Pasta

God morgon fina ni! Idag verkar det bli en solig dag här i Växjö, så snart blir det en långpromenad. Men först en kopp starkt kaffe, det är ett måste i mitt liv! 😏

Igår kväll improviserade jag ihop en väldigt god pasta. Pasta är verkligen någonting som jag älskar - dels går det ju oftast snabbt och enkelt att göra, dessutom går det att variera på hur många sätt som helst. Så därför har jag använt mig av de ingredienser som jag tycker om extra mycket i just denna pastan. Det är en del förberedelser, men när du gjort det så går det snabbt och blir så himla gott!

Receptet hittar du längst ner i inlägget, under bilderna. 😊

Detta behöver du för cirka 4 portioner:

- 1 knippe sparris
- 1 påse/1 paket skogschampinjoner
- 2-3 vitlöksklyftor
- 3 paket bacon
- Skalet från 1 citron
- 5 dl fullkornspasta
- 5 dl matlagningsgrädde 15%
- 1 tsk timjan
- Salt & peppar efter smak
- Smör/olja att steka i


Gör såhär:

Skilj av sparrisens träiga ände genom att böja den nedre delen av sparrisen tills den bryts av. Hacka sedan sparrisen, champinjoner och bacon i mindre bitar och finhacka vitlöken.
Börja med att knapersteka baconet i en torr stekpanna, under tiden kan du fylla en kastrull rikligt med vatten, salta och sätta igång på högsta värme.

När baconet är klart, lägg över det på en tallrik. Häll i olja/smör i stekpannan och fräs sparrisen. När den börjat få lite färg, häll i vitlöken och låt den få lite färg. Häll sedan över grädden och låt det koka upp ordentligt tillsammans med sparrisen och vitlöken, häll i baconet när såsen tjocknat. Under tiden, koka pastan lite kortare än anvisningarna (exempelvis om det står 8 minuter, ta 6-7 minuter i stället). Lägg sedan över pastan i såsen tillsammans med lite av pastavattnet och låt det puttra någon minut ytterligare.

Använd sedan kastrullen till att steka champinjonerna i. Häll i smör, timjan, champinjonerna och salta och peppra efter smak. Innan du serverar, smaka av såsen med salt och peppar, riv över skalet från citronen och toppa med skogschampinjonerna!

Sådär, nu har ni min favoritpasta svart på vitt. Smaklig måltid och ha en jättebra fredag! ♥


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Kakor

Idag är det ju chokladbollens dag, och kan säga till er som älskar choklad och dessutom i kombination med kaffe, att ni kommer älska detta recept som jag bjuder på idag! Ni hittar det under bilderna. :)

För att göra ca 20 chokladbollar behöver du:

- 3 dl havregryn
- 100 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljpulver
- 4-5 msk kakao
- 4-5 msk starkt, varmt kaffe

- 150 g av din favoritchoklad, jag använde mig av Marabou mjölkchoklad.
- Valfri topping, exempelvis strössel, pumpakärnor, pärlsocker eller kokos.


Du gör såhär:

Blanda ihop havregryn, smör, socker, vaniljpulver, kakao och kaffe. Rulla sedan till bollar och ställ in i frysen. Under tiden kan du smälta chokladen över ett vattenbad, när chokladen har smält är det dags att doppa chokladbollarna och strössla på. Förvara chokladbollarna i kylen om du hinner, jag råkade nämligen äta upp några under tiden! 👌

Viktigt att tänka på är att inte doppa alla chokladbollarna sedan lägga på topping, för då har chokladen redan hunnit stelna. Utan gör det efter varje chokladboll du doppar.


Likes

Comments

Pajer


Hej på er! Hoppas att ni haft en fin dag! 😊

Idag stod grupparbete på schemat, följt av en snabb shoppingrunda och ett tandläkarbesök, fy vad rädd jag är för tandläkare, den där tandläkarskräcken jag har är inte nådig alltså.

Men efter detta så fick jag äntligen komma hem och laga.... TACOPAJ! Mumsfilibaba vad gott det är! Om jag måste välja vilken som är min favoritmat så väljer jag nog denna underbara paj alla dagar i veckan. 

Vill i alla fall dela med mig av receptet till er, så här har ni det: 

- 500 g nötfärs
- 2 påsar tacokrydda (1 för er som inte gillar stark mat)
- 1 burk majs
- 1 dl tacosås
- 3 dl lätt créme fraiche
- 1 stor näve riven ost

- 125 g kallt smör
- 3 dl vetemjöl
- 3 msk iskallt vatten

Gör såhär: 

Nyp snabbt ihop det kalla smöret med mjölet, blanda därefter i vattnet med hjälp av en gaffel så att det blir en slät deg. Vira in degen i plastfolie och lägg i frysen ca 20 min. Under tiden kan du steka köttfärsen, sedan blanda i majs, créme fraiche och tacosås. När degen blivit kall är det dags att för hand trycka ut den i en ugnsform, tryck några hål i bottnen med en gaffel och förgrädda den i ugnen på 225 grader i ca 5-10 min. 

När pajdegen börjat få lite färg kan du ta ut den och hälla över tacoröran, sedan på med riven ost och in i 10-15 min till. 

Servera gärna en god sallad och en stor klick créme fraiche till! :) 







Likes

Comments

Kakor

Vad är det som är sött, krispigt, segt på samma gång och endast kräver 2 ingredienser? JO, maränger såklart. 😏

Hoppas att du haft en fantastisk helg trots det veliga majvädret! Jag hälsade på min pojkvän som bor en bit utanför Göteborg, så vi spenderade den soliga fredagen ute på Marstrands klippor, 17 grader och riktigt god mat från, tro det eller ej - ett gatukök. Så underskattat med gatuköksmat! Denna helg kunde inte blivit bättre.

I lördags blev jag så förbannat sugen på maränger, så det blev helt enkelt hallonmaränger. 😍

Receptet:

- 5 äggvitor
- 2,75 dl strösocker
- En näve upptinade/färska mosade hallon

Vispa äggvitorna tillsammans med 1 dl strösocker tills det blivit ett hårt skum. Sedan häller du i resten av sockret i en tunn stråle, lite i taget samtidigt som du vispar. Fortsätt vispa tills det blivit en glansig, seg maräng. Till sist, rör i de mosade hallonen lite slarvigt och klicka sedan ut de med hjälp av två skedar på en plåt klätt med bakplåtspapper.

100 grader i ugn, det tar 1-2 timmar beroende på hur stora du gör marängerna.

GOOD LUCK och kram på er!

Likes

Comments