​Här kommer min första tre trerättersmeny som jag har gjort. Tycker verkligen ni ska testa:) Jag tyckte verkligen om de och de gjorde min familj med :)

Förrätt: Räkcocktail

  • 500 g räkor med skal
  • 2 dl isbergsallad, strimlad
  • 4 skivor citron
  • 4 skivor gurka
  • 4 vippor dill
  • 1 rödlök
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 0,5 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • en gnutta cayennepeppar
1. Skala räkorna. Blanda räkor, isbergsallad., gräddfil, majonnäs. Smaka av med salt, vitpeppar och cayennepeppar.  Lägg upp i 4 glas/skålar. Garnera med räkor, citron, gurka och dill.

Varmrätt:: Kyckling med klyftpotatis och coleslaw

  • 900 g fast potatis
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 8 kycklinglår
  • 3 msk sweet chilisås
  • 2 tsk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Coleslaw:: 
  • 1 st vitkålshuvud
  • 1 st stor morot
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk vinäger, vitvins, eller sherry
  • salt och peppar
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 2 tsk dijonsenap

  1. Sätt ugnen på 225˚C och sätt in en långpanna.
  2. Skölj och skär potatisen i klyftor. Lägg dem i en bunke och ringla över oljan. Krydda med salt och peppar och blanda om.
  3. Lägg kycklingen på ena halvan av den förvärmda plåten. Salta och peppra. Lägg potatisen på den andra halvan av plåten. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter.
  4. Blanda sweet chili och soja och pressa i vitlöken. Ta ut plåten och pensla kycklingen med sojablandningen. Sätt in ytterligare ca 15 minuter.
  5. Strimla kålen fint. Skala och riv moroten. Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.

Efterrätt: Banan i choklad yoghurt med nötter

Detta är för en portion så ni får gångrar med så många portioner ni ska ha.

  1. Mät upp yoghurt, kakao och sötströ eller strösocker. Blanda ihop till en jämn smet.
  2. Fördela i skålar och toppa med hackad eller hel mandel samt skivad banan.

 

Likes

Comments

Hej alla nu är jag tillbaka igen! Jag tog ett uppehåll under lovet för bara at ha kul med vänner. Men nu när jag är tillbaka så ska jag försöka lägga u nå minst 1-2 gånger i veckan :)


Likes

Comments

Hej alla hoppas ni har haft en jätte bra jul och fått massa saker ni önskat! Jag fick bland annat ett knivset som jag önska mig. Tänkte berätta lite vad som kommer att komma framåt i bloggen. Jag har nämligen börja skriva lite olika meny kombinationer. Alltså tre rätters menyer, dem jag gillar kommer jag att lägga ut här på bloggen så ni själva kan testa dem :)

Likes

Comments

​Hej! Imorn är det julafton!! Nu när vintern är så kall så vill jag dela med mig mitt recept på broccolisoppa :

250g broccoli

1-2 vitlöksklyftor

1 dl grädde

4-6 dl vatten

1 krm salt

1 krm peppar


  • Börja med att värma upp vatten med salt.


  • Hacka upp stomen, stoppa den i vattnet och låt koka i 5 min. Sen stoppa i resten och koka de i ytterligare 5 min.


  • Ta sen av det från plattan och mixa den fint. Häll sen i grädden, krydda med salt, peppar och vitlöken.


  • Klart, smaklig måltid!

Likes

Comments

​Hej alla!  Wow 2 dagar kvar till jul nu!! Är så himla taggad! Idag görs några sista förberedelser inför julen. Jag och mamma bakar massa gott, så tänkte dela med mig ett av recepten vi gör och det är på Polkagris och pepparmints tryfflar som jag brukar göra varje år: 

Chokladtryffel:

  • 300 g mörk choklad av god kvalité
  • 2 dl vispgrädde
  • 20 g smör

  1. Koka upp grädde i en kastrull. Hacka under tiden mörk choklad och lägg den i en porslinsskål.
  2. Sätt skålen med choklad över en kastrull med kokande vatten så att chokladen smälter. Rör under tiden ner grädde till en jämn smet.
  3. När chokladsmeten är helt blank rör i smöret. Rör runt tills chokladsmeten blir blank igen.
  4. Häll ut tryfflen på ett fat och täck med plastfolie. Sätt in i kylen och låt den stelna i 1-2 timmar. Eller sätt in den i frysen så går det lite fortare.
  5. Forma sedan små chokladtryfflar av smeten, ta hjälp av en sked eller ett kuljärn. Eller fyll en spritspåse med smet och spritsa ut små kulor.
  6. Rulla varje chokladtryffel i kakao

Likes

Comments

Hej alla! Hoppas ni har det jätte bra! Ursäkta att jag inte la upp något igår men var massa igår. Nu närmar julen sig allt mera! Dagens recept är på Creme caramel:

2 dl socker Ugn: 175’C

0,75 dl vatten

1 vaniljstång

4 dl mjölk

1 dl grädde

3 ägg

1 gula

  • Smällt socker i ren och torr stekpanna. Tillsätt vatten och häll sedan de i formarna.


  • Koka grädde och mjölk och kluven vaniljstång. Vispa ägg och gulan. Blanda sedan i grädd och mjölkmixen i äggmixen.


  • Häll smeten i formarna. Grädda i vattenbad i 30-40 min.

Tips: Eventuellt häll på caramelen vi servering eller caramel chips.

Som alltid hoppas jag att ni vill testa dessa och gillar dem. Och jo glöm inte att om ni har några funderingar eller vill att jag ska testa något av era recept mejla mig dem då gärna eller om ni har några frågor:)

Likes

Comments

​Hej allesammans hoppas ni har det jättebra! Nu är det bara 4 dagar kvar till jul!! Taga!!! Dagens recept är på en glutenfri cheescake:


Botten:

300g glutenfri digestive

100g smält smör


Fyllning:

600g philadelphia

2 ½ dl vaniljkesella

1 dl strösocker

1 dl maizena

2 tsk vaniljsocker

2 citroner

3 ägg

1 dl grädde

200g choklad


  • Blanda smör och kexen.
  • Blanda ihop fyllningen i en skål.
  • Smällt chokladen.
  • Färdigrädda skalet 10-20 min
  • Grädda sedan med fyllning i 40 min
  • Låt sen den vara på efter värme i 30 min.


Likes

Comments

​Hej alla! Hoppas ni har det bra och tycker om mina recept jag lägger ut! Dagens recept är på citronkräm och citronformar:

Cironform:

1 ägg

1 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50g smör

1 dl vetemjöl

1 krm salt

  • Slå på ugnen 175´grader
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker.
  • Smält smöret och vänd ner siktat vetemjöl och salt.
  • Rör ihop.
  • Fördela smeten i formarna och ställ in på en plåt i ugnen i 14-16 min
  • Ta ut och svalna.
  • Klart!

Citronkräm:

75g smör 4 ½ msk strösocker 3 tsk vetemjöl

2 ¼ vispgrädde Citronsaft (smaka av eftersom)

  • Smält smöret i en kastrull och tillsätt strösocker, vetemjöl, vispgrädde och citronsaft.
  • Rör ihop till en slät kräm och låt den tjockna.
  • Fördela citronkrämen i de svalna formarna.
  • Dekorera med valfritt bär.

Likes

Comments

​Hej alla hoppas ni har det bra! dagens recept är på chocklade chip cookies:

120 g mjuk smör 1 dl råsocker 1 ägg

1,5 dl mjöl 0,5 dl havregryn 0,5 tsk bakpulver

0,25 tsk salt 100g choklad 1 lime

  • Slå på ugnen 150-200 grader
  • Vispa smör, råsocker och ägget.
  • Vänd sen i mjölet, havregryn, bakpulver och saltet.
  • Hacka chokladen och riv limen
  • Blanda i de i smeten.
  • Lägg ut på bakplåtsklädd plåt, 1 cm tjocka skivor.
  • Grädda i 10 min eller mer.

Likes

Comments

Hej allihopa hoppas ni alla har det bra! n är det bara 1 vecka kvar till jul!! Dagens recept är på pepparkaksdeg:

5 1/2 dl farinsocker

1 1/2 dl ljus sirap

1 1/2 dl vatten

300 g smör

1 1/2 msk kanel malen

1 msk ingefära malen

1 msk bikarbonat

1/2 msk kryddnejlika malen

ca 1 1/2 l vetemjöl (900g)


Hoppas ni vill testa detta och gillar det! Om ni vill ha vidare instruktioner till hur jag gjort skriv görna i komentarerna. Sen får ni ha det så bra så ses vi i nästa inlägg <3

Ps.Hahah efter att ha gjort några pepparkakor spåra det ut och jg gjorde denna pingvin av degen 

Likes

Comments