Header

Då var dagens pass avklarat, idag blir det ingen promenad för min del då det har kommit en hel del snö inatt, så idag fick det bli gymmet för min del. Rumpa och mage fick det bli medan resten av fritidsledarna spelade innebandy, jag kan inte köra på grund av handleden, plus att jag är extremt bollrädd.

Men men, nu ska jag snart fräscha till mig och ha lunch, sen väntas lektioner fram till 15:15. :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Imorgon drar Musikhjälpen igång, och så även mitt efterlängtade Musikhjälpen-projekt på folkan! Jag fick idén i somras om att jag skulle starta ett projekt i musikhjälpens anda, men jag har i flera år velat starta upp ett eget projekt för Musikhjälpen. I år är det temat "barn är inte till salu", och det handlar i år om att samla in pengar för att motverka och förebygga barnsexhandel. Veckan består av ett flertal evenemang och aktiviteter, och jag är så nöjd med hur veckan har blivit upplagd! Det ska bli spännande att se hur mycket pengar som vi lyckas skrapa ihop till Musikhjälpen.

Jag har under hela projektprocessen haft citatet "ingen kan göra allt, men tillsammans kan vi göra något", och det tycker jag är ett viktigt budskap att ha med sig. Imorgon drar det igång, jag är både förväntansfull och lite nervös. Men detta kommer att gå superbra, det är jag helt säker på! :)

Jag "snickrade" ihop två bössor, gillar min kreativitet! ;)

Likes

Comments

Snart är 2017 slut, vilket betyder att vårterminen kommer att gå i rasande fart och helt plötsligt är det dags för att ta examen och flytta till Göteborg. Idag kommer jag att skicka ut min första jobbansökan för sommaren, då de flesta tjänster inom fritidssektorn blir tillgängliga i augusti månad, det behöver inte alltid vara så, men det är bättre att söka sommarjobb för att sedan tacka nej än att stå utan.

Jag tänkte idag söka till någon av tjänsterna på Liseberg, det verkar vara lätt att skapa nya relationer där igenom också, så för mig låter det väldigt bra som blir nyinflyttad. Så idag blir det att skicka iväg den första jobbansökan! :)

Idag blir det också att ta en promenad, läsa i en av våra studieböcker, jobba inför den kommande musikhjälpen veckan och jobba med bloggen. Så det blir mycket att göra, men det är roliga saker, så det är helt okej för mig! ;)

En bild från dag ett i Jämtlandsfjällen. ❤️

Likes

Comments

Nu har ännu en dag i livet gått, och det är snart dags att krypa sig till sängs. Kvällen har bestått av god mat, en halvt kapad tumme, godis och film tillsammans med Andreas och Simon, det var mysigt och välbehövligt. Ingen promenad idag, utan idag valde jag att bara vara. Det tycker jag att jag gjorde helt rätt i! :)

Imorgon står en promenad på schemat, blir nog kanske en 6 kilometers promenad skulle jag tro, och jag tror att jag ska gå upp på Garpeberget och ta elljusspåret, helt klart skönare underlag än att gå på asfalt.
Vad tycker ni är bekvämast underlag för promenader? :)

En fråga till er som bloggar på Nouw: Hur i hela friden godkänner man kommentarer från Nouw's spamfilter för kommentarer? Många fina kommentarer hamnar där, och jag kan varken godkänna dom eller markera dom som "inte spam". Tycker att det är väldigt tråkigt, jag har haft mycket problem med buggar både i mobilen och på datorn med Nouw, väldigt tröttsamt, hoppas att det löser sig snart.

Nu ska denna donnan lägga sig och se fram emot veckans bästa söndag!
Godnatt på er!

Hittade denna bild från i somras när Andreas försökte sig på en bikinifitness back pose, jag tycker att han lyckades bra, haha ;)

Likes

Comments

Denna kvällen gick som planerat, not. När jag och Andreas lagade mat så skulle jag peta ur en avokadokärna ur själva avokadon, kniven fick inte upp kärnan och valde istället att "snärta" upp rakt emellan tummen och pekfingret. Jag hamnade i total chock och blev helt hysterisk. Trodde helt ärligt att tummen hade trillat av, men så illa var det inte. Nu har jag lite ont, men jag vart nog mer rädd än vad skadan vart.

Kvällen är absolut inte förstörd, men efter chocken så fick jag en sån fruktansvärd huvudvärk. Så nu ska vi kolla på film och njuta av att det är lördag med lite godis och snacks, jag är helt klart värd detta! :)

Likes

Comments

Då var dagens promenad avklarad. Det blev en mysig men kall promenad tillsammans med Andreas. Vi gick inte den vägen som var tanken då jag fick ont i knät som jag haft problem med tidigare. Men sträckan vart inte speciellt annorlunda, det var bara annat underlag. :)

Nu har jag halvdäckat i sängen och Andreas ska laga lite kyckling och sötpotatis till mig, min man är bäst! :') Senare ska jag till en vän och ta det lugnt och njuta av att det är fredag! :)

Likes

Comments

Just nu sitter vi och fikar på Överum Hästsportförening efter att ha fått rykta hästarna och locka hästskit. Vi är här i syfte till att få höra om hur stallet kan vara en slags fritidsgård för människor. Så nu har jag fått en stor dos med nostalgi feeling då jag själv var ryttare förut.

Jag försökte för övrigt att publicera ett inlägg igår, men det gick inte. Sedan försvann inlägget, så jag blev rätt grinig, haha! Men men, jag bloggar mer senare, nu måste vi fortsätta strax :)

Likes

Comments

Idag känner jag mig stolt. Jag är så sjukt stolt över min prestation och utveckling hittills under utbildningen. Jag blir bara bättre och bättre som både människa och fritidsledare, och jag längtar tills jag står med mitt examensbevis och är färdig fritidsledare! Jag hoppas på att jag får mitt examensbevis i alla fall, haha... ;) Man ska känna sig stolt över sig själv, och det är inget fel med att visa stolthet över sina prestationer.

Vi slutade vid 14:00 idag, men jag sitter kvar på skolan och hänger med Andreas och Simon. Vi har middag om en knapp timma, så jag sitter nog kvar tills dess. Ikväll blir det att ta det lugnt, kanske tar en powerwalk senare om vädret tillåter. Det blir en längre sträcka idag i så fall, we will see!

Likes

Comments

Snart har år 2017 gått, och det med raketfart, samma sak har hänt med min vikt - den har ökat i raketfart... Jag har inga problem med att ha gått upp i vikt, men det finns negativa saker som jag har märkt av rätt ordentligt. Som till exempel sämre kondition, höga snarkningar, svider mellan lår och skinkor, och jag trivs heller inte med mig själv just nu, och jag vet att jag trivs på min normalvikt som är 55 kg. Jag brukar aldrig ha nyårslöften, just för att jag vet att jag bryter dom ändå. Men jag ser det som en utmaning 2018 istället, så man kan slarvigt säga att det är ett "nyårslöfte", fast det mer är ett mål som jag gärna vill uppnå.

Mitt mål under 2018 är att gå ner 19 kg. I dagsläget väger jag mellan 73-74 kg, och det är jag inte nöjd med. Jag ligger på övervikt. Och då är det inte bara muskler som påverkar mitt BMI, utan det är extremt mycket fett som jag har lagt på mig under en väldigt kort tid. Jag kommer att träna och dra ner på kalorierna, jag kommer att sänka kaloriintaget med 500 kalorier om dagen, ha mina mål fria på helger, och inte slå mig själv med en piska om jag skulle äta mer än vad jag "får". Jag vill att viktnedgången ska bli så hälsosam som möjligt, och jag vill må bra på vägen. Jag kommer varje månad att ta formbilder, och jag börjar den 1:a januari.

Jag hoppas att ni vill följa min resa mot mitt nya mål! Jag är taggad!

Jag vet att det finns en inre fighter inom mig, jag måste bara våga släppa fram den igen!

Likes

Comments

Eyoo! En lång dag har gått, jag vaknade med feber vilket resulterade i att det inte blev någon skola för min del idag. Febern har släppt nu men det är konstigt hur den kommer och går. Jag har mina aningar om att det kan vara min visdomstand på nedre käken som spökar med mig. Innan den kommit upp ur tandköttet så hade jag riktigt jobbiga problem med varbölder och läckande var i flera månader, men sedan tanden spruckit igenom har det varit betydligt mycket bättre, men inte bra. Tråkigt att jag missar skola på grund av detta, men vad ska jag göra liksom? Jag vet hur min kropp funkar när jag har feber, det vill säga - min kropp funkar inte alls. Jag kan inte fokusera på ett dugg, och då finner jag ingen anledning att sitta och må dåligt i skolan.

Vid klockan 13:15 fick jag en tid hos vårdcentralen för att titta upp min handled som jag skadade för fem veckor sedan. Den har inte blivit bättre vid rotationer eller belastning, så det var dags att göra något åt det. Kvinnan på vårdcentralen sa att det antingen kunde vara att en muskel på något sätt brustit, eller att det är ledbanden - igen... Jag har en TFCC skada på min vänstra handled redan, så det hade inte förvånat mig ett dugg om höger handled fått samma skada... Suck! Hur som helst så fick jag ringa och boka en tid för att träffa en arbetsterapeut hos Samrehab i Västervik, men det fanns tydligen någon som kom in till Gamleby då och då, så jag fick en tid inbokad till onsdag nästa vecka. Väldigt skönt att slippa åka in till Västervik faktiskt. Så snart är det rehabdags! Jag som alltid är så himla taggad på rehabövningar, haha!

Andreas och jag har legat och kollat film och mumsat i oss massa choklad precis innan jag påbörjade detta inlägg, jag gick in på lingonveckan idag, så jag började dregla efter choklad, haha! Nu ska vi hoppa i säng så vi orkar ta oss upp imorgon. Förlåt för ett långt inlägg, men nu blev det så, haha!

Likes

Comments