View tracker

Det blev en dag i gamla stan och promenerande på gatorna och i gränderna. Sen tog vi oss till en park. skeppsholmen tror jag den hette och gick runt där. Det var soligt men ganska kallt så vi värmde oss på café dox som va ett mysigt caffe i en källare. Stockholm blir finare och finare varje gång men är där:)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag var jag och syrran på Petras grand opening av Petras gammalt & nytt. Det fanns lite blandat. Lite kläder, inredningsgrejer och så bjöds det på caffe. Jag gillade speciellt de kronorna som ni ser på bilden. Skall nog köpa en sån vid ett tillfälle. Priserna var väldigt billiga så det kan nog lätt bli lite inköp där i framtiden. Hon hade också väldigt fina barnkläder. Det är öppet Lördagar och Söndagar 12-16. Ta gärna en väg förbi där, det är det värt!

Likes

Comments

View tracker

It started well with sun and warm weather.  We had a nice trip down with the ferry. and then without GPS we finally found our way to Christiania. We walked around there for a while and had a beer and some shots in the sun. After that we went to ströget for dinner at a nice Italian restaurant.  At midnight we started our trip back to Sweden and at the ferryborder they controlled our passports and that went well. We got on the ferry and everyone were asleep except me who went up to the shop and bought some more liquor. When we drove off the ferry the custom took us aside and asked us a lot of questions and we had to follow them into their office. They controlled us and search the whole car for weed but of course they didn't found anything.  After maybe 30 minuets of questions, visitation and worries about what would happend we took of from them. And afterwards we were all laughing about it but when we were there it was not so fun. One experience richer we were home Sunday morning and went to bed sleeping very well...

Likes

Comments

Nästa veckas provning är dessa vinerna. Då skall vi gå igenom provningsmetodik dvs hur man provar viner. Hur man känner doft, smak, syn och nått mer som jag inte kommer ihåg. Det skall bli kul:)

Likes

Comments

Nu har jag snart gått en vecka på universitetet och jag verkligen ÄLSKAR det! Bra lärare, bra kurskompisar och intressanta ämnen. jag läser ju på 150% den första delen av terminen för jag läser dels teologi programmet på 100% och sen även en kurs i dryckeskunskap på 50%. Dryckeskunskapen har mest varit info om kursen än så länge. Provadet av drycker börjar nästa vecka, 6 olika sorter i veckan så om du e nån som känner för att komma hem till mig på lite vin, eller varför inte va med på min provning så är det bara att säga till. Vi kommer ha SÅ mycket öppnade vinflaskor hemma så jag behöver all hjälp jag kan få att dricka upp dom.
Men teologi programmet har kommit igång på allvar och jag har nästa läst ut den första boken i den första delkursen... har en hel del böcker kvar att läsa men ändå, det känns bra att ligga i fas. Just det, det måste jag berätta också. jag var ju så ivrig så jag kollade upp böckerna till fel kurs och beställde hem dom! Så jag har massa böcker som jag inte behöver... men dom är ändå intressantaantingen behåller jag dom och läser dom för skojs skull eller så säljer jag dom vidare, vi får se.
Idag var första dagen på veckan med sovmorgon så jag har haft tid och platta håret och nu sitter jag och njuter av min goda cappuccino. Sen skall jag sminka mig, det skall synas att man har haft sovmorgon:) Dock vaknade jag kl 6 idag ändå men lyckades tillslut somna om. jag gillar egentligen det mer när man vaknar men inte behöver gå upp än så man kan ligga och dra sig och somna om. Istället för att sova nån timma längre och sen vara tvungen att gå upp med en gång man vaknar. Nej jag är en snooze människa:)

Likes

Comments

Min första kursbok kom igår så idag måste jag börja läsa för att komma igenom lite i allafall. Hamnade på espresso house där det blev en liten frukost oxå. Senare idag skall jag till Helsjön och säga hej till klassen som jag skall gå med en gång i veckan för att göra klart bibelterminen som jag inte gjorde sist när jag var tvungen att sluta. men nu skall jag se till att bli klar med den också.
Dessutom skall jag under första delen av terminen även läsa en kurs på distans om dryckeskunskap. Den handlar om vin, öl, sprit och alkoholfriadrycker. hur man framställer dem samt olika sorter och skillnaden. Typ så tror jag det stod i kursbesrivningen:) Det skall bli riktigt intressant.
Jag kom ju dessutom in på teologiska kandidat programmet och vill läsa till präst så det kommer bli mycket plugg för mig i höst. Bäst att jag lägger ifrån mig mobilen och fortsätter läsa om judendomen som denna boken handlar om.
Ha d fint så länge!

Likes

Comments

idag blev det en tripp till Trollhättan för att lyssna på lite olika artister. Först va det en gammal country gubbe som köra lite, inte så bra och sen Jill Johnsson. Hon va bättre och sen kom Darin som Jullan  hade längtat till men jag tycker inte han va bra. Just nu sitter jag pisseblöt i bilen och försöker värma mig medans jag väntar på jullan som skulle se klart hela konserten... segt!!! go natt på er!

  • 74 readers

Likes

Comments

I got in to the priest school and I started preparing for my studies today by listening to some sermons from hillsong Stockholm and reading a book about that the Bible is God's word. I've heard that you will be challenge in your faith when you study religion and theology at university so I need to be strong in my faith. Let's see where this take me, closer to church I hope.

Likes

Comments

idag fyller denna pärlan 26år och detta skall firas hemma hos henne alldeles snart... Skall bara fixa lite grejer inför festen först:) men jag är färdig:)

Likes

Comments

Idag var jag på intervju på chilli på backaplan för jag va där för en månad sedan och lämnade mitt cv där bara för skojs skull. Hon ringde därifrån i förrgår och sa att de sökte folk. Jag har ju egentligen bestämt mej för att börja plugga på riktigt till hösten. Antingen fortsätta på min resa till att bli församlingspedagog eller en ny riktning och bli präst istället. Jag har iallafall bestämt mig (nästan) för att jag vill jobba i kyrkan på nått sätt. Men ett jobb samtidigt som man pluggar är ju inte fel men vi får se, hon skulle ringa imorgon och berätta om jag får jobba där eller inte. Jag vet att det är lite risky att skriva här innan jag fått jobbet för jag kommer vara tvungen att berätta för alla att jag inte fick det om jag inte får det men jag tar den risken. Jag blir inte jätte ledsen om jag inte får jobbet men som sagt det hade varit kul. Dom har dessutom väldigt fina grejer där, glömde fråga om man får personalrabatt:) Återkommer med hur det blir imorgon. Nu skall vi hoppa i jacuzzin:) Ha d fint så länge!

  • 93 readers

Likes

Comments