Man blir så bortskämd när man mår bra och har det bra och tänker inte på hur snabbt det kan förändras. Jag är nyss hemkommen efter några dygn på sjukhus. Jag åkte in för smärtor i bröstet men utredningen tog en helt annan vändning. Det är egentligen sjukt hur saker i vår kropp hänger ihop så om en sak inte fungerar så visas det med något annat. När jag låg inne hamnade jag på tarm och njuravdelningen, mest för att de inte hade plats någon annanstans. Första natten spenderade jag halva på akuten med två underbara vänner som följde med mig o resten av natten i en korridor. Sen kom jag in på ett rum med fyra gubbar i 65års åldern. Alla med njurproblem och katesketer.. hur kul var det liksom.  Den natten var hemsk, de gubbarna låg o skrek på varandra  att de ville dö o massa sånt. nästa dag fick jag göra massa hemska undersökningar o sen kom jag till ett rum med en gammal dam. Lite lugnare där. Men varje gång jag skulle gå på toa så var det antingen kiss på golvet eller så hade personen innan mig inte spolat. Jag vågade inte ens gå in i duscharna och titta och stup i kvarten var det kiss på golvet från någon och det stank i hela korridoren. Det är så underbart att äntligen vara hemma igen i ett fräscht hem som inte luktar kiss. Men jag skänker ändå en tanke till de som har problem och lever på sjukhus stup i kvarten och måste stå ut med allt där. Personalen var iaf jätte trevliga så det lyste upp tillvaron lite plus de besöken jag fick. Men nu är jag hemma och utrednigen skall fortsätta hemifrån. känns så skönt att sitta hemma i min gunga med ett glas vin igen. Vi måste lära oss att uppskatta vardagen mer. Som min kompis sa, göra varje vardag 1cm bättre. Det gör jag nu efter en god dusch o nu njuter jag av ett glas vin i solen o tar en paus från pluggandet för att njuta. Kom ihåg att skola och jobb är inte det viktigaste! Man måste njuta också.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Så var dag 1 avklarad och vi är inne på dag 2. Dag 1 var jobbig eftersom det var något annorlunda att inte äta frukost som jag brukade och inget fika med konfirmanderna. jag kände att jag behövde verkligen en askonsdagsmässan för att klara det här så jag åkte med prällen till kyrkan och var med där och bara råkade bli kyrkvärd helt plötsligt:) Det va kul:) Väl där fick jag reda på att fastan började först i och med mässan.. så jag hade alltså kunnat äta hela dagen innan dess... men jag är igång nu o det känns bra. För er som inte vet så fastar jag från fast föda.. äter bara slätasoppor, smothies och vlcd Shakes. Nu är det dag två och jag bara räknar ner till påskafton kl 18. Då blire en riktigt god brakmiddag:)

Likes

Comments

Jag har börjat gå i själavård. Det är en del i resan till att eventuellt bli präst, men också bra för min egen del. Jag har provat lite olika former, dels chatta med jourhavande präst och samtal face to face. Jag är starkt förespråkare för att träffas face to face. Man kan då se i prästens ögon och på kroppsspråket vad prästen vill säga eller tänker men kanske inte säger. På chatten så blir konversationen bara bokstäver på en skärm och det är svårt att höra nyansen på orden. Det funkar inte att tala om vissa saker på det sättet för det ser så hårt ut på en skärm och även om prästen inte menar det så, så är det svårt att se vad prästen menar när man bara har bokstäver på en skärm. Men jag kan också se det positiva i det, om man av någon anledning inte vågar ta det face to face, för det kräver mycket av en person, så är det bra att chatten finns. Men oftast behöver man kanske flera samtal och behöver bygga upp en relation med prästen och det kan man inte göra på chatten. Där ämnar man bara ut sin historia till nån helt främmande som man aldrig kommer i kontakt med igen. Det kan kännas skönt men också läskigt.

Att prata face to face är mer min grej även om det är mycket ångest framkallande så tror jag mer på det. Jag har haft både bra och lite mindre bra möten men mest bra. och de som inte har varit bra har jag valt att inte gå vidare med, men jag har träffat många och jag tror att det är en del av min bearbetning, att skicka ut min historia till folk och sen träffa dem som känner till den. Det är en stor prövning i sig, att våga dyka upp på dessa möten men jag har gjort det och inför varje möte känns det lite lättare. jag har också skickat ut min historia till folk som inte villat ta i det och det förstår jag, alla vill inte ta i det. Men jag är tacksam för de jag har och prata med nu och tror att jag är på rätt väg även om den är lång.

Likes

Comments

Så var det 20nda knut (vet inte om det stavas så...) och julen skall dansas ut. Det är vad vi har gjort idag efter kyrkan och innan bastun. Det är alltid massa känslor denna helgen. Funderingar på hur det kommer vara när man tar fram julpyntet nästa gång. Min mamma sa alltid att hon tänkte så och nu tänker jag så. Det är alltid nån som inte är med oss längre nästa år, och någon ny som kommit till familjen. Familjen är i rörelse och man vet aldrig vilka man kommer fira med nästa år. Det är alltid en osäkerhet om vilka som kommer vara hemma och vilka man skall fira med men också var man skall fira.

När jag var liten så var vi alltid hela stora släkten hemma hos oss på julafton, hos mormor och morfar på juldagen och hos farmor och farfar på annan dagen. Jag gillade det, alla kusinerna samlade och båda morbröderna med deras familjer och dom gamla. Men nu senaste tiden har det dött och droppat av folk varje år. Julen har gått från att vara en festlig högtid till att bli en högtid fylld av ångest och måsten.

Nu är juletiden iallafall över och vi ser framåt, mot våren. Jag fick lite vårkänsla i kroppen idag när jag körde hem från yrkan och hade värmen på för fullt i bilen så jag trodde nästan det var sommar ute. Sen fick man en kall dusch när man hade parkerat bilen och gick ut, men det var skönt att solen sken iallafall.

Nu är allt julpynt borta och jag lämnar det åt framtiden att se hur nästa jul, man vet aldrig...

Likes

Comments

Det blev en dag i gamla stan och promenerande på gatorna och i gränderna. Sen tog vi oss till en park. skeppsholmen tror jag den hette och gick runt där. Det var soligt men ganska kallt så vi värmde oss på café dox som va ett mysigt caffe i en källare. Stockholm blir finare och finare varje gång men är där:)

Likes

Comments

Idag var jag och syrran på Petras grand opening av Petras gammalt & nytt. Det fanns lite blandat. Lite kläder, inredningsgrejer och så bjöds det på caffe. Jag gillade speciellt de kronorna som ni ser på bilden. Skall nog köpa en sån vid ett tillfälle. Priserna var väldigt billiga så det kan nog lätt bli lite inköp där i framtiden. Hon hade också väldigt fina barnkläder. Det är öppet Lördagar och Söndagar 12-16. Ta gärna en väg förbi där, det är det värt!

Likes

Comments

It started well with sun and warm weather.  We had a nice trip down with the ferry. and then without GPS we finally found our way to Christiania. We walked around there for a while and had a beer and some shots in the sun. After that we went to ströget for dinner at a nice Italian restaurant.  At midnight we started our trip back to Sweden and at the ferryborder they controlled our passports and that went well. We got on the ferry and everyone were asleep except me who went up to the shop and bought some more liquor. When we drove off the ferry the custom took us aside and asked us a lot of questions and we had to follow them into their office. They controlled us and search the whole car for weed but of course they didn't found anything.  After maybe 30 minuets of questions, visitation and worries about what would happend we took of from them. And afterwards we were all laughing about it but when we were there it was not so fun. One experience richer we were home Sunday morning and went to bed sleeping very well...

Likes

Comments

Nästa veckas provning är dessa vinerna. Då skall vi gå igenom provningsmetodik dvs hur man provar viner. Hur man känner doft, smak, syn och nått mer som jag inte kommer ihåg. Det skall bli kul:)

Likes

Comments

Nu har jag snart gått en vecka på universitetet och jag verkligen ÄLSKAR det! Bra lärare, bra kurskompisar och intressanta ämnen. jag läser ju på 150% den första delen av terminen för jag läser dels teologi programmet på 100% och sen även en kurs i dryckeskunskap på 50%. Dryckeskunskapen har mest varit info om kursen än så länge. Provadet av drycker börjar nästa vecka, 6 olika sorter i veckan så om du e nån som känner för att komma hem till mig på lite vin, eller varför inte va med på min provning så är det bara att säga till. Vi kommer ha SÅ mycket öppnade vinflaskor hemma så jag behöver all hjälp jag kan få att dricka upp dom.
Men teologi programmet har kommit igång på allvar och jag har nästa läst ut den första boken i den första delkursen... har en hel del böcker kvar att läsa men ändå, det känns bra att ligga i fas. Just det, det måste jag berätta också. jag var ju så ivrig så jag kollade upp böckerna till fel kurs och beställde hem dom! Så jag har massa böcker som jag inte behöver... men dom är ändå intressantaantingen behåller jag dom och läser dom för skojs skull eller så säljer jag dom vidare, vi får se.
Idag var första dagen på veckan med sovmorgon så jag har haft tid och platta håret och nu sitter jag och njuter av min goda cappuccino. Sen skall jag sminka mig, det skall synas att man har haft sovmorgon:) Dock vaknade jag kl 6 idag ändå men lyckades tillslut somna om. jag gillar egentligen det mer när man vaknar men inte behöver gå upp än så man kan ligga och dra sig och somna om. Istället för att sova nån timma längre och sen vara tvungen att gå upp med en gång man vaknar. Nej jag är en snooze människa:)

Likes

Comments

Min första kursbok kom igår så idag måste jag börja läsa för att komma igenom lite i allafall. Hamnade på espresso house där det blev en liten frukost oxå. Senare idag skall jag till Helsjön och säga hej till klassen som jag skall gå med en gång i veckan för att göra klart bibelterminen som jag inte gjorde sist när jag var tvungen att sluta. men nu skall jag se till att bli klar med den också.
Dessutom skall jag under första delen av terminen även läsa en kurs på distans om dryckeskunskap. Den handlar om vin, öl, sprit och alkoholfriadrycker. hur man framställer dem samt olika sorter och skillnaden. Typ så tror jag det stod i kursbesrivningen:) Det skall bli riktigt intressant.
Jag kom ju dessutom in på teologiska kandidat programmet och vill läsa till präst så det kommer bli mycket plugg för mig i höst. Bäst att jag lägger ifrån mig mobilen och fortsätter läsa om judendomen som denna boken handlar om.
Ha d fint så länge!

Likes

Comments