Hej alla fina ♡

Nu är det dags för mitt andra och sista inlägg för september månad (två teer i månaden fram till november!!) Då vart det dags för en höstigare smak och då har jag valt ut pukka - vanilla chai.

Förpackningen är så himla fin. Vaniljorkidéer med en fin vinröd/brun bakgrundsfärg och loggan vart jättefin och passande! När jag ser förpackningen så tänker jag direkt på hösten och den höjer faktiskt mys-faktorn! Applåder till pukka och den fina förpackningen som kammar hem hela 5 av 5 tekoppar. Inte en dålig start!

När det kommer till själva teet så blev jag förvånad av hur ljust det vart. Jag hade förväntat mig ett svart te, dock så står det inte på förpackningen vilken typ av te det ska vara. Smaken är dock ljuvlig. Man känner den söta vaniljen och kanelen som bryts av med lite stärka från kardemumma och ingefära (inte alls mycket ingefära, är inget fan av ingefära). Det faktum att teet inte innehåller något koffein gör det till ett perfekt mys-te som man kan dricka en höstkväll innan man ska gå och lägga sig. God doft har den också. Det finns verkligen inget att klaga på.

Huvudsmaken får helt enkelt 4,5 av 5 tekoppar tekoppar. I love it!

Min lillebror bestämde sig också för att smaka teet och då drack han det enbart med mjölk så jag passade på att smaka det från honom. Det var faktiskt inte så dåligt. För er som läste mitt förra inlägg i den här serien så är jag inte så förtjust i kombinationen av te och mjölk. Dock så får den här ett undantag då vaniljen och kanelen passar utmärkt med mjölk, jag kommer fortfarande att föredra att dricka teet utan mjölk. Får så ont i magen av te med mjölk, annars hade jag druckit det oftare.

I kombination med mjölk får teet 3 av 5 tekoppar!

Om man ska bedöma hela teet i sig så får den faktiskt 4 av 5 tekoppar. Inte dåligt alls, den leder ju än så länge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hörrni, idag tycker jag att vi visar lite kärlek till nutellapizzan på "Paolos" i Helsingborg.

Hur gott ser inte det här ut att vara? Man blir ju glad i själen bara av att kolla på bilden, tänk hur det blir när man äter den då... haha! Tycker verkligen att alla som har möjligheten till att åka dit borde göra det. Dom har annan fantastisk god italiensk mat där också, såsom pasta, lasagne och pizza (med annan topping än nutella, hihi).

Likes

Comments

Som en kickoff till min "testar te"-serie så inleder jag med KOBBS - HIMLAGOTT.

När jag öppnade förpackningen så blev jag verkligen överraskad av doften, herregud vad gott den luktar! Persika och grädde, trodde verkligen inte att den skulle lukta grädde?

Förpackningen är grymt fin tycker jag men jag skulle dock önska att loggan inte var lika "harsh". Den ljusrosa färgen och ängeln tycker jag representerat "peace and calm" men när man sen ser loggan så är den ju kolsvart och skriven i stora, tjocka bokstäver. Den är lite för mycket "in your face" tycker jag. Men bortsett från det så är förpackningen mycket fin.

Den får faktiskt 3,5 av 5 tekoppar.

Som sagt så ska jag bedöma den på smak med och utan mjölk. Jag räknar smaken utan mjölk som huvudsmaken.

När jag först kände lukten så kände jag ju en hel del grädde och jag förväntade mig mycket smak av grädde när jag väl drack den. Dock så fick man bara en liten hint av grädden och mer av persikan (jag klagar inte på det, jag älskar persika men jag hade förväntat mig mer smak av grädde också). Men man kunde fortfarande känna lukten av grädden medan man drack teet och det gav min hjärna någon typ av illusion att teet smakade mer grädde av vad det egentligen gjorde.

Huvudsmaken får 3 av 5 tekoppar då jag kommer att dricka denna fler gånger.

Men när jag tillsatte mjölk så tyckte jag att mycket förstördes. Jag vet inte om det beror på att jag inte är den typ av person som gillar mjölk i teet (jag testar med mjölk då jag vet att det finns många som hellre dricker sitt te med mjölk, man måste visa hänsyn till alla!). Det som blev fel var att det kändes för mäktigt helt enkelt, jag trodde liksom att mjölken skulle framhäva smaken av grädden men så fel jag hade! Mycket av smaken förlorades när jag tillsatte mjölk men det blev ju inte äckligt precis, jag kunde ju fortfarande dricka upp den.

Med tanke på att jag kunde dricka upp den även fast mycket av smaken försvann så ger jag smaken med mjölk 2 av 5 tekoppar. Kommer dock inte dricka den med mjölk igen. 

Overall så tycker jag att detta teet får en skarp 3:a av 5 tekoppar!

Likes

Comments

Hej alla fina! ♡

Idag tänkte jag tipsa om en film som jag såg förra veckan. Den heter "The House At The End Of The Street" där Jennifer Lawrence spelar huvudrollen. Den gjordes år 2012 och är en skräck/thriller film. Filmen handlar om en tjej och hennes mamma som flyttar in i ett område. I deras grannhus hade det skett ett dubbelmord där en liten flicka hade dödat sina föräldrar. När den nyinflyttade tjejen träffar broren till flickan som dödade föräldrarna så märker snabbt att historien inte fått sitt slut där.

Den här rekommenderar jag starkt nu till hösten då halloween är runt hörnet :)

Likes

Comments

Idag tänkte jag tipsa om en så simpel sak som halsdukar. För mig så är det jätteviktigt med halsdukar, jag fryser ihjäl annars. Halsdukar är också en väldigt snygg accessoar som höjer höstens mys-faktor. Gina tricot är verkligen mitt favoritställe när det kommer till halsdukar, dem är så simpla och fina! Just nu så är det 25% rabatt för alla medlemmar så skynda på innan det försvinner! Har själv en ljusgrå därifrån.


1an // 2an // 3an

Likes

Comments

Hej alla fina! ♡

Hoppas att allt är bra med er! Med mig är det verkligen inte så bra... är just nu sönderstressad (därför bloggen inte varit så aktiv :() Jag vill verkligen ägna mer tid till att blogga och leverera bra inlägg. Nu är mitt liv fullspäckat. Uppgifter, inlämningar, högskoleprov, uppkörningen, körkortsteorin... ja ni ser ju. Just nu så försöker jag bli klar med 3 uppsatser, ett tal och två redovisningar till de kommande två veckorna och jag försöker även plugga lite inför högskoleprovet varje dag.

Hoppas att ni förstår varför jag är borta. Jag kommer tillbaka så fort jag kan ♡


Stay strong ♡

Likes

Comments

Idag tipsar jag om att besöka en bondgårdsmarknad nu till höst. I söndags var jag på en och det var så himla mysigt! Det fanns ett stooooort majsfält där man fick plocka hur mycket man ville för ett väldigt billigt pris. Vi plockade förstås med oss en hel del. Dem hade till och med en stor grill så att man kunde grilla det man plockat, det fanns smör och salt tillgängligt också. Det var så mysigt och verkligen en höstaktivitet jag tipsar starkt om. Dem sålde även massor av annat såsom gigantiska avokadon, m.m.

Så om ni har möjligheten att besöka en bondgårdsmarknad så gör det!

Likes

Comments

Nu är det dags, nu börjar höstens te-resa, jag ska avgöra vilket det ultimata teet är! Jag har tre icke-höstliga smaker och tre höstliga smaker, jag kommer bedöma vilket av det icke-höstliga teet och vilket av det höstliga teet som är godast. Sedan så kommer jag även välja min absoluta favorit - the all time winner. Smak, kombination med mjölk och förpackning är det jag kommer att gå efter. Har aldrig smakat något av dessa teerna förut och det ska bli så kul att testa nya smaker som den te-älskaren jag är.

Varför just te undrar du? Te för mig är glädjens dryck. Man får energi samtidigt som man blir avslappnad och forskare säger att en bra kopp te automatiskt gör en mycket gladare och jag älskar glada människor! Min blogg går trots allt ut på att sprida glädje.

Tagga två inlägg per månad fram tills November då jag utser vinnaren.

Höstens kandidater:

Kandidat nr 1: KOBBS - HIMLAGOTT, Svart te med smak av persika och grädde

Kandidat nr 2: KOBBS - LUST OCH OCH FÄRGNING, Svart te med smak av passionsfrukt, mango, grädde och karamell

Kandidat nr 3: KOBBS (igen) - SÖRGÅRDSTE, Svart te med smak av rabarber, jordgubb och passionsfrukt

Kandidat nr 4: YogiTea - Choco - ett chokladte helt enkelt

Kandidat nr 5: TWININGS - Apple, Cinnamon & Raisin tea

Kandidat nr 6: pukka - vanilla chai - A caffeine-free organic tea lift flushed with cinnamon warmth

De tre första är då de som är icke-höstliga och de tre sista är de som är höstliga helt enkelt.

Hoppas att du ser fram emot den här resan lika mycket som jag!

Stay strong ♡

Likes

Comments