... I några minuter i alla fall. Projektet är i full gång och det är väldigt mycket i mitt lilla hjärnkontor. Men att få möjligheten att vara projektledare är väldigt spännande. Jag tror att det kommer att bli ett väldigt bra slutresultat och att deltagarna av Nightmission kommer att vara nöjda.
Nu mumsar jag på en Nocco med päronsmak för att få upp lite energi. Nu ska jag jobba vidare!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er allihopa! Ni kanske undrar vart jag har hållit hus? Inte här i alla fall. Jag tog en paus ifrån Nouw's plattform (på grund av deras extremt dåliga uppdatering) och testade på att blogga på en ny blogg på en mindre bloggplattform. Men jag anser nu att Nouw är den bästa plattformen för min typ av bloggning, och appen är betydligt mycket bättre än alla andras (då jag har testat runt lite nu), men det finns buggar att fixa för Android telefoner. Hur som haver så kommer jag nu att stanna på Nouw tills jag hittar ett mer tilltalande alternativ för mig. Men då låter jag er läsare få reda på det.

Annars flyter livet på som det ska. Studierna är i full fart och vi arbetar nu med ett projekt som ingår i vår kurs "organisation och projektledning" som jag även är projektledare för. En väldigt rolig men extremt absvarstagande roll att ha, extremt högt tempo och en tuff utmaning. Men vem har sagt att det ska vara lätt? Jag gillar utmaningar... ;)

För övrigt så har jag blivit sjuk IGEN (...) och har inte kunnat träna på en och en halv vecka nu. Dels på grund utav vår inriktningsvecka som pågick mellan måndag till torsdag förra veckan, och sedan åkte jag till Linköping med Andreas för att fira vår ettårsdag där och bo på hotell, och där blev jag extremt sjuk. Hostan är fortfarande extrem, men jag hoppas att den försvinner inom ett par dagar. Febern kom och hälsade på en sväng nu under kvällen igen, så är jag inte bättre förens på fredag kväll så besöker jag läkaren i helgen.

Nu har jag skrivit på tok för mycket och behöver faktiskt sova nu för att vara på topp imorgon, projektledar-livet är hårt... ;)

Likes

Comments

Äntligen har vi införskaffat Rummikub! Ett riktigt roligt spel som man verkligen får vässa hjärncellerna för att vinna på. Har precis lärt upp Andreas, och han förlorade efter en jämn match där jag drog iväg som fasen på slutet. Jag kör aldrig Rummikub med tid, just för att man verkligen ska få tänka igenom ordentligt och att få träna hjärnan, speciellt för mig själv som har otroligt svårt för siffror och olika siffer-kombinationer.

Andreas blev nöjd efter förlusten...;)

Likes

Comments

Under många månader nu så har jag upplevt att jag har mycket oro, ångest och känt en allmän nedstämdhet inom mig - fast jag inte har något att oroa mig för. Min vikt har ökat kraftigt, och jag mår väldigt illa majoriteten av alla kvällar i veckan. Min se lust har helt försvunnit sedan i ungefär början av året, och det känns väldigt jobbigt, då jag skäms för att Andreas ska tro att jag inte är sugen på honom, vilket jag är. Hjärnan säger ja, men kroppen säger nej.
Igår låg jag och tänkte på detta ganska mycket, och insåg att det antagligen kan vara mina minipiller som jag äter. Jag tog ut min p-stav i augusti förra året. Men nu har min kropp gått bananaz. Så nu har jag bestämt mig för att sluta med mina minipiller för att se om min kropp och mitt psyke blir bättre igen, för mig är det viktigast.
Så nu får vi se om jag börjar må bättre igen, och får min sexlust tillbaks. Så nu kommer jag inte att nämnda några preventivmedel utom kondom fram till sommaren för att se om det blir bättre.
Och så får vi se när min vanliga mens är tillbaks, och om den är lika brutal och hemsk som för 5 år sedan. Men hellre det än konstant oro och ångest.

Äter ni minipiller? Och hur har dom funkat för er?
Jag åt Cerazette för många år sedan, och dom funkade, men nu när jag börjat igen så mår jag inte bra. Det är ju inte säkert att det beror på det, men det är därför jag tänker testa sluta med dom för att se om det blir bättre eller inte.

Likes

Comments

Tjenare vänner! Jag vet att det var ett tag sedan jag uppdaterade bloggen, och det beror på att jag varken haft så mycket att skriva om, och att jag varit väldigt mentalt trött. Förra veckan var det en intensiv vecka, vi hade ett överlevnadsdygn ute i skogen utan mat och speciellt mycket utrustning, och mitt psyke bröts ned totalt. Och samma dag vi kom hem så drog jag ut min visdomstand, och det har gått jättebra, inte haft speciellt ont eller upplevt att det varit särskilt jobbigt. Dock var jag väldigt trött och nedbruten från överlevnadsdygnet. Jag vilade ett par dagar från träningen efter att visdomstand en försvann, då det finns en risk för blödning, och därför har jag inte uppdaterat om träningen heller.

En rolig sak som har hänt för mig är att jag har tagit personligt rekord i marklyft (smalmark) på 102,5 kilo, och jag är väldigt stolt och glad över detta då jag inte markat på snart ett år på grund av ryggen. Nu efter marklyften så har ryggen krånglat mer än vanligt, så jag kommer att marka med ganska bra mellanrum, kanske nån gång i månaden.

För övrigt så är plugget igång ordentligt nu, och man märker att sista året är igång. Nu börjar projekten att smyga sig på mer och mer, och man inser nu att detta kommer att bli ett intensivt år. Imorgon så ska vi börja förbereda oss inför fritidsledarnas årliga återträff som är en av våra stora projekt. Jag har inte arbetat med återträffen då jag var med i projektgruppen som planerade fjällresan, men det ska bli väldigt kul att få delta i återträffen på fredag med roliga aktiviteter och en föreläsning. Imorgon eftermiddag drar vi ner till småstaden i Gamleby och går på höstmarknad, och det ska bli mysigt. Men innan det så blir det att jobba på min egna föreläsning inom vår kurs livsstil och hälsa.

Detta blev ett ganska långt och rörigt inlägg, men så blir det när man inte uppdaterar. Det kommer förmodligen att bli lite blogg-svackor, men jag prioriterar studier och relationer i första hand, då bloggen enbart är en hobby för tillfället.

Ha det bäst så hörs vi snart igen!
Taco'hej!

Likes

Comments

Som jag tidigare nämnt i bloggen så har jag slutat dricka alkohol. Och anledningen är till detta är för att min kropp dels svarar väldigt dåligt på alkohol, jag har svårt att ha kontroll när jag väl börjar att förtära det, jag mår skit dagen efter, och det påverkar mina träningsresultat. Jag dricker gärna och går på fest - men jag dricker alkoholfritt. Jag säger inte att jag har blivit nykterist, utan jag kommer säkerligen ta ett glas bubbel vid tolvslaget på nyår och ett glas vin till maten. Men jag undviker alkohol i de flesta sammanhangen.
Så där har ni varför jag har slutat dricka alkohol, och det känns som ett bra val. Det är inte så att jag har haft problem med alkoholen, utan det är när det väl är igång som det bara inte blir bra.

Vill jag bli bättre än tjejen på bilden ovanför så kan jag inte ligga bakis... ;)

Likes

Comments

En ledig fredag behöver inte alltid betyda att man är ledig. Idag har det varit en fullspäckad dag, men en bra sådan. Dagen började med att jag åkte in till Västervik för att shoppa lite skit på Dollarstore, och sedan åka hem till Mathilda och träffa henne en stund. Tanken var att jag skulle förbi mamma också, men så blev det inte. Efter att jag varit hos Mathilda så tog jag 15:30 bussen tillbaks mot Gamleby, och hade en mysig pizzadejt med Andreas på Montecristo, lagom mumsigt!
Efter att vi hade ätit så cyklade vi mot Ica för att hämta ut ett nytt paket från Gymgrossisten (ja, jag går loss, haha!) och handla lite alkoholfri öl till mig.
När vi kom hem så tog vi det lite lugnt, och jag fixade iordning mig för festen vi skulle på, men på förfesten var jag inte långvarig. Tappade helt lusten och vart väldigt trött, så jag gick hem igen. Jag tycker att man ska lyssna på sig själv och sin kropp, och idag orkade inte min kropp och knopp med att umgås med fulla personer. Jag har inget problem med att andra dricker, men idag fann jag ingen lust i det bara.

Så nu ligger jag i min säng och bara tar det lugnt. Vaderna mår lite bättre nu, så imorgon ska jag äntligen ner till gymmet igen för att kötta lite rygg och biceps. Med tanke på att jag haft så ont så har jag knappt kunnat gå, och har inte heller kunnat stå helt rakt på snart en vecka. Men nu har kroppen fått återhämta sig lite, så nu blir det dom två sista passen på nästan en vecka igen. Vi har överlevnadsdygn mellan måndag och tisdag, och direkt efter det på tisdagen så ska jag dra ut en visdomstand. Och jag tror att man ska vila ett par dygn efter det om jag inte minns helt fel.

Men nu ska jag tvätta bort mitt smink och längta efter min man som är på partaj, sov så gott allesammans!

Likes

Comments

Hej på er, det var ett par dagar sedan som jag bloggade nu, och det handlar bara om att jag varken orkat eller har haft något att blogga om. Jag har inte kunnat gå ordentligt i veckan och haft en extrem smärta i mina vader då jag lyckades överträna dom i måndags, så jag har faktiskt inte tränat sen i måndags då jag har problem att bara resa mig och gå... Har varit extremt jobbigt och jag har aldrig haft såhär ont på grund av överträning. Jag hoppas att det har lagt sig lite mer tills imorgon när jag ska till Västervik i alla fall.

För övrigt så har jag köpt en ny telefon, och jag är supernöjd! Kameran är helt sjuk, det ser ut som en systemkamera har tagit bilderna! Min nya telefon är en Huawei P10, och hittills är jag hur nöjd som helst! :)

Likes

Comments

Jag har publicerat ett inlägg tidigare om mina tankar kring att tävla i fitness igen, men jag tänkte att jag skulle göra ett mer förklarande inlägg om vad jag tycker och tänker angående att tävla i fitness och om jag ska göra det igen och så vidare.

Mitt största krav på mig själv just nu är att inte ställa för höga krav på mig själv. Att tillåta mig själv att misslyckas och faktiskt göra det som får mig att må bäst för stunden kommer jag fortsätta att göra, jag tänker inte påfresta mitt psykiska mående när jag själv vet att jag lött bryter ner mig själv, och speciellt när livet redan är fullt av krav och stress. Stressen för att flytta till en helt ny stad, och att fokusera på att få min examen är mina största prioriteringar just nu, och det betyder inte att jag inte kommer att träna - för det gör jag. Utan det betyder att jag inte kommer att lägga några kostschema (det kan jag ändå inte följa för tillfället då vi måste äta skolmaten då vi måste betala för det oavsett om man vill ha skolmat eller inte), inga extra cardiopass (då jag tycker att cardio är extremt tråkigt och och oftast bara kör det när jag dietar). Jag kommer att vara extremt försiktig med hur jag väljer att lägga upp min träning och mina mål, för mig och min egen skull. Träningen går riktigt bra just nu, och jag har kul på gymmet. Och ska få fortsätta att vara så.

Men den stora frågan är alltså - kommer jag att tävla inom fitness igen?
Och svaret är - Ja, men på mina egna villkor.
När jag tävlade sist så hade jag behövt lägga ännu mer krut på att bygga muskelmassa innan jag började dieta, och jag hade även behövt dieta kanske 8 veckor till. Jag led den sista veckan med tömningen, och därför har jag valt att inte göra en tömning innan nästa tävling. Utan med en längre och hälsosammare diet så kan jag slipa på formen ganska bra ändå, och att slippa dricka alla dessa liter vatten under tömningen hade varit väldigt skönt. Kroppen sa verkligen ifrån. Kunde inte vara någonstans utan toalett, och jag vaknade mellan 5-10 gånger per natt för att jag behövde kissa... Det kändes inte bra.

Vilken disciplin ska jag tävla i?
Jag ska tävla i bikinifitness, då jag tror att det passar mig bäst för mina önskningar och mål. Tanken är att jag ska tävla antingen i Battle of Scandinavia eller av någon av höst/vinter tävlingarna 2019. Föredrar nog att tävla på våren dock, då slipper man dieta under sommaren, och det hade varit ganska skönt.
Men vi får se, jag kommer nog att tävla i höst/vinter 2019, då jag behöver mer muskelmassa, och det sista jag vill göra direkt när jag kommer till Göteborg det första jag gör är att börja dieta. Utan det blir nog tävlingarna som ligger senare på året, eller våren 2020.
Skulle jag dock känna då att jag inte vill tävla, så gör jag självklart inte det.

Likes

Comments

Fint umgänge, god mat, två f*ck ups f*ckade upp, fest, rutten mage och en skön säng får summera kvällen! Blev sent idag, men vi har haft en jättebra kväll!
Har valt att avstå från alkohol, och det känns väldigt bra, varför kan jag förklara i ett annat inlägg. Men det är skönt att man slipper att vakna bakis imorgon... 😉

Likes

Comments