Hej alla våra fans!

Marco här, nu tänkte jag skriva lite om hur min bok är skriven. Macindaws fästning är skriven så att i början handlar den om tre olika vinklar, men ju längre in i boken man kommer får man bara läsa ur huvudpersonens synvinkel. Vilket inte är så vanligt bland andra böcker då det bara brukar handla ur huvudpersonens synvinkel i hela boken.

Boken är skriven med lite äldre och mer komplicerade ord. Boken har inte heller speciellt mycket dialog utan man får mer veta om personens tankar. I denna bok beskrivs omgivningen och miljöerna väldigt detaljerat, så att man som läsare kan sätta sig in i händelserna.

Boken har mycket styckeindelningar som gör boken lättläst, det finns även små stjärnor som visar när boken byter tidspunkt. Kapitlen är relativt korta, ca 10 sidor per kapitel.

Boken är dock skriven så som många andra böcker är skrivna, rätt så förutsägbart. Dem goda kämpar mot dem onda och dem goda vinner i slutändan.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla våra fans!!

Nu tänkte jag (Gunnar) skriva ett omdöme om boken och även vad jag tror budskapet var.

Jag har sett alla Harry Potter filmer och trodde därför att jag skulle kunna förutse vad som skulle hända, men det var mycket svårare än jag hade trott. De var de stora händelserna som man kom ihåg från filmen, men små händelser kom man inte ihåg.

Jag tyckte att boken var väldigt bra, och precis som de föregående böckerna i "serien" var den blandad med både spänning och humor. Jag gillar den här typen av böcker som innehåller ganska mycket fantasy för det skiljer sig så mycket mot det vanliga vardagslivet. Jag gillar även spännande böcker eftersom jag tycker om när det händer saker hela tiden och jag gillar att läsa om mysterier. Om det är en bok som det inte händer så mycket i tappar jag oftast intresset väldigt fort och tycker att det är tråkigt.

Precis som med de flesta andra böcker som gjorts till film, fick man även i den här boken veta mycket mer små detaljer jämfört med filmen. Jag tycker att de ofta är de små detaljerna i en bok som gör det så mycket mer speciellt jämfört med filmen, och man förstår ofta sammanhanget bättre. När jag läst klart så såg jag vissa personer i boken helt annorlunda jämfört med filmen. Detta tror jag berodde på de små detaljerna som lättarer framgår i boken, vilket gör att man ser vissa personer på ett helt annat sätt.

Jag rekommenderar verkligen alla Harry Potter filmer och böcker då jag tycker att de är väldigt bra och spännande att se/läsa om.

Budskap: Jag tror att budskapet var lite att man inte ska döma någon efter ens förflutna, som tillexempel så var det många i boken som trodde att Harry Potter var den som hade förstelnat offren på grund av hans förflutna och att det visade sig att han hade väldigt ovanliga förmågor, så som att Harry var ormviskare vilket bara två onda trollkarlar från elevhemmet Slytherin tidigare kunde.

Hej svejs!!

Likes

Comments

Hej alla våra fans!

Rusta här! Nu har jag läst ut Harry Potter och hemligheternas kammare, så jag tänkte berätta lite om vad jag tycker om den och om vad jag har uppfattat som budskap. Jag har ju sett alla filmer och tycker väldigt mycket om dom, innan jag började läsa boken var jag därför rädd att allting skulle vara likadant och att jag inte skulle tycka saker som hände i boken var spännande eftersom jag redan visste allt från filmen. Naturligtvis visste jag det mesta och väntade ofta på att vissa saker från filmen skulle hända tills dom tillslut kom fram, ända var boken extremt bra! Jag fick en helt annan uppfattning om vissa personer vilket gjorde att jag både tyckte mindre om vissa samtidigt som jag tyckte mer om andra. Jag tyckte som sagt att boken var super bra och ger den 5 stjärnor!

Jag tror att budskapet i boken är ganska tydligt, alla på Hogwarts trodde att det var Harry som hade öppnat hemligheternas kammare bara för att han var ormviskare och för att han av någon anledning visade sig alltid vara på fel plats vid fel tillfälle, men i slutet visade det sig förstås inte vara honom. Jag tror att det hon försöker få fram som budskap är att man aldrig ska påstå något utan att veta om det är sant. Exempel: Bara för att en person är bra på kemi betyder inte det att det är just den som gjort ett ämne för att spränga hela skolan hehe.

Ett annat lite mindre budskap jag hittade var att man inte ska tala med främlingar på nätet eftersom Ginny visade sig ha skrivit alla sina hemligheter till Voldermort när hon inte hade en aning om vem det var i "hennes" dagbok.

Som sagt var boken i alla fall väldigt bra och jag tycker att alla som har sett filmerna och tycker att dom var bra borde ´läsa böckerna.

Det var allt för mig, tack och hej leverpastej!

.

Likes

Comments

Hej alla våra fans!

Idag så tänkte jag Rolph med ph skriva ett inlägg kring min nuvarande boks författare! Jag tänker då reflektera och argumentera runt vad Rasnom Riggs (författaren av boken) vill få fram för känsla och budskap kring denna bok. Eftersom jag inte läst denna bok kan jag inte fullt ut beskriva ett helt budskap om boken men jag gör mitt bästa!

Hittills så handlar denna bok om hur huvudkaraktären Jacob har blivit traumatiserad av sin farfars död, sen hans tragiska död har Jacob börjat få många mardrömmar kring han och hans farfar, många då inkluderar onaturliga väsen eller demoner, han har då börjat få hjälp av ett flertal psykologer och en så kallad hjärnskrynklare. Ingen av dessa metoder har gjort en så stor påverkan. Till slut besluter sig Jacob och hans föräldrar att besöka farfars gamla barnhem för att få slut på Jacobs psykiska elände. Mer har jag inte läst. Nog om boken.

Jag har nyligen gjort en djupare undersökning om Ransom Riggs och läst en utförlig del av hans egna självbiografi. Ransom var uppväxt på en farm öster om Maryland, inget mer utförligare står. Ransom själv är och har varit intresserad av historieberättande och regissering ända sen hans barndom. Han var född den tredje januari år 1979, nu är han alltså 37 år gammal. När Ransom var barn fick han en skrivare som han själv lade mycket tid på under sin barndom, Ransom spenderade också mycket tid på simning, ''tills jag blev hälften fisk och hälften människa'' citerar han i sin självbiografi. När Ransom hade fått sin egna skrivare började han spendera mer och mer tid på att skriva historier och noveller. Under den tiden blev Ransom intresse för skrivande bara större och större, han har själv skrivit andra böcker innan han bok ''Miss Peregrins hem för bsynnerliga barn'' blev kännetecknet av hans böcker. En av de andra böckerna som han skrivit heter ''Sherlock Holmes Handbook''. Ransom säger själv att han sedan länge alltid haft ett stort intresse för historieskrivande och förmodar att det alltid kommer vara hans passion.

Detta är vad jag själv samlat upp om Ransom Riggs, hoppas de nöjer er.

Likes

Comments

Hej alla våra fans!

Nu är det jag Marco som skriver igen. Jag läser ju om "Spejarens lärling", och i den bok serien är huvudpersonen Will. Will var en föräldrar lös myndling, som vid 15 års ålder blir lärling till spejaren Halt. Där tränas han till att bli en spejare. Han skickas ut på olika uppdrag under sin tid som lärling. Will är en snabbtänkt, smart och smidig spejare som lyckas med sina planer trots att han är liten.

Likes

Comments

Harry Potter

Nu tänkte jag berätta lite om huvudpersonen i min bok, Harry Potter. Harry Potter växte upp hos sin moster Petunia och hennes familj. Petunia har alltid ogillat Harrys familj då hela familjen Potter var trollkarlar. Familjen Dursley är väldigt skeptiska till magi världen och därför låtsas familjen som att Harry inte finns. Hos familjen bor Harry i städskrubben under trappan och han får inte ta så mycket plats när fosterfamiljen är i närheten. När det kommer gäster till deras hem, låser de in Harry i hans rum och låtsas som att han inte finns.

Harry är en av de mest kända personen på hela skola, eftersom han har mött Voldemort. Jag tycker inte att han känns som en sådan person som gillar uppmärksamhet utan det känns som han gärna smälter in i mängden.

Harrys bästa vänner är Ron Weasley och Hermoine Granger. Alla tre bor tillsammans i elevhemmet Griffindor. När

Det känns inte riktigt som att Harry är så intresserad av skolan, när det händer något annat så blir han väldigt fokuserad i det istället för skolan.

Mitt första intryck av Harry var att han var en väldigt försynt och bly person som inte tar för sig så mycket i onödan. Jag tycker att det känns som att han inte tycker om så mycket uppmärksamhet.

Hoppas ni tyckte det var kul!! // Gunnar

Likes

Comments

Hej alla våra fans!

Det är Rusta som skriver och som ni vet om ni har läst vårat första inlägg läser jag just nu Harry Potter och hemligheternas kammare på engelska. Jag vet att Gunnar kommer att skriva eller kanske redan har skrivit om huvudpersonen Harry Potter så jag hade tänkt berätta lite om Gilderoy Lockhart eller "Gyllenroy Lockman" som han heter på svenska.

I Harry Potter och hemligheternas kammare träffar man Gilderoy för första gången. Gilderoy är lärare i försvar mot svartkonster, han är väldigt egoistisk och självupptagen. Alla böcker eleverna läser inom svart konster har skrivits av honom om hans hjältemodiga insatser. Lockhart är väldigt omtyckt vissa elever och lärare som exempelvis Hermione. Han är väldigt duktig på att både ljuga och skryta, oftast är det en kombination. Även fast han verkar väldigt jobbig eller fjantig tycker jag att han är viktig i boken. Han får vissa tunga delar att kännas lite roligare.

Hoppas ni har lärt er lite om Gilderoy Lockhart! Hälsningar Rusta (:

Likes

Comments

Hej alla våra fans!

Nu är det Marco som skriver igen, och idag tänkte jag sammanfatta så långt jag har läst ur min bok.

Boken handlar om Will och hans vänner. I denna bok har Wills vän Alyss har blivit en fånge i Macindaws fästning.

Tillsammans med sina vänner Malcolm, Horace, Gundar och ett trettiotal skandiska krigare tänker Will belägra fästningen och befria Alyss. Med hjälp av en skruttig vagn tänker dem lura väktarna på fästningens mur och sedan vid solnedgången krättra upp på muren och storma fästningen.

Likes

Comments

Hej alla våra fans!

Idag tänkte vi berätta lite om J.K. Rowling som är en brittisk författare mest känd efter Harry Potter böckerna eftersom både Gunnar och Rusta läser Harry Potter och hemligheternas kammare.

Joanne Rowling (som hon egentligen heter) föddes den 31 Juli 1965 i Gloucestershire. I hela hennes liv har hon varit intresserad av att skriva böcker. Hon kom på iden om Harry Potter när hon satt på ett försenat tåg från Manchester till London. Hon hade inte med sig något att anteckna i så hon fick sitta och fundera över berättelsen i huvudet tills hon kom hem och skriva ner sina idéer. Böckerna har sålts i mer än 450 miljoner exemplar och har översatts i 73 olika språk. Boken alog rekord som den snabbast sålda boken någonsin.

Joanne ägnar mycket tid åt välgörenhet och har varit i sammarbete med till exempel Comic Relief. Hon har även som yngre jobbat med organisationen Amnesty International där hon engagerade sig mycket i människors rättigheter i Afrika.

I ett kapitel i den första Harry Potter boken, ser Harry sina döda föräldrar i bakgrunden när han tittar sig i en spegel. J.K Rowling berättade att om inte hennes mor hade dött så hade hon inte skrivit vissa situationen på ett så känslomässigt och ledsamt.

Mer än så hade vi inte tänkt att skriva, tack för att ni orkade läsa!

Hälsningar Gunnar och Rusta : )

Heeeeejjjjjjj dåååååå!!!!!!!!!!!!!!!!!!Likes

Comments