har dere noen spesielle planer for dagen?

1 0  T H I N G S  I  W A N T  T O  D O  I N  D E C E M B E R

❥ decorate the christmas three ❥ eat gingerbread and clemetines ❥ wear my christmas sweater and pajamas every day ❥ lit candles everywhere at any time ❥ eat a lot of food ❥ listening to christmas music all the time ❥ buy hot coco on christmas markets ❥ having a girls night with wine, talk and christmas candy ❥ watch some cozy and cheesy christmas movies ❥ take a lot of pictures with both of my cameras, Olympus and Polaroid

Håper dere får en helt fantastisk første desember! ❥

Likes

Comments

... jeg har pyntet til jul, og drukket uttallige kopper kaffe fra julekrusene mine

... jeg har satt sammen en del antrekk denne måneden som jeg har delt med dere

... det har blitt en god del morgenkaffe-stunder her inne som alltid også

... jeg har tipset om veganske, gode og trygge produkter 

... jeg har hatt såå julestemning og vært på utallige bilturer rundt på Sunnmøre på jakt etter snø! 

... jeg har til og med fått skvist inn litt yoga denne måneden <3

... Frida, C og meg har endelig fått gått litt tur igjen. Kyssesyken har virkelig gitt mer og mer slipp denne måneden. 

... og sist, men ikke minst; jeg var ukens blogg forrige uke! 

Jeg har og hatt besøk av min aller flotteste mamma, og i går vasket vi ned hele huset til jul og gjorde om på rommene våre! Så det skal jeg vise dere til uka. Så måå jeg bare nevne noe som gjorde meg veldig glad på tampen av måneden; jeg så i går at @belindajakobsen hadde kommentert intervjuet mitt da jeg var ukens blogg - og så utrolig koselig! Herlighet, er det en av bloggene jeg leser og som jeg håper på å møte personen bak en dag, så er det deg altså, Belinda! Jeg må bare si tusen takk for at du er en glede å følge, og ikke minst at du tar så godt vare på leserne dine som du gjør <3

Har dere hatt en fin novembermåned? Jeg håper den har bydd på både snø, latter, gode minner og mange kule outfits for oss alle - men NÅ dere, nå er jeg klar for Desember!!! Så klar at jeg mest sannsynlig ikke kommer til å få sove i natt fordi jeg gleder meg sånn. Haha, fler som har denne barnslige gleden i jula? Ta godt vare på den om du har den, den er magisk i en alder av over tjue vil nå jeg si. Vi skrives i desember, alle fine! ❥

Likes

Comments

Contains affiliate links

❥ my new winter warriors to keep my feet cool & comfy during the coldest days

❥ and my number #1 style icon and prettiest mum in her twenties

God morgen! Da mamma var her for et par helger tilbake skulle vi ned til sentrum en tur - og til mamma sin store forskrekkelse tok jeg på meg joggeskoene og travet ut. Det ville hun absolutt ikke ha noe av, så hun dro meg inn på en lokal skobutikk her i Volda, og ba meg finne meg noen vintersko jeg likte. Jeg leita jo selvfølgelig i evigheter etter noen jeg både likte og som var syntetiske. Plutselig fant jeg de grønne, og whops så fant jeg visst et par i hvite også! Noe som passet perfekt, da de hvite sneakersene mine har tatt kvelden. De gamle vinterskoa hun kjøpte til meg i tiendeklasse ble med hun på bussen hjem og har nå fått en ny eier. De var jo fortsatt i fantastisk stand, men var blitt altfor små for meg i løpet av årene.

Psst.. Jeg har vært en tur innom Roots sine nettsider og lest litt om hva slags tiltak de gjør for miljøet - og jeg fant ut at de blant annet bruker både vannbasert lim, organisk maling og bruker resirkulert materiale til den grad de får det til, og man kan skrive opp emailen sin og få mer informasjon og føle videre med på utviklingen. Plussplusspluss i boka!! Så, om du trenger noen nye vintersko slik som jeg gjorde - er Roots absolutt å anbefale.

Likes

Comments

Contains affiliate links

Før jeg begynte å drikke kaffe, sverget jeg livet mitt til te. Jeg drakk te med detox, te for å sove bedre, te for å slappe av, te for å våkne.. Det ble altså en del kopper te i løpet av en dag. I etterkant når jeg tenker tilbake på min lille tetid tenker jeg ofte over hva som egentlig er i de posene, og hvor det kommer fra. Pukka har vært en stor favoritt i alle år - men da jeg fant Clipper på Rema 1000 for et år tilbake, ble pukka fort byttet ut. Clipper er "fairtrade"-merket og de bleker ikke teposene sine! Noe man kanskje aldri tenker over at blir gjort en gang, men de fleste teposer går gjennom en masseproduksjon hvor teposene skal bli shiny og hvite - som vil si at de får i seg masse kjemikalier og giftstoffer som vi senere drikker med varmt vann over.. Ikke veldig godt for helsa, med andre ord.

Siden har Clipper vært en favoritt her i hus, og for litt siden gikk jeg til innkjøp av to nye. Organic "Love me truly" og organic "snore & peace". Begge er gode på smak og gjør meg avslappet og rolig. Jeg pleier å drikke en stor kopp ca rundt to timer før jeg skal legge meg, og jeg mener det, de siste dagene jeg har sovet som en engel etter å ha inntatt "snore & peace"-teen før leggetid! Haha, kanskje det bare er placeboeffekt, men det er uansett deilig å sove skikkelig godt hver natt. "Love me truly" har jeg drukket et par ganger kun for kosens skyld, og den smaker helt himmelsk av lett kanel.

Teene kan dere få tak i her, hvor dere og kan lese om fairtrade-merket og teposene de har - eller så kan dere titte innom en nærRema 1000 butikk om dere skal ut og handle litt mat i dag. <3

Likes

Comments

- the cozy skappel styling - 

perfect for a "wine and talk" night with the girls

...

Har du og jentegjengen bestemt dere for å ha et lite julebord sammen i år - men bestemt dere for å holde det litt casual og nedtonet? "Vin og prat"-julebord er kanskje noe av det koseligste jeg vet om, og det er så hyggelig å se igjen venninner etter noen måneder fra hverandre. Det er veldig lett å ikke orke å pynte seg når man bare skal møte opp med venninnegjengen, at man bare tar en kveld i kosebuksa. Hva med å gjøre litt mer ut av det dette året? En trenger ikke stivpynte seg for å ha en hyggelig kveld med venninnegjengen, men man kan fortsatt se kul og komfortabel ut hele kvelden ved hjelp av noen enkle knep. Dropp joggisen i år, jumpsuiten er minst like behagelig og du både ser og føler deg bra og bildeklar!

01. Find your most comfy jumpsuit

Jeg har jo selvfølgelig valgt den samme jumpsuiten som i forrige innlegg - da hensikten var å vise dere to måter og style til ulike julebord. Så gjerne velg akkurat samme, men om du har flere og ønsker å få brukt hele garderoben er det og en mulighet å bytte til en annen jumpsuit. Sort, hvitt og grått er alltid en sikker vinner.

02. Put on a knitted sweater 

Har du en Skappelgenser i klesskapet, eller en annen strikket genser du syntes er fin og komfortabel å ha på? Bruk den som en genser over, og jumpsuiten vil nå se ut som en kul bukse. Strikkegenseren får du endelig piffet litt opp og brukt i andre anledninger enn avslapning, og det er så behagelig å gå i samtidig. Det er virkelig et undervurdert plagg - styler man det riktig trenger det absolutt ikke bare være et plagg man bruker når man ønsker å slappe av! Om du liker å ha det stilrent kan du gå for både hvitt og sort, er du av typen som er veldig glad i jul er mørke farger som grønn, rød og blå fint og setter farge på antrekket. Tips: Lek deg med plagget til alle anledninger / har du ikke en strikket genser? Let i venninnen din sitt skap - min strikkegenser har jeg funnet inne hos Frida <3

03. Shoes and accessories

Jeg kan ikke få sagt dette nok: Velg sko som er komfortable, kjøpt alltid sko som er komfortable! Noe annet burde ikke finnes i garderoben din. Det er viktig å behandle føttene våre bra da vi faktisk skal kunne gå på dem resten av livet forhåpentligvis - så ikke trykk føttene dine nede i vonde sko som gir deg gnagesår og gangsperre. Finn deg et par komfortable favoritter og tvihold på dem! Mine favoritter er et par syntetiske kilehæler fra "Din sko" som jeg kjøpte for noen år tilbake. Accessories: Til strikkede gensere syntes jeg det er så fint å bruke et halskjede. både om man har høy hals eller ikke! Gull er en personlig favoritt, men sølv er like fint og litt mer tonet ned om man ønsker å beholde det litt mer stilrent. Husk: hold deg til enten gull eller sølv! Tips: Kjøp et litt lenger lenke til smykket ditt, da kan du enkelt få det rundt den høye halsen og piffe opp antrekket.

04. Hair and makeup

Når anledningen er et casual julebord er det fint å holde både håret og sminken til samme kategori. Med et par røde lepper, litt mascara og farge på øyebryn slår aldri feil. Personlig liker jeg å vaske håret og la det lufttørke i løpet av dagen før jeg skal møte venninnene mine - da er jeg klar for både bilder og uteliv om det skulle oppstå at gjengen bestemmer seg for å ta med vinen videre. Tips: ha alltid med deg strikk! Både sorte med litt størrelse og små, transparente strikk. Da kan du enkelt fikse frisyren i løpet av kvelden.

...

.. nå er du klar for et hyggelig julebord med venninnene! Det beste av alt? Om du tar på deg en fin kåpe kan du fort bytte ut strikkegenseren med kåpen og du er klar for nattelivet på byen! Bildeklar og byklar - men samtidig kult og komfortabelt. Ikke minst; miljøvennlig! Til helga kommer to måter å style den gamle julekjolen på, så følg med <3

Likes

Comments