Hej alla läsare! Idag så gjorde jag min favorit soppa för jag ville ha något "lätt" men mättande att äta, och så drack jag gurkvatten till.

Du behöver;

Matlagningsgrädde. sommargrönsaker. aromat, salt, peppar. Potatis. Korv. Man väljer själv hur mycket av allt man vill ha, jag har alltid olika.

Gör såhär;

1. Skala potatisarna och skär dom i små bitar, och börja koka dom.

2. Skär korven i små bitar och börja stek.

3. Koka grönsakerna.

4. Blanda nu allt tillsammans och ha i matlagningsgrädde och kryddorna och låt det bli varmt.

Du är ni klar och är redo att hålla upp allt i en djup tallrik.

Prova gärna att göra detta och kommentera vad ni tyckte.

Ha en trevlig tisdagkväll. :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hej alla läsare! Jag tänkte slänga upp ett tips på min favorit smoothie som jag brukar göra, det passar ju ypperligt nu när det är söndag och man inte har något att göra, för då kan ni ju testa göra denna smoothie och slänga er i sängen/soffan och kolla serier.

Recept; 1banan. 0,5 dl mjölk. 2dl peach and passion yoghurt. 1krm kanel.

Mjölk och kanel kan uteslutas, jag har mjölk för att jag vill ha en lite mer tunn smoothie och kanel för smakens skull, men man gör ju som man vill.

Prova gärna att göra denna smoothie och kommentera vad ni tyckte om den.

Likes

Comments

Hej alla läsare!
Idag tänkte jag att ni skulle få ta del av min frukost.

Det som jag brukar äta iallafall på helgerna är två st mackor med smör ,tomat, och ost på, och en liten skål a-fil med flingor och Crunchy.

Ni kanske undrar varför det inte finns något att dricka med i bilden, självklart så dricker jag ju något men jag har lagt upp det som jag drack i ett litet tips inlägg som kommer lite senare idag (ett tidsinlägg).

Vad brukar ni äta till frukost?

Jag rekommenderar verkligen er att prova crunchyn jordgubbar och yoghurtflakes till eran fil.

Hoppas att ni alla får en underbar söndag. :)

Likes

Comments

Hej alla läsare!
Idag blev det en sen middag, men god, det blev tacos.

Vad brukar ni ha i eran tacos?

Jag brukar ha köttfärs, ost, majs, tomat, gurka, cremefraise, sås och självklart bröd till.

Alla vet ju hur man lagar tacos så jag ger er inget recept.

Hoppas att ni alla haft en bra lördag. :)

Likes

Comments

Hej alla läsare!
Idag har jag bakat mina favorit bröd, som är frallor.
Jag brukar alltid göra dubbel sats för att jag tycker att det blir för några bröd om man gör 1sats, så jag ger er det dubbla receptet nu och så får ni halvera det om ni vill, det blir ungefär 12st bröd utav den dubbla satsen.

Recept; 10 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver.
1 tsk salt.
4 msk rapsolja.
5 dl vatten.

Gör såhär;
1. Tvätta händerna och sätt ugnen på 250 grader.

2. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl, häll sedan vatten och olja i mjölblandningen och rör ihop allt, (ha i mer mjöl om det blir för kladdigt.)

3. Dela degen på två halvor och rulla degen till en längd och dela den i lika stora bitar.

4. Rulla nu bollar av degen du precis skärt och platta till dom i den tjocklek du vill ha och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper på.

5. Grädda dom nu i 9-13min beroende på tjockleken.

Du är nu klar och ska bara vänta på att bröden ska svalna sen kan du ha på vad du vill och börja äta.

Tips; Dela bröden på 2 så för du 2 smala bröd istället för ett tjockt bröd

Pröva gärna att baka bröden hemma och kommentera hur era blev. :)

Likes

Comments

Hej igen alla läsare.
Idag blev det typ en kycklingpytt till middag, jag prövade något nytt och  böt ut vanligt kött mot kyckling istället och stekte ägg till vilket blev jätte gott.

Recept; 1 kycklingfile.
en halv morot.
en halv purjolök.
3 dl mat grädde.
700g tärnad potatis.
1 krm curry, svartpeppar, salt och aromat.

Gör såhär;
1. Skär kycklingen i små bitar, ta sedan i margarin i stekpannan och börja steka.

2. Skär och hacka purjolök och morot.

3. Häll i den tärnade potatisen och purjolöken och morot bland kycklingen.

4. När allt börjat få färg på sig och nästan är klart så häller du i matlagningsgrädden bland allt och kryddar.

5. Nu börjar du steka ägg.

Och nu är det bara att servera.

Det är ett gott och snabbt recept.

prova gärna att göra denna maträtt ni också och kommentera hur er mat blev. :)

Likes

Comments

Hej alla läsare! Detta är mitt första blogg inlägg och jag tänkte börja med att visa er ett underbart recept på maten jag gjorde idag, nämligen torsk, potatis och äggsås.

Kokt torsk; 600g torskfile. 1krm salt, vitpeppar och aromat. 1 körsbärstomat.

Äggsås; 3 msk smör. 4 msk vetemjöl. 4 dl mjölk. 1krm salt, peppar, vitpeppar och aromat. 3 hårdkokta ägg.

Gör såhär;

1. Skala potatisarna (om det inte är färskpotatis) och lägg dom i en kastrull med lite salt i, och när vattnet börjar koka så kan du låta potatisarna koka i 20minuter, när du är klar med det så häller du av vattnet.

2. Lägg äggen i en kastrull och häll i vatten tills äggen är täckta av vatten, och när vattnet börjar koka så kan du låta äggen vara kvar i ca 7-10min, spola dom sedan under kallt vatten.

3. Lägg torsken i en kastrull med vatten och tillsätt sedan kryddorna och dela körsbärstomaten på 4bitar och lägg i det i kastrullen med torsk också, och kom ihåg att ta bort det vita skummet som kommer i kastrullen, torsken ska koka i ca 10-15min sen.

4. Skala äggen och dela dom så det blir små bitar.

5. Smält smöret i en kastrull och tillsätt vetemjölet och rör om, se till så att det inte kommer några små klumpar, efter det häller du i mjölken och tillsätter kryddorna, och när såsen har blivit lite tjock så stänger du av plattan och häller i äggen och rör om.

Nu är du klar och kan lägga upp maten snyggt på en tallrik.

Pröva gärna detta recept och kommentera vad ni tyckte.

Likes

Comments