View tracker

​Hej vet att de va länge sen jag lagt ut nå, haft mycket nu i sommar och inte riktigt haft nå baksug men imorn börjar jag igen :) så kolla in imorn för nå nytt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag har jag testat göra ice the med ingefärssmak det vart jätte gott och uppfriskande.

ps. Kom ihåg om ni vill ha hur man gör allt steg för steg så skriv det i kommentarerna :)

Ice the:

5 + 5 dl vatten

2 msk ingefära the 

1 dl råsocker

1/2 dl citronsaft 

is till servering 

Likes

Comments

View tracker

​Cookies:

3 dl vetemjöl

ca 0,25 msk vaniljpulver eller 1/2 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 ägg

1 dl mjölk

Glasyrer:

Kakao glasyr:

1 1/2 dl florsocker 

2 msk vatten

2 msk kakao 

Vanilj glasyr:

1 1/2 dl florsocker 

2 msk vatten

0,5 msk vaniljpulver

Likes

Comments

Jag och min kille fick ett söt sug och bestämde oss för att då göra hemma gjord glass och havre flarn.

Ingefärsglass:

3 st ägg

2 dl strösocker

2,75 dl grädde

2-2,5 dl fil (beroende på hur sött man vill ha glassen)

hakad syltad ingefära i lag. ungefär 1 msk (men smaka er gärna fram)

Havreflarn:

1 dl mjölk

1 dl strösocker

1 dl vetemjöl (går att göra med glutenfritt mjöl)

1-2 msk ljus sirap

1-2 dl havregryn

0,25 tsk bakpulver

75g smör

Ps. Om ni vill veta hur man gör steg för steg nått av recepten ja gör och testar skriv gärna då. Så kommer ja lägga ut steg för steg. :)

Likes

Comments

Mördeg:

60 g strösocker

3 dl vetemjöl (samma med glutenfritt mjöl, men kan behövas mer. testa fram)

120g rumsvarmt smör

1 äggula

Blodapelsin kräm:

2 dl mjölk

2 msk strösocker

1,5 msk majsstärkelse

3 äggulor

3 blodapelsiner (saften)

Likes

Comments